fleshless 05.11.10, 14:31 Dać Jarosławowi, jak nie wiadomo kto zas,ługuje, to na pewno on. Przeprosić i dać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
three-gun-max Spróbowałby Tusk powiedzieć inaczej ;)) 05.11.10, 14:35 To jutro miałby artykuł na pierwszej stronie o nowych aferach w rządzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Głupkowate uzasadnienie złych kandydatur 05.11.10, 16:10 Jak zwykle głupie uzasadnienie rozdawania orderów przez gajowego dubeltówkę "za zasługi dla transformacji ustrojowej" . Order dla klechy za majstersztyk w rozgrabieniu majątku Polski. Dla Bieleckiego za majstersztyk w dorobieniu się na transformacji ustrojowej osobistej fortuny. Dla Halla za nie bardzo wiadomo za co, może za żonę minister oświaty w rządzie Tuska. No i dla Michnika za całokształt jego dziwnej transformacji z więzionego opozycjonisty do zagorzałego obrońcy postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Re: Głupkowate uzasadnienie złych kandydatur 05.11.10, 20:19 poczytaj sobie o bezkompromisowej postawie za komuny olka hala notabene prawicowca przez duze p,goscia z zasadami i mimo roztargnienia twardego jak skala,a co do michnika to wygral to co chcial i pije z kim chce za swoje bo nie jest ani na partyjnym ani rzadowym garnuszku Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Głupkowate uzasadnienie złych kandydatur 05.11.10, 23:41 ile swoich pieniędzy michnik zainwestował w gw ? jakie było jego ryzyko iniwestycyjne ? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapedal Re: Głupkowate uzasadnienie złych kandydatur 06.11.10, 00:38 Wiesz dlaczego dzięki gumie nie byłoby antka? Dzięki powszechnej obecności gumopochodnego towaru powszechnego użytku, jakim jest prezerwatywa i oczywiście dzięki świadomości ludzi (społeczeństwa - jak rzekł Himilschbach w "Rejsie) do czego się to używa! Niestety, Twoi rodzice nie wiedzieli...Skrót myślowy, czyli kwintesencja u Ciebie przejawia się banalnym, wulgarnym zlepkiem agresji i żalu. Nie lubię kleru, nie uważam Bieleckiego za kogoś szczególnie ważnego w przemianie z 13-ej republiki ZSRR na Niepodległą, Hall , gdy był 30 kg młodszy, coś tam działał, więc - przechodząc do meritum - do dupy taki wpis "kwyntesencyjny" , jak Twój. Nie działaj na płyciźnie zdarzeń, zstąp wgłąb, jak uczynił to Twój prokreator, płodząc Cię, antku. Antku, heeh... Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Spróbowałby Tusk powiedzieć inaczej ;)) 06.11.10, 00:06 premier tusk szanuje i ceni adama michnika -JELOPKU! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Spróbowałby Tusk powiedzieć inaczej ;)) 08.11.10, 10:29 Najwyżej cenił Adasia Rywin - wycenił go na kilka milionów:) Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 14:37 Jak dobrze miec w ojczyznie inne opcje procz prawicy skladajacej sie z tzw.Prawdziwych Polakow. Wyjatkowo bojowej i nieobiektywnej prawicy tkwiacej w zamierzchlej historii, zyjacej przeszloscia bez pomyslu na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.ok wiecznie wczorajsi kąsają Adama Michnika 05.11.10, 14:38 trudna jest rozmowa ludzi demokratycznej Polski z Jarosławem Kaczyńskim,o.Tadeuszem Rydzykiem i... całą resztą czystych polaków. krawat Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Re: wiecznie wczorajsi kąsają Adama Michnika 05.11.10, 14:52 Jeden napisał o "prawych Polakach" ty o "czystych Polakach" Fajne! Jeden lewak skłamie, że Kaczyński tak powiedział. I reszta lewaków używa tego kłamstwa do dalszego kłamania. Jesteście jednym organizmem? hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: wiecznie wczorajsi kąsają Adama Michnika 05.11.10, 15:00 Nie rozumiem, nie można pisać o "czystych Polakach"? Przecież przedmówca nie twierdzi nigdzie, że Kaczyński to powiedział, więc o czym Ty pleciesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: wiecznie wczorajsi kąsają Adama Michnika 06.11.10, 00:04 CZYSTA ZAWISC LUDZI,KTORZY NIC NIE ZROBILI DLA POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
sekmet :)) 05.11.10, 14:42 Ale wtedy będzie protestować cała normalna część społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 14:45 Co by było gdyby Lechowi Kaczyńskiemu przyznał. To by było plucia ze strony lewaków. Że kontrowersyjna decyzja, że nie zasłużył, że zła prawica. A tak to można POpluć że zła prawica. POprostu Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 17:00 lechu733 napisał: > Co by było gdyby Lechowi Kaczyńskiemu przyznał. To by było plucia ze strony lew > aków. Że kontrowersyjna decyzja, że nie zasłużył, że zła prawica. A tak to możn > a POpluć że zła prawica. POprostu Gdybyś lechu733 był bardziej kumaty,to wiedziałbyś że Lech Kaczyński z racji pełnionego urzędu jest kawalerem Orderu Orła Białego. Ot debilni pisowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 14:53 Tak naprawde, to nie rozumiem zadnej z tych nominacji. GW jest najlepsza gazeta w III RP, ma swietnych redaktorow i dziennikarzy, ale ordery daje sie z zasady szychom, a nie zasluzonym ludziom. Jeden order dla klechy, jeden dla prawicowca, jeden dla liberala i jeden dla lewicy. Kazdemu po rowno, ale dlaczego akurat tym ludzion i za co? LK nagradzal orderami wylacznie swoich totumfackich, wiec jest mala poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa i po co łżesz 05.11.10, 18:01 L. Kaczyński dał S. Blumsztajnowi Krzyż Komandorski z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski. Blumsztajn na pewno nie jest wyłącznie totumfackim L. Kaczyńskiego. Po kiego więc łżesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Róbmy dalej swoje 05.11.10, 14:54 "Ukształtowała nam się raz Opinia mówiąc - Kurczę, Rozsądku krztyny nie ma w was, Inteligenty twórcze. Na łeb wam wali się ten kram, Aż sypią się zeń drzazgi, O skórze myśleć czas, a wam - Wam w głowie wciąż drobiazgi. Opinia sroga to, że hej, Odpowiadając przeto jej: Róbmy swoje, Pewne jest to jedno, że Róbmy swoje, Bo dopóki nam się chce, Drobiazgów parę się uchowa: Kultura, sztuka, wolność słowa, dlatego Róbmy swoje, Może to coś da? Kto wie?..." /Młynarski, oczywiście/ Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Trzeba odkaczyc przyznawanie Orla Bialego 05.11.10, 14:55 Stworzyc nowa kapitule,bez oszolomstwa typu Gwiazda,Olszewski,Romaszewska,Bugaj.I nigdy nie blokowac,jak zalosny i zawistny poprzednik ,orderow przyznawanych Polakom przez inne panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 14:58 Mało kto tak jak Adam Michnik zasłużył sobie na to odznaczenie. Można jedynie zapytać - dlaczego dopiero teraz? Dużo wcześniej doceniła go i Europa, i świat - że wpomnę tylko o Legii Honorowej - a przecież z orderów przyznanych przez inne kraje AM mógłby sobie zrobić wystawę. Adam Michnik nie bał się głosić swoje poglądy wtedy, kiedy za to groziło coś więcej niż inwektywy szmatławych internautów czy pełne zawiści wynurzenia Ziemkiewicza. Tym bardziej nie boi się głosić ich dzisiaj. Przyznaję że nie podoba mi się nazywanie Kiszczaka i Jaruzelskiego "ludźmi honoru". Ale nie mogę odmówić prawa do wielkoduszności i wybaczenia krzywd komuś, kto był prześladowany, opluwany* i przesiedział siedem lat w więzieniu - tylko dlatego że muał odwagę powiedzieć "nie" tamtej władzy i tamtemu reżimowi. I niewielu ludzi byłoby stać na to żeby wybaczyć swoim prześladowcom którzy znaleźli się w sytuacji przegranych. Przytaczani ewszystkich zasług Adama Michnika zajęłoby jeszcze ze dwie godziny, więc ograniczę się już tylko do jednego: Gratuluję ! Z całego serca i rozumu. *na marginesie: Jak czytam niektóre wpisy i słucham niektórych wypowiedzi to zaczynam się zastanawiać skąd bierze się taka zbieżność "argumentów" i inwektyw z tymi "argumentami" i inwektywami które wypisywali i wygłaszali dziennikrze i decydenci w latach osiemdziesiątych. Pokrewieństwo dusz ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 16:38 Popieram prawie w calosci, z wyjatkiem tej uwagi o "ludziach honoru". Przepraszam, ze tak powiem, ale poddales sie propagandzie. Pan Michnik powiedzial, ze Kiszczak "zachowal sie jak czlowiek honoru" i dotyczylo to tego, ze dotrzymal obietnic przy okraglym stole. Tym obecnym "bohaterom", ktorzy nie pamietaja tamtych czasow, przypominam, ze 4 czerwca to u nas swieto wolnosci, ale to tez jest rocznica masakry na placu Tienament. W tamtych czasach wielu sie balo, ze jesli komunisci przegraja, to ta nasza wolnosc zostanie stlumiona sila (tak jak 13-go grudnia 1981), a tymczasem wladze komunistyczne dotrzymaly slowa i zachowalu sie w tej sytuacji jak czlowiek honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
foriastrong Re: Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 17:07 Gratuluje, warto żyć wiedząc że nie jestem sam w podobnym myśleniu, a wszystkim odznaczonym serdecznie gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
plusratio Re: Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 17:57 ABSOLUTNA RACJA - POPIERAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
prusak2 Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 15:15 Ci panowie - Gwiazda, Nizieński, czy Olszewski dostali się do Kapituły z woli Lecha K. a wbrew woli większości, więc już dawno powinni odejść. A że oburzają się teraz, przy nowych nominacjach? Trudno się im dziwić - Jarek każe, służba musi. Odpowiedz Link Zgłoś
wyobcowany Dla Prezesa ustanowić nowy order 05.11.10, 15:29 Zwykły jest poniżej JEGO zasług. Proponuję Order PODWÓJNEGO Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Dla Prezesa ustanowić nowy order 06.11.10, 00:08 dla jarkacza proponuje order pierwszego destruktora i nienawistnika Polski .moze byc podwojny wespol z rydzykiem . Odpowiedz Link Zgłoś
wdajcz Re: Odrer dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 15:33 Michnik zrezygnował z wielkich pieniędzy w spółce Agora więc jego kwalifikacje do solidarnościowych zaszczytów są co najmniej wątpliwe. Co innego Bielecki, ten to spryciula, nie miał żadnych skrupułów więc zbił wielki szmal na transformacji ustrojowej. Należy mu się Orzeł Biały jak psu zupa. Odpowiedz Link Zgłoś
mch-wie Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 15:34 Dlaczego obiektywizm i najnormalniejsze poczucie zdrowego rozsadku, to wiekszosci Polakow obce slowa? Wyglada na to, ze Thilo Sarrazin ma racje piszac w swojej ksiazce, ze sa narody o nizszej inteligencji. Przykre to bardzo, ale patrzac na Polske... Odpowiedz Link Zgłoś
andreask1 Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 15:37 Jestem od Pana Michnika o dwa lata mlodszy,gdy on za MNIE siedzial w peerelowskich wiezieniach ja juz opuscilem kraj w 1979. W dzisiejszych czasach czlonkowie mojej rodziny (straszni ludzie) mowia o nim zyd ,odpowiadam zawsze: ale jaki polak.Chcialbym sie do niego zblizyc w zaslugach dla naszego kraju.Adam Michnik to moj wspolczesny bohater narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 16:34 Brawo! Zgadzam sie z Toba w 100%. Polska jest wolna m.in. dzieki panu Michnikowi. Ja dobrze pamietam tamte czasy i pamietam kto walczyl o wolna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Gratulacje, Panie Adamie 05.11.10, 15:38 Ktoś wyżej pisał, że nie podziela opinii Michnika o Kiszczaku i Jaruzelskim. Ja też nie, co więcej, moim powiedzeniem wobec nich jest napis na ścianie, jaki widziałem w stanie wojennym: "Generale, historia może ci wybaczy, ale u mnie masz przej...ne". Nie odmawiam Michnikowi prawa do wybaczania, choć sam mniej od nich wycierpiałem to nie potrafię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj PS. Wyniki sondażu 05.11.10, 15:51 Widać mobilizację sił "patriotycznych", pewnie głównie studentów pewnej toruńskiej uczelni. Wynik bardzo podobny, jak przy ankiecie nt. in vitro, z liczbą głosujących kilkakrotnie większą niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
mch-wie Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 15:38 p.s. w okresie stanu wojennego znakomita byla Gazeta Krakowska, pod redakcja Macieja Szumowskiego. Czy mlodsze pokolenie zna to nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewnyleonard Nie będę płakać po michniku 05.11.10, 15:42 Bo michnik nie płakał po Papieżu. Ten order Orła Białego to za co niby? Takiej szuji za co? Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Re: Nie będę płakać po michniku 05.11.10, 20:28 uwierz mi ze michnikowi twoj placz psu na bude Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Wyslac Gwiazde.. 05.11.10, 15:58 Wyslac Gwiazde na wycieczke. Moze sie znowu zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Adamowi Michnikowi ten order należy się 05.11.10, 16:10 od dawna. Od bardzo dawna. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Adamowi Michnikowi ten order należy się 05.11.10, 16:41 Fakt, jestem zaskoczony ze jeden z tych co uwolnili Polske z komunizmu dopiero teraz dostal order Orla Bialego. Jakby ktos mnie zapytal wczoraj, to bym powiedzial, ze kto jak kto, ale Adam Michnik na pewno juz ma Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid No, PiSuarów i ich firerka pytać akurat nie trzeba 05.11.10, 16:30 Dla nich każdy, kto nie jest Jackiem, Plackiem, lub kimkolwiek z ich pociesznej paczki na żaden medal nie zasługuje. Poprzedni ś.p. prezydent wszystkich (pis)Polaków, cieszył się niczym małe dziecko, gdy blokował nawet zagraniczne odznaczenia, jeśli kandydat/ka nie był/była według niego godzien/godna takiego zaszczytu... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 16:39 A Ty jestes wyjatkowo kulturalnym czlowiekiem. Wspolczuje Twojej rodzinie i znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 16:43 Odpisalem temu chamowi tutaj, ze wspolczuje jego rodzinie i znajomym, ale ktos wykasowal ten post, wiec powtarzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Order dla Michnika dzieli polityków 06.11.10, 11:29 Martw się lepiej o swoich pisowski ćwoku, bo jest powód, a jak chcesz zobaczyć chama, to wygaś monitor i zajrzyj w niego. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Order dla Michnika dzieli polityków 06.11.10, 12:08 Jak cham chce komuś wymyślać, to niech się najpierw nauczy korzystać z internetu. Przestanie się chamowi wydawać, że ktoś mu coś kasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Order dla Michnika dzieli polityków 06.11.10, 14:34 Najglupsze w tym wszystkim, ze cos sie popieprzylo w tym forum bo moja odowiedz byla do chama i prostaka, ktory zwymyslal pana Michnika od zydow, komunistow w wyjatkowo wulgarnych slowach. Potem ten post wylecial i wyszlo ze moja odpowiedz jest do czegos zupelnie innego. Idiotycznie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Order dla Michnika dzieli polityków 06.11.10, 15:20 W takim razie i ja zwracam honor. Też mi tu coś nie pasowało, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Order dla Michnika dzieli polityków 05.11.10, 16:53 Przeciesz Polski Prezydent niebendzie odznaczal tych Wariatow i ich Kumpanow takich jak ten Olszowski lub ten wariat Guru Pisodupiec Kaczor tym mozna wrenczyc tylko Ruzge lub zgnily Kartofel ten tam zabity pod Smolenskiem obdarowywal tylko tych z IPN zeby tych Uzbeckich Akt tych Kaczorow nie wyszly na swiatlo dziene , brawo Michnik narezcie jest w Polsce sprawiedliwosc pozdrowienia dla Polskiej Demokraci z Zachodu Europy Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Błaszczak, gdzie jesteś?Wszystkie 4 dla Kaczorka! 05.11.10, 16:59 przestań się obijać bo polecisz następny za Kluzik i Jakubiak... Odpowiedz Link Zgłoś