sharn1 30.06.10, 20:47 Komorowski trafiony prosto między oczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Re: Jarek jedzie wąsatego. 01.07.10, 00:00 Nie wierzyłem ale faktycznie raport zespołu Boniego potwierdza słowa Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
calagan Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 30.06.10, 21:00 Raczej Kaczynski strzelal kula w plot. Bo ta strona mowi dokladnie to co Komorowski - nie ma Polski a b c d. Zroznicowanie dochodow jest rzecza normalna na calym swiecie, ale to tacy jak Kaczynski probuja na sile wyrownywac cos, co jest niemozliwe do wyrownania. Doczytales ten kawalek o alternatywach? Kaczynski wlasnie stara sie takie alternatywy przedstawiac i dlatego wprowadza podzialy na Polske a b c itd. Odpowiedz Link Zgłoś
iaforek Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 30.06.10, 21:30 alagan napisał: > > Raczej Kaczynski strzelal kula w plot. Bo ta strona mowi dokladnie > to co Komorowski - nie ma Polski a b c d. Hahahaha. Młodzieżówka PO czuwa :) Wyborcza też. Chyba faktycznie "salon" i jaśnie nam panująca partia uważa własnych wyborców za idiotów co to nie potrafią przeczytać jednej strony tekstu. "Oprócz tradycyjnych osi zróżnicowania poziomu życia, które przebiegają między miastami a obszarami wiejskimi oraz między wschodem a zachodem kraju, znaczenia nabierają nowe wymiary nierówności. Dynamicznie rośnie przewaga metropolii nad regionami peryferyjnymi. Coraz wyraźniejsze są także kotrasty jakości życia wewnątrz życia wewnątrz dużych miast." Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 30.06.10, 21:48 @iaforek Ośmieszasz się sam niezrozumieniem tekstu. Tak to jest z PISS- dzielstwem, które nie chodziło do szkoły. Miernota i zacofanie. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 To ty się ośmieszasz jak również Balcerowicz i Bo 30.06.10, 23:27 ni. Balcerowicz też parę miesięcy temu proponował zaoranie Polski B i rozwój... puszczy w którymś z artykułów zamieszczonych w Wyborczej. Teraz zapytaj się swojego rozumu czy chcesz 10mln Warszawy ze wszystkimi z tego konsekwencjami. Przecież tak właśnie rozwijają się megamiasta w III świecie. Czy to jest najlepsze rozwiązanie dla ludzi aby ich stłoczyć na niewielkiej powierzchni, przecież to piekło dla ludzi. Już dzisiaj krócej trwa podróż np. z Płocka do Warszawy niż jednego krańca Warszawy na drugi w godzinach szczytu. Chcesz żyć jak szczur, przemieszczać się kanałami wybudowanymi olbrzymim kosztem, gnieżdzić się w garsonierach wynajmowanych czy kupionych za niebotyczne pieniądze ( Berlin ma tańsze lokale niż Warszawa). Po to mamy rozum aby to w jakiś sposób rozplanować a nie puszczać wszystko na żywioł, aby w tym kraju dało się żyć. Trzeba być naprawdę idiotą aby się godzić na takie rozwiązania. Są odpowiednie instrumenty, zresztą warto podpatrzeć Niemców w jaki sposób oni to robią, że małe miasteczka nie zanikają, że są średnie miasta, są również duże miasta, a nie zapatrywać się np. na Rosję z ich Moskwą i biedną prowincją. Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 01.07.10, 00:33 Dobra ponieważ ten tekst przeczytałem i nadal nie rozumiem w którym miejscu jest mowa o Polsce a b c d. Cały tekst mówi o tym, że na terenie Polski występują różnice w poziomie życia i ta tendencja się pogłębia. Oczywiście możemy założyć, że istnieje Polska Wschodnia i Polska Zachodnia, albo Polska Miast i Polska Wsi, oraz Polskę bogatych mieszczan i Polskę biednych mieszczan :D. Tylko co z tego? W ogóle nie rozumiem tego sporu o tą Polskę a b c d. Nie rozumiem co Kaczyński chce przez ten spór wykazać. Dla mnie to taki spór o strzyżone-golone. Faktem jest zróżnicowanie poziomu życia różnych grup ludności, faktem jest, że to zróżnicowanie się pogłębia. Ale w takim razie powinno się skupić na tym co z tym problemem zrobić i jak go rozwiązać. Usłyszałem propozycję obu stron, ale zamiast podjąć obrony swojego zdania, zaczęto kłótnie o to czy jest jakaś Polska a b c d czy jej nie ma. Dla mnie to bez różnicy. Naprawdę. Możemy i mówić, że jest Polska jakiś Kwadratów i Trójkątów, ale to problemu nie zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Istotą sporu jest 01.07.10, 02:04 czy się godzimy na szybki rozwój wielkich aglomeracji - megamiast jak w trzecim świecie, i ubogą zacofaną prowincję,gdzie życie jest na skraju wegetacji, czy też na mniej więcej równy rozwój wszystkich regionów kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Re: Istotą sporu jest 01.07.10, 03:45 Nie wyciągałbym aż tak daleko idących wniosków na temat tego, że PO chce rozwoju tylko wielkich aglomeracji. Wiem natomiast ,że zrównoważony rozwój regionów jest polityką również unijną, mimo tego województwa wschodnie gorzej wykorzystują udostępnione im środki niż zachód. Na czym miałby polegać ta polityka zrównoważonego rozwoju? Jak będzie/powinna być realizowana? Bo chyba nie zmusimy przedsiębiorców by lokowali swoje przedsiębiorstwa w mniej rozwiniętych regionach, gdy wyraźnie tego nie chcą(już tego próbowano, daje odwrotne skutki). Zwiększenie środków finansowych nie przyniesie aż takich rezultatów, ponieważ problem leży w ich lokowaniu i sposobie rozporządzania pieniędzmi samorządów. Łatwo powiedzieć zrównoważony rozwój, czy będziemy wspierać rozwój gospodarczy tylko trudniej to faktycznie wykonać. Obecna kampania mnie zniechęca do obu kandydatów. Typowa kompania negatywna w wykonaniu PO oraz mnóstwo sloganów w wykonaniu PiS, a dotąd niewiele się powiedziało o tym jak wykonanie swoich obietnic i pomysłów widzą kandydaci. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na stron... 30.06.10, 22:04 formula takiej debaty nie miala sensu .na klamstwa kaczynskiego i zarzuty wobec rzadu komorowski nie mogl w czasie odpowiedziec ,wiec jaro mogl dowolnie pluc i pomawiac .jestem pewna,ze kaczynski mial przygotowane pytania od pani lichockiej -gwiazdy TP,bo stale czytal z kartki odpowiedzi .debata zrobila na mnie niemile wrazenie ,bo komorowski swa kultura nie odpowiedzial na chamstwo jarkacza .komorowski powinien byl powiedziec ,jak ocenial fatalna polityke zagraniczna lecha kaczynskiego i anny fotygi . Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na stron... 30.06.10, 23:25 No to kaczor strzelił sobie w stopę, bo nie zrozumiał tekstu na stronie 239? Zrozumiał, i to bardzo dobrze. Okłamał jak zwykle wszystkich Polaków poprzez zmanipulowanie sedna tekstu na tej stronie. Z tego kłamstwa nie wywinie się. Kaczor nie zmienił się, pogłębiają się jego cechy paranoidalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 I ta ma być prezydent??? 01.07.10, 00:06 Przecież on nie umie czytać ze zrozumieniem!!! PiS chce kretyna na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 01.07.10, 00:08 sharn1 napisał: > Komorowski trafiony prosto między oczy. Niby dlaczego? To Boni napsał że jest a Nie Komprowski. Komorowski konsekwentnie mówi ze nie ma. Kaczyńskie tez co chwila zmienia zdanie. Raz mówi ze to ja stalem tam gdzi ZOMO, a teraz ze to on staoi tam gdzie postkomuniści , czyli tam gdzi ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
derenika Kaczyński znowu manipuluje 01.07.10, 02:02 Diagnozę z cytowanego dokumentu jest trafna. Nie rozumiem tylko, dlaczego fakt istnienia różnic w społeczeństwie, jest argumentem za wizją p. Kaczyńskiego, a przeciwko wizji Komorowskiego? Może mi to wytłumaczy jakiś zwolennik PiS? Kaczyński znowu manipuluje, bo wie, że nikt tego nie przeczyta, a nawet jak przeczyta to i tak nie zrozumie lub przekręci (patrz niektóre komentarze wyżej - szczególnie ten: forum.gazeta.pl/forum/w,904,113607192,113609266,Re_Debata_Co_Jaroslaw_Kaczynski_wyczytal_na_str.html) Odpowiedz Link Zgłoś
yendreck-1 Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na stron... 01.07.10, 03:28 Nie podobało mi się zachowanie dwóch pań, które zadawały pytania. Szczególnie Katarzyna Kolenda-Zale(w)ska była cichutko jak mówił Kaczyński, a agresywna przy odpowiedziach Komorowskiego - przerywała mu próbując przerwać wątek wypowiedzi i zabierała przez wdawanie się w dyskusje tak krótki czas. Dziwne, że dotąd nikt nie zaprotestował, bo przecież nie było, te jej skandaliczne zachowanie w programie debaty zapewne. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Debata. Co Jarosław Kaczyński wyczytał na str 01.07.10, 09:41 Myślę, że zupełnie niepotrzebnie kwestionujesz obiektywność wiodącej dziennikarki TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
yendreck-1 Re: Panie rydzyk_fizyk.... 01.07.10, 23:37 ...o tym wiem doskonale! Myślę, że intencje tej pani były dobre, ale niepotrzebnie rozproszyła uwagę Pana Komorowskiego. To nie był jakiś tam kolejny wywiad pani redaktor. To był egzamin Pana Marszałka (wg mnie zwycięski). Chociaż chwała jej za to, iż wykazała, że Kaczyński nie poda ręki Lechowi Wałęsie. Po prostu prezes nie potafi unieść się ponad własne ego. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora NIE dla faszystowskiego programu!!!!!!!! 01.07.10, 08:59 "Program budowy silnego i zjednoczonego NARODU programem polskiej władzy". powiedział: Jarosław Kaczyński 29.06.2010 roku we Wrocławiu. Nie chcę programu narodowo socjalistycznego, to już przerobiły Niemcy w latach 30-tych i 50 milionów ludzi zapłaciło za to życiem. Odpowiedz Link Zgłoś