olewus.1 14.09.10, 09:44 Kaczy6ńscy patriotami ? Ha,ha,ha,ha,ha !!!! forum.gazeta.pl/forum/w,904,114630377,114640235,Kaczynscy_patrioci_Ha_ha_ha_ha_ha_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podhajce Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były prz... 14.09.10, 09:57 Szanowny panie Ministrze powinien pan każdy dzień zaczynać od stwierdzenia " Nie ma w Polsce ważniejszego człowieka od prezesa, Wielkiego polityka, Wielkiego Patrioty, Wielkiego Językoznawcy, WIELKIEGO , WIELKIEGO NAJWIĘKSZEGO . A pan tu jakieś racjonalne banaluki plecie. Wstyd panie Ministrze,że też jeszcze pan sobie nie przyswoił .."iż wolna ,patriotyczna i katolicka Polska TYLKO PIS-em stoi" Aż mi się tutaj na siłę pcha cytat z Sienkiewicza "...na kolana psie..." Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku [...] 14.09.10, 10:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie bój nic! 14.09.10, 15:55 pijpijrusku napisała: > Kaczynski to drugi czlowiek w moim zyciu. {po Jaruzelskim},ktorego moglbym z czystym sumieniem zabic.To byloby niewatpli > we poswiecenie dla dobra narodu.Oby nie okazalo sie ,ze dla RATOWANIA narodu.To > przeciez jest naradzajacy sie maly Hitlerek. "Fakelzug" juz zorganizowal.Przer > aza mnie to scierwo. No wiesz?! Ani Jaruzelski (bo stary i bez jakichkolwiek możliwości czy wpływów politycznych), ani Kaczyński (bo ciężko chory psychicznie, choć - z uwagi na pamięć sowieckich "psychuszek" i leczenia tamże dysydentów ze "schizofrenii bezobjawowej" - nikt mu o tym oficjalnie nie odważy się powiedzieć i doradzić wizyty u psychiatry) nie jest wart aż takiego zaangażowania ze strony kogoś takiego, jakim Ty mi się jawisz. Żaden z nich nie jest groźny: Jaruzelski siedzi jak mysz pod miotłą, Kaczyński - wprawdzie - szaleje i na pewno szaleć będzie coraz bardziej, aż całkiem popadnie w ostateczny obłęd, zrobi coś złego sobie (ani mi by się śniło mu w tym przeszkadzać) lub komuś (niech ci, którzy się do niego zbliżają, sami uważają) i - ostatecznie - w kaftanie bezpieczeństwa pojedzie do domciu bez klamek. I dobrze! A co do "małego Hitlerka", to wiedz: historia się powtarza, ale tylko jako farsa. I taką komicznie farsową postacią już jest i pozostanie na zawsze nasz "mały Hitlerek". Odpowiedz Link Zgłoś
zdroworozsadkowiec Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 14.09.10, 11:51 Wiesz Podhajec, Gdyby to ode mnie zależało, takich oszołomów jak Ty bym zamykał Odpowiedz Link Zgłoś
maritt.g Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 14.09.10, 15:37 Podhajec żartował. To widać, słychać i czuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 14.09.10, 15:58 zdroworozsadkowiec napisał: > Wiesz Podhajec, > Gdyby to ode mnie zależało, takich oszołomów jak Ty bym zamykał Bogu dzięki - nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 15.09.10, 11:24 koloratura1 napisała: > > Gdyby to ode mnie zależało, takich oszołomów jak Ty bym zamykał > > Bogu dzięki - nie zależy. Czyżbyś była osoba wierzącą? Zaskoczyłaś mnie. Witam Koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 15.09.10, 20:41 remik.bz napisał > koloratura1 napisała: > > > > Gdyby to ode mnie zależało, takich oszołomów jak Ty bym zamykał > > > > Bogu dzięki - nie zależy. > > Czyżbyś była osoba wierzącą? Zaskoczyłaś mnie. > Witam Koleżankę. Nie jestem wierząca w żadnego konkretnego boga, a co do Twego, hmm... powitania, to chyba się pospieszyłeś... PS.: Niektórzy Anglicy, w sytuacji, gdy my zawołamy: "O jejku!", "O Boże!":, "O kurczę!", itp.; powiedzą: "By Jove!". Czy uznasz ich za wyznawców mitologicznego Jowisza (Zeusa)? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 16.09.10, 08:26 koloratura1 napisała: > Bogu dzięki Ależ ewidentnie dziekujesz jakiemuś bogu ! Nie sądzę , abys pod tym pojęciem "boga" rozumiała twórców naszego systemu prawnego, który to system zabrania "zamykać" kogos tam ( o kim dyskusja) Nie jestem wierząca w żadnego konkretnego boga, a co do Twego, hmm... powitania > , to chyba się pospieszyłeś... Nie pospieszyłem się. Skoro dziekujesz jakiemuś bogu (nie ważne jakiemu) , nawet podświadomie- to oznacza,ze jesteś zwolenniczka światopoglądu idealistycznego . Ja równiez. W tej sytuacji uzycie słowa "Kolezanka" było jak najbardziej uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 16.09.10, 16:12 remik.bz napisał: > koloratura1 napisała: > > > Bogu dzięki > > Ależ ewidentnie dziekujesz jakiemuś bogu ! A jak zawołam: "O kurczę!", to to na pewno będzie świadczyło o moim szczególnym uwielbieniu dla drobiu? Wiesz co, nie rżnij głupa... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były p 20.09.10, 09:14 koloratura1 napisała: > remik.bz napisał: > > > koloratura1 napisała: > > > > > Bogu dzięki > > > > Ależ ewidentnie dziekujesz jakiemuś bogu ! > > A jak zawołam: "O kurczę!", to to na pewno będzie świadczyło o moim szczególnym > uwielbieniu dla drobiu? > > Wiesz co, nie rżnij głupa... No teraz to mnie przekonałaś. A własciwie nie Ty, tylko kolega z pokoju , który przed chwilą powiedział "ja pier.olę" (po zapoznaniu się z nowym poleceniem szefa). A w tym momencie zdecydownaie (widziałem ) tego nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 10:33 Chronologia pkt.1: 27 stycznia 2010 Minister Handzlik z Kancelarii Prezydenta RP informuje o zamiarze uczestniczenia Prezydenta w uroczystościach katyńskich.List ten otrzymuje Kancelaria Premiera oraz Ambasada Rosyjska w Polsce. PYTANIE: Czy MSZ podjęło jakiekolwiek związane z tym kroki dyplomatyczne? Chronologia pkt.2: Na początku lutego wpływa zaproszenie od Premiera Putina dla Premiera Tuska. Zostaje niezwłocznie przyjęte. Przypadek? PYTANIE: Czy MSZ prowadziło rozmowy sprawie uzgodnienia warunków przyjęcia zaproszenia przez Pana Premiera Tuska? Czy w ich trakcie uwzględniono plany udziału w uroczystościach Prezydenta RP? Chronologia pkt.3: "Ja myślę, że byłoby lepiej, żeby to była wspólna wyprawa prezydenta i premiera, ale jeżeli jest to niemożliwe, to ja jadę w dniu, w którym będą podstawowe uroczystości, a to jest 10 kwietnia" - powiedział w czwartek dziennikarzom prezydent Lech Kaczyński. Chronologia pkt.4: "Putin wplątuje Tuska w misterną grę" Ostrzega politolog z UJ - Prof. Antoni Dudek: "Jest jeszcze jeden istotny aspekt zaproszenia Tuska do Katynia, związany ze zignorowaniem w ten sposób prezydenta Kaczyńskiego. Od strony dyplomatycznej wszystko jest oczywiście w porządku: premier zaprosił premiera" Chronologia pkt.5: Minister Arabski wytłumaczył, że szef rządu 7 kwietnia będzie w Katyniu w ramach bilateralnej wizyty w Rosji na zaproszenie Władimira Putina. Z kolei Lech Kaczyński będzie uczestniczył 10 kwietnia w uroczystościach katyńskich zorganizowanych przez Radę Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa. Tomasz Arabski wytłumaczył, że wizyta polskich przywódców w Katyniu została uzgodniona między Kancelariami Prezydenta i Premiera. Zaznaczył również, że rozwiązanie to "nie rozbija" uroczystych obchodów rocznicy Zbrodni Katyńskiej. Minister dodał, że nie wiadomo jeszcze, jak będzie wyglądał udział Rodzin Katyńskich w wizycie premiera 7 kwietnia. Nim mnie zwyzywacie od "Pisiorów" sprawdźcie fakty i ich kolejność! A więc to nie Prezydent "pchał się" do Katynia - to zaproszenie dla Premiera Tuska przyszło zaraz po tym, jak Kancelaria Prezydenta poinformowała Ambasadę Rosji o zamiarze wizyty Prezydenta Polski w Katyniu. No i Panowie Rząd zwietrzyli możliwość "dokopania Kaczyńskiemu" i "dorżnięcia watahy". Pewnie, że nie spowodowało to katastrofy - ale jasno pokazuje stosunek tych Panów do Polskiej Racji Stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
