Dodaj do ulubionych

CBA zaczęło od operacji "Bazalt"

11.12.10, 07:17
Typowe dziaanie da IV RO,ciemny lud to kupowal ijeszcze kupuje.Szkodniki POLSKI.Ludzie zyja w biedzie, a takim placimy , by zyli w luksusach.
Obserwuj wątek
    • dr54 CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 07:21
      Ewidentny przyklad dzialan CBA pod szefostwem Kaminskiego , z recznym sterowaniem przez Ziobre . Wynajdowanie hakow , sztuczne ustawienia z gory podana teza . Dr. G , Barbara Blida to sztandarowe akcje wymyslone i wyrezyserowane w gabinecie Ziobry i Kaczynskiego To przyklady IV RP, o ktorej o zgrozo zabiegaja stale fanatycy Kaczynskiego .
      • exy doktor G. ma dalej cywilny proces o zabójstwo 12.12.10, 00:32
    • menuet1 Bazalt !!! 11.12.10, 08:51
      Ciekawe , że mimo tylu wpadek taki Ziobro , czy Kamiński dalej otwierają gęby coś jeszcze 'bulkają' ! Rozłożyli transplantację , wprowadzili do srodowiska lekarskiego mnostwo nieufności , nienawiści ,zazdrości , bezradności na niekompetencję [ bo jak odpowiedzieć na pytanie ' dlaczego zabiłeś pacjenta'?]
      Czy doczekam się kiedyś ich harakiri ? Ludzie z odrobiną honoru po takich klęskach już dawno by to zrobili ...a normalny Swiat by wreszcie odetchnął .
    • antypist CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 09:01
      ja mam nadzieję, że przez takich idiotów jak Ziobro, Kamiński i ich koledzy "nikt już życia pozbawiony nie będzie". Mówiąc te słowa Ziobro miał na myśli jednego pacjenta, który był operowany przez dr G. Ja wypowiadając je teraz i kierując do Ziobry i spółki mam na myśli te wszystkie osoby, które zmarły bo nie doczekały się na przeszczep. Należy pamiętać, że po tej akcji, akcji, która dostała w CBA kryptonim "MENGELE" ilość transplantacji w Polsce spadła mniej więcej o połowę. I podkreślam: nie na oddziale dr G. ale w całej Polsce. Śmiało można ocenić, że nie dokonano setek (!!!!) zabiegów przeszczepu narządu. Ile osób nie doczekało?
      Wiele .... W związku z tym, że zapewne licząc na poklask pod akcją podpisywał się ten pisowski pomiot Ziobro on ponosi odpowiedzialność również za jej fiasko i ofiary. I kto tu zasługuje na miano doktora Mengele? Czyż nie Ziobro?
      Nam nadzieję, że już nikt nigdy przez Ziobrę życia nie straci.
      Już sama nazwa akcji dyskredytuje CBA
      • erte2 Re: CBA zaczęło od operacji "Bazalt" 11.12.10, 10:09
        @antypist
        Zgadzam się z Tobą w pełni. Dodam jedynie to że w 2005. roku oddaliśmy władzę (zastrzegam że nie ja !!!) w ręce ludzi nieodpowiedzialnych i traktujących państwo jak swoją własność w której wolno im wszystko - łamać wszelkie procedury, kłamać i manipulować ("ciemny lud wszystko kupi") w imię utrzymania władzy. Na szczęście dosyć szybko Polacy opamiętali się i pogonili to tałatajstwo w cholerę. Ale co zniszczyli to zniszczyli.
    • boykotka Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 09:15
      Znam człowieka, któremu doktor G wstawiał baipasy. Owszem, była mowa o łapówce, lecz w gdy doktor dowiedział się, że pacjenta nie stać na takową i tak zrobił operację i zrobił ją bardzo dobrze. Ten człowiek został potraktowany na oddziale doktora G ani lepiej ani gorzej od pozostałych.
    • pelikan1969 czegoś tu nie rozumiem .....l 11.12.10, 09:30
      "Dr G. zatrzymany został w lutym 2007 r. m.in. pod zarzutem zabójstwa pacjenta, błędów lekarskich i korupcji. Z zarzutu zabójstwa prokuratura się wycofała, sprawę błędów lekarskich umorzyła."
      Nie zatrzymuje sie "pod zarzutem" bo zarzuty się stawia po zatrzymaniu , tak jak konia przed wozem sie stawia a nie za. W związku z danym zarzutem można natomiast zostać tymczasowo aresztowanym piszący artykuł sprawia wrażenie jakby o tym nie wiedział. Ale ja bym w tym pytaniu poszedł dalej , jak można dokonać "zabójstwa pacjenta?". To znaczy co ...strzeliło mu sie w kark , poderżneło gardło , otruło czy też świadomie zastosowano niewłaściwe środki farmakologiczne? Myślę że właściwą kwalifikacją prawną czynu byłoby nieumyślne spowodowanie śmierci , no ale wtedy pojawia sie problem no bo jak tu doktorowi G. "załatwić "areszt tymczasowy. Pozostaje pytanie czy ten zarzut "zabójstwa pacjenta" wymyślił autor artykułu czy też ...o zgrozo produkt prokuratury a wtedy nie wiadomo co gorsze to ich tylko pomysł czy też polityczne zamówienie.
      • rydzyk_fizyk Re: czegoś tu nie rozumiem .....l 11.12.10, 19:31
        > Myślę że właściwą kwalifikacją prawną czynu byłoby nieumyślne spowodowanie śmi
        > erci

Niestety Ziobro wyraźnie powiedział na słynnej konferencji, iż chodzi o zarzut z art. 148 kk.
        • pelikan1969 rydzyk_fizyk 12.12.10, 11:41
          > Niestety Ziobro wyraźnie powiedział na słynnej konferencji, iż chodzi o zarzut
          > z art. 148 kk.
          Ziobro Kaczyńscy(jeszcze wtedy było dwóch) i im podobni mówią różne rzeczy , gdyby redaktor powołał sie na ich słowa brzmiało to inaczej inny miałoby sens , a tę wypowiedź Ziobry akurat nie dość dokładnie pamiętam ale przez postanowienie Sądu pamietał bedzie chyba Ziobro.
          • rydzyk_fizyk Re: rydzyk_fizyk 12.12.10, 12:13
            Stenogram już niestety zniknął ze strony MS ale tu masz cytaty:

pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Mirosława_G.
            Doktorowi postawiono zarzut zabójstwa w zamiarze ewentualnym.
      • exy nieumyślne to też zabójstwo; umyślne=mordewrstwo 12.12.10, 00:34
        • pelikan1969 Re: nieumyślne to też zabójstwo; umyślne=mordewrs 12.12.10, 11:42
          zatem ciekawe gdzieś Ty prawo kończył ?
    • malauchatka Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 09:53
      Nie jestem powołany do komentowania, spraw prawnych i ściśle medycznych. Mam jednak kilka wątpliwości a wszystkie powstały u mnie tylko i wyłącznie po wiadomościach medialnych:
      - czy relacje między dr.G a znanym kardiochirurgiem, którego zastąpił, nie wynikły z "altruistycznych" pobudek tego drugiego?
      - jakie stosunki zastał dr.G po objęciu stanowiska?
      - czy działania ówczesnego ministra sprawiedliwości, były ściśle podyktowane troską o chęć poprawy w służbie zdrowia czy "polityczne" czy jest tam wątek kryminalny i jest możliwość postawienia ex-ministra przed sądem?
      Ostatnie pytanie: KTO ODPOWIE ZA NARUSZENIE MOJEGO I LUDZI MI PODOBNYCH(a jest ich bardzo dużo) ZAUFANIA DO DZIAŁAŃ WŁADZ, POCHODZĄCYCH I Z MOJEGO WYBORU.
    • herbapol Potrzeba definicji 11.12.10, 11:02
      Zanim zacznie się mówić czy pisać o łapownictwie,należy najpierw uściślić co to takiego ta "łapówka".Wg. mojej znajomości rzeczy,łapówką jest uzależnianie wykonania świadczenia,od otrzymania korzyści majątkowej.
      Nie widzę powodu pisania o łapówce,jeżeli pacjent wręczył lekarzowi pieniądze po wykonanym zabiegu,jest to bowiem powszechny w Polsce zwyczaj okazywania wdzięczności i z łapownictwem nie ma to nic wspólnego,chociaż jest to moralnie naganne (przyjmolwanie,nie dawanie).Jeżeli tak szeroko interpretować pojęcie łapówki,to zdecydowana większość polskich lekarzy powinna już dawno siedzieć.
    • d14b0ll0s dr nie "dr." 11.12.10, 11:15
      Dr - bez kropki, jesli w mianowniku, jak wszystkie skroty skladajace sie z pierwszej i ostatniej litery wyrazu w polskim. Dbajcie troche o poziom tej gazety, bo jest coraz gorzej.
    • pingwin55 Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 14:58
      Dajcie wreszcie temu lekarzowi żyć i niech wreszcie ratuje życia ludzkie.
    • terleo Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 16:38
      Łapówkę dajemy "przed". To, co dajemy "po" , nie jest łapówką; to się nazywa "wdzięczność", "gratyfikacja". Do tych ludzkich odruchów serca ma prawo każdy normalny CZŁOWIEK. Polityczny szmondak, g**niarz, okaz bez uczuć wyższych TU różnicy nie widzi... jak kłusownik; zastawia na nas swoje sidła.
    • vistulian Łapówki nie istnieją !!!!! 11.12.10, 17:40
      Nie ma łapówek są tylko dowody wdzięczności wystarczy kasę i koniak dać po operacji a nie przed operacją i wszystko będzie OK. Jak ktoś nie da to przy następnej wizycie w szpitalu zostanie odpowiednio potraktowany (w końcu niewdzięcznicy na szacunek nie zasługują).
      Jednak dlaczego tylko lekarze maja dostawać dowody wdzięczności inni też powinni dostawać po zrobieniu swojej roboty pielęgniarki - po zastrzyku ,policjanci po kontroli drogowej,urzędnicy po wydaniu decyzji,sędziowie po wydaniu wyroku itd... Dlaczego dyskryminuje się inne grupy zawodowe w prawie do dowodów wdzięczności. Przecież każdy koniaku by się napił a parę tausenów na last minute do Egiptu też by się przydało. Sprawą tą powinien zając się niezwłocznie Rzecznik Praw Obywatelskich i Trybunał Konstytucyjny.
    • ju-li1 Co dr. G. ma wspólnego z operacją "Bazalt"? 11.12.10, 23:14
      Doktor G. uratował życie mojemu szwagrowi - bez łapówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka