endriuplo W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:36 Rydzyk to sekciarz dobrze kieruje swoją moherową sektą Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:39 Rydzu to szatan wcielony. Odpowiedz Link Zgłoś
alkoan W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:45 ,,Istnieje POdsłuch RM jak Rywina. Adam do podsłuchu Maleszkę trzyma.,, alkoan Odpowiedz Link Zgłoś
zwf Radio Ma Ryja... 11.01.11, 18:49 Radio Ma Ryja, jak sama nazwa wskazuje zresztą. Już nawet nie gębę, tylko po prostu ryja. I ten mi ryj mi się kojarzy z pewną malo sympatyczną postacią bedącą symbolem tego radia. I "Animal Farm" Orwella mi się przypomina. I nic na to nie poradzę, biedny miś. Podobno RM i WOŚP sa rówieśnicami. Można porównac zatem ich dorobek i np. spróbować odpowiedzić na pytanie: Czy religia jest potrzebna aby czynić dobro? Ja juz sobie odpowiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
bulunia Re: Radio Ma Ryja... 11.01.11, 19:01 mądre słowazwf napisał: > Radio Ma Ryja, jak sama nazwa wskazuje zresztą. Już nawet nie gębę, tylko po pr > ostu ryja. I ten mi ryj mi się kojarzy z pewną malo sympatyczną postacią bedącą > symbolem tego radia. I "Animal Farm" Orwella mi się przypomina. I nic na to ni > e poradzę, biedny miś. > > Podobno RM i WOŚP sa rówieśnicami. Można porównac zatem ich dorobek i np. sprób > ować odpowiedzić na pytanie: Czy religia jest potrzebna aby czynić dobro? Ja ju > z sobie odpowiedziałem... > Odpowiedz Link Zgłoś
mrfreddie GA znowu judzi 11.01.11, 18:51 Czy wszyscy musza sie podniecac owsiakowym "swiatelkiem do nieba"? Glowne media daly tyle przekazu, ze nie sadze izby ktos mogl sie skarzyc na niedoinformowanie w kwestii WOSP. Co sie tyczy samej zbiorki, to glownie chodzi tu przeciez o propagande. Doceniam ofiarnosc spoleczenstwa, ale co to jest 40mln (1zl na obywatela)? TV zarobilaby wieksze pieniadze gdyby w czasie poswieconym WOSP dala reklamy, z ktorych wplyw moglaby przeciez przeznaczyc na sprzet medyczny dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak_spasiony W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:55 Katolstwo wielbi tylko i wyłącznie mamonę. A dlatego nie mówili o WośP, aby zidiociałe mohery nie wpłaciły na chore dzieci. Bo kasa ma byc na grzyba! QA to co pie... teraz (18:51) z ryjofonii, to woła o pomstę. Jakaś klesza !@#$% tłumaczy, jak swoje niczego nieświadome dziceko przymusza do "modlitwy" za klesze bóstwo. Zatłukłbym taką kościelną raszplę jej "śniętą księgą" za ogłupianie dziecka ... Odpowiedz Link Zgłoś
bulunia W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:56 Niech klecha się wyspowiada na co wydał te Wielkie pieniądze. A może by tak sprzedać maybacha i spełnić obietnicę ubóstwa którą musiał ślubować . Co? Ojczulku? swoją drogą dla niezorientowanego REDEMPTORYSTA brzmi trochę jak gatunek dinozaura Odpowiedz Link Zgłoś
bodora73 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 18:58 Pan Rydzyk zaczyna chyba zdawac sobie sprawe z tego, iz przegral z WOSP walke o wplyw na mlode pokolenie Polakow. Saczace jadem nienawisci radio maryja nie jest dobrze odbierane przez wspolczesna mlodziez. Do tego dochodza machlojki finansowe Pana Rydzyka. Za kilka lat wymrze pokolenie tzw. moherowych beretow, a ich nastepcow nie widac. Chyba ze zmieni sie retoryka radia maryja. Pozostal zatem inny wariant - odsunac na boczny tor Pana Rydzyka. Tak dlugo jak on bedzie przy wladzy radio maryja bedzie w stagnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ed-59 Re: W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:03 ZAMILKLI BO CZEKAJĄ NA POSIŁKI WYPIEPSZONYCH TVP POSPIESZALSKIEGO SAKIEWICZA ZIENKIEWICZA JANECKIEGO LIGOWSKIEJ I INNYCH PISSOWSKICH DZIENNIKARZY NIECH PIRĄ MÓZGI MOHEROWYM BERETOM BO TE PTASIE MÓŻDŻKI NIEWIELE POTRZEBUJĄ ONI WIEDZIELI JUŻ KTO JEST WINNY 10 KWIETNIA A CI DZIENNIKARZE TEŻ O TYM BYLI PRZEKONANI WIĘC TU ŻADNE ARGUMENTY NIC NIE POMOGĄ CHOĆ BY BYŁY NAJBARDZIEJ LOGICZNE Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:04 Znacie piosenkę "Rudy rydz"? Sparafrazuję tekst: " Ociec, ociec, ociec rydz. Co z niego za sztuka. Ociec, ociec, ociec rydz. Wszystkich was oszuka." Was mohery też. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil75fr W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:17 Po co Rydzykowi WOSP jego dzieci nie leczy Odpowiedz Link Zgłoś
alkoan Co z polką ? 11.01.11, 19:30 ,,Żaden z komentatorów POdsłuchiwacza MIchnika, nie zapytał. Co z polką uwięzioną przez żydów za pomoc palestyńczykom.,, alkoan Odpowiedz Link Zgłoś
isn_plan14 Re: Co z polką ? 12.01.11, 02:34 alkoan napisał: > ,,Żaden z komentatorów POdsłuchiwacza MIchnika, nie zapytał. > Co z polką uwięzioną przez żydów za pomoc palestyńczykom.,, > alkoan Dla twoich wypocin szkoda czasu i atłasu prawdziwy polski patrioto!!!!! Zgłoś się do ojca dyrektora on wspomoże takich jak ty duchowo, bo jest tak samo głupi. A polka jak fajna to ma szanse a jak czarownica to dużo mniejsze. Jakie ty rozgłośnie lub tv programy oglądasz że tam takie sensacje - czy to nie jest przypadkiem TV trwam? - lub radio maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:44 Biedny oj.-dyr! Tyle szmalu uciekło! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwoz1 Re: W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:46 Radio ma ryja ojca rydzyka tego hochsztaplera co ukradł pieniądze ze Stoczni Gdańskiej, i u którego w duszy gości SZATAN Odpowiedz Link Zgłoś
tss123 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:54 Rok temu pisałam o WOŚP - www.radiownet.pl/radio/wpis/2462/ , nie zdezaktualizowało się. Nadal na badania czeka się miesiącami, na operacje podobnie, sprzęt starzeje się mało używany, bo brakuje pieniędzy na jego obsługę, za to ponoć dostawcom tego sprzętu płaci się drakońskie stawki za jego... serwisowanie. I jeszcze ta WOŚP nie zbiera brakujących 50 miliardów złotych, ani nawet 1 miliarda złotych, obłęd - przy takim zaangażowaniu różnorakich środków, także budżetowych, ktore można było od razu przekazać służbie zdrowia, nie zaś płacić za budowanie scen, ochronę i tysiące innych kosztów. WOŚP zdaje się umożliwia spokojny sen rządzącym, tymczasem ludzie obwatele, których nie stać na prywatną opiekę zdrowotną, a nie pozostają w zasięgu lecznic rządowych w oczekiwaniu na badania nierzadko umierają przewcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalie53 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 19:59 Wujek Dobra Rada: do dziennikarzy - zastosować natychmiast: - nie chodzić (szczególnie z kamerami) na Krakowskie Przedmieście dnia 10 żadnego miesiąca, - pozwolić, by o modlitewnych (!) przemarszach relacjonowały wyłącznie modlitewne media, - ludziom pogrążonym w żałobie pozwolić ją przeżywać w spokoju i nie relacjonować ich opinii, dopóki nie będzie pewności, że wiedzą, co mówią (i czynią). Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 W Radiu Maryja... 11.01.11, 20:11 > - Całkiem nieźle się zarabia na tej charytatywnej działalności - stwierdził [redemptorysta] Należy mu wierzyć, bo powiedział to z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pokon W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 20:18 ...,,w ciągu jednego roku Caritas zebrał więcej pieniędzy dla potrzebujących niż Orkiestra przez 19 lat swojego istnienia".Rzecz w tym ,żę Owsiak zebrane pieniądze wydaje na pomoc chorym dzieciom a caritas tylko zbiera korzystając z różnego rodzaju katastrof(przykład Hali w Katowicach gdzie nikt z poszkodowanych nie dostał ani grosza z zebranych przez caritas pieniedzy).Następna po Rydzyku złodziejska instytucja.... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Owsiak,Rydzyk,Ochojska,Caritas-niech każdy ... 11.01.11, 20:21 Niech każdy z nich robi swoje. Nie przeszkadzajcie, nie napuszczajcie... pseudoredaktorki Odpowiedz Link Zgłoś
szakprowda W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 20:37 W co drugą niedzielę stycznia czuję się tak jak Jerzy Urban w święta Bożego Narodzenia; nie chcę patrzeć na tego komedianta w czerwonych portkach i wyjeżdżam sobie za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 20:49 Najlepiej tam zostań. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Jak to się chętnie złodzieje biorą za rozliczanie 11.01.11, 20:51 ... innych. A najlepsze są te anielskie głosiki księży-"redaktorów"... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 20:59 W "Radiu Mazłodzieja" przyzwoitość to obce pojęcie. Złodziejstwo - cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_jacek W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 21:14 Ja rozumiem, że są rozmaite media (i ich serwisy informacyjne) o rozmaitym punkcie widzenia i różnych sympatiach politycznych. Ja rozumiem, że są pewne fakty, zdarzenia, informacje, których nie umieszcza się nawet w głównych wydaniach poszczególnych serwisów informacyjnych. Przyczyny takiego „nieumieszczania” mogą być rozmaite (brak czasu antenowego, poglądy polityczne, uznanie informacji za niegodną uwagi, tajemnica państwowa lub prywatna itp.). Są natomiast takie zdarzenia, które swoją „wielkością” oraz powszechnym charakterem KOMENTOWANE są lub nawet TRANSMITOWANE przez wszystkie (działające na dotyczącym obszarze, tu = w Polsce) media informacyjne, np. wybory prezydenckie lub samorządowe, katastrofa smoleńska, państwowe święta itd. I wszystkie te media o takich zdarzeniach mogą informować swoich odbiorców z tzw. podtekstem, czyli z uwzględnieniem swojego punktu widzenia lub sympatii politycznych, np. wyniki ostatnich wyborów prezydenckich inaczej skomentowane zostały przez TVP, inaczej przez TV Trwam, inaczej przez Superstację, jeszcze inaczej przez TVN. Ale najważniejsze, że wszystkie te media podały tą informację o wynikach wyborów i to jest sedno całej sprawy – PODAŁY INFORMACJĘ DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI. Można coś potępiać lub wspierać np. XIX Finał WOŚP lub Przystanek Woodstock, można było mieć sympatię do prezydenta Lecha Kaczyńskiego lub go nienawidzić, ale informację o takich jakże powszechnych faktach, dotyczących społeczeństwa, odbywających się na ogólnopolską skalę, ZAWSZE POWINNO podawać się do publicznej wiadomości. Potęp, pochwal, zajmij obojętny stosunek, skomentuj zgodnie z własnymi poglądami, ALE PODAJ DO WIADOMOŚCI! Radio Maryja i TV Trwam przez cały dzień 9 stycznia 2011 roku nie podawały żadnych informacji o odbywającym się właśnie takim „wielkim” wydarzeniu (XIX Finał WOŚP), wokół którego skupiła się tak wielka część społeczeństwa, a nawet władze państwowe, i media te zwyczajnie potraktowały to wydarzenie jakby go zupełnie nie było, to ja mogę zadać tylko jedno pytanie. CZYM (poza sprawami światopoglądowymi) RADIO MARYJA I TV TRWAM RÓŻNIĄ SIĘ OD PRL-owskiego (zwłaszcza z okresu stanu wojennego) DZIENNIKA TELEWIZYJNEGO I „TRYBUNY LUDU” LUB KOMUNISTYCZNEJ AGENCJI „TASS” I STALINOWSKIEJ „PRAWDY”? PS. @malgoska_k, Informacje nt. Caritas zdawkowe, czy nie zdawkowe ALE SĄ!!! I to tak naprawdę jest najważniejsze i najuczciwsze wobec ewentualnego odbiorcy. Owsiak miał pomysł na zorganizowanie czegoś tak spektakularnego i powszechnego jak WOŚP dlatego media poświęcają temu tyle uwagi. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby Caritas zorganizował coś podobnego do tzw. Finału WOŚP, i też w dużo większym stopniu będzie komentowany w mediach (nawet w „szatańskiej” Gazecie Wyborczej :) . BTW o Wigilijnym Dziele Pomocy i zniczach Caritas także powszechnie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
antypist W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 21:23 a ch.j w du.ę doktorowi Rydzykowi ! damy radę bez niego zniechęcanie do wpłacania datków na WOŚP jest dowodem na to, że demon zła opętał Radio co Ma ryja jego dyra i wszystkich, którzy go popierają. na pohybel z nimi ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 21:35 Powinno się nazywać: "Radio Mazłodzieja". Maria roni łzy widząc w jakim celu używa sie jej imienia i świetości. Znałem kiedyś księdza, staruszkiem już był, sutanna tak pokryta tłuszczem i brudem, że można było się przejrzeć jak w lusterku. Na pytanie czy ksiądz nie ma na nową sutannę odpowiedział: "Jeszcze nie jestem nagi a ludzie nie mają pieniędzy. Im oddaję. Oni potrzebują, ja nie". Wiem,wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
landryk W Radiu Maryja WOŚP nie istnieje 11.01.11, 21:54 Już Maryja działa,żeby temu radiu było z górki. Odpowiedz Link Zgłoś