makar4 Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 11:04 "Pewnie, że nie spowodowało to katastrofy - ale jasno pokazuje stosunek tych Panów do Polskiej Racji Stanu!" Słusznie oddzielasz bezpośrednią przyczynę katastrofy od tła politycznego, jednak z ostatnią frazą się nie zgodzę. Nie plącz wyjazdu polityczno-agitacyjno-przedwyborczego, szybko tracącego poparcie narodu prezydenta z POLSKĄ RACJĄ STANU. Racje i mrzonki Lecha to wcale niekoniecznie racja stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
takataka_ta Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 11:05 tbarbasz napisał: > Nim mnie zwyzywacie od "Pisiorów" sprawdźcie fakty i ich kolejność! > A więc to nie Prezydent "pchał się" do Katynia - to zaproszenie dla Premiera Tu > ska przyszło zaraz po tym, jak Kancelaria Prezydenta poinformowała Ambasadę Ros > ji o zamiarze wizyty Prezydenta Polski w Katyniu. Dla mnie , po przeczytaniu forum.gazeta.pl/forum/w,904,114630377,114640235,Kaczynscy_patrioci_Ha_ha_ha_ha_ha_.html to raczej wizyta przed wyborami 2010 była :/ Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 11:21 Pierdoły opowiadasz ! Dla pełnego wywodu trzeba jeszcze wplątać Obamę do spisku. Byłby to wariant "B" ! Wszyscy bowiem wiemy, że premier Tusk parę dni po 10-tym kwietnia miał na zaproszenie Obamy lecieć do Waszyngtonu na konferencję w sprawie bodajże terroryzmu. I co ogłosił nasz Prezydent Tysiąclecia ? Ano, że to skandal bo to on trzyma kałasza a nie jakiś premier i on powinien lecieć.... Jalkos Obamy nie przestraszył i wkrótce zapowiedział, że on w tym samym czasie poleci pobratać się z Polonusami w Chicago..... To by się tutka nalatała w te i nazat. Więc pieprzenie o spiskach, o nastawaniu na cenne życie to są bzdury. Facet wysadził się na własnym EGO, szkoda, że w towarzystwie 95 innych osób.... Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 11:52 Widzę, że jakiejkolwiek polemiki z którymkolwiek z punktów merytorycznej brak. Jeśli dla Was ważne jest jedynie KTO mówi - a nie CO mówi, to ja wysiadam. Nie popieram takiego kodeksu: Par.1: "Kaczor" (obojętnie który) jest BE i nigdy nie może mieć w niczym racji! Par.2: W razie wątpliwości patrz Par.1. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 15.09.10, 21:26 No ale to niestety prawda. Było to podawane przez prasę, możesz sprawdzić. Tylko delikatności PO zawdzięczamy , że się tego nie wyciąga gdyż nie mówi się żle o zmarlych.... Ale to jest niestety fakt. Wizyta w Chicago została odwołana tak jak wizyta Tuska ze względu na katastrofę.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 14.09.10, 16:36 tbarbasz napisał: > zaproszenie dla Premiera > Tuska przyszło zaraz po tym, jak Kancelaria Prezydenta poinformowała Ambasadę > Rosji o zamiarze wizyty Prezydenta Polski w Katyniu. Wredne Ruskie! Jak one śmiały - na swoim własnym terytorium - cokolwiek organizować i jeszcze wysyłać zaproszenie polskiemu prezydentowi (a ten, bałwan i zdrajca, to zaproszenie miał czelność przyjąć!) dwa dni przed imprezą, organizowaną - na ich terytorium - przez takiego Super Stara jak Lech I Wielki, Polski Pisprezydent Wszech-czasów?! Przecież zostali poinformowani! W dodatku - ichni prezydent (Miedwiediew) nie uznał za słuszne i właściwe zareagować w jakikolwiek sposób! A przecież jego psim obowiązkiem było przywlec się (najlepiej - na klęczkach), coby naszą Gwiazdę powitać i złożyć Mu hołd. > No i Panowie Rząd zwietrzyli możliwość "dokopania Kaczyńskiemu" i "dorżnięcia w > atahy". Możesz jaśniej: na czym polegało to "dokopanie Kaczyńskiemu" oraz "dorżnięcie [chyba mało skuteczne?] watahy? > Pewnie, że nie spowodowało to katastrofy Nie-e? Jarek uważa inaczej... > - ale jasno pokazuje stosunek > tych Panów do Polskiej Racji Stanu! A ja myślałam, że - jeśli już - to do Lesia Pisprezydenta...[ No, chyba że Lesio = Polska Racja Stanu. Ciekawość... Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Pytania do p.Ministra Sikorskiego: 15.09.10, 00:32 Chronologia jedno , racja stanu drugie. Gdyby Putin nie zaprosił premiera , to pewnie pojechaliby razem. Natomiast odrzucenie zaproszenia Putina przez Tuska to wielka niezreczność. Wizyta wspólna Lecha i Tuska z Putinem nie wchodziła w grę. Co by tam robił Lech ? Platał sie pod nogami? Putin by go ignorował , bo zapamietał jak ten sie zachował w Gdańsku wobec niego. Ego Lecho nie zniosłoby takiej obrazy . Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Powinna byc wspólna wizyta 15.09.10, 10:59 etwas-geheimnis napisał: > Chronologia jedno , racja stanu drugie. Gdyby Putin nie zaprosił premiera , to > pewnie pojechaliby razem. Natomiast odrzucenie zaproszenia Putina przez Tuska t > o wielka niezreczność A niby dlaczego niezręczność? Przypominam,że chodziło o Katyń a nie o sprawy bieżące, współprace gospodarczą czy kulturalną. W sprawach Katynia Rosja co najmniej powinna się liczyć z naszą opinia - przy założeniu , ze jest gotowa do normalizacji stosunkow z Polska. Jesli to założenie jest fałszywe- to koniec dyskusji - J. Kaczyński ma rację w swych wywodach. Rosja "kombinuje" a Tusk się przyłącza, albo jak dziecko daje wrabiać. Jesli Rosja rzeczywiście chciała poprawy stosunków z Polska - to w sprawie Katynia powinna iść na duże ustępstwa - wie jak wazna to dla nas sprawa. W tej sytuacji (po zaproszeniu od Putina) Tusk bezwzględnie powinien zasugerować Rosji jedne , wielkie , polskie przede wszystkim uroczystości. Uroczystości z Prezydentami Polski , Premierem , Generalicją, Parlamentarzystami , Rodzinami Katyńskimi. Tego wymagała polska racja stanu - aby uroczystości katyńskie miały godna oprawę - z najwyższym konstytucyjnym przedstawicielem RP. Jesli Tusk tego nie dostrzegał- to jest po prostu niekompetentny. Jesli dostrzegał i z premedytacja poszedł na warunki rosyjskie - to zadziałał wbrew polskiej racji stanu. Zgodził się na umniejszenie roli "Katynia" jako symbolu . Pytanie tylko jakimi pobudkami sie kierował. Myslę,ze chęć "dokuczenia Kaczorowi" (jak wielokrotnie to robił) była jedna z pobudek . PS pytasz " Co by tam robił Lech ?" Poczytaj Konstytucję , rozdział o Prezydencie RP. Jesli uważasz ,że najwyższy przedstawiciel RP nie miałby niczego do roboty na uroczystosciach katyńskich- to uzasadnij taka tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Powinna byc wspólna wizyta 15.09.10, 11:13 Widacznie sam prezydent Kaczyński uznał że nie ma co robić na uroczystościach katyńskich, skoro w poprzednich latach się na nich nie pokazywał. Jeżeli uroczystości odobywają się na szczeblu premierów to odbywają się na szczeblu premierów, inne rozwiązanie to ogromy dyplomatyczny faux pas i kompletne zdegradowanie wizerunku Polski. A tylko na tym i wyłącznie na tym zależało L. Kaczyńskiemu. Dodatkowo jego podrygi na zasadzie "ten wstrętny Tusk będzie w Katyniu a ja nie" nie przynoszą ex-prezydentowi chluby. A przecież to on miał patent na patriotyzm tak jak PiS ma patent na twoje mityczne wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Premier najwyższym przedstawicielem RP ???? 15.09.10, 11:19 obraza.uczuc.religijnych napisał: Jeżeli uroczystości odobywają się na szczeblu premierów to odbywają się na szcz > eblu premierów, Problem w tym,ze tak ważne dla nas uroczystości nie powinny sie odbywać na szczeblu premierów. O ile wiem wg naszej Konstytucji premier nie jest najwyższym przedstawicielem RP. A zawsze uważałem ,ze obecność konstytycynjnwego , najwyższego przedstawiciela RP na takich uroczystościach jest konieczna dla godnego uczczenia naszych pomordowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Premier najwyższym przedstawicielem RP ???? 15.09.10, 11:36 Problem w tym, że wcześniejsze uroczstości odbywaly się bez premierów i bez prezydentów, czyli ich nieobecność nie staniowiła żadnego problemu. Usiłujesz tradycyjnie, w swoim stylu, znaleźć problem tam, gdzie go nie ma. kaczyński nie musiał udawać się do Katynia bo wcześniej tam się nie udawał olewając zupelnie katyńskie ofiary. Dopiero jak tusk zaproszenie od Putina to Lech się obudził bo przeciez to on a nie Donald miał patent na patriotyzm i martyrologię. do tego dochodzą kwesie dyplomatyczne, ranga wizyty itp. Nigdzie nie pisałem że premier jest najwyższym przedstawicielem RP, pisalem jedynie że poprzedni najwyższy przedstawiciel RP olewał Katyń równiutko. Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku [...] 14.09.10, 11:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Jak długo jeszcze ... 14.09.10, 11:06 ... będziemy wysłuchiwać bredzenia w malignie. Ze taż minister sporego państwa w środku Europy musi się tłumaczyć z wszystkiego co choremu z nienawiści facetowi sśina na język przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Re: Jak długo jeszcze ... 14.09.10, 11:45 Ze taż minister sporego państwa > w środku Europy musi się tłumaczyć z wszystkiego co choremu z nienawiści faceto > wi sśina na język przyniesie. Ot, sny o potędze! Spore? Czym spore? - Ludnościowo? Ujemny przyrost naturalny, około 7% już wywiało, a drugie tyle tylko czeka na okazję... - Gospodarczo? No tak, "zielona wyspa". Ale jaki jest POLSKI produkt znany na Świecie? Polska specjalność? SKODA - wiadomo, Czesi (choć kapitał niemiecki) - a FIAT czy OPEL? Kto powie, ze są polskie? To tylko przykład... - Obszarowo/surowcowo? No mamy węgiel - ale on jest BE! I nawet my nie powinniśmy go używać. Siarka nie bardzo idzie, nieco lepiej z miedzią. No, ale gaz łupkowy na uratuje (o ile nie damy się złupić!), - Intelektualnie/innowacyjnie? Proszę mnie nie rozśmieszczać! Uniwersytetów u nas jak mróweków - ale w I pięćsetce tylko dwa - UW i UJ, a i te pod koniec. Finansowo! Tak niewątpliwie! Łączne zadłużenie zagraniczne i krajowe 500 miliardów dolarów! To jest coś!!! Zejdź na Ziemię z obłoków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy013 Re: Jak długo jeszcze ... 14.09.10, 12:54 hmm. Fotele samochodowe z Groclinu, kajaki i łódki olimpijskie, samoloty rolnicze, szybowce, słodycze (Princessa, Wedel), kiełbasa, alkohole... nie jest tak źle. Trochę polskich marek się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maritt.g Re: Jak długo jeszcze ... 14.09.10, 15:45 Prince Polo - "wafelki produkowane w Polsce specjalnie dla Islandczyków" :) Haldor Laxness:" Duszpasterstwo koło lodowca" Zwracam uwagę, że autor tej enuncjacji był noblistą Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochodzi Re: Jak długo jeszcze ... 14.09.10, 14:15 No ale informatyków/programistów mamy najlepszych na świecie pomimo,że PCety dotarły do nas później niż do Afryki :) Smutne jest to,że marnujemy potencjał ludzki na rzecz Krzemowej Doliny :( Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były prz... 14.09.10, 12:05 Czy ktokolwiek mógł przewidzieć, że w wariackim dążeniu do odzyskania władzy Jarkacz zamyślił nawet bratobójstwo i morderstwo 95 niewinnych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Wizyty premiera i prezydenta w Katyniu były prz... 14.09.10, 12:13 Niejaki Leszek z rodu Kaczynskich zoztal wepchniety na pozycje, ktorej nie dorosl, przez niejakiego Rydzowatego w chwili ich wzajemnej sympati. Calu jego okres urzedolenia to nieprzerwany ciag problemow bardzo obciazajacych Polske wiec i zakonczenie musial zalatwic w swoim stylu. Taka kropka nad "i" . Szkoda tylko tych 90-ciu paru innych, bo tych ktorzy mu pomogli w katastrofie to nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Pisolubni, w wiekszosci. czytajac cokolwiek, 14.09.10, 13:22 rozumieja to co w tytule, a i tak niedokladnie. J.K. to umiejetnie wykorzystuje, rzuca jedno, drugie zdanie, sekta niesie je w Polske bez weryfikacji i zrozumienia, i bzdury zaczynaja zyc wlasnym zyciem. Na tej zasadzie, bez zrozumienia calosci, wypacza sie do dzisiaj znaczenie slow p.Mazowieckiego o grubej kresce. Jednak biale jest biale, czarne jest czarne o czym nikt wiedzacego najlepiej J.K. nie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Grochem o ścianę!!! 14.09.10, 15:51 Trzeba zaapelować do mądrych redaktorów by z cierpliwościa aniołów tłumaczyli głąbom z PiS, że premier Tusk był zaaaproooszooony przez premiera Putina na uroczystości w Katyniu. Nie był gospodarzem. LK, JK i PiS w swojej głupocie postanowili "przebić" tamtą uroczystość i stało się to co się stało. Ale PiSowe muły - skoro - tamto nie wyszło będą ględzić do końca świata, że winien Tusk bo powinien zabrać (???) prezydenta. Chyba na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 11:15 Trzeba zaapelować do mądrych redaktorów by z cierpliwościa aniołów tłumaczyli g > łąbom z PiS, że premier Tusk był zaaaproooszooony przez premiera Putina na uroc > zystości w Katyniu Czy uroczystości w Katyniu organizowała Rosja? Czy uważasz za normalne , aby w sprawie Katynia Rosja dyktowała nam warunki uczczenia naszych pomordowanych oficerów? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 11:39 Tak, te konkretne uroczystości organizowała Rosja i zaprosila na nie m.in. Tuska, rodziny ofiar katyńskich itp. Wpychanie na tę uroczystość odbywającą się na szczeblu premierów kogoś takiego jak prezydent byłoby totalnym ośmieszeniem się na polu dyplomacji. tak samo jak zresztą obrażanie się że uroczystości nie odbywają się na szczeblu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 12:18 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Tak, te konkretne uroczystości organizowała Rosja i zaprosila na nie m.in. Tusk > a, rodziny ofiar katyńskich itp. Wpychanie na tę uroczystość odbywającą się na > szczeblu premierów kogoś takiego jak prezydent byłoby totalnym ośmieszeniem się > na polu dyplomacji No to nalezy sobie odpowiedzieć na pytanie: co jest wazniejsze-osmieszenie się na szczeblu dyplomacji czy godne uczczenie pomordowanych w Katyniu polskich elit. Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 12:35 > No to nalezy sobie odpowiedzieć na pytanie: co jest wazniejsze-osmieszenie się > na szczeblu dyplomacji czy godne uczczenie pomordowanych w Katyniu polskich elit. > Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie co jest a co nie jest "godnym uczczeniem pomordowanych". Już ustaliliśmy, że nie jest ją wizyta Prezydenta i najwyższych władz wojskowych ponieważ w poprzednich latach ich tam nie było i nic złego się nie stało, nikt nie uważał się za urażonego. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 12:44 Ośmieszenie się na polu dyplomacji nie będzie godnym uczczeniem poleglych w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 12:25 > Czy uważasz za normalne , aby w sprawie Katynia Rosja dyktowała nam warunki uczczenia > naszych pomordowanych oficerów? Katyń znajduje się na terytorium Rosji. Cokolwiek chcemy tam robić zawsze będziemy robić wyłącznie za ich zgodą (to ta sama prawda, której zwolennicy PiS nie rozumieją w sprawie śledztwa). Oczywiście, że możemy się stawiać i na pewne ich warunki się nie zgadzać, będąc jednak świadomym, że w skajanym wypadku zabronią nam tam robić cokolwiek. To działa w dwie strony. Mimo, że Czeczeni są obywatelami Rosji (przynajmniej w świete prawa międzynarodowego) nic Rosji do tego co Czeczeni robią w Polsce. Rosja w tej sprawie może co najwyżej protestować. Jeżeli chcemy "po swojemu" nie licząc się z niczyją opinią czcić ofiary Mordu Katyńskiego to tylko na terenie Polski. To powyżej to też jest grube uproszczenie "my Polacy" w "Polsce". To jednak bynajmniej nie oznacza, ze dowolna grupa Polaków może w dowolny sposób czcić ofiary Katynia na dowolnym skrawku terytorium Rzeczpospolitej. To TEŻ jest ograniczone prawami. Jak mi się nie będzie podobało to jak będziesz chciał robić jakąś imprezę na terenie mojego ogródka to cię przy pomocji Policji przegnam. O tym skolei "nie wiedzą" zwolennicy "Obrony Krzyża". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 13:21 maaac napisał: Katyń znajduje się na terytorium Rosji. Cokolwiek chcemy tam robić zawsze będzi > emy robić wyłącznie za ich zgodą Oczywiście. Były czasy , kiedy wogóle na nic nam nie pozwalali w sprawie Katynia . Teraz (podobno) chcą ocieplic nasze wzajemne stosunki. No to jest szansa cos "ugrać" - chociazby w tej sprawie Katynia. Trudno za "ciepłe" uzanć takie stosunki , gdy Rosja coś zadecyduje a my z definicji na wszystko się zgadzamy. I o to mam pretensje do Tuska, że nawet nie próbował nadac większej rangi wizycie katyńskiej. Po prostu zgodził się tak jakby poprzez wizyte dostapił wielkiej łaski i zaszczytu ( a tak naprawdę brał udział w pewnym upokorzeniu wielu milionów Polaków uznających brak prezydentów , generalicji itd na tych uroczystościach za nazwijmy to "błąd") To juz wolałem czasy komuny , kiedy stanowisko ZSRR było bardzo jasne , ale nieupokarzające dla nas. Sygnał Putiina był jasny: Tusk to ten "dobry", L. Kaczyński "zły". Car Putin łaskawy dla tych co z "dobrym" trzymaja. Powinniście Polacy wiedzieć z kim trzymać , aby zaszczytu łaski rosyjskiej dostapić. A Tusk poszedł w taką grę upokarzając wiele milionów Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: pytanie do "mądrego" przeciwnika PiS-u 15.09.10, 15:12 > Oczywiście. Były czasy , kiedy wogóle na nic nam nie pozwalali w sprawie Katynia. No były ale minęły. > Teraz (podobno) chcą ocieplic nasze wzajemne stosunki. Są znaki wskazujące na to, że nie tylko "podobno", ale to i tak daleko do normalizacji. > No to jest szansa cos "ugrać" - chociazby w tej sprawie Katynia. Nie musieliśmy nic "ugrywac" sami zaproponowali dość sporo. To właśnie jeden z tych gestów wskazujących na próby ocieplenia. > Trudno za "ciepłe" uzanć takie stosunki, gdy Rosja coś zadecyduje, a my z definicji na > wszystko się zgadzamy. Dla czego "z definicji"? Jak coś proponuje co jest dużym postępem w stosunku do tego co było przedtem to my mamy krzyczeć "My chcemy więcej a jak nam tego nie dacie, to może się wypchać wasza propozycją"? Fakt, niektóre propozycje mogą być obraźliwe i nie na kazda powinniśmy się zgadzać. Jednak czy spotkanie dwóch premierów JEST obraźliwe? Czy koniecznie musiał być tam Prezydent? Bez niego się "nie liczyło"? Zwłaszcza że sam olewał poprzednie rocznice? > I o to mam pretensje do Tuska, że nawet nie próbował nadac większej rangi wizycie > katyńskiej. Ranga była jak najbardziej wystarczająca. > Po prostu zgodził się tak jakby poprzez wizyte dostapił wielkiej łaski i zaszczytu ( a tak > naprawdę brał udział w pewnym upokorzeniu wielu milionów Polaków uznających brak > prezydentów , generalicji itd na tych uroczystościach za nazwijmy to "błąd") Jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził. Znacznie więcej milionów innych Polaków uznało, że wszystko było ok. Dodatkowo te same osoby, które "uznały to za błąd" jakoś we wcześniejszych latach za błąd tego nie uznawały. Był więc przyjazny gest ze strony Rosji i nie było jakiegoś upokorzenia (tzn. większość ludzi tego za upokorzenie nie uważała, ale sa tacy co jak nie walniesz przed nim czołem o podłogę uwazają, że się ich obraziło - przykład ludzie od "Krzyża"). > To juz wolałem czasy komuny , kiedy stanowisko ZSRR było bardzo jasne , ale nie > upokarzające dla nas. Było jasne. Nie było upokorzeniem? Jakoś brzmi to dla mnie dziwnie. Chociaż.... czy szczekanie psa może kogoś urazić? Czy kłamstwa komunistów mogą obrażać? No chyba że w ten sposób. Teraz jest gorzej? Bo się przyznali? Bo z roku na rok (za wolno dla nas, ale jest postęp) coraz bardziej nam ustępują i mówią prawdę? > Sygnał Putiina był jasny: Tusk to ten "dobry", L. Kaczyński "zły". Car Putin łaskawy dla tych > co z "dobrym" trzymaja. Powinniście Polacy wiedzieć z kim trzymać , aby zaszczytu łaski > rosyjskiej dostapić. Kompletna bzdura. Putin nie mógł zaprosić Kaczyńskiego, mógł to zrobić tylko Miedwiediew. Naprawdę NIE potrafisz tego zrozumieć? > A Tusk poszedł w taką grę upokarzając wiele milionów Polaków. Wybacz, ja wiem że to tzw. "Jedynie Słuszna i Obowiązująca Wersja Prawdy w PiSie" tyle, że to od poczatku do końca bzdura. Ani obecność lub nieobecność Prezydenta nikogo nie obrażała, ani Tusk nie poszedł na grę. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Wizyty. 14.09.10, 22:57 EEEE...yyyyy..to tak jakby PiS miał jedynie ważkie poglądy katolickie... a PO to w imie łojca i syna... Chciałam powiedzieć ,chciałam tylko powiedzieć ,CHCIAŁAM POWIEDZIEC ZE SA INNI POLACY<TEZ KATOLICY<TYLE <ZE NA DUZO WYŻSZYM POZIOMIE KULTURY NIZ PIS.... no... profesjonalni i bez za przeproszeniem-zamiast teatrzyku....a co to PiS uwaza ,ze ma monopol,na katolicyzm? chyba im odbiło...:D:P Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Polska organizacja i takiez rezultaty katolyckie. 14.09.10, 23:00 Wiecej kleru i kosciolow, by Polska rosla w rozan...znaczy sie w sile. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: 15.09.10, 00:04 nie wiem po co wrzucasz taką patologie . i po jaką /.../obrażasz w ogóle kogokolwiek.nie wstrząsnęły mną ani wulgarne wypowiedzi,ani obrzydliwe fotki.To już nie działa rozumiesz?Jest tyle zła i bezsensownego cierpienia na świecie,że twoje wrzucenie paru jeszcze wulgaryzmów ,czy innych strasznych fotek jest tylko jeszcze jednym faktem określającym ludzką głupotę,mściwość oraz dążenie do urzeczywistnienia wojny.to już nie robi wrażenia. podobnie jak obojętność protestantów, milczenie innych grup wyznaniowych,które skoncentrowały się głównie na wyznawaniu kanapowym Boga oraz na rywalizacji o przywileje w lokalnych kościołach.wszędzie jest dokładnie to samo.dno,do którego nie można już nawet zapukać od spodu.powiem ci wprost.wolę wykorzystać istniejąca strukturę do tego żeby jeszcze z niej coś wykrzesać dla ludzi przed jej ostatecznym upadkiem,oraz wziąć z tego coś dla siebie , niż po raz 1000000000000000000000000000000000000000000stwierdzić,że to wszystko razem co zwie sie religią jest /g../warte i nic nie wnosi.nie dziele już ludzi na religie,wyznania wiary i wojny tu nie będzie na tle ideowym.W d...to mam jasne? czasem milczenie i ciagle bredzenie o Chrystusie robi wiecej złego niż zwykłe przyjście do kogos i przyniesienie mu zakupów ,czy pogadanie o pogodzie kiedy ktos ma doła.z tych prób szokowania nie ma nic.Byłeś kiedyś samotny?spróbuj i poczekaj sam na siebie.zobaczymy ile czasu bedziesz czekał ,az przyjdziesz na kawe...:) mam w d...twoje głupie ,obrazliwe linki.nie jestes w zaden sposob odkrywczy. mam na ciebie wyje... spadaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 dodatek specjalny dla debila 15.09.10, 00:24 wybacz/k.../ ,ale twoja wypowiedz własnie tak/k../na mnie działa.właśnie posiałeś/d../zło i za chwile -jak braknie wulgaryzmów,to zacznę przepraszać za "i" albo zostanę niemową...nie no/k.../ jednak spadaj... Odpowiedz Link Zgłoś