klarneta8 11.12.10, 07:17 Typowe dziaanie da IV RO,ciemny lud to kupowal ijeszcze kupuje.Szkodniki POLSKI.Ludzie zyja w biedzie, a takim placimy , by zyli w luksusach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr54 CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 07:21 Ewidentny przyklad dzialan CBA pod szefostwem Kaminskiego , z recznym sterowaniem przez Ziobre . Wynajdowanie hakow , sztuczne ustawienia z gory podana teza . Dr. G , Barbara Blida to sztandarowe akcje wymyslone i wyrezyserowane w gabinecie Ziobry i Kaczynskiego To przyklady IV RP, o ktorej o zgrozo zabiegaja stale fanatycy Kaczynskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Bazalt !!! 11.12.10, 08:51 Ciekawe , że mimo tylu wpadek taki Ziobro , czy Kamiński dalej otwierają gęby coś jeszcze 'bulkają' ! Rozłożyli transplantację , wprowadzili do srodowiska lekarskiego mnostwo nieufności , nienawiści ,zazdrości , bezradności na niekompetencję [ bo jak odpowiedzieć na pytanie ' dlaczego zabiłeś pacjenta'?] Czy doczekam się kiedyś ich harakiri ? Ludzie z odrobiną honoru po takich klęskach już dawno by to zrobili ...a normalny Swiat by wreszcie odetchnął . Odpowiedz Link Zgłoś
antypist CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 09:01 ja mam nadzieję, że przez takich idiotów jak Ziobro, Kamiński i ich koledzy "nikt już życia pozbawiony nie będzie". Mówiąc te słowa Ziobro miał na myśli jednego pacjenta, który był operowany przez dr G. Ja wypowiadając je teraz i kierując do Ziobry i spółki mam na myśli te wszystkie osoby, które zmarły bo nie doczekały się na przeszczep. Należy pamiętać, że po tej akcji, akcji, która dostała w CBA kryptonim "MENGELE" ilość transplantacji w Polsce spadła mniej więcej o połowę. I podkreślam: nie na oddziale dr G. ale w całej Polsce. Śmiało można ocenić, że nie dokonano setek (!!!!) zabiegów przeszczepu narządu. Ile osób nie doczekało? Wiele .... W związku z tym, że zapewne licząc na poklask pod akcją podpisywał się ten pisowski pomiot Ziobro on ponosi odpowiedzialność również za jej fiasko i ofiary. I kto tu zasługuje na miano doktora Mengele? Czyż nie Ziobro? Nam nadzieję, że już nikt nigdy przez Ziobrę życia nie straci. Już sama nazwa akcji dyskredytuje CBA Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 10:09 @antypist Zgadzam się z Tobą w pełni. Dodam jedynie to że w 2005. roku oddaliśmy władzę (zastrzegam że nie ja !!!) w ręce ludzi nieodpowiedzialnych i traktujących państwo jak swoją własność w której wolno im wszystko - łamać wszelkie procedury, kłamać i manipulować ("ciemny lud wszystko kupi") w imię utrzymania władzy. Na szczęście dosyć szybko Polacy opamiętali się i pogonili to tałatajstwo w cholerę. Ale co zniszczyli to zniszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 09:15 Znam człowieka, któremu doktor G wstawiał baipasy. Owszem, była mowa o łapówce, lecz w gdy doktor dowiedział się, że pacjenta nie stać na takową i tak zrobił operację i zrobił ją bardzo dobrze. Ten człowiek został potraktowany na oddziale doktora G ani lepiej ani gorzej od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 czegoś tu nie rozumiem .....l 11.12.10, 09:30 "Dr G. zatrzymany został w lutym 2007 r. m.in. pod zarzutem zabójstwa pacjenta, błędów lekarskich i korupcji. Z zarzutu zabójstwa prokuratura się wycofała, sprawę błędów lekarskich umorzyła." Nie zatrzymuje sie "pod zarzutem" bo zarzuty się stawia po zatrzymaniu , tak jak konia przed wozem sie stawia a nie za. W związku z danym zarzutem można natomiast zostać tymczasowo aresztowanym piszący artykuł sprawia wrażenie jakby o tym nie wiedział. Ale ja bym w tym pytaniu poszedł dalej , jak można dokonać "zabójstwa pacjenta?". To znaczy co ...strzeliło mu sie w kark , poderżneło gardło , otruło czy też świadomie zastosowano niewłaściwe środki farmakologiczne? Myślę że właściwą kwalifikacją prawną czynu byłoby nieumyślne spowodowanie śmierci , no ale wtedy pojawia sie problem no bo jak tu doktorowi G. "załatwić "areszt tymczasowy. Pozostaje pytanie czy ten zarzut "zabójstwa pacjenta" wymyślił autor artykułu czy też ...o zgrozo produkt prokuratury a wtedy nie wiadomo co gorsze to ich tylko pomysł czy też polityczne zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: czegoś tu nie rozumiem .....l 11.12.10, 19:31 > Myślę że właściwą kwalifikacją prawną czynu byłoby nieumyślne spowodowanie śmi > erci Niestety Ziobro wyraźnie powiedział na słynnej konferencji, iż chodzi o zarzut z art. 148 kk. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 rydzyk_fizyk 12.12.10, 11:41 > Niestety Ziobro wyraźnie powiedział na słynnej konferencji, iż chodzi o zarzut > z art. 148 kk. Ziobro Kaczyńscy(jeszcze wtedy było dwóch) i im podobni mówią różne rzeczy , gdyby redaktor powołał sie na ich słowa brzmiało to inaczej inny miałoby sens , a tę wypowiedź Ziobry akurat nie dość dokładnie pamiętam ale przez postanowienie Sądu pamietał bedzie chyba Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: rydzyk_fizyk 12.12.10, 12:13 Stenogram już niestety zniknął ze strony MS ale tu masz cytaty: pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Mirosława_G. Doktorowi postawiono zarzut zabójstwa w zamiarze ewentualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: nieumyślne to też zabójstwo; umyślne=mordewrs 12.12.10, 11:42 zatem ciekawe gdzieś Ty prawo kończył ? Odpowiedz Link Zgłoś
malauchatka Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 09:53 Nie jestem powołany do komentowania, spraw prawnych i ściśle medycznych. Mam jednak kilka wątpliwości a wszystkie powstały u mnie tylko i wyłącznie po wiadomościach medialnych: - czy relacje między dr.G a znanym kardiochirurgiem, którego zastąpił, nie wynikły z "altruistycznych" pobudek tego drugiego? - jakie stosunki zastał dr.G po objęciu stanowiska? - czy działania ówczesnego ministra sprawiedliwości, były ściśle podyktowane troską o chęć poprawy w służbie zdrowia czy "polityczne" czy jest tam wątek kryminalny i jest możliwość postawienia ex-ministra przed sądem? Ostatnie pytanie: KTO ODPOWIE ZA NARUSZENIE MOJEGO I LUDZI MI PODOBNYCH(a jest ich bardzo dużo) ZAUFANIA DO DZIAŁAŃ WŁADZ, POCHODZĄCYCH I Z MOJEGO WYBORU. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Potrzeba definicji 11.12.10, 11:02 Zanim zacznie się mówić czy pisać o łapownictwie,należy najpierw uściślić co to takiego ta "łapówka".Wg. mojej znajomości rzeczy,łapówką jest uzależnianie wykonania świadczenia,od otrzymania korzyści majątkowej. Nie widzę powodu pisania o łapówce,jeżeli pacjent wręczył lekarzowi pieniądze po wykonanym zabiegu,jest to bowiem powszechny w Polsce zwyczaj okazywania wdzięczności i z łapownictwem nie ma to nic wspólnego,chociaż jest to moralnie naganne (przyjmolwanie,nie dawanie).Jeżeli tak szeroko interpretować pojęcie łapówki,to zdecydowana większość polskich lekarzy powinna już dawno siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
d14b0ll0s dr nie "dr." 11.12.10, 11:15 Dr - bez kropki, jesli w mianowniku, jak wszystkie skroty skladajace sie z pierwszej i ostatniej litery wyrazu w polskim. Dbajcie troche o poziom tej gazety, bo jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin55 Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 14:58 Dajcie wreszcie temu lekarzowi żyć i niech wreszcie ratuje życia ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 16:38 Łapówkę dajemy "przed". To, co dajemy "po" , nie jest łapówką; to się nazywa "wdzięczność", "gratyfikacja". Do tych ludzkich odruchów serca ma prawo każdy normalny CZŁOWIEK. Polityczny szmondak, g**niarz, okaz bez uczuć wyższych TU różnicy nie widzi... jak kłusownik; zastawia na nas swoje sidła. Odpowiedz Link Zgłoś
vistulian Łapówki nie istnieją !!!!! 11.12.10, 17:40 Nie ma łapówek są tylko dowody wdzięczności wystarczy kasę i koniak dać po operacji a nie przed operacją i wszystko będzie OK. Jak ktoś nie da to przy następnej wizycie w szpitalu zostanie odpowiednio potraktowany (w końcu niewdzięcznicy na szacunek nie zasługują). Jednak dlaczego tylko lekarze maja dostawać dowody wdzięczności inni też powinni dostawać po zrobieniu swojej roboty pielęgniarki - po zastrzyku ,policjanci po kontroli drogowej,urzędnicy po wydaniu decyzji,sędziowie po wydaniu wyroku itd... Dlaczego dyskryminuje się inne grupy zawodowe w prawie do dowodów wdzięczności. Przecież każdy koniaku by się napił a parę tausenów na last minute do Egiptu też by się przydało. Sprawą tą powinien zając się niezwłocznie Rzecznik Praw Obywatelskich i Trybunał Konstytucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 23:14 Doktor G. uratował życie mojemu szwagrowi - bez łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś