miroo I pewnie skargi się pojawiły po 2007 roku 12.06.10, 10:48 czyli jak Tusk został premierem... Wcześniej jak był Szczygło ministrem i Kaczyński premierem to byli cacy :) funny5 napisała: > Piss-rzepa Odpowiedz Link Zgłoś
ed.hopper1 Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 10:50 ciekawe czy zawsze ktos sie denerwował, albo nie podejmował jeszcze decyzji.. marekszymaniak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 10:58 W jakim to jest języku "słuchali się"? Bo chyba nie po polsku, a raczej po rosyjsku. Tyle lat po zaborach mogłaby ta warszawska polszczyzna nareszcie pozbyć sie tego rusycyzmu (słuszatsa). Poza dawną ruską Polską nigdzie się tak nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Podobno to forma poprawna, mnie razi! 12.06.10, 11:08 rosolina napisał: > W jakim to jest języku "słuchali się"? Bo chyba nie po polsku, a > raczej po rosyjsku. Tyle lat po zaborach mogłaby ta warszawska > polszczyzna nareszcie pozbyć sie tego rusycyzmu (słuszatsa). Poza > dawną ruską Polską nigdzie się tak nie mówi. Jestem z Krakowa. pl.wiktionary.org/wiki/s%C5%82ucha%C4%87 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Drogi "karolku" wyobraz "se", że jedziesz 12.06.10, 11:02 Na szczęście na drodze do Lublina nie było mgły. Tak mamy tylko mandat, a nie następną trumnę w "katyńskiej" krypcie i śledztwa by udowodnić, mordercą jest Tusk z Rosjanami. Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Drogi "karolku" wyobraz "se", że jedziesz 12.06.10, 11:19 Saab jest szwedzki, ale Szwedzi też nam przecież Potop zrobili :] Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Drogi "karolku" wyobraz "se", że jedziesz 12.06.10, 11:29 Uuuups! Masz rację tym razem to wina Szwedów. Jak wiadomo ten samochód był ubezpieczony na niebotyczną kwotę i gdyby udowodniono, że wina jest po stronie samochodu to by fabryka stanęła w poważnych tarapatach. No i dróżnik na przejeździe kolejowym był pijany. Co prawda samochód tamtędy nie jechał ale BYŁ!!! I żarówek parę w Lublinie w latarniach wykręcono. Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Drogi "karolku" wyobraz "se", że jedziesz 12.06.10, 11:34 A policjant zabronił szybko jechać, ale na pewno dał złe informacje i był pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drogi "karolku" wyobraz "se", że jedziesz 12.06.10, 15:04 przede wszystkim Pakikot zorganizował wiec, żeby zdenerwować JarKacza i zmusić go do pośpiechu. Winny Palikot! Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Narzekali zwłaszcza wtedy gdy leciał Prezydent 12.06.10, 11:04 jak wtedy gdy leciał do Tbilisi - bo "polski prezydent ląduje gdzie chce". Odpowiedz Link Zgłoś
bemowik Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 11:07 Na co dzień śmigłowce rządowe (jak przypuszczam pilotowane przez pilotów tego właśnie pułku) latają skrótem nad Sielcami. Bardzo nisko, tuż nad wieżowcami przy Czerniakowskiej. Hałas jest potworny, a mury drżą gdy przelatuje MI-8. Cywilne śmigłowce latają raczej ścieżką nad Trasą Siekierkowską i wyżej. Czasem tylko śmigłowiec LPR (Pogotowia a nie Ligi) też leci na skróty. Widać piloci standardowo wojskowi latają tam gdzie im wygodniej... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 11:10 i tak ciągną temat i przyp.... się do pilotów,że od huku silnika piesek w ogródku się zdenerwował,a kwiatkom płatki opadły i mieszkańcy zaprotestowali,a urząd musiał cos napisać oficjalnie są sprawy ważne, i mniej ważne,oczywiście mógł po starcie iść w drugą stronę i wbić się w zbocze góry,bo ten samolot nie ma takiego wznoszenia,ale co tam proszę czytać komunikaty komisji na ulc, tam są kwiatki pań naziem- nych,kiedyś już pisałem, naziemna pyta samolot "jakiś problem macie? bo facet w nocy prawie pas przeleciał,prosi więc o drugie podejście, a nic z tego lećcie sobie na zapasowe,paliwa nie mamy,to trudno i facet wylądował awaryjnie na zamarzniętym jeziorze,ledwie wyszli z samolotu,lód się załamał i samolot utonął,buahahaha,jakiś problem macie? Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 12.06.10, 17:53 maureen2 napisała: > proszę czytać komunikaty komisji na ulc, tam są kwiatki pań naziem- > nych,kiedyś już pisałem, naziemna pyta samolot "jakiś problem macie? > bo facet w nocy prawie pas przeleciał,prosi więc o drugie podejście, > a nic z tego lećcie sobie na zapasowe,paliwa nie mamy,to trudno > i facet wylądował awaryjnie na zamarzniętym jeziorze,ledwie wyszli > z samolotu,lód się załamał i samolot utonął,buahahaha,jakiś problem > macie? > chyba opisujesz wypadek polskiego samolotu w Tallinie,Estonia. samolot miał awarie i prawidłowo zrobili że nie pozwolili jemu lądować na lotnisku tylko na pobliskim zbiorniku wodnym.Był zamarznięty więc lądowanie mieli miękkie i nic się nikomu nie stało,gorzej byłoby gdyby z uszkodzonym podwoziem lądował na płycie lotniska,pożar gwarantowany i życie pilotów zagrożone dodatkowo. Samolot nie utonął bo go wyciągnęli na brzeg tyle tylko że to trochę trwało i było zagrożenie że zatonie bo z każdym dniem osiadał pod lód.Zresztą Estończycy mają wyrobioną opinię o Polakach,to samolot im utopili w zbiorniku wody pitnej,częściowo zanieczyszczając wodę dla całego Tallinna,to cysterna ze sprężonym gazem wpadła do rowu i zablokowała ruch na cały dzień bo było zagrożenie wybuchu kiedy temp.gazu zaczęła gwałtownie rosnąć,a tu jeszcze swoim samolotem swojego prezydenta ugrobili!Jak nas widzą tak nas piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 12.06.10, 22:39 nie misiu,w Polsce, w Poznaniu chyba,lot turystyczny byl Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 14.06.10, 20:48 maureen2 napisała: > nie misiu,w Polsce, w Poznaniu chyba,lot turystyczny byl no to tym gorzej dla polskiego lotnictwa,nie sądzisz misiu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
debilofil 10% wojskowych to elita i pokłon, reszta to pasoży 12.06.10, 11:13 10% ludzi w wojsku polskim to elita i pokłon dla nich. Reszta to pasożyty hodujące hemoroidy na nasz koszt. Słyszeliście że 3/4 budżetu MON idzie na emerytury dla nich. Kur....... a To się w pale nie mieści. My nie mamy żadnego wojska tylko młodych nierobów których hodujemy na własnej krwi. Pasożyty nie nadają się po kilku latach a co dopiero po kilkunastu do życia zawodowego wśród cywilów. Trzeba wywołać jakąś wojnę i wysłać na pierwszą linię całą tę pasożytniczą rezerwę. Oczywiście bardzo słabo ich wyposażyć aby zwiększyć prawdopodobieństwo że nie wrócą i dalej nie będą brać emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś
zero-na-koncie Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy ? 12.06.10, 11:40 Jest tylko prezesem drugorzędnej partii, a zachowuje sie, jakby był co najmniej ministrem! www.dziennik.pl/auto/article624874/Policja_zlapala_Kaczynskiego_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 12:02 zero-na-koncie napisał: > Jest tylko prezesem drugorzędnej partii, a zachowuje sie, jakby był > co najmniej ministrem! > rel="nofollow">www.dziennik.pl/auto/article624874/Policja_zlapala_Kaczynskiego_.html tak tak . To teraz Ty mi powiedz 1.Za co kierowca dostał mandat ? - za przejechanie lini ciągłej 2.Przypadkowo tam był reporter faktu z aparatem ? - ... ? 3.Jaka była szybkość, a nie lepiej 250kmh?:) ? Policjant dziś mówił że nie mieli radaru i on za szybkość kierowcy kaczyńskiego nie "mandatował"- poczytaj w necie A teraz przypominam o czym jest ten art. W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi jak po sznurku a nie "falami"jak szybowiec. Czemu nawet słowem nie skomentowali ostrzeżeń systemu? Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane części i były reklamacje. Nasz TU był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie o rynki zbytu ,odszkodowania i serwis dla innych przewoźników. A dziś sami sie oceniają w swojej sprawie czy samolot był sprawny a na czele tej komisji stoi ich szefowa. Od pierwszych minut wmawiali że samolot ok,lotnisko ok polacy winni.Skąd to niby wiedzieli? A teraz wszystko przykrywają szumy i tematy zastępcze. Komorowski w Polsce jest mocny w gebie i pyskuje a przed ruskiem to jak pies podwinął ogon i się schował. Który rząd na swiecie mówi że ufa służbą innego państwa ? tekst o matematycznych wyliczeniach "lądowania" www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 12:25 > tak tak . To teraz Ty mi powiedz > 1.Za co kierowca dostał mandat ? - za przejechanie lini ciągłej > 2.Przypadkowo tam był reporter faktu z aparatem ? - ... ? > 3.Jaka była szybkość, a nie lepiej 250kmh?:) ? Policjant dziś > mówił że nie mieli radaru i on za szybkość kierowcy kaczyńskiego > nie "mandatował"- poczytaj w necie Buhahahaha. Czyli spisek medialny plus spisek Policji. A kierowca Kaczyńskiego (duża literka na początku bo to nazwisko) i sam Kaczyński oczywiście czyści jako lelije ofiary podstępnego spisku. No i zaraz się dowiemy że "wszyscy" przekraczamy ciągłą linię, tak jak "wszyscy" lądujemy we mgle na kiepskich lotniskach mimo ostrzeżeń. No bo winny to może być tylko ktoś inny, a nie Wielki Wódz lub brat Wielkiego Wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 12:44 maaac napisał: > > tak tak . To teraz Ty mi powiedz > > 1.Za co kierowca dostał mandat ? - za przejechanie lini ciągłej > > 2.Przypadkowo tam był reporter faktu z aparatem ? - ... ? > > 3.Jaka była szybkość, a nie lepiej 250kmh?:) ? Policjant dziś > > mówił że nie mieli radaru i on za szybkość kierowcy kaczyńskiego > > nie "mandatował"- poczytaj w necie > > Buhahahaha. Czyli spisek medialny plus spisek Policji. A kierowca Kaczyńskiego > (duża literka na początku bo to nazwisko) i sam Kaczyński oczywiście czyści jak > o > lelije ofiary podstępnego spisku. > No i zaraz się dowiemy że "wszyscy" przekraczamy ciągłą linię, tak jak "wszyscy > " > lądujemy we mgle na kiepskich lotniskach mimo ostrzeżeń. No bo winny to może by > ć > tylko ktoś inny, a nie Wielki Wódz lub brat Wielkiego Wodza. Co Ty konfabulujesz maaac ? Jaki spisek medialny ? Kierowca dostał słusznie mandat za przekroczenie lini ciągłej i to jest cały "fakt". A "140 na godz, szaleńcza jazda i Kaczyński jako kierowca" to sugestie które niewprawni czytelnicy GW łykają. No i powiedz mi jeszcze jak to się zbiegło że akurat tam właśnie stał reporter Faktu i zrobił to zdjęcie ? Myśl a nie hurtem wszystko, nawet największe bzdury byle przeciw PISowi to przyjmujesz. tak was nabrali pare lat temu. Na love i podsłuchy zakładane przez PIS w plombach i agentów do śledzenia obywateli/to z 15 mln ludzi do tego by potrzebowali/. Ty do dziś w to wierzysz ? Przekroczył kierowca linię ciągłą i dostał za to mandat. I tyle Nie było łapania na radar !! no Ok niech Ci bedzie: Fotograf faktu stał tam przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 12:51 :) Hehehehe Jasne spisku nie było ale był spisek bo był fotoreporter. Nie popełnił wykroczenia ale je popełnił. Prędkości nie przekroczył bo nie było radaru, a licznik na prędkościomierzu policji się nie liczy. Czyli mimo że przekroczył to ponieważ nie mają dowodu to znaczy, że nie przekroczył. A jeśli nawet to fajne dowodzenie - oskarżony o przekroczenie prędkości- nie ma dowodu, a za przejechanie ciągłej zapłacił to sprawy nie ma - bo zapłacił. No i oczywiście to ja "wszystko łykam"..... tak. Zawsze mnie bawi jak zwolennicy PiSu wypisują takie logiczne bzdury, a potem z wyższością jeszcze oświadczają jacy to są oni mądrzy i sprytni że na lep propagandy się nie dają złapać. PS. Pojęcie średniej sobie przypomniałeś? Czy dalej nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 16:26 maaac napisał: > :) > Hehehehe > > Jasne spisku nie było ale był spisek bo był fotoreporter. > Nie popełnił wykroczenia ale je popełnił. > Prędkości nie przekroczył bo nie było radaru, a licznik na prędkościomierzu > policji się nie liczy. Czyli mimo że przekroczył to ponieważ nie mają dowodu to > znaczy, że nie przekroczył. > > A jeśli nawet to fajne dowodzenie - oskarżony o przekroczenie prędkości- nie ma > dowodu, a za przejechanie ciągłej zapłacił to sprawy nie ma - bo zapłacił. > > No i oczywiście to ja "wszystko łykam"..... tak. Zawsze mnie bawi jak zwolennic > y > PiSu wypisują takie logiczne bzdury, a potem z wyższością jeszcze oświadczają > jacy to są oni mądrzy i sprytni że na lep propagandy się nie dają złapać. > > PS. Pojęcie średniej sobie przypomniałeś? Czy dalej nie rozumiesz? Jaki spisek? Ja napisałem że był spisek ? To Ty w koło spisek i spisek powtarzasz. Obódź się. Życia nie znasz? To Ci powiem. Był fotoreporter bo policjanci dzwonią jak jest "okazja'? Kurier Wawa.oglądasz ? Skąd pierwsi o pożarach itd wiedzą i na motorach zaraz są? Mandat był za przekroczenie lini ciągłej. Policjant nic nie mówił o szybkości i radarze. Tak kierowca zapłacił mandat i dostał punkty.No a co bys chciał żeby wiecej mu zrobili? Skórę mu mają zedrzeć czy zastrzelić? Każdy tyle płaci za to wykroczenie. weź bądź czasem obiektywny bo Cię bedzie GW nabierać. Kiedy racja to racja ale tu z opisu na GW to wygląda nie wiem na co a jest przejechaniem lini ciągłej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy 12.06.10, 20:12 :) Taaaak a czego mogłem się spodziewać w odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Nowa Linia Partii 12.06.10, 11:52 PiS chyba na poważnie zaczął myśleć o wygranej Jarkacza. I teraz przygotowuje grunt do powyborczego odwrotu od koncepcji spisku, jednego z głównych nośników kampanii prezydenckiej. No bo przecież Kaczor po wygranych (nie daj bóg) wyborach będzie się musiał zdystansować od bredni Maciarewicza, Pospieszalskiego i spółki. Stąd artykuł w rzepie - pierwsza jaskółka Nowej Linii Partii. A wyborcy Kaczora? Jeżeli toruński guru pomoże, jakoś to przełkną. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nowa Linia Partii 12.06.10, 12:27 Hmmmmmm coś w tym jest. Jak znikną twoje posty z netu będziemy mieli pewność. :) Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non polskie władze ustąpią prędzej czy później 12.06.10, 11:53 tak czy inaczej,tak jak Kaczyński jeden.Gdy jest okazja wszyscy karierowicze jadą do Zakopanego,kiedy inna to do Smoleńska(z wyjątkiem może tych,którym nie wypadało się tam pojawić).Polityka uprawiania władzy bez robienia czegokolwiek sprawdza się tylko w bardzo,bardzo dobrych warunkach.A są tacy,którzy żerują jeszcze na tym,że komuniści wybudowali windę w roku 1951.Polska nie ma wywiadu,samolot nie miał polskiego nawigatora(odebrano nawigatora).Polska nie ma przemysłu(100 procent wyrobów na rynku produkowane jest w komunistycznych Chinach,słonecznik też jest chiński).W powodzi nie uczestniczy wojsko,stan klęski żywiołowej przy zdecydowanym sprzeciwie obywateli nie jest wprowadzony tylko dla doraźnych korzyści dwu głównych kandydatów(dla opóźnienia rozliczeń i refleksi,orientacji) Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: btw,btw 12.06.10, 11:57 sprawa Piotra Stańczaka jest zbyt śmierdząca i nie nosi znamion przypadku.Nie jestem Fidelem Castro i nie dam sobie w kaszę dmuchać,polski terrorysto ! Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 12:03 W krajach cywilizowanych przedstawiciele władzy szanują prawo bardziej niż zwykli obywatele. W krajach dzikich, takich jak Polska czy Rosja, jest odwrotnie: im wyżej ktoś stoi w hierarchii społecznej i państwowej, tym bardziej olewa prawo. W Moskwie, gdy Putin jedzie do pracy, policja zamyka całkowicie ważną miejską arterię komunikacyjną. W Polsce jest (na razie) trochę lepiej, ale jak jeżdżą posłowie, ministrowie itp., wszyscy wiemy. Wczoraj policja zatrzymała samochód wiozący Kaczyńskiego na spotkanie wyborcze za bardzo poważne wykroczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:07 W Smoleńsku leciał o wiele za szybko jak na lądowanie i jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi jak po sznurku a nie"falami"jak szybowiec.No i czemu nawet słowem nie skomentowali ostrzeżeń systemu ? A może ten komentarz jest pod szumami. Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane części i były reklamacje. Nasz TU był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie o rynki zbytu, odszkodowania i serwis dla innych przewoźników. A dziś sami sie oceniają w swojej sprawie czy samolot był sprawny a na czele tej komisji stoi ich szefowa. Od pierwszych minut wmawiali że samolot ok,lotnisko ok polacy winni. Skąd to niby po paru minutach wiedzieli? A teraz wszystko przykrywają szumy i tematy zastępcze. Komorowski w Polsce jest mocny w gebie i tu pyskuje a przed ruskiem to jak pies podwinął ogon i się schował. Który rząd na swiecie mówi że ufa służbą innego państwa ? a tu matematyka "lądowania" www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:19 "W ocenie doświadczonych lotników, na ostatnich kilometrach lotu prezydencki samolot powinien poruszać się z prędkością ok. 260-280 km/h. Potwierdza to prędkość średnia Tu-154M wyliczona na podstawie czasów wystąpienia sygnałów radiolatarni (dalszej i bliższej), która oscyluje wokół wartości 270 km/h." - cytat z artykułu Jeśli średnia prędkość wyniosła 270kmh w miejscami leciał "znacznie szybciej" - podają te wyliczenia że ponad 400 kmh, to miejscami musiał tez lecieć znacznie wolniej czyli jakieś 150 -200. Jeśli prędkość lądowania wynosi 250-280 to nie może lecieć wolniej, bo by spadał. A jeśli jednak jakimś cudem leciał wolniej i spadał, to dlaczego według tego artykułu podczas katastrofy prędkośc wynosiła około 380 kmh? I gdzie są podane wzory i dane, z których korzystał autor? (Poza notką że są "szeroko dostępne") Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:30 Pewno w ostatniej fazie tuz przed rozbiciem przyśpieszał , mówili też o tym dźwieku "wyjacych" silników świadkowie. Wykres spadania który był na GW pokazuje falowy lot TU jak szbowca i to są pewno te przyśpieszenia i zwolnienia które i mnie zaciekawiły. Ale wiesz co ja też sobie liczę i nie chcę tu wkoło kopiować fragmentów ich art. bo z chwilę cały trzeba bedzie wkleić. Dlatego dałem link.A tu wole poruszać wnioski na temat tezy o awarii maszyny i wyliczeń matematycznych. pzdr www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:41 :) Problem w tym, że wyraźnie ci wykazano że te obliczenia i wnioski zawierają błędy logiczne. Musisz się z tym pogodzić albo udowodnić że istnieje PiS-matematyka i PiS-fizyka. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:47 maaac napisał: > :) > Problem w tym, że wyraźnie ci wykazano że te obliczenia i wnioski zawierają > błędy logiczne. Musisz się z tym pogodzić albo udowodnić że istnieje > PiS-matematyka i PiS-fizyka. Ty weź sie nie odzywaj bo ja wiem że Ty tego nie czytałeś bo jeszcze tego poziomu matematyki nie przerabialiście. A logika to dopiera za chwile na wikipedii przeczytasz co to jest. Albo sam policz a potem się wypowiesz www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:54 > Ty weź sie nie odzywaj bo ja wiem że Ty tego nie czytałeś bo jeszcze tego > poziomu matematyki nie przerabialiście. A logika to dopiera za chwile na > wikipedii przeczytasz co to jest. > > Albo sam policz a potem się wypowiesz > rel="nofollow">www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Wiem wiem. Powiedzieli ci w szkole co to trygonometria i logika i czujesz się dumny, że tą więdzę tajemną pojąłeś. Niejaki Issak Assimov pisał o takich jak ty w cyklu Fundacja, jak opisywał życie na Trantorze - tamten był dumny z wiedzy o całkach. Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:48 "Wykres spadania który był na GW pokazuje falowy lot TU jak szbowca i to są pewno te przyśpieszenia i zwolnienia które i > mnie zaciekawiły." Wcześniej piszesz, że było odwrotnie: "W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi jak po sznurku a nie "falami"jak szybowiec." Jak leciał "falami", to w jaki sposób autor artykułu w linku zastosował "proste działania trygonometryczne" do wyliczenia prędkości? Jak nie leciał "falami", to jak było z tym 2x szybciej, skoro prędkość średnia się zgadza, co nieopatrznie przyznał sam autor z Naszego Dziennika? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:20 o 10:11 wstwiles ten sam tekst...powtarzasz sie... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:32 czarnaowca.3 napisała: > o 10:11 wstwiles ten sam tekst...powtarzasz sie... To weź im wytłumacz żeby mi nie kasowali co któryś link bo przez to traci moja wypowiedź ciągłość i sens. Tu zacząłem na świeżo i mam nadzieje że będzie spójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:43 Wklejasz nie pierwszy raz CIĄGLE ten sam tekst. Był on już i w innych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 12:50 maaac napisał: > Wklejasz nie pierwszy raz CIĄGLE ten sam tekst. Był on już i w innych > wątkach. Mylisz się. Przeczytaj je dokładnie albo skup sie na temacie. A jak chcesz sobie pogadać ogólnie to idź na forum wysokich obciachów tu mowa jest o tym. www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 13:05 Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? ...spadania który był na GW pokazuje falowy lot TU jak szbowca i to są pewno...było odwrotnie: "W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota...leciał "falami", to w jaki sposób autor... So, 12-06-2010, 12:48:29 Forum Wiadomości Autor: vounsky Podobne: Znajdź Wyklucz Re: Kim jest Kaczynski,że łamie prawo i przepisy ...3.Jaka była szybkość, a...mówił że nie mieli radaru i on za szybkość kierowcy...mandatował"- poczytaj w necie A teraz...jest ten art. W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota... So, 12-06-2010, 12:02:36 Forum Wiadomości Autor: nielenin Podobne: Znajdź Wyklucz zepsutym samolotem trudno "słuchać " poleceń ...razy wolniej. Skup się W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to...ostrzeżeń systemu? Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś...ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie... So, 12-06-2010, 11:00:00 Forum Wiadomości Autor: nielenin Podobne: Znajdź Wyklucz Re: wyjasniam Ci wolniej W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi...skomentowali ostrzeżeń systemu? Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane...był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie o rynki... So, 12-06-2010, 10:37:33 Forum Wiadomości Autor: nielenin Podobne: Znajdź Wyklucz zepsutym samolotem trudno "słuchać" poleceń W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi...skomentowali ostrzeżeń systemu? Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane...był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie o rynki... So, 12-06-2010, 10:11:33 Forum Wiadomości Autor: nielenin Podobne: Znajdź Wyklucz Trudno popsutym samolotem "słuchać" poleceń W Smoleńsku leciał 2x za szybko jak na lądowanie,jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi...skomentowali ostrzeżeń systemu? Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane...był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją sie o rynki... So, 12-06-2010, 10:02:08 Forum Wiadomości Autor: nielenin Podobne: Znajdź Wyklucz Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 17:30 Zgoda też tak myślę. A co ty na to ? www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100612&typ=po&id=po32.txt beholder.salon24.pl/192367,smolensk-sledztwo-w-rekach-familii-putina www.bibula.com/?p=22675 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 20:11 ???? Zgadasz się z czym? Z własnymi postami wlepionymi na dowód twojego spamerstwa? Hmmmmmm. Coraz gorzej z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Jak "słuchać" poleceń zepsutym samolotem ? 12.06.10, 21:14 maaac napisał: > ???? > Zgadasz się z czym? Z własnymi postami wlepionymi na dowód twojego spamerstwa? > Hmmmmmm. Coraz gorzej z Tobą. A może zgadza się z tym, co sam napisał? A ponieważ napisał dwadzieścia razy, więc zgadza się też dwadzieścia razy. Czyli jest z nim dwadzieścia razy gorzej, niż ze zwykłymi wariatami, którzy zgadzają się sami ze sobą tylko raz, po czym dostają pigułkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jadcem Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 12:12 "Rzeczpospolita" to gazeta i dzienikarze popierający prawicę,więc uczynia wszytstko byle winnym nie był ani prezydent,ani kancelaria prezydenta ani zwierzchnik sił wojskowych,który podlega pod prezydenta.Uważam że powinniśmy zakończyć to całe wyjaśnie tej sprawy,gdyż "Umarli" nie są w stanie się bronić Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 12:35 Witam Do zabrania głosu zmusił mnie post o nicku " nielenin " Cytuję : W Smoleńsku leciał o wiele za szybko jak na lądowanie i jeśli jak mówią mieli do końca wł. autopilota to on prowadzi jak po sznurku a nie "falami" jak szybowiec. Mamy następnego eksperta od aerodynamiki i awioniki, a szybowiec to widziała w encyklopedii. Cytuję : Serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane części i były reklamacje. Nasz TU był ubezpieczony umową z nimi na ok 57 mln dol. Boją się o rynki zbytu, odszkodowania i serwis dla innych przewoźników. Kto osobiście widział tę umowę ? Kiedy serwis w Samarze wstawiał już kiedyś używane części i były reklamacje. Kto takie reklamacje składał ? , proszę o przykłady. Cytuję : Komorowski w Polsce jest mocny w gębie i tu pyskuje a przed ruskiem to jak pies podwinął ogon i się schował. Zwracam uwagę, że obrażanie osoby pełniącej obowiązki państwowe, podlega ściganiu z urzędu przez prokuraturę. A ze znalezieniem osoby z nickiem " nielenin ", jest proste, wystarczy sprawdzić z jakiego IP się loguje i już wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 12.06.10, 13:05 wielu "piszacych" tu zapomina o tym ze anonimowosc internetu nie jest tak do konca anonimowa... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 12.06.10, 21:16 Może nielenin liczy na to, że skoro napisał, że Tu-154 lata, jak szybowiec, to stał się niezwykle cennym źródłem informacji i nikt jego danych nie zdradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 dajcie spokój Polskim pilotom z 36 12.06.10, 12:50 To zakrawa na kpinę. Śledztwo do konca nie wyjaśnione, a wszyscy wieszają się na szyje pilotów. dajcie im w końcu spokój, albo wszyscy odejdą i wcale się nie zdziwię! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: dajcie spokój Polskim pilotom z 36 12.06.10, 13:08 Idź do redakcji Rzeczpospolitej z pretensjami - to ich artykuł. Jeżeli popełniali tak wiele błędów to ich odejście wyjdzie tylko na dobre. A co do nie zakończonego śledztwa to miej pretensję do tych co żądali już teraz informacji z śledztwa. Wiesz z jakiej partii były te osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: dajcie spokój Polskim pilotom z 36 12.06.10, 14:47 maaac napisał: > Idź do redakcji Rzeczpospolitej z pretensjami - to ich artykuł. do nich takze płyną moje pretensje > Jeżeli popełniali tak wiele błędów to ich odejście wyjdzie tylko na dobre. najłatwiej oskarżać tych co nie mogą się bronić > A co do nie zakończonego śledztwa to miej pretensję do tych co żądali już teraz > informacji z śledztwa. Wiesz z jakiej partii były te osoby. tak się składa,że rózni ludzie żądali informacji ze sledztwa. Jeśli chodzi o moją osobę takze uważam,że powinniśmy być na bieżąco informowani przez prokuraturę. Jedynie jestem przeciwna stronniczemu komentowaniu wyników przez prasę(każdą). Przy podanych faktach bez naprowadzania każdy musiałby samodzielnie mysleć. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: dajcie spokój Polskim pilotom z 36 12.06.10, 20:14 > do nich takze płyną moje pretensje Nie widać. > najłatwiej oskarżać tych co nie mogą się bronić Mogą buzie mają. Zresztą pisaliśmy o czymś innym. > tak się składa,że rózni ludzie żądali informacji ze sledztwa. > Jeśli chodzi o moją osobę takze uważam,że powinniśmy być na bieżąco > informowani przez prokuraturę. Jedynie jestem przeciwna stronniczemu > komentowaniu wyników przez prasę(każdą). Przy podanych faktach bez > naprowadzania każdy musiałby samodzielnie mysleć. :) Naprawdę tak ci to komentowanie przeszkadza? Czy jak ono jest nie potrafisz od razu odróżnić fałszu od kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: dajcie spokój Polskim pilotom z 36 12.06.10, 21:19 maaac napisał: > A co do nie zakończonego śledztwa to miej pretensję do tych co żądali już teraz > informacji z śledztwa. Wiesz z jakiej partii były te osoby. To manipulacja! Nikt z PiS-u nie żądał takich informacji ze śledztwa, tylko informacji, że był to zamach, za którym stali Tusk i Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
imw niech odchodzą jesli mają słabą psychikę 12.06.10, 13:19 linie cywilne raczej ich szybko nie wezmą Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Skrajne niechlujstwo jest w calym kraju: niby 12.06.10, 13:21 dlaczego w 36 pułku miałoby być inaczej skoro podobnie było w nawet w Kancelarii Prezydenta (o czym zresztą odważnie mówił Kownacki zanim nie musiał zrezygnować z posady szefa Kancelarii kosztującej nas codziennie blisko pól miliona złotych: po wypadku ta suma bardzo wzrosła z racji na koszty pogrzebów.). To są te Michnikowskie sukcesy ostatniego naszego suwerennego demokratycznego dwudziestolecia rządzonego przez postokrągłostołowe pomioty. Fakt, że ze wstydu nie strzelają sobie po prostu w łeb tylko nadal publicznie i dumnie prezentują własne pyszczydła pełne patetycznego pustosłowia by moc (nie bezinteresownie zresztą) kontynuować ten nasz postsolidarnościowy burdel przez następną kadencje jest tą druga bardziej prawdziwa, niż ta jaka wynikałaby z reklamowanych przez nich swoich zasług, strona medalu solidarnościowych "bohaterów". I wybór Kaczynskiego w tym aspekcie byłby może najlepsza nasza odpowiedzią i ocena tej całej postokrągłostołowej szmacianej zeby nie napisać gó...anej "elit". Niech sie miedzy soba jak najszybciej "pozarzynają". Kraj może tylko na tym zyskać Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ir Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 13:34 Wojskowych pilotów nikt nie kontroluje!! Wiem to, bo mieszkałam obok lotniska wojskowego. Latanie tuż nad domami to częste przypadki. Dzwoniłam do oficera dyżurnego z pytaniem "kto ich pilnuje?" odpowiadał "nikt". Kiedyś przeleciał taki jeden tuż nad domem,to leżeliśmy wszyscy, nawet pies, na podwórku. Później latały już helikoptery, myślicie, że było lepiej? Wcale. Siedzę z koleżanką w altanie, kawę pijemy, a tu za moim płotem sunie prawie po ziemi taki śmigłowiec. Koleżanka wsiadła w samochód i po prostu uciekła ze strachu, a ja musiałam zostać, bo to mój dom. Do wszystkich, którzy powiedzą "było tam nie budować"- nalot na pas startowy był kilkaset metrów w bok, te naloty na mój dom to czysta bezmyślność i głupia brawura "świetnie wyszkolonych" pilotów wojskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Wojskowe trepy na wiecznym kacu 12.06.10, 13:34 nagladaly sie amerykanskich fimow z Tom Cruz, no i wplynelo to na psychike i ladowanie nawet na drzwiach. Bandyci wojskowi nie roznia sie tym od pospoolitych meneli, ktorzy w kazde weekend morduja na drogach setki ludzi. Po co utrzymujemy trepow ?? Zrobic armie zawodowa, wyslac do Sudanu -niech sie tam napierniczaja, bo podejrzewam, gdyby nas napadla macedonia - trepy jako pierwsze wycofaly by sie do arizony. Rozwiazac wojsko i tak nic nie umia, nie sa nikomu potrzebni, czego maja bronic ? Mamy NATO, a jak pierdyknie atom to i spijaczone trepy nie pommga. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wojskowe trepy na wiecznym kacu 12.06.10, 14:01 wysłać ich do Libanu, tam niedługo będzie przejęcie władzy :) A nam wystarczy 20 tys żołnierzy i 20 generałów, ale najlepszych. Oczywiście nikt tego nie zrobi, tak samo jak zmniejszenia liczby urzędników. Wszak nie chodzi o logikę, a o biurokrację! Ostatnie pomysły pisiarni, opierały się na powołaniu nowych instytucji = stołki dla kolesi :( Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol To co pisze pisowska gadzinówka jest 12.06.10, 14:01 oczywistą oczywistością ja mawia jej sfilcowany lider. Więc słuchać i przyjąć do wiadomości! Odpowiedz Link Zgłoś
mundi8 Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z in... 12.06.10, 14:13 Nie wiem czy ktoś kontroluje lotnictwo wojskowe, ale w środę 9-go czerwca w Lublinie myśliwiec F-16 od 15.30 do 15.45 kilka razy przeleciał bardzo nisko nad miastem.Huk był okropny.Może pilot myślał,że jest w Iraku i trzeba atakowac pozycje wroga? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na polskich pilotów z 36 pułku były skargi z 12.06.10, 14:18 > myślał,że jest w Iraku i trzeba atakowac pozycje wroga? na pewno, tylko magnes nie zadziałał :) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna5 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam!! 12.06.10, 19:06 wszystko o Smolensku - e-smolensk.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś