b52h 14.06.10, 15:15 A Gajowy nikogo nie straszy wyjściem z NATO on jest po prostu naturalnym tumanem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawypolak Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:15 • "prawdy" Jarosława Kaczyńskiego - cytaty z jego wystąpień: 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem; 2. Nie będzie koalicji z Samoobroną; 3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną; 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy; 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS; 6. V-ce minister sprawiedliwości (sędzia Kryże) nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70.; 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań; 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki; 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku; 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa; 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD; 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję; 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld euro); 14. Zredukujemy administrację państwową; 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR Dla mnie, raz dane słowo, jest święte… (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
the_call_of_cthulhu Postraszyć ? Tak ? A co to jest ? 14.06.10, 15:32 Donald Tusk: Nie może być tak, że ktoś jest ofiarą powtarzanego ciągle kłamstwa i że będzie taką bezradną ofiarą. Kłamstwo i insynuacja jest jedną z głównych metod postępowania obozu Jarosława Kaczyńskiego. Nie ma innej metody, ponieważ do tej pory byli bezkarni, trzeba kłamcę podać do sądu. Mowa oczywiście o wypowiedzi Kaczyńskiego na temat prywatyzacji szpitali, za którą sztab Komorowskiego chce go pozwać do sądu. I bardzo liczę, że pozwie, bo zgadzam się z Tuskiem, że na kłamców czasami nie ma innej metody jak sąd. A jeśli ktoś ma wątpliwości kto kłamie, obszerny cytat z Aleksandra Grada, ministra odpowiadającego w rządzie Tuska za prywatyzację właśnie. Wywiad z maja 2008 pozwoli nie tylko poznać zamiary Platformy względem służby zdrowia, ale także powody, dla których ze względu na kampanię nie chce się do tego przyznać. Bo to wszystko już było. Konrad Piasecki: „Rząd otwiera drogę do prywatyzacji szpitali” – tak piszą „Dziennik” i „Rzeczpospolita”. Pełnej i nieograniczonej prywatyzacji, panie ministrze? Aleksander Grad: Ta sprawa nie stawała na posiedzeniu rządu. Konrad Piasecki: Ale stawała podobno wczoraj na spotkaniu Donalda Tuska z przedstawicielami klubu parlamentarnego. Aleksander Grad: Ja nie brałem udziału w tym spotkaniu, więc trudno mi się do tego odnosić. Konrad Piasecki: Ale pan uważa, że to dobry pomysł? Aleksander Grad: Samorządy muszą działać rozważnie. Muszą zawierać określone umowy prywatyzacyjne, w których muszą być długoterminowe gwarancje, ważne z punktu widzenia bezpieczeństwa zdrowotnego mieszkańców tych terenów. Wierzę w odpowiedzialność i rozsądek samorządów.Osobiście uważam, że należy dać większą swobodę samorządom w dysponowaniu majątkiem, ale również ustalaniu, jak mają funkcjonować szpitale na ich terenie. (...) (...) Samorząd, jeśli jest odpowiedzialną władzą publiczną, a musimy zakładać, że jest - jest rozliczany przez opinię publiczną, czuje oddech swoich wyborców na plecach - musi zawierać umowy prywatyzacyjne w taki sposób, aby zagwarantować swoim obywatelom, mieszkańcom dostęp do świadczeń medycznych. W związku z tym, jeśli byśmy zakładali z góry, że jakiś prezydent, wójt, burmistrz, starosta, marszałek, to są nieodpowiedzialni ludzie, to byłoby błędne założenie. (...) Uważam, że samorządy powinny mieć prawo do prywatyzacji szpitali. Są bardzo pozytywne przykłady w Polsce prywatyzacji szpitali. Samorządy muszą ustalić reguły gry dla tych szpitali i nowych inwestorów. Konrad Piasecki: Panie ministrze, ale przysięgaliście, że tego nie będzie. W kampanii wyborczej – pamięta pan – był to bardzo ważki temat i wtedy Platforma mówiła nie. Aleksander Grad: Nie wiem, kto przysięgał, a kto nie. Uważam, że należy się kierować zdrowym rozsądkiem, a dziś zdrowy rozsądek nakazuje, żeby również w całej gamie publicznej opieki zdrowotnej była niepubliczna, prywatna, która dobrze też funkcjonuje, która ma kontrakty. Konrad Piasecki: Ale marszałek Sejmu Bronisław Komorowski mówił, że oskarżenia Platformy o chęć prywatyzacji to skandal i faryzeizm. Aleksander Grad: To nie jest tak, że Platforma prywatyzuje. Prywatyzują samorządy, lokalna władza. Konrad Piasecki: Ale wy mówiliście, że dacie temu tamę; że na to nie będziecie pozwalać; że będzie musiał być jakiś bezpiecznik,który spowoduje, że samorząd będzie musiał zachować 51 proc. udziałów. Aleksander Grad: Moim zdaniem najlepszych bezpieczników jest odpowiedzialność rady powiatu, sejmiku województwa, rady gminy, która ustali ostatecznie, jaki będzie kształt umowy prywatyzacyjnej. W tej umowie musi być wszystko – muszą być gwarancje, kary, zabezpieczenia. Konrad Piasecki: To dlaczego nie przyznawaliście tego w kampanii wyborczej? Aleksander Grad: Kampania rządzi się różnymi prawami Konrad Piasecki: Ale nie rządzi się prawami oszukiwania wyborców. Aleksander Grad: To nie jest oszukiwanie wyborców Konrad Piasecki: No nie? Jak się mówi, że nie będzie prywatyzacji szpitali, a potem czytamy, że będzie, to jest oszukiwanie wyborców. Aleksander Grad: Prywatyzacja szpitali będzie domeną samorządów lokalnych, które są organami nadzorującymi szpitale. Jeśli się zdecydują i uznają, że to jest dobre dla tej społeczności lokalnej, niech to zrobią. *** Myślę, że ten wywiad Grada - przypomnijmy, ministra zajmującego się prywatyzacją w rządzie Tuska - ostatecznie rozstrzyga sprawę tego, kto kłamie. Liczę na to, że sztab Komorowskiego dotrzyma słowa i w poniedziałek pozew w trybie wyborczym, bo bardzo jestem ciekawa jak przekona sąd, że podłością jest branie serio publicznych deklaracji ministra skarbu i traktowanie ich jako wiarygodnych informacji na temat prywatyzacyjnych planów rządu. Jeśli sztab Komorowskiego wycofa się z zapowiedzi i nie pójdzie do sądu, powinien go wyręczyć sztab Kaczyńskiego i pozwać - w trybie wyborczym, rzecz jasna - za wyzywanie od kłamców, gdy się tylko wiernie streszczało plany Grada. Trudno będzie Platformie wybronić to co powiedziała o Kaczyńskim, w świetle tego co powiedział Grad. Jedyną linią obrony pozostanie jej chyba przekonanie sądu, że to, że Platforma coś zapowiada bynajmniej nie oznacza, że zamierza to zrobić. I niestety, niewykluczone, że sąd na podstawie obserwacji blisko trzyletnich rządów Tuska będzie musiał taką linię obrony uznać. Wywiad: fakty.interia.pl/tylko_u_nas/wywiady/news/grad-urbanski-bylby-czerwony-ze-wstydu,1106267 Komentarz : Kataryna Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć ? Tak ? A co to jest ? 14.06.10, 17:06 forum.gazeta.pl/forum/w,904,112880876,112881619,Postraszyc_Tak_A_co_to_jest_.html Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Za to Jaro załatwi wyrównanie dopłat dla rolników! 14.06.10, 19:46 I to pomimo tego, że mamy to już zaklepane! Taki dobry jest! Naprawdę wierzycie takiemu oszustowi? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć ? Tak ? A co to jest ? 14.06.10, 17:07 Przepraszam, mialo byc to: blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/13/tak-panie-premierze/ Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć ? Tak ? A co to jest ? 18.06.10, 04:56 Twoja ciekawość została zaspokojona. Wypowiedzi Pana ministra są wypowiedziami Pana ministra. Pan Komorowski nie jest ministrem w rządowym. Kaczyński kłamał i musi przepraszać ale po odwołaniu to i tak będzie po herbacie. Jak to powiedział pan Lepper: "Kłamstwo,Kłamstwo,Kłamstwo i jeszcze raz Kłamstwo!" Albo jakoś tak podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
