edwardrydz 10.06.10, 08:01 Czyli z teksu wynika ze tzw 'prawnik Kaczynskiego' nie byl prawnikiem Kaczynskiego :-) A z tytulu ze byl. Sztuka manipulacji :- ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jawu Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:02 Nie można wykluczyć, ze p.Rogalski był naćpany. Po udzieleniu wywiadu nie przeprowadzono odpowiednich testów... Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 10:18 jawu napisał: > Nie można wykluczyć, ze p.Rogalski był naćpany. Po udzieleniu wywiadu nie > przeprowadzono odpowiednich testów... Chyba nie chodzi o to że ćpa,prawdopodobnie zna już treść rozmowy telefonicznej braci kaczyńskich tuż przed katastrofą.Teraz próbuje robić nowe teorie spiskowe po to żeby nikt nie zaczął się domagać ujawnienia treści ich rozmowy.O czym rozmawiali kaczyńscy że teraz brat tak usilnie produkuje nowe teorie spiskowe i próbuje zwalić winę na wszystko i wszystkich dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:09 Przecież on cały czas gra na odwracanie uwagi. Mówi o braku dokumentacji, znajduje jakieś rzeczy, na które nie ma dowodów i jednocześnie stara się zablokować te informacje, które już są dostępne. Bardzo się starał o zablokowanie ujawnienia stenogramów, a teraz rozwija teorie o stopniu gęstości mgły. Co to znaczy, że kontrolerzy starali się zniechęcić pilotów do lądowania. To jest zarzut??? To znaczy, ze mieli zachęcać? To jest zwykła gra na dezorientację. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 10:44 Nie mozemy wykluczyc takze, ze za tym wszystkim stali Chinczycy, UFO - czy druzyna cyklistow. Stara metoda PiS - rzucic gownem, zawsze cos sie przyklei... Chrześcijańskie stowarzyszenie: Nie ujawniać informacji o księżach pedofilach mediom Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:55 Sługa wart swojego mocodawcy, para krętaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marsyas Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:07 Nie można również wykluczyć, że to Marsjanie zaatakowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:09 To ten prawnik, który chciał zasiadać w zastępstwie na posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa Narodowego? No tak... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora a ja mam wrażenie, że p. Rogalski jest ciągle... 10.06.10, 08:11 A ja mam wrażenie, że p. Rafał Rogalski jest ciągle pod wpływem, tylko nie wiem kogo lub czego. Ciągle wszyscy ukrywają pod czyim wpływem jest Rogalski, ja wiem, że jest, ale nie powiem:):). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: a ja mam wrażenie, że p. Rogalski jest ciągle 10.06.10, 09:17 > A ja mam wrażenie, że p. Rafał Rogalski jest ciągle pod wpływem, nie tylko Ty masz takie wrażenie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rezydentwolski Kłamie jak jego pryncypał! 10.06.10, 08:12 Pisiory kłamstwo mają we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Prawnik czy nowy Deniken? 10.06.10, 08:13 Hipotetyczny prawnik z głową pełną hipotez, zupełnie jak słynny wzór dziennikarstwa o. dyrektor, który wszystkie swoje rewelacyjne informacje opatruje uwagą "prawdopodobnie", "możliwe, że" itp niezbitymi dowodami. Czyżby ten wybitny niewątpliwe prawnik był absolwentem szkoły poświęconej medialnej o. przypuszczaciela? Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:17 Aż żal czytać, co ten pokurcz pisiarczyk bredził. Niewiarygodne, że prawnik może być takim idiotą. Ale jaki pryncypał, taki i pełnomocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 pod wplywem alkoholu byl tez ktos na pokladzie 10.06.10, 08:24 ale nie ujawnie kto wiadomo ze ktos sie spoznil ponad 40 minut bo podobno byl w trakcie naduzywania Odpowiedz Link Zgłoś
bumerang-3 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 08:28 A teraz wyobraźcie sobie taką sytuację: pryncypał pana mecenasa wygrywa wybory prezydenckie i rozpoczyna się dochodzenie, na którego czele staje wierny pan mecenas... Byłem kilka dni temu w kinie na Robin Hoodzie. Kilka scen jak ulał pasowało do kampanii prezesa PiS. FILM: jak wróg u brzegów obietnica swobód obywatelskich, a po zwycięstwie... banicja. ŻYCIE: przedwyborcza obietnica zaprzestania wojen "polsko - polskich", a po wyborach... Strach pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
anabela56 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:06 Sama jesteś pokurczem(konigin to coś ruska zaciąga).Nie obrażaj ludzi jak nie masz argumentów.Znając rosjan,wierzę,że moglibyć podpici.Samo zabezpieczenie miejsca katastrofy i przeszukanie jest dowodem,że u nich nic się nie zmieniło od czasu rewolucji.Jak można okradać ludzi,którzy zgineli? Czy według ciebie to też są brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:32 Jak można okradać ludzi,którzy zgineli? Mozna, a nawet w Polsce. Pamietam doniesienia policyjne sprzed pary lat o tym, ze ofiary jakiegos wypadku tez okradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
justitusz Ba, u nas można pod pozorem 10.06.10, 10:38 ratowania życia potrzebującym je odbierać - łowcy skór Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:12 anabela56 napisała: > Jak można okradać > ludzi,którzy zgineli? Czy według ciebie to też są brednie. Hieny są wszędzie. Są przede wszystkim parszywymi hienami, a dopiero potem mają narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:17 anabela56 napisała: > Sama jesteś pokurczem(konigin to coś ruska zaciąga) konigin przez o z umlautem to krolowa. po niemiecku. spieprzaj, sowiecka prowokatorko :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 14.07.10, 21:51 Retoryka pozal sie Boze! Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:33 No dodaj, że znając Polaków, to na pewno byli podpici, skoro zdecydowali się leceć po smierć. Na trzeźwo polecieliby po prostu na inne lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 08:20 Jak zwykle , gdy mozna dowalić ( w mniemaniu niektórych) PiS-owi , Kczyńskim -to odzywają sie glosy "kulturalnych , nowoczesnych Europejczyków". A ponieważ jestem z definicji "ciemnogrodem" to dodam tezę ,ze przy okazji głosy popleczników ...no zgadujmy którego naszego sąsiada. A swoją droga ciekawe dlaczego w tytule jest o "prawniku Kaczyńskiego" , skoro Pan Rogalski występuje tu w roli pełnomocnika ofiar Smoleńska. Bardzo proszę GW o więcecj takich artykułów , a "nowoczesnych Europejczyków" o wiecej komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydentwolski Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 08:24 > A swoją droga ciekawe dlaczego w tytule jest o "prawniku > Kaczyńskiego" , skoro Pan Rogalski występuje tu w roli pełnomocnika > ofiar Smoleńska. 1. Pełnomocnikiem ofiar raczej ciężko być. 2. Jeżeli miałeś na myśli pełnomocnictwo rodzin ofiar, podaj których. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 09:31 rezydentwolski napisał: > > A swoją droga ciekawe dlaczego w tytule jest o "prawniku > > Kaczyńskiego" , skoro Pan Rogalski występuje tu w roli pełnomocnika > > ofiar Smoleńska. > > 1. Pełnomocnikiem ofiar raczej ciężko być. Tez tak myslę , ale powtórzyłem (dokładnie zacytowałem)za redaktorem GW. Zakładam ,że jest to osoba kompetentna, wykształcona, wie o czym pisze- a ja prosty inzynier niestety nie znam sie na niuansach prawnych. > 2. Jeżeli miałeś na myśli pełnomocnictwo rodzin ofiar, podaj których. Poproś o to autora artykułu . To on powinien dokładnie zapoznac się tematem ( i zakładam ,ze to zrobił) przed napisaniem artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 10:58 remik.bz napisał: > > 2. Jeżeli miałeś na myśli pełnomocnictwo rodzin ofiar, podaj > których. > > Poproś o to autora artykułu . To on powinien dokładnie zapoznac się > tematem ( i zakładam ,ze to zrobił) przed napisaniem artykułu. on to pewnie zrobił jeżeli tak napisał.Przypomnę ci niemoto że Kaczyński te jest rodziną jednej z ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Gratuluje kultury osobistej 10.06.10, 11:12 pszek napisał: > remik.bz napisał: > > > > 2. Jeżeli miałeś na myśli pełnomocnictwo rodzin ofiar, podaj > > których. > > > > Poproś o to autora artykułu . To on powinien dokładnie zapoznac się > > tematem ( i zakładam ,ze to zrobił) przed napisaniem artykułu. > > > on to pewnie zrobił jeżeli tak napisał.Przypomnę ci niemoto że Kaczyński te jes > t > rodziną jednej z ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Gratuluję zakłamania. 10.06.10, 12:12 Fajnie jest widzieć grzechy tylko jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 znam jednego ktory tez sadzil ze ma wysoka kulture 10.06.10, 14:10 osobista Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: bo jak się ma taką sztukę przed sobą ,to 10.06.10, 20:41 trudno zachować kulturę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 11:15 Jest pełnomocnikiem rodzin Kaczyńskiego, Gosiewskiego, Putry i jeszcze paru rodzin ofiar. Głównie ofiar-polityków PiSu. To dość istotna okoliczność, ciążąca na jego interpretacjach i hipotezach.... Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 ja slyszalem ze ktos byl pijany na pokladzie 10.06.10, 08:26 moze bys nam pomogl to ustalic wsteczny azjato postepowy europejczyk Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 remik.bz, jak zwykle, kłamiesz i piszesz bzdury.. 10.06.10, 08:28 Rogalski jest pełnomocnikiem rodziny Kaczynskich, a nie "Ofiar Smolenska"..Wystarczy sprawdzić, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A żebyś wiedzial, chamie i bałwanie: 10.06.10, 09:08 olewus.1 napisał: > Rogalski jest pełnomocnikiem rodziny Kaczynskich, a nie "Ofiar > Smolenska"..Wystarczy sprawdzić, chamie. Właśnie sprawdziłam. W artykule stoi czarno na białym: "pełnomocnik ofiar katastrofy smoleńskiej, w tym rodziny Kaczyńskich". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A żebyś wiedzial, chamie i bałwanie: 10.06.10, 09:10 koloratura1 napisała: > olewus.1 napisał: > > > Rogalski jest pełnomocnikiem rodziny Kaczynskich, a nie "Ofiar > > Smolenska"..Wystarczy sprawdzić, chamie. > > Właśnie sprawdziłam. > W artykule stoi czarno na białym: "pełnomocnik ofiar katastrofy smoleńskiej, w > tym rodziny Kaczyńskich". Przepraszam, nie - "w tym", a - m.in." Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oj remik, remik 10.06.10, 08:46 czy wiesz, co to znaczy: primum non nocere? To oznacza "Po pierwsze nie szkodzic". Ta stara łacinska zasada obowiązują zarówno lekarzy, jaki i prawników. Pan Rogalski reprezentuje rodzię Kaczynskich oraz rodziny ofiar i stawia pytanie, aby wybielić stronę prezydencką, a znaleźć nieścisłości po stronie rosyjskiej. To jest jego praca. I tak postępuje. Jednak, z opublikowanych do tej pory nagrań z VCR wynika jedno: piloci stwierdzili, że lądowanie będzie makabrą, a pan prezydent nie podjął jeszcze decyzji! I to jest ponad wszelką wątpliwość. Przy pijanych pilotach, nawet jeżeli, to: a. jak40 z dziennikarzami wylądował b. ił86 z ruskim borem nie zamierzał nawet próbować posadzić się na pasie. Tu-154 pana prezydenta też nie musiał próbować lądować (miał wystawione podwozie!). W kabinie pilotów, do której wchodzi się poprzez salonik prezydenta byli obecni: szeregowy Błasik oraz Mariusz Kazana (czy raczej niejaki Szczygło......). Jak to? Panowie ci na własną rękę siedzieli w kabinie pilotów? SKONCZMY Z IDIOTYZMAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:11 Chodzi mi tylko o prosta sprawę. Mamy pewien artykuł w GW. Bardzo nieścisły artykuł. Nie bardzo wiemy z niego kogo Pna Rogalski reprezentuje. A mozna bylo napisac wprost:pełnomocnik rodzin niektórych ofiar w tym rodziny Kaczyńskich. Na podstwie tego niescisłego artykułu pjawiaja się prostackie komentarze , drwiny , ironia przeciwników Kaczyńskich. A sprawa jest bardzo poważna. Chodzi o smierć ludzi , rodziny których Pan Rogalski reprezentuje . Pan Rogalski po prostu wykonuje swoja robotę (nie wiem czy dobrze czy źle) . Absolutnie nie widze tu powodu do kpin z jego działan . Rodziny ofiar maja prawo uważac ,że polski rząd jest niemrawy w wyjasnieniu tej sprawy, maja prawo ustanowić pełnomocnika . Pełnomocnik ma prawo działać w ich imieniu. Dlatego nie rozumiem ( a właściwie rozumiem ) tych zjadliwych i prostackich komentarzy "nowoczesnych Europejczyków". Sugeruja , zę "Rogalski działa głupio , ze rodziny ofiar są głupie ,ze go wynajeły , że przecież wszyscy wiedzą jak było " Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:22 Dodam tylko , iz odnosze wrażenie ,ze dzialnie rodzin ofiar w tym fakt ustanowienia pełnomocnika bardzo zaniepokoił niektórych forumowiczów ( a moze nie tylko ich ) Forumowicze moga sie tylko obawiać ,że teza (którą lansują) o przyczynach wypadku legnie w gruzach. Więcej obaw moga mieć twórcy tej tezy Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:33 remik.bz napisał: > Dodam tylko , iz odnosze wrażenie ,ze dzialnie rodzin ofiar w tym > fakt ustanowienia pełnomocnika bardzo zaniepokoił niektórych > forumowiczów ( a moze nie tylko ich ) > Forumowicze moga sie tylko obawiać ,że teza (którą lansują) o > przyczynach wypadku legnie w gruzach. > Więcej obaw moga mieć twórcy tej tezy I niejaki Rogalski to wszystko odkryje i tego wszystkiego dowiedzie. O! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:44 koloratura1 napisała: > remik.bz napisał: > > > Dodam tylko , iz odnosze wrażenie ,ze dzialnie rodzin ofiar w tym > > fakt ustanowienia pełnomocnika bardzo zaniepokoił niektórych > > forumowiczów ( a moze nie tylko ich ) > > Forumowicze moga sie tylko obawiać ,że teza (którą lansują) o > > przyczynach wypadku legnie w gruzach. > > Więcej obaw moga mieć twórcy tej tezy > > I niejaki Rogalski to wszystko odkryje i tego wszystkiego dowiedzie. > O! Prawdopodobnie nie. Ale oficjalnie i publicznie , mając umocowanie prawne zadaje pytania , rozważa rózne mozliwosci. To dobrze. Nie ma w tym niczego złego ,ze rozważa rózne hipotezy. Dla mnie sam fakt , iz rodziny ofiar nie ufają działaniom polskiego rządu , że na własną rękę chcą dojść do prawdy juz jest sprawą bardzo , bardzo niepokojacą. Może dobrze by było , aby i rząd nad tym się zastanowił. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:52 Szkoda Remik twojego wysilku. Ci ludzie albo sa tak glupi i nie rozumieja tego co piszesz, albo nie sa glupi i celowo robia to co robia. Obie wersje sa przerazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty jestes najmondszejszy i wszyzdgo wjesz! 10.06.10, 09:58 ciekawe.............. Zacznij patrzeć, a nie ciągle wierzyć w bzdety warzechów, ziemkiewiczów, pospieszalskich oraz semków! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 jeden taki dal w gaz przed wulotem i dobudzuic go 10.06.10, 14:13 nie mogli Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 potem poprawil na pokladzie i to jego belkotu nie 10.06.10, 14:15 mogli odroznic sledczy tak niewyraznie mamrotal pilotom nad uchem Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: oj remik, remik 10.06.10, 10:00 Nie. Doskonale rozumiemy co Remik.bz pisze i się zastanawiamy czy ON jest taki głupi, czy nie jest głupi tyljko celowow to wypisuje. Ta wersja mnie nie przeraża. Przeraża mnie, że zbyt wielu ludzi takich jak on (tzn głupców albo cyników) żyje w Polsce. To zła wróżba dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: oj remik, remik 10.06.10, 09:58 > Prawdopodobnie nie. Ale oficjalnie i publicznie , mając umocowanie > prawne zadaje pytania , rozważa rózne mozliwosci. > To dobrze. Dobrze? Ma do tego prawo ale czy aby napewno jest to dobrze? > Nie ma w tym niczego złego ,ze rozważa rózne hipotezy. Na pewno? Ot proszę bardzo. Jedną hipotezę podałem - że załoga samolotu była pijana. Mogę podać i inną, np. że ktoś z PiS kazał podać im środki halucynogenne, albo co w rodzaju tzw. pigułki gwałtu przez co bez zastanowienia się zaryzykowali życiem. Oczywiście WIEM, że te "hipotezy" są chamskie i obrażają ludzi. Ja tow WIEM, wiem też że NIE KAŻDĄ hipotezę jaka się u kogoś w głowie urodzi wypada głośno i publicznie rozważać. Ty tego albo nie wiesz (wariant głupi) albo udajesz że nie wiesz (wariant cyniczny kłamaca). > Dla mnie sam fakt , iz rodziny ofiar nie ufają działaniom > polskiego rządu , że na własną rękę chcą dojść do prawdy juz jest > sprawą bardzo , bardzo niepokojacą. Tzn. winą rządu jest, że CZĘŚĆ rodzin ofiar to paranoicy? albo kłamcy i oszuści zakłądający, że tak samo i inni są kłamcami i oszustami i chcą ich oszukać i okłamać? > Może dobrze by było , aby i rząd nad tym się zastanowił. A po co? Od dawna wiadomo jaki jest stan umysłu / uczciwość członków PiS. Dziwne by było jakby ich rodziny bardzo od tego stanu odbiegały. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: oj remik, remik 14.07.10, 21:47 Ludzi P i S cechuje slepe posluszenstwo. Przescigaja sie z "wazlina". TYlko tak moga zaistniec. PRAWDA, HONOR sa pusty slowem dla nich. J.K uprawia kazuistyke.Jego zawod. Lecz klamstwo ma krotkie nogi. Rosjanie chcieli ukryc Katym! Bezskutecznie, ale teraz nie pozwolny, zeby zasluge tego zawlaszczyli sobie krasnoludki ! Podciaga sie rozbicie samolotu pod bohaterstwo i nazywa II Katynien. Obraza sie pamiec pomordowanych. Jak mozna wypowiedziec taka nie dorzecznosc? Pomijajac fakt prawdy robi sie niby skroty myslowe z cala premedytacja. Jak mawial specjalista od klamstwa" Ze klamstwo tysiackrotnie powtorzone staje sie prawda". Kary sadowe nalezaloby nakladac za naduzycie slowa,jak wszystkioe inne naduzycia. Na marginesie "opluli" Wajde za postawe sluszna i odwazna w sprawie Wawelu. Hanba, ale koltun nie rozumie! Wajda ma w Katyniu grob. Ma prawo, ktorego nie ma zaden z krasnali. Wawel jest dla wielkich. Nawet Milosza noblisty nie pochowali na Wawelu,bo byl zdaniem KK za malo wierzacym! Dziwisz z proznosci wykazal gest wobec J.K. Mogl odmowic lub zapytac sie rzadu, bo Wawel jest miejscem dziedzictwa narodowego. Chodzilo Mu by pokazac Swiatu kto w polsce Rzadzi ? Dal popis milionom. Zabraklo Mu pompy od smierci Papieza. Jakie to cyniczne. Chyba pieklo rzeczywiscie jest na ziemi z Osrodkiem zarzadzania w Watykanie,jak Luter twierdzi. Luteranie powinni byc brani za przyklad,jak zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Rząd ma co robić! 10.06.10, 10:45 remik.bz napisał: > koloratura1 napisała: > > I niejaki Rogalski to wszystko odkryje i tego wszystkiego > dowiedzie. > > O! > > Prawdopodobnie nie. Ale oficjalnie i publicznie , mając umocowanie > prawne zadaje pytania , rozważa rózne mozliwosci. > To dobrze. > Nie ma w tym niczego złego ,ze rozważa rózne hipotezy. Ależ mi to ani trochę nie przeszkadza. > Dla mnie sam fakt , iz rodziny ofiar nie ufają działaniom polskiego > rządu , że na własną rękę chcą dojść do prawdy juz jest sprawą > bardzo , bardzo niepokojacą. > Może dobrze by było , aby i rząd nad tym się zastanowił. Na pewno nie będzie sobie zawracał głowy paranoicznymi urojeniami różnych pisiaków. Śledztwo się toczy, rządowi nic do niego, a po jego (śledztwa) zakończeniu, prokuratorzy przedstawią wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 11:11 koloratura1 napisała: Śledztwo się toczy, rządowi nic do niego, Niesmiało przypominam ,że w tej katastrofie zginął Prezydent RP , Prezydent Kaczorowski ,najwyżsi dowódcy wojskowi , posłowie RP, senatorowie , członkowie rodzin katyńskich , hierarchowie KK , szefowie ważnych państwowych instytucji RP. A Ty uważasz ,że rząd powinien to potraktowac tak samo jak wypadek komunikacyjny ,podczs którego pijany nastolatek wjechał maluchem w kiosk warzywnyn i złamał palec. Ja uważam (i nie jestem wyjątkiem ) ,że rząd powinien dolozyc wszelkich starań w celu wyjasnienia tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 11:43 Powinien, tylko w jaki sposób ?. Wpływać na śledczych ?. Już wpływanie na pilotów źle się skończyło i tak samo źle skończą się naciski na śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 11:53 maura4 napisała: > Powinien, tylko w jaki sposób ?. Wpływać na śledczych ?. Nie. Ale mogł/może poprosić o komisje miedzynarodowa , o pomoc ekspertów z UE , z NATO. Mogł/moze negocjowac z Rosjanami o "przekazanie sledztwa lub maksymalny polski udział w śledztwie". A tak to mamy sytuacje ,że w katastrofie zgineły bardzo ważne dla Polski osobistości , a sledztwo prowadzone jest w praktyce "poza Polską". I polski rząd potulnie to akceptuje. Już > wpływanie na pilotów źle się skończyło i tak samo źle skończą się > naciski na śledztwo. Rozumiem ,ze te dane o wpływaniu na pilotów masz z wiarygodnych źródeł (np jakiejś niezaleznej, miedzynarodowej komisji)a nie ze spekulacji mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 12:09 Z wiarygodnych jak najbardziej. Ze stenogramów. Pan prezydent nie podjął jeszcze decyzji... , co z nami ?- pytanie do szefowej pokładu, no to mamy problem.... . Prezydent USA nie ma nic do powiedzenia na pokładzie swojego samolotu. Oczywiście dotyczącego spraw zależnych od pilotów. U nas strasznie dużo ludzi mogło, bo chyba się to zmieni, dyrygować załogą. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 12:15 maura4 napisała: > Z wiarygodnych jak najbardziej. Ze stenogramów. A czy dopuszczasz myśl ,ze nie wszyscy maja obowiązek uważać te stenogramy, te fragmenty zapisów z czarnych za jednoznaczne , nie budzące wątpliwości dowody ? A jesli ktos ma wątpliwości (np rodziny ofiar) to chyba wolno im przynajmniej próbowac te wątpliwości rozwiac . Co jest złego w tym ,ze ma sie wątpliwosci i ze próbuje sie je wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 12:40 Rodziny moga mieć wątpliwości, bo im jest bardzo trudno pogodzić się ze śmiercią bliskich. Ja nie mam, choćby z tego powodu, że zbyt dużo ludzi pracuje przy tym śledzctwie, aby dało sie jakieś kłamstwa przemycić. Zawsze w takiej sytuacji ktoś puści farbę. Czarne skrzynki zostały w Smoleńsku w obecności naszych zaplombowane i ponownie w obecności naszych prokuratorów otwarte. U mnie w rodzinie ok. 30 lat temu, ja tego nie pamiętam, też zginął płk. lotnictwa. Też w tak fatalnej pogodzie. Wiele lat rodzina nie wierzyła w to, że on nie żyje. Wymyślili teorię, że wojsko zmieniło mu dane osobowe, upozorowało smierć i pracuje gdzieś jako szpieg. Wszystko pewnie dlatego, że nie widzieli ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: czy to pijany kierowca wjechał w stragan ? 10.06.10, 12:24 maura4 napisała: > Z wiarygodnych jak najbardziej. Ze stenogramów. Pan prezydent nie > podjął jeszcze decyzji... , co z nami ?- pytanie do szefowej > pokładu, no to mamy problem.... . I jeszcze jedno. Widzisz , wielu ludzi nie ufa informacjom medialnym. Myslę ,ze i rodziny ofiar też im nie ufają. I maja ku temu uzasadnione powody. W przeszlości niestety media preparowały wypowiedzi np Prezydenta tak , aby przedsatwić go w niekorzystnym swietle. Przypomne słynne "Borubar". Pamiętasz . Po meczu piłkarskim spytano prezydenta o wrażenia. Kaczyński powiedział: "polski bramkarz Boru bar... Boruc bardzo dobrze grał" Wycięto fragment od "Boruc.." Puszczono w mediach "Polski bramkarz Borubar" Dziwisz się ,że po takim numerze ( a były i inne) rodziny ofiar nie ufają oficjalnym informacjom "pilnowanym" przez twórców "Borubara" ? Że maja prawo nie ufac tym stenogramom.Ze chociażby słowa o niepodjęciu decyzji przez prezydenta moga byc jak Borubar wyjete z kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok remiczku, a widziałes ostatnio takie 10.06.10, 12:48 zdjątka wypuszczone najpierw przez jedną z pan pismaczek z salonou24, a następnie rozpowszechniane prze pisowskie media i pisowskich popleczników, na którym to siedziało czterech panów w mundurach SS........... I co zarzucano Tuskowi na podstawie podobienstwa jednego z panów? Próbowano wzbogacić historię o dziadku historią o ojcu............. A teraz w internecie pełno jest wpisów na ten temat! Kiedyś tą dyskusję w necie próbował podgrzewać taki pan z Warszawy, który był tamtejszym przewodniczącym koła rodzin Radia Maryja............. PYTAM: kto zaczął te świnstwa i z jakiego poziomu chamstwa????? A jak jest prawda o dziadku? Wcielono go karnie, a on po 45 dniach uciekł do aliantów! Widzisz zdzbło............. dokoncz sam! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: remiczku, a widziałes ostatnio takie 10.06.10, 14:00 Zresztą jakoś te sprawy z brakiem zrozumienia co ktoś powiedział "dziwnie" zawsze dotycza PiS. Nigdy innych partii tylko zawsze PiS. I to zarówno w stosunku do tego co polityk PiS powiedział jak i tego co ludzie z PiS usłyszeli. Czy oni są jacyś tacy biedni, że na nich się dosłownie WSZYSCY uwzieli? Czy to raczej z nimi jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: oj remik, remik 10.06.10, 11:23 To, że niektóre rodziny nie ufają żadnej z trzech komisji (jednej rosyjskiej i dwóch polskich), to jest przede wszystkim problem tych rodzin a nie rządu. Rogalski na razie nie pomaga w wyjaśnieniu czegokolwiek, działa na rzecz zablokowania informacji, które są już w dyspozycji prokuratury i mnoży coraz bardziej wątpliwe hipotezy. Z jednym się zgadzam - wykonuje swoją pracę. Widocznie takie właśnie dostał zadanie, a że jest człowiekiem do wynajęcia, jak każdy adwokat, będzie prezentował wersję swojego klienta. Będzie pomijał fakty i tworzył inne. Przede wszystkim ma szukać winnych wszędzie gdzie się da z wyjątkiem osób obecnych na pokładzie samolotu - to jest jego zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 11:30 razor_blady napisał: Przede wszystkim ma szukać winnych wszędzie gdzie się da z wyjątkiem osób > obecnych na pokładzie samolotu - to jest jego zadanie Rozumiem ,że znasz treść umowy pomiedzy pełnomocnikiem i mocodawcami i stąd takie Twoje kategoryczne i jednoznaczne stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: oj remik, remik 10.06.10, 11:50 Nie, po prostu słucham go i wnioskuję. Jeśli ktoś żąda informacji dotyczących wątpliwych faktów, i jednocześnie żąda nieujawniania informacji, które już są dostępne, to o czym to świadczy? Udało mi się zdemaskować kilka jego kłamstw (ponieważ zaplątał się w wypowiedzi i parę razy sam sobie zaprzeczył), dlatego zacząłem uważnie słuchać, do czego on tak naprawdę dąży. Uważam, że szuka przyczyn tylko w jednym miejscu - po stronie rosyjskiej. Jeśli znajdzie i udowodni - chwała mu, tylko to trzeba zrobić w oparciu o fakty a nie pomówienia i zmyślone fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok łojezusicku, remicku!!!!! 10.06.10, 12:00 ty to sobie z tego forum jaja robisz, czy co??? Już na początku napisałem - "primum non nocere"! Tego kauzyperdę nie interesuje prawda! Jego interesuje wybielenie pasażerów, w tym głównego sprawcy "pan prezydent jeszcze nie podjął decyzji". Aby bronic sprawcy - winę przerzucono na załogę! A czy śp. pan major Protasiuk był winien temu, że służył w tym locie kretynom????? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: oj remik, remik 10.06.10, 11:38 A jak te rodziny zamierzaja na własną rękę te prawde odkryc, nie mając dostępu do dowodów ?. Poprzez wygadywanie głupot przez zatrudnionego rzecznika ?. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 11:42 maura4 napisała: > A jak te rodziny zamierzaja na własną rękę te prawde odkryc, nie > mając dostępu do dowodów ?. Poprzez wygadywanie głupot przez > zatrudnionego rzecznika ?. Nie wiem jak zamiezrają to zrobić. Może liczą na dostęp do dowodów? Ale dzięki za poruszenie baredzo bardzo ważnej kwestii. Rodziny ofiar nie mają dostepu do dowodów. No to pytam kto ma? mam na mysli wszystkie dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: oj remik, remik 10.06.10, 12:15 Nie mają , bo nigdzie na świecie tak nie ma , żeby to rodziny ofiar nie mając pojęcia o prowadzenu śledztwa, je prowadziły. Przyjdzie czas dowiedzą się, zobaczą, czy wszystko nie wiem. Nie mam pojęcia jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 12:27 maura4 napisała: > Nie mają , bo nigdzie na świecie tak nie ma , żeby to rodziny ofiar > nie mając pojęcia o prowadzenu śledztwa, je prowadziły. Przyjdzie > czas dowiedzą się, zobaczą, czy wszystko nie wiem. Nie mam pojęcia > jak to wygląda. Ale ja pytałem kto ma dostęp do wszystkich dowodów. Na to pytanie nie odpowiedziałaś . Za trudne czy niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: oj remik, remik 10.06.10, 12:50 No skąd ja mam wiedzeć kto ma dostęp do wszystkich dowodów ?. Prawdopodobnie nadzorujący śledztwo prokurator generalny. Od rządu niezależny. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik 10.06.10, 12:56 maura4 napisała: > No skąd ja mam wiedzeć kto ma dostęp do wszystkich dowodów ?. > Prawdopodobnie nadzorujący śledztwo prokurator generalny. Od rządu > niezależny. Polski prokurator generalny ma dostęp do wszystkich dowodów? Równiez do tych fragmentów czarnych skrzynek , których nie przysłano ( nie robiono stenogramów) z Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: oj remik, remik 10.06.10, 15:05 Mówisz żeś inżynier, więc umysł niby ścisły, a gadasz tak nielogicznie i niespójnie. Miller przywiózł nie tylko stenogram i to b. wczesną jego wersję, ale również nagranie z taśmy z czarnych skrzynek, które otwarto po katastrofie, w obecności prokuratorów polskich,wyjęto taśmy, zrobiono przegranie dla śledczych rosyjskich / i na tej kopii Rosjanie pracowali/, po czym również w obecności Polaków opieczętowali te taśmy oryginalne i zamknęli w sejfie, który otwarto gdy przyjechał Miller po kopię nagrań z taśmy ze skrzynek. Kopię zrobiono w jego obecności a taśmy znów podobnie zabezpieczono. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a skąd wiesz remik, że tak nie jest? 10.06.10, 15:10 koledzy z krakowskiego biura projektów ci mówili............... Tak, tak, każdy ma prawo do własnych poglądy. Ty też. Jeno, czy to są poglądy??????????????????????????+ Odpowiedz Link Zgłoś
