Dodaj do ulubionych

Z oblężonych oskarżeni

13.01.11, 07:37
Mam odczucia jak to się mówi ambiwalentne. Powiem tak, kiedyś dawno napadło mnie pięciu bandziorów, okradli mnie i skopali, było czterech polaków i jeden rom, zapamiętałem tylko tego roma! To oczywiste! Nie poszedłem na Policję, poszedłem do sąsiadów moich, Romów, szlachetna Rodzina. Powiedzieli mi że oni się wstydzą za takich, że oni nie mają nic z tym współnego i ja im wierzę! Dokumenty, niewiem w jaki sposób mi odniesiono. Do czego zmierzam? Ano do tego że są Narodem jak każdy! Znaczy są bandyci wszędzie.
Tylko jest taka mała refleksja, bez obrazy, nigdy ani to kiedyś, w obowiązkowej służbie zasadniczej, ani w zakładzie pracy nie można było spotkać Roma, może dlatego się nie asymilujemy? Tylko grają i śpwają, tańczą, no może patelnie sprzedają i wróżą. Może biznesmeni są, ale w życiu Roma, nie widziałem na placu budowy, czy w Policji, jak w USA, czy gdziekolwiek przy pracy fizycznej, może to dlatego jest taka nie uzasadniona wrogość do nich? Kocham Waszą muzykę i śpiew, ale chyba nie o to chodzi Don Wasylu? Na Wasze koncerty chodzę, lubię Was naprawdę, ale coś nie jest tak. Pozdrawiam wszystkich uczciwych Romów.
Obserwuj wątek
    • takisobiejac Polska ksenofobiczna mentalność... 13.01.11, 07:42
      Założę się, że wszyscy z tych agresywnych Polaków chadzają co niedziela do kościoła.
      A w kościele, zamiast kazań nt, poszanowania innych, nt. wspólnej koegzystencji (a nie żadnej BZDURNEJ integracji!) ludzie słyszą tylko gadki w stylu Rydzyka lub Jankowskiego. Nie dziwota, że potem robią takie akcje.

djamaladdin.blog.pl - Polska krajem religijnym, niestety!
      • krzysztofczyz Re: Polska ksenofobiczna mentalność... 13.01.11, 08:23
        Jak komuś brak argumentów to atakuje kościół. Zawszony kundel grasował po okolicy, bez kagańca. Na uwagi dziewczyny właściciel ją zwymyślał a pies biegał dalej. Po tym pospolite ruszenie Polaków( cyganie to też ponoć Polacy, piszę cyganie z małej litery bo to nie naród tylko grupa etniczna). Ciekawe jak można tak błyskawicznie zebrać grupę ponad stu osób. Tylko wtedy gdy Polacy są zagrożeni!!!!!!
        • duzymietek Re: Polska ksenofobiczna mentalność... 13.01.11, 09:10
          Łatwo mówić o ksenofobi i nietolerancji gdy nie ma się tak kłopotliwego sąsiedztwa jak w Limanowej.
      • gamma_m Re: Polska ksenofobiczna mentalność... 13.01.11, 09:04
        Prawda jest trochę bardziej skomplikowana. Mianowicie co fara(diecezja), to obyczaj.
    • sakral ...tylko pod krzyżem...Polak jest Polakiem ..itd 13.01.11, 08:04
      "Stowarzyszenie Romów w Polsce,uważa,że postępowanie
      organów ścigania pokazuje,jak nierówno traktuje się
      Romów i Polaków"

czy towarzystwo bratobójczych walk ma obywatelstwo polskie ?

jak krzyczał były marszałek Marek Jurek z trybuny sejmowej:

"Tylko pod krzyżem,tylko pod tym znakiem - Polak jest Polakiem..."
      czy to były walki katolicko-katolickie na polskiej ziemi ?

katolicki biskup,Wiktor Skowroc jest duszpasterzem tego walecznego
      towarzystwa.

ale trzeba przyznać,że dyrektor Rydzyk w Telewizji "Trwam"
      propaguje działalność artystyczną jednej z frakcji walk ulicznych.

i druga frakcja wyszła z nerwów ?

• ildefrans Romowie 13.01.11, 08:52
      Idz na całość,jak to mawiał poeta... Nie Romowie tylko Rzymianie.
      :-D
      • lol76 ildefrans... twoja sygnaturka... 13.01.11, 10:46
        ildefrans... twoja sygnaturka to ma byc taki smieszny zart, ty palancie?!
        Myslisz ze jestes taki zabawny, debilu???
        • ildefrans Re: ildefrans... twoja sygnaturka... 14.01.11, 11:03
          Tak, to jest śmieszny żart. Jest ich kilka więcej, za każdym razem wybierane losowo.
          "Palancie", "debilu"... ojejku musisz pisać częściej i bardziej po szewsku, twoje posty bardzo wzbogacają treść tego forum.
    • wlodeek Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 09:12
      Miałem całkiem podobne zdarzenie z Cyganami. Na spacerze, idąc ulicą, zostałem zaatakowany przez psa, który wyskoczył z posesji zamieszkiwanej przez Cyganów. Pies obszczekiwał mnie przez dość długi czas stając się coraz bardziej agresywny, tym bardziej, że czuł się zachęcony obecnością właścicieli, którzy przyglądali się Całemu zdarzeniu. Ja stałem opędzając się, a on zaczął kąsać.
      W pewnym momencie udało mi się mocno kopnąć zwierzę, które zakwiczało. To wystarczyło, żeby z posesji wyskoczyło około tuzina Romów. Zaczęli mnie szarpać, wyzywać. Oskarżyli nawet o próbę napadu! Przeżyłem prawdziwy horror! Szarpanina trwała dłuższą chwilę. Cyganie wyzywali mnie, grozili mi biciem po mordzie, jeśli jeszcze raz pojawię się w okolicy, mimo, że mieszkam kilkaset metrów od nich.
      Niestety, w moim przypadku dwóch polskich świadków zamieszkujących w pobliżu nie chciało mi pomóc ponieważ bali się o swoje bezpieczeństwo.
      Od tego czasu unikam Cyganów, co więcej stałem się gorącym zwolennikiem zrobienia z nimi radykalnego porządku. Dość pobłażliwości! Oni muszą wiedzieć, że nie są bezkarni w kraju, który udziela im gościny.
      • z.bialek Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 09:20
        wlodeek napisał:

Dość pobłażliwości! Oni muszą wiedzieć, że nie
        > są bezkarni w kraju, który udziela im gościny.

Na którym pasożytują.
        • drmuras Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 09:53
          Jakiej gościny ? co ty pierolisz. Oni są tutaj od XV wieku człowieku. Może twoi przodkowie przybyli nawet później.
      • ggrdl Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 09:29
        Wszystko prawda, z jednym wyjątkiem: ONI TU NIE SĄ GOŚĆMI. SĄ U SIEBIE.

Czy ci się to podoba, czy nie - to są OBYWATELE POLSKI. Mają dokładnie takie same prawa, jak i ty. Każdy z nich może np. kandydować na prezydenta Najjaśniejszej RP.

Inna sprawa, że mają również takie same jak inni obowiązki - a z tym jak sam opisałeś - bywa gorzej.
    • wqb i bardzo dobrze! 13.01.11, 09:12
      jakby Polak rzucał butelką z benyzną w cyganów też powinien być osądzony.
      • z.bialek Re: i bardzo dobrze! 13.01.11, 09:23
        wqb napisał:

> jakby Polak rzucał butelką z benyzną w cyganów też powinien być osądzony.

Ach jaki krzyk by się podniósł, ksenofobia, rasizm, agresja itp. Mało kto ma tyle odwagi, żeby to g.wno ruszyć.
    • stix Wysiedlić Romów do Indii. 13.01.11, 09:14
      Tam jest ich naturalna ojczyzna.
      • z.bialek Re: Wysiedlić Romów do Indii. 13.01.11, 09:25
        Tam nie mogliby się utrzymywać z zasiłków pozostałyby im tylko 2 z 3 źródeł utrzymania - żebranie i przestępczość.
      • drmuras Re: Wysiedlić Romów do Indii. 13.01.11, 09:54
        A jak jest naturalna ojczyzna dla idiotów takich jak ty ? Dwa metry pod ziemią?
    • losiu4 Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 09:25
      wybiórcza, dwa apele;
      raz: mówcie o ludzku, po prostu o Cyganów chodzi
      dwa: napiszcież choć raz w życiu uczciwa relację nie zasłaniając się politpoprawnością, bo wychodzi na to że Cyganie smrodu narobili i to nie pierwszy raz w tym miejscu, a teraz niby kto inny ma się tłumaczyć że rasizm czy cośtam

Pozdrawiam

Losiu
    • ggrdl Czytałem o nich reportaż 13.01.11, 09:26
      Tu nie chodzi o Cyganów, tylko o TĘ JEDNĄ RODZINĘ.
      W tej rodzinie wszyscy żyjący jej członkowie (poza malutkimi dziećmi) są na bakier z prawem! Dwaj synowie na przepustce z poprawczaka. Dwie córki siedzą. 16-letni syn jest w ciąży z 15-latką. Nieletnia córka (siedzi) ma dziecko. Kolejny syn na warunkowym.
      Historia kontaktów z sąsiadami to nieustanne ataki, bijatyki, agresja, groźby.
      Nawet inni Cyganie się ich wyrzekli.
      Nie mówmy więc o kwestiach rasowych, bo to tylko wisienka na torcie.
      Aha, cała rodzina, jak tylko ktoś czegoś od nich chce, od razu głośno krzyczy, że jest prześladowana na tle rasowym. NAUCZYLI SIĘ. A chodzi np. o sprawę, gdy przychodzi policja w sprawie bójki.

P.S. Nie mam zamiaru ulegać owczemu pędowi na political correctness. Cyganie, a nie Romowie. W języku polskim są to Cyganie. Może to się komuś nie podobać, tak jak np. określenie Chińczyka po rosyjsku (Kitajec) - tylko co z tego?
      • drmuras Re: Czytałem o nich reportaż 13.01.11, 09:57
        Widzisz i jesteś niedouczony . Romowie dlatego że plemion jest kilkanaście. Sinti, Gypsy , Kełdersze, Bergitka , Polska Roma i wiele innych. Zbiorcza nazwa to Romowie ja zbiorcza nazwa na wielkopolan, ślązaków i kaszubów to Polacy.
        • gamma_m Re: Czytałem o nich reportaż 13.01.11, 10:34
          Odnieś się do meritum jego postu cwaniaku. Również czytałem ten artykuł(o dziwo w lewicującej "Polityce"). Widzę po Twoich postach, że albo sam jesteś Cyganem, albo bojownikiem poprawności politycznej. Wyborcza ze sprawy patologicznej rodziny, z którą nie potrafią sobie poradzić organy tego kulawego państwa, robi sprawę na tle rasowym, co jest ewidentnym nadużyciem.
        • ggrdl Re: Czytałem o nich reportaż 13.01.11, 16:06
          drmuras napisał:

> Widzisz i jesteś niedouczony . Romowie dlatego że plemion jest kilkanaście. Sin
          > ti, Gypsy , Kełdersze, Bergitka , Polska Roma i wiele innych. Zbiorcza nazwa to
          > Romowie ja zbiorcza nazwa na wielkopolan, ślązaków i kaszubów to Polacy.

A ty jesteś nieuczesany.;-)))
          Po polsku są to CYGANIE. A że dzielą się na różne plemiona (Bergitka, Kełderasze, Lowara), to wiem, tylko że to nie ma nic do rzeczy. Nota bene: W paru innych językach w tym np. po grecku, węgiersku, niemiecku, czy turecku również się mówi fonetycznie podobnie do Cyganie.

Co do nazw, które wymieniłeś - to są literówki, czy po prostu sam nie masz pojęcia o czym piszesz? Stawiam na to drugie, bo Gypsy to angielski odpowiednik Cygana, a nie plemię. ;-)))

• joly.roger Re: Czytałem o nich reportaż 13.01.11, 15:17
        ggrdl napisał:

> 16-letni syn jest w ciąży z 15-latką.

No nie to faktycznie przegięcie! Facet w ciąży? Zboczeńcy ;)
      • losiu4 Re: Czytałem o nich reportaż 20.01.11, 11:52
        ggrdl napisał:

> Tu nie chodzi o Cyganów, tylko o TĘ JEDNĄ RODZINĘ.
        > W tej rodzinie wszyscy żyjący jej członkowie (poza malutkimi dziećmi) są na bak
        > ier z prawem! Dwaj synowie na przepustce z poprawczaka. Dwie córki siedzą. 16-l
        > etni syn jest w ciąży z 15-latką. Nieletnia córka (siedzi) ma dziecko. Kolejny
        > syn na warunkowym.
        > Historia kontaktów z sąsiadami to nieustanne ataki, bijatyki, agresja, groźby.
        > Nawet inni Cyganie się ich wyrzekli.

ale od kiedy prawda i obiektywizm wybiórczych cyngielków obchodzi? Żeby tylko dokopać ksenofobicznym polaczkom - to tak :)

Pozdrawiam

Losiu
    • wlody1 Cyganie 13.01.11, 09:42
      Cyganie sami są sobie winni! Co innego odmienność kulturowa a co innego uciążliwość. Winne też jest państwo które zwykłego obywatela będzie ścigać o podatki, będzie rozliczać z dochodów a cyganów nie. Oni mają wielkie domy i drogie auta a nigdzie nie pracują. Podatek od nieujawnionych dochodów wynosi 75%- gdyby tak to potraktowano to może byłby to sposób na Nich....
      • drmuras Re: Cyganie 13.01.11, 10:00
        Ty chodzisz do szkoły iles tam lat, a potem szukasz pracy i jej nie ma. Oni uczą się pisac i czytac dobrze licza i sami znajdują zajęcie . I maja samochody i to wszystko na co ty nie zarobisz swoja wiedzą o motochondriach i systemie gospodarczym w Atenach 800 lat p.n.e.
        Po prostu uczą się życia i przetrwania a ty wierzysz politykom .
        • ryyyjek7 Re: Cyganie 13.01.11, 10:22
          a ty najwyraźniej szkołę opuściłeś pisząc z błędami...mitochondria a nie motochondria...a co to niby jest za nauka życia, bałwanie?jak kraść ,wyłudzać,obrażać?jeśli sam taką szkołę życia przeszedłeś to współczuję bardzo rodzicom że się takiego syna dorobili...żałosny jesteś najzwyczajniej....
    • urzendnik Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 10:12
      Kto miał za sąsiadów romów, to wie jak to wygląda. Może są jakieś wyjątki, ja nie znam, ale zasadniczo są okropni, maja bardzo liczną rodzinę, i w pojedynkę nie ma szans na postawienie się. Ciesze się że wreszcie Polacy zebrali się przeciw tym patologią. Do obrońców Romów: kto trzyma benzynę w domu??
      • ryyyjek7 Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 10:23
        dokładnie tak jak mówisz ;-))
      • agent.orange Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 10:29
        Niestety jest to prawda. Każdy krzykacz antyrasistowski mięknie gdy ma za sąsiada Cygana. Łatwo jest wygłaszać wzruszające hasła o równości gdy nie ma się kontaktu z Cyganami. Mieszkam na Warszawskiej Pradze, jakieś 3-4 miesiące wprowadzili się cyganie do mojego bloku. Od tej pory codziennie są awantury, krzyki i kłótnie na korytarzu, wygrażanie sąsiadom i zarzygana klatka schodowa. Mam dość Cyganów i chciałbym się ich pozbyć, rozważam sprzedaż mieszkania.
        • annajustyna Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 11:58
          Ciezko Ci je bedzie korzystnie sprzedac z takimi sasiadami...
    • naczelny_frustrat brudasy 13.01.11, 11:09
      I na co nam wylęgarnia bandytów, złodziei i żebraków? Mentalności tych brudasów nic nie zmieni.
    • lese_majeste państwowy rasizm 13.01.11, 11:15
    • zg13 ustalenia policji nie w smak GW 13.01.11, 11:31
      Juz mieli taka cudna teze 'Polacy bija Romow' (po tym jak juz wymordowali Zydow), a tu niestety fakty sa inne.
      Oczywiscie tym gorzej dla faktow, fabryka pogardy z Czerskiej juz o to zadba.
    • wielki_czarownik Bardzo dobra decyzja. 13.01.11, 11:36
      A za rzucanie koktajlem Mołotowa w ludzi to powinno być minimum 25 lat albo i dożywotnie pozbawienie wolności, bo to jak nic próba masowego zabójstwa!
    • annajustyna Re: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 11:53
      Nie widujesz ich, bo Romowie nie chca pracowac (harowac), lepiej zasilki pobierac (istnieja oczywiscie wyjatki).
    • obywatel_nienumerowanej_rp Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 12:07
      "Prok. Tomasik: - Pokrzywdzeni nie złożyli wniosku o ściganie. Bez niego nic nie możemy zrobić."

Żeby złożyć wniosek, trzeba umieć czytać i pisać...

--------------------------------------------------------------
      ... od paru lat próbuję sobie przypomnieć:
      1. kiedy dostałem do wyboru czerwoną i niebieską pigułkę?
      2. dlaczego wybrałem tę gorszą?
    • t.yy.r Romowie: Z oblężonych oskarżeni 13.01.11, 18:55
      W życiu pracującego cygana nie widziałem, tylko żebracy i złodzieje.

Jak zobaczę, uwierzę
    • pablobodek Szanowni Romowie/Cyganie !!! 13.01.11, 20:41
      Czy nie może do Was dotrzeć prawda, że każdy organizm żywy, zwierzę, człowiek - sam musi się starać o środki do życia ?? Jeśli nie, to ginie.
      Nie może być narodu pasożytów, którego zdrowych, młodych, zdolnych do pracy członków muszą utrzymywać inne narody !!!
      W Polsce, Francji, Włoszech, czy gdziekolwiek.
      Czasy zbieractwa, nomadów dawno się skończyły, nie ma ziemi, lasów czy upraw niczyich. Nie można być narodem pasożytów, leni, złodziei czy rabusiów !!
    • drojb Kowal zawinił, Cygana powiesili 13.01.11, 22:18
      czyli - wciąż w normie. Rasistowskiej i pełnej nienawiści, niestety...
      • losiu4 Re: Kowal zawinił, Cygana powiesili 17.01.11, 12:21
        drojb napisała:

> czyli - wciąż w normie. Rasistowskiej i pełnej nienawiści, niestety...

nie, kochaneńka. Wręcz odwrotnie. CYGAN ( a ścislej cygańska rodzina) zawiniła, a wybiórcza chce innych wieszac za jakiś ich wydumany rasizm czy cośtam. Wystarczy tylko nieco poza wybiórczą sięgnąć a nie wierzyć słowyu nieopierzonych cyngielków michnikowych :) Sprawa jest dęta i mała bo gdyby była DĘTA I DUŻA to cyngiel większego kalibru by się pojawił :)

Pozdrawiam

Losiu
    • cyniczne_oko Cyganie, nie romowie, nie robcie nowomowy 13.01.11, 22:19
      Polskie okreslenie to byl/jest i bedzie cygan a nie jakis wyciagniety z kapelusza rom. CDrom to mozna znalezc - w komputerze. A w kwestii tematu - Rumunia jest na poludniu, nie zaszkodzi nam jesli ta banda darmozjadow, zlodziei i zebrakow opusci nasz kraj. Nie pracuja i nigdy nie pracowali, okradzenia gadzia ( czyli nie cygana ) to nie grzech, to po prostu narod pasozytow. Nie potrzeba nam ich tutaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka