antobojar 07.12.10, 19:56 Jak zwykle nasza Katarzynka ma rację... Ale dopiero dzisiaj zauważyłem zalotny dołeczek na prawym policzku... Pewnie dlatego że reportażując z Sejmu, rzadko ma okazję się uśmiechać... Więcej proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liczenaobiektywnosc Re: Jakoś to nie będzie 07.12.10, 20:35 Rozumiem że wybory jesienią ( czyli w trakcie prezydencji ) wprowadzą mniej zamieszania?!? No chyba że nie odbędą się wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
sop3 Pani Kasiu, niech Pani nie straszy a mówiąć... 07.12.10, 20:45 prościej nie pisze głupot,Czesi w trakcie prezydencji zmienili rząd i całkowicie przebudowali scene polityczną-i co sie stało-NIC.Ta prezydencja to wielka ściema i lipa.Już Pani raz straszyła prawdziwymi polakami to teraz proszę sobie dać spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Jakoś to nie będzie 07.12.10, 21:10 Doskonały artykuł, Kasiu ! Nie uwierzę w żaden PJN. Rozłam w PiS jest fikcją ! Komu najbardziej zależy na Chaosie ? Za wszystkim stoi Jarosław Kaczyński ;) ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
garolk Jakoś to nie będzie 07.12.10, 22:14 Bzdura. Jeśli wybory odbędą się na jesieni (W TRAKCIE POLSKIEJ PREZYDENCJI), to już będzie w porządku, tak? Nie jestem zwolennikiem przyspieszenia wyborów, chodzi mi o zupełny brak logiki u pani Kolendy-Zaleskiej. Rozumiem, że jako tuba propagandowa Platformy Obywatelskiej zobowiązana jest do krytykowania wszelkich pomysłów opozycji, ale trzeba to robić z głową. Precz z bandą czworga! Odpowiedz Link Zgłoś
solent Jakoś to nie będzie 08.12.10, 07:27 Zaraz, a ja myślałem, że Polacy już zdecydowali kto powinien być premierem... Przecież konstytucja jasno przewiduje ile ma trwać kadencja sejmu. Poza tym, pani Kluzik-Rostkowska chyba nie jest osobą szczególnie rozgarniętą. Bo jeżeli chce wyborów, to znaczy, że: 1) wierzy w to, że wygra, albo 2) ma nadzieję, że wygra Jarosław Kaczyński. Ten drugi punkt świadczyłby o tym, że jest masochistką. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Jakoś to nie będzie 08.12.10, 07:29 Czyżby PJN miał nadzieję, że wygra wybory, że mu sie tak śpieszy? Nie tak prosto, ludzie powinni zapamietac, kto im próbował wcisnąć kit, że JarKacz przestał być wariatem, Odpowiedz Link Zgłoś
jula1mt Jakoś to nie będzie 08.12.10, 08:34 Pani Joannie Kluzik-Rostkowskiej przydałby się kubeł zimnej wody na głowę, bo rozgorączkowana jest okrutnie i uwierzyła mocno w to, że jest w stanie porwać "lud" za sobą i wygrać najbliższe wybory parlamentarne. Chyba zbyt wysoka samoocena swojego EGO? Staje się śmieszna jak prezez J. Kaczyński, ale nic dziwngo przystawała z nim jakieś 20, czy nawt więcej lat. Ten kubeł wody już tuż, tuż na nią się wyleje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt PJN - Pani Joanna Nadaje 08.12.10, 09:10 Joanna Kluzik-Rostkowska - "Polacy powinni zdecydować, kto w tym czasie ( w czasie polskiej prezydencji w Unii ) będzie premierem". PJN - Pani Jakże Niegramotna - wyjaśniam więc pani: Polacy w roku 2007 zdecydowali w sposób jednoznacznie oczywisty kto będzie rządził Polską i kto będzie premierem Jej rządu do następnych wyborów. Jak to mówią media: Pani chce. Pani oczywiście może sobie chcieć. Są jednak w Polsce organy konstytucyjne uprawnione do ustalania konstytucyjnych terminów wyborów i określone kryteria dla nich. Niekoniecznie wśród tych kryteriów muszą być zachcianki zgłaszane przez funkcjonariuszy najnowszej ekspozytury PiS i nijakiego Pana Kaczyńskiego w Sejmie. Wasz plan jest bardzo czytelny. Ogłupić ciemny lud - w czym jesteście niedoścignieni - wejść do Sejmu nachapawszy dzięki ciemym ludom jak najwięcej mandatów, połączyć się z PiSem (vide Doorn) i co możliwe z PSL a następnie oddać władzę i premierostwo w kacze łapy. Nosem w kuper pani PJN, po same uszy aż się pani dziurki zapchają!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Nie mógłbym wyrazić tego lepiej, dokładnie w sedno 08.12.10, 16:50 sprawy, prawieemeryt!! Potrzebny jest nam dłuuuugi okres czasu żeby się przekonać czy to samodzielna partia (której można ufać???), czy też są to szczury uciekające z tonącego okrętu SS"PiSuaria"... czy też jakaś śmierdząca sztuczka wymyślona przez KaczoMacieZiobry... Powtarzam... dłuuuugi okres.. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Czy nie mozna mianowac Tuska dozywotnim premierem? 08.12.10, 09:13 To ulatwiloby prezydencje UE nie tylko w przyszlym roku, ale na wiele nastepnych. Poza tym posiada premier Tusk dwojke zdolnych dzieci, ktore moga zapewnic ciaglosc wladzy. Rozwiazania polnocnokoreanskie warte sa pochylenia sie nad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re:płn.koreanskie warte są pochylenia sie nad nimi 08.12.10, 09:22 Jesteś jak zwykle i nieodmiennie żywym dowodem mna to, że bardzo nisko i bardzo długo się pochylałeś. Któryś z tych co to wykorzystał musiał ci naruszyć strukturę tego co u innnych zwią mózgiem, siedliskiem rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Jakoś to nie będzie - zwieranie PiS_szeregów 08.12.10, 10:32 "Mam parę pomysłów, które mogą napsuć krwi rządowi". Rzekł był Doorn onegdaj nie podniósłszy się jeszcze przed głównym eunuchem kraju z kolan. To jest najnowszy manifest programowy i motto życiowe Doorna na jego nowej drodze życia po odbytej peregrynacji do Canossy. Ja osobiście jestem mu wdzięczny za to, że po raz kolejny potwierdził mi, że w 99% nie mylę się w ocenie tzw. "ludzi", albowiem dla mnie określenie "PiS_urman" to synonim określenia "Sukinsyn". I tak oto kończy stary wezyr gdy wylinieje - zostaje zwykłym, starym, śmierdzącym CAPEM. PiS_urmany całego kraju łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Bez przesady 08.12.10, 11:37 Okazuje, sie ze rzad nie jest potrzebny do sprawowania prezydencji. Obecnie funkcje te sprawuje Belgia, gdzie przez caly czas prezydencji rzadu nie udalo sie sformowac. Negocjacje koalicyjne zajmuja 90% czasu publicystycznego w mediach, a prezydencja postrzegana jest jako wydarzenie bardziej folklorystyczne. Oczywiscie przesadzam, bo caly czas urzeduje poprzedni rzad, wiec jakas reprezentacja kraju jednak jest. Sytuacja po wyborach w Polsce z pewnoscia nie bedzie nawet w przyblizeniu tak skomplikowana jak w Belgii, wiec pewnie daloby sie to pogodzic. A swoja droga, pamietam jak PO na poczatku kadencji powaznie zakladala mozliwosc wczesniejszych wyborow aby uniknac kampanii wyborczej w trakcie prezydencji. Czyzby zmienili plany? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Zmienili plany 08.12.10, 13:19 bo potrzebuja wiecej czasu. Na robienie biznesu i pozamiatanie pod dywan po biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
lzeszjakburaesbeckasuka Głupia krowa 11.12.10, 09:31 Mlekodajna, piękna, zdrowa, Żyła kiedyś zwykła krowa. Z przodu żarła trawę z sieczką, A z tyłu dawała mleczko. Dawała je w zimie, w lecie, Uwielbiali krowę kmiecie. Prawie hołd składali krowie, Aż jej przewrócili w głowie. Uwierzyła że jest święta I zrobiła się nadęta, Okrąglejsza od balona, I jakaś taka natchniona... Poszedł ją wydoić Wicek, A krowa w krzyk: - Won od cycek! W ziemię bij przede mną głową, Jestem bowiem świętą krową! Przyjechał krówski pan likarz, - Co ty tak - powiada - brykasz? Krowa, nie speszona wcale, - Odejdź - mówi - konowale, Właśnie czuję, że powoli Dostaję już aureoli! - Nieraz - rzekł lekarz - przy wzdęciu Szajba odbija bydlęciu, Nie bierz żeż, durny bawole, Tej szajby za aureolę, I posłuchaj mojej rady - Zrób ze dwa lub trzy przysiady, Bo cię te gazy uśmiercą! - Milcz - krowa na to - bluźnierco! Nie chciała słuchać dyrektyw, Bluzgała stekiem inwektyw, Aż doktor, co nie miał czasu, Zasunął jej szprycę z kwasu, Poczem schował się w lucernie, A ta krowa jak nie świernie! (czyli jak nie zaświergoli) I brzuch jej opadł powoli, Znów zrobiła się zwyczajna, Grzeczna, i w ogóle fajna... Wniosek: żadne dyrektywy, Nie zastąpią lewatywy! Odpowiedz Link Zgłoś