bumerang-3 Re: oj remik, remik 10.06.10, 10:15 Szanowny Remiku, Gdyby panu mecenasowi chodziło wyłącznie o wyjaśnienie przyczyn / okoliczności tragedii smoleńskiej czyniłby to przy pomocy metod, jakie służą temu celowi a nie lansowaniu bzdurnych teorii spiskowych w mediach. Czas jaki mamy - kampania wyboracza - sprawia, że być może niepotrzebnie wiążemy wiele rzeczy właśnie z kampanią. Ale prawdą jest, że sporo w działaniach prezesa PiS jest po prostu bardzo grubymi nićmi szyta. A od zawsze jest tak, że "akcja budzi reakcję". A całkiem prawdopodobne może być też to, że pan mecenas po prostu wymknął się spod kontroli i usiłuje wykorzystać swoje 5 minut..? Okazja całkiem całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: oj remik, remik 10.06.10, 10:50 bumerang-3 napisał: > A całkiem prawdopodobne może być też to, że pan mecenas po prostu > wymknął się spod kontroli i usiłuje wykorzystać swoje 5 minut..? > Okazja całkiem całkiem. A może chce - po prostu - zapracować na swoje honorarium... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oj remik, remik - tobie zawsze o coś chodzi......i 10.06.10, 09:57 tylko pytanie, o co! Reprezentujesz pozycje popleczników PiS i to w całej rozciągłości. A więc nie chodzi tu o prawdę lub obiektywne spojrzenie na całość. A obserwujemy taką rzecz - poplecznikom braci kaczynskich chodzi nie o wyjaśnienie przebiegu katastrofy, ale o wyjaśnienie roli Rosjan (Warzecha, Macierewicz: "to Rosjanie dokonali zamachu") lub Tuska (Ziemkiewicz: "Tusk ma ręce we krwi") w zabójstwie pana Lecha Kaczynskiego. Jakbyś przeczytał dokładnie dywagacje tego kauzyperdy, to byś był w stanie zadać sobie pytania: a. co to znaczy, że on nie może wykluczyć? Czy oznacza to, że ma on dostęp do takich badań? Nie, on stawia hipotezę, że kontrolerzy byli pijani! Typowy przykład "zamieszanego w kradzież zegarka". b. Brak mu wyników sekcji zwłok! I stwierdza, że ciała ofiar pogrzebano nago. Po co stawia taką hipotezę? Jednym z "dowodów" tzw. zamachu ma być tzw. bomba paliwowa.......... lub inny wybuch. Skoro niema dostępu do ubrań - to był wybuch, ponieważ nie można wykonać badań na obecność azotu. To, że samolot jest w normalnym stanie po typowej katastrofie tego rodzaju, co wynika ze zdjęć maszyny po rekonstrukcji dokonanej przez Rosjan - to nie żadnego znaczenia dla takich jak ty! A to, że z nagraź wynika zupełnie inny przebieg katastrofy? Tym gorzej dla nagrań! Czy ty Remik zadałes kiedykolwiek pytanie, dlaczego samolot pana prezydenta nie odleciał na inne lotnisko? nie! Ty będziesz rozpudził, ponieważ nie lubisz prawdy! A ja chcę rozpoznania wszystkich przyczyn wypadku, a nie tylko tych, które mają służyć odbudowaniu wiodącej roli PiS jako wiodącej matki narodu! Gdybyś spróbował obiektywnie podszedł do sprawy, to byś od razu rozpoznał, Co tu jest grane! Ale ty jesteś dzielnym żołnierzem PiS i idziesz w bój, jak pis każe! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: oj remik, remik - tobie zawsze o coś chodzi.. 10.06.10, 10:54 1410_tenrok napisał: > b. Brak mu wyników sekcji zwłok! I stwierdza, że ciała ofiar pogrzebano nago. A pozostało tam cokolwiek, co można było poubierać? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, remik - tobie zawsze o coś chodzi.. 10.06.10, 11:06 1410_tenrok napisał: > tylko pytanie, o co! > Reprezentujesz pozycje popleczników PiS i to w całej rozciągłości. Co takiego "poplecznik PiS-u" ? Ja jestem zwolennikiem i wyborcą PiS-u, najwiekszej partii opozycyjnej w jednym z większych krajów UE. Słowo "poplecznik" sugeruje ,ze PiS to jakiś podejrzany twór a nie legalna partia polityczna dzialająca w demokratycznym systemie. Manipulujesz? A obserwujemy taką rzecz - poplecznikom braci kaczynskich chodzi nie o > wyjaśnienie przebiegu katastrofy, ale o wyjaśnienie roli Rosjan No i dobrze ,ze "poplecznicy" chcą wyjaśnić rolę wszyskich mozliwych czynników wtm i Rosjan. Czy gdyby do katastrofy doszło np w Turcji , Gwatemali czy na Madagaskarze dziwił byś się gdyby próbowano wyjasnić (chociazby po to aby wykluczyć) role miejscowych ? . co to znaczy, że on nie może wykluczyć To znaczy ,ze prawdopodobieństwo zaistniena takiego zdarzenia jego zdaniem nie jest zerowe. A Twoim zdaniem jest zerowe? Brak mu wyników sekcji zwłok! I stwierdza, że ciała ofiar pogrzebano nago. P > o > co stawia taką hipotezę? Bez wyników sekcji zwłok prawdopodobnie nie moze dobrze wykonac roboty do której go wynajeto. A wymajęto go dlatego ,że mocodawcy nie ufaja oficjalnym informacjom. Co do sprawy pogrzebania ciał nago - nie wiem o co tu chodzi. Byc może o kwestię szacunku dla zmarłych. Jak wiesz gen Sikorskiego pogrzebano w jakichs "łachach" , moze ten precedens zaważył? Czy ty Remik zadałes kiedykolwiek pytanie, dlaczego samolot pana prezydenta nie > odleciał na inne lotnisko? Alez oczywiście ,że zadałem sobie takie pytanie. I odpowiedzi na nie nie jednokrotnie mi udzielano (również w mediach , wypowiedzi ekspertów). Nie odleciał , gdyz załoga samolotu uznała ,że może ladowąć . Załoga podjeła decyzję w ramach swoich kompetencji. A ja chcę rozpoznania wszystkich przyczyn wypadku, a nie tylko tych, które mają > służyć odbudowaniu wiodącej roli PiS jako wiodącej matki narodu! Ja tez chcę rozpoznania wszystkichj przyczyn wypadku a nie tylko tych , które nie są klopotliwe dla Rosjan , rządu polskiego. No i mierzi mnie lansowana teza ,iz "Kaczor rozkazał lądować a piloci zamkneli oczy i ladowali trzęsąc się ze strachu". Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 Re: oj remik ty moherowy berecie 10.06.10, 11:10 nic dodac nic ujac, glupota nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Maaac - masz przykład kultury " antypisowca" 10.06.10, 11:14 grzes07 napisał: > nic dodac nic ujac, glupota nie zna granic Dzieki za potwierdzenie mojej tezy o "kulturze" przeciwników PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok facet stwierdził fakt, kolego, który ja stwierdził 10.06.10, 11:50 em już dawno: jestes slepy na jedno oko! Jak zwykle! A mój tekst potraktował w stylu, przepraszam, ale tak to jest, goebelsowskiej lub urbanowskiej lub komunistycznej lub semkowsko-ziekiewiczowskiej propagandy! Czyli: wybrałes sobie jedynie zabawne elementy, które jak zwykle zmanipulowałes. Znowu zaczyna sie ROZPUDA! Zacznij myśleć. Ale jak tego od ciebie wymgać, skoro dla ciebie nie ma problemu w zdaniu: "pan prezydent jeszcze nie podjął decyzji"! Piloci, w tym dziwnym kraju, w którym obowiązuje przysłowie wymyslone przez polityków - (to cytat z forum lotniczego): "tak jak dupa jest do srania, pilot służy do latania" - NIE MAJą NIC DO POWIEDZENIA! Zwłaszcza po tym, kiedy to p. major Protasiuk po Tbilisi został zaliczony do kategorii "Tchórze"! I bądź wreszcie łaskaw sie obudzić! PS. Zaden z poważnych polityków PiS, w tym Jarosław Kaczynski, nie mówi i nie sugeruje, że miał tu miejsce zamach! Jak myślisz, dlaczego? Jarosław Kaczynski zna bolesną prawdę! - to jest powód jego zmiany i odejścia od typowego "dziadka z wehrmachtu", "służących innym panom", "zomo" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Też mi odkrycie. 10.06.10, 13:47 A czy ja kiedykolwiek watpiłem że takie istnieją? Tyle, że ja twierdzę, że ty notorycznie widzisz tylko je. Całkiem ślepniesz na te proPiSowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: oj remik, remik - tobie zawsze o coś chodzi.. 10.06.10, 11:40 remik.bz napisał: > Bez wyników sekcji zwłok prawdopodobnie nie moze dobrze wykonac > roboty do której go wynajeto. A Ty widziałeś zdjęcia tego pobojowiska? Czytałeś, w jaki sposób rozpoznawano ofiary? Co tam zostało, na czym można by robić jakąś sekcję zwłok? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oj remik, ty mnie osłabiasz! 10.06.10, 11:41 nawet jezyka ojczystego nie znasze. skoro tak, oto słownik jezyka polskiego (który nawet nie potrafisz sie posłużyć): "popierający, trzymający czyjąś stronę, pomocnik, wspierający czyjeś poczynania" wspirasz pis swoimi tekstami, czy nie????? trzymasz strone pisu, czy nie???? widzisz tylko pis, czy nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: oj remik, ty mnie osłabiasz! 10.06.10, 12:08 1410_tenrok napisał: > nawet jezyka ojczystego nie znasze. skoro tak, oto słownik jezyka polskiego > (który nawet nie potrafisz sie posłużyć): "popierający, trzymający czyjąś > stronę, pomocnik, wspierający czyjeś poczynania" Rozumiem ,że po prostu zgubiłeś jakieś "słowo" i dlatego ten fragment Twojego tekstu jest "po polskiemu". > wspirasz pis swoimi tekstami, czy nie????? Wspieram przede wszystkim wyznawane przeze mnie wartości a nie PiS. Wspieranie PiS-u jest w tej sytuacji niejako "przy okazji"- to sprawa wtórna. Jesli PO zmieni swój oficjalny program , zacznie popierac solidaryzm spoleczny , tzw "moherów" potraktuje jak ludzi potrzebujacych pomocy , przestanie kreować Polskę dla "umiejących kręcić lody"- to moje posty bedą "przy okazji" wspierac PO. Co nie oznacza ,że będe poplecznikiem PO > trzymasz strone pisu, czy nie???? Głosuję na PiS z tej prostej przyczyny ,że w sferze programowej jest mu najbliżej do moich wartośc. Trudno , abym glosował na partię , która tych wartości nie popieram. Jesli to uważasz ,za trzymanie strony , to uznaj ,ze wszcy wyborcy muszą z definicji trzymac czyjąś strone , ci którzy nie głosują trzymają strone wygranych - i jest to normalne w demokracji. > widzisz tylko pis, czy nie???? Nie. Widzę tez inne partie. Widzę ich negatywy i pozytywy. PiS ma wiele negatywów , ale jest mi jednak do niego najbliżej z uwagi na te moje wartości. Nie wykluczam w przyszłości glosowania na inna partię. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok remik, remik - slepota kurza 10.06.10, 12:40 to była odpowiuedz na twoje dyrdymały na temat terminu "poplecznik"! znowu spowodowałeś, że ja nie mogę ciebie traktować poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: remik, remik - slepota kurza 10.06.10, 12:52 1410_tenrok napisał: > to była odpowiuedz na twoje dyrdymały na temat terminu "poplecznik"! > > znowu spowodowałeś, że ja nie mogę ciebie traktować poważnie. Sorry ,że odpowiedziałem na Twój post. Byłem na tyle infantylny , iz uwierzyłem ,że się zmienileś , że ptrafisz dyskutowac ,że akceptujesz fakt posiadania poglądów , stanowisk innych niz Twoje. Że starasz się zrozumieć stanowisko drugiej strony , ale równocześnie chcesz wykazać błędy w tym stanowisku , przekonać przeciwnika do własnych poglądów uzywając rozsądnej , merytorycznej argumentacji w wyważonej , kulturalnej formie. Pomylilem się. Obiecuję ,że juz więcej nie będe na Twoje posty odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok hola, hola, hola remicku............... 10.06.10, 15:04 a kto zarzucał mi, że pisząc "polecznik" manipulują, ponieważ ty nie rozumiesz, co to słowo oznacza? Zacytowałem SJP ze strony internetowej. Rozumiem, że ty możesz uważasz, że uważasz, że masz prawo do tego, aby uważać, że czarne to żółte, a zielono to fioletowe........... Może sie umówić, że tak jest, tyle, że w tym momencie żadna dyskusja nie ma sensu! PS. Symptomatycznym jest brak odpowiedz na post o nowych pisowskich dkryciach na temat podobienstw pomiedzy ss-manem a ojcem premiera............. Rozumiem, rozumiem........... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tobi zawsze o coś chodzi! 10.06.10, 10:00 tylko pytanie, o co! Reprezentujesz pozycje popleczników PiS i to w całej rozciągłości. A więc nie chodzi tu o prawdę lub obiektywne spojrzenie na całość. A obserwujemy taką rzecz - poplecznikom braci kaczynskich chodzi nie o wyjaśnienie przebiegu katastrofy, ale o wyjaśnienie roli Rosjan (Warzecha, Macierewicz: "to Rosjanie dokonali zamachu") lub Tuska (Ziemkiewicz: "Tusk ma ręce we krwi") w zabójstwie pana Lecha Kaczynskiego. Jakbyś przeczytał dokładnie dywagacje tego kauzyperdy, to byś był w stanie zadać sobie pytania: a. co to znaczy, że on nie może wykluczyć? Czy oznacza to, że ma on dostęp do takich badań? Nie, on stawia hipotezę, że kontrolerzy byli pijani! Typowy przykład "zamieszanego w kradzież zegarka". b. Brak mu wyników sekcji zwłok! I stwierdza, że ciała ofiar pogrzebano nago. Po co stawia taką hipotezę? Jednym z "dowodów" tzw. zamachu ma być tzw. bomba paliwowa.......... lub inny wybuch. Skoro niema dostępu do ubrań - to był wybuch, ponieważ nie można wykonać badań na obecność azotu. To, że samolot jest w normalnym stanie po typowej katastrofie tego rodzaju, co wynika ze zdjęć maszyny po rekonstrukcji dokonanej przez Rosjan - to nie żadnego znaczenia dla takich jak ty! A to, że z nagraź wynika zupełnie inny przebieg katastrofy? Tym gorzej dla nagrań! Czy ty Remik zadałes kiedykolwiek pytanie, dlaczego samolot pana prezydenta nie odleciał na inne lotnisko? nie! Ty będziesz rozpudził, ponieważ nie lubisz prawdy! A ja chcę rozpoznania wszystkich przyczyn wypadku, a nie tylko tych, które mają służyć odbudowaniu wiodącej roli PiS jako wiodącej matki narodu! Gdybyś spróbował obiektywnie podszedł do sprawy, to byś od razu rozpoznał, Co tu jest grane! Ale ty jesteś dzielnym żołnierzem PiS i idziesz w bój, jak pis każe! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_wolnynick ooOOOooooo ruskim Borem? 10.06.10, 10:24 a to ci niespodzianka, nikt w oficjalnych raportach nie wspomina o żadnym samolocie IŁ... a ty nawet wiesz, że to był samolot z ruskim Borem. Zdradź mi proszę skąd masz tą informację, bo wręcz umieram z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przed polską delegacją oficjalną 10.06.10, 11:54 próbował na lotnisku smolenską lądować IŁ 86, na którym znajdowała sie grupa federalnej służby FR, mająca na celu obsłużyć polską wizytę od strony protokolarnej oraz bezpieczenstwa. Samolot po jednokrotnej próbie lądowania dostał polecenie odlotu z powrotem do Moskwy. PS TY NIGDY O NICZYM NIE SŁYSZAŁEó, PONIWAó WSZYSTKO, CO NIE SŁUżY PISOWIE POZOSTAWIASZ POZA WŁASNYM ZAINTERESOWANIEM! A o tym fakcie możesz przeczytać wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 08:50 remik.bz napisał: > Jak zwykle , gdy mozna dowalić ( w mniemaniu niektórych) PiS-owi , > Kczyńskim -to odzywają sie glosy "kulturalnych , nowoczesnych > Europejczyków". > A ponieważ jestem z definicji "ciemnogrodem" to dodam tezę ,ze przy > okazji głosy popleczników ...no zgadujmy którego naszego sąsiada. > A swoją droga ciekawe dlaczego w tytule jest o "prawniku > Kaczyńskiego" , skoro Pan Rogalski występuje tu w roli pełnomocnika > ofiar Smoleńska. > Bardzo proszę GW o więcecj takich artykułów , a "nowoczesnych > Europejczyków" o wiecej komentarzy. Pan Rogalski jest pełnomocnikiem NIEKTÓRYCH rodzin m.in. rodziny Kaczyńskiego. Pan Rogalski nie reprezentuje wszystkich rodzin ofiar wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Znowu odezwali się "nowocześni Europejczycy" 10.06.10, 09:26 michr napisał: Pan Rogalski jest pełnomocnikiem NIEKTÓRYCH rodzin m.in. rodziny > Kaczyńskiego. Pan Rogalski nie reprezentuje wszystkich rodzin ofiar > wypadku Bardzo prosze , abys ten post skierował równiez do autora artykułu , który wręcz nazwał Pana Rogalskiego "pełnomocnikiem ofiar" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac O znów Kali remik.bz się odezwał 10.06.10, 09:07 Jakoś zawsze dostrzega "nowoczesnych europejczyków", a "chrześcijańskich prawicowców" dopiero wtedy jak się go wyszydza za obłudę. > A ponieważ jestem z definicji "ciemnogrodem" to dodam tezę ,ze > przy okazji głosy popleczników ...no zgadujmy którego naszego > sąsiada. Nie, nie z definicji - z zachowania. To ocena twoich własnych czynów. Jak się nawrócisz na uczciwość z twojej obłudy nikt tak cię nie będzie oskarżał. Tak samo jak tych faryzeuszy którzy porzucili faryzeizm. > A swoją droga ciekawe dlaczego w tytule jest o "prawniku > Kaczyńskiego" , skoro Pan Rogalski występuje tu w roli > pełnomocnika ofiar Smoleńska. Ponieważ występuje RÓWNIEŻ w tej roli: www.se.pl/wydarzenia/opinie/za-wczesnie-aby-zawyrokowac_141428.html > Bardzo proszę GW o więcecj takich artykułów , a "nowoczesnych > Europejczyków" o wiecej komentarzy. A ja wolałbym byś był uczciwym człowiekiem, a nie obłudnikiem i kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:23 "możliwa jest nawet możliwość". Warto jest umieć mówić po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 08:28 Tak, tak - proponuję oskarzenie Tuska jako współwinnego zbrodni zabójstwa a na świadka powołać Rydzyka. Banda PISdzielskich idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 08:30 A w ogóle jak sie bawić to się bawić - należałoby sprawdzić, czy Błasik, "miszcz" ceremonii "No to mamy problem" oraz Lesio w chwili śmierci byli trzeźwi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 11:44 albacor napisał: > A w ogóle jak sie bawić to się bawić - należałoby sprawdzić, czy Błasik, > "miszcz" ceremonii "No to mamy problem" oraz Lesio w chwili śmierci byli trzeźwi Tylko jak, skoro niewiele z nich zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
jami8 A ja się zastanawiam 10.06.10, 08:24 czy każdą bzdurę trzeba powtarzać w wielkich nakładach. Niech sobie coś tam bredzą w swoich kątach. Przecież oni liczą na to, że te ich brednie zostaną powielone - bo zakres Radia M. czy "Naszego Dziennika" jest trochę malutki... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Niewykluczone że prawnik Kaczynskiego, to idiota.. 10.06.10, 08:25 No i jak zwykle, brukowiec "Rzeczpospolita" udostępniła swoje łamy następnemu ,nawiedzonemu idiocie.. Odpowiedz Link Zgłoś
masie8 Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:27 Pełnomocnik Rogalski ,chyba Kaczyńskiego reprezentuje i PIS. Wszystko opiera na przypuszczeniach, a może by zaczął przypuszczać, że piloci dostali nakaz lądowania w samolocie,bo ważne osobistości nie zdążyłyby na uroczystości zaplanowane w Katyniu.Są przecież zeznania pilotów Jak-a,który lądował z dziennikarzami przed tupolewem,że widoczność się pogarsza i nie radzili lądować Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Bełkot pijaczka 10.06.10, 08:27 Może i kontrolerzy byli pijani w sztok. Może i podali złe informacje. Ale wina leży TYLKO po stronie pilotów. Bo wszyscy eksperci jak świat długi i szeroki zgodnie stwierdzają - w tych warunkach nie należało lądować. Więc nie bredź pan, panie Rogalski. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 08:33 trombozuh napisał: > Może i kontrolerzy byli pijani w sztok. Może i podali złe > informacje. Ale wina leży TYLKO po stronie pilotów. Bo wszyscy > eksperci jak świat długi i szeroki zgodnie stwierdzają - w tych > warunkach nie należało lądować. Więc nie bredź pan, panie Rogalski. Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs pijanych Ruskich,czy pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 08:41 > Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs > pijanych Ruskich,czy pilotów. Reductio ad absurdum? Jakoś w to że to "wina Jarosława" wierzą tylko ci co wierzą "w cuda Tuska" - czyli jedynie elekotorat PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 08:45 maaac napisał: > > Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs > > pijanych Ruskich,czy pilotów. > Reductio ad absurdum? > > Jakoś w to że to "wina Jarosława" wierzą tylko ci co wierzą "w cuda > Tuska" - czyli jedynie elekotorat PiS. PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:15 Tak PiS. Tylko oni piszą o tym, że Tusk nie spełnił jakiś swoich obietnic o "cudach" - widać tylko oni uważają że powinien jakieś cuda dokonać. Tak samo najwięcej o tym, że "winny był Jarosław" piszą zwolennicy PiSu. Przeszukaj sobie forum. Jasne, zę piszą oni to ironicznie ale głównie oni. Fakt, że widziałem parę wypadków oskarżania Jarosława przez przeciwników PiS, ale to naprawdę były wypadki jednostkowe. Większość mówi o bezpośredniej lub pośredniej (wywołanie określonej atmosfery poprzez np rzucanie oskarżeń o tchórzostwie, zawalenie terminu wylotu) winie Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:15 12.12a1 napisał: > maaac napisał: > > > > Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs > > > pijanych Ruskich,czy pilotów. > > Reductio ad absurdum? > > > > Jakoś w to że to "wina Jarosława" wierzą tylko ci co wierzą "w cuda > > Tuska" - czyli jedynie elekotorat PiS. > PiS? Tak, PiS glupcze, bo Tusk mowil o tym, ze Polska zasluguje na cud gospodarczy, jaki doswiadczyla Irlandia i zwolennicy PO sa tego swiadomi....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:34 kralik111 napisał: > Tak, PiS glupcze, bo Tusk mowil o tym, ze Polska zasluguje na cud gospodarczy, > jaki doswiadczyla Irlandia i zwolennicy PO sa tego > swiadomi....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > Ja tez glupcze twierdze,ze Polska zasluguje na cud gospodarczy,tylko co z tego wynika? Moze jestes malo poinformowany i nieswiadomy tego,ze przy tych zapisach prawnych,które obowiazywaly u nas i nadal obowiazuja zadnego cudu nie bedzie,powiem wiecej beda wieksze klopoty.Ja nie licze na to,zeby Tusek mi da kase,ja chce ja zarobic ale nie mam mozliwosci do tego.Mam w rodzinie bezrobotnego,który od listopada jest zrejestrowany w urzedzie pracy jako bezrobotny,zlozyl wszystkie potrzebne dokumenty na przydzial srodków unijnych na dzialalnosc gospodarcza i nie moze sie doczekac bo jak sa pieniadze to sa godniejsi do tego przydzialu.Czlowiek jest w zawieszeniu,bo pracy zarobkowej nie moze podjac bo wtedy straci mozliwosc dofinansowania,a przeciez wlasnie tacy ludzie na ogól doprowadzaja do "cudów gospodarczych",pozostaje mu jedynie pracowac na czarno.Czy o to Tuskowi chodzi? Zdaje sie,ze wy wszyscy na jakiejs obcej planecie mieszkacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:38 12.12a1 napisał: > kralik111 napisał: > > Tak, PiS glupcze, bo Tusk mowil o tym, ze Polska zasluguje na cud gospoda > rczy, > > jaki doswiadczyla Irlandia i zwolennicy PO sa tego > > swiadomi....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > > > Ja tez glupcze twierdze,ze Polska zasluguje na cud gospodarczy,tylko co z > tego > wynika? Moze jestes malo poinformowany i nieswiadomy tego,ze przy tych zapisach > prawnych,które obowiazywaly u nas i nadal obowiazuja zadnego cudu nie > bedzie,powiem wiecej beda wieksze klopoty.Ja nie licze na to,zeby Tusek mi da > kase,ja chce ja zarobic ale nie mam mozliwosci do tego.Mam w rodzinie > bezrobotnego,który od listopada jest zrejestrowany w urzedzie pracy jako > bezrobotny,zlozyl wszystkie potrzebne dokumenty na przydzial srodków unijnych n > a > dzialalnosc gospodarcza i nie moze sie doczekac bo jak sa pieniadze to sa > godniejsi do tego przydzialu.Czlowiek jest w zawieszeniu,bo pracy zarobkowej ni > e > moze podjac bo wtedy straci mozliwosc dofinansowania,a przeciez wlasnie tacy > ludzie na ogól doprowadzaja do "cudów gospodarczych",pozostaje mu jedynie > pracowac na czarno.Czy o to Tuskowi chodzi? Zdaje sie,ze wy wszyscy na jakiejs > obcej planecie mieszkacie. Idz wiec PiSdulo na Wawel i wywies liste zawetowanych ustaw reformujacych panstwo, glupku, poza tym, ty twierdzisz, ze Tusk obiecal cuda i druga Irlandie, po czym teraz sie z tego lajdacki klamco wycofujesz....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:48 Przeciez ty qrwa jestes cos nie tegez,bredzisz nie na temat i o niczym.I jak tu mozna na powaznie z wami dyskutowac,nie da sie jedynie trzeba podjac wasz sposób dyskusji o obrzucac obelgami i inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:52 12.12a1 napisał: > Przeciez ty qrwa jestes cos nie tegez,bredzisz nie na temat i o niczym.I jak tu > mozna na powaznie z wami dyskutowac,nie da sie jedynie trzeba podjac wasz sposó > b > dyskusji o obrzucac obelgami i inwektywami. Jezeli wulgarny chamie bredze cos nie na temat, to tylko dlatego, ze odpowiadam na twoje wywody myslowo-partyjno-esemesowe....;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA HA H AH AH AH AH A H AH A H H AH A HA H AH AH H A HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 10:04 To po co q**a dyskutujesz z Kralikiem a mnie olałeś? Bo kralik q**a jest wygodniejszy dla tezy o chamskich zwolennikach PO? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 10:19 maaac napisał: > To po co q**a dyskutujesz z Kralikiem a mnie olałeś? > > Bo kralik q**a jest wygodniejszy dla tezy o chamskich zwolennikach > PO? Vo Kralik mowi do PiSdziarni jezykiem PiSowca, chamskim i prostym, ciebie nie rozumieja...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 11:33 maaac napisał: > To po co q**a dyskutujesz z Kralikiem a mnie olałeś? > > Bo kralik q**a jest wygodniejszy dla tezy o chamskich zwolennikach > PO? To nie jest tak,ze ciebie olalem a przynajmniej nie mialem tego zamiaru,a kralikowi juz nie bede odpisywal za "wulgarnego chama".Ja po prostu na temat wypadku nie bardzo chce mówic,bo co bysmy nie powiedzieli to przy dzisiejszym stanie wiedzy beda to tylko spekulacje poprzez które mozna jedynie komus wyrzadzic krzywde.A nie jestem sluchaczem RM ani tez czlonkiem PO czy jakiejs innej partii,zeby podniecac sie jakimis spiskami,mniej lub bardziej wiarygodnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 15:18 > To nie jest tak,ze ciebie olalem a przynajmniej nie mialem tego > zamiaru, Nie miałeś? No cóż ale olałeś, liczą się fakty a nie zamiary. Albo precyzyjniej, mogło ci wyjśc to z powodu jakiejś ważnej przyczyny - jakiej? > a kralikowi juz nie bede odpisywal za "wulgarnego chama". I słusznie. Należy olewać WSZYSTKICH stosujących wulgaryzmy zamiast argumentów. > Ja po prostu na temat wypadku nie bardzo chce mówic,bo co bysmy > nie powiedzieli to przy dzisiejszym stanie wiedzy beda to tylko > spekulacje poprzez które mozna jedynie komus wyrzadzic krzywde.A > nie jestem sluchaczem RM ani tez czlonkiem PO czy jakiejs > innej partii,zeby podniecac sie jakimis spiskami,mniej lub > bardziej wiarygodnymi. Hmmmmm 1. To ty zacząłeś ten temat twierdząc, że "Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs pijanych Ruskich,czy pilotów." Teraz się wycofujesz? 2. Może pogadasz o tym z mecenasem Rogalskim. On ma inne zdanie i raczej nie widac by wynajmujące go osoby miały o to pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:12 12.12a1 napisał: > trombozuh napisał: > > > Może i kontrolerzy byli pijani w sztok. Może i podali złe > > informacje. Ale wina leży TYLKO po stronie pilotów. Bo wszyscy > > eksperci jak świat długi i szeroki zgodnie stwierdzają - w tych > > warunkach nie należało lądować. Więc nie bredź pan, panie Rogalski. > Co to,zmiana opcji? Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs pijanych > Ruskich,czy pilotów. Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek jasno wynika, ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynski. Czy pan prawnik i forumowa PiSdziarnia zadaje sobie pytanie, czy zostaly przeprowadzone badania na obecnosc alkoholu w organizmie u osob obecnych podczas lotu w kokpicie samolotu oraz u osoby podejmujacej decyzje...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:18 kralik111 napisał: > > Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek jasno wynika, > ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynski. > Czy pan prawnik i forumowa PiSdziarnia zadaje sobie pytanie, czy zostaly > przeprowadzone badania na obecnosc alkoholu w organizmie u osob obecnych > podczas lotu w kokpicie samolotu oraz u osoby podejmujacej decyzje...? > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > Czemu klamiesz i to tak bezczelnie? Zaden zapis nie mówil o jakichkolwiek podjetych decyzjach przez prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:26 12.12a1 napisał: > kralik111 napisał: > > > > Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek jasno wy > nika, > > ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynski. > > Czy pan prawnik i forumowa PiSdziarnia zadaje sobie pytanie, czy zostaly > > przeprowadzone badania na obecnosc alkoholu w organizmie u osob obecnych > > podczas lotu w kokpicie samolotu oraz u osoby podejmujacej decyzje...? > > > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > Czemu klamiesz i to tak bezczelnie? Zaden zapis nie mówil o jakichkolwiek > podjetych decyzjach przez prezydenta. Prezyden nie podjal jeszcze dezycji... Mowi ci to cos, przyglupie, czytales stenogramy...? BUA H A HA H H A H A H AH A H H AH A H A H AH A H AH AH AH Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:30 kralik111 napisał: > 12.12a1 napisał: > > > kralik111 napisał: > > > > > > Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek ja > sno wy > > nika, > > > ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynsk > i. > > > Czy pan prawnik i forumowa PiSdziarnia zadaje sobie pytanie, czy zo > staly > > > przeprowadzone badania na obecnosc alkoholu w organizmie u osob ob > ecnych > > > podczas lotu w kokpicie samolotu oraz u osoby podejmujacej decyzje. > ..? > > > > > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > > Czemu klamiesz i to tak bezczelnie? Zaden zapis nie mówil o jakichk > olwiek > > podjetych decyzjach przez prezydenta. > > Prezyden nie podjal jeszcze dezycji... > > Mowi ci to cos, przyglupie, czytales stenogramy...? > > BUA H A HA H H A H A H AH A H H AH A H A H AH A H AH AH AH > > Przepraszam. Doslownie padlo takie zdanie z ust dyrektora Kazany: Na razie nie ma decyzji prezydenta co dalej robic... BUA H AH AH A H A H AH AH AH A H A H H AH AH AH A H AH A Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:45 No i co chcesz przez to powiedzie duzurny chamie GW? Moze chodzilo o decyzje na ktore alternatywne lotnisko odleciec? Ale ty wiesz wszystko lepiej. Acha, klawisze DBUAH Ci sie blokuja to wymien klawiatue. Jak cie niestac to podaj numer konta i przeleje Ci 20 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:50 ciuciumorales napisał: > No i co chcesz przez to powiedzie duzurny chamie GW? Moze chodzilo o > decyzje na ktore alternatywne lotnisko odleciec? Ale ty wiesz wszystko > lepiej. Acha, klawisze DBUAH Ci sie blokuja to wymien klawiatue. Jak > cie niestac to podaj numer konta i przeleje Ci 20 zl. Chamow szukaj w rodzinie, bo ublizajac ludziom, ktorych nie znasz na publicznych forum od chamow, sam stajesz sie chamem..;DDDD Nie istotne jest pytanie czego miala dotyczyc decyzja prezydenta, bo pilotow nie obchodzilo to, czy pan prezydent zdecydowal sie wysrac, albo obalic kolejna malpke, jezeli osoba wyslana przez prezydenta wypowiada zdanie, ze prezydent jeszcze nie podjal decyzji i kieryje te slowa do pilotow, to znaczy, ze decyzja dotyczyla lotu a nie kolejnej jego sraczki, czy malpki...;DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:57 Nie, nie jestem chamem. To, ze odpowiadam chamstwem na Twoje niewyobrazalne wprost chamstwo nie znaczy ze jestem chamem. To ty na tym formum od lat ublizasz ludziom. Patrzac na twoje niezrownowazone posty jest wielce prwdopodobne, ze przechodzisz jakas dlugotrwala kuracje psychiatryczna, co gorsza bez zadawalajacych efektow. To tlumaczy rowniez dlaczego nie czytasz postow na ktore odpowiadasz a raczej co bardziej prawdopodobne ich nie rozumiesz Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 10:01 ciuciumorales napisał: > Nie, nie jestem chamem. To, ze odpowiadam chamstwem na Twoje > niewyobrazalne wprost chamstwo nie znaczy ze jestem chamem. To ty > na tym formum od lat ublizasz ludziom. Patrzac na twoje > niezrownowazone posty jest wielce prwdopodobne, ze przechodzisz jakas > dlugotrwala kuracje psychiatryczna, co gorsza bez zadawalajacych > efektow. To tlumaczy rowniez dlaczego nie czytasz postow na ktore > odpowiadasz a raczej co bardziej prawdopodobne ich nie > rozumiesz Bez odbioru. Ja tobie nie ublizylem, lecz ty mi, poza tym, cham nigdy nie przyzna sie do swojego chamstwa a w zamian obrzuci chamami rozmowce w sytuacji gdy chamowi braknie argumentow...;DDDDDDDDDDDDd P.S. Ja czesto jestem chamem, bo chamstwo okazuje sie byc jedynym orezem w zwalczaniu PiSiego chamstwa...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dwojniak Kralik moja ulubiona suko!! :DDDD 10.10.10, 12:17 na naszym gey-forum smutno bez ciebie, bez twoich opowiastek jak ruchałeś w trójkącie swoją starą i swoją siorę! Wracaj, tęsknimy, buziaki :**** i ch... ci w dupę, przecież to kochasz suko!! :DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal No i odlecieli??? 10.06.10, 10:40 ciuciumorales napisał: > No i co chcesz przez to powiedzie duzurny chamie GW? Moze chodzilo o > decyzje na ktore alternatywne lotnisko odleciec? Ale ty wiesz wszystko > lepiej. Acha, klawisze DBUAH Ci sie blokuja to wymien klawiatue. Jak > cie niestac to podaj numer konta i przeleje Ci 20 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 10:10 12.12a1 napisał: > kralik111 napisał: > > > > Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek jasno wy > nika, > > ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynski. > > Czy pan prawnik i forumowa PiSdziarnia zadaje sobie pytanie, czy zostaly > > przeprowadzone badania na obecnosc alkoholu w organizmie u osob obecnych > > podczas lotu w kokpicie samolotu oraz u osoby podejmujacej decyzje...? > > > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > Czemu klamiesz i to tak bezczelnie? Zaden zapis nie mówil o jakichkolwiek > podjetych decyzjach przez prezydenta. Taka sama bzdura jak to co gadają "Durni 2010". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:55 kralik111 napisał: > Jaroslaw nie lecial tym samolotem, a z odczytu czarnych skrzynek jasno wynika, > ze decyzje na pokladzie samolotu podejmowal prezydent Lech Kaczynski. ...który przed tym nieszczęsnym lądowaniem rozmawiał z bratem telefonicznie. PS.: Czy ktoś pamięta choć jeden wypadek, kiedy to "prezydent Lech Kaczyński" nie był tubą swego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 09:48 12.12a1 napisał: > trombozuh napisał: >Ale wina leży TYLKO po stronie pilotów. Bo wszyscy > > eksperci jak świat długi i szeroki zgodnie stwierdzają - w tych > > warunkach nie należało lądować. > Co to,zmiana opcji? Nie koniecznie. > Przeciez jest to wina Jaroslawa,a nie jakichs pijanych > Ruskich,czy pilotów. Jedno nie wyklucza drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 11:33 >Ale wina leży TYLKO po stronie pilotów Nieprawda. Wina może leżeć po stronie pilotów a może nie leżeć po ich stronie. Albo może leżeć nie tylko po ich stronie. Do tego ,żeby to ustalić trzeba przeprowadzić śledztwo. A domaganie się przez pełnomocnika rodzin ofiar dowodów w postaci wyników badań kontrolerów jest całkowicie normalną praktyką. Chciałbym Ci przypomnieć ,że polscy prokuratorzy zarządzili podobne badania wobec pilotów (i to od razu po katastrofie). Więc nikt nie powinien się oburzać. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 12:01 viptocat napisał: > Chciałbym Ci przypomnieć ,że polscy prokuratorzy zarządzili podobne > badania wobec pilotów Dmuchali w alkomat? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Bełkot pijaczka 10.06.10, 11:53 Ja mam silne przekonanie, że gdyby ta sama załoga wiozła nie prezydenta z dworem, a jakichś zwykłych ludzi, to szerokim łukiem Smoleńsk by ominęła. Wina pilotów jest przede wszystkim w tym, że zabrakło im asertywnosci, aby oprzeć się naciskom, że czekali na decyzję prezydenta, zamiast podjąć ją samodzielnie, zgodnie z procedurami i swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 08:30 na obecność OBCYCH kosmitów na wieży kontrolnej i na pokładzie samolotu... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 08:38 w.i.l napisał: > na obecność OBCYCH kosmitów na wieży kontrolnej i na pokładzie > samolotu... > Nie wiem,czy uczestniczyles kiedykolwiek w wypadku drogowym,ale zawsze sprawdza sie wszystkich uczestników na okolicznosc spozycia alkoholu.W wypadkach lotniczych jest identyczna sytuacja,skoro tego nie zrobiono to jednak rzuca cien na to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 09:05 > ale zawsze sprawdza > sie wszystkich uczestników na okolicznosc spozycia alkoholu. Pasazerow ? Ofiary wypadku ? Poza tym, skoro kontrolerzy ponoc "klamali" nt. warunkow pogodowych, informujac, ze te warunki sa gorsze niz w rzeczywistosci, a zaloga i tak podjela decyzje o ladowaniu, to czyja jest tu wina ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 11:28 > Poza tym, skoro kontrolerzy ponoc "klamali" nt. warunkow pogodowych, informujac > , > ze te warunki sa gorsze niz w rzeczywistosci, a zaloga i tak podjela decyzje o > ladowaniu, to czyja jest tu wina ? To jest właśnie psia logika i trafia tylko do tych logicznych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 11:44 wiesj23 napisał: > > > > Poza tym, skoro kontrolerzy ponoc "klamali" nt. warunkow > pogodowych, informujac > > , > > ze te warunki sa gorsze niz w rzeczywistosci, a zaloga i tak > podjela decyzje o > > ladowaniu, to czyja jest tu wina ? > To jest właśnie psia logika i trafia tylko do tych logicznych > inaczej. Moze i jest to psia logika,ale wychodzi na moje bo zawsze mówie,ze z ocenami trzeba poczekac do zakonczenia sledztw.Póki co takie rozstrzasanie to doprowadzi nas tylko w ciemny zaulek. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 09:32 12.12a1 napisał: > w.i.l napisał: > > > na obecność OBCYCH kosmitów na wieży kontrolnej i na pokładzie > > samolotu... > > > Nie wiem,czy uczestniczyles kiedykolwiek w wypadku drogowym,ale zawsze sprawdza > sie wszystkich uczestników na okolicznosc spozycia alkoholu.W wypadkach > lotniczych jest identyczna sytuacja,skoro tego nie zrobiono to jednak rzuca cie > n > na to wszystko. Chcesz hieno cmentarna wykopywac zwloki pilotow, ludzi obecnych na pokladzie i osoby decydujacej i badac je alkomatem...? BUA HA H AH A H A H A H A HA H AH AH AH H A H AH A H AH AH Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 10:10 12.12a1 napisał: > Nie wiem,czy uczestniczyles kiedykolwiek w wypadku drogowym,ale zawsze sprawdza > sie wszystkich uczestników na okolicznosc spozycia alkoholu.W wypadkach > lotniczych jest identyczna sytuacja,skoro tego nie zrobiono to jednak rzuca cien > na to wszystko. Może dlatego, że uczestników tego akurat wypadku trzeba było do trumien wlewać przez lejek i takiego sprawdzania - po prostu - nie można było przeprowadzić? A - poza tym - pierwsze słyszę, żeby zabitych w wypadku sprawdzano na okoliczność ich trzeźwości. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 11:27 koloratura1 napisała: > przez lejek i takiego sprawdzania - po prostu - nie można było przeprowadzić? Oczywiście, że można. > > A - poza tym - pierwsze słyszę, żeby zabitych w wypadku sprawdzano na okoliczność ich trzeźwości. To znaczy, że w ogóle bardzo mało słyszałeś. Więcej słuchaj, mniej dyskutuj. Będzie mniejsze ryzyko ośmieszenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 12:13 razor_blady napisał: > koloratura1 napisała: > > > przez lejek i takiego sprawdzania - po prostu - nie można było przeprowad > zić? > > Oczywiście, że można. Nawet kiedy do końca nie całkiem było wiadomo, kto jest kto (z powodu takiego a nie innego stanu zwłok)? > > A - poza tym - pierwsze słyszę, żeby zabitych w wypadku > sprawdzano na > okoliczność ich trzeźwości. > > To znaczy, że w ogóle bardzo mało słyszałeś. Więcej słuchaj, mniej dyskutuj. Wybacz, ale nie koniecznie mam ochotę Twe "Światłe rady", o wszechwiedzący, brać do serca. > Będzie mniejsze ryzyko ośmieszenia się. I nawzajem! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 11:45 koloratura1 napisała: > 12.12a1 napisał: > > > Nie wiem,czy uczestniczyles kiedykolwiek w wypadku drogowym,ale zawsze sp > rawdza > > sie wszystkich uczestników na okolicznosc spozycia alkoholu.W wypadkach > > lotniczych jest identyczna sytuacja,skoro tego nie zrobiono to jednak rzu > ca cien > > na to wszystko. > > Może dlatego, że uczestników tego akurat wypadku trzeba było do trumien wlewać > przez lejek i takiego sprawdzania - po prostu - nie można było przeprowadzić? > > A - poza tym - pierwsze słyszę, żeby zabitych w wypadku sprawdzano na o > koliczność ich trzeźwości. Nie trzezwosci,ale na obecnosc alkoholu w organizmie.Zawsze sie to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: sPISek! Nie przeprowadzono żadnych testów 10.06.10, 10:01 w.i.l napisał: > na obecność OBCYCH kosmitów na wieży kontrolnej i na pokładzie > samolotu... Oraz na trzeźwość tychże. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Smutne to... 10.06.10, 08:31 Nie rozumiem was ludzie. W normalnym kraju gosc, ktory domagalby sie po takiej katastrofie rzetelnego sledztwa i wyjasnienia wszystkich niejasnosci mialby wsparcie rodakow. Ale nie w Polsce. W Polsce nasi rodacy zaczynaja od wyzwisk. To jest chore!!! Pytam sie dlaczego? Naprawde jestesnie tak naiwni i macie bezgraniczne zaufanie do wladz Rosji? Do wladz mordujacych dziennikarzy i przeciwnikow? Osobiscie jestem pewien, ze to nie by zamach - to malo prawdopodobne, zeby nie powiedzie idiotyczne, ale jak ktos zana Rosje i jaka tam jest jazda bez trzymanki to wie, ze jest bardzo prawdopodobne, ze sprawe spieprzyla wieza. A tu chodzi tylko o prawde. Ale wiadomo od dawna, ze najwiekszym wrogiem Polski i Polakow sa sami Polacy w swej glupocie i zacietrzewieniu. Plujcie dalej na tych co chca dojsc prawdy. Smutne to... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Smutne to... 10.06.10, 08:36 Przewlekłą chorobą jest rusofobia Kaczorów i chęć zmianipulowania dotychczasowych ustaleń. Po prostu to był jeden burdel nie lot prezydenta i tego nie da się zatuszować. Będzie to przez lata przedstawiane jako szczyt ignorancji osób organizujacych lot, odpowiedzialnych za niego i niestety piulotów zgadzających sie na taki syf - na wszelkakich szkoleniach VIPowskich pilotów na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Smutne to... 10.06.10, 08:42 albacor napisał: > Przewlekłą chorobą jest rusofobia Kaczorów i chęć zmianipulowania > dotychczasowych ustaleń. Po prostu to był jeden burdel nie lot prezydenta i teg > o > nie da się zatuszować. Będzie to przez lata przedstawiane jako szczyt ignorancj > i > osób organizujacych lot, odpowiedzialnych za niego i niestety piulotów > zgadzających sie na taki syf - na wszelkakich szkoleniach VIPowskich pilotów na > całym świecie. > Mam do ciebie pytanie i prosilbym o uczciwa odpowiedz.Czy obsluga lotniska powinna byc przebadana na obecnosc alkoholu w organizmach czy tez nie? A czy zidentyfikowane zwloki polskich pilotów czy tez powinny byc przebadane w tym zakresie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 08:47 Takie badania były i to jest zapisane w protokołach prokuratury jednej i drugiej strony ! Rogalski tylko mówi {kłamie}, nie przedstawiając żadnych dowodów w formie dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 09:09 olewus.1 napisał: > Takie badania były i to jest zapisane w protokołach prokuratury jednej > i drugiej strony ! Rogalski tylko mówi {kłamie}, nie przedstawiając żadnych > dowodów w formie dokumentów. Chyba,ze klamie.Ale ja moge jakas wiedze miec jedynie z mediów i na tym moge oprzec swój poglad.Jesli klamie to czy nie sadzisz,ze takie protokoly powinny byc opublikowane skoro podobno wszystko publikuje sie az do bulu? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 10:21 > Chyba,ze klamie.Ale ja moge jakas wiedze miec jedynie z mediów i na tym moge > oprzec swój poglad.Jesli klamie to czy nie sadzisz,ze takie protokoly powinny > byc opublikowane skoro podobno wszystko publikuje sie az do bulu? Po to by Kaczyński mógł znów zaprotestowac? Fajna polityka. Połowa PiS krzyczy, że chce się "całej prawdy", a druga połowa narzeka, jak ją ujawnia oficjalnie rząd czy jak pojawiają się w prasie różne informacje, plotki. hipotezy w dodatku obarczając rząd winą za ich istnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 11:41 maaac napisał: > > Chyba,ze klamie.Ale ja moge jakas wiedze miec jedynie z mediów i > na tym moge > > oprzec swój poglad.Jesli klamie to czy nie sadzisz,ze takie > protokoly powinny > > byc opublikowane skoro podobno wszystko publikuje sie az do bulu? > > Po to by Kaczyński mógł znów zaprotestowac? > > Fajna polityka. Połowa PiS krzyczy, że chce się "całej prawdy", a > druga połowa narzeka, jak ją ujawnia oficjalnie rząd czy jak > pojawiają się w prasie różne informacje, plotki. hipotezy w dodatku > obarczając rząd winą za ich istnienie. BINGO! Przecież o to chodzi, żeby krytykować jednocześnie za ujawnianie faktów i za brak ich ujawniania. Od pierwszego jest Rogalski reprezentujący rodziny ofiar z PiSu, od drugiego politycy PiSu. Tyle, że to nie prowadzi do wyjasnienia czegokolwiek, to jest zwykła gra polityczna. Wyjasniają sobie komisje (w sumie trzy). Kiedy powstaną trzy publiczne raporty za parę miesięcy czy za rok, będzie można porównać czy są takie same. A środowisko PiSu będzie mogło z góry powiedzieć po tej rocznej kampanii, że wszystkie są nieprawdziwe. Bo przecież Rogalski już teraz zna prawdę. Potrzebuje jeszcze tylko stworzyć fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 12:08 No przeciez z taka argumentacja to nijak nie da sie dyskutowac.Zakladasz,ze Rogalski klamie i caly swój wywód opierasz na tym zalozeniu.Ja nie wiem czy on klamie czy tez nie i dlatego uwazam,ze ma pelne prawo a nawet obowiazek domagac sie wszelkich dokumentów.Co do tego krytykowania za brak ujawniania faktów to nie Kaczyski wysmazyl ten pasztet tylko Tusk.Skoro premier nie byl swiadomy konsekwencji ujawniania stenogramów to niech teraz go sam je. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 12:25 Czy zakładam, że Rogalski kłamie? Nie zakładam, powiedz mi czy manipuluję jego wywodem: Załóżmy, że kontrolerzy byli pijani. Załóżmy, że to zbadano i wyniki badań zmanipulowano lub ukryto. Załóżmy, że mieli uszkodzony sprzęt. Załóżmy też, że mieli złą wolę. I na dodatek, załóżmy, że pojawił się tam "specjalny kontroler", tylko do obsługi tego lotu, którego odwołano. I teraz spróbujmy z tych faktów wyciągnąć jakieś wnioski. Jak Ci się podoba sposób dedukcji mecenasa Rogalskiego? Musiałbym posprawdzać w jego wypowiedziach ale to sa tego rodzaju hipotezy. A co do wyjaśniania - niech robi to do czego dostał upoważnienie. Jako pełnomocnik ma dostęp do akt prokuratury. Tylko, że on publicznie mówił o tym, ze te akta zawierają treści, których nie powinno sie publikować, a za chwilę stawiał Rosjanom zarzut, ze polskiej prokuraturze jeszcze niczego nie przekazali. Dla mnie w tym momencie stał się niewiarygodny w swoich publicznych wystąpieniach. Jest dla mnie manipulantem. A co będzie robił w śledztwie, to inna sprawa. I o tym rzeczywiście trudno nam dyskutować, bo za mało wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 11:56 maaac napisał: > > Chyba,ze klamie.Ale ja moge jakas wiedze miec jedynie z mediów i > na tym moge > > oprzec swój poglad.Jesli klamie to czy nie sadzisz,ze takie > protokoly powinny > > byc opublikowane skoro podobno wszystko publikuje sie az do bulu? > > Po to by Kaczyński mógł znów zaprotestowac? > > Fajna polityka. Połowa PiS krzyczy, że chce się "całej prawdy", a > druga połowa narzeka, jak ją ujawnia oficjalnie rząd czy jak > pojawiają się w prasie różne informacje, plotki. hipotezy w dodatku > obarczając rząd winą za ich istnienie. Nie bardzo sie rozumiemy.Ja istotnie bylem przeciwny publikacji stenogramów z czarnych skrzynek bo wiedzialem,ze w niczym to nie pomoze,a jedynie powiekszy obszar spekulacji.Do dzisiaj mam takie samo zdanie,ale skoro Tusk podjal juz decyzje o publikacji to musi byc juz wszystko do bólu wyjasnione i sukcesywnie publikowane.My przedstawiajac swoje hipotezy tu na forum to jedynie poklócimy sie i nic innego z tego nie wyjdzie.Jesli prawnik Kaczynskich ma jakies watpliwosci/zastrzezenia to nie ma co go obrazac i go opluwac tylko zrobic wszystko aby te watpliwosci byly wyjasnione.To jest jego zawód i jego prawa zwiazane z wykonywaniem tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: 12.12a1, ERogalski świadomie kłamie... 10.06.10, 15:31 Nie rozumiem ciebie. Istnieją dwa warianty. Podajemy wszystko łącznie z najbardziej fantastycznymi hipotezami i szczątkowymi danymi, albo milczymy i grzecznie czekamy aż specjaliści zakończa pracę. Obie wersje są do przyjęcia. Obie mają wady i zalety ale obie sa jakoś tam uczciwe. Wersja że domagamy się całej prawdy a jak ją dostajemy to protestujemy jest nie do przyjęcia. Więc albo mecenas Rogalski swoje watpliwości dostyczące danych ze śledztwa załatwia "drogą służbową", a nie przez prasę, albo porozmawia z swoim zleceniodawcą na temat protestowania przeciwko ujawnianiu tekstów stenogramów. To jest jedna sprawa. Druga to "tendencyjnośc" wątpliwości mecenasa. OCZYWIŚCIE powinniśmy wyjasnić wszystko, nawet kwestie przez niego poruszone. Jednak powinniśmy (tzn odpowiedzialne za śledztwo organy) przesłuchać i Jarosława Kaczyńskiego na okoliczność rozmowy z bratem. Jeżeli zebrane komórki ofiar wypadku wykażą, że ktoś inny prowadził w czasie lotu rozmowę to i z nim należy przeprowadzić rozmowę. Bądźmy uczciwi a nie tylko przeć w kierunku udowodnienia że to wina Rosjan.... no chyba, że.... potraktujemy mecenasa Rogalskiego nie jako pełnomocnika ale jako adwokata Lecha Kaczyńskiego broniącego go przed oskażeniem za współodpowiedzialność za ten wypadek. Wtedy rozumiem, że będzie jako adwokat robił wszystko co jest w granicach prawa by oczyścić swojego klienta - nawet jak nie jest to w 100% moralne. Niestety adwokaci na całym świecie tak działają, adwokaci a nie pełnomocnicy prawni. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Smutne to... 10.06.10, 09:21 12.12a1 napisał: > albacor napisał: > > > Przewlekłą chorobą jest rusofobia Kaczorów i chęć zmianipulowania > > dotychczasowych ustaleń. Po prostu to był jeden burdel nie lot prezydenta > i teg > > o > > nie da się zatuszować. Będzie to przez lata przedstawiane jako szczyt ign > orancj > > i > > osób organizujacych lot, odpowiedzialnych za niego i niestety piulotów > > zgadzających sie na taki syf - na wszelkakich szkoleniach VIPowskich pilo > tów na > > całym świecie. > > Mam do ciebie pytanie i prosilbym o uczciwa odpowiedz.Czy obsluga lotnis > ka > powinna byc przebadana na obecnosc alkoholu w organizmach czy tez nie? A czy > zidentyfikowane zwloki polskich pilotów czy tez powinny byc przebadane w tym > zakresie czy nie? Caly czas o tym pisze, ze TAK, czlonkowie zalogi samolotu, osoby wchodzace do kokpitu a co najwazniejsze osoba podejmujaca decyzje, musza zastac poddani badaniom na obecnosc alkohole w organizmie ! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Smutne to... 10.06.10, 08:46 Zazdroszcze Ci tej pewnosci siebie, ze wiesz wszystko z jedynego pewnego zrodla. Madry wie, ze tak niewiele wie, glupi mysli, ze wie wszystko i tyle w tym temacie. Do ktorej grupy sie sam zaliczasz odpowiedz sobie sam Panie ekspercie. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 08:58 nie warto dyskutować, oni tak mają rację, nikogo nie przekonasz, a na podstawie ich i ich guru (do których wkleją linki" to można napisać powieść science fiction i może nawet Pulitzera dostać Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 09:11 Jak do tej pory to wlasnie Ziemkiewicz science fiction pisal, a nie Michnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 09:18 Dopóki pisał s-f miał naprawdę lekkie pióro i czytało go się z przyjemnością, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 09:23 Musze Ci powiedziec, ze nadal czytam go z przyjemnoscia. Jedna rzecz, ktora go wyroznia od wiekszosci dziennikarzy ( a scislej "dziennikarzy") to logika. On ja ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 09:48 I dalej pisze science fiction ? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 10:02 Tego nie wiem. Ale od ksiazek science-fiction zaczynal w 1982 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 10:07 No widzisz, to predyspozycje do fantazjowania ma... I jak sceptyk49 napisal - mial "lekkie pioro" ... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 12:18 ciuciumorales napisał: > Musze Ci powiedziec, ze nadal czytam go z przyjemnoscia. Jedna rzecz, > ktora go wyroznia od wiekszosci dziennikarzy ( a scislej > "dziennikarzy") to logika. On ja ma. I co najwazniejsze nie jest politycznie poprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 14:38 ciuciumorales napisał: > Musze Ci powiedziec, ze nadal czytam go z przyjemnoscia. Jedna rzecz, > ktora go wyroznia od wiekszosci dziennikarzy ( a scislej > "dziennikarzy") to logika. On ja ma. No, taką więcej: science-fiction logic. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 14:35 sceptyk49 napisał: > Dopóki [Ziemkiewicz] pisał s-f miał naprawdę lekkie pióro i czytało > go się z przyjemnością, a teraz? O właśnie; zszedł na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ciuciumorales z "ekspertami" z tego forum 10.06.10, 10:04 sceptyk49 napisał: > nie warto dyskutować, oni tak mają rację, > nikogo nie przekonasz, a na podstawie ich > i ich guru (do których wkleją linki" to > można napisać powieść science fiction > i może nawet Pulitzera dostać Ten link prowadzi do jsejmowego dokumentu sporzadzoego przez owczesnego marszalka sejmu, pana Ludwika Dorna (PiS) i wujasnia on przyczyny skrocenie kadencji sejmu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Zapraszam do lektury...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA HA H A H A H A H A H AH AH A H A H A H AH A H AH A H AH A H Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Smutne to... 10.06.10, 09:25 ciuciumorales napisał: > Zazdroszcze Ci tej pewnosci siebie, ze wiesz wszystko z jedynego > pewnego zrodla. Madry wie, ze tak niewiele wie, glupi mysli, ze wie > wszystko i tyle w tym temacie. Do ktorej grupy sie sam zaliczasz > odpowiedz sobie sam Panie ekspercie. Smutno to co piszesz, bo to wlasnie PiSowcy, chca posiadac wiedze dotyczaca wszystkiego...;DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Smutne to... 10.06.10, 09:49 kralik111 napisał: > ciuciumorales napisał: > > > Zazdroszcze Ci tej pewnosci siebie, ze wiesz wszystko z jedynego > > pewnego zrodla. Madry wie, ze tak niewiele wie, glupi mysli, ze wie > > wszystko i tyle w tym temacie. Do ktorej grupy sie sam zaliczasz > > odpowiedz sobie sam Panie ekspercie. > > Smutno to co piszesz, bo to wlasnie PiSowcy, chca posiadac wiedze dotyczaca > wszystkiego...;DDDDDDDDDD > > No to blysnales. Faktycznie. Zly Pisowiec, zly Pisowiec. Idiota chce miec pelnie wiedzy na temat okolicznosci wypadku a nie tylko przefiltrowane dane. Co za bezczelnosc!!! Durne Pisiory. Odsunac ich od sledztwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Smutne to... 10.06.10, 09:58 ciuciumorales napisał: > kralik111 napisał: > > > ciuciumorales napisał: > > > > > Zazdroszcze Ci tej pewnosci siebie, ze wiesz wszystko z jedynego > > > pewnego zrodla. Madry wie, ze tak niewiele wie, glupi mysli, ze > wie > > > wszystko i tyle w tym temacie. Do ktorej grupy sie sam zaliczasz > > > odpowiedz sobie sam Panie ekspercie. > > > > Smutno to co piszesz, bo to wlasnie PiSowcy, chca posiadac wiedze > dotyczaca > > wszystkiego...;DDDDDDDDDD > > > > > > No to blysnales. Faktycznie. Zly Pisowiec, zly Pisowiec. Idiota chce > miec pelnie wiedzy na temat okolicznosci wypadku a nie tylko > przefiltrowane dane. Co za bezczelnosc!!! Durne Pisiory. Odsunac ich > od sledztwa!!! Ja tylko napisalem o tym, ze PiSowcy chca posiadac pelnie wiedzy o wszystkim, ty dodales reszte, balwanie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Smutne to... 10.06.10, 10:04 Ja tylko napisalem o tym, ze PiSowcy chca posiadac pelnie wiedzy o wszystkim, ty dodales reszte, balwanie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD O to ten, ktory ludziom nie ubliza. Jednak jestes schizofrenikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Smutne to... 10.06.10, 10:08 ciuciumorales napisał: > Ja tylko napisalem o tym, ze PiSowcy chca posiadac pelnie wiedzy o > wszystkim, ty > dodales reszte, balwanie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > O to ten, ktory ludziom nie ubliza. Jednak jestes schizofrenikiem. Balwan cie obrazil...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ok, nie nazwe cie wiecej balwanem, bo balwan jest o jakies 678 983 588. 98 razy madrzejszy od ciebie i w tym przypadku ublizam temu snieznemu ludzikowi...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Smutne to... 10.06.10, 14:50 ciuciumorales napisał: > No to blysnales. Faktycznie. Zly Pisowiec, zly Pisowiec. Idiota chce > miec pelnie wiedzy na temat okolicznosci wypadku a nie tylko > przefiltrowane dane. Co za bezczelnosc!!! Durne Pisiory. Odsunac ich > od sledztwa!!! Przepraszam, ale na podstawie jakich przepisów Pisowiec / Pisiory - obojętne - dobre czy złe, durne czy mądre - miałyby prawo być w ogóle "przysunięte" do śledztwa? Czy to, aby, nie domena prokuratorów? Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 Smutne to ciuciumoral ... ok! ciulu jeden smutne 10.06.10, 08:52 smutne to ze tacy jak ty i on ten belkoczacy chodza jeszcze wolni po ulicach i szarpia sie z mikrofonami i udaja wielkich expertow we wszystkim a powinni byc zamknieci i zwiazany rekawami do tylu Przestancie palanty robic sieczke z glowy swoim rodaka. ciulu nie mieszaj jedno z drugim, nie mieszaj swego chamskiego sekciarskiego wychowania do rzeczywistosci oczywistej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Smutne to ciuciumoral ... ok! ciulu jeden sm 10.06.10, 10:14 Rozwin swoja konstruktywna wypowiedz. Jesli nie potrafisz kulturalnie pisac na forum to: 1. Wytrzyj spocone czolo 2. Napij sie zimnej wody 3. Policz do dziesieciu 4. Zazyj Valium 5. Idz na spacer co bedzie dla wszystkich najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 08:55 Prawnik idiota, tu też na forum sami "znawcy" Co ten biedny kontroler mógł zrobić inaczej? Dysponował radarem prosto z muzeum, błąd tego radaru może wynosić do 100 - 150 m w pionie i 250 - 500 m w poziomie. A że była mgła i nie widział samolotu to musiał się tym radarem, działającym z dokładnością końskiego paznokcia posługiwać. Nawet jeśli ci na wieży byli napici, to jeszcze nie za bardzo bo przecież u nich też jeszcze było rano i wiele wychlać nie zdążyli Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 09:12 No to juz wiem kto byl "trzecia osoba" w wiezy kontrolnej... Tak plastycznie to opisujesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 09:36 sceptyk49 napisał: > Prawnik idiota, tu też na forum sami "znawcy" > Co ten biedny kontroler mógł zrobić inaczej? > Dysponował radarem prosto z muzeum, błąd tego > radaru może wynosić do 100 - 150 m w pionie > i 250 - 500 m w poziomie. A że była mgła i nie > widział samolotu to musiał się tym radarem, > działającym z dokładnością końskiego paznokcia > posługiwać. Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > to jeszcze nie za bardzo bo przecież u nich też > jeszcze było rano i wiele wychlać nie zdążyli Wytłumaczę Ci realia rosyjskie :) Oni chlali całą noc i rano byli nie wytrzeźwiali A jak tak by było z radarem jak piszesz to powinien zamknąć lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 09:47 Przepraszam, odwoluje, to nie sceptyk49 stal w wiezy, to nielenin tam byl. A wczesniej przygladal sie jak kontrolerzy chlali cala noc... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:20 rlnd napisał: > Przepraszam, odwoluje, to nie sceptyk49 stal w wiezy, to nielenin tam byl. A > wczesniej przygladal sie jak kontrolerzy chlali cala noc... Ale ja nigdzie nie napisałem ze to kontrolerzy chlali ... czytasz w myślach ? To i wszumach pewno widziałeś to co trzeba. To powiem Ci więcej. Te szumy na nagraniach to spiew elvisa aaron presleya i to jest dowód na to ze były naciski na odciski. a poważnie to Ciekawe ile musiałby zapłacić servis TU czyli Samara (coś 57 mln dol?) gdyby okazało się że to awaria samolotu z ich winy? Wcześniej im reklamację składaliśmy bo uzywane części wstawiali. No i utrata rynku i serwisu. I odszkodowania. Linie lotnicze interesują się bo maja te samoloty i servis u nich. A dziś to Samara bada czy dobrze zrobili samolot a jej dyr jest przewodniczącą komisji która bada całą katastrofę. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:27 > Ale ja nigdzie nie napisałem ze to kontrolerzy chlali ... czytasz w myślach ? T > o "Oni chlali całą noc i rano byli nie wytrzeźwiali" Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:35 rlnd napisał: > > > Ale ja nigdzie nie napisałem ze to kontrolerzy chlali ... czytasz w myśla > ch ? T > > o > > "Oni chlali całą noc i rano byli nie wytrzeźwiali" > Ale kto ONI ? ... myślę że domyśliłeś się naturalistycznie i po ich tradycji że to ruscy chlali. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:47 A ja mysle ze teraz za wszelka cene usilujesz sie wycofac ze swojej wypowiedzi. Zacytuje caly kawalek, a Ty odpisz mi kogo miales na mysli: sceptyk49: "> Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > to jeszcze nie za bardzo bo przecież u nich też > jeszcze było rano i wiele wychlać nie zdążyli" nielenin: "Wytłumaczę Ci realia rosyjskie :) Oni chlali całą noc i rano byli nie wytrzeźwiali" Napisales to z taka pewnoscia, ze uznalem, iz w tym uczestniczyles. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 11:21 rlnd napisał: > A ja mysle ze teraz za wszelka cene usilujesz sie wycofac ze swojej wypowiedzi. > Zacytuje caly kawalek, a Ty odpisz mi kogo miales na mysli: > > > sceptyk49: > "> Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > > to jeszcze nie za bardzo bo przecież u nich też > > jeszcze było rano i wiele wychlać nie zdążyli" > > nielenin: > "Wytłumaczę Ci realia rosyjskie :) > Oni chlali całą noc i rano byli nie wytrzeźwiali" > > > Napisales to z taka pewnoscia, ze uznalem, iz w tym uczestniczyles. No wiesz.. składasz fragmenty róznych postów w odpowiadająca Ci całość. Jak chcesz byc tak precyzyjny i zabawić sie w to do końca to powiem Ci że nie udowodnisz tą drogą.Bo wnioskujesz kontekstowo i intuicyjnie. Sprawa zamyka się na pytaniu na jakiej Wieży ? Tu możesz powiedziec jedynie ze .. no wiadomo na jakiej bo tekst był itd. I to jest kontekstowe myślenie.A Ja przecież moge pisac o swoich wyobrażeniach i wcale nie muszę trzymac sie tematu. To tyle jesli chodzi o zabawy słowne. Ale powiem Ci na pocieszenie że zeczywiście miałem na myśli to ze pisanie o "piciu na wieży":) może byc jedna z przyczyn tak jak i awaria TU. Moze dlatego o tym nie mówią bo umowa z Samara opiewa na kare 57mln dol, a moze dlatego ze juz skladała str Polska reklamacje za montaż uzywanych części w TU, no i rynki i servis dla innych lini, i odszkodowania by runął. Wersja z "pijana wiezą":) jest do rozważenia ale raczej może zamydlic sprawe. Ważniejsze jest zbadanie czy nie było wad w TU i serwisie. Ale skoro to samara nam powie a na czele komisji stoi jej dyr to ... a co to miało za znaczenie dla Ciebie czy pili cała noc czy od rana że tak się "uczepiłeś"? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 11:36 > No wiesz.. składasz fragmenty róznych postów w odpowiadająca Ci całość. Jakich roznych postow ? forum.gazeta.pl/forum/w,902,112693605,112697243,Re_A_co_ta_wieza_miala_spieprzyc_.html sceptyk49 wypowiedzial sie nt. wiezy (zakladam, tak kontekstowo, ze o wiezy w Smolensku, bo o kontrolerach z tejze wiezy wypowiadal sie Rogalski). Ty mu odpowiedziales i to nawet go cytujac. > Sprawa zamyka się na pytaniu na jakiej Wieży ? Tu możesz powiedziec jedynie ze > .. no wiadomo na jakiej bo tekst był itd. > I to jest kontekstowe myślenie.A Ja przecież moge pisac o swoich wyobrażeniach > i > wcale nie muszę trzymac sie tematu. Jasne. Tyle ze wlasnie nie dyskutujemy o krzywej wiezy w Pizie ani o wiezy Eiffel'a ani nawet o maszcie w Gabinie. Tylko wlasnie konkretnie, o wiezy w Smolensku. Bo jakby artykul byl o wiezy w Pizie to nawet bys sie tam nie pojawil pewnie. > a co to miało za znaczenie dla Ciebie czy pili cała noc czy od rana że tak się > "uczepiłeś"? Dla mnie znaczenie mialo to, ze obaj (sceptyk49 i Ty) tak autorytarnie sie wypowiadacie co kontrolerzy zrobili, jakbyscie tam na miejscu byli. A dowodow macie tyle co "(z)mysliciel" Rogalski. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 18:11 > > > a co to miało za znaczenie dla Ciebie czy pili cała noc czy od rana że ta > k się > > "uczepiłeś"? > > Dla mnie znaczenie mialo to, ze obaj (sceptyk49 i Ty) tak autorytarnie sie > wypowiadacie co kontrolerzy zrobili, jakbyscie tam na miejscu byli. A dowodow macie tyle co "(z)mysliciel" Rogalski. A Ty masz dowód że nie pili ? Byłeś tam na msc ? Też nie. A skoro jest to mozliwe to trzeba sprawdzić a nie mówić że napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 14.06.10, 11:17 Domniemanie niewinnosci. Taki wynalazek naszego prawa. Nie masz dowodow, to nic nie mow/pisz a nie pomawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:08 No nie myl realija polskie z rosyjskimi. To u was sie chleje na cala dobe. U nas jednak pracuja ludzie. Co do radaru, to sprawa polska po co wogule chcieli ladowac na takim lotnisku. Mogli by tz wybrac inne mejsce, gdzies na kawalku bez drzew w lesie blizej cmietarza... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 10:25 kacap_z_moskwy napisał: > No nie myl realija polskie z rosyjskimi. To u was sie chleje na cala dobe. U na > s jednak pracuja ludzie. > > Co do radaru, to sprawa polska po co wogule chcieli ladowac na takim lotnisku. > Mogli by tz wybrac inne mejsce, gdzies na kawalku bez drzew w lesie blizej cmie > tarza... Jakie ladował? Tak lądował jak ruska soc gospodarka. Złozyli młotkiem w Samarze samolot, części uzywane wstawiali i sie zepsuł. A teraz sciemniają bo 57mln dol/kara z umowy/ i odszkodowania i utrata rynku i servisu grozi. Taka ruska "jakość". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 15:00 sceptyk49 napisał: > Co ten biedny kontroler mógł zrobić inaczej? (...) > A że była mgła i nie > widział samolotu to musiał się tym radarem, > działającym z dokładnością końskiego paznokcia > posługiwać. Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > to jeszcze nie za bardzo A zresztą - co by nie powiedzieć - całkiem przytomnie usiłowali odesłać tupolewa na inne lotnisko, dając trzy możliwości do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 10.06.10, 18:16 koloratura1 napisała: > sceptyk49 napisał: > > > Co ten biedny kontroler mógł zrobić inaczej? (...) > > A że była mgła i nie > > widział samolotu to musiał się tym radarem, > > działającym z dokładnością końskiego paznokcia > > posługiwać. Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > > to jeszcze nie za bardzo > > A zresztą - co by nie powiedzieć - całkiem przytomnie usiłowali odesłać tupolew > a na inne lotnisko, dając trzy możliwości do wyboru. I o to właśnie chodzi że Tu nie mógł polecieć na żadne inne lotnisko bo ledwo leciał. A wersje o piciu czy naciskach służą odwróceniu uwagi od Samary. Tam był ostatnio serwisowany i była gwarancja na 57 mln dol. Kiedyś już uzywane części wstawiali i były reklamacje. Ruscy boja sie o odszkodowania ,rynki zbytu i serwis a Samara sama siebie bada a przewodniczy tej komisji jej szefowa. Stąd pierwsze info było lotnisko ok,samolot ok,winni Polacy. A dziś jedynie przykrywanie sprawy szumami i wersjami Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: A co ta wieża miała spieprzyć? 11.06.10, 07:05 sceptyk49 napisał: > Prawnik idiota, tu też na forum sami "znawcy" > Co ten biedny kontroler mógł zrobić inaczej? > Dysponował radarem prosto z muzeum, błąd tego > radaru może wynosić do 100 - 150 m w pionie > i 250 - 500 m w poziomie. A że była mgła i nie > widział samolotu to musiał się tym radarem, > działającym z dokładnością końskiego paznokcia > posługiwać. Nawet jeśli ci na wieży byli napici, > to jeszcze nie za bardzo bo przecież u nich też > jeszcze było rano i wiele wychlać nie zdążyli ---------------------------------- HA HA HA ale z ciebie ciemniak. Pracowałem w Rosji i wiem że oni piją od samego rana czyli od pobudki a kładą się pijani w sztok. Odpowiedz Link Zgłoś
holeton Re: Smutne to... 10.06.10, 08:59 Dlatego co 100 lat Polacy są niewolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Smutne to... 10.06.10, 09:03 To widać, że nic nie rozumiesz. Gdyby gośc się "domagał rzetelnego sledztwa" to wsparcie by miał. A ten facet rzuca bezpodstawn oskarżenia. ciuciumorales napisał: > Nie rozumiem was ludzie. W normalnym kraju gosc, ktory domagalby sie > po takiej katastrofie rzetelnego sledztwa i wyjasnienia wszystkich > niejasnosci mialby wsparcie rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Smutne to... 10.06.10, 10:06 Nie oskarzenia, a stawia pytania. To chyba nic zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Smutne to... 10.06.10, 09:08 > W Polsce nasi > rodacy zaczynaja od wyzwisk. Nie. W Polsce, nasi rodacy zaczynaja od zmyslen. Wyzwiska ida pozniej, kiedy brakuje im faktow do podparcia zmyslen. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Smutne to... 10.06.10, 09:18 ciuciumorales napisał: > Nie rozumiem was ludzie. W normalnym kraju gosc, ktory domagalby sie > po takiej katastrofie rzetelnego sledztwa i wyjasnienia wszystkich > niejasnosci mialby wsparcie rodakow. Ale nie w Polsce. W Polsce nasi > rodacy zaczynaja od wyzwisk. To jest chore!!! Pytam sie dlaczego? > Naprawde jestesnie tak naiwni i macie bezgraniczne zaufanie do wladz > Rosji? Do wladz mordujacych dziennikarzy i przeciwnikow? Osobiscie > jestem pewien, ze to nie by zamach - to malo prawdopodobne, zeby nie > powiedzie idiotyczne, ale jak ktos zana Rosje i jaka tam jest jazda > bez trzymanki to wie, ze jest bardzo prawdopodobne, ze sprawe > spieprzyla wieza. A tu chodzi tylko o prawde. Ale wiadomo od dawna, > ze najwiekszym wrogiem Polski i Polakow sa sami Polacy w swej > glupocie i zacietrzewieniu. Plujcie dalej na tych co chca dojsc > prawdy. Smutne to... Ja sie domagam bardziej radykalnych krokow w sprawie sledztwa i oprocz badania na obecnosc alkoholu w organizmie wsrod czlonkow obslugi wiezy lotow, chce widzec badania wsrod wszystkich osob bedacych podczas lotu w kokpicie samolotu oraz osoby, ktora podejmowala decyzje...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co jest smutne twoim zdaniem? 10.06.10, 10:08 na jakiej podstawie twierdzisz, że Rosjanie oszukują? Twierdzenie, że rosjanie oszukują, ponieważ są Rosjanami......... wiesz, gdziekolwiek sie pojedzie, to stwierdzenie "Pollack", "Pollacke" jest obraźliwe.......... A wiesz dlaczego? Ponieważ tak sie składa, że ludzie mający kiedyś do czynienia z Polakami mieli kiepskie doświadczenia.......... Czy tobie sie to podoba? Z pewnością nie, ponieważ większość z nas nie kradnie, anie nie oszukuje, anie nie zachowuje sie gorzej niż reszt obywateli świata. A jednak takie zdania są i występują wszędzie! Ludzie lubią gneralizować. A ty jesteś tego świetnym przykładem. Oczyiwście wiesz, dlaczego doszło do katastrofy i wiesz, że winny są rosyjscy bandyci. Czy wiesz, że takim postępowaniem nie róźnisz się od tych, którzy na świecie twierdzą: Polak? A to złodziej i oszust! Odczekaj, aż opublikowany zostanie raport. Wtedy będziesz mógł go krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Smutne to... 10.06.10, 11:35 ciuciumorales napisał: > Nie rozumiem was ludzie. [...] Plujcie dalej na tych co chca dojsc > prawdy. Smutne to... Kto pluje, ten pluje. Ja ci napisze poważnie co o tym sądzę - skompilowane z moich poprzednich postów: Rogalski wcale nie ma dojść do prawdy. Przede wszystkim ma szukać winnych wszędzie gdzie się da z wyjątkiem osób obecnych na pokładzie samolotu - to jest jego zadanie. Rogalski w większości swoich wypowiedzi blefuje. Najpierw stawia tezy a za chwilę przyznaje, że nie ma dostępu do materiałów. Cały czas gra na odwracanie uwagi. Mówi o braku dokumentacji, znajduje jakieś rzeczy, na które nie ma dowodów i jednocześnie stara się zablokować te informacje, które już są dostępne. Bardzo się starał o zablokowanie ujawnienia stenogramów, a teraz rozwija teorie o stopniu gęstości mgły. To jest zwykła gra na dezorientację. To, że niektóre rodziny nie ufają żadnej z trzech komisji (jednej rosyjskiej i dwóch polskich), to jest przede wszystkim problem tych rodzin a nie rządu. Oczywiście mają prawo wynająć sobie pełnomocnika a ten może mówić co chce - w końcu sam siebie poddaje pod ocenę... Ale Rogalski na razie nie pomaga w wyjaśnieniu czegokolwiek, działa wyłącznie na rzecz zablokowania informacji, które są już w dyspozycji prokuratury i mnoży coraz bardziej wątpliwe hipotezy. Z jednym się zgadzam - wykonuje swoją pracę. Widocznie takie właśnie dostał zadanie, a że jest człowiekiem do wynajęcia, jak każdy adwokat, będzie prezentował wersję swojego klienta. Będzie pomijał fakty i tworzył inne. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Smutne to... 10.06.10, 12:22 ciuciumorales napisał: > Nie rozumiem was ludzie. W normalnym kraju gosc, ktory domagalby sie > po takiej katastrofie rzetelnego sledztwa i wyjasnienia wszystkich > niejasnosci mialby wsparcie rodakow. Ale nie w Polsce. W Polsce nasi > rodacy zaczynaja od wyzwisk. To jest chore!!! Pytam sie dlaczego? Dlatego, że ci "goście" wcale nie domagają się "rzetelnego śledztwa" (takowe właśnie jest prowadzone, przez polskich prokuratorów również), tylko uznania ich wewnętrznego przekonania: ruskie zabiły nam prezydenta i już. Jeśli nawet Putin się nie zamachnął, to przynajmniej musiało być coś nie tak z obsługą lotniska. O! Odpowiedz Link Zgłoś
246toja Inne pytania 10.06.10, 08:33 Ciekawe dlaczego Rogalski nie mówi o przełożeniu przez kancelarię prezydenta wylotu z godz.6:30 na 7:00 i prawie półgodzinnym spóźnieniu prezydenta, tak, że odlot nastąpił o 7:27. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Inne pytania 10.06.10, 08:48 Chlopie a co to jest samolot rejsowy? Co ma piernik do wiatraka. Moze Prezydent mial zatwardzenie i siedzial 30 min na kiblu. Co to za roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 Re: Inne pytania 10.06.10, 09:01 > Chlopie a co to jest samolot rejsowy? Co ma piernik do wiatraka. Moze > Prezydent mial zatwardzenie i siedzial 30 min na kiblu. Co to za > roznica. no taka, że godzinę wcześniej były warunki do lądowania lub czas na przejazd po ewentualnym lądowaniu na innym lotnisku; poza tym to przejaw braku kultury, gdy kilkadziesiąt osób czeka w samolocie, bo ktoś nie był punktualny Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Inne pytania 10.06.10, 09:56 ciuciumorales napisał: > Chlopie a co to jest samolot rejsowy? Co ma piernik do wiatraka. Moze > Prezydent mial zatwardzenie i siedzial 30 min na kiblu. Co to za > roznica. Przepraszam cie bardzo, ale robisz z siebie totalnego idiote. Po pierwsze dlatego, ze ublizasz zmarlemu prezydentowi nawiazujac do slawetnych jego problemow ze stolcem (to wzbudza ironie u ldzi), a po drugie uzyj google i poczytaj sobie cos na temat, jak wyglada harmonogram rejsu kazdego samolotu na swiecie, to unikniesz kolejnej kompromitacji...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Inne pytania 10.06.10, 10:08 Nie wiedzialem, ze rozmowa o problemach fizjologicznych jest ublizaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zabawne.................... 10.06.10, 10:15 nie ma problemu? to sobie chłopie obejrzyj mapę na google maps! I wówczas stwierdzisz, że było to istotne dla całość. A tak, między nami, PUNKTUALNOść TO CECHA KRóLóW! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: zabawne.................... 10.06.10, 10:18 1410_tenrok napisał: > nie ma problemu? > > to sobie chłopie obejrzyj mapę na google maps! I wówczas stwierdzisz, że było t > o > istotne dla całość. > A tak, między nami, PUNKTUALNOść TO CECHA KRóLóW! Co ty tam wiesz o cechach krolow - Wawel jest ta cecha...! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: zabawne.................... 10.06.10, 15:19 1410_tenrok napisał: > A tak, między nami, PUNKTUALNOść TO CECHA KRóLóW! Ale nie koniecznie - pisprezydentów! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Inne pytania 10.06.10, 10:16 ciuciumorales napisał: > Nie wiedzialem, ze rozmowa o problemach fizjologicznych jest > ublizaniem. CZy to nie ty wydzierales ryjka na poczatku kadencji prezydenta Kaczynskiego, gdy ten zrobil sobie bumelke i wytlumaczyl sie sraczka, ze mowa, dyskusja, czy wypominanie mu tego jest obraza prezydenta RP...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Widze, ze jestes zbyt glupi zeby to zrozumiec,weic wytlumacze ci to, jak dziecku. Pan prezydent Lech Kaczynski na poczatku swojej kadencji nie pojechal na bardzo wazne dla interesow Polski spotkanie z grupa wyszechradzka, tlumaczac sie problemami zoladkowymi (stolcem) co przynioslo mu wiele przykrosci w postaci ironii i drwin w mediach zagranicznych, jak i polskich, szydzili z niego rowniez obywatele RP, politycy polscy i zagraniczni i urzednicy. Teraz po jego tragicznej smierci nawiazujac do (stolca) pana prezydenta wywlekasz tamto zdarzenie na wierzch, ublizajac tym pamieci pana prezydenta...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Inne pytania 10.06.10, 10:23 Kralik, mam prosbe. Nie odpowiadaj na moje posty bo nie mam ochoty dyskutawac z kims takim jak ty. Wiec uszanuj to i odpisuj. W czesniej Ci napisalem Bez odbioru. Jestes malym, smutnym cylowiekiem, prawdopodobnie chorym i sczczerze Ci wspolczuje i jest mi naprawde Ciebie zal, ale to nie znaczy, ze z tego powodu mam ochote na dyskusje z Toba. Pisz do innych. Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Inne pytania 10.06.10, 10:32 ciuciumorales napisał: > Kralik, mam prosbe. Nie odpowiadaj na moje posty bo nie mam ochoty > dyskutawac z kims takim jak ty. Wiec uszanuj to i odpisuj. W czesniej > Ci napisalem Bez odbioru. Jestes malym, smutnym cylowiekiem, > prawdopodobnie chorym i sczczerze Ci wspolczuje i jest mi naprawde > Ciebie zal, ale to nie znaczy, ze z tego powodu mam ochote na > dyskusje z Toba. Pisz do innych. Bez odbioru Nie uciekaj od dyskusji, nie jestes chyba tchorzem, jak jaroslaw kaczynski...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dwojniak Gdybyście poznali kralika111 sami byście gejami 10.10.10, 12:25 zostali! Żebyście widzieli jak potrafi dupę nadstawi, można ładować mu bez wazeliny, obciąga jak zawodowa dziwka, cały kralik!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A o czym tu mówiić? 10.06.10, 15:16 246toja napisał: > Ciekawe dlaczego Rogalski nie mówi o przełożeniu przez kancelarię prezydenta > wylotu z godz.6:30 na 7:00 i prawie półgodzinnym spóźnieniu prezydenta, tak, > że odlot nastąpił o 7:27. Bardzo proste: pisprezydent musiał się wyspać przed podróżą i imprezą. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Forumowe lemingi ! 10.06.10, 08:35 Choć byście nie wiem jak się wili to pytań będzie i tak coraz więcej: www.rp.pl/galeria/243943,1,491244.html Odpowiedz Link Zgłoś
kpaw1 Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:35 I to jest własnie ta obłuda o której mówi Palikot. Jaruś nawołuje do pokoju a za plecami wydaje dyspozycje żeby jątrzyć. Jestem pewien , ze to jest nowa taktyka i musze przyznac, ze całkiem skuteczna. Tylko dlaczego ludzie sa naiwni, mam na mysli tych którzy w ostatnim czasie zaczęli popierac Jarusia. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 A Kaczynski, Kazana i generalicja, byli trzeżwi ? 10.06.10, 08:39 kpaw1 napisał: > I to jest własnie ta obłuda o której mówi Palikot. Jaruś nawołuje do > pokoju a za plecami wydaje dyspozycje żeby jątrzyć. Jestem pewien , > ze to jest nowa taktyka i musze przyznac, ze całkiem skuteczna. > Tylko dlaczego ludzie sa naiwni, mam na mysli tych którzy w ostatnim > czasie zaczęli popierac Jarusia. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: A Kaczynski, Kazana i generalicja, byli trzeż 10.06.10, 08:46 jak napisałem wyzej: A w ogóle jak sie bawić to się bawić - należałoby sprawdzić, czy Błasik, "miszcz" ceremonii "No to mamy problem" oraz Lesio w chwili śmierci byli trzeźwi. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to jest trudne do sprawdzenia bo alkohol dobrze si 10.06.10, 09:16 e pali Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 08:42 Chłopie - kogo z elektoratu Jarusia obchodza założenia Polskiej polityki, ekonomia i takie tak "nieważne" duperele. Ot, swój chłop, bogobojny, no brata mu wcięło, no matka chora, no współczuć trza i tyle, no obieca wszystko co kto chce, swojak taki. A jakaś tam polityka zagraniczna "ło matko bosko" Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:03 albacor napisał: > Chłopie - kogo z elektoratu Jarusia obchodza założenia Polskiej polityki, > ekonomia i takie tak "nieważne" duperele. Ot, swój chłop, bogobojny, no brata m > u > wcięło, no matka chora, no współczuć trza i tyle, no obieca wszystko co kto > chce, swojak taki. > A jakaś tam polityka zagraniczna "ło matko bosko" Oj mylisz sie i to tak bardzo,ze nawet sam o tym nie wiesz.Ja naleze do tego elektoratu(nie partii)i nigdzie nie moge dowiedziec sie tego na przyklad,dlaczego Komorowski i Pawlak jednym glosem mówia o nieoplacalnosci wydobycia gazu lupkowego w Polsce? A nie sadze,zeby to bylo "duperela" jak piszesz.Komorowski chocby na wczorajszej debacie na UW nic na tematy gospodarcze,ekonomiczne,czy polityki zagranicznej nie mówil,jedynie tylko wiele o powstrzymywaniu Kaczynskiego w wyborach.A ja jako ewentualny wyborca chcialbym cos wiecej sie dowiedziec niz wiem,a nie tylko wyswiechtane materialy propagandowe.Wysmiewaliscie Kaczynskiego,ze wczoraj w Lublinie mówil o panstwowej sluzbie zdrowia,ale jakis to program jest.A jaki ma PO i Komorowski w tym wzgledzie? Jak byli oskarzani o chec prywatyzowania szpitali to wili sie jak piskorze wszyscy z PO i Tusk i Kopacz,to jakie jest ich zdanie na ten temat? Pytan mam tysiace,tylko zadnej rozsadnej odpowiedzi i wiedzy ze strony PO. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:16 12.12a1 (ale numer!) - "Chopie" wszyscy wiedzą,, że jedynym programem Jarka to dorwać sie do koryta za wszelka cenę, po trupach. A jeśli chodzi o gaz łupkowy, to jeszcze do niedawna NIKT poza kilkoma ekseprtami nie wioedział o co chodzi a teraz nagle co drugi dzień słyszę wypowiedzi wielkich fachowów od wydobycia: Poncyliusza, jakubiak, Kluzi tfu Rostkowską. No wszyscy podkreślaja , no jakiez to proste, no przeciez dziecko każde o tym wie i jak Komorowski mógł sie pomylić. Jestescie PISdzielcska bandą hipokrytów i klakierów Jarusia. Ciekawe kto z was wczesniej czy później stwierdzi, że wasz król jest nagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:44 albacor napisał: > 12.12a1 (ale numer!) - "Chopie" wszyscy wiedzą,, że jedynym programem Jarka to > dorwać sie do koryta za wszelka cenę, po trupach. A jeśli chodzi o gaz łupkowy, > to jeszcze do niedawna NIKT poza kilkoma ekseprtami nie wioedział o co chodzi a > teraz nagle co drugi dzień słyszę wypowiedzi wielkich fachowów od wydobycia: > Poncyliusza, jakubiak, Kluzi tfu Rostkowską. No wszyscy podkreślaja , no jakiez > to proste, no przeciez dziecko każde o tym wie i jak Komorowski mógł sie > pomylić. Jestescie PISdzielcska bandą hipokrytów i klakierów Jarusia. Ciekawe > kto z was wczesniej czy później stwierdzi, że wasz król jest nagi.. Dziekuje za "kompetentna" odpowiedz i na przyszlosc nie pie..ol glupot o gospodarce,ekonomii bo wy wszyscy jestescie ciemni jak tabaki w rogu,albo Komorowski.Widze,ze ty do dzisiaj nie wiesz co z tym gazem jest.Istotnie byla cisza,tylko dlaczego my Polacy dowiadujemy sie o tej sprawie z gield lonynskiej,niemieckiej a nie ma checi ministerstwo gospodarki nas informowac o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 09:55 Nie jestem ekspertem od gazu łupkowego , jak każdy z waszej PISdziarni od paru dni. I nie muszę być. Zawsze mogę przejrzeć info w internecie i będę na bieżąco. Oczywiście ty wolałbyś mieć informacje o tym kogo CBA albo ABW wywlekło nad ranem z domu Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 15:44 albacor napisał: kogo z elektoratu Jarusia obchodza założenia Polskiej polityki, > ekonomia i takie tak "nieważne" duperele. (...) > A jakaś tam polityka zagraniczna "ło matko bosko" Wystarczy zaciśniętą piąstką pogrozić szwabom i kacapom, to zaraz im rura zmięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 15:39 kpaw1 napisał: > Tylko dlaczego ludzie sa naiwni, mam na mysli tych którzy w ostatnim > czasie zaczęli popierac Jarusia. Którzy? W końcu Kaczyński i PiS mają od lat poparcie, oscylujące wokół 30%. (Dzisiaj: MB SMG KRC dla TvN24: Komorowski 45%, Kaczyński 31%.) Odpowiedz Link Zgłoś
zbytulek Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 08:37 Jesli ktos publicznie wyglasza takie glupoty to napewno nie jest trzezwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tommyline Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 08:51 Ten pan chyba nigdy nie był w sądzie, bo każdy sąd za takie pomówienia bez dowodów skazałby go na odsiadkę. Tylko że to służy mąceniu w głowach maluczkich, jest korzystne politycznie. Polski ping-pong. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 08:59 Dlaczego głupoty? Po pierwszych wypowiedziach kontrolera miało się wrażenie, że coś przeskrobał. Też miałem wrażenie, że jakby niezbyt dokładnie pamiętał co się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
hatchyk Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 09:08 Ty na pewno gdybyś właśnie był kontrolerem lotu przy wypadku prezydenckiego samolotu to myślałbyś i wyrażał się jasno i składnie. Zresztą, gdyby kontroler zaraz po katastrofie wyrażał się jasno, dawał jakiś spójny całościowy obraz tego co się stało, to PiS'owcy mówili by, że nie możliwe, żeby on tak jasno od razu mówił, że musiał mieć tę kwestię już od tygodnia przygotowaną, bo wiedział co się stanie (a może stał za tym?). Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 09:05 zbytulek napisał: > Jesli ktos publicznie wyglasza takie glupoty to napewno nie jest > trzezwy!!! Prawnik jak prawnik, ale czy prawnik zastanawia sie czy byly zrobione testy na obecnosc alkoholu w organizmach osob przebywajacych w kabinie samolotu, a co najwazniejsze osoby podejmujacej decyzje...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Czy prawnik Rogalski byl trzezwy, czy nie, 10.06.10, 09:45 zapewne nie jest pelnomicnikiem WSZYSTKICH ofiar tragedii smolenskiej. Zastanawiam sie w ogole, jak mozna bylo zatrudnic tak... nietypowo zachowujaca sie osobe, oraz kto i na jakiej zasadzie przeprowadzal casting. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Jest pisem otumaniony! 10.06.10, 10:08 Przeciez to charakterystyczne dla pisu zwolenników wypowiedzi. Oni są swoimi paranojami otumanieni. Normalny człowiek musiałbu flachę wypić aby takie bzdury jak oni wypowiadać a szczególnie ci Durni 2010! Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 11:03 Rogalski w większości swoich wypowiedzi blefuje. Najpierw stawia tezy a za chwilę przyznaje, że nie ma dostępu do materiałów. Rogalski wiedział już bardzo dużo, zanim polska prokuratura dostała jakiekolwiek materiały od Rosjan, a to może być jedyne źródło jego wiedzy. Jego blefy uszły by może politykowi, bo w tym świecie wiadomo, że nikt nie mówi tego co myśli a kłamstwa są na porządku dziennym, ale jako adwokat się kompromituje. W tej sytuacji jedyne, co by go usprawiedliwiało, to stan nietrzeźwości i niepoczytalności w chwili składania oświadczeń. Do tego jego wypowiedzi o sekcji zwłok.... Co on o tym wie? Na ile ma szczegółowe informacje o stanie ciał? Uwagi dotyczące ubierania rozczłonkowanych ciał, które potem nie bez powodu są plombowane w metalowych trumnach są naprawdę poniżej pasa. To jest nie fair przede wszystkim w stosunku do rodzin ofiar, którym w ten sposób narzuca sugestywne obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza52a Re: A moze prawnik nie byl trzezwy? 10.06.10, 20:30 Glupoty pisza ci,ktorzy neguja informacje ze kontrolerzy mogli byc pijani.Otoz, gdyby kiedykolwiek mieli doczynienia z Rosjanami to wiedzieli by ze to jest mozliwe.Mozna pic w pracy,mozna prowadzic auto po alkoholu.Dla nich wypicie 200 g mocnego alkoholu to nie jest picie.Ale jezeli sie nigdzie nie bylo,nic nie widzialo tylko slucha sie "jedynie slusznej partii" to coz mozna wiedziec o zyciu innych narodow i ich obyczajach.Poza tym to wstyd ze Polacy bronia tych,ktorzy zawsze byli wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
leoleo trzeba mieć radar żeby po tytułach poznać.... 10.06.10, 08:37 pod którym kryje sie śmierdząca treść Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Czy załoga Tu była trzeźwa? 10.06.10, 08:40 Robił ktoś badania czy nie? Jak nikt nie robił to spokojnie można założyć, że ktoś chciał fakt ich nietrzeźwości ukryć. Itp. Itd. Bredzić w ten sam sposób jest bardzo łatwo. Oczywiście, nie wierzę żeby nasi piloci byli "pod wpływem". jednak jak widać strona PiSowska, zrobi wszystko by zamazać najbardziej oczywiste powody katastrofy: - wylot w niedoczasie, z ustawieniem czasu dolotu "na styk". - idiotyczna decyzja o lądowaniu w kiepskich warunkach na kiepskim lotnisku; - fakt, że śp. Prezydent Kaczyński NOGDY nie przeprosił załogi samolotu z "lotu do Gruzji", którą obrażał oskarżeniami o tchórzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Czy maaac jest trzeźwy? 10.06.10, 11:27 Chyba nie, bo nie myśli trzeźwo i pomija niepasujące do swojej układanki fakty. No i, podobnie do ludzi wstawionych, w kółko powtarza jedną frazę: winny jest Lech Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Projekcja Representation1. 14.06.10, 11:29 To szanowny Representation1 jak "pijany płota" trzyma się kolejnych idiotyzmów byle tylko nie przyznać się, że podstawowych faktów dotyczacych lotu do Smoleńska nikt nie może zanegować. Więc jak Kaczyński przeprosił pilotów za swoje insynuacje o ich tchórzostwie czy nie? Doprowadził do tego, że lot odbywał się "na styk" czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Brawo maaac! 14.06.10, 18:04 Czekałem cierpliwie, zaglądałem i się doczekałem. Niezawodny maaac nie mógł odpuścić. W nagrodę maaac otrzymuje bardzo interesujący link: www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/kaczynski-fakty/news-zagadkowe-odchylenie-od-kierunku-pasa-rosyjskiego-ila-76,nId,283221 Odpowiedz Link Zgłoś
jabberwocky Nie mogę wykluczyć,że nie mogę wykluczyć, 10.06.10, 08:44 gadka szmatka w stylu, kradniesz 2 czy 3 razy w tygodniu. Czekam na ujawnienie kolejnego spisku w który zamieszani byli Czukcze, bo nie mogę wykluczyć ,że mogli być zamieszani, tak jak zamieszany jest ten pan. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Jęśli pili to mgły nie było? 10.06.10, 11:43 Ale logika. Pilot przez blisko godzinę mówi o mgle, nie chce lądować, mówi o tym ląduje i się rozbija. Winny jest kontroler co uniewinnia pilotów. Ten pan powinien przestać palić to świństwo przed publicznymi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
awe to, że przez Rosjan to już pewne. tylko specjalnie 10.06.10, 08:44 czy tragiczny błąd? no i skoro sztabowcy PO chca znac ostatnią rozmowę Kaczyńskich, to powinno się odtajnić ustalenia Tuskaszenki z Putinem przed lotem prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: to, że przez Rosjan to już pewne. tylko specj 10.06.10, 08:53 No przecież radjo z ryjem wie, że Tusk i Putin uknuli to wszystko i zamordowali Lesia. jasne to jak aureola świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
tawek Re: to, że przez Rosjan to już pewne. tylko specj 10.06.10, 09:06 Kieruję skromną radę - przed zabraniem głosu warto zapoznać się z przedmiotem sprawy i związkami przyczynowo-skutkowymi. Dzięki temu można uniknąć ośmieszenia alogicznymi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
zapora10 Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że ko... 10.06.10, 08:46 Ciekawe czy główny pasażer ten co to często bywał wkurzony... i jak wszystko na to wskazuje podejmował w tym dniu decyzję o lądowaniu w skrajnie niekorzystnych warunkach był trzeźwy... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Dlaczego lot został opużniony o 57 minut ??? 10.06.10, 08:49 To Rogalskiego nie interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 10:03 Mógł być nawet i naćpany, ale od nego trzeźwość była oczekiwana dopiero podczas wystąpień. Faktem jest natomiast, że kontroler po rozbiciu samolotu stwierdził "Odlecieli" (za relacją pilota rządowego Jaka) a do tego już nie pracuje przy kontroli lotów. Poza brawurą pilotów w tej sprawie jest cała góra smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Prawnik Kaczyńskiego: Nie mogę wykluczyć, że 10.06.10, 10:54 gem58 napisał: > Poza brawurą pilotów Gdyby nie brawura npilotów sprawy by nie było ??? Odpowiedz Link Zgłoś