remik.bz
10.09.10, 09:46
Jako zwolennik PiS-u z przyczyn ideologicznych i zdecydowany przeciwnik lewicy i PO ( też z przyczyn ideologicznych) mam ważne pytanie do Prezesa PiS Pana Jarosława Kaczyńskiego.
Pytanie to brzmi:czy zamierza Pan (PiS) kiedykolwiek wygrać jakiekolwiek wybory - najlepiej parlamentarne ?
Nie zamierzam w nieskończoność popierać ugrupowania, które robi wszystko , aby być wieczną, niewiele znaczącą opozycją.
"Zdobycie władzy" gwarantuje mozliwość utrzymania w zyciu publicznym waznych dla mnie wartości, zwiększa prawdopodobieństwo wyjaśnienia przyczyn katastrofy smoleńskiej i nalezytego upamietnienia ofiar, zwieksza mozliwość wyeliminowania (chociaż częściowego) z życia publicznego peowskiego przyzwolenia na "kręcenie lodów przez Rychów".
Wielki sukces wyborczy (bo 47 % to wielki sukces), który Pan osiągnął dzieki mądrej polityce mądrych ludzi z PiS-u (Kluzik , Pncyliusz, Jakubiak, Kowal) oznacza ,że była to dobra droga, że kontynuacja tej drogi moze przerodzić się w sukces wyborczy.
Pan z tej drogi zawrócił.
Pytam wiec : czy rzeczywiście marzy Pan o roli "wiecznej opozycji". Bo PiS z twarzą Macierewicza czy Kurskiego to ma szansę na 15% (albo i mniej)poparcia, z twarzą Kowala, Poncyliusza, Jakubiak i Kluzikowej nawet na wiekszość w Sejmie.
Bardzo proszę też o konkretne uzasadnienie "wyroku na Jakubiak". Jako "elektorat" chcę po prostu wiedzieć czym i jak "zgrzeszyła".
Mam prawo do takiej informacji.
To dla mnie ważne , abym wiedział, czy dalej głosować na PiS czy szukać alternatywy.
Myslę, że nie jestem wyjątkiem w pisowskim elektoracie.