Dodaj do ulubionych

Szkoda uszu do słuchania

05.01.11, 15:46
Brawo!
Z jednym zastrzezeniem: uczczenie ofiar katastrofy smolenskiej to sprawa prywatna rodzin ofiar.
Nie trzeba do tego mieszac panstwa, zwlaszcza ze jest to (za sprawa PiS-u) sprawa hanbiaca
pamiec ofiar mordu katynskiego. Mord katynski zostal w propagandzie pisowskiej cynicznie wykorzystany jako element kampanii prezydenckiej Lecha Kaczynskiego, zas po samej katastrofie doszlo jeszcze zbeszczeszczenie Wawelu i podczepiania wypadku lotniczego do pamieci zbrodni katynskiej przez pisowskie rodziny spod znaku Katyn 2010, a nawet calkowitego zaprzestania mówieniu o Katyniu 1942, a wylacznie o katastrofie smolenskiej.
Niech kancelaria prezydencka da sobie spokój z planowaniem obchodów i pozwoli rodzinom decydowac. Ogloszenie lub nieogloszenie raportu MAK-u tez nie powinien miec wplywu na upamietnienie ofiar. I przestac laczyc ofiary zbrodni smolenskiej z ofiarami kretynskiego wypadku.
Obserwuj wątek
    • bemadal Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 15:50
      CZY Autorka to osoba bez honoru i empatii czy tylko zwykła polityczna poprawność pozwala Jej przechodzić do porządku nad zachowaniem Komorowskiego z czasów lat 2005-2010 w stosunku do Prezydenta Lecha Kaczyńskiego?
      • mariolanda1 Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 16:34
        A jakąż to straszną krzywdę wyrządził pan prezydent Komorowski Lechowi Kaczyńskiemu?Nie powinno się mówić zle o nieżyjących , ale nie wolno zapominać a tym że były prezydent był bez grzechu, obrażanie się na wyborców że nie wygrał wyborów jego brat, obrażanie tych którzy smiali się nie zgadzać z linią pisu-p. Bartoszewski, małpa w czerwonym itd.Jak słusznie napisała p.Kuczyńska to pycha podsycana przez brata nakazała mu z wielka pompą lecieć do Katynia zabierając ze sobą delegację złożoną z tylu ważnych osób w państwie, jakoś w poprzednich latach nie czuł takiej potrzeby , by tam lecieć.
        • jagermann Re: Szkoda uszu do słuchania 08.01.11, 22:19
          sławne "jaki prezydent taki zamach" - takie właśnie lekce sobie ważące podejście do polityki już nie tylko Kaczyńskiego, ale generalnie PiSu mieli politycy PO. Nie chce mi się przeszukiwać archiwów dot. innych wypowiedzi Komorowskiego.
          Nie chce mi się również rozpisywać o wartości merytorycznej powyższego artykułu, ani komentarza. Wytłumacz mi tylko dlaczego okrągłe rocznice świętuje się bardziej (rocznica wybuchu IIWŚ 2 lata temu, rocznica bitwy pod Grunwaldem), ale też bardziej jednostkowe jak np: Złote Gody, Diamentowe Gody itp. Leciał tam wraz z delegacją na uroczyste obchody 70-tej rocznicy.
          Dowiedz się w przypadku lotów wojskowych kto może decydować o lądowaniu, wtedy pisz coś o pysze. Zresztą przypomnij sobie poprzednią kampanię prezydencką i "prezydenta Tuska", dziadka z podziemia polskiego Wehrmahtem zwanym i wtedy możesz sobie takie wnioski wyciągać....
      • antropoid Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 18:57
        bemadal napisała:

> CZY Autorka to osoba bez honoru i empatii czy tylko zwykła polityczna poprawno
        > ść pozwala Jej przechodzić do porządku nad zachowaniem Komorowskiego z czasów l
        > at 2005-2010 w stosunku do Prezydenta Lecha Kaczyńskiego?

Jakie zachowanie biedna istoto? Nie padł przed nim na kolana i nie ukorzył się? No to rzeczywiście - trauma dla przewrażliwionego na swoim punkcie ( i to gorzej niż małe dziecko) Kaczyńskiego musiała być straszliwa. Zrób sobie zimny okład na czoło...
    • jacmenos Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 16:10
      Nie można też dać się w nieskończoność terroryzować bratu zmarłego. Dobrze robi prezydent Bronisław Komorowski, że wyciąga rękę w jego stronę. Moim zdaniem postępuje słusznie i powinien tak robić dalej.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
      w powyższych zdaniach autorki widzę sprzeczność . jednocześnie "nie dać się terroryzować"
      i "wyciągać rękę" ? Zawsze mnie uczono że z terrorystami się nie negocjuje ! Terrorystów się zwalcza wszelkimi sposobami !
      Apeluję , żeby skończyć z taryfą ulgową w typie : nie wie co mówi , taka tragedia , tyle przeżył itp.
      Kaczyński jest , był i będzie kanalią i to że stracił brata nie powinno powodować ,iż będzie traktowany specjalnie , według jakiejś debilnej taryfy ulgowej jak jakieś pokrzywdzone , zasmarkane dziecko , które nie wie co mówi !
    • askold Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 16:34
      Komentarz przewidywalny aż do znudzenia. Zresztą - do dzisiejszych problemów ma się jak pięść do oka. Jeśli autorka chce wyładować swoją frustrację to powinna zająć się intensywną działalnoscią społecznie użyteczną lub zacząc trenować sztuki walki. A teraz wzniosę okrzyk jak młody, bezrefleksyjnie wykształcony z największego możliwie miasta : dlaczego gracie tą katastrofą ?! Dość tej nekrofilii !! Mam dość tej martyrologii !! Czemu ciągle mówicie mi o Smoleńsku ?! Mam tego dość !! Tylko dlaczego kieruję je dziś do GW a nie do naczelnego kaczysty RP ? Nieoczekiwana zmiana miejsc ?
    • brzmski [...] 05.01.11, 16:41
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • flat-ower Re: jak to flis - z prądem... 05.01.11, 17:49
        Bardzo niesmaczny i chamski komentarz. A tekst bardzo dobry , większość ludzi ma powyżej dziurek w nosie tą szopkę Kaczora i jego braciszka. Dość Wawelu, pomników i tego kretyństwa a la Nsdap z pochodniami nocą pod Pałacem. A kwiaty niech jaruś wysle Prezydentowi Pocztą Kwiatową. Jak zamowi z góry przez rok co 10 tego to dostanie upust....
        • pongau Re: jak to flis - z prądem... 05.01.11, 20:49
          Niestety- komentarz już wycięty.
          Poczta kwiatowa z telewizją, a samemu, po cichu,
          na Wawel, pomodlić się za własnotelefonicznie
          zabitego brata? Nie !!! Lepiej się modlić do krawężników !
          "Co roku, dziesiątego każdego miesiąca- miesiączka".

Dzięki Ci @pn-ski ! Produkujesz się ostatnio, ale
          głupota nie ma granic. Ja też nie wiem, dlaczego
          udaje się IM wytrącać mnie z równowagi.

@flat-ower. Przepraszam za wtręt, ale dam sobie
          następne tygodnie spokoju nieczytania.
      • organmaster regulaminowe łamanie prawem 05.01.11, 21:53
        czytałem ci ja wpis - raczej dowcipny, niż przychamiający; a że - z uwzględnieniem przypadłości kobiecych; cóż - autorka nie ustrzegła się typowo kobiecej maniery aranżowania rzeczywistości do absurdu, z nieuprawnionym - co podkreślam - odsyłaniem do kąta ("niech stoi z boku") opartym na absurdalnej przesłance - dla takiego kogoś "szkoda oczu i uszu"; a skoro niewydarzone słowo rzekła, mam pytanie - co z innymi, niewymienionymi zmysłami?; że smak, węch, nie wyłączając dotyku, których nie szkoda(?), przydatne w relacji z prezesem!; sz-wna pani, do czego zmierza?!, hę?
    • sop3 Czy ta pani co to pisze to jakaś rodzina z 05.01.11, 16:59
      Kuczyńskim ,tym starym UWolem od opluwania Kaczyńskich i PiSu?
    • trajkotek a jak się Pani dziś czuje? 05.01.11, 17:40

bo sądzę, że pisząc to:
      " Dobrze by było, gdyby zostało jasno powiedziane, jak to pycha prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego drażliwość na punkcie swojego znaczenia doprowadziły do sytuacji, w której nie śmiał mu się sprzeciwić pilot samolotu i bał się zabronić lądowania rosyjski operator na lotnisku."
      mogła Pani mieć gorączkę ...
      Załóżmy, że Kaczyński ( a nawet obaj naraz) posiadali manię wielkości, pyche itp. itd ...
      załóżmy, że tak!
      I , czy naprawdę, wyobraża Pani sobie, że " bał się zabronić lądowania rosyjski operator na lotnisku"?
      Czy wyobraża Pani sobie małego, śmiesznego człowieczka z manią wielkości przed którym "pękają" z przerażenia funkcjonariusze i urzędnicy Rosji???
      Tak, tak to sobie Pani wyobraża???
      Gratuluję wyobraźni. Trzeba jej mieć więcej, by coś takiego wymyślić, niż potrzeba jej tym, którzy uważają, że za katastrofę odpowiedzialni są nie Ci, co zginęli, ale Ci, którzy dzisiaj mają się całkiem dobrze ...
      • flat-ower Re: a jak się Pani dziś czuje? 05.01.11, 17:54
        A ja sobie to wyobrazam i nawet widzę oczyma wyobraźni kapitana Arkadiusza, który w maksymalnym stresie idzie w zaparte i ląduje. Mając pana generała za plecami i w salonce pana pezydęta w rozpiętym krawacie i bez marynarki, który ciągle "decyduje" czy odlecieć na zapasowe. A wiceminister SZ czeka na decyzję i zaczynają mu puszczać nerwy...
        • trajkotek całkiem popważnie 05.01.11, 18:01
          zaproś kogoś do samochodu - kogoś kto jest dla ciebie autorytetem... i niech ON siedzi na tylnym siedzeniu i niech namawia cię, byś dodawał ciągle gazu ...
          Proste?
          potem jedź prosto na mur, coraz prędzej, a on Cię wzrokiem molestuje, a ty dodajesz gazu ...
          będziesz wiedział co czuł pilot, będziesz wiedział jak silna może być presja tego za plecami ...
          • pongau Re: całkiem popważnie 05.01.11, 21:32
            Chcesz za wszelką cenę mieć rację?
            Żona obok i teścowa z tyłu mogą sobie
            porozmawiać PO CICHU.
            Byleby mnie nie rozpraszały.
            JA musiałem decydować, czy tę starą "beemwicę",
            bez blokady "różnicowego", opłaca się wyprzedzać.
            Bo zarzucić ją może w każdej chwili.
            Żyję do dzisiaj. Ale bogowie wiedzą- jak długo.
            • trajkotek Re: całkiem... 08.01.11, 21:32
              JA musiałem decydować !
              I O TO CHODZI, O JA!
    • tykaczor Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 18:07
      Czytając "wypociny" trajkotka wierzyć mi sie nie chce, że w Polsce są jeszcze tacy DEBILE !!! Może powiesz trajkotku po co Mlaskacz poleciał "ze świtą" do Katynia, gdzie 3 dni wcześniej był Pan Premier Tusk i Premier Putin, którzy uczcili pamięć zamordowanych Polaków. Czy to nie chęć "zabłyśnięcia" Mlaskacza pchnęła go do tej podróży? Czy wyperdek Jaruś nie namawiał go do tego by "przyćmić" spotkanie Pana Tuska i Pana Putina ? Pan Bóg widocznie nie mógł ścierpieć obłudy tych ludzi. Zresztą - wiara KATOLICKA mówi, że wszystko się dzieje z WOLI BOŻEJ ! Jako moher z pewnością jesteś wierzący, mimo nauk sekciarskich Rydzyka !
    • boykotka Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 18:17
      Zgadzam się z Panią redaktor, po 10-tym kwietnia powinno się zamknąć rozdział tej książki. Ogromna rola w tym mediów - jak pokazuje przykład krzyża, gdy się przestanie pokazywać a zwłaszcza nagłaśniać w mediach sprawa sama się zmarginalizuje.
      • pn-ski Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 18:45
        Mam nadzieje, ze cykl miesieczny u Jaroslawa nie ustanie, bo to bedzie oznaczalo tylko jedno...
    • antropoid Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 18:59
      "...wiadomo z góry, że na każde posunięcie rządu i prezydenta odpowie na nie, więc szkoda uszu do słuchania, a oczu do patrzenia."

Na widok Kaczyńskiego mam dokładnie te same odczucia. I mdłości...
    • aekielski Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 19:33
      Interesujące jest pytanie jakiej odpowiedzi udzielili by byli jak i obecny prezydent na informację o konieczności lądowania na zapasowym lotnisku. Jestem przekonany,że wybrali by jedno z nich, nie zmuszając w ten sposób załogi do lądowania lub subordynacji i decydowania samemu,które wybrać. Prezydent przysięga na Boga, ale Go nie zastępuje na tym padole.
    • henryk57 Empatia Pana L.Kaczyńskiego. 05.01.11, 19:37
      Kiedy obchodzono 65-tą rocznicę Rzezi Wołyńskiej Pan Prezydent Kaczyński raczył zamiast pojechać na Wołyń uświetnił w tym czasie swoją osobą Dni Kultury Ukraińskiej w Kołobrzegu.Dziesiątki tysiące ofiar pochodzenia polskiego nie pohamowało Jemu wpadać w ramiona banderowca Prezydenta Juszczenko.Przyszedł czas zapłaty pięknym za nadobne.
    • panbuchman Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 19:39
      pn-ski napisał:

> Brawo!
      ..., a nawet calkowitego zaprzestania mówieniu o Katyniu 1942,

Szanowny Panie, zapewne chodziło Panu o Katyń 1940!

Data tej zbrodni jest wyjątkowo istotna bo wskazuje na sprawcę.
      Historię PRL-u można streścić jako dzieje uznawania lub nieuznawania tej daty.
      • pn-ski Re: Szkoda uszu do słuchania 06.01.11, 06:06
        Oczywiscie masz racje, w 1942 nastapila ujawnienie grobów przez wkraczajace wojska niemieckie i od tej daty sprawa mordów w Katyniu stala sie powszechnie znana.
        Sama zbrodnia miala miejsce w 1940.
        Przepraszam za pomylke.
    • same.zalety Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 20:06
      BRAWO DLA AUTORKI

W pełni zgadzam się z komentarzem, mam tego powyżej uszu.

To była tragedia, potem zamieniła się w szopkę, a teraz jest już tylko odgrzewanym kotletem.

Najsmutniejsze, że Polacy mogli zapamiętać L. Kaczyńskiego lepiej niż na to rzeczywiście zasługiwał i wszystko zepsuł jego rodzony brat ciągle wałkując ten temat i oskarżając wszystkich dookoła o cuda na kiju.

Nigdy nie byłam fanką L.K, ale po jego śmierci było mi autentycznie smutno i chciałam go zapamiętać jak najlepiej. Jakim by nie był Prezydentem, to jednak był Prezydentem mojego kraju. Ale to co rozpętał J.K. po jego śmierci szybko sprowadziło mnie na ziemię i zamiast szacunku i zadumy czułam wściekłość i niechęć za wykorzystywanie śmierci do doraźnych celów.

Przykro mi, ale PIS z Kaczyńskim nigdy nie będzie porządną opozycją.
    • nietakmabyc Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 20:08
      Wreszcie!!! Takich głosów powinno być więcej! Zgadzam się co do słowa!
    • maritt.g Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 20:09
      Gwoli ścisłości: Katyń 1940.
    • lzeszjakburaesbeckasuka wychowankowie bandytów z PPR i z PZPR POszczekują 05.01.11, 20:52
      To trockistowsko-bolszewicko-komunistyczne bydło nie cofnie się przez niczym w szkalowaniu ich patriotycznych przeciwników. Każde oszczerstwo będzie wchodziło w rachubę... To są przecież wychowankowie bandytów z PPR i z PZPR — nie mający nic wspólnego z polskością, która im tak bardzo przeszkadza.
      Tak jak nie szczędzili trockistowsko-bolszewickich oszczerstw żadnemu ze swoich antykomunistycznych przeciwników... Poległego Prezydenta nie wyłączając.
      Bandy pociotków zdrajców z KPP i bandytów z PPR i PZPR — atakowały Prezydenta za wszystko, także głównie za jego patriotyzm, uczciwość i niezłomność.
      Jeden z takich sowieckich polsko-języcznych bandytów i morderców Polaków stwierdził, że
      “Dla nas, partyjniaków, ZSRR jest naszą Ojczyzną”
      Sowiecki agent i generał, tow. Mieczysław Moczar (Mikołaj Diomko) — zdradził głęboko ukrytą tajemnicę bolszewickiej Polski Ludowej, mówiąc wprost: "Związek Radziecki jest nie tylko naszym sojusznikiem - to jest powiedzenie dla narodu. Dla nas, partyjniaków, ZSRR
      • oghana7 Re: wychowankowie bandytów z PPR i z PZPR POszcze 05.01.11, 22:14
        to wlasnie ojciec kaczynskich -rajmund byl partyjnym przyjacielem gierka ,nawet zrobil mu tytul inzyniera na politechnice .kto z bylych akowcow mogl tak wysoko wyladowac w partii i miec luksusowe mieszkanie i jedwabne zycie dla rozpuszczonych synkow? zastanow sie ,zanim powiesz o patriotyzmie tej rodziny .
    • minstrel515 Pan Kaczyński szkodzi swojej partii, 05.01.11, 20:55
      wybierając taktykę "zaciśniętych ust". Nie wątpię, że szykują się następne przejścia czy wyjścia parlamentarzystów i radnych z PiS.
      W tej sytuacji na czele opozycji znalazł się SLD, za nim PJN, poseł Kłopotek i dopiero PiS oraz J.Brudziński.
    • pool711 Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 21:21
      BRAWO. 5+. Nic dodać, nic ująć.
    • vaterunser Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 21:27
      Wreszcie, po miesiącach milczenia, ktoś wypowiada te słowa, cytuję z artykułu:

"Dobrze by było, gdyby zostało jasno powiedziane, jak to pycha prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego drażliwość na punkcie swojego znaczenia doprowadziły do sytuacji, w której nie śmiał mu się sprzeciwić pilot samolotu i bał się zabronić lądowania rosyjski operator na lotnisku. Ta katastrofa była zawiniona przez klimat wytworzony przez nieżyjącego prezydenta i płynie z niej nauka, że nie można ulegać presji bezrozumnej, nawet jeżeli ją wywierają generałowie i prezydenci. Nie można też dać się w nieskończoność terroryzować bratu zmarłego."
    • letopis Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 21:51
      jacmenos widzi sprzeczność w tym,że autorka uważa jednocześnie za sluszne wyciaganie reki do zgody z Kaczyńskim i radzi nie dać się terroryzować temu panu,
      Wydaje się,że sprzeczności tu nie ma .Urzędujący prezydent zapowiadał dbałość o spokój społeczny, a w tym miesci się próba porozumienia z Kaczyńskim.
      Ale poddawać się jego woli, czy raczej można powiedzieć, złej woli, ani nie musi ani nie powinien.
    • oghana7 Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 22:05
      do artykulu nic dodac ,nic ujac ,jednak kaczynski nie przestanie obrazac premiera i prezydenta za wine swoja i brata i pytanie ,czy wolno mu nieustannie obrazac i insynuowac niecne czyny najwyzszym urzednikom panstwa .obraza to moj kraj i mnie osobiscie .czy jarkacz moze to robic bezkarnie ?gdzie jest prokuratura? najblizszy pochod z pochodniami z plakatami o "bandzie czterech" za pare dni -1o stycznia .czy rowniez w tej "procesji"pojdzie ksiadz z parafii seminaryjnej?mam nadzieje ,ze tym razen kard.nycz bedzie odwazniejszy i zainterweniuje .
      • oghana7 Re: Szkoda uszu do słuchania 05.01.11, 22:06
        i jeszcze jedno -czy winowajca katastrofy smolenskiej powinien lezec w chwale miedzy krolami?
    • snowbird1 Brawo !!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.11, 22:07
      Wreszcie odwazna kobieta. Czekalem,
      ktory dziennikarz to wreszcie napisze.
      Czekalem dlugo i w koncu - jeeeest!
      Brawo pani Halino!!!!!!!! Brawo!!!!!!!
    • 3miastowy dziennikarka rolna Kuczynska ( zona TEGO durnia?) 05.01.11, 22:15
      zajmuje sie obchodami 10 kwietnia i sprawa katastrofy smolenskiej..... w tej GWnianej gazecie wszystko schodzi na psy.... zalosne a szczegolnie Kuczynscy to juz poziom dna kompletnego
    • haraap Banda milionerów.... 05.01.11, 23:13
      ....rozpierdzieliła się samolotem na własne życzenie, i ich rodzinom wypłaca się miliony odszkodowania. To już samo w sobie jest wstrętne, i ci ludzie są wstrętni, przyjmując tę kasę.
      Przypominam, że ci ludzie, którzy zginęli w tej idiotycznej katastrofie, byli odpowiedzialni za kształt naszej służby zdrowia, i przez nich o wiele więcej ludzi cierpi, bo ich bliscy umierają na uleczalne choroby. Te polityki są odpowiedzialni za stan naszych dróg, i biedę, w wyniku której ludzie jeżdżą po tym kraju rozpadającymi się wrakami przytarganymi z Niemiec. I ginie ich o wiele więcej w ciągu jednego miesiąca. Ludzi zwykłych, którzy nie urodzili się w rodzinach, które mogły im załatwić start do polityki, ani być może nie potrafiących być tak bezwględnymi i sprytnymi jak nasi politycy. Więc za kim płakać? Za ksenofobicznym, ciemnogrodzkim, zacofanym, jak go tu nazwano zabawnie powyżej, "mlaskaczem"? Facetem który skłócił Polskę na wiele lat, wyciągając zza szafy jakieś endecko bolszewicko katolskie demony? Który ośmieszał nasz kraj w całej Europie?
      PIS, który do tego wypadku lotniczego był partią odstręczającą, zacofaną, nie rozumiejącą świata i populistyczną, stał się wręcz formacją groteskową. Uasabiającą najgorsze cechy polactwa. To konglomerat ksenofobii, homofobii, zabobonów, lęków przed innymi i światem.
      Jak pan Kaczyński nie chce rozmawiać, nie chce stać z boku, to dobrze, olać go po prostu. Cieszmy się z tego, że się chłop nie udziela, napijmy zimnego Lecha i patrzmy konstruktywnie w przyszłość. Minęła pierwsza dekada XXI wieku, jedziemy dalej !
      • askold Re: Banda milionerów.... 05.01.11, 23:36
        Czym, po czym i jak jedziemy, Panie Kolego, jesli umknęło to ostatnio pańskiej łaskawej uwadze ? Jesli będziemy pomykać konnymi furkami po kocich łbach to i tak Pan masz lepiej ode mnie, bo będziesz mógł się Pan pocieszać myślą - jakież to szczęście, że kaczyzmu nie ma ! Ale jeżeli tę ideę, jest Pan Kolega, łaskaw nazywać myśleniem konstruktywnym to dalibóg, wcale nie jesteśmy w drugiej dekadzie XXI wieku. Ten wiek dopiero przed nami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka