niebored Czy nie naklejajac cos zyskuja? 18.08.10, 14:08 Mam pytanie bo nie jestem wtajemniczony w temacie. Czy Ci Polacy nie naklejajac winiety zyskuja cos na tym? Czy moga ja ponownie uzyc? Czy jest mozliwosc przekretu? Jesli nie to kara wydaje sie conajmniej wygorowana? Moze ostrzezenie by wystarczylo. Jesli natomiast istnieje sposob na kombinowanie i wlasnie nasi rodacy to wykorzystuja to kara jest nawet za niska! Nie rozumiem jak Unia europejska ma az tyle roznych przepisow? W jednym kraju bramki w innym winiety w trzecim kamizelki. Dlaczego nie ujednolica tego do jasnej cholery. Albo sa granice albo ich nie ma? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zgredstefan Re: Czy nie naklejajac cos zyskuja? 18.08.10, 15:30 Jesli nie nakleisz winiety mozesz ja oddac komus innemu. Najtansza winieta na samochod osobowy kosztuje 7.70€ i jest wazna 10dni. Po przyklejeniu do szyby nie uzyjesz jej juz drugi raz, bo przy odklejaniu sie zniszczy. Kara za nieprzyklejenie jest taka sama jak za brak winiety 120€. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Czy nie naklejajac cos zyskuja? 18.08.10, 17:11 Przepisy sa niejednolite bo UNIA to nie jest jednolity kolchoz. Roznice sa i beda, tak jak granice-SA byly i beda. Mylisz pojecia. umowa z Schengen znosi kontrole na przejsciach granicznych miedza panstwami, ktore podpisaly to porozumienie. Jaka trudnosc sprawia ci przeczytanie tablicy przed wlazdem do kraju jak wyglada forma oplaty za korzystanie z drog? Dla takich jak ty postawiono nawet obrazki, aby sie nie meczyl. Pieniazek lub winietka jest namalowane i latwo zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
niebored Do stereoclub 18.08.10, 18:45 > Przepisy sa niejednolite bo UNIA to nie jest jednolity kolchoz. Dlatego sie wlasnie pytam dlaczego nie ma ujednolicenia przepisow sposobu pobierania oplat i przepisow co powinno sie miec w samochodzie. Przeciez to bedzie zmniejszenie biurokracji i uproszczenie dla mieszkancow UE .Roznice sa i beda, tak jak granice-SA byly i beda. Mylisz pojecia. > umowa z Schengen znosi kontrole na przejsciach granicznych > miedza panstwami, ktore podpisaly to porozumienie. No dobrze niech sobie granice beda i to bez kontroli ale co to ma do rzeczy w jaki sposob pobieramy oplaty za przejazd autostrada. Gdy pytalem czy sa granice czy nie mialem na mysli kiedy wkoncu bedziemy bardziej zintegrowana jednostka polityczna i gospodarcza. Mozna sobie wyobrazic, ze na Pln Polski mamy winety and na Pld bramki przeciez to jest absurd! > Jaka trudnosc sprawia ci przeczytanie tablicy przed wlazdem do kraju > jak wyglada forma oplaty za korzystanie z drog? > Dla takich jak ty postawiono nawet obrazki, aby sie nie meczyl. > Pieniazek lub winietka jest namalowane i latwo zrozumiec. Bardzo sie trudno z toba rozmawia bo nie patrzysz na cala sytuacje "out of box" Ja sie pytam po co ja mam do cholery cokolwiek czytac, czy ogladac obrazki. Uwazam , ze jest to zbedne a wrecz szkodliwe. Naklejanie czegokolwiek na szyby, zeby sie przejechac autostrada jest conajmniej smieszne i archaiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Do stereoclub 18.08.10, 21:01 Może i archaiczne ale dużo tańsze niż autostrady z bramkami. Nawet przy stosunkowo krótkim tranzycie przez Austrię jest tańsze niż pokonanie takiego samego odcinka na autostradzie z bramkami (we Włoszech, Francji, Chorwacji, Grecji czy Hiszpanii). Jestem pewien, że można wprowadzić wszędzie bramki i supernowoczesne elektroniczne bezkontaktowe urządzenia, tylko że jazda będzie kosztować kilka razy więcej. > Bardzo sie trudno z toba rozmawia bo nie patrzysz na cala sytuacje > "out of box" Ja sie pytam po co ja mam do cholery cokolwiek czytac, > czy ogladac obrazki. Uwazam , ze jest to zbedne a wrecz szkodliwe. > Naklejanie czegokolwiek na szyby, zeby sie przejechac autostrada jest > conajmniej smieszne i archaiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sadura1 Re: Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:12 Lepiej się Henry zainteresuj cwaniaczkami, którzy takie nieprzyklejone winietki potem puszczają na Allegro.... Oto przykład pierwszy z brzegu: allegro.pl/item1191374860_austria_winieta_winietka_austrii_wazna_do_23_08.html Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka hehee 18.08.10, 16:01 Zgłupiał, czy jak? Winietka na 10 dni kosztuje 7,90 Euro, a on ją chce sprzedać za 20 złotych + 15 złotych za ekspresową wysyłkę :D Dla mnie sprzedawca miesiąca :D Chętnie zatrudnię gościa, jak tak potrafi liczyć :P Odpowiedz Link Zgłoś
tylko1wpis Re: to pewnie rysio sprzedaje tą winietę, co jej 18.08.10, 16:11 nie nakleił. ciesz się że do ceny nie doliczył kosztu mandatu, denat jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Re: to pewnie rysio sprzedaje tą winietę, co jej 18.08.10, 16:27 Raczej błąd w koncepcji, chyba że Rysio wygrzewa się teraz gdzieś na plaży w Makarskiej :D Nie widział ktoś gdzieś w Chorwacji zramolałego, złośliwego tetryka w czarnym audi bez austriackiej winietki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Anschluss i mandaty-ciekawe polaczenie 18.08.10, 14:18 no ale czego sie po nim spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
nekrolegion Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:20 A mnie oburza że taki kmiot reprezentuje Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kingsizemax Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:21 Wojnę Austrii wypowiedzieć.Gdyby żył nasz wybitny prezydent, prawdziwy i jedyny polski patriota Lech Kaczyński już nasza armia koczowała by pod Wiedniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:24 Trzeba wziac pod uwage ze posel Czarnecki nie jeden raz musi przejezdzac przez ten hitlerowski kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
komercjuszek Rysiu przed następną podróżą do Brukseli weźmij 18.08.10, 14:25 dwie granaty. Parlament parlamentem a PiS muszą być po naszej stronie. Jakby ten pożal się boże parlamentarzysta pooglądał se niemiecką telewizję toby mógł zobaczyć coanjmniej kilka pokazanych w ciągu ostaniego roku reportaży pokazujących jak austriaccy, szwajcarscy czy włoscy policjanci szykanują niemieckich kierowców. To się dopiero w pale, nawet poselskiej nie mieści. A tak na poważnie, że głupich nie sieją, sami się rodzą to wiadomo, że inteligencji w szkole nauczyć się nie można też, ale dlaczego Polacy wybierają takich półgłówków na swoich reprezentantów poza granicami kraju, tego pojąć nie mogę. Dla pocieszenia, niektórzy europarlamentarzyści z innych krajów też się akurat nadmiarem inteligencji nie kalają, ale przynajmniej unikają publicznego ośmieszania się i zajmowania się pierdołami. Ale cóż się Rysiowi dziwić, guru powiedział, że "Polska jest najważniejsza", więc Rysio jako wierny poddany idzie na barykady, a że jako dziecko wychował się na Klossie, to wydaje mu się, że SS-man i gestapowiec to są najcięższe obelgi jakimi można w niemieckojęzycznych Europejczyków rzucić. Tylko panie Cz. ostrożnie, znaczna część Szwajcarów też mówi po niemiecku, nawet jeśli to jest tylko "Schwitzerdütsch", tak więc z rozpędu można trafić kulą w płot, a Pan Bóg, noszący te kule może kierunku nie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Rysiu przed następną podróżą do Brukseli weźm 18.08.10, 14:39 komercjuszek napisał: > A tak na poważnie, że głupich nie sieją, sami się rodzą to wiadomo, > że inteligencji w szkole nauczyć się nie można też, ale dlaczego > Polacy wybierają takich półgłówków na swoich reprezentantów poza > granicami kraju, tego pojąć nie mogę. ________________________________ Ależ to bardzo proste: jaka partia - taki jej elektorat... Odpowiedz Link Zgłoś
sioban Sankcje 18.08.10, 14:32 gospodarcze niech pan poseł wprowadzi, albo wyprowadzi Polskę z UE z tego powodu. Wypowiedzi Rysia nigdy nie były zbyt lotne ale teraz przeszedł sam siebie, widać nie ma czym się zajmować tylko biednymi rodakami którzy nie wiedzą po cholerę się winiety kupuje. Pewnie chodzi o magistrów z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:34 Co ten polityczny kameleon bredzi. Chce zyskać swoim idiotycznym wystąpieniem poklask a wychodzi na durnia. Najlepszy porządek będzie jak tego pokroju ludzie nie wejdą do żadnego parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:36 Od dawna wiadomo było, że Czarnecki jest głupi. Nie podejrzewałem jednak, że aż TAK głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz za osiem euro kupuje winietę 18.08.10, 14:40 nalepiam na szybę i moge przez tydzien smigac po austryjackich autobanach, zas w Polsce te same osiem euro nie wystarczy na przejechanie (j e d n o r a z o w o) odcinka A2 Konin-Poznań ale to u nich pan poseł Czarnecki dopatrzył sie dyskryminacji rodaków a nie we włąsnym kraju.. Przeciez to tu nas dyskryminuja nasze polskie władze a nie w Austrii gdzie po prostu trzeba "skasować" winietę po przez nalepienie jej na szybę... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:41 Panie Czarnecki, pan jesteś głupi cep i nadaje się pan na Europejczyka jak bolszewik na lorda. Opinie innych europosłów o pana intelekcie są szeroko znane, także w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:55 Opinie innych europosłów o pana > intelekcie są szeroko znane, także w Polsce. no tu akurat głupoty piszesz; Rysia w jamis wewnetrznym głosowaniu w PE jego koledzy po fachu (europosłowie) wybrali "Master cośtam" w uznaniu dla jego zapytań i interpelacji... Odpowiedz Link Zgłoś
tylko1wpis Re: niech zgadnę: "mistrzem hucpy i żenady"? 18.08.10, 16:13 weź nie kpij, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Sprostowanie 18.08.10, 16:44 swan_ganz napisał: > Rysia w jamis wewnetrznym głosowaniu w > PE jego koledzy po fachu (europosłowie) wybrali "Master cośtam" w > uznaniu dla jego zapytań i interpelacji... Nie w uznaniu a na pocieszenie, zal im sie go zrobilo. Europosel Czarnecki ciagle o cos pyta i sklada interpelacje (zapytanie poselskie) bo nijak nie moze zrozumiec o czym inni mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 17:20 Tak to prawda: ten tytul to Master Klugscheiser. Pisano juz o tym jakis czss temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek2346 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:41 zeby jaroslaw byl prezydentem to juz by wypowiedzal wojne Austrii,o jego geniuszu wojennym swiadczy to jak poslal brata do Gruzji aby pogromic sowietow,co mimo zamachow mu sie udalo,i za to jaroslawowi juz sie nalezy Wawel i pomniki Odpowiedz Link Zgłoś
fpoknetot Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:55 "Jestem pewien, że gdyby w podobnej sytuacji zostali zatrzymani Niemcy, to mandatu by nie dostali"-niby europosel a taki naiwny.jedz pan na obwodnice bregenzy . droga prowadzi ze szwajcari do niemiec ale z 8km lezy na terenie austrii .policja austriacka stoi tam 24h\dobe jest doskonale zorganizowana.lepi mandaty za brak winetki az furczy i 85% jeleni to niemcy.dodam ze mogli by protestowac bo austriacy jezdza darmo z insbruku do salzburga przez niemcy duzo dluzszym odcinkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
freeskawiniak Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:56 Tylko dla przypomnienia pewien poseł na pokładzie samolotu krzyczał że go Niemcy biją i co usłyszał od współpasażerów też Polaków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.cookie Re: Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 14:58 Dlaczego winiety trzeba naklejać? Ano dlatego: allegro.pl/item1191374860_austria_winieta_winietka_austrii_wazna_do_23_08.html Witam! Do sprzedania mam winietkę 10 dniową na drogi AUSTRII skasowana 14.08 więc ważna do: 23 sierpnia 2010 Zapraszam do zakupu bo warto (atrakcyjna cena) - jak ktoś jedzie na wakacje przez to państwo. Wysyłka ekspresowa w przeciągu trzech dni dochodzi. Jestem w Chorwacji :-))))) więc w razie pytań dostęp tylko na email Po powrocie będę miał identyczną na sprzedaż tylko że wysyłka z Wrocławia wracam w sobotę 28 sierpnia winieta będzie też ważna 10 dni polecam obserwować wtedy moje aukcje Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Mozna kupić winietę na Allegro 18.08.10, 15:00 Teraz jasne, dlaczego Richard Henry Czarnecki oburza się na konieczność naklejenia. Stracił możliwość dorobienia 20 złotych do marnej pensyjki euorposła. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Obojętnie kto,nawet austryjaccy policmajstrzy 18.08.10, 15:16 Powinni obić dupę temu chwiejowi który zaliczył wszystkie mozliwe partie,aż wylądował w Brukseli.To wyjątkowa szmata i wycierus.Zchn;Szamboobrona;pisbolszewia i pare innych.Takie gó...,tfu !Kawał chu*a oślisgłego! Odpowiedz Link Zgłoś
eto.1 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 15:17 Czarnecki to wyznawca ideologii pisu i kaczyzmu czyli prawo obowiązuje innych a nie nas.Jak może być posłem człowiek,który chce interweniować w obronie ludzi,którzy łamią prawo.Zgroza i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
slask383 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 15:20 przeciez nie moze posel naklejac winietki na szybe,bo on jest z PISU a to godzi w jego ego,pie... pisowska!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Czołowy cham z PIS-u ma w d....prawo innych państw 18.08.10, 15:25 nauczony, jak cały PIS, że prawo ich nie obowiązje.. Odpowiedz Link Zgłoś
jabu1959 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 15:22 Panie Pośle! Pańska retoryka znakomicie wpisuje się w stereotyp "pieniacza". Może w tej sprawie powinna jeszcze debatować Rada Bezpieczeństwa ONZ? A może sprawa kwalifikuje się do Trybunału Haskiego? Proponuję: albo odstawić leki, albo zmienić terapeutę... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-olowek-jest-moj Gościu szurnięty jak .... 18.08.10, 15:25 jego prezio i cała banda o nazwie PiS. Prostej rzeczy nie potrafi zrozumieć. Winietka ma być naklejona, i jak widać tutaj Czarnecki musi dać o sobie że żyje i ma się dobrze. Nawet bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mww13 Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 15:25 Myślę że postępowanie euro posła może mu dać przydomek euro osła. Do takiego wniosku skłania również poprzednia inicjatywa o bojkocie piwa LECH za reklamę "zimny Lech" w Krakowie. Następne idiotyczne wystąpienie euro posła powinno dotyczyć prawnego zabronienia jedzenia i gotowania zupy pod nazwą "czernina" bo może naruszać dobra osobiste przynajmniej kilku osób. Wszyscy ludzie którzy głosowali na tego "GAMONIA" z PiS powinni się wstydzić ,że narazili Polskę na taką kompromitację. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Ryszard Czarnecki kontra austriacka policja 18.08.10, 15:28 co z debil!!! i do tego jeszcze polityczna dziwka, chyba tylko w SLD go jeszcze nie było... Odpowiedz Link Zgłoś