Dodaj do ulubionych

Jakoś to nie będzie

07.12.10, 19:56
Jak zwykle nasza Katarzynka ma rację...
Ale dopiero dzisiaj zauważyłem zalotny dołeczek na prawym policzku...
Pewnie dlatego że reportażując z Sejmu, rzadko ma okazję się uśmiechać...
Więcej proszę...
Obserwuj wątek
    • liczenaobiektywnosc Re: Jakoś to nie będzie 07.12.10, 20:35
      Rozumiem że wybory jesienią ( czyli w trakcie prezydencji ) wprowadzą mniej zamieszania?!? No chyba że nie odbędą się wcale...
    • sop3 Pani Kasiu, niech Pani nie straszy a mówiąć... 07.12.10, 20:45
      prościej nie pisze głupot,Czesi w trakcie prezydencji zmienili rząd i całkowicie przebudowali scene polityczną-i co sie stało-NIC.Ta prezydencja to wielka ściema i lipa.Już Pani raz straszyła prawdziwymi polakami to teraz proszę sobie dać spokój.
    • greges58 Jakoś to nie będzie 07.12.10, 21:10
      Doskonały artykuł, Kasiu !

Nie uwierzę w żaden PJN. Rozłam w PiS jest fikcją !
      Komu najbardziej zależy na Chaosie ?
      Za wszystkim stoi Jarosław Kaczyński ;)

^ ^
    • garolk Jakoś to nie będzie 07.12.10, 22:14
      Bzdura. Jeśli wybory odbędą się na jesieni (W TRAKCIE POLSKIEJ PREZYDENCJI), to już będzie w porządku, tak? Nie jestem zwolennikiem przyspieszenia wyborów, chodzi mi o zupełny brak logiki u pani Kolendy-Zaleskiej. Rozumiem, że jako tuba propagandowa Platformy Obywatelskiej zobowiązana jest do krytykowania wszelkich pomysłów opozycji, ale trzeba to robić z głową.

Precz z bandą czworga!
    • solent Jakoś to nie będzie 08.12.10, 07:27
      Zaraz, a ja myślałem, że Polacy już zdecydowali kto powinien być premierem... Przecież konstytucja jasno przewiduje ile ma trwać kadencja sejmu.

Poza tym, pani Kluzik-Rostkowska chyba nie jest osobą szczególnie rozgarniętą. Bo jeżeli chce wyborów, to znaczy, że:
      1) wierzy w to, że wygra,
      albo
      2) ma nadzieję, że wygra Jarosław Kaczyński.

Ten drugi punkt świadczyłby o tym, że jest masochistką.
    • strikemaster Jakoś to nie będzie 08.12.10, 07:29
      Czyżby PJN miał nadzieję, że wygra wybory, że mu sie tak śpieszy? Nie tak prosto, ludzie powinni zapamietac, kto im próbował wcisnąć kit, że JarKacz przestał być wariatem,
    • jula1mt Jakoś to nie będzie 08.12.10, 08:34
      Pani Joannie Kluzik-Rostkowskiej przydałby się kubeł zimnej wody na głowę, bo rozgorączkowana jest okrutnie i uwierzyła mocno w to, że jest w stanie porwać "lud" za sobą i wygrać najbliższe wybory parlamentarne. Chyba zbyt wysoka samoocena swojego EGO? Staje się śmieszna jak prezez J. Kaczyński, ale nic dziwngo przystawała z nim jakieś 20, czy nawt więcej lat. Ten kubeł wody już tuż, tuż na nią się wyleje!!!
    • prawieemeryt PJN - Pani Joanna Nadaje 08.12.10, 09:10
      Joanna Kluzik-Rostkowska - "Polacy powinni zdecydować, kto w tym czasie ( w czasie polskiej prezydencji w Unii ) będzie premierem". PJN - Pani Jakże Niegramotna - wyjaśniam więc pani: Polacy w roku 2007 zdecydowali w sposób jednoznacznie oczywisty kto będzie rządził Polską i kto będzie premierem Jej rządu do następnych wyborów. Jak to mówią media: Pani chce. Pani oczywiście może sobie chcieć. Są jednak w Polsce organy konstytucyjne uprawnione do ustalania konstytucyjnych terminów wyborów i określone kryteria dla nich. Niekoniecznie wśród tych kryteriów muszą być zachcianki zgłaszane przez funkcjonariuszy najnowszej ekspozytury PiS i nijakiego Pana Kaczyńskiego w Sejmie. Wasz plan jest bardzo czytelny. Ogłupić ciemny lud - w czym jesteście niedoścignieni - wejść do Sejmu nachapawszy dzięki ciemym ludom jak najwięcej mandatów, połączyć się z PiSem (vide Doorn) i co możliwe z PSL a następnie oddać władzę i premierostwo w kacze łapy. Nosem w kuper pani PJN, po same uszy aż się pani dziurki zapchają!!!.
      • antobojar Nie mógłbym wyrazić tego lepiej, dokładnie w sedno 08.12.10, 16:50
        sprawy, prawieemeryt!!
        Potrzebny jest nam dłuuuugi okres czasu żeby się przekonać czy to samodzielna partia (której można ufać???), czy też są to szczury uciekające z tonącego okrętu SS"PiSuaria"... czy też jakaś śmierdząca sztuczka wymyślona przez KaczoMacieZiobry...
        Powtarzam... dłuuuugi okres..
    • grisza14 Czy nie mozna mianowac Tuska dozywotnim premierem? 08.12.10, 09:13
      To ulatwiloby prezydencje UE nie tylko w przyszlym roku, ale na wiele nastepnych. Poza tym posiada premier Tusk dwojke zdolnych dzieci, ktore moga zapewnic ciaglosc wladzy.
      Rozwiazania polnocnokoreanskie warte sa pochylenia sie nad nimi.
      • prawieemeryt Re:płn.koreanskie warte są pochylenia sie nad nimi 08.12.10, 09:22
        Jesteś jak zwykle i nieodmiennie żywym dowodem mna to, że bardzo nisko i bardzo długo się pochylałeś. Któryś z tych co to wykorzystał musiał ci naruszyć strukturę tego co u innnych zwią mózgiem, siedliskiem rozumu.

• prawieemeryt Jakoś to nie będzie - zwieranie PiS_szeregów 08.12.10, 10:32
      "Mam parę pomysłów, które mogą napsuć krwi rządowi". Rzekł był Doorn onegdaj nie podniósłszy się jeszcze przed głównym eunuchem kraju z kolan. To jest najnowszy manifest programowy i motto życiowe Doorna na jego nowej drodze życia po odbytej peregrynacji do Canossy. Ja osobiście jestem mu wdzięczny za to, że po raz kolejny potwierdził mi, że w 99% nie mylę się w ocenie tzw. "ludzi", albowiem dla mnie określenie "PiS_urman" to synonim określenia "Sukinsyn". I tak oto kończy stary wezyr gdy wylinieje - zostaje zwykłym, starym, śmierdzącym CAPEM. PiS_urmany całego kraju łączcie się!
    • pyskata666 Bez przesady 08.12.10, 11:37
      Okazuje, sie ze rzad nie jest potrzebny do sprawowania prezydencji. Obecnie funkcje te sprawuje Belgia, gdzie przez caly czas prezydencji rzadu nie udalo sie sformowac. Negocjacje koalicyjne zajmuja 90% czasu publicystycznego w mediach, a prezydencja postrzegana jest jako wydarzenie bardziej folklorystyczne.
      Oczywiscie przesadzam, bo caly czas urzeduje poprzedni rzad, wiec jakas reprezentacja kraju jednak jest. Sytuacja po wyborach w Polsce z pewnoscia nie bedzie nawet w przyblizeniu tak skomplikowana jak w Belgii, wiec pewnie daloby sie to pogodzic. A swoja droga, pamietam jak PO na poczatku kadencji powaznie zakladala mozliwosc wczesniejszych wyborow aby uniknac kampanii wyborczej w trakcie prezydencji. Czyzby zmienili plany?
      • grisza14 Zmienili plany 08.12.10, 13:19
        bo potrzebuja wiecej czasu. Na robienie biznesu i pozamiatanie pod dywan po biznesie.
    • lzeszjakburaesbeckasuka Głupia krowa 11.12.10, 09:31
      Mlekodajna, piękna, zdrowa,
      Żyła kiedyś zwykła krowa.
      Z przodu żarła trawę z sieczką,
      A z tyłu dawała mleczko.
      Dawała je w zimie, w lecie,
      Uwielbiali krowę kmiecie.
      Prawie hołd składali krowie,
      Aż jej przewrócili w głowie.
      Uwierzyła że jest święta
      I zrobiła się nadęta,
      Okrąglejsza od balona,