Dodaj do ulubionych

Episkopat: Wykluczyć in vitro

• ronin-teraz-zarejestrowany Kościół i poszanowanie życia? Żart tysiąclecia.... 16.10.10, 09:32
      Jak funkcjonariusze instytucji która ma na rękach krew setek tysięcy ludzi: heretyków, pogan, innowierców czy tzw "czarowników" śmie wogóle mówić o poszanowaniu każdego życia ! ? Przecież to czysta hipokryzja mówiąc dyplomatycznie, a sku....syństwo nazywając rzeczy po imieniu.
    • 123rbr Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 09:33
      Przestańcie cytować wypowiedzi łajdaków w purpurowych beretach. Ta zdegenerowana kasta szamanów usiłuje zatrzymać postęp. Dla nich Ziemia długo była pępkiem wszechświata zaś teoria ewolucji to wymysł szatana. Polska jest krajem szczególnym, w którym kościół katolicki wpływa na życie polityczne a i również gospodarcze ( chociażby wpływanie biskupów i papieża na prywatyzację PZU ). Panoszenie się ciemnogrodu w szkołach publicznych stanowi istotne zagrożenie dla procesu edukacji młodego pokolenia. W każdym dzienniku "autorytety" w koloratkach wypowiadają się we wszystkich możliwych kwestiach. PO, partia podobno liberalna podlizuje się czarnym na każdym kroku. Tusk ze strachu bierze ślub kościelny, Komorowski zaprasza obrońcę pedofilii do Polski, kościół przejmuje majątek skarbu państwa bez żadnej kontroli.
    • synziemi opady sniegu na biegunie poludniowym 16.10.10, 09:41
      Czekam na opinie kosciola w sprawie opadow sniegu na biegunie poludniowym. Bez niej nie wiem jak zyc!!! ;)
    • janu5 Zostawcie in-vitro tak jak jest. 16.10.10, 09:44
      Dlaczego politycy nagle rzucili się na in -vitro ikoniecznie chcą coś zmieniac ?. Wydaje misię ,że obecny stanprawny jest dobry. przede wszystkim nie wolno refundowac in-vitro z publicznych pienięzy NFZ. Jezeli zaczna refundacje in-vitro to umrze iles tam niedoleczonych dzieci chorych na raka. Wychowanie jednego dziecka to wydatek rzędu 300-600 tys. zł. Jezeli rodziców ( bezpłodnych ) nie satac na wyłozenie 20 tys na wstepie to są nieudacznikami. Czy mamy rozmnażać bezpłodnych nieudaczników?
    • d.magdalena zapłodnienie 16.10.10, 09:49
      Czyli dla episkopatu powołanie do życia ogranicza się do zapłodnienia? A świadomość i zaangażowanie w CHĘĆ bycia rodzicem, to nic? O ileż lepszy byłby świat gdyby nie przypadkowe ciąże .Ale nie , trwajcie dalej w tym swoim średniowieczu ze stosami dla inności-niech się ulegają zwierzęcemu popędowi bez zaangażowania umysłu, tych co myślą wykluczyć i będzie totalnie podporządkowane społeczeństwo. I o to chodzi- decydentom.
    • minkat Czy ktos rozumie stanowisko klechow? 16.10.10, 09:52
      Jak in vitro moze byc aborcja?

Czy ktos mi to moze logicznie wytlumaczyc.
      • jqu Re: Czy ktos rozumie stanowisko klechow? 16.10.10, 14:17
        minkat napisała:
        > Jak in vitro moze byc aborcja?
        > Czy ktos mi to moze logicznie wytlumaczyc.
        To jest kolejna wielka tajemnica wiary, moje dziecko....
    • mieszaniec-zopola Zapłodnienie ma być dziełem rodziców, a nie techni 16.10.10, 09:52
      ków".
      Idąc dalej cesarskie cięcie też powinno być zabronione, niech baba cierpi i zdycha.
      Jeszcze dalej nie wolno wycinać wyrostka robaczkowego i wyrywać zębów.
      Idąc jeszcze dalej niech biskupi nie korzystają z pomocy lekarskiej i niech wszędzie peregrynują na piechotę. A tak w ogóle niech się od ludzi odpierniczą.
      Jak chcą mogą nakazywać swoim owieczkom. Sprawa prosta. Ogłoszą z ambony, że nie wolno i szlujs. Ale od prawa niech się odpiwrbniczą, bo ono obowiązuje wszystkich.
      No chyba, że zapiszemy w ustawie, że dotyczy tylko członków KK.
    • dr_herpes Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 09:55
      Kogo tak naprawdę obchodzi opinia wynaturzonych starców w kwestii technologii medycznych? mają w tym temacie tyle do zaoferowania co szaman plemienia Zulusów (z całym szacunkiem dla Zulusów). Ogarina mnie pusty śmiech, gdy słyszę pouczenia tych zepsutych, leniwych, obrzydliwych w swym przywiązaniu do pieniądza aferzystów. czy celibat jest zgodny z naturą człowieka? czy nie urąga przypadkiem jego godności? czy wyrzucanie dzieci z sierocińca jest moralnie dopuszczalne? czy wyłudzanie przy pomocy agentów byłej SB majątków wartych miliardy złotych w sytuacji, gdy miliony Polaków żyje w biedzie jest moralne? czy nawoływanie do nienawiści rasowej i religijnej przez tumana z Torunia jest moralnie usprawiedliwione? czy chronienie przed wymiarem sprawiedliwości pedofilów w sutannach jest zgodne z etyką chrześcijańską? czy opowiadanie młodym ludziom, że prezerwatywy roznoszą choroby jest dopuszczalne? czy wspieranie IRA wysadzającej w powietrze brytyjskich cywilów jest dopuszczalne? czy wspieranie siepaczy chorwackich wyżynających w pień muzułmanów i prawosławnych jest dopuszczalne?

i zapamiętajcie sobie czarne barany rzecz jeszcze jedną: NIKT DO CHOOJA PANA NIE CHCE ZROBIĆ Z IN VITRO ZABIEGU OBOWIĄZKOWEGO! jesteś katolikiem nie korzystaj, nie jesteś ciesz się tym, co daje ci postęp cywilizacyjny i nauka w ogóle.

Poza tym twierdzenie, że zarodek jest człowiekiem jest z naukowego punktu widzenia kompletnym nadużyciem? zlepek komórek jest zlepkiem komórek! nie cierpi, nie odczuwa, nie myśli, ponieważ jak biskupi katoliccy NIE POSIADA MÓZGU!!! nawet jego śladu!

zastanawia mnie jeszcze jedno! kto dał czarnuchom prawo do wpieprzania się w świecką dyskusję o in vitro! czy czarnuchy do swoich spotkań, dyskusji i paneli zapraszają przedstawicieli rządu? czy biorą pod uwagę stanowisko naukowców, lekarzy?

Panowie w sukienkach jesteście absolutnie żałośni!
      • piemont12 Zboczeńcy w sutannach, to nie wasza spraw, won ! 16.10.10, 09:58
        Jesteście, wy biskupi, w ogromnej większości, roznosicielami zarazy nienawiści, zboczeń wszelkiej maści, kłamstwa i pazerności...Wy nie jesteście katolikami, tylko KATOLAMI !!!
        Ja zostałem szczęsliwym dziadkiem pary bliżniaków i śmieję sie wam ,prosto w te zapasione, zakłamane mordy..
    • mozart Wykluczyć episkopat z polityki! 16.10.10, 09:57
      Wykluczyć episkopat z polityki!
    • mer-llink In Vitro: Wykluczyć Episkopat 16.10.10, 09:58
      Na Konferencji zorganizowanej przez In Vitro padł postulat, aby - jesli Episkopat będzie n adal wypowiadał się na nieznany sobie temat - wykluczyc Episkopat.

Dzieci są radością, i nikomu nie wolno ich nikomu odmówić, jeśli jest szansa.....
    • maryla02-2 Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:03
      To moze podyskutujemy o tym, co czarni robia ze swoim nasieniem? Bo chyba w swoich swietych jadrach takie maja i wydalaja?
      Precz z narzucaniem nam ciemnogrodzkiej polityki, wtracaniem sie w sprawy Polakow przez podobno "celibatowcow", podleglych panstwu watykanskiemu!
    • naprawdetrzezwy Naród: wykluczyć biskupów z decydowania o życiu 16.10.10, 10:11
      normalnych ludzi, płacących na swoje merytury.
      • verte34 Re: Naród: wykluczyć biskupów z decydowania o życ 16.10.10, 10:23
        Halo, wieża z kości słoniowej, tu ziemia...
        Moja znajoma sprzedała mieszkanie, żeby pławić się w libertynizmie i bezdusznie konsumowac nowinki techniczne, czyli żeby mieć na zapłodnienie in vitro.
        Co za ludzie z tych księży, gdzie miłość bliźniego w tych pryncypialnych wypowiedziach?!
    • al_bandi Na wszelki wypadek 16.10.10, 10:13
      to ksiądz jaja nosi.
    • persephonix Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:14
      Jak to możliwe, że te dziwadła, które zaprzeczaja swojemu fizycznemu aspektowi człowieczeństwa na każdym kroku, mówią innym co mają robić.

Okazuje się ze wystarczy sie modlic całymi dniami, i żyć w celibacie a juz staje sie mistrzem wszechwiedzy z zakresu socjologii, zycia rodzinnego itp.

Przeciez oni zaprzeczaja swoim podstawowym instynktom, na siłę, to nie jest obojetne dla psychiki, jak taki dziad, który nie jest w zwiazku (i pewnie nigdy nie był) może cokolwiek mówic o potrzebie posiadania WŁASNEGO dziecka i sposobie dochodzenia do tego.

Najgorszy typ DEWOTY -> męska
      Chwała Bogu ze na wyspach czarna mafia tak sie nie wpier***ala
      Chwała Bogu można tam być zarówno w pełni człowiekiem, jak i wierzącym.

• bronimir Zbawienie jest dziełem Boga nie biskupów. 16.10.10, 10:15
      Księża są tak samo niepotrzebni do zbawienia jak technicy przy zapłodnieniu. Od 1700 lat biorą od ludzi haracz za zbawienie in vitro.
    • wybitniemadry a wy panowie czarni gdzie sie spuszczacie? 16.10.10, 10:15
      czy spuszczacie sie pod czy na sutanne, czy tez lapiecie w pape?
    • markufo1 Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:16
      Tak, tak proszę księdza, ale ja na ten temat mam inne zdanie. I różnimy się w wielu sprawach, ale to nie znaczy, że ja jestem waszym zagorzałym przeciwnikiem. Jedną z tych różnic jest funkcjonowanie Państwa i Człowieka bez waszej ingerencji. I to dotyczy wszystkich religii na tym świecie. Wg. mnie religie tego świata są tylko pewnym "zjawiskiem" w historii tej Planety i Człowieka. I nawet jeśli jakiekolwiek z Państw zezwoli na klonowanie się ludzi(czego nie można na dzień dzisiejszy wykluczyć), to ja będę to Państwo popierał. Wy, proszę księdza, przeważnie jesteście przeciwni odkryciom dokonywanych przez Człowieka, ale z czasem wiele tych odkryć później akceptujecie, za przykład tutaj może posłużyć odkrycie dokonane przez M. Kopernika. A w sprawie in vitro to sam Człowiek, który takiej pomocy potrzebuje o tym powinien decydować, i tylko on, a Państwo powinno mu w tym pomóc.
    • antropoid Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:18
      Wykluczyć E-PiS-kopat z wpieprzania się w ustawodawstwo RP.
      Ludziom w niczym nie pomagają, więc przynajmniej uniemożliwić im przeszkadzanie.

A embrionów nie uśmiercać. Oddać je biskupom, niech je wyhodują i wychowują. Stać ich na to.
    • wiesiekwiesiek11 Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:18
      wszystkich pacjentów należy pozbawić ich leków tak aby zdrowienie przebiegało tylko w sposób naturalny. Kto umrze to umrze. Taka to już ta natura bezlitosna jest.
    • jhbsk Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:18
      Mam nadzieję, że nadejdą czasy, w których ta banda łobuzów nie będzie właziła z butami w cudze życie.
    • arahat1 ulubiony temat czarnych: dup...i mamona..a co oni 16.10.10, 10:20
      robia ze swoimi plemikami???
    • rx55 Wykluczyć Episkopat 16.10.10, 10:20

• lactum Episkopat: Wykluczyć in vitro 16.10.10, 10:23
      Odezwal sie ekspert od zapladniania i wychowywania przyszlych pokolen. Tylko czemu GW o tym pisze i po co ja to musze czytac?
    • porannakawa100 Re: Episkopat: Wykluczyć in vitro? 16.10.10, 10:24
      - Zapłodnienie ma być dziełem rodziców, a nie techników - powiedział wczoraj abp Henryk Hoser
      Podlegli abp księża i biskupi natychmiast to zastosują?
      Dlatego, że KK jest instytucją hierarchiczną i odtąd już żaden ksiądz, żaden biskup nie będzie stosował w/wym techniki.

A reszta ludzików w Polsce?
      Ci, którzy zechcą, przyłączą się do tego zalecenia kościelnego.
      Pozostali? Dlaczego ten starszy pan w sukience miałby im coś nakazywać lub zakazywać?
      Lub wpływać na prawodawstwo ich dotyczące?

Zawsze mnie śmieszyło wyobrażenie zebrania starszych panów w sukienkach deliberujące nad organoleptycznym badaniem kleistościi śluzu pochwowego podczas zalecanych przez nich naturalnych metod antykoncepcyjnych.

Hej, starsi panowie w sukienkach - głoście prawdy, do których podążający za Wami będą się przyłączać!
      Nie usiłujcie narzucać własnych imperatywów przez zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek za pomocą aparatu państwowego!

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,8519874,Episkopat__Wykluczyc_in_vitro.html#ixzz12VW8DxKI
    • altmagus Namaszczony reproduktor w sutannie instruktor. 16.10.10, 10:27
      Namaszczony reproduktor w sutannie instruktor.

Szoruj pucia do poplucia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka