asmall4 28.06.10, 13:18 Co się dzieje z tymi ludźmi ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boykotka Dziwne pamiątki .... 28.06.10, 13:31 W oświęcimiu byłam ponad 30 lat temu i wolałabym zapomnieć, że tam byłam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks nauczyciele .... 28.06.10, 13:43 pewnie ucza swoich uczniow o polskich obozach koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nie pajacuj, noducks... 28.06.10, 13:51 kanada to normalny anglosaski kraj, gdzie nauczaja historii kanady na pierwszym miejscu, anglii (i moze usa) na drugim, a trzeciego juz nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: nie pajacuj, noducks... 28.06.10, 14:15 w usa, kanadzie czy wielkiej brytanii w programie nauczania historii jest temat holocaustu (zwlaszcza w usa). jeśli nauczyciel jest takim dyletantem, ze w miejscu smierci 1,1 mln ludzi w glowie mu tylko zbieranie "pamiatek", rownie dobrze moze nauczac o polskich obozach koncetracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy teraz to cie juz zupelnie pogielo, noducks... 28.06.10, 14:22 noducks napisał: > w usa, kanadzie czy wielkiej brytanii w programie nauczania historii > jest temat holocaustu (zwlaszcza w usa). jeśli nauczyciel jest takim > dyletantem, ze w miejscu smierci 1,1 mln ludzi w glowie mu tylko > zbieranie "pamiatek", rownie dobrze moze nauczac o polskich obozach > koncetracyjnych. przecietny amerykanin ma mgliste pojecie, co to polska, a jedyny oboz, o ktorym byc moze slyszal to gitmo... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks ty jak widac jestes caly pogiety rooboy 28.06.10, 14:48 przecietny amerykanin pewnie nie wie gdzie jest polska i pewnie jest swiecie przekonany, ze po ulicach chodza tu biale niedzwiedzie. ale w szkole ucza go o holocauscie jako osobnym temacie (wplywowa diaspora zydowska o to zadbala). poniewaz amerykanski uczen nie wie nic o historii europy to przyjmuje wszystko co uslyszy od nauczyciela. jesli uslyszy o polskich obozach to bedzie wiedzial, ze polacy modrowali zydow w swoich obozach. a jesli nauczycielami sa idioci, dla ktorych wizyta w takim miejscu jest okazja do zbierania "pamiatek" to czego mozna oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: ty jak widac jestes caly pogiety rooboy 28.06.10, 15:00 Poniżej próbka intelektu przeciętnego Amerykanina. www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: ty jak widac jestes caly pogiety rooboy 28.06.10, 15:31 dobre :D panstwo na u - utopia :D jaka jest religia buddyjskich mnichow - islam :D kto wygral w wietnami - my :D ile bokow ma trojkat - cholera, cztery??? :D cala prawda o przecietnych amerykanach. caly postep techniczny to panstwo zawdziecza ludziom z niemieckobrzmiacymi lub azjatyckimi nazwiskami ostatnio amerykanin spytal moja znajoma hiszpanke czy hiszpania znajduje sie gdzies "pod" meksykiem. a myslalem, ze odkrycie ameryki jest w programie nauczania w usa Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy znowu pajacujesz, noducks??? 28.06.10, 15:54 jak ci przedtem pisalem, ze amerykanie maja kiepskie pojecie o czymkolwiek, z czym sie nie identyfikuja, to zes sie ze mnie smial, a teraz jeden glupi filmek swiatopoglad ci zmienil??? get real, amn... btw. filmek jest calkiem spot on, 95% ameryki to tacy jak na filmie, o obozach koncentracyjnych slyszala ta reszta, dla ktorej drukowane sa amerykanskie gazety jak nyt lub wp... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: znowu pajacujesz, noducks??? 28.06.10, 17:04 ty chyba dzieciaku masz naprawde problemy z czytaniem ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy get real, noducks... 29.06.10, 03:02 noducks napisał: > ty chyba dzieciaku masz naprawde problemy z czytaniem ze zrozumieniem ja nie mam problemow z czytaniem ze zrozumieniem, zas ty masz problemy ze zrozumieniem czegokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Dziwne pamiątki .... 28.06.10, 13:46 Podobno we Włoszech i Egipcie mają ten sam problem. Kamyczek do kamyczka i turyści wynoszą całe budowle. Ci nauczyciele działali na pewno w słusznej sprawie. Na pewno nie dla zysku. Dla wielu takie gadżety, to jak relikwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Michnik nie pisze "polskie obozy koncentracyjne" 28.06.10, 13:49 Michnik jest jednym z niewielu zydow nie uzywajacych okreslenia POLSKIE OBOZY KONCENTRACYJNE. Cenzorze przeciez post jest pozytywny dla michnika ;-) oni sie prosze panstwa sami demaskuja z ta swoja cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Religia i pochodzenie zlodziei ??????????????????? 28.06.10, 13:52 Panie michnik, jaka jest RELIGIA i POCHODZENIE tych kanadyjskich nauczycieli skoro ich tak szybko wypuszczono na wolnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Czy Polacy maja korzysci z turystyki obozowej ???? 28.06.10, 14:58 Uprzejmie prosze kogos z Panstwa kto zna prawde o informacje. Czy polska ma jakies korzysci z turystyki obozowej? Czy Panstwowe Muzeum w Oswiecimiu odprowadza pieniadze dla niepolskich organizacji? czy ma zyski czy straty? Z moich obserwacji wynika ze glownie przyjezdzaja zwiedzac obozy zydzie z usa, kanady, australii, argentyny i izraela. Silniki autobusow nigdy nie sa wylaczane (wytyczne mossadu). Paliwo jest tankowane gdzie sie tylko da, bak musi byc pelny caly czas. Agenci mossadu podszywaja sie pod turystow. Czy maja bron palna? Calkiem mozliwe ze tak. Calkiem mozliwe ze nie znamy tresci umowy miedzy izraelem i puppetami z polski. Uprzejmie prosze o informacje na powyzszy temat. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
antrop Re: Czy Polacy maja korzysci z turystyki obozowej 28.06.10, 15:18 Pewnie jak zwykle nie! Ale ma pomysł - kiedyś byłem pod akropolem i trafiłem na moment gdy przyjechała ciężarówka i wywaliła całą stertę gruzu. Miejscowy mi wyjaśnił ze gdyby nie to po akropolu już dawno nie byłoby śladu - turyści by go roznieśli na pamiątki. Mam propozycję - zbierajmy łyżeczki, stare okulary, buty, kubki itp. Wyrzuci się gdzieś w obozie i turyści wezmą sobie na pamiątkę! My będziemy mieli mniej śmieci na śmietnikach a ludzie będą zadowoleni. Co więcej od czasu do czasu można kogoś złapaći du..ąć mu mandat! Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Religia i Pochodzenie zleceniodawcy ++++++++++++++ 28.06.10, 15:27 Jaka jest RELIGIA i POCHODZENIE "brytyjczyka" ktory zlecil kradziez napisu w oswiecimiu? Zaaresztowano pionkow ale prawdziwy zleceniodawca pozostaje na wolnosci. Jest tylko jeden narod i jedna religia ktore gwarantuja zlodziejom, mordercom, oszustom bezkarnosc. stad te podejrzenia panie michnik. Madoff -wiadomo jaka religia Drabinski -wiadomo jaka religia Filderhof - wiadomo jaka religia Bagsik -wiadomo jaka religia Gasiorowski - wiadomo jaka religia "oligarchowie" z rozji - wiadomo jaka religia Lehmanowie - wiadomo jaka religia Shapiro -wiadomo jaka religia Managerowie Goldmana - wiadomo jaka religia Czekam na zarzut antysemityzmu. Bardzo mnie to bawi gdy podszywajacy sie pod polakow kolchoznicy (nie mylic z kolchozem radzieckim) chca przestraszyc i zniechecic do mowienia prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavoro07 Kanadyjscy nauczyciele chcieli ukraść szpile z ... 28.06.10, 13:55 Przepraszam,że nie na temat,chciałem skomentować poniższy news z gazeta.pl którego nie mogłem skomentować bo nie było do niego linku ,Michnik pewnie specjalnie to robi by nikt nie krytykował wybranego narodu.Oto ten news "Turcja nie zezwoliła izraelskiej maszynie wojskowej na skorzystanie ze swojej przestrzeni powietrznej. Delegacja leciała na wycieczkę do Polski, aby w ramach programu "Świadkowie w mundurach" zwiedzić obozy zagłady. Program organizował Instytut Yad Vashem w Jerozolimie." Polska też nie powinna wpuszczać tych bandytów w izraelskich mundurach,dziś znów burzą domy palestyńczyków by na ich miejscu powstał park,ale dla wybiórczej to mało ważne Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Yad Vashem wzieli sobie freski Bruno Schulza na pa 28.06.10, 14:15 pamiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Minimu 5 razy paralizatorem ich potraktowac:) 28.06.10, 14:25 W Kanadzie tak robia z naszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dotm Nie mogli po prostu zabrać Bartoszewskiego? 28.06.10, 14:25 Nie dość że mieliby gadającą pamiątkę z Oświęcimia, to jeszcze naród Polski byłby im dozgonnie wdzięczny(a przynajmniej do zgonu pamiątki:) Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Nie mogli po prostu zabrać Bartoszewskiego? 28.06.10, 14:40 Nie z Oświęcimia tylko z Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Re: Nie mogli po prostu zabrać Bartoszewskiego? 28.06.10, 15:16 Pomysl z "profesorem" Bartoszewskim bardzo mi sie podoba. Proponuje dodac Balcerowitza. Buy one get one free ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GDYBY MOJA KOZA MIALA ODPOWIEDNIE POCHODZENIE I RELIGIE bylaby profesorem. ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
jurekmo Kanadyjscy nauczyciele chcieli ukraść szpile z ... 28.06.10, 14:49 Wielki problem ! wyprodukować kilka tysięcy podobnych szpil i sprzedawać, jako pami atki. Odpowiedz Link Zgłoś
ajatuse Kanadyjscy nauczyciele żyją wśród niedżwiedzi 28.06.10, 14:59 i łososi. Trudno wymagać by byli inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel dla mnie mogli by rozebrać do ziemi 28.06.10, 16:23 tą "pamiątkę" złych czasów. Mogli by turyści rozebrać do ostatniej cegły. Potem pole by zaorano i posadzono buraki. Dość rozpamiętywania krzywd. Albo jeszcze lepiej niech Oświęcimski obóz przeniosą pod sam berlin i tam niech przyjeżdząją żydzi wspominać poległych Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 czy aby napewno sa oni tylko kanadyjczykami 29.06.10, 00:06 moze tylko mieszkaja w Kanadzie Odpowiedz Link Zgłoś