ewenement.gts 06.09.10, 18:06 a teraz wszyscy łapiemy sie za brzuchy i robimy chórem wielkie "buahahahahahahahaha" po czym spadamy z krzeseł i turlamy sie ze śmiechu jeszcze z 2 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
askold Historia prawdziwa 06.09.10, 18:16 Musiał Pan skasować na kieszonkowe dla młodszego juniora ? Widziałem już i śmieszniejsze, i bardziej pomysłowe kawałki o Kaczorach. Żenujący tekścik. Odpowiedz Link Zgłoś
tomtom1976 Re: Historia prawdziwa 07.09.10, 09:57 wcale nie żenujące (w przeciwieństwie do Twojego komentarza) ..właśnie że zabawne, bardzo zabawne. Można by oczywiście wycisnąć o wiele więcej z Leszka i Jareczka - gdyż życiorys mają przegobaty - ale i tak całkiem niezłe. Panie Jacku - sza-po-baa! Odpowiedz Link Zgłoś
redundant Suplement 07.09.10, 12:13 Na zdjęciach zamiast postaci Sarkozy'ego podłożyć Kaczyńskiego/obu Kaczyńskich, i voila! :) https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7242978,Sarkozy_na_Ksiezycu_i______kpia_ze_zdjecia_na_Facebooku.html Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk BARDZO dobre, autor pominał historię najnowszą 06.09.10, 18:29 Któryś z braci popaprańców był uprzejmy wypowiedzieć się "My, z AK...." z 1-2 lata temu to było. Sądząc po poziomie tupetu, to pewnie był Jarosław, zakładać się nie będę. Niemniej wątek jedynych prawdziwych AKowców wart jest pociągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera cynik i wielbiciel czerwonych komiksy powinien 06.09.10, 18:29 pisac,co najwyzej i tyle.Zakowski nnajlepiej czuje sie w autorskich programach jak ten na Info...Zaprosi kolesi z wyborczej i polityki i wspolonie kopią przeciwnika politycznego.Kogoś o innych pogladach nie zaprosi bo wtedy jego glupie argumenty tylko smiesząOd czasu haniebnego wywiadu z p.Herbertową powinnien zaszyc się w lesie i zamilknąc,ale do tego trzeba miec honor. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Re: cynik i wielbiciel czerwonych komiksy powinie 06.09.10, 19:29 Honor Pan Żakowski ma, albowiem pominął rolę, jaką odegrała Pani Jadwiga Kaczyńska w wychowaniu tych panów, a mógł skojarzyć ją ze św. Jadwigą, fundatorką UJ. A nie zrobił tego. Ze względu na ciężko chorą kobietę, którą dotknęło nieszczęście pochowania syna. Tylko dlaczego kiedy nasze ciężko chore matki mają pójść do szpitala, to muszą czekać tak długo na łóżko szpitalne, że tego najczęściej nie doczekują.... w końcu Pan Jarosław od początku był na szczycie przemian. Czyżby jak za komuny "dbał o dobro człowieka"? Dlatego Pan Żakowski człowiekiem honoru jest. Odpowiedz Link Zgłoś
twspawacz Re: cynik i wielbiciel czerwonych komiksy powinie 27.01.11, 10:31 Po pierwsze, prawedopodobnie poszła do szpitala mswia.Tuskowa mama i jego rodzina też tam się leczą. Jakoś w przypadku mojej babci nie było czekania na łóżko-przeszadzasz pan. Żak-bez honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Historia prawdziwa 06.09.10, 18:35 Świetne, zwłaszcza fragment o Krzywonos, która złośliwie zatrzymała tramwaj i Jarosław nie dotarł do stoczni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Re: Historia prawdziwa 06.09.10, 18:43 Brakuje tego - w grudniu 70 roku początkujący redaktorzyna Żakowski pisze o za niskich cenach mięsa i wyrobów tłuszczowych w kraju. Władza robi podwyżki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
hobcio Re: Historia prawdziwa 06.09.10, 18:39 żakowski, idź na urlop. to co piszesz to dno i 5 metrów mułu. przestał pan być zabawny. rycerz z gumowym kurczakiem już się zbliża, żeby w łeb pana zdzielić Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Historia prawdziwa 06.09.10, 18:43 A ja uwazam, ze za malo zaakcentowal pan, panie Jacku, muzyczny wklad panow Kaczynskich w polska kulture. Wszyscy wszak wiemy ze sa wspanialymi teksciarzami i muzykami. Ten Chopin to bardzo szemrana postac i mnie sie nie wydaje, aby sam z siebie napisal tyle dobrych melodii. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera rok 1981 06.09.10, 18:44 zapobiegajac wojnie Wojciech wyprowadza wojska na ulice kraju.Jednocześnie aresztuje element antysocjalistyczny w liczbie kilkunastutysiecy.Kilka lat wojciech i Jerzy walczy z wewnetrznym wrogiem.,używając sobie przy pomocy zbrojnych hord na nieposlusznych obywatelach.Wielu z nich ginie w niewyjasnionych okolicznosciach.Nieposluszni mają wsparcie w kosciele,wiec hordy bestialsko morduja jego ksiezy.Za morderstwa wojciech i Jerzy nigdy nie odpowiedzieli karnie.W 1989 roku Wojciech i Jerzy oddali wladzę .Gazeta Jakaś Wyborna napisala że Wojciech i Jerzy mająwielki udział w tworzeniu III RP.Mogli przeciez wymordowac tysiące obywateli,jednak oni tego nie zrobili,stad wdzięcznośc narodu dla nich powinna byc dozgonna.Parę lat póżniej Gazeta Jakaś Wyborna napisala że Wojciech i Jerzy to ludzie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
martekj Re: Historia prawdziwa 06.09.10, 18:54 śmieszne i prawdziwe, tak ewenement.gts: buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz rok 2030 06.09.10, 18:54 Jarosław staje u bram nieba. Nie wita go jednak Święty Piotr. Na jego fotelu siedzi... Sami zgadnijcie kto Odpowiedz Link Zgłoś
zmichalg1 Re: rok 2030 07.09.10, 11:58 Fotelu, powiadasz??? To zależy, kto tym razem wygrał przepychankę o fotele (jak onegdaj bywało w Brukseli)... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
goommmaaaa Historia prawdziwa 06.09.10, 19:00 Zapomniał Pan dodać, że w roku 1410 dziadek z Wehrmanchtu jako Rycerz Najświętszej Maryi Panny z Domu Niemieckiego walczył z ciemnogrodem pod Grunwaldem o legalizację związków jednopłciowych, usunięcie religii ze szkół oraz refundację in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Historia prawdziwa 06.09.10, 19:20 tak trzymaj Panie Dziejopisarzu. Ja bym dodał coś o torowaniu własna piersią drogi dla Konstytucji 3Maja, walce z Targowica, w wojnach Napoleońskich i otrzymaniu pierwszego Virtuti Militari, co nieprawdziwie przypisywane jest Księciu Poniatowskiemu i niejakiemu Henrykowi D., a tak naprawdę byli to Jarek i Leszek Kaczyńscy, więc nawet nasz hymn państwowy jest zafałszowany (w tekstach źródłowych jest "marsz marsz Kaczyński.."), a co dopiero pomnik pod pałacem prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
martiniqas Historia prawdziwa 06.09.10, 19:30 C.D :2011- Żakowski na placu generalissimusa Tuska, odbiera czerwoną chustę, odznakę pioniera i bojownika w walce z kaczyzmem, od towarzysza gubernatora- Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
grba Agitprop 06.09.10, 19:30 tyle nam zostało z mitu o niezależnym dziennikarstwie. W GW pół numeru o Kaczyńskim; redaktorzy z własnej redakcji a także ci na występach gościnnych czwórkami zapełniają kolumny swoimi przemyśleniami o ostatnim z bliźniaków. W niedzielę w samochodzie właczyłem radio PR1 i wysłuchałem audycji red. Mazowieckiego Wojciecha, który gościł Kutza Kazimierza reżysera i Jurka Marka posła i konkurenta ostatniego z bliźniaka do tronu prez. O czym była gadka? Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński, PiS... W publicznych, niezależnych, bezstronnych mediach wypadałoby zaprosić kogoś z drugiej strony barykady czyli z samego PiS-u i niech ten mówi, co mu siano w głowie podpowiada, a ocenę tego należy zostawić już mnie: czytelnikowi, słuchaczowi, widzowi czyli obywatelowi po prostu, a tymczasem łopata, łopatologia... Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Agitprop 06.09.10, 20:01 Jakby nie pisali o Kaczyńskim to byście też marudzili. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Agitprop 06.09.10, 20:30 grba napisał: > tyle nam zostało z mitu o niezależnym dziennikarstwie. W GW pół numeru o Kaczyń > skim; > W niedzielę w samochodzie właczyłem radio PR1 i wysłuchałem audycji red. Mazowi > eckiego Wojciecha, który gościł Kutza Kazimierza reżysera i Jurka Marka posła i > konkurenta ostatniego z bliźniaka do tronu prez. O czym była gadka? Kaczyński, > PiS, Kaczyński, PiS, Kaczyński... -------------------------------------- A nie wydaje Ci się, że on sam aż się o to prosi? Przecież drugiego tak medialnego głupka jak on, jeszcze nie było w III RP. Nawet Kononowicz wysiada... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Agitprop 07.09.10, 08:07 Nie przeszkadza mi Kaczyński w GW, ale nie należy łamać złotej zasady "znaj proporcjum". Tymczasem w GW sraczka redakcyjna, pół numeru o Kaczyńskim z tekstami o mocnym zabarwieniu emocjonalnym. A jak wychodzi się na emocjach? Ślepi są? Śpią od pół roku? Życie w ostatnich miesiącach pokazało, że trzeba mniej emocji, więcej rozumu, zdecydowanie więcej brytyjskiego common sense, bo jak gra się na emocjach... Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Agitprop 07.09.10, 17:47 Tez sie zastanawialem, czy nie mamy przypadkiem do czynienia z pochylym drzewem i kozami, ale po namysle doszedlem do wniosku, ze nie. PiS wciaz ma te circa 30 procent poparcia wiec glanowac jego prezesa mozna i trzeba, gdy jest za co. Wiem jedno, on by w odwrotnej sytuacji nie mial skrupulow. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe To nie wina Gazety 07.09.10, 00:13 że Kaczyńskiemu do reszty odwaliło Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Historia prawdziwa 06.09.10, 19:39 Dawno nie czytałem tak do śmiechu napisanego paszkwilu!!! Natomiast z kogo tu się śmiać? Ano chyba z autora co wysmażył tak okrutnie idiotyczne i niesmaczne "dziełko" a rczej dzialko na Kaczora!!! Gajowy Burak pewnie zaśmiewał się do Łezzzzzzzzz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomtom1976 Re: Historia prawdziwa 07.09.10, 11:38 jesteś prostak - i basta! widać zawężając horyzonty, wycinają wam przy okazji poczucie humoru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel Na szczęście mamy konfesyjno-prawicowe trojaczki 06.09.10, 19:39 Żarty może sobie Redaktor robić, bo mamy na szczęście nie tylko dwa brzydkie kaczorki , ale mamy i trzeciego przecudnego kaczorka Donalda, bez którego Polska by padła. Ot, po prostu szczęśliwy naród. Kabarety tylko mają przechlapane, bo śmieszniejsi są politycy i wybitni publicyści, którzy nie mają żadnych poważnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Re: Na szczęście mamy konfesyjno-prawicowe trojac 07.09.10, 00:09 Czepianie się nazwisk nie jest w najlepszym stylu; lepiej odnosić się do meritum, czyli co autor miał na myśli, a to chyba jasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pendel “Stylista” z zakodowanej bożej łaski 07.09.10, 16:51 Jeśli ktoś jest wytrawnym stylistą niech oceni czy tekścik Żakowskiego jest w dobrym stylu i czy ma jakiekolwiek meritum. Uważam, że autor pisał bezmyślnie. Przykro mi, że właśnie Jacek Żakowski poczuł potrzebę obśmiania Jarosława Kaczyńskiego, którego zachowanie wydaje mi się niepokojące i nie powinno już być przedmiotem do obśmiewania Jeśli robi to Jacek Żakowski to trudno się dziwić, że drobnica dziennikarska w ogóle nie widzi innych problemów w Polsce. To po pierwsze. A po drugie jeśli jest się aż tak “wytrawnym stylistą” , że uważa się za powołanego do pouczania innych co jest w dobrym stylu i w ogóle co i jak należy pisać to oczekiwałabym podpisania się imieniem i nazwiskiem. Jest to - jak sądzę - minimum dobrego stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Historia prawdziwa 06.09.10, 19:52 04. 2010 r. - W wyniku spisku złych mocy ginie w katastrofie smoleńskiej Lech. 04. 2010 r. - Lech pochowany z honorami na Wawelu. 07. 2010 r. - Jarosław przegrywa z powodu oszustwa wyborczego wybory prezedenckie. 09. 2010 r. - Jarosław wraz ze swoim dworem udaje się na wygnanie do Egiptu, skąd wroci dopiero po 40 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Historia prawdziwa 06.09.10, 20:09 ewenement.gts napisał: > a teraz wszyscy łapiemy sie za brzuchy i robimy chórem wielkie "buahahahahahaha > haha" po czym spadamy z krzeseł i turlamy sie ze śmiechu jeszcze z 2 minuty. Gotow jestem turlac sie nawet przez dwie godziny. Ponoc smiech to najlepsze lekarstwo na wszystko! Tylko niestety w moim wypadku ten tekst zadzialal usypiajaco. Przynam sie ze wstydem, ze nie bylem w stanie go skonczyc. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Historia prawdziwa 06.09.10, 22:01 Mnie usypiają pańskie brednie na temaT referendum świadczące o pana zerowej wiedzy prawniczej! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Historia prawdziwa 06.09.10, 20:16 ...przez pomylke nagrode Nobla dostaje inny Lech,Kaczynscy w odwecie zajmuja miejsce na Wawelu,niestety tam nie znaleziono tronu.PO kilku miesiacach glowny lekarz kraju wydal zalecenie odseparowanie J.Kaczynskiego od zycia politycznego (na zalecenie UE) osoba w/w jest zmeczona zyciem i psychika nie wytrzymala,eleganckim samochodem z napisem Ratujemy zycie zbladzonym,, Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Historia prawdziwa 07.09.10, 09:34 kociewiak2 napisał: > ...przez pomylke nagrode Nobla dostaje inny Lech,Kaczynscy w odwecie zajmuja mi > ejsce na Wawelu,niestety tam nie znaleziono tronu.PO kilku miesiacach glowny lekarz kraj > u wydal zalecenie odseparowanie J.Kaczynskiego od zycia politycznego (na zalece > nie UE) osoba w/w jest zmeczona zyciem i psychika nie wytrzymala,eleganckim samochodem z napisem Ratujemy zycie zbladzonym,, ....No, no! Nie ze mna takie numery ....(Brunner)! Historia zna przypadki zachorowania na oczy, czy inne dolegliwosci przywodcow narodu nadwislanskiego. Kiedys probowano leczyc je w Moskwie – no powiedzmy nie zawsze ze szczesliwym dla chorego skutkiem – ale teraz? Gdzie sie to taki moze w futerku udac (by ewentualnie w kuferku wrocic)?? Smolensk pacjentow na razie nie przyjmuje. Pozdrowko srana Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Historia prawdziwa 06.09.10, 20:26 Zapomniał Pan dodać, że w międzyczasie stali się pierwszymi kosmonautami, i dla WOLSKI ukradli księżyc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista Czesi mają swego Jarę Zimmermana, który wszystko w 06.09.10, 20:38 Czesi mają swego Jarę Zimmermana, który wszystko wynalazł, wszystko stworzył i wyprodukował, po czym został wybrany najbardziej znanym Czechem w historii, my mamy też Jarę (nomen omen) tyle że Kaczyńskiego, z tą jedynie różnicą, że czego on nie dokonał dokonał jego brat; Czesi jednak na żarty - my na poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
leobloom Historia prawdziwa 06.09.10, 20:45 Panie Żakowski, naprawdę kiedyś darzyłem pana sympatią, ale skończ Pan pisać i zacznij robić coś, co co panu wychodzi, nie wiem - może zbieraniem grzybów. Bo naprawdę w publicystyce jest pan już słabszy niż pana redakcyjni koledzy Władyka i Janicki. A to naprawdę wyczyn. A panu Baczyńskiemu radziłbym się pożegnać z panem Żakowskim, bo tylko dobry tygodnik psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Historia prawdziwa 06.09.10, 20:55 ...zakończenie: Jaroslaw i Lech zostają pośmiertnie wyniesieni na ołtarze a ich pomniki są wystawiane w każdym mieście; na Krakowskie Przedmieście przeniesiono Pomnik Piłsudskiego aby no jego miejscu postawić Statuę Bliźniaków Odpowiedz Link Zgłoś