ozjasz.szechter.szlangbaun Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:33 16. Autor: prawypojeb Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 prawypolak 14.06.10, 18:04 1. Pomyliło sie chłopu , Ty nigdy sie nie mylisz ? a tak serio Marcinkiewicz przestał być "sterowalny" to raz a dwa konflikt Marcinkiewicza z Gilowską który by uszedł gdyby nie dotyczył ministra finansów , łatwiej było z Marcinkiewicza zrezygnować niż z Gilowskiej , a to czy współpracowała z SB to inna sprawa. 2. A jakie miał wyjście ? Powiedzmy sobie tak woda sodowa mu zaszkodziła wygrał wybory parlamentarne i prezydenckie, zauważ kolejność, w związku z tym chciał "wiecej władzy" niż pierwotnie sygnalizował to platformie no a to był powód dla PO by w koalicji z nią nie wchodzić. Teraz odpowiedz mi jakie miał inne wyjście niż koalicja z "oszołomami"? 3 i 4 patrz 2 5 po cześci też 2 6 Przyznaje "ciekawy" przypadek 7 Gdyby powiedział "polecimy na Marsa" to tez bym mu "wierzył" 8 Teoretycznie wprowadzili problem w tym kto ile uważa za "niskie podatki" 9 Fakt , nie Oni wprowadzali wiec Oni powinni wyprowadzać... no przynajmniej na papierze ....oto jak sie "lubiało" SLD 11 i 10 chyba nie ma co komentować 12 patrz 1 13 No i "pomogli" stoczniowcom... szkoda tylko że stoczniowcy obecnemu rządowi za to dziekują 14 Nie mam opinii 15 Szczerze mówiąc chodzi o byłych komunistów ? tego to nie wiem , wiem że jeszcze w PC był Jacek Maziarski ale co teraz robi nie wiem . Ogólnie uważam że po pierw2sze to - kopiesz leżącego , Kaczyński moim zdaniem nie jest tym samym Kaczyńskim z 2006 lub 2007 i przy całej do niego niechęci zastanawiam sie czy nie zagłosuje na niego a to z prostego powodu nie chce aby PO miała tak wiekszość w parlamencie jak i stołek prezydencki po drugie - Kaczyński powinien dostrzec że jeśli na stanowisku Prezydenta rozpocznie wojne z PO której w zasadzie nigdy nie skończył np poprzez vetowanie ustaw Sejmu może to być przez elektorat niezdecydowany źle odebrane a wtedy nastepne wybory parlamentarne PO także wygra a nie wiem czy na skutek tego PiS nie stanie sie partią marginalną. Moim marzeniem jest prezydent który nie należy do Po czy PiS czy SLD i innych ...tylko czy Polacy "dorośli" do tego by takim ludziom zaufać ? Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykij1979 Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:17 "Gry i zabawy wokół zdrowia pokazują prawdziwą twarz PiS - partii zakłamanej, cynicznie podsycającej lęki Polaków" Po tym pierwszym zdaniu to aż boję się cokolwiek napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik A ja polecam... 14.06.10, 15:23 ... przestudiowanie tego, co i jak PO robiła podczas swoich rządów. I jak zaczęli oskarżać, gdy wystraszyli się na dobre, że CBA zniweczy ich plany: www.youtube.com/watch?v=fw6or5oJZ0c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedz dla zuza.pomponik 14.06.10, 15:58 A oto analiza prawdomoówności Jarosława Kaczyńskiego: 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem; 2. Nie będzie koalicji z Samoobroną; 3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną; 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy; 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS; 6. V-ce minister sprawiedliwości (sędzia Kryże) nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70.; 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań; 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki; 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku; 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa; 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD; 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję; 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld euro); 14. Zredukujemy administrację państwową; 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR Dla mnie, raz dane słowo, jest święte… (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
fryvolna Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:24 Nie sposób uwierzyć,że Panu Marszałkowi Komorowskiemu zależy na chorych. Nie sposób uwierzyć,że PO chce czegoś więcej niż zwycięstwa w wyborach prezydenckich ich kandydata- sympatycznego człowieka. Nie sposób uwierzyć,że PO przestanie kiedyś straszyć ludzi Jarosławem Kaczyńskim. Szkoda,że oprócz straszenia IV RP nie potrafi zaoferować Polakom niczego! Głosowałam na Tuska, głosowałam na PO! Zagłosuję bez zbytniego przekonania na Pana Kaczyńskiego. Dlaczego, bo oddanie całej władzy w ręce PO wydaje mi się bardzo niebezpieczne dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
spinetta Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:27 Fryvolna, zanim bez zbytniego przekonania zagłosujesz na Kaczyńskiego z tej tylko przyczyny, że uważasz oddanie całej władzy w ręce PO za bardzo niebezpieczne, pomyśl, że gdyby (oby nie!!!) wygrał teraz Kaczyński i za kilkanaście miesięcy w wyborach parlamentarnych wygrał PIS, to cała władza znajdzie się ponownie w rękach formacji Kaczyńskiego. Chcesz powtórki? Bo ja nie. Stokroć bardziej wolę całą władzę w rękach PO i prezydenta Komorowskiego, niż całą władzę w rękach PIS z prezydentem Jarosławem. Odpowiedz Link Zgłoś
fryvolna Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 18:33 Albo inaczej.Jeśli wygra Kaczyński, to być może PO wreszcie zdobędzie się na samokrytykę, zacznie myśleć o wszystkich Polakach i przyzna się do wszystkich błędów, których ja dostrzegam mnóstwo. Podstawowy:arogancja i lekceważenie poglądów, opinii wielu ludzi. Śmiać mi się chcę jak słyszę o nowoczesnym państwie, co to znaczy w ustach polityków PO - państwo bez Kaczyńskiego i tych, którzy go popierają. PiSowcy na Madagaskar? Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras PO straszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:24 PIS straszy a PO działa jak chociażby w przypadku kobiety z rakiem nerek czy zimowego zamieszania dla chorych z nowotworami. Limity i procedury. Zycze wszystkim zdrowia , kiedy zachorujecie partyjne sympatie będa jak kadzidło dla umarłego.... Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:49 czyli w sumie wszystko jedno kto rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
wilibekon Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 15:59 medrek_forumowy napisał: "czyli w sumie wszystko jedno kto rządzi". Wygląda na to, że ważne jest już tylko jak kto wypada w tej czy innej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis11 Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:02 Autor tego artykułu nie posiada elementarnej wiedzy na temat systemu preferencji szpitalnych i nazywa je pierwszo i drugoligowymi. To nawet nie jest manipulacja faktami a zwykły brak profesjonalizmu. Reszta informacji również jest stertą bzdur.Gazeta widać bazuje na naiwności i niewiedzy ludzi.Kiedyś myślałem, że ludzie sięczepiają tego pisma ale z przykrością stwierdzam, że jej poziom merytoryczny jest porównywalny z gazetą Fakty i mity.Cel tego artykulu dla mnie jest jednoznaczny.Za takie praktyki powinno się dziennikarzy skarżyć i powinni odpowiadać swoim majątkiem prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Ujawnienie treści rozmów klonów będzie najlepszym 14.06.10, 16:06 testem prawdomówności jk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Ujawnienie treści rozmów klonów będzie najlep 14.06.10, 16:48 Jak mozna wierzyc komus, kto zabija zwierzeta dla p r z y j e m n o s c i nazywajac to na dodatek wysoka kultura? Jak mozna kogos takiego popierac w wyborach na prezydenta? Jak mozna komus takiemu ufac? Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Re: Ujawnienie treści rozmów klonów będzie najlep 14.06.10, 19:43 Właśnie, ufajmy komuś, kto kocha koty! (i niczego więcej, poza sobą oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:06 b52h napisała: > A Gajowy nikogo nie straszy wyjściem z NATO > on jest po prostu naturalnym tumanem... U Ciebie ta naturalność jest większa... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:49 Hehehe...U Ciebie nawet aureole spowodowana tym zjawiskiem widac... Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:08 b52h napisała: > A Gajowy nikogo nie straszy wyjściem z NATO > on jest po prostu naturalnym tumanem... _____________________________________________________________ Módl sie lepiej do obwoźnej biomasy - Jarka, bo jałowo zajmujesz bezcenną pamięć w moim pececie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:50 Twoj pecet jest tyle samo wart co ty, a ty co twoj pecet. Wart Pac palaca, a palac Paca. Odpowiedz Link Zgłoś
glion He, He,He 14.06.10, 16:08 Koszmarna fotka Kaczynskiego na tle "manekinow" i z strasznym wyrazem twarzy i artykul zaczynajacy sie zdaniem: "Gry i zabawy wokół zdrowia pokazują prawdziwą twarz PiS - partii zakłamanej, cynicznie podsycającej lęki Polaków, że nie będzie ich stać na leczenie" Co to ma byc sie pytam? Znaczy sie ja rozumiem ze to przedwyborcza propaganda negatywna ale gdzie autorka pobierala lekcje? Przeciez to szkola wczesnego komunizmu! Na dzisiejsze czasy powinno sie stosowac propagande bardziej wyrafinowana. Co sie podzialo ze specjalistami od lepszej propagandy? Czyzby wszyscy juz opuscili gazete? Pensje nie sa konkurencyjne czy co? Panie Adamie przeciez takimi artykulami strzelacie sobie gola do wlasnej bramki. Nawet dziecko widzi ze artykul jest stronniczy i agresywny ponad miare. Odpowiedz Link Zgłoś
glion Re: He, He,He 14.06.10, 16:34 No chyba ze tu chodzi o inna polityke, (tak zwane podwojne dno, zakulisowe rozgrywki ktorych cel jest znany tylko nielicznym), wtedy oczywiscie przepraszam za tekst poprzedni. Odpowiedz Link Zgłoś
fryvolna Re: He, He,He 14.06.10, 16:45 Dlaczego zakładać,że tu chodzi o jakąś grę i nie wiem jaką głębię? Poprzednie uwagi, moim zdaniem, bardzo celne... Gazeta też nie potrafi ostatnio zdobyć się na sprawiedliwą krytykę poczynań nieulubionej partii i jej prezesa...Tylko straszenie i ośmieszanie...Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:11 Na leczenie stać wszystkich musi. Niedługo PIS nie będzie podsycał bo zabraknie mu elektoratu. W państwowym szpitalu odpiłowano mojej ciotce(83) nogę bo miażdżyca. Tydzień temu. Dzisiaj otrzymałem wiadomość że nie żyje. Miała forsę mogła zapłacić ale wolała "za darmo" To są naprawdę fakty i nikt nie powie mi że czarne jest czarne. Czy państwowy czy prywatny to i tak jak przyjdzie na ciebie kolej to się udasz do "krainy cieni" Możesz być z PO, PIS czy PSL. Bo oczywiście ci z SLD to do piekła! Taka ich mać! Niech Pan Kaczyński nie drze ryja o prywatyzacji szpitali tylko niech odpowie gdzie to jego Mamę leczono i ile godzin musieli przesiedzieć w poczekalniach? Chcieć zmieniać to i słusznie. Ale mając władzę chociaż tylko 2 lata i nic nie zmienić. I teraz znowu? To nie my. To oni? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:52 Ach, jak przyjemnie bedzie wymiatac lajdakow z Wielkiej Partii POlszewickiej oraz z Gazety Wybiorczej, do czego wczesniej czy pozniej dojdzie. Przeciez stare jak swiat przyslowie mowi, ze kto sieje wiatr, burze zbiera. Wezme wtedy z 10 tygodni urlopu, kupie najwieksza miotle, jaka jedst do dostania i przyjade do Polski. A wtedy bede wymiatal, wymiatal, wymiatal... Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:18 ty"jędruś " to co najwyżej możesz sobie wleźć na tą miotłę: I odlatać ,odlatać, odlatać. Odpowiedz Link Zgłoś
kr-ok Re: Postraszyć chorych i zdrowych 15.06.10, 09:10 Jeśli Cię obecnie nie ma w Polsce to co może Cię obchodzić kto wygra wybory i jakim prawem chcesz robić te swoje porządki.To tak jak ja bym przyszedł do Twojego domu z miotłą i jak byś się czuł.Moim zdaniem należysz do tych Polaków ,którzy z jakiegoś powodu mieszkają i pracują za granicą,płacąc tam podatki i powiększając tam dochód a do kraju przyjeżdżają aby narzekać i biadolić,chwaląc się jak to jest wspaniale gdzie indziej,nazywając nas pogardliwie polaczkami.Jeśli poczuwasz się do odpowiedzialności za Polskę,to raczej promuj nasz kraj tam gdzie obecnie mieszkasz,a nie strasz nas swoimi porządkami. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:14 "Nie sposób uwierzyć, że partii Kaczyńskiego zależy na poprawie w służbie zdrowia, a nie na politycznej nawalance." Kłamczyńskiemu i PiS nigdy na służbie zdrowia nie zależało, co pokazały ich łajdackie rządy w latach 2005-2007 i zamykanie - jedna po drugiej - kolejnych placówek. Wizytówkami PiS są kłamstwo, demagogia i nepotyzm, dla zamydlenia oczu podlewane cynicznie i bezustannie patriotycznym sosem. Pamiętajcie o IV RP - zagrożenie tym draństwem ciągle istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:53 Uwierzyles Gajowemu, Bufetowej, Sloncu peru, Swinskiemu Ryjowi z Gumowym Penisem i Psycholowi od Muszek? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:38 Ach, jak przyjemnie bedzie wymiatac lajdakow z Wielkiej Partii POlszewickiej oraz z Gazety Wybiorczej, do czego wczesniej czy pozniej dojdzie. Przeciez stare jak swiat przyslowie mowi, ze kto sieje wiatr, burze zbiera. Wezme wtedy z 10 tygodni urlopu, kupie najwieksza miotle, jaka jedst do dostania i przyjade do Polski. A wtedy bede wymiatal, wymiatal, wymiatal... Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar jedrus... ino zebys sie nie zes... ze snu nie 14.06.10, 16:50 zbudzil, z rackom w nocniku.... A twoja baba pewnie by na tej miotle odleciala, bo tobie od tego azbestu w glowie beboki sie zalegly... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: jedrus... ino zebys sie nie zes... ze snu nie 14.06.10, 16:54 Spoko, nic z tego. Miotla juz czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:21 ty"jędruś " to co najwyżej możesz sobie wleźć na tą miotłę: I odlatać ,odlatać, odlatać. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar PiS mial dziadkow w Min. Propagandy Rzeszy... 14.06.10, 16:44 najpewniej, zaufanych dr. Goebbels'a.... I nauka nie poszla w las... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: PiS mial dziadkow w Min. Propagandy Rzeszy... 14.06.10, 16:55 Pomyliles z dziadkiem z Wehrmachtu. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: PiS mial dziadkow w Min. Propagandy Rzeszy... 14.06.10, 17:24 Albo z Benedyktem z Hitlerjugend. Postrafiam Wsistikch Polaków i jędrusa takoż... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: PiS mial dziadkow w Min. Propagandy Rzeszy... 14.06.10, 17:14 Zamiast podniecac sie Gajowym, popatrz lepiej na jego szefowa! www.ustream.tv/recorded/2218475 Odpowiedz Link Zgłoś
babazkotem Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 16:56 Brawo za skrupulatne i celne obnażenie pisowskich metod.Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:03 Dobrze, ze POlszewikow tez ktos obnaza, a wlasciwie obnazaja sie oni sami, tylko, zeby to dostrzec potrzeba troche wiecej niz 70 pkt IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:28 Ja sie badałem i mam IQ 69.99. To czy ja już mogę Ci dorównać czy poczekać aż mi wzrośnie o ten O,O1 albo ci spadnie o 0,02? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:04 blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/13/tak-panie-premierze/ Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:38 Wsadź sobie w dupę te linki. Co zabrakło 0,02%! Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 17:44 No to strzelaj. Jądruś! Strzelaj! Jak zabrakło amunicji to przynajmniej możesz się spierdzieć a i zesranie też będzie mile widziane jako argument w "dyskusji ??" Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa PiS i PO bredzą 14.06.10, 17:14 Szpitale trzeba w jakimś stopniu sprywatyzować bo np www.medicover.com/plpl/ będzie miał lepszą ofertę dla lekarzy ( tych którzy nie wyjechali ) i nikt w budżetówce nie będzie chciał pracować. Takie projekty idą pełną parą w Polsce. Kaczor straszy a Tusk się wypiera oczywistości. Obaj kłamią w tej sprawie. I dobrze o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Hazard,narkotyki,prostytucja,zamrozic emerytow-pO 14.06.10, 17:24 Program pO z pieniaczem Kukuorowskim i mgr Adolfem Tuskiem ociera sie o hazard, narkotyki, prostytucje, zamrozenie emerytow i wykonczenie chorych. oPedzlowali miedz i srebro, PZU i dali w lape 5 miliardow zl (tak naprawde to 14 miliardow zl i nie maja na pOwodzian) spryciulom a teraz chca opedzlowac elektrownie i pOdniesc ceny energi piec X5 razy aby wymrozic nam emerytow. To pOwazna trwoga przed spryciulami klownami typu magister Adolf Tusek z pO. Zimno sie czlowiekowi robi jak na ich wybryki sie patrzy. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Postraszyć chorych i zdrowych 14.06.10, 20:27 Bog jest meszczyzna- Jaroslaw Kaczynski- Bogiem.Jaroslaw, jak kazdy Bog, ^potrafi ludziom odejmowac rozum i chojnie z tego korzysta.Jaroslaw jest Bogiem z charyzma i wielka moca.Poniewaz zastal Polske znieprawiona, musi nasze panstwa zresetowac, cos jak przeszczep szpiku.Poniewaz jest geniuszem i ma charyzme, jest Bogiem destrukcji.Jesli ktos doszedl do wniosku, ze jego zycie jest do dupy, chcialby pozbyc sie zony (meza), dzieci, tesciowej i majatku- niech sie modli do Jaroslawa Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolf2 Debata 14.06.10, 21:18 Niestety, jakoś nie znalazłem czasu, ani możliwości, by obejrzeć gdzieś debatę kandydatów w TVP. Satelita i tak byłby za wolny, by transmitować na żywo. No i jak tu w takim wypadku napisać komentarz? Z drugiej strony, jak się widziało debatę, to każdy głupi skomentuje. Sztuka nie widzieć, a jednak skomentować. Czytam zatem komentarze, zdaje się, ze nie było to wydarzenie na miarę debaty Nixon- Kennedy, ani nawet Tusk- Kaczyński, gdzie chytrze wprowadzone i głupio wpuszczone kibolstwo z PO wyciem, tupaniem i śmiechem odarło Jarosława z godności i walnie przyczyniło się do sukcesu PO w wyborach ( co konsekwentnie realizował i nadal realizuje po miesiącu spędzonym w zamrażarce, gdy PO zastanawiało się, jaka taktykę przyjąć, poseł z Biłgoraja). Tym razem nie było wycia, debata była , z tego, co czytam tu z daleka spokojna i właściwie nikt nic ciekawego nie powiedział. To znaczy , przepraszam, pewna blogerka z krakowa wykrzykiwała w swoich komentarzach, jak pensjonarka na widok Eugeniusza Bodo- ach, jak wspaniale Pan Bronisław roznosi na strzępy Kaczyńskiego, widzicie to ? WIDZICIE TO ???????!!!!!!! No, ale to przypadek zupełnie szczególny i zajmować się tym nie ma sensu, mam jedynie kurs Medicare, a tam takimi przypadkami się nie zajmowano ( zamknąć w kabinie opróżnionej z ostrych przedmiotów i haków w suficie i dowieźć do portu, tam się już inni zajmą) . Jakby owa pani miała otwarte złamanie, albo oparzenie 30% powierzchni ciała, bóle w lewej dolnej ćwiartce płuca, to bym wiedział, co robić, w tym jednak przypadku nie podejmuję się diagnozy. Choć nie jest tez tak, że nikt, absolutnie nikt nie podziela zachwytu pani blogerki- Jarosław Kurski z Wyborczej też pisze z zachwytem, ze gajowy przyszedł z dwururką i wszystkich pogonił. Samą tylko obecnością, plus dwururka! Toż to nawet Arnie- Terminator jest gorszy, bo jednak parę wagonów amunicji musi przy rozganianiu wystrzelić, a i czasem stalowa kończynę uszkodzi. A Marszałek nic, sama siła spokoju wystarczy! Zdaje się że parę osób przy pisaniu wyłączyło mózg, a włączyło Wzgórek Wenery. Wszyscy inni komentatorzy pozy tym skrajnym przypadkiem raczej skupiali się na komentowaniu faktu ( pisowcy ze zdziwieniem i zawodem, powcy z nie mniejszym zdziwieniem i z jeszcze większą ulgą) , ze tym razem Pan Marszałek nie rozpoczął procedury wystąpienia Polski z Unesco, ani nie wypowiedział wojny kaszalotom z duńskiej floty, co w sztabie PO już samo w sobie uznano za wielki sukces, podobnie, jak sam fakt pojawienia się gajowego w studiu miał być w zamierzeniu ciosem w Kaczyńskiego porównywalnym z atakiem Bluchera pod Waterloo, czy błyskotliwym koncentrycznym atakiem sił gen. Lee pod Chancelorsville . Zapewne Sławku Nowaku przeczytał ostatnio pamiętniki Guderiana, albo cóś ? Zwycięstwo było szeroko komentowane- „Według kilku świadków Jarosław uniósł lewą brew ze zdziwienia- to zwycięstwo naszej taktyki i dobry prognostyk na dzień wyborów”- skomentował anonimowy, wysoki działacz PO. „To podłe, nikczemne, pisowskie, że Kaczor nie uciekł z pisowskiego studia, ze miał czelność podle i nikczemnie siedzieć w obecności Marszałka i głowy Państwa, jakby nigdy nic, jak równy z równym, jak jakiś Gomułka!”- skomentował anonimowy członek prezydium Sejmu. „ To ja wymyśliłem ten znakomity happening Bronisławowi, żeby przyjść na debatę w ostatniej chwili, prawda jaki świetny, dowcipny numer? Ja zawsze mam takie świetne, dowcipne pomysły, planowałem też , by Bronek na początku debaty rzucił w Kaczora workiem z wodą, by obnażyć jego agresję i brak dystansu do siebie, to było by dopiero święto demokracji , ale te cieniasy ze sztabu nie pozwoliły” skomentował najdowcipniejszy poseł wszystkich czasów. „Obawialiśmy się trochę nerwowych reakcji bratniej floty duńskiej, ale , jak widac obeszło się bez incydentów, oba pozostałe w służbie okręty naszej floty zostały już odwołane ze służby dozorowej na wysokości wyspy Wolin i wracają do bazy, jeden na holu.”- zawiadamia Dowództwo Marynarki Wojennej. „ Róóóó.. bta co chceta, byleśta wybrali Bronka” poradził znany biznesmen charytatywny. „ Nie ulega dla mnie żadnej wątpliwości, ze debatę wygrał najlepszy kandydat- Władysław Komorowski”- skomentował znany z wybitnego intelektu popularny aktor telenowel. „ na razie niech sobie debatują, jak wygramy, to ich i tych wszystkich prawicowców wystrzelamy, jak psy!” skomentował wybitny reżyser, jak widać nadal bezskutecznie szukający lekarza, który dokonałby ponownego połączenia uszkodzonych synaps w mózgu genialnego laureata Oscara. „Eeeee, Yyyyy, to było, jak siły Kajzera nad Marną, Eeeee, Yyyyy” skomentował jeden z lewicowych intelektualistów. -„A to ch… ponury, poj… niec!” skomentował anonimowy gitarzysta sprzed ćwierćwiecza, doklejony klejem dwuskładnikowym do kolorowego kapelusza. seawolf.salon24.pl/ www.niepoprawni.pl/blog/1489/debata Odpowiedz Link Zgłoś
fryvolna Okłamać zdrowych i chorych, a nie straszyć? 15.06.10, 08:57 Nie sposób zrozumieć: w tytule było straszyć a jest okłamywać! Kto tu kogo okłamuje? Może autor tego artykułu samego siebie. Strach pomyśleć co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Proces sądowy, domaganie się przeprosin 15.06.10, 16:40 i takie mocne słowa: "Nie sposób uwierzyć, że partii Kaczyńskiego zależy na poprawie w służbie zdrowia, a nie na politycznej nawalance." tylko dlatego, że liberałowi przypisane zostały poglądy sprzyjające prywatyzacji? Przecież to jakaś farsa. Odpowiedz Link Zgłoś