Dodaj do ulubionych

Oto mowa nienawiści

22.10.10, 18:22
Panie redaktorze, Pan myli dowcip ze szkalowaniem i podżeganiem, przecież nikt z tej partii mającej nawet w nazwie "pokój" , z angielska, żeby żaden prostak nie zrozumiał...

A tak w ogóle to kocham Pis ( bo jak przejdzie ich projekt, to będę kryty)...
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:27
      Niechcący mi się wysłało niedokończony post...

...nie śmiał by pomyśleć źle o przeciwnikach politycznych, a co dopiero wyzywać od łżeelit, wykształciuchów, stawiać w jednym szeregu z ZOMO, porównywać wychowanie podwórkowe, określać oponentów agentami ruskimi, etc...Wiec uważam że ten artykuł to pomyłka...

O tym że ich kocham już pisałem...
      • piotr228 Pseudo-obrońcy niby-krzyża!!! 22.10.10, 21:54
        Macierewicz powinien siedzieć w więzieniu, a Jarosław powinien stanąć przed odpowiednim trybunałem, za świadome prowadzenie polityki sprzecznej z interesem Polski i Polaków.
        • art.usa Re: Pseudo-obrońcy niby-krzyża, i wolności narodu w dybach 22.10.10, 23:17
          piotr228 napisał:

> Macierewicz powinien siedzieć w więzieniu, a Jarosław powinien stanąć przed odp
          > owiednim trybunałem, za świadome prowadzenie polityki sprzecznej z interesem Po
          > lski i Polaków.

Kto powinien wisieć, Jaroadolfus?
          • candid13 Nienawisc zaczal Rydzyk nazywajac LK oszustem a .. 25.10.10, 03:45
            pania Marie czarownica
            • brumowski Nakład, misiu, nakład! 25.10.10, 12:09
              Redaktorze Czuchnowski - a jaki nakład ma Gazeta Polska? A jakie nakłady mają gazety wymieniane przez Kaczyńskiego?
              Gazeta Polska to margines, jej nakład jest minimalny i czepianie się, że Kaczyński jej nie wymienił jest... tylko czepianiem się.
              • zalesand Re: Nakład, misiu, nakład! 26.10.10, 21:25
                Co ma nakład do rzeczy? Gazetka Adolfa i NSDAP również była niskonakładowa.
    • mcjarell Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:36
      A zapomniałeś marny pismaku w swojej deklaracji zacytować dowcipów na temat PiS-u ? Tych było więcej.Nie chodzi tu o licytację, o ilość, ale o przyzwoitość.Na pewno nie było jej nigdy w waszej gadzinówce.
      • acid.jazz Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 22:07
        No to popracuj trochę i przygotuj listę jak Czuchnowski, chętnie zobaczę. Jak nie, to zamknij jadaczkę.
      • proch32 Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 02:26
        mcjarell
        masz racje, ze brakuje pisowskich "dowcipow".A wiec kilka dla przypomnienia (autorstwo znane):
        1. Kto ma czyste rece nie musi bac sie IV RP (ktos juz bedzie sprawdzal czystosc rak).
        L.Kaczynski w debacie wyborczej z Tuskiem 2005r (jezyk NKWD z lat 30-tych)
        2. Spiepszaj dziadu (znane)
        3. Teraz k...wa my bedziemy...brac !!! (polityk kalibru ogolnokrajowego J.K.)
        4. Wysmiewanie sie i chichotanie L.Kaczynskiego z slabszej znajomosci jezyka ang. Tuska na
        oficjalnym spotkaniu z sekr.stanu USA.
        5. "Wystep" J.Kaczynskiego z falszowaniem hymnu narodowego (Wolski do wolski)
        6. Szaliki "do gory nogami" itp.

Laskawy czytelnik zauwazy, iz nikt "zlosciwisci" nie zmyslal i dokumentow nie falszowal.
        Oni sami siebie osmieszali...
        • pal666 Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 09:04
          Tam było raczej "spieprzaj" a nie "spiepszaj".
          Z tym szalikiem to było (podobno) tak: reporter Agory wykonał serię zdjęć poklatkowych jak Kaczor podnosił szalik nad głowę. Opublikowane zostało zdjęcie jednej z faz tego ruchu, kiedy napis "Polska" był do góry nogami. Jakiś gość znalazł tę serię zdjęć i wtedy Agora natychmiast zakazała mu je publikować. Zastrzegam się - czytałem taką wersję, nie wiem czy to prawda czy nie. Nie jestem zwolennikiem ani jednych ani drugich, najważniejsza dla mnie jest prawda.
          • lmblmb Irasiad 24.10.10, 09:13
            pal666 napisał:

> Nie jestem zwolennikiem ani jednych ani drugich, najważniejsza dla mnie jest
            > prawda.

Prawda jest taka, że jeśli zdjęcie z szalikiem nie było montażem (a tak oryginalnie myślałem), to kolejny raz pokazuje, że Kaczyński jest po prostu kiepem, prostakiem, człowiekiem o zerowym przygotowaniu do rządzenia

Polityk pokazujący się publicznie jest przygotowany do występu, taka jest norma. Wolska, szalik i irasiad - jedna taka wpadka może zakończyć karierę, a ten ma całą serię.
            • pal666 Re: Irasiad 24.10.10, 17:50
              nie rozumiem tej twojej sekwencji o szaliku. czytałem, że to zdjęcie, na którym Kaczor trzyma szalik do góry nogami to jedna faza ruchu tym szalikiem.Co tu można było lepiej przygotować ? Weź szalik w ręce i wykonaj taki sam ruch - zrobisz dokładnie tak samo.
              Co do wolski i Irasiada - zgoda. Zapewne jednak wiesz, że nie sa to jedyne lapsusy popełnione przez polityków - u nas i za granicą. Irasiad i Wolska - z tego można się posmiać, a jak potraktować różne wystąpienia Kwacha po pijaku - w kraju i za granicą. Czy to Cie nie bulwersuje bardziej ? Na Youtube jest też filmik z Tuskiem występującym publicznie po pijanemu, czy to jest OK ? Czy to akceptujesz ? Czy to mniej waży od Irasiada i Wolski czy więcej ? Ja nie mam wątpliwości a jakie jest Twoje zdanie ?
              • virtue87 Re: Irasiad 24.10.10, 20:05
                Daj linka do pijanego Tuska, bo nie mogę znaleźć.
                • pal666 Re: Irasiad 25.10.10, 18:58
                  na Youtube na pisz w okienku "pijany Tusk".
                  • virtue87 Re: Irasiad 26.10.10, 09:04
                    Ten film co wyskakuje to fake. Myślałam, że jest coś autentycznego.

Stąd argument o pijanym Tusku nietrafiony.
              • lmblmb Re: Irasiad 24.10.10, 22:17
                pal666 napisał:

> [...] jak potraktować różne wystąpienia Kwacha po pijaku - w kra
                > ju i za granicą. Czy to Cie nie bulwersuje bardziej?

Nie, bo to zdarza się częściej. Pamiętasz "niewydolność" Jelcyna, który prze 45 minut nie mógł wyjść z samolotu? Też myślałem, że poniesie jakieś konsekwencje, ale zdaje się, że alkohol z nami jest już zbyt długo.

> Na Youtube jest też filmik z Tuskiem występującym publicznie po pijanemu, czy
                > to jest OK?

Wybacz, ale to jest bardziej OK niż Wolska.

> Czy to akceptujesz?

Nie. Niemniej jednak jestem mniej oburzony tym, niż Irasiadem, Wolską i Małpą w czerwonym. Poważnie.
                • pal666 Re: Irasiad 25.10.10, 18:57
                  i tu wchodzimy w sferę ocen. Do których każdy z nas ma prawo. Mnie bardziej bulwersuje pijaństwo Kwacha niż lapsusy Kaczora. Porównanie z Jelcynem do mnie nie przemawia, gdyż - mimo ogromnej sympatii dla Rosjan - nie traktowałbym zachowań p. Jelcyna jako wzorcowe. Takie lapsusy zdarzały się innym mężom stanu, publika jakiś czas się z tego pośmiała i tyle. Pijaństwo tych dwóch panów jest w mojej ocenie po prostu żałosne.
                  • lmblmb Re: Irasiad 25.10.10, 22:05
                    pal666 napisał:

> nie traktowałbym zachowań p. Jelcyna jako wzorcowe.

Ja również. Wzorcowym jest natomiast efekt, jaki ten skandal wywołał. Po prostu, nie było żadnego skandalu. Wynika z tego, że pić można, gadać głupot - nie. Zauważ, że to nie moja ocena, a podsumowanie reakcji na oba rodzaje występków.

> Takie lapsusy zdarzały się innym mężom stanu,

Czy aby rzeczywiście takie? Który polityk nie znał własnego hymnu? Który jest takim kiepem, że nie zrozumiał odpowiednika "Ira, siad".

Zadaj sobie pytanie, czy Ty sam byłbyś w stanie palnąć takie głupoty? Bo ja z czystym sumieniem odpowiadam "nie".

> Pijaństwo tych dwóch panów jest w mojej ocenie po prostu żałosne.

W mojej też, ale zdaje się stosowaliśmy oceny relatywne, porównawcze, a nie absolutne. Wysypywanie zboża przez Leppera też jest karygodne, ale jakoś zostało zapomniane. Znaczy, że nie było aż tak karygodne.
      • anto.n Re: Oto mowa nienawiści 29.01.11, 21:09
        brawo mcjarell ! to jest wlasnie manimulacja GW. ten pismak to jest pierwszy ten z tuba wazeliny.
    • wlekawa Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:39
      Proponuję, aby tak jak kiedyś Kaczyński spalił kukłę prezydenta Wałęsy, spalić dzisiaj kukłę Kaczyńskiego.
      • oghana7 Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 21:26
        jestem za spaleniem kukly -moze wyplynie z niej jad jarkacza .
    • mirela5505 Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:42

sprawdź w słowniku co znaczy żart, co satyra, a następnie znajdź definicję nienawiści, wrogości itp. PiS i Kaczyński mają to na co zasłużyli - żenujące jest natomiast to, iż ludzie , którzy mieli reprezentować wyborców muszą chodzić w towarzystwie BOR-u. Czyżby przeliczyli się w swoich kalkulacjach na temat naiwności i zacofania Polaków ? Wypadek w Łodzi pokazuje, że broń , którą posługiwali się od wielu lat obróciła się przeciwko nim i jest zong, a jak zong to ktoś inny nie oni nakręcili tę machinę nienawiści. Bardzo żal mi człowieka który zginął, ale tak już jest to nie generałowie giną tylko szeregowcy. Jaruś jest obrzydliwym krwiopijcą.
      • mcjarell Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:54
        Wiesz Mirela! Ludzie z IQ powyżej 20 rozumieją, że słowa Niesiołowskiego za każdym razem "zioną" nienawiścią.On ma jakiś chory, nieuleczony kompleks.Człowiek normalny psychicznie tak się nie wypowiada.A pamiętasz Mirela jak Andriu Lepper na każde pytanie dziennikarzy odpowiadał : "Balcerowicz musi odejść". Śmierć niewinnego człowieka jest efektem medialnej nagonki debili z PO na Polaków.
        • skydak Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 19:07
          Hmm... Powiadasz, że jest na mnie jakaś nagonka? Jak dotąd nie zauwazyłem.
          • pal666 Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 09:10
            Mam tak samo jak Ty, a może jestem nierozgarnięty i jakoś nie zauważyłem zagrożeń mojej wolności, symptomów państwa policyjnego w latach 2005 - 2007. Zapewne byłem mniej spostrzegawczy niż dziennikarze GW, którzy w kółko o tym wtedy pisali. W imię porozumienia, zgody i uspokojenia nastrojów społecznych.
          • mcjarell Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 19:50
            Bo..... może tyś ruski?
            • occam Re: Oto mowa nienawiści 25.10.10, 10:38
              A Tyś po prostu durny ;DD
          • anto.n Re: Oto mowa nienawiści 29.01.11, 21:12
            skydak napisał:

> Hmm... Powiadasz, że jest na mnie jakaś nagonka? Jak dotąd nie zauwazyłem.
            Pluje putin czy pada deszcz?
    • krawat.ok i ziarno nienawiści... 22.10.10, 18:46
      Jakie to znane z czasów III Rzeszy i Stalinowskiej Rosji,

teraz dziennikarz Rzepy

Rafał A.Ziemkiewicz,17.10.2010

"...i sam ojciec Michnika,Ozjasz Szechter,działacz KPZU"

i mamy wszystko.

krawat
      • piotr7777 Re: i ziarno nienawiści... 22.10.10, 18:58
        > Jakie to znane z czasów III Rzeszy i Stalinowskiej Rosji,
        >
        > teraz dziennikarz Rzepy
        >
        > Rafał A.Ziemkiewicz,17.10.2010
        >
        > "...i sam ojciec Michnika,Ozjasz Szechter,działacz KPZU"

Czyli jak rozumiem ujawnianie nie tylko orientacji seksualnej ale i powiązań rodzinnych przez inne osoby niż sam zainteresowany (a o ojcu akurat Michnik opowiadał np. w "Między panem a plebanem") jest mową nienawiści.
        Pisałem to już kiedyś i powtórzę raz jeszcze -nikt rozsądny nie przypisuje dzieciom odpowiedzialności za rodziców. Jednak to czyim jest się potomkiem kształtuje osobę.
        I fakt, że w redakcji GW jest zaskakująco dużo potomków przedwojennych komunistów (często pochodzenia żydowskiego) nie świadczy o nich źle, ale też ciężko go całkowicie ignorować.
        Zwłaszcza, że to Michnik porównując PiS do KPP sam się, w kontekście działalności rodzica, ośmiesza.
        • full_kit_monster powiedz, Piotrze, w jakim celu 22.10.10, 19:25
          Ziemkiewicz raczy podawać te fakty? żeby poinformować, czy może coś ponadto?
          • piotr7777 Re: powiedz, Piotrze, w jakim celu 22.10.10, 19:31
            Ano w takim:

"Więc już nie byli to idealiści, może trochę błądzący, ale w sumie zacni, tylko nikczemnicy chcący unicestwić państwo polskie? A w ich liczbie i sam ojciec Michnika, Ozjasz Szechter, działacz KPZU – teraz to Michnik przyznaje, już po wygraniu procesu, który w jego obronie wytoczył IPN? Mój ojciec nie był szpiegiem, twierdził Michnik, ale teraz twierdzi, że był takim samym, hm, delikatnie, szkodnikiem jak Jarosław Kaczyński?"

Więcej na blogu Rzeczpospolitej.
            • full_kit_monster mnie meandry ziemkiewiczowego 22.10.10, 20:00
              myślenia nie kręcą, nie przeczytam jego bloga
              z zacytowanego fragmentu naprawdę trudno wyczuć, o co mu chodzi
              • dream_catch Re: mnie meandry ziemkiewiczowego 22.10.10, 21:06
                A czego sie spodziewac po kaczym szambie panie redaktorze?
          • mada.kinhcim No wiadomo Ziemkiewicz Antysemita, bo mowi, ze 22.10.10, 19:32
            ktos mial ojca zyda i komuniste. Kim jest ktos kto mowi. Czy mowiac, ze Merkel jest niemka i corka pastora znaczy, ze jestem Germanofobem i antyklerykalem?????? ;-) i mowie to po cos??? ;-)))
            • hilary34 Re: No wiadomo Ziemkiewicz Antysemita, bo mowi, z 22.10.10, 19:57
              mada.kinhcim napisała:

> ktos mial ojca zyda i komuniste. Kim jest ktos kto mowi. Czy mowiac, ze Merkel
              > jest niemka i corka pastora znaczy, ze jestem Germanofobem i antyklerykalem????
              > ?? ;-) i mowie to po cos??? ;-)))

no Niewiasto, nie udawaj że nie rozumiesz o co chodzi (sama przecież mrużysz oczko), to się nazywa demagogia - czyli twój wkład w poniechanie języka nienawiści? a skąd wiesz, a skąd czy i twój przodek nie pochodził z Żydów, a może był Ukraińcem albo Rosjaninem, albo Niemcem, Zulusem, a co robił za komuny, odważny był, czy tchórz... nie rzucaj kamieniami, bo możesz trafić w siebie, chwilowo twoja pozorna siła tylko w gębie i anonimowości.. pokój tobie..
              • mada.kinhcim Re: No wiadomo Ziemkiewicz Antysemita, bo mowi, z 22.10.10, 20:12
                jakby to powiedziec, koszerny jestem, ale michnika nie popieram, bo moi przodkowie walczyli w powstaniu styczniowym, a wujek pracowal na Rakowieckiej, dzis mieszka w USA i zgrywa ojca zalozyciela i nie lubimy go, podobnie jak syna i brata komunistycznych aparatczykow Michnika. I nie uwazam, ze musze ukrywac swoje pochodzenie, co Michnik robi. Jestem dumnym polskim zydem
                • hilary34 Re: No wiadomo Ziemkiewicz Antysemita, bo mowi, z 22.10.10, 21:35
                  Moi też walczyli w Powstaniu Styczniowym i nie tylko, ale to nie moja zasługa, ani nie byłaby moja wina gdyby mordowali powstańców, ani nie o to chodzi chyba w naszej współczesnej dyskusji. Chodzi o powściągnięcie emocji z korzyścią dla sprawy wspólnej. O krytykę twórczą, z której wyniknie coś dobrego. Chyba, że się ma tzw.złą wolę i swój interes w konflikcie, wtedy zawsze jeszcze można powiedzieć: "a ciebie żona zdradza, hehehe". Wiele osób na tym forum chyba lubi ten styl, w którym porozumienie co do merytoryki jest niemożliwe, chodzi o to kto mocniej przywali. Jak może wyglądać finał? próbkę już mamy... Bardzo dobra jest inicjatywa Prezydenta, oby się udało..
                  Dumny Żyd, Polak, Aborygen czy Chińczyk itd. z dużej litery - prawda?
                • occam Re: No wiadomo Ziemkiewicz Antysemita, bo mowi, z 25.10.10, 10:46
                  Dla mnie bardziej wyglądasz na polskiego gamonia (a nie , cytuje "zyda") który ma problemy ze spojrzeniem przed siebie, za to z maniakalnym uporem ogląda sie za siebie.
      • necr0c0w Kim był ojciec A.Michnika 22.10.10, 19:36
        ..w takim razie?? Bo ja wiem "od" zawsze" ze był nim właśnie Ozjasz Szechter, czyżbyś miał jakieś inne informacje? Ojjj.. wygląda mi to na szarganie pamięci szanownej matki pana Redaktora, radzę ci czym prędzej przeprosić, nienawistniku ;) Btw. pocieszne jest zlasowanie mózgów u zwolenników Partii Miłości, skoro za "mowę nienawiści" gotowi są nawet uznać przytaczanie PRAWDZIWYCH i łatwo sprawdzalnych faktów ;)
        I refleksja druga: kto mieczem wojuje od miecz ginie. Gruba to niezręczność wymyślać komuś od "spadkobierców KPP", jeszcze większa gdy się samemu pod tym względem nie jest poza wszelkim podejrzeniem ;). Miłego wieczoru życzę wszystkim p.t. czytelnikom GW
        • art.usa Re: Kim był ojciec J Kaczyńskiego, co było kapo? 22.10.10, 23:13
          Kaczorek współpracował z GESTAPO, większość Polaków o tym wie.
          • necr0c0w Re: Kim był ojciec J Kaczyńskiego, co było kapo? 22.10.10, 23:48
            Gestapo to ty masz nieszczęśniku między czaszką a podniebieniem, skoro pleciesz takie brednie.
            A kaczorka poszukaj sobie raczej u żony w rozporku
        • lmblmb Mój ojciec był agentem, i co z tego? 24.10.10, 09:22
          necr0c0w napisał:

> ..w takim razie?? Bo ja wiem "od" zawsze" ze był nim właśnie Ozjasz Szechter, c
          > zyżbyś miał jakieś inne informacje?

Fajnie. A mój ojciec był agentem WSI (chyba). Mam zdjęcie z Afganistanu. Szpiegował też Syrię. Ach, zapomniałem o "najważniejszym", był Żydem. Bez tego tej roboty by nie dostał, bo żaden Polak nie mówił czterema językami.

No i co ja mam z tym wspólnego? Co ma Michnik wspólnego z działalnością jego ojca?

Prawda jest taka, że zazdrościcie Żydom, tak samo jak zazdrościcie lepiej wykształconym Polakom. Nie dziwi, że czym biedniejsza wiocha w Polsce, tym większy antysemityzm - bo to nie bogaty Poznaniak będzie zazdrościł, a biedny Lublinianin.
      • pal666 Re: i ziarno nienawiści... 23.10.10, 09:20
        Mamy fakt, gdzie tu jakieś epitety ? Pan Ozjasz Szechter wybrał taką drogę życiową jaką wybrał i tyle. Nie chciałbym, żebyśmy przy okazji dyskusji o języku, komunikowaniu się, wprowadzili zakaz przywoływania faktów. Czy to się komu podoba, czy nie Kwaśniewski, Miler, Oleksy byli wysokimi rangą funkcjonariuszami PZPR, a Kuroń zakładał czerwone harcerstwo. A Jan Brzechwa nie tylko pisał bajeczki dla dzieci.
    • gregroyx Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:51
      Takie szmaty siejace permanentnie nienawisc i oszczerstwa powinno sie zamykac prawomocnym i ostatecznym wyrokien sadowym.
    • mista_onanista bardzo wyraźne stalinowskie inspiracje u tych "nie 22.10.10, 18:52
      bardzo wyraźne stalinowskie inspiracje u tych "niezłomnych antykomunistów," jakby wprost z pochodu pierwszomajowego z początku lat pięćdziesiątych, kolejny dowód na to że PiS to partia tworzona na wzór rosyjskich bolszewików, a sam wódz Jarosław - wierny naśladowca Władimira Iljicza - nic dodać nic ująć
    • adkalin Oto mowa nienawiści 22.10.10, 18:55
      Czego się spodziewać po szmatławcu?
      • mada.kinhcim Biedny Czuchnowski - zajrzyj tu, w tej Ameryce to 22.10.10, 19:16
        dopiero nienawisc sieja.
        politicalhumor.about.com/library/bl-political-cartoons.htm?PS=440%3A5
        A moze Pan Czuchnowski zrobi sobie przegląd satyry niemieckiej lub francuskiej, to dopiero nienawisc Pan zobaczy. Panie Czuchnowskie nie osmieszaj sie Pan. Pan uwaza, ze krytyka jest zakazana. Zabierz babci dowod to odbieranie prawa do demorkatrycznego wyboru pewnej grupie obywateli i z tego zescie sie hahali. Zachety do delegalizacji prati to tez nie jest demokracja, a tego Pan i Pana koledzy z GW zadali wobec prawicowych partii w Polsce.
        • skydak Re: Biedny Czuchnowski - zajrzyj tu, w tej Ameryc 22.10.10, 19:45
          Owszem, ostra satyra, ale przykład nieadekwatny. Jest dużo inteligentniej i dostaje się każdemu po równo (przynajmniej na tej stronie). Nikt tu nie sugeruje nikomu chociażby zdrady państwa, jak to robi GP (np. Komorowski na tle dwugłowego orła), ani nie nakręca niezdrowych emocji względem innego państwa (np. Rosji). znasz angielski?
          • mada.kinhcim tam jest przycisk seen next image - znasz angielsk 22.10.10, 20:00
            radze obejrzec niemiecka satyre na Busha, ile tam antyamerykanizmu ;-). Czuchnowski wykreca kota ogonem. Mozna krtykowac ZOMO i watachy, ale nie satyre gazetowa. Pan Czuchowski marzy o posadzie na Mysiej. Ciekawe czy zauwazyl, ze ten wesloy zacik jest na stronie PO, a nie prasowej.
            • dar61 Korekto, żyjesz? 22.10.10, 20:51
              ...cyrylica hazjajka i hazjain...

Idealnie pasuje, by odpowiedź redaktorowi podparła wpadka ortograficzna watażki [watażkini] {Mady.kinhcimy}, piszącej "watacha".

Otóż, Panie Redaktorze, w językach rosyjskim czy ukraińskim nie znajdzie Pan zapisanej literki "H", bo została tam zastąpiona przez "G".
              Transkrybujże owego gospodarza i gospodynię z cyrylicy jako "chaziajka i chaziain" - a w razie wątpliwości zasięgnijże Pan wreszcie opinii swych lingwistów i ortografów z działu korekty, jeśli ich jeszcze tam nie wytruliście.

W pyskówce politycznej z przyjemnością nie wezmę udziału.
              • mada.kinhcim Masz racje, popelnilem blad za co przepraszam 22.10.10, 21:57
                A moj nick to anagram
          • mada.kinhcim Re: Biedny Czuchnowski - zajrzyj tu, w tej Ameryc 22.10.10, 20:09
            A jaka jest definicja inteligentengo zartu?????

hmmm, ale to jest strona pod tytulem zarty polityczne, a nie zarty polityczne z demokratow. Z roznych zrodel. Gazeta ma prawo miec poglady polityczne, kazda. Tu masz przeglad roznych zartow z roznych gazet, u Czuchnowskiego jest wyciagf Czuchowsniego. Moglbym zrobic strone zarty z demokratywo i ..... zgadnij co by sie stalo? Wlasnie to co zrobil Czuchnowski. Jak chcesz sugestie zdrady to przejrzyj niemiecka satyre polityczna z czasow rzadow Busha. Mozemy krytykowac ZOMO czy watachy, bo to mowili politycy, ale cenzurowanie komentarza politycznego z Gazet to "Mysia" ;-)
        • maura4 Re: Biedny Czuchnowski - zajrzyj tu, w tej Ameryc 22.10.10, 20:46
          I ja się śmiałam i kiedy odwiedziłam swoich dziadków: dowody poproszę. I dostałam ścierką po głowie. Moi dziadkowie się śmiali, żartowali. Głosowali na PiS. W wyborach prezydenckich zostali w domu.
        • lmblmb "Straszna" ta nienawiść 24.10.10, 09:16
          mada.kinhcim napisała:

> dopiero nienawisc sieja.
          > politicalhumor.about.com/library/bl-political-cartoons.htm?PS=440%3A5

Przejrzałem. Gdzie ta nienawiść? Na jednym z rysunków "hope" zamieniło się w "nope". Dyć to straszne, zaraz kogoś zastrzelę.

> A moze Pan Czuchnowski zrobi sobie przegląd satyry niemieckiej lub francuskiej,
          > to dopiero nienawisc Pan zobaczy.

Dalej się ośmieszasz. W Niemczech nie ma w ogóle takich rysunków, bo są "politycznie niepoprawne", co w tym kraju ma dużo mocniejsze znaczenie.
        • anto.n Re: Biedny Czuchnowski - zajrzyj tu, w tej Ameryc 29.01.11, 21:22
          mada.kinhcim napisała:

> dopiero nienawisc sieja.
          > politicalhumor.about.com/library/bl-political-cartoons.htm?PS=440%3A5
          > A moze Pan Czuchnowski zrobi sobie przegląd satyry niemieckiej lub francuskiej,
          > to dopiero nienawisc Pan zobaczy. Panie Czuchnowskie nie osmieszaj sie Pan. Pa
          > n uwaza, ze krytyka jest zakazana. Zabierz babci dowod to odbieranie prawa do d
          > emorkatrycznego wyboru pewnej grupie obywateli i z tego zescie sie hahali. Zach
          > ety do delegalizacji prati to tez nie jest demokracja, a tego Pan i Pana koledz
          > y z GW zadali wobec prawicowych partii w Polsce.
          Przeciez temu cynglowi chodzi o manipulacje i sianie zametu-manipulacje!
    • amado80 Oto mowa nienawiści 22.10.10, 19:04
      Poziom tych smutnych karykatur i "dowcipów" żywo przypomina radzieckiego "Krokodiła", w którym rysowano np. "krwawego kata Titę" z toporem w ręku albo prezydenta Trumana brodzącego wśród trupich czaszek z bombą "A" pod pachą. Co zostało z tamtych czasów?
      Tylko sposób wypowiedzi artystycznej dowcipnisiów z "Gazety Polskiej", której powinno się zmienić tytuł, bo ona polska nie jest na pewno.
      • szama3 Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 19:34
        dlatego rację ma Adam Michnik mówiąc, że KPP i PiS to podobne strukturalnie sposoby myślenia - i dlatego już dawno wymyślony paradoks że mianowicie PiS to sataniści komunizmu jest bardzo dobry - pis jest możliwi tylko dzięki komunizmowi lub innemu fundamentalizmowi, wobec którego przyjmuje taką samą postawę jak ten system, tylko z przedrostkiem "anty...."
    • yzek A mi się podoba 22.10.10, 19:05
      Podoba mi się perspektywa red. Czuchnowskiego. Słowom Tuska, Bartoszewskiego, Sikorskiego, Niesiołowskiego, Palikota przeciwstawia... nieznanego z nazwiska rysownika z kiepskim poczuciem humoru. Brawo, popieram - godne towarzystwo dla tych panów! Obawiam się tylko, że za wyjątkiem tego ostatniego mogliby się poczuć nieco urażeni :>

Y.
    • erte2 Oto mowa nienawiści 22.10.10, 19:08
      Przytoczone przykłady "satyry politycznej" są jak najbardziej na miejscu jeśli się zważy do kogo są adresowane. Otóż ich odbiorcami są ludzie prymiywni, o niskim stopniu inteligencji i nie będący w stanie zrozumieć ukrytej pointy,złośliwej gry słów czy aluzji ot, tacy jak podpisany pod którymś z postów @mcjarell. Tu ne może być niedomówienia - musi być wykrzywiona złością twarz, odrażający jej wyraz, goła dupa, przydają się fekalia czy jednoznaczne odniesienia do wydalania. Nieprzypadkiem cała "poetyka" tych "dzieł" jest uderzająco podobna do "satyrycznych" rysunków z międzywojennej prasy antysemickiej polskiej endecji czy wręcz nazistowskich gazet. A stalinowska propaganda w PRL-u operowała podobnymi odniesieniami i odwoływała się do tej samej grupy ludzi - prymitywnych, na gwałt potrzebujących wroga i niepotrafiących zrozumieć najprostszego zdania złożonego, którychłopatologicznie i przy użyciu możliwie prostych metod można zindoktrynować.. Autorom tych rysunków polecałbym - dla dopełnienia - użycia pejsów i podpisu "zapluty karzeł reakcji" .

P.S. Jakoś tak w zeszłym roku w sieci ukazała się seria równie finezyjnych "satyrycznych" filmików animowanych, w których z równym upodobaniem używano fekaliów, odgłosów wydalania i tym podobnych środków artystycznego wyrazu".
    • ksiadz_gazeta GWniana mowa nienawiści 22.10.10, 19:10
      co tydzień można książkę napisać o nienawiści w tekstach GWna
      • czan-dra Re: GWniana mowa nienawiści 22.10.10, 19:13
        Podaj przykłady nienawistnych tekstów GW...

I skończy się jak zwykle...zniknie...albo zacznie obrażać...jacy oni są przewidywalni, jak dzieci z zespołem downa...
        • ksiadz_gazeta Re: GWniana mowa nienawiści 22.10.10, 22:34
          a choćby GWniane przeglądy prasy, cel jest jasny - dopieprzyć konkurencji... oczywiście w białych rękawiczkach i z rumieńcem niewinności :)
          • szopad Re: GWniana mowa nienawiści 24.10.10, 02:42
            to ze sie kogos uwaza za idiote nie znaczy ze sie go nienawidzi... jesli juz, to nazwalbym to mową pogardy... w koncu nierzadko zachowujecie sie jak zwierzeta, wiec mozecie to najwyzej nazwac zdradą tajemnicy lekarskiej albo panstwowej.
            • ksiadz_gazeta Re: GWniana mowa nienawiści 24.10.10, 19:06
              dzielenie włosa na czworo... mowa pogardy,mowa nienawiści, mowa wykluczenia.... takie postmodernistyczne pitolenie językowe, a chodzi o to, co zawsze - zgnoić tego, który ma inne zdanie... oczywiście mniej demokratyczne :))))
              • koloodmocysercawkptplanecie Re: GWniana mowa nienawiści 25.10.10, 14:30
                gadasz od rzeczy, podaj te przyklady z powiedzmy zeszlego miesiaca.
    • nufatek Oto mowa nienawiści 22.10.10, 19:11
      Najlatwiej jak nie umiemy sobie poradzic to zakazac.Adasiu pamietasz co grozilo za pomoc zydom w czasie wojny? Ludzie wbrew temu pomagali bo..............Tak Adasiu oni mysla ,prosze nie kombinuj
    • cynglisciplujajademnienawisci UBoli prawda boli? 22.10.10, 19:14
      II Irlandii nie dało się zrobić, to się robi II Indie.

Z tym, że tam są święte krowy, a tu święte qu..., excuse le mot...
    • necr0c0w MOWA??!!! 22.10.10, 19:16
      Zabawne rysunki, gdyby wyszły w formie książkowej to bym je z pewnością, zakupił, nawet jako dodatek do GW razem z całą resztą produkowanej przez was makulatury.
      Jednego jednak nie rozumiem- co ma wspólnego "mowa" (jakakolwiek, miłości albo nienawiści") z RYSUNKAMI? I pytanie pomocnicze: który z tych rysunków wykonał polityk albo choćby prominentny zwolennik PiS?
      Bo wypowiedzi prominentnych PO-wców o patroszeniu, wyrzynaniu, wystrzelaniu i obdzieraniu ze skóry pisowców mogę tu zacytować w znacznej ilości od ręki. I to nie jakieś uwagi czynione w prywatnym gronie tylko fragmenty oficjalnych, publicznych wystąpień.
      A na zakończenie mała parafraza felietonu jednego z waszych publicystów: życzę Polsce pod rządami PO a Waszej Gazecie w szczególności wszystkiego najgorszego ;)
      • andriejrublow Re: MOWA??!!! 22.10.10, 20:13
        Jesteś stanowczo za skromny necr0c0w, kiedy mówisz, że jednego nie rozumiesz.
        • necr0c0w Re: MOWA??!!! 22.10.10, 23:40
          "Jednego JEDNAK nie rozumiem", ucz se chłopcze czytać ze zrozumieniem. To nie to samo co np. "tylko jednego nie rozumiem". Młodyś zapewne, wykształconyś (nieprzesadnie) i z dużego miasta jak mniemam, a matura za pasem. Do książek zamiast trollować na sieci.
          • andriejrublow Re: MOWA??!!! 23.10.10, 10:50
            Jestem Ci wdzięczny za odpowiedź necr0c0w, ponieważ wracasz mi ufność w rozum. Z czterech moich cech, które wymieniłeś, trafiłeś częściowo w jedną (właściwie w żadną, ale powiedzmy, że wątpliwości rozstrzygnę na Twoją korzyść). To pozwala mi zachować pewność, że inne Twoje diagnozy tutaj prezentowane są równie nietrafne. Pozdrawiam
    • brainuser Tak się odwraca kota ogonem 22.10.10, 19:21
      To taki patent Wyborczej - zestawić nieekwiwalentne, ale tworzące taki pozór, przykłady i tak obalać niewygodne tezy. Czysta manipulacja! I aż mnie zdumiewa, że nikt tego tu nie wytyka.
      W deklaracji łódzkiej są przykłady wypowiedzi polityków, a nie satyryków, czy publicystów. Gdyby szukać logicznego ekwiwalentu tego, co nam tu sprytnie zmajstrował red. Czuchnowski, wystarczyłoby sięgnąć po egzemplarze Wyborczej z tygodnia.
      Z tygodnia, bo gdyby "z ostatnich miesięcy", to taką deklaracją moglibyśmy owinąć Ziemię wzdłuż równika.
      • full_kit_monster no to proszę o podobny zestaw 22.10.10, 19:29
        z GW z tygodnia
        • mada.kinhcim masz tu synku a ojczyzny demokarcji USA 22.10.10, 19:35
          Tam nikt nie mowi, ze zarty rysunkowe to nienawisc

politicalhumor.about.com/library/bl-political-cartoons.htm?PS=440%3A24
          Jak cchesz dyskutowac to cytuja z Kaczora i swity, a ja z peowcow. Zalosne wypociny czuchnowskiego pominmy milczeniem
          • full_kit_monster drobna różnica 22.10.10, 19:41
            tego, co opisał Czuchnowski, w żadnym wypadku nie można nazwać dowcipami
            to tępa, brutalna propagandówa dla prymitów
            • mada.kinhcim To sobie przejrzyj te strone 22.10.10, 20:02
              tam jest taki przycisk see next cartoon czy jakos tak. hmm moj kolega z pokoju tez twierdzi, ze nie plakalem po papiezu to inteligentny zart, a zakaz pedalowania juz nie. A jaka jest definicja inteligentneo zartu drogi interlokutorze?
              • full_kit_monster no, jesli musisz mieć definicję... 22.10.10, 20:25
                to czarno widzę
                tych rysunków z GP nikt ci przynajmniej nie musi tłumaczyć, prawda?
                • mada.kinhcim Re: no, jesli musisz mieć definicję... 22.10.10, 21:59
                  Wlasnie, bo takiej definicji nie ma, to jest ocena wzgledna, wiec odwolywanie sie do niej jest hmmm .. watpliwe w tym sporze
              • erte2 Re: To sobie przejrzyj te strone 22.10.10, 21:46
                mada.kinhcim napisała:

> tam jest taki przycisk see next cartoon czy jakos tak. hmm moj kolega z pokoju
                > tez twierdzi, ze nie plakalem po papiezu to inteligentny zart, a zakaz pedalowa
                > nia juz nie. A jaka jest definicja inteligentneo zartu drogi interlokutorze?

Drogi interlokutorze - jeśli jest ci potrzebna definicja inteligentnego żartu to - nawet gdyby istniała to i tak jej nie zrozumiesz. Zrozumiałeś? Nie? No widzisz!!
          • anto.n Re: masz tu synku a ojczyzny demokarcji USA 29.01.11, 21:30
            mada.kinhcim napisała:

> Tam nikt nie mowi, ze zarty rysunkowe to nienawisc
            >
            > politicalhumor.about.com/library/bl-political-cartoons.htm?PS=440%3A24
            > Jak cchesz dyskutowac to cytuja z Kaczora i swity, a ja z peowcow. Zalosne wypo
            > ciny czuchnowskiego pominmy milczeniem

oj zalosne te wypociny Czuchnowskiego
        • brainuser Re: no to proszę o podobny zestaw 22.10.10, 20:07
          full_kit_monster napisał:

> z GW z tygodnia

Proszę. Mam co prawda co robić w piątkowy wieczór, więc nie sięgałem do Kuczyńskiego, ale może wystarczy Milewicz. I tylko z jednego tekstu:
          "Zablokować piranie",
          "Żaden mąż stanu nie uleczy Polski z PiS-u",
          "Jedna głowa, jedna myśl, jedna dłoń, jeden wróg" (w domyśle: Ein Volk, ein Reich, ein Führer).
          • full_kit_monster no i co? 22.10.10, 20:21
            są gołe dupy i świnie?
            • brainuser Re: no i co? 22.10.10, 21:19
              No i to, że tak się zawsze kończy próba cywilizowanej polemiki z nieprzemakalnym. Jak fakty nieprzemakalnemu nie pasują, to rżnie głupa.
          • koloodmocysercawkptplanecie Re: no to proszę o podobny zestaw 25.10.10, 14:45
            Przeczytałem ten tekst. Potem przeczytałem jeszcze raz. I nadal próbuję zobaczyć co w nim jest takiego co możnaby uznać za mowe nienawisci.

Tekst jest o tym że JK nie chce dyskusji. Ani z zewnątrz ani wewnątrz partii. O tym że nie umie przyjąć krytyki. Że nic go nie zmusi do powiedzenia "mylilem sie". Tak więc, przynajmniej w moich oczach, dosc rzeczowe podsumowanie tego dlaczego jakikolwiek dialog z PiSem umarl, a cala partia boi sie powiedziec cokolwiek co nie udowadnialoby 100% oddania prezesowi. Ogolnie, taki odpowiednik "wez sie ogarnij i uswiadom sobie ze nie jestes centrum wszechswiata".

Teraz porownaj to z tym co GP i JK mowia o PO: zdrajcy, pacholki rosji, kondominia, judasze. Teraz przeczytaj to i powiedz gdzie sie myle. Ewa Milewicz, wg mnie, zdaje rzeczowa krytyke sposobowi kierowania partia i dialogiem przez JK. Druga strona pluje, obraza i insynuuje.
        • brainuser Re: no to proszę o podobny zestaw 22.10.10, 20:11
          full_kit_monster napisał:

> z GW z tygodnia
          Proszę. Mam co prawda co robić w piątkowy wieczór, więc nie sięgałem do Kuczyńskiego, ale może wystarczy Milewicz. I tylko z jednego tekstu:
          "Zablokować piranie",
          "Żaden mąż stanu nie uleczy Polski z PiS-u",
          "Jedna głowa, jedna myśl, jedna dłoń, jeden wróg" (w domyśle: Ein Volk, ein Reich, ein Führer).

• szwampuch58 Re: Tak się odwraca kota ogonem 22.10.10, 19:42
        wasza filozofia " Kali ukrasc krowa..." wywoluje juz powoli odruchy wymiotne
    • leniuch102 "Deklaracja" była dla polityków, nie rysowników. 22.10.10, 19:22
      Red. Czuchnowski, nie udawaj Greka, "deklarację przeciw nienawiści" mieli podpisywać politycy, nie - satyrycy.
      Ale fajnie, że przytoczyłeś te rysuneczki, to najlepszy dowód że w wypowiedziach Kaczyńskiego nigdy nie było nienawiści. Gdybyś znalazł choć jeden cytat, nie musiał byś sięgać do tych malowanek.
      Podziękuj Kaczyńskiemu, że nie przytoczył świeżych cytatów z Michnika, przyrównującego go do agentów Stalina z KPP, czy dzisiejszego artykułu red. Milewicz, wzywającego do rozprawy z "piraniami" (d. "bydłem").
      • full_kit_monster ty umiesz myśleć, człowieku? 22.10.10, 19:37
        opis tych rysunków ma być dowodem na to, że w wypowiedziach Kaczyńskiego nie było nienawiści?
        "„Gazeta Wyborcza” jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Partii Pracy.(...) im słabsza „Wyborcza”, tym lepiej dla Polski"
        26 marca 2006
        • mada.kinhcim A Ty? 22.10.10, 19:41
          politicalhumor.about.com/library/bl-conservative-cartoons.htm?PS=951%3A2
          • full_kit_monster przykro mi 22.10.10, 19:55
            konserwatyści nie mają poczucia humoru
            • mada.kinhcim Re: przykro mi 22.10.10, 20:15
              za to fullmonstercostamisci, wiedza jaka jest definicja tego co smieszne i tego co nie smieszne, bo to sa umysly scisle ;-)
              • art.usa Re: przykro mi że wolny naród Polski maszeruje w swą zgubę 22.10.10, 23:08
                mada.kinhcim napisała:

Faszyzm i rasizm w kraju wolnych i szanowanych narodów jest zabójstwem dla kraju.

> za to fullmonstercostamisci, wiedza jaka jest definicja tego co smieszne i teg
                > o co nie smieszne, bo to sa umysly scisle ;-)
        • piotr7777 Re: ty umiesz myśleć, człowieku? 22.10.10, 22:32
          > "„Gazeta Wyborcza” jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Pa
          > rtii Pracy.(...) im słabsza „Wyborcza”, tym lepiej dla Polski"

Jeśli już to Komunistycznej Partii Polski (gdzie należeli rodzice założycieli GW, choć nie tylko, także np. ojciec Wildsteina) a z drugą częścią wypowiedzi w świetle ostatnich publikacji "Wybiórczej" nie sposób się nie zgodzić.
          • full_kit_monster im mocniejsza Gazeta Polska 23.10.10, 06:12
            tym lepiej dla Polski?
            • piotr7777 Re: Gazeta Polska nie ma dużej renomy 23.10.10, 07:39
              ...a GW niestety tak.
              Nie chodzi o to by GW zamykać ale o to by ludzie zobaczyli, że nie jest to opiniotwórczy dziennik a zwykły szmatławiec.
              • full_kit_monster Twoja opinia 23.10.10, 08:03
                inni myslą inaczej
                • mada.kinhcim Masz prawo tak myslec, a ja i inni mamy prawo prze 23.10.10, 12:15
                  konywac Cie, ze jest inaczej. Poniewaz omawiany przez nas tekst i wyrazoana w nim opinie sa z natury subiektywne, zajrzyjmy na inne strony dzisiejszego wydania tej opiniotwórczej i "prawdomównej" Gazety Wyborczej.

wyborcza.pl/1,75248,8550531,Kacowe__czyli_urlop_na_zadanie__krocej_i_trudniej.html
                  wyborcza.pl/1,75248,8556481,OFE_po_nowemu__nizsze_oplaty__wyzsze_emerytury.html
                  W przypadku drugiego artykulu prosze zajrzyj do innych publikacji GW na temat OFE i powiedz mi czy nie sa one zmanipulowane? Wtedy porozoamawiamy na tem wiarygodnosci tej Gazety.
      • wlekawa Re: "Deklaracja" była dla polityków, nie rysownik 23.10.10, 17:18
        Rozumiem, że w prasie, radiu, Internecie może być, co kto chce. Bo deklaracja dotyczy jedynie polityków. Pozostali, w tym rysownicy, moga pleść, co im się żywnie spodoba.
      • anto.n Re: "Deklaracja" była dla polityków, nie rysownik 29.01.11, 21:33
        bardzo dobrze leniuchu102
    • snowbird1 PIS chce monitorowac internet 22.10.10, 19:25
      no to czas po temu bo takie swinstwa jakie
      ich zwolennicy wypisuja na rzad i na
      prezydenta w swoich komentarzach to te
      z gazety polskiej to jest pikus. W propisowskich
      komentarzach nie ma zwyklej nienawisci; to jest
      nienawisc zwierzeca, ociekajaca jadem. ci ludzie
      jakby mogli to by zatlukli swoich adwersarzy
      golymi rekami, opluli i wtlukli obcasami w ziemie.
      to jest naprawde niesamowite. trzeba by bylo
      zrobic jakies tego opracowanie. obawiam sie, ze
      znajac PIS, to bedzie monitorowal internet
      wylacznie jednostronnie.

• helguera kapus pisał o lustracji to i bezwstydnicy ziejacy 22.10.10, 19:36
      nienawiscia mogą pisacć że to nie my to oni.W gazecie wydaje się że jak wszystkie cyngle zaczna sdzczekać -to nie my to oni-to ludzie vdaja sie nabrac.AQkcja jest stale powtarzana ićwiczona,ostatnio wsciekła watacha zaatakowala min.Radziszewską.Tak to juz jest w gazecie gdzie kapus pisze teksty antylustratorskie.Po co Czuchnoeski sie wysilal i zaglądał innym do garnka,mógl zajrzec do swych bzdetów,mógł poczytac felietony kuca,srody ,czy ''madrości czecha czy kuczynskiego.
      • dar61 pisał, pisał i... 22.10.10, 20:58
        www.pwn.pl/?module=multisearch&search=wataha
        ---

Apage, satanas!
    • bemadal Oto mowa nienawiści 22.10.10, 20:19
      HAHAHA!

Mogę POwiedzieć, że POraz pierwszy sPOdobał mi się p.J.Żakowski! Szkoda,że o Paradowskiej zaPOmnieli. To dopiero byłby cymes.
    • vvidmo Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 20:24
      Jaki pokój!? Pisownia charakteryzuje się podobieństwem do innego słowa w języku angielskim.
    • josif47 Oto mowa nienawiści 22.10.10, 20:35
      Pis...narodziny....zywot....i koniec....
    • websterrr Oto mowa nienawiści 22.10.10, 21:02
      * Aleksander Kwaśniewski żłopiący wódkę z butelki;

Jak oni mogli!!! Kwaśniewski???? Wódkę z butelki???? Mogli mu chociaż dorysować szklankę-musztardówkę ;-). Choć Jola to by pewnie wolała kieliszek do szampana (do drogiego szampana!) i bezę na zakąskę.
    • drzejlowski Oto mowa nienawiści 22.10.10, 21:04
      Przestań porównywać karykaturę krytyczną do odgrażania się!!! Manipulatorze z GW!!!
      To zwykła bezczelność..!!. Pokarz cwaniaku gdzie i kto z PIS obiecuje z Komorowskiego, czy Palikota zedrzeć skórę i sprzedać w Europie..!!!?...polować na nich...? dożynać watahy...? A nawiasem mówiąc..., które Państwo w Europie zapłaciłoby słono za skórę Kaczyńskiego gadzino...? Faszystowskie prowadzone przez Merkel i Steinbach Niemcy...? Komu Kaczyński libertynie lewacki Kaczyński przeszkadza...? Twoim znajomym złodziejom i aferzystom z SB, WSI i KGB...?
      Rzeczywiście... powinni się bać...
      • erte2 Re: Oto mowa nienawiści 22.10.10, 21:59
        drzejlowski napisał:

> Przestań porównywać karykaturę krytyczną do odgrażania się!!! Manipulatorze z G
        > W!!!
        > To zwykła bezczelność..!!. Pokarz cwaniaku gdzie i kto z PIS obiecuje z Komorow
        > skiego, czy Palikota zedrzeć skórę i sprzedać w Europie..!!!?...polować na nich
        > ...? dożynać watahy...? A nawiasem mówiąc..., które Państwo w Europie zapłaci
        > łoby słono za skórę Kaczyńskiego gadzino...? Faszystowskie prowadzone przez Mer
        > kel i Steinbach Niemcy...? Komu Kaczyński libertynie lewacki Kaczyński przeszka
        > dza...? Twoim znajomym złodziejom i aferzystom z SB, WSI i KGB...?
        > Rzeczywiście... powinni się bać...

At secula seculorum. Amen. Przekażcie sobie znak pokoju. Tako rzecze Prawdziwy Polak -Katolik, miłujący bliźniego chrześcijanin, posłuszny naukom Ojca Rydzyka i wielbiciel deklaracji łódzkiej i jej twórcy.
        No i ortografia też charakterystyczna...
        • drzejlowski Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 00:07
          "polaku" rodem z piekła... Dożynać jest przez "ż" od dożynek... cymbale
          • necr0c0w Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 00:31
            Po tym ich można rozpoznać bez pudła- bezczelność, buta i niczym nie uzasadnione przekonanie o własnej wyższości, choć we łbie pusto i w oczach tęsknota za rozumem.
            Btw gratuluję znajomości psychologii tych omułków, ja się kilka minut w Twój tekst wgapiałem i nijak żadnego ortografa znaleźć nie umiałem. Ale platfons dał radę ;)
            • full_kit_monster "Pokarz cwaniaku gdzie i kto z PIS..." 23.10.10, 06:29
              platfons ortografię zna, a wy...
              • drzejlowski Re: "Pokarz cwaniaku gdzie i kto z PIS..." 23.10.10, 18:27
                W istocie... "pokaż.." .zwykły "kiks" literacki...każdemu się zdarza, platfusy nagminnie i prawie w każdym tekście... szczególnie w gramatyce... trochę inna polska... od chazarskiej...Nie mogą zakumać j. polskiego..
            • 0721x Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 09:49
              necr0 UCZONY ORTOGRAFIE nic błędnego nie zauważyłeś mule a jak się pisze POKAŻ w kwestii pokazać jak wynika z kontekstu czy pokarz jak napisał komentowany polonista
              • drzejlowski Re: Oto mowa nienawiści 23.10.10, 18:35
                ..Z najwyższym uznaniem par excellence...Mistrz słowa pisanego kocopoły pisze i o zgrozo!!! Sam w nie wierzy.!!..Manipuluj lepiej swoich rodaków w Izralelu... W Polsce zamieniasz polski chleb.... w nie polskie g....no...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka