tumoi 09.09.10, 09:59 od 8 lat każde wakacje spędzam na Węgrzech, przez Miszkolec przejeżdżam - tworzenie zamkniętych gett dla Cyganów to mocno kontrowersyjny pomysł, ale ...ja się Węgrom nie dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arkalionxp Z miłości do cyganów można się tylko wyleczeć... 09.09.10, 10:13 tylko w jeden sposób,a mianowicie pomieszkać,choćby tylko w ich sąsiedztwie.Swojego czasu dość często podróżowałem na Węgry i Słowacje.W to co zamieniają cyganie miejsca,gdzie zamieszkują tego nie da się opisać.Blok wybudowany przez władze słowackie po 2 latach zamieszkiwania go przez cyganów trzeba było wyburzyć.W jednym ze słowackich miasteczek na 3 tysiące Romów,żaden,powtarzam ,żaden na 3 tysiące ludzi nie pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel-romow Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 11:42 Pan Jezus nakazał swoim uczniom, aby czynili uczniami Jego wszystkie narody. (Mat 28:19) Nie powiedział - za wyjątkiem Romów. I co robili i robią europejscy rzekomi chrześcijanie? Okazują Romom pogardę i wrogość, pilnując, aby błędne koło nie zostało przerwane. Katolik Hitler chciał wymordować wszystkich Romów; podczas II wojny zginęło ok. pół miliona Romów; W Auschwitz Birkenau był sektor przeznaczony dla Romów; Teraz co poniektórzy obywatele Unii Europejskiej, na Węgrzech, na Słowacji, nawet w katolickiej Polsce, wypowiadają opinie niedalekie od poglądów Hitlera. Polecam artykuł: Cygańskie perły w błocie, o Romach, których życie zostało zmienione przez Jezusa Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
em_enna Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 11:48 Hitler nie był katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Przykład wzięty z Izraela, gett dla Palestyńczyków 09.09.10, 12:06 Izrael poradził sobie z Palestyńczykami zamykając ich w gettach, mordując, albo wypędzając lub deportując. Mają teraz względny spokój. Teraz kolej na Europe, brać przykład z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 12:17 Nie byl chrzescijaninem (wedlog definicji biblijnej) ale katolikiem jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
em_enna Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 12:29 To, że został wychowany w rodzinie katolickiej nie czyni z niego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak.damski Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 12:35 em_enna napisała: > To, że został wychowany w rodzinie katolickiej nie czyni z niego katolika. Czyni. Spróbuj się z KK wypisać. Odpowiedz Link Zgłoś
em_enna Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 12:45 Zrozumiałam, że przyjaciel-romow napisał o hitlerze jako katoliku w znaczeniu "uważający się za katolika", a nie "zapisany do KK" i z tym polemizuję. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Hitler był ochrzczony w kościele katolickim 09.09.10, 14:11 Hitler był ochrzczony w kościele katolickim przez katolickiego księdza, a zatem według teologii katolickiej, był katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrandel Re: Hitler był ochrzczony w kościele katolickim 09.09.10, 15:46 może i był katolikiem z racji chrztu, ale nie z czynów. A czyny są ważniejsze niż słowa czy gesty. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Re: Hitler był ochrzczony w kościele katolickim 10.09.10, 15:30 mirrandel napisała: > może i był katolikiem z racji chrztu, ale nie z czynów. A czyny są ważniejsze n > iż słowa czy gesty. Tak to powinno być, ale praktyka pokazuje co innego. Dziwić może fakt, że mimo tak potwornych czynów, Hitler nigdy nie został ekskomunikowany. Dobrze na ten temat pisze zdzisiek forum.gazeta.pl/forum/w,904,116292248,116299724,Re_Czyncie_uczniami_wszystkie_narody.html Odpowiedz Link Zgłoś
em_enna Re: Hitler był ochrzczony w kościele katolickim 10.09.10, 16:17 I przede wszystkim nie uważał się za katolika - o to mi chodziło. Już napisałam, o co mi chodziło, w poprzednim poście. Nie spieram się jeśli chodzi o to kogo KK uważa za katolika, ale jak już pisałam - sądziłam, że w poście na który odpowiadałam chodziło o to za kogo uważał się Hitler, a nie za kogo uważał go Kościół Katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 12:52 To, że został wychowany w rodzinie katolickiej nie czyni z niego katolika. Oczywiście, że nie. Katolikiem człowiek staje się nie poprzez wychowanie, tylko przyjęcie sakramentu chrztu wg obrządku rzymsko-katolickiego. Od tego momentu katolikiem można przestać być tylko na dwa sposoby: poprzez apostazję lub ekskomunikę. Nie słyszałem, żeby Hitler złożył akt apostazji. Ekskomunikowany też nie został, przeciwnie, papież składał mu życzenia urodzinowe, a niemieccy biskupi katoliccy gorliwie go popierali. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyńcie uczniami wszystkie narody 09.09.10, 13:11 przyjaciel-romow napisał: > I co robili i robią europejscy rzekomi chrześcijanie? > Okazują Romom pogardę i wrogość, pilnując, aby błędne koło nie zostało przerwan > e. nie gościu. Przyjęli ich do siebie. Bo przeciez Cyganie są, czyż nie? Przyjęli i poprosili nie o tak wiele: tylko o uczciwe zycie wśród wszystkich. Najwyraźniej dla Cyganów to było zbyt duże wymaganie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Z miłości do cyganów można się tylko wyleczeć 09.09.10, 12:21 > jednym ze słowackich miasteczek na 3 tysiące Romów,żaden,powtarzam ,żaden na > 3 tysiące ludzi nie pracował To jest twój punkt wiedzenia :) Jedni uważają kochających inaczej (tej samej płci, dzieci, trupów) za normę inni nie :) Tutaj z twoją definicją pracy nie zgodzą się Cyganie, oni ciężko pracują: kradną, robią rozboje, napady itd. Ot inna praca. U nas przestępcy uważani są za nienormalnych (jest ich z 1-2%), u Cyganów na odwrót (choć to że 1-2% Cyganów może być uczciwych wyssałem z palca, nie słyszałem/nie spotkałem żadnego takiego, raczej jak w przykładzie 3 tys na 3 tys to przestępcy). Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel-romow Mam wielu przyjaciół wśród Romów 09.09.10, 14:18 I nie zamieniłbym ich przyjaźni na przyjaźń z tymi, którzy za negację kultu obrazów, gotowi by byli zlinczować każdego. Polecam artykuł: Cygańskie perły w błocie Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Mam wielu przyjaciół wśród Romów 09.09.10, 14:47 słowackich, węgierskich czy polskich Romów? Jeśli przypadek 1 i 2 - współczuję jeśli przypadek 3 - mówisz nie ma temat. przyjaciel-romow napisał: > I nie zamieniłbym ich przyjaźni na przyjaźń z tymi, którzy za negację kultu obr > azów, gotowi by byli zlinczować każdego. > Polecam artykuł: > Cygańskie perły w błocie Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Cyganie do obozu 09.09.10, 10:22 Rozumiem, że Romowie nie chcą żyć tak jak większość Europejczyków. Mogą prowadzić zycie jakie chcą, ale nie może ono być na koszt pracującego społeczeństwa nieromskiego. Ta ich wolność nie może być przepustką do kradzieży, oszustw. Mam wrażenie, że tradycja służy im jako zasłona dla lenistwa. Nie mogę pojąć dlaczego nie kształcą dzieci, nie pracują na swoje utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:16 Bo widzisz, jest społeczeństwo nie-romskie i społeczeństwo nierobskie... Odpowiedz Link Zgłoś
jego_eminencja Re: Cyganie do obozu, a TOLERancja? 09.09.10, 13:11 maura4 napisała: > Rozumiem, że Romowie nie chcą żyć tak jak większość Europejczyków. Mogą prowad > zić zycie jakie chcą, ale nie może ono być na koszt pracującego społeczeństwa > nieromskiego. Ta ich wolność nie może być przepustką do kradzieży, oszustw. Mam > wrażenie, że tradycja służy im jako zasłona dla lenistwa. Nie mogę pojąć dlacz > ego nie kształcą dzieci, nie pracują na swoje utrzymanie. hehe, ci co mówia o tolerancji nie widza czym sa cyganie, gdyby ich okradali codziennie, robili wlamania do samochodu, zasmiecali podwórko, robili co noc imprezy alkoholowe do 2-3 w nocy, (cyganie i ich dzieci nawet chodza spac o 2-3 w nocy) grillowanie na podwórku , odwiedziny calych rodzin cyganskich, krzyki z okien, nawolywanie sie, klótnie w nocy, wymuszanie pieniedzy przez dzieci cyganskie od polskich wracajacych ze szkoly, bicie, plucie, zastraszanie, i wszedobylski bród...cyganie zbieraja rózne przedmioty, (lub nie umieja sie pozbyc staroci) na podwórku jest zlomowisko/smietnik ciekawe czy wtedy ci wolajacy o tolerancje byliby tolerancyjni gdyby mieszkali w tym samym bloku lub w budynku obok lub na tej samej ulicy co cyganie Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Uwielbiam polskich nazioli - hipokrytow :-))) 09.09.10, 13:39 Smiesza mnie Polscy rasisci niesamowicie, bo zapomnieli jak jeszcze niedawno, to oni byli gatunkiem podludzi. Tak tak, duzo dluzej niz sie komukolwiek chcialoby wydawac. 'Jedz do Polski, twoj samochod juz tam jest', polscy menele na Victoria Coach Station itp sprawiaja, ze i my jestesmy czesto stawiani w zlym swietle. Jasne, ze inna skala problemu, ale ludzi o waszych pogladach w innych krajach nie bedzie to obchodzilo - sprawe postawia tak jasno, ze zaplona stosy z biednymi Polaczkami, a wtedy podniesie sie larum ogolnoswiatowe, ze jak to tak. Larum ze strony tych, ktorzy jeszcze niedawno chcieli zamykania Romow w obozach... Polski rasista jest mniej wiecej tak zalosnie komiczny, jak czarny czlonek ku klux klanu. Czy w takim razie nalezy przymknac oko na przestepcow i zacisnac zeby? Nie. Ale nie mozna nikogo wysiedlac czy karac wylacznie na podstawie jego przynaleznosci rasowej. Jak ktos kradnie, to niech idzie do wiezienia - czy to Polak z dziada pradziada, czy Rom czy Hindus czy Szwajcar. Nalezy przeszkolic stado specjalistow ds integracji Romow i pokazac starac sie integrowac tych ludzi, a nie rozdawac im ciuchy i mieszkania udajac, ze walczy sie z problemem. Jesli dochodzi do przypadkow pedofilii czy kazirodztwa - karac surowo, bo zgadzac sie na to nie mozna, podobnie jak nei mozna sie zgadzac na obrzezanie kobiet. Do tego klasy integracyjne w szkolach, momentalne dzialanie na grozbe porwania nieletniej 'zony' itp. Dlaczego tak sie starac? Bo to grupa, ktora nie znalazla swojego miejsca od wielu lat, nalezy im sie odrobina spokoju. Izraelici dostali swoja ziemie, o Romach nikt nawet nie mysli powaznie. Jezeli zas nie chca sie integrowac pewne grupy posrod nich... nie wiem, moze zalozyc cos na wzor rezerwatu z kilkoma rodzinami wiodacymi dosc staromodne zycie z dostepem do roli i mozliwoscia zarabiania np z pokazow muzycznych czy rekodziela dla turystow. Jezeli stworzymy obozy, zaczniemy wyrzucac, pozniej sterylizowac itp to znaczy, ze nasz styl zycia przegral, nasz uklad spoleczny sprowadzic do nazizmu mogla grupka niewyksztalconych prostych ludzi... Ja sie na to zgodzic nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Uwielbiam polskich nazioli - hipokrytow :-))) 10.09.10, 10:52 bezzebnypirat napisał: >sprawe postawia tak jasno, ze zaplona stosy z biednymi Polaczkami, a wtedy podniesie sie larum Komentujesz a udajesz, że nie rozumiesz o czym mowa. Idiotyczne jest straszenie Polaków tym, że ktoś może zrobić porządek z drobnym odsetkiem polskich złodziei i bandytów. Każdy (poza tym marginesem hołoty) Polak zakrzyknie: - a w cholerę z tymi złodziejami i bandytami, niech ich nawet wywieszają wszystkich! Każdy mądry chciałby, by spośród Cyganów wydzielały się enklawy prawych ludzi i aby te enklawy prawych Cyganów swoim przykładem dawały wzór pozostałym, że można żyć godnie i nawet w biednym życiu nie staczać się do marginesu. Niechby to były nawet tylko elity, to może te elity zaczęłyby sprawować władzę duchową nad swoimi ziomkami (tak, Cyganie mają właśnie nieformalnego króla zamiast demokracji). W USA oprócz przestępczej hołoty murzyńskiej są miliony normalnych, ciężko pracujących na swe rodziny Czarnych i są też enklawy czarnych ludzi sukcesu. I oni czasami starają się przemówić do rozsądku temu zbyt dużemu marginesowi Czarnych robiących złą reklamę reszcie. Dla Cyganów już choćby taki obraz docelowy byłby sporym postępem w oczach ich niecygańskich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
modarz Cyganie do obozu 09.09.10, 10:29 czy oboz jest dobra rzezca akurat nie wiem. Osobiscie bym ich wysiedlil a nie obozowal Odpowiedz Link Zgłoś
janek_z_janek Jedyny sposób na nich to sterylizacja 09.09.10, 10:36 To co oni wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. W Polsce tego problemu na taka skalę nie ma. Ale Węgry czy Rumunia? Tam dewastacja doszczętna!! pomieszczeń socjalnych ( przeznaczonych i odnowionych dla nich ) to norma. Ci ludzie nie są przystosowani do normalnego życia. Co gorsze oni nie chce się przystosować. Zasłaniają się swoją kulturą , obyczajami. A normach europejskich nie ma akceptacji dla dziczy. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Jedyny sposób na nich to sterylizacja 09.09.10, 11:06 www.wykop.pl/link/347026/cyganskie-osiedle-w-czechach/ Tu macie przykład Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Jedyny sposób na nich to sterylizacja 09.09.10, 11:09 Koszyce leżą na Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Jedyny sposób na nich to sterylizacja 09.09.10, 11:22 Sorki, muszę wpisać w wyszukiwarkę "cyganie czechy" by znaleźć ten link Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Jedyny sposób na nich to sterylizacja 09.09.10, 11:28 na tym filmie widać osiedle bloków, do których przesiedlono Cyganów (dostali te bloki jeszcze nowe, nie tak dawno temu). To jest - w dalszym ciągu - Wersal w porównaniu z osiedlami wiejskimi, tworzonymi z blachy falistej, kartonów, brudnych szmat i desek. Kto raz coś takiego widział, nie zapomni do śmierci. Takiego syfu i wandalizmu biedą się nie da wytłumaczyć. boykotka napisała: > www.wykop.pl/link/347026/cyganskie-osiedle-w-czechach/ > Tu macie przykład Odpowiedz Link Zgłoś
gmithc [...] 09.09.10, 13:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jednapani Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 10:46 imodarz napisał: > czy oboz jest dobra rzecza akurat nie wiem. Osobiscie bym ich wysiedlil a nie obozowal Rozumiem, ze chcesz ich wysiedlic z Wegier do Polski... :) Odpowiedz Link Zgłoś
modarz Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:08 echh nie to mialem na mysli. Raczej bym ich wysiedlil spowrotem do indii, albo najlepiej na jakis pacyfik albo do rowu marianskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kozak.damski Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:25 modarz napisał: > echh nie to mialem na mysli. Raczej bym ich wysiedlil spowrotem do indii, albo > najlepiej na jakis pacyfik albo do rowu marianskiego Zaparkować w pobliżu takiego osiedla ciężarówkę skażonego alkoholu. Okrutne ale jedyne skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:39 Raczej do Azji, konkretnie Indii... Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:39 Dobry pomysl! modarz napisał: Osobiscie bym ich wysiedlil. Odpowiedz Link Zgłoś
martica ale oni sami sie oddzielaja! 09.09.10, 10:41 i mieszkaja w nielegalnych obozach bez kanalizacji,a prad i pieniadze na zycie kradna od uczciwych obywateli. Budowa obozu tylko poprawi ich status bo chociaz kanalizacje moze beda mieli i legalny prad... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinxxx_3 Ksenofobiczna orzekla jasnieoswiecona GW... 09.09.10, 10:45 ... ksenofobiczni nie sa Cyganie, ktorzy leza i rozpiep... wszystko wokol... co zrobic z Cyganami? Kazdy dziennikarz GW bierze po 5 do domu na rok i potem wracamy do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Ksenofobiczna orzekla jasnieoswiecona GW... 09.09.10, 11:11 Sluchalem kiedys audycji o Romach i byla mowa o trzech cyganach, ktorzy skonczyli w polsce studia. slownie TRZECH. Ale oczywiscie winne jest spoleczenstwo, ktore ich dyskryminuje i nie pozwala rozwinac skrzydel. ;) Biedne dzieci, ktore musialyby chodzic do klasy z cyganami. Po skonczeniu szkoly potrafilyby robic patelnie(choc to juz sie cyganom nie oplaca), krasc, sprzedawac tombak w roli zlota, wrozyc z reki i grac na tamburynie. Super kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
master4k Re: Ksenofobiczna orzekla jasnieoswiecona GW... 09.09.10, 11:18 Ty się, proszę ja Ciebie, od grania na tamburynie łaskawie odp....l bo kunszt nad kunszta! Odpowiedz Link Zgłoś
kozak.damski Re: Ksenofobiczna orzekla jasnieoswiecona GW... 09.09.10, 12:29 marcinxxx_3 napisała: > ... ksenofobiczni nie sa Cyganie, ktorzy leza i rozpiep... wszystko wokol... co > zrobic z Cyganami? Kazdy dziennikarz GW bierze po 5 do domu na rok i potem wra > camy do dyskusji. Tak im kazali, to piszą bzdury, o segregacji w szkołach "pod pretekstem" niskiego poziomu romskich dzieci. Chów wsobny, kazirodztwo, alkoholizm od pokoleń i brak higieny zrobiły swoje - nieliczne genialne cyganięta są jedynie ociężałe umysłowo, reszta - lekki, średni albo ciężki niedorozwój. Przy nieznajomości języka kraju na którym pasożytują. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Cyganie do obozu / A może ktoś inny ??? 09.09.10, 10:48 OK ciągle inne nacje europejskie NAS pouczały jako społeczność nietolerancyjną , wrogą w stosunku do innych i.t.p , po prostu polacy Bee ! Ale tak patrząc wstecz 50-60 lat to właśnie w Polsce i na naszych oczach społeczność Romów całkow3icie się z asymilowała tylko jakoś tego nie dostrzegamy zarówno My jak i Romowie - niedowiarkom proponuję wyjazd na Słowcję zwłaszcza północno - wschodnią . północ Węgier a teraz France !!! A czy wielcy przedstawiciele od integracj o tym wiedzą to może zapytają ,,tych nieudaczników z Polski jak oni to zrobili ,,, !!!! Ibez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Cyganie do obozu / A może ktoś inny ??? 09.09.10, 11:18 Przede wszystkim w polsce jest ich malo. Kiedy nasycenie przekracza 10% zaczynaja sie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak.damski Re: Cyganie do obozu / A może ktoś inny ??? 09.09.10, 12:32 zbujowachata napisał: > Ale tak patrząc wstecz 50-60 lat to właśnie w Polsce i na naszych oczach > społeczność Romów całkow3icie się z asymilowała tylko jakoś tego nie > dostrzegamy zarówno My jak i Romowie Ależ dostrzegamy, zintegrowali się siedząc na nasz koszt w przeludnionych więzieniach, otrzymując pomoc socjalną nikomu z Polaków niedostępną w takim wymiarze, w tym darmową opiekę lekarską. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami W Polsce się zasymilowali?! 09.09.10, 12:44 zbujowachata napisał: > patrząc wstecz 50-60 lat to właśnie w Polsce i na naszych oczach > społeczność Romów całkow3icie się z asymilowała Żartujesz? Może pojedyncze jednostki chciałyby się zasymilować, ale reszta im na to nie pozwala. Odsyłam do świeżego artykułu z "Wysokich Obcasów": tiny.pl/hrxj1 Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: W Polsce się zasymilowali?! 09.09.10, 12:57 tanczacy.z.myslami napisał: > zbujowachata napisał: > > > patrząc wstecz 50-60 lat to właśnie w Polsce i na naszych oczach > > społeczność Romów całkow3icie się z asymilowała > > Żartujesz? Może pojedyncze jednostki chciałyby się zasymilować, ale reszta im n > a to nie pozwala. > Odsyłam do świeżego artykułu z "Wysokich Obcasów": > > tiny.pl/hrxj1 Tak, też nam zasymilowanych. Może nie pojedyncze jednostki, ale pojedyncze rodziny. Z naciskiem na pojedyncze! Żyję już sporo lat, przez parę lat mieszkałam w Czechach i na Słowacji. w Polsce to jeszcze "mały pikuś", ale już się zaczyna poprawność polityczno społeczna. > Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Cyganie do obozu 09.09.10, 10:49 A nie mowilem, od dawna, ze Jobikk to faszysci? Groza co robia w Parlamencie Europejskim, wszyscy sie ich boja, bo ich ulubionymy bohaterami sa Hitler i Horthy! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nacjonaliści w UE podnoszą głowy. Mam jednak 09.09.10, 10:52 madzieję że społeczeństwa krajów UE nacjonalistów nie zaakceptują a ich działalność z czasów II Wojny Światowej (na Węgrzech ich przedstawicielem był Horty, na Słowacji ksiądz Tiso) będzie wystarczającym memento dla obecnych pokoleń. Rozumiemiż problem asymilacji romskiej ludności jest trudny, ale nie tędy wiedzie droga do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: najwyższy czas 09.09.10, 11:37 Weź paru cyganów do siebie na chate i wskaż nam dobrą drogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wolę paru cyganów na chacie niz takiego jak ty 09.09.10, 13:32 rasistę. Pomimo swoich wad są sympatyczniejsi od takich jak ty neofaszystów, ale nawet ciebie nie pozwolił bym zamknąć do getta i na tym polega moja wyższość nad tobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wolę paru cyganów na chacie niz takiego jak t 09.09.10, 14:13 Misiu, ty nam nie pisz co ty wolisz, tylko zapraszaj na imprezę z okazji wjazdu rodziny cyganów z przychówkiem do twojej chaty. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma_m Idź poczytaj książki. 09.09.10, 12:18 Jak można w jednym szeregu ustawiac Horthego i Tiso? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitlerem. 09.09.10, 13:37 Wprawdzie Horty nie wsparł swoimi wojskami Hitlera podczas napaści na Polskę, natomiast Tiso tak, tyle tylko że po bitwie w okolicach barwinka tisowcy uciekli jak niepyszni. Natomiast obaj współpracowali z Hitlerem przy eksterminacji Żydów i Romów, więc jak widać nie mnie, tylko tobie potrzebna jest lektura uzupełniająca:) Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitler 09.09.10, 13:55 > Natomiast obaj współpracowali z Hitlerem przy eksterminacji Żyd > ów i Romów, więc jak widać nie mnie, tylko tobie potrzebna jest lektura uzupełn > iająca:) Jesteś idiotą. Eksterminacja węgierskich żydów zaczęła się po obaleniu Miklosa Horthyego przez hitlerowców. Odbyła się pod osobistym nadzorem Eichmanna, a nazistowska marionetka Szálasi został wypuszczony z więzienia, w którym trzymał go Horthy. Polscy żydzi tysiącami dostawali fałszywe dokumenty i uciekali na zachód przy cichej aprobacie węgierskiego rządu Horthyego. Poczytaj coś ze wspomnień Laszlo Osvatha, Zoltana Baló, Józsefa Antalla....Słyszałeś trolu lewacki o tajnych żydowskich sierocińcach we Vać lub Bohony? Albo weż do ręki wspomnienia Karoliny Lanckorońskiej albo Stefana Badeniego, tam dowiesz się między innymi z orginalnych raportów kresowych dywizji AK, jak węgierska armia ratowała żydów polskich w Stanisławowie, Tarnopolu przed ukraińskimi pogromami, które miały miejsce po ucieczce sowietów. Dreszcz po plecach macie bolszewiccy kłamcy, gdy słyszycie nazwisko Miklos Horthy. Długo będziecie pamiętać jak was komuchy rozpieprzył Horthy w 1919 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitler 09.09.10, 14:02 Chyba napisaliśmy mniej więcej to samo na temat kłamstw o Horthym, tylko byłeś szybszy z publikacją. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitler 09.09.10, 14:11 Niestety mam wrażenie,że rzuciliśmy zbyt dużo pereł przed wieprza.On z tego żyje, że kłamie. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitler 09.09.10, 14:00 Niestety, błąd. Horthy'emu trzeba oddać sprawiedliwość; owszem był rewizjonistą, ale trudno żeby jakikolwiek Węgier nie był rewizjonistą w sytuacji kiedy w Traktacie z Trianon kończącym wojnę z Węgrami Alianci "zredukowali" Węgry z 325 tysięcy km2 do niecałych 100 tysięcy, oddając sąsiadom po uważaniu również etnicznie węgierskie tereny. To mniej więcej tak jakby dziś Polskę okroić do rozmiarów Królestwa Kongresowego. Natomiast deportacje Żydów i Cyganów z Węgier do obozów zagłady zarządził dopiero rząd powołany po okupacji Węgier przez Niemców w marcu 1944 roku. Horthy był antysemitą i otwarcie się do tego przyznawał, i wprowadził na Węgrzech ustawy antyżydowskie wzorowane na norymberskich, i wysłał kilka tysięcy Żydów do obozów pracy, ale to było tyle. Węgry pod jego rządami były mocno autorytarne, ale nie faszystowskie. Kiedy rządził samodzielnie "ostatecznego rozwiązania" nie stosował. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma_m Re: Można. I jeden i drugi weszli w pakt z Hitler 09.09.10, 16:57 W związku z tym, że inni mnie zdążyli wyręczyc, powstrzymam się od komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Cyganie do obozu 09.09.10, 10:54 a ja mam pomysł. Niech każdy postępowiec weźmie do siebie na utrzymanie cygańską rodzinę. Problem zniknie, czyż nie? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 10:57 Wiele razy przejechałam Słowację i radzę wszystkim głoszącym tolerancję względem Romó odbyć tę samą trasę. Szybko się wyleczą. Zupełnie się Węgrom nie dziwię, że mają już tego sąsiedztwa dość. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 11:56 losiu4 napisał: > a ja mam pomysł. Niech każdy postępowiec weźmie do siebie na utrzymanie cygańsk > ą rodzinę. Problem zniknie, czyż nie? > > Pozdrawiam > > Losiu Nawet nie musi brać na utrzymanie. Wystarczy, że pomieszka trochę na osiedlu, gdzie jest kilka rodzin romskich. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 13:25 adelix82 napisał: > kolejny populista populista czy realista? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
rumburak07 tak zaczyna się faszyzm... 09.09.10, 10:55 Zacznie się od partii chcącej zakładać obozy dla romów na Węgrzech, no a potem powstanie partia postulująca obozy dla Polaków na Wyspach Brytyjskich, bezdomnych rodaków w Londynie jest pod dostatkiem, wcale bym się nie zdziwił gdyby jacyś angielscy nacjonaliści wpadli na taki pomysł, ciekawe czy wtedy też Polacy będą chwalić takie rozwiązania, Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: tak zaczyna się faszyzm... 09.09.10, 11:05 Jest kolego, bardzo duża różnica pomiędzy bezdomnymi Polakami a Romskim obozowiskiem. Różnica w skali, mentalności, podatności na pomoc i chęć współpracy. Od lat Romowie odmawiają jakiejkolwiek współpracy i chęci uczynienia choćby kroku w stronę cywilizowanej organizacji życia (edukacja, uczciwa praca, płacenie podatków). Setki programów socjalnych poniosło klęskę. Wiem, że łatwo jest szafować hasłami "faszyzm" i "kto bedzie następny?". Ale coś z tym trzeba zrobić, bo wreszcie ludzie, którzy mieszkają w sąsiedztwie Romów, nie wytrzymają i poleje się krew. Cos trzeba wymyślić, zanim się to stanie, a nie oburzać się na "rasistów" i zalecać większą dawkę tolerancji ludziom, którzy boją się wyjsć z własnego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: tak zaczyna się faszyzm... 09.09.10, 11:39 rumburak07 napisał: > Zacznie się od partii chcącej zakładać obozy dla romów na Węgrzech, wersja light dla komuszków Twojego pokroju: zaczyna się od coca-coli i butów na słoninie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
master4k Może od razu IV Rzesza? 09.09.10, 10:58 Kiedyś czytałem o "romskim problemie" artykuły w prasie zagranicznej. Początkowo były dosyć wyważone, a potem już zaczęto walić otwartym tekstem, że "mamy z nimi problem". Niezależnie od kraju w którym mieszkają zarzuty zdają się być tożsame (syf, wstręt do pracy/życie na socjalu, przestępczość). Coś mi się wydaje, że pomysł Węgrów to nie jest jakiś specjalny przejaw ksenofobii tylko najzwyczajniej na świecie mają mniejszą cierpliwość niż inne nacje. Po mojemu to nikt nie ma pretensji do Roma o bycie Romem tylko o to, że bezrobocie, syf i co tam jeszcze jest u nich zasadą, a nie wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
black_eve Cyganie do obozu 09.09.10, 11:01 "Historia lubi się powtarzać, ale za każdym razem więcej kosztuje...", ludzie....nie tędy droga, chcecie pacyfikacji jak z II wojny światowej? najpierw Żydzi byli niewygodni, bo stanowili mniejszość narodową, bez swojego kraju, a teraz się trzeba zabrać za Romów-Cyganów? Mamy XXI wiek! Ja też nie pałam do tej narodowości sympatią, ale na litość boską, getta? może jeszcze komory gazowe? Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 11:54 black_eve napisała: > "Historia lubi się powtarzać, ale za każdym razem więcej kosztuje...", ludzie.. > ..nie tędy droga, chcecie pacyfikacji jak z II wojny światowej? najpierw Żydzi > byli niewygodni, bo stanowili mniejszość narodową, bez swojego kraju, a teraz s > ię trzeba zabrać za Romów-Cyganów? Mamy XXI wiek! Ja też nie pałam do tej narod > owości sympatią, ale na litość boską, getta? może jeszcze komory gazowe? Żydzi przedwojenni w Polsce ciężko pracowali na swoje utrzymanie. Nie byli złodziejami, nie "wróżyli" i nie koczowali przy ogniskach. Fakt i wstyd, że byli dyskryminowani, ale to wynikało z ówczesnego i nie tylko rozumienia chrześcijaństwa. Krk ma w tym swój wielki udział. Romowie-Cyganie nigdy nie chcieli integracji, a i ich zwyczaje zabraniały i do dziś często zabraniają posyłania dzieci do szkół. Oni chcą mieć prawo do swoich nieprzystających do europejskich obyczajów. W Polsce w niektórych rejonach dopłaca się Cyganom za posyłanie dzieci do szkoły. Polaków za to samo prawo pozwala ukarać. Nie porównuj antysemityzmu,. który faktycznie jest hańbą, do nastrojów antyromskich. Romowie sami sobie na to zapracowali i nadal pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Cyganie do obozu 09.09.10, 11:02 olejce do pracy sa ostatni wiec po co majabez rzetelnej pracy panstwa nie bedzie integracji,cyganie nie pracuja bo w nikt ich do pracy nie przyjmie powinni miec procentowy parytet etatow w budzetowce to zbudowaloby elity ktore pociaglyby reszte i to wszyscy wiedza ze innej drogi nie ma ale opisywaniem problemu bez recepty pozwalacie ja wystawiac kryptofaszystom i zwyczajnym durniom,na rynku pracy nikt sie nie przesunie by zrobic miejsce slabszym i od tego jest panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 11:22 "powinni miec procentowy parytet etatow w budzetowce to zbudowaloby elity" haha Tak jest w Stanach.Efekt? Niczego nie da sie w urzedzie zalatwic a ich dzieci i tak wala w zyle. Elity w budzetowce, niezle, ;) A jaka przce chcialbyc dac w polskim urzedzie cyganowi bez umiejetnosci pisania i czytania , bez znajomosci polskiego(w 10 pokoleniu sie nie nauczyli) i bez ZADNYCH kwalifikacji? Moze urzad skarbowy? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Po co budować ??? Cyganie sami tworzą getta 09.09.10, 11:04 www.wykop.pl/link/347026/cyganskie-osiedle-w-czechach/ Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Bezrobotni? A są Romowie, którzy pracują? 09.09.10, 11:10 Mam tu na myśli Roma (niezależnie od płci) w "zwykłej" pracy - na kasie w markecie, jako robotnik budowlany, krawcowa itd. Wymieniam zawody mniej płatne, ale czy bezrobotni nie powinni brać czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka-ltd Zdziwie cie - spytaj brytyjski Home Office :))) 09.09.10, 13:24 W UK dla imigrntow, w tym i cyganskich - istnieje cos takiego jak Workers Registration w HO. Chocby po to, by miec szanse na mieszkania socjalne i dodatki na dzieci Cyganie sie rejestruja, a zeby sie zarejestrowac musza miec stal prace co najmniej przez rok. A ze placa w UK znacznie wyzsza od zasilkow dla bezrobotnych, to zazwyczaj - bo sie bardziej oplaca (chocby oe benefity) - to juz w tej pracy zostaja. Cyganow za kasa nie znam, ale znam pracowniko hurtowni ksiegarskiej. Kobiety glownie sprzataja, bo to praca rano-wieczor i moga w miedzyczasie zajac sie domem i dziecmi. Bloga niewiedza, twardoglowie i brak informacji (a wiec to, co wy prezentujecie na tym forum) jest najlepszym nauczycielem glupiego, przesadnego, histerycznego RASIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Zdziwie cie - spytaj brytyjski Home Office :) 09.09.10, 13:40 ciotka-ltd napisała: > Bloga niewiedza, twardoglowie i brak informacji (a wiec to, co wy prezentujecie > na tym forum) jest najlepszym nauczycielem glupiego, przesadnego, histeryczneg > o RASIZMU. Błoga niewiedza o systemie brytyjskim nie świadczy jakoś najgorzej o Polakach. Czy gdybym zapytał Cię o rozwiązania systemowe (w dowolnej kwestii) w Japonii umiałabyś się o nich wypowiedzieć? W Wlk. Brytanii nie ma z Cyganami problemu? Świetnie. Może Francuzi, Włosi, Węgrzy i Polacy powinni wziąć z Brytyjczyków przykład. Ale to raczej apel do państwa, a nie obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Tyle tylko że to nie państwo a niektórzy obywatele 09.09.10, 13:54 - często o pasożytniczym rodowodzie i katolickim wychowaniu oraz kiepskim wykształceniu - nakręcają spiralę nienawiści przeciwko Romom, Żydom, Ruskom i innym obcym narodowościom, nie mówiąc juz a ateistach, bo proboszcz powiedział im że takich trzeba tępić a że zdanie tepego proboszcza jest dla nich święte, więc tępią. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Pierdu, pierdu... 09.09.10, 14:25 Zapewniam cię, że gdyby Cyganie w Polsce/Rumunii pracowali i łożyli na utrzymanie swoich licznych bachorów nikt o zdrowych zmysłach nie wtrącałby się do ich życia. To tyle. WB stać na utrzymanie Cyganów ?? Świetnie. Nas Polaków nie stać. Wolimy pomagać tym, którzy tej pomocy naprawdę potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Tyle tylko że to nie państwo a niektórzy obyw 09.09.10, 14:33 guru133 napisał: > - często o pasożytniczym rodowodzie i katolickim wychowaniu oraz kiepskim wyksz > tałceniu - nakręcają spiralę nienawiści przeciwko Romom, Żydom, Ruskom i innym > obcym narodowościom, nie mówiąc juz a ateistach, bo proboszcz powiedział im że > takich trzeba tępić a że zdanie tepego proboszcza jest dla nich święte, więc tę > pią. Przyznam, że jestem zmęczony tym ładowaniem w katolików (rozumianych najwyraźniej jako swoista armia klonów) przy każdej nadarzającej się okazji ( a często bez okazji). Są księża idioci cieszący się z łatwo zdobywanego uznania, gdy zwalą winę za wszystkie nie szczęścia na Cyganów, Rosjan i Liberałów, są i księża, którzy tym Cyganom starają się pomagać. Generalizowanie jest łatwe, wiem. Tyle, że do rzeczywistości ma się nijak. Nie istnieje żaden probierz katolików, gejów, Cyganów czy ateistów sprawiający, że wszyscy oni są tacy sami, albo przynajmniej bardzo podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to cię zdziwię. Znam wielu Romów, którzy 09.09.10, 13:44 pracują, studiują i nawet zajmują stanowiska o których ty nawet nie jestes w stanie pomarzyć, bo mają odpowiednie kwalifikacje. Oczywiście jest też wielu romskich meneli, ale takich i w polskim społeczeństwie nei brakuje. Sęk w tym że Polska stworzyła Romom lepsze warunki do integracji niz nasi wschodni sąsiedzi (a zwłaszcza Rumunia) a że nie wszyscy z nich chcieli skorzystać, no cóż, w Polsce, kraju który jak żaden ucierpiał na skutek działań faszystów dzisiaj również i faszyści się zdarzają. Czy zatem i ich należało by umieszczać w gettach lub w inny sposób profilaktycznie izolować od społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
odowk uważajcie 09.09.10, 11:11 bo to partkia skinolsko-faszystowska, tak jak u nas ONR. Można nie lubić żebractwa i złodziejstwa wśród Cyganów, a jednocześnie nie mieć poglądów nazistowskich, jak ONR czy Jobbik. Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton [...] 09.09.10, 11:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak.damski Re: uważajcie 09.09.10, 12:39 odowk napisał: > bo to partkia skinolsko-faszystowska, tak jak u nas ONR. Można nie lubić żebrac > twa i złodziejstwa wśród Cyganów, a jednocześnie nie mieć poglądów nazistowskic > h, jak ONR czy Jobbik. Niestety, pozostałe partie łżą i omijają śmierdzący problem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierogi_z_jagodami Cyganie do obozu 09.09.10, 11:12 wszystkim, którzy mają wątpliwości proponuję pomieszkać w sąsiedztwie Cyganów, to wystarczy .. nic nie mam przeciwko tym ludziom, ale .... są potwornie uciążliwi ...zakwaterowali w pewnym domu kwaterunkowym chyba ze dwie rodziny ... tam mieszkała moja rodzina, to był najprawdziwszy horror, brud, hałas, obyczaje, po prostu nie dało rady tam mieszkać, kuzyn jest filozofem, pisze .i.. hehe.. mógł sobie pofilozofować... Odpowiedz Link Zgłoś
roll Obóz to dobry pomysł. 09.09.10, 11:14 Ponad to jeszcze jeden problem się sam rozwiąże .Oni w tym obozie nie będą mogli kraść(bo sami sobie?). Odpowiedz Link Zgłoś
elgregorius Cyganie do obozu 09.09.10, 11:15 W sprawie Cyganów dominują dwie opinie albo, że są to niewinne baranki boże przez wszystkich prześladowane ponieważ chcą żyć inaczej albo też że są to darmozjady które należy wytępić. Obydwie opinie są idiotyczne. Aby rozwiązać problem należy rozpocząć pracę od podstaw, z jednej strony ukrócić możliwość pobierania pezez Cyganów zasiłków z pomocy społecznej itp. z drugiej umożliwić im rozwój poprzez edukację itp. W Polsce państwo powinno na tym polu współpracować z tzw. arystokracją cygańską, która powinna przestać uważać Cyganów rumuńskich za gorszych od siebie - bo nie są Dziawara Romano. Co do sąsiedztwa Cyganów - Cygan nigdy nie okradnie swojego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 11:51 elgregorius napisał: > W sprawie Cyganów dominują dwie opinie albo, że są to niewinne baranki boże prz > ez wszystkich prześladowane ponieważ chcą żyć inaczej albo też że są to darmozj > ady które należy wytępić. > Obydwie opinie są idiotyczne. > Aby rozwiązać problem należy rozpocząć pracę od podstaw, z jednej strony ukróci > ć możliwość pobierania pezez Cyganów zasiłków z pomocy społecznej itp. z drugie > j umożliwić im rozwój poprzez edukację itp. tłumokowato to Ty problem przedstawiłeś. Z jednej strony: prawdą jest że Cyganie kradną, oszukują i po urzedowemu, zyja "na zasiłku" natomiast jaja se chyba robisz pisząc, że nie mają umożliwionej drogi edukacji czy czegoś tam. Otóż MAJĄ. Chyba wszędzie w UE. Cygan to taki sam obywatel jak każdy inny. Prawo do edukacji MA i MOŻE z niego korzystać. I tylko Elgregorius może coś innego twierdzic. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:42 Zabierzesz im zasilki, to beda jeszcze wiecej krasc. Jedyne rozwiazanie to wysiedlenie cyganow z Europy do Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami A kto im broni się uczyć?! 09.09.10, 12:49 elgregorius napisał: > należy rozpocząć pracę od podstaw, z jednej strony ukrócić > możliwość pobierania pezez Cyganów zasiłków z pomocy społecznej itp. z drugiej > umożliwić im rozwój poprzez edukację itp. Ale kto im zabrania posyłać dzieci do przedszkoli i szkół?! > W Polsce państwo powinno na tym polu współpracować z tzw. arystokracją cygańską ... która w większości niestety stawia romanipen (zwyczajowe prawo) nad prawem państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: A kto im broni się uczyć?! 09.09.10, 13:02 Nie wiesz? Niedawno był artykuł w wyborczej-boją się o córki, żeby ich nikt nie porwał, bo zgodnie z ich "świętą" tradycją miesiączkująca dziewczynka jest kobietą i zalotnik ma prawo porwać taką kobietę:/ Biorą pieniądze za to., żeby dzieci szły do szkoły, ale "tradycja" jest silniejsza. Każdy kto mówi o chęci asymilacji ze strony Romów, ten albo bredzi, albo uprawia tani populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka-ltd Jestes idiotka - przykro mi:) 09.09.10, 13:27 Bo tylko niektore grupy cyganskie (w Polsce chyba tylko bardzo nieliczni Lovari) zawieraja zwiazki malzenskie przez porwanie. A poza tym teoria u Cyganow bardzo rozni sie od praktyki - teoretycznie kazda dziewczyna biologicznie dojrzala, nawet 12-latka moze zawrzec cyganski zwiazek malzenski, w praktyce... Coz, Don Vasyl ani wydac za maz corek przed 20-tka:) Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Nie jest idiotką 09.09.10, 14:04 > tylko niektore grupy cyganskie (w Polsce chyba tylko bardzo nieliczni Lovari) > zawieraja zwiazki malzenskie przez porwanie. Gdyby to było wytłumaczenie to tylko dziewczyny z tej grupy / klanu nie chodziłyby do szkoły właśnie ze strachu przed porwaniem. A inne? A chłopcy to też nie chodzą do szkoły bo się boją że ich porwą i przemocą ożenią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekrolegion Cyganie do obozu 09.09.10, 11:16 Azjaci przyjeżdżając do Europy zakładają własne interesy, płaca podatki, żyją uczciwie i nie ma z nimi problemów. Towarzystwo z afryki czy cyganie wiecznie mają pretensje o wszystko, wszędzie widzą rasistów, niezwykle ociężale "starają się asymilować" z Europejczykami. Czym to wytłumaczyć? Kiedyś jeden Wietnamczyk powiedział w radiu (Tok Fm) że oni (Azjaci) przyjeżdżając tu zachowują się jak gość szanujący gospodarza, jego kulturę i zwyczaje. Może niech murzyni i reszta wezmą sobie do serca słowa Wietnamczyka a ich problemy znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Przecież Azja ma kilkatysiecy lat kultury i 09.09.10, 12:37 cywilizacji. A Cyganie czy Afrykanie - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 12:46 Sa Azjaci i azjaci. Azjaci z dizej litery A to sa np. Chinczycy, Koreanczycy i Japonczycy, czesciowo Wietnamczycy, bo to sasiedzi Chin. Reszta to dzicz. Nawet w Indiach, z ta ich niby antyczna kultura, setki milionow ludzi jest skazanych na nedze i poniewierke, gdyz urodzili sie w niewlasciwej kascie "nietykalnych"... Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 14:28 Do Europy przyjezdzaja ci bogatsi Azjaci,ktorym uda sie uzbierac na bilet lotniczy, albo ktorym rodzina sfinansuje studia. Bieda wielu ludzi w Azji jest niewyobrazalna. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Cyganie do obozu 09.09.10, 11:22 tu zdjęcia z cygańskiego blokowiska w Czechach www.wykop.pl/link/347026/cyganskie-osiedle-w-czechach/ Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Cyganie do obozu 09.09.10, 11:24 to jeszcze lepsze www.youtube.com/watch?v=5iLbUnKCY2c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Cyganie do obozu 09.09.10, 11:24 od setek lat nigdzie ich nie chca, przepedzaja....a cyganie nadal nie potrafia lub nie chca sie dostosowac- to mowi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś