dukat3 30.08.10, 22:03 Pani Henryko,jest Pani bohaterką 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imie_jaszczomp Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:07 Pani Henryka jest niesamowita!I ma cojones większe niż ci, pożal sie Boże, związkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tukafon rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć jaja" 30.08.10, 22:12 dlaczego nie kozaczyła tak, jak Jaro z Lechem byli przy władzy teraz to każdy byle leszcz potrafi zgodnie z linią partii i instrukcjami dowalić przegranym zeby nie było wątpliwości: nie głosowałem na PiS i potępiam ich program Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 30.08.10, 22:18 tukafon napisała: > dlaczego nie kozaczyła tak, jak Jaro z Lechem byli przy władzy Może za krótko byli przy władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
shigella Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 30.08.10, 23:25 Wystarczylo, ze kozaczyla gdy u wladzy byla komuna. To, co zrobila w Sierpniu i potem to wiecej niz zrobili obaj bracia Kaczynscy. Zaplacila za to zyciem dziecka, ktore poronila po ciezkim pobiciu przez UBekow. Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 30.08.10, 23:31 Shigella nikt nie kwestionuje Jej postawy..tylko po co ktos ja do tego wystapienia namowil? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 30.08.10, 23:57 Nikt jej nie musiał namawiać. Kaczyńskiemu już od kilku lat należało się powiedzieć prawdę w oczy. To nikt inny nie dzieli Polski i Polaków tylko on. On manipuluje, fałszuje historię jak mu się podoba, on niszczy ideały, niszczy wszystko to, co pozostało z tamtych lat, czyli solidarność ludzką... Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 31.08.10, 02:37 A Ty co, wróżka? Odpowiedz Link Zgłoś
kevlar_pl Re: rzeczywiście - kopać leżącego - trzeba "mieć 31.08.10, 00:14 Bo w końcu nie wytrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Re:Henryka zatrzymała tramwaj obłudy i kłamstwa 31.08.10, 10:40 tukafon napisała: > dlaczego nie kozaczyła tak, jak Jaro z Lechem byli przy władzy > > teraz to każdy byle leszcz potrafi zgodnie z linią partii i instrukcjami dowali > ć przegranym > > > zeby nie było wątpliwości: nie głosowałem na PiS i potępiam ich program Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re:Henryka zatrzymała tramwaj obłudy i kłamstwa 31.08.10, 11:05 Pani Henryka Krzywonos pracowała dla Polski, wychowywała w prowadzonym domu ponad dwadzieścia dzieciaków.Co w tym czasie dla polaków zrobili bliźniacy wszyscy widzieliśmy.Interweniować mósiała opatrzność Boża.Po zjeździe widać,że była bardzo potrzebna.Bo któż w naszej historii mógł przypuszczać ,że krzyż będzie służył za broń PISu a nie symbol męki pańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 tukafon - odpowiedź 31.08.10, 20:36 tukafon napisała: > dlaczego nie kozaczyła tak, jak Jaro z Lechem byli przy władzy [...] > zeby nie było wątpliwości: nie głosowałem na PiS i potępiam ich program Pani Krzywonos żyła sobie w spokojnym zapomnieniu, jak zresztą większość PRAWDZIWYCH bohaterów Sierpnia, póki Lech Kaczyński nie zaprosił jej do Belwederu i nie dał - jak najbardziej zasłużonego - orderu. Ludzie, którzy wymyślili Solidarność, czyli Wolne Związki Zawodowe, musieli czekać ćwierć wieku, na prezydenturę Lecha Kaczyńskiego, żeby ktoś docenił ich zasługi, a mam na myśli m. in. Annę Walentynowicz i państwa Gwiazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:08 Kobita z jajami - powiedziała to, co każdy polityk wie, ale w imię poprawności politycznej nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: oho, ruszyła cała agentura 30.08.10, 22:21 Tak, prawdziwą opozycję podły Kaczor postawił na miejscu ZOMO. On nie był w opozycji, więc zmyśla do woli. Zomowcy może i mają uciechę, ale reszta z nas pamięta, jak było naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: oho, ruszyła cała agentura 30.08.10, 22:25 Jak mozesz tak w ogole pisac. Ta kobieta walczyla o wolna Polske, a ten smiec Sniadek wstapil do zwiazku rok pozniej i teraz probuje jej przerywac. Nie mowiac juz o zenujacym debilu kaczynskim... niech juz zejdzie z tej sceny bo czuje obrzydzenie jak na niego patrze. zero pokory, zero szacunku, nawet nie potrafil pogratulowac Komorwskiemu wyboru. To jest twoj bohater? Odpowiedz Link Zgłoś
marzatela Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:31 Dokładnie. Wielki szacunek i uznanie za odwagę. Jest Pani wspaniała! To mój kraj Odpowiedz Link Zgłoś
digital_dictator Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:33 Solidarność? to było coś. Teraz? To tylko PiSowska przybudówka walcząca wyłącznie o własne interesy. Mamy was w d****, panowie związkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyk1 Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:33 Pani Henryko chylę czoła. Brawo,brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ad1952 Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:36 Jest Pani odpowiedzią na pytanie, dlaczego 30 lat temu "TO" się udało!Kurduple są wredne i mściwe!!Pani Henryko-DZIĘKUJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matek2002 Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:38 gratuluję, Pani pozwoliła poczuć atmosferę Tamtych wspaniałych chwil, szkoda, że tylko Pani miała odwagę powiedzieć to co myśli dużo cichych, zagonionych i zatroskanych Polaków, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
wyzbyty Facebook. 2000+ fanów 30.08.10, 22:40 Po dzisiajszym wystąpieniu fanpage Henryka Krzywonos-Strycharska www.facebook.com/pages/Henryka-Krzywonos-Strycharska/114660466795 2274 pokazuje licznik Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:41 Cathopogo, widzę, jak zalewa cię coraz bardziej ślepa nienawiść i totalna frustracja, że twoje argumenty i inwektywy na nas nic a nic nie działają. W końcu własna złość cię zadusi... A ja się z uśmiechem przyglądam twoim atakom furii :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_rabin_iranu No i zepsuła Pis-parteitag. 30.08.10, 22:44 Jarosława skręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: No i zepsuła Pis-parteitag. 30.08.10, 23:25 A Szczypińską z jej głupią miną zamurowało. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:50 Wybiła się? Co Ty człowieku pierniczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
wlomir7 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 31.08.10, 10:10 eba...k !!! Według Twego loginu już wiem co Tobie myśleć! Twoja postawa nie jest słuszna Odpowiedz Link Zgłoś
juri1986 szkoda ze takich polek jest niewiele 30.08.10, 22:51 szkoda słów patrzcie i uczcie się kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: szkoda ze takich polek jest niewiele 31.08.10, 00:22 Mezczyzn takich tez jest niewielu. Nie wiem po co taki komentarz. Nie idzie ci z laskami? A dla Pani Henryki brawa! Szczegolnie za to, ze nie tylko niszczyla komunizm, ale takze budowala nowa Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
juri1986 Re: szkoda ze takich polek jest niewiele 31.08.10, 00:29 mój komentarz był utrzymany w takim samym tonie jak wpisy p.gabryś i orłowskiej cytowanych w dodatku przez gazeta.pl innymi słowy nie lubię jak obraża się bezpodstawnie mężczyzn a Ty?fajnie gdy kobiety zachowuja się jak damy Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:54 Niektórzy z was powinni się zastanowić co piszą, bo taki język jest nie do przyjęcia. Domagacie się szacunku dla Kaczyńskiego, miejcie go dla kogoś kto walczył naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 22:57 i_am_keyser_soze napisał: > Niektórzy z was powinni się zastanowić co piszą, bo taki język jest nie do > przyjęcia. Domagacie się szacunku dla Kaczyńskiego, miejcie go dla kogoś kto > walczył naprawdę. _______________________________________________________________ Przeczytałeś przynajmniej to co napisałeś? Rozumiesz treść którą własnoręcznie napisałeś? Wiec jakie pretensje stawiasz tu innym? Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:00 Piekne...to mi przypomina czasy PRL-u ,publikacja listow, odezw...manipulacje ta nacja to ma jednak juz w genach...i jak tu byc tolerancyjnym?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:02 Sorry, ale z moją wypowiedzią jest wszystko w porządku - nie używam inwektyw, nie wyżywam się a fakty historyczne są jakie są. Mam je zmienić albo udawać, że Jarosław Kaczyński wielkim opozycjonistą był w imię czego? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:16 i_am_keyser_soze napisał: > Sorry, ale z moją wypowiedzią jest wszystko w porządku - nie używam inwektyw, > nie wyżywam się a fakty historyczne są jakie są. Mam je zmienić albo udawać, że > Jarosław Kaczyński wielkim opozycjonistą był w imię czego? _______________________________________________________________ Rozumiesz to co napisałeś`? Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:09 to powiedz mi cwaniaku kto walczyl naprawde?? Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_keyser_soze Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:14 Rozumiem, że twoim zdaniem Pani Krzywonos się nie kwalifikuje? A prztyczki w typie "cwaniaku" zostaw dla swoich kolegów z podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:19 widzisz bo Wy macie taka mentalnosc Kalego ktora chcecie przepisac drugiej stronie..i to człowieka wkurza,Ty uwazasz Wałese za bohaera a jak go uwazam za marionetke i bufona i tu jest chyba linia podzialu..juz nawet nie spor o Pania Krzywonosc - bo Ona teraz jest dobra, ale Walentynowicz i Gwiazda byli i sa zli.. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Nikt Walentynowicz ani Gwiazdy... 31.08.10, 00:13 nie uważa za złych, tylko jak wytłumaczysz fakt, że na dzisiejszym zjeździe nie było Gwazdy? Czemu nie przyjechał do Gdyni? Czyżby miał dość solidarnościowej ściemy pisowskiej? Czy może nie chce się pogodzić z zawłaszczaniem historii walki o wolność przez Kaczyńskiego dla własnej wygody? Wałęsę uważasz za bufona, to co powiedzieć o J.Kaczyńskim, który nawet przez moment nie był prawdziwym członkiem Solidarności. Lech Wałęsa ma rację, Kaczyński zniszczy Solidarność, tak jak zniszczył wiele innych pięknych historii. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_rabin_iranu Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:03 Możesz podarować każdemu robolowi Seata Lux Torpedę - kto ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
antywronski bohaterstwo według rządowych klakierów 30.08.10, 23:09 zwalczać opozycję z całych sił i odbierać gratulacje od rządowych mediów. PRL-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Taka była kiedyś Solidarność 30.08.10, 23:10 Odwaga cywilna i szacunek dla odmiennych poglądów. Niby normalne, ale atmosfera na sali pokazywała coś przeciwnego. Niestety, z dawnej panny "S" ostało się ino logo. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Taka była kiedyś Solidarność 30.08.10, 23:21 jwojnar napisał: > Odwaga cywilna i szacunek dla odmiennych poglądów. Niby normalne, ale > atmosfera na sali pokazywała coś przeciwnego. Niestety, z dawnej panny "S" > ostało się ino logo. _______________________________________________________________ Tak, słuszna uwaga, tworzy się ultra pseudo-nacjonalistyczna- katolicka Polska nie mająca z katolicyzmem ani z związkami zawodowymi nic wspólnego. A co śmieszne Polacy biorą sobie prawo krytykować kraje islamskie, a co robi się z Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Pan Prezes Wygwizdówek 30.08.10, 23:13 Piękny przykład odwagi i niezależności. Wystąpienie Pani Krzywonos jest ważne. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ataki na wolność słowa, jakich dopuszczają sie ci, którzy chcą ukarania ludzi krytycznych wobec Lecha Kaczyńskiego. Etos PRL-u jest jeszcze miejscami mocny, tam gdzie prominenci życia publicznego nie rozumieją podstawowych zasad współżycia w państwie wielopartyjnym i pluralistycznym. Można ich oczywiście zrozumieć, nie każdy potrafi się znaleźć na poziomie, przeżywszy swoją formację w atmosferze państwa autorytarnego, czy, wręcz, totalitarnego. Nie można jednak takich ludzi akceptować. Dołują oni poziom polskiego dyskursu politycznego, hamują postęp i demokratyzację. Szkodzą oni Polsce. Jakże znamienna była mina obrażonego genseka, jaką zaserwował całemu narodowi Pan Prezes Jarosław Kaczyński. Można zasadnie opinię taką przedstawić. Pani Henryka, elegancko i czysto pokazała, kto mówi o kim, i do kogo. A tam gdzie argumentów brak, tam są gwizdy. Ot, i program polityczny PiS-u, jeden wielki wygwizdówek. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Pan Prezes Wygwizdówek 31.08.10, 00:10 Warto zauważyć, że Pan Kaczyński organizuje upadek PiS-u konsekwentnie i stanowczo. Łatwo spostrzec, że przyciąga on ludzi starych, prowincjonalnych, z lichym wykształceniem, nierozumiejących wymogów i dobrodziejstw demokracji i społeczeństwa wolnego, pluralistycznego. Przede wszystkim to młody elektorat wydołuje PiS raz na zawsze z polskiego życia politycznego. W dobie internetu, swobody wypowiedzi, powszechnego dostępu do wielorakości opinii i informacji, które dla ludzi młodych sa normą, Pan Prezes Jarosław Kaczyński jawi się, jako ponura koprolitowa skamielina, którą można łatwo usunąć. Rozziew kulturowy między PiS-em, a poczuciem normalnej obywatelskiej wolności jest zbyt duży by partia ta mogła odgrywać rolę opiniotwórczą i reformatorską dla ludzi myślących i niezależnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kognitywna Re: Pan Prezes Wygwizdówek 31.08.10, 12:04 tomkujeden, pięknie i mądrze to ująłeś. NIe mam nic do dodania, oprócz wyrazów wielkiego uznania i szacunku dla postawy Pani Henryki na przestrzeni jej całego życia, we wszystkich jego przejawach. Odpowiedz Link Zgłoś
danzi_g Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:13 Pani Henryko chylę czoła. Brawo,brawo, brawo.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Internauci: Pani Henryko... 30.08.10, 23:15 Heniu! Powiedzialas to, co mysli wiekszosc Polakow. Dekadencka i niszczycielska polityka kaczorow doprowadza do rozdwojenia Polski. To doprawdy niewybaczlne, ze ludzie moga sie zachowywac w ten sposob! To jaks choroba. Slowo Solidarnosc zobowiazuje i takim musi pozostac. Ci ktorzy podcieraja sobie nim teraz costam, beda sie smazyc w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:17 Czy te plecy robotników są naprawdę takie nieocenione? Pamiętam, jak kiedyś żona górnika (niepracująca musowo) powiedziała mi, że ona ceni pracę fizyczną, bo jak np. stolarz zrobi stół, to widać, a jak neurochirurg coś pogrzebie w głowie, to czort wie, co on tam zrobił i czy w ogóle..... Bez przesady z tą pracą fizyczną. Wychowano mnie w jej kulcie, w minionym systemie. Jednak żyjemy w epoce postindustrialnej i każdy powinien umieć się przystosowywać przez całe życie. Jeśli ja to robię, to inni nie mogą. sama się wdrapuję i sama spadam, niepotrzebne mi są "plecy robotnika" ani kogokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 30.08.10, 23:18 Czyj rozumek? Twoj? Chyba masz go tam, gdzie slonce nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś