godeep 29.08.10, 17:26 To ja ostatnio przy pomocy kalkulatora i budki telefonicznej włamałem się do zakłuciłem działanie sygnalizacji świetlnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz.drozdowski Hakerzy z "Solidarności" 29.08.10, 19:54 Cyt. "Dziś, po lekturze dokumentów IPN, wiadomo, że już 2 września o planach naukowców wiedziała SB" Pamiętam dokładnie, że gdy po akcji wracałem do domu, przechodziłem obok budynku Komendy Wojewódzkiej Milicji. Paliły się światła może w dwóch oknach, jak zazwyczaj. Zaciekawiony tym co będzie działo się dalej, przystanąłem w pewnym oddaleniu i obserwowałem budynek. Po kilkunastu minutach paliły już się wszystkie światła na dwóch piętrach. Potem zapaliło się jeszcze kilka. Zrobiło się w mieście głośno o tym wydarzeniu i wszyscy chcieli wiedzieć kiedy będzie następna akcja i czy obejmie swoim zasięgiem ich dzielnicę. Wiedziałem to i ja, ale byłem przekonany że dotyczy to tylko małej grupy wtajemniczonych. Jednak gdy dowiedziałem się o tym od zupełnie przypadkowej, mało znanej mi osoby wpadłem w przerażenie. Poszedłem do Jasia (POZDROWIENIA!!!) i mówię: - Jasiu! Całe miasto wie o tym! Trudno zakładać że nie wie o tym SB. Wpadka jest murowana! No i stało się. Wyobrażam sobie, że dla toruńskiej SB to był duży sukces. Pewnie posypały się ordery i nagrody. Pewnie też wstyd było się przyznać, że tą informację pozyskano wtedy gdy znała ją już duża cześć miasta. Dlatego też, trzeba było coś dopisać aby uzasadnić te bonusy. Nie znam dokumentów SB zgromadzonych w IPN, ale traktowałbym je z przymrużeniem oka. Wg mnie akcja z 14 września była całkowitym zaskoczeniem dla toruńskiej SB. Pozdrawiam wszystkich. Grzegorz Drozdowski Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.scheuring-wielgus Re: Hakerzy z "Solidarności" 30.08.10, 09:25 Panie Grzegorzu zapraszam na premierę filmu: godz. 20.00, Kino Centrum, Centrum Sztuki Współczesnej, ul. Wały gen Sikorskiego 13, Toruń i pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.drozdowski Re: Hakerzy z "Solidarności" 30.08.10, 21:02 Miła Pani Joanno, Jestem zbyt daleko. Dziękuję jednak za zaproszenie. Pozdrawiam gd Odpowiedz Link Zgłoś
jszania slowianska konspira 30.08.10, 21:33 grzegorz.drozdowski napisał: > o i ja, ale byłem przekonany że dotyczy to tylko małej grupy wtajemniczonych. J > ednak gdy dowiedziałem się o tym od zupełnie przypadkowej, mało znanej mi osoby > wpadłem w przerażenie. w warszawie podobna wygladala konspiracja. wtedy myslalem, ze biore udzial w czyms powaznym, z perspektywy lat oceniam to jako zabawe chlopcow w krotkich spodenkach. na szczescie ubecja nie byla za sprawna. a podobno w czasie wojny polska konspiracja byla sprawna. niepojete. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania Re: slowianska konspira 02.10.10, 17:23 jszania napisał: > grzegorz.drozdowski napisał: > > > o i ja, ale byłem przekonany że dotyczy to tylko małej grupy wtajemniczon > ych. J > > ednak gdy dowiedziałem się o tym od zupełnie przypadkowej, mało znanej mi > osoby > > wpadłem w przerażenie. > > w warszawie podobna wygladala konspiracja. wtedy myslalem, ze biore udzial w cz > yms powaznym, z perspektywy lat oceniam to jako zabawe chlopcow w krotkich spod > enkach. na szczescie ubecja nie byla za sprawna. > > a podobno w czasie wojny polska konspiracja byla sprawna. niepojete. przypadkiem pojawil sie text na temat: "Mamy dwie legendy podziemia niepodległościowego. Podziemie podczas II wojny światowej i podziemie solidarnościowe podczas stanu wojennego. Przykra prawda jest jednak taka, że jedno i drugie było w 80 procentach rozpracowane przez policje polityczne." calosc: niepoprawni.pl/blog/164/rewelacyjny-wywiad-z-sp-prof-pawlem-wieczorkiewiczem-dlaczego-rzeczpospolita-czekala-2-lata jeszcze niedawno uwazano ludzi wyznajacych takie poglady za totalnych swirow. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Postepy Techniki 30.08.10, 14:51 W tamtych zapyzialych czasach technika byl tak prymitywna, ze na znak oporu mozna sie bylo "wlamac" jedynie do TV. Ale czas idzie naprzod, Solidarnosc tez i w tym roku jeden z jej agentow, pseudo KARTOFEL (znany rowniez w kregach kolegow i rodziny jako Prezio), po latach nieudanych prob, zdolal wreszcie wlamac sie....na Wawel. To osiagniecie powinno z pewnoscia przejsc do annalow polskiej techniki i wynalazczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
adess09 Hakerzy z "Solidarności" 30.08.10, 14:56 A ja pamiętam, że w połowie lat 80-tych w trakcie Dziennika TV na ekranie wyświetlił się napis: SOLIDARNOŚĆ ŻYJE. Byłam podwójnie wniebowzięta - dwa, że to w trakcie dziennika! Nie wiem, czy to ci sami Panowie robili, bo mieszkam w Warszawie, ale fakt faktem. Miło jest wiedzieć, że ktoś jeszcze o nich pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl ZX Spectrum! :-D 30.08.10, 19:35 www.youtube.com/watch?v=Lztemas2fFI Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_bezrob Poprawka 30.08.10, 20:09 Cyt. W tym czasie toruńscy astronomowie nadają już antyreżimowe audycje radiowe (odbiorniki umieszczają w balonach i puszczają w niebo). W balonach były raczej nadajniki... Pzdr - M. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 TV Solidarnosc nie odbieralem,... 30.08.10, 22:58 ...ale Radio S wielokrotnie. Na warszawskich Stegnach odbior byl niezly, a reakcja na "zlapanie" stacji bylo miganie swiatlami. Jak sie wyjrzalo przez okno, to widzalo sie wiele migajacych swiatelek na gesto zaludnionym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 A potem z Polski powstała druga Japonia 31.08.10, 03:02 Irlandia i każdy dostał po sto milionów. Każdego stać na szynkę faszerowaną solanką i masło z margaryny. Gdyby ludzie wiedzieli jaki los szykują swoim dzieciom skazanych na poniewierkę za chlebem to niejednego by styropianowca pogonili widłami. Odpowiedz Link Zgłoś