Dodaj do ulubionych

Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic...

14.01.11, 11:49
Rydzyk, jestes the best! Mow tak dalej bo mam darmowy kabaret - juz dawno tak sie nie usmialem
Obserwuj wątek
    • heartpumper Propaganda agresywnej glupoty 14.01.11, 11:50
      Czy to ten sam pan od szamba i perfumerii?
      • a.k.traper RM dało głos: "ktoś, gdzieś, kiedyś, gdyby". 14.01.11, 12:29
        Panie Rydzyk, piloci niestety sami się wbili w błoto mimo iż wielu ich od tego odciągało, dlaczego odpowiadając za najwazniejsza głowe w państwie zrobili taki "numer" to chyba jednak nie panowie Tusk z Komorowskim powinni odpowiadać a raczej moralni ojcowie tej "wycieczki" czuli cyniczni i zakłamani panowie: Kaczyński i Macierewicz, którzy razem sie wspieraja od czasów KSS KOR.
        Motto dla audycji RM w tym temacie powinno brzmieć: "Mimo szczerych chęci z g...a bata nie ukręci".
        • joaninha23 Re: RM dało głos: "ktoś, gdzieś, kiedyś, gdyby". 14.01.11, 16:30
          Ale czy w tym wszystkim naprawde chodzi o to, co kto powiedzial? Przeciez nikt nie wie co sie wydarzylo. Dowodow nie ma na nic. A prawda jest taka, ze mozna bylo sie bardziej przylozyc do tego sledztwa. A poniewaz nic nie wiadomo, to nic dziwnego, ze pojawia sie coraz wiecej teorii spiskowych.
          Swoja droga, to zycze powodzenia wszystkim tym, ktorzy kiedys znajda sie w sytuacji, kiedy to beda potrzebowac pomocy swojego panstwa. Jesli nasze panstwo moze tak zadbac o sledztwo i wyjasnienie tak powaznej katastrofy, w ktorej bierze udzial najwazniejsza osoba w panstwie, , to rzeczywiscie nie spodziewam sie wiele w razie jakiejkolwiek potrzeby np. bedac zagranica. A juz troche doswiadczenia mam z polskimi ambasadami i czasami patrzac po kolegach i kolezankach z innych krajow zazrdoszcze, ze moga liczyc na wiecej.
          • a.k.traper Niestety, to niektórzy politycy dużo mówią. 14.01.11, 16:54
            Co się wydarzyło to wiadomo od początku, zginęło 96 osób z prezydentem RP na pokładzie.
            Nie ma w tej katastrofie żadnych zagadek, w istocie jest bardzo prosta, popełniono szereg błędów a jeden z nich był śmiertelny i to wszystko, tu nie ma teorii spiskowych.
            Państwo zachowało się całkiem przyzwoicie, przyznało zasiłki i zadbało o pochówek co miało jeszcze zrobić?
            Wyjaśnianie przyczyn jest określone w ramach prawa międzynarodowego, oczywiście jest też punkt w którym Polska mogła przejąc śledztwo i odpowiedzialność za wyjaśnienia i raport końcowy, co w nim by napisano, zgodnie z życzeniem np. PiS czy RM że wszystko było dobrze tylko Tusk z Putinem pozbyli się groźnego polityka? zaraz sie ze śmiechu popłaczę, ja takiej Polski nie chcę, ja chce by umiano sie przyznać do błędów i wyciągnięto wnioski, obserwowałem te przygotowania długo przed katastrofa i pominę propagandowy wymiar tej uroczystości, Rosja bardzo chciała by to się odbyło, mieli na głowie wazniejsza uroczystość: obchody 65 - lecia zwycięstwa nad faszyzmem na które prezydent był zaproszony ( a defilady wprost uwielbiał), to nie tak miało być.
            I prosze mi nie wciskać że nic nie wiadomo, wiadomo tyle, że aż trzeba się wstydzić za lekkomyslność ludzi odpowiedzialnych za bezpieczna podróż prezydenta i osób towarzyszących. Nie wiadomo tylko jednego - dlaczego podjęto decyzję o lądowaniu i wcale nie podejrzewam by z tym miał coś wspólnego prezydent, mógłbym nie lubic wielu ale żony bym nie poświęcił.
            • joaninha23 Re: Niestety, to niektórzy politycy dużo mówią. 14.01.11, 19:04
              Na podstawie tego co nam sie wydaje nie mozemy oceniac tego co sie stalo. Zawsze bedzie to ocena subiektywna. Chodzi mi o dobrze udokumentowane i zbadane sledztwo. Nie wierze wynikom sledztwa rosyjskiego, nawet, jesli raport przedstawia prawdopodobne zdarzenia, to nie przedstawia dowodow. A rola panstwa jest zadbanie o dobrze udokumentowane i udowodnione przedstawienie tego co sie stalo.
              • tmajcher Re: Niestety, to niektórzy politycy dużo mówią. 14.01.11, 19:36
                Moja droga joaninha23,

Czy czytałaś raport? Wszystko jest udokumentowane, wraz z próbką krwi gen. Błasika na czele.
                Wszystko można sprawdzić, nikt niczego z palca nie wyssał. Jedyne co można Rosjanom zarzucić to to, że bazują na jednych faktach pomijając inne niestety, czym starają siebie wybielić. Do czasu.....
              • a.k.traper No cóż, mnie się nie wydaje. 14.01.11, 19:40
                Jestem pewny że zginęło 96 osób wskutek jednej feralnej decyzji.
                Kończąć tę do niczego nie prowadząca dyskusję chcę zaznaczyć że nie jest to raport ze śledztwa prokuratorskiego.
            • juesej2 Re: Niestety, to niektórzy politycy dużo mówią. 14.01.11, 20:15
              a.k.traper masz racje z tym,ze tu nie chodzi o poswiecenie zony, czy innych, itp.Tu chodzi o to,ze to byla glupota,brak wyobrazni.Zdazyc, to byla jedyna mysl i nic innego!!!
          • kszibi Re: RM dało głos: "ktoś, gdzieś, kiedyś, gdyby". 14.01.11, 19:07
            najlepiej kup sznurek i sie zastrzel
            • joaninha23 Re: RM dało głos: "ktoś, gdzieś, kiedyś, gdyby". 14.01.11, 19:16
              Kszibi, masz sie dobrze????
    • kuma1 Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:51
      A jak zachowuje się ojczulek.Czy to nie przykład do czego ono prowadzi.To jest identyczne .RM to taki Polski Smoleńsk codziennie i przez 24 dodziny ale to muszą wcześniej zrozumieć słuchacze nie R.Dla R to biznes i wszystko co robi kasę jest święte i prawe.
    • tessy1 Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:52
      Nienawidzę tego klechy...
      Nie jestem już w stanie przeczytać jego żadnej wypowiedzi!!
      • mundi8 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 21:12
        tessy1: ty nienawidzisz tego klechy,on być może nienawidzi innych.Wygląda na to, że coś was łączy...
    • sgrabowski1 Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:53
      to sie w glowie nie miesci w jakim my kraju zyjemy! chyba tylko w krajach arabskich jest wiekszy ciemnogrod jesli chodzi o wiare, religie.
      • joaninha23 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 16:37
        A mnie sie w glowie nie miesci, ze tylko dlatego, iz ktos nienawidzi konserwatywnego Kaczynskiego, od razu z tego tytulu akceptuje zaniechania swojego panstwa wobec ochrony swoich obywateli, a szczegolnie tego najwazniejszego. Nie chce nawet mysle w takim razie, na co moga liczyc przecietni obywatele w razie potrzeby!
        Bycie przeciwko jakiejs partii, to jedno. A ocena dzialan drugiej, to co innego. Dlaczego tego nikt nie widzi? I dlaczego obowiazki panstwa jako takiego sa partyjne???????
        • rock73 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 17:08
          Państwo miało obowiązek zadbać o bezpieczeństwo prezydenta i nie dopuścić do katastrofy? No dobra, może i tak. Ale jak sobie wyobrażasz skuteczne wykonanie tego obowiązku?
          • qelo Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 18:31
            kaftan bezpieczenstwa dla Lecha plus ewentalnie knebel ...
            • joaninha23 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 19:00
              No tak, nie wyrazilam sie jasno. Chodzi mi o zaniechania po katastrofie, bezczynnosc i brak zainteresowania wyjasnieniem skutkow, nawet jesli nie pokazuja nas w dobrym swietle.
    • antropoid Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:56
      "Rydzyk - W prasie czy amerykańskiej czy niemieckiej czy włoskiej, europejskiej, na świecie pokazują nas jako ludzi niezorganizowanych, bałaganiarzy, pijaków itd."

A najgorsze, że jest w tym sporo racji, o czym zresztą ten toruński krętacz dobrze wie (sam ma takich koleżków - vide chociażby Głódź), ale jego martwi(???) tylko sama etykietka, a nie to, że jest ona zgodna z "produktem".
      A w ogóle to nie wiedziałem, że z ojca Muchomorka taki poliglota czytający światową prasę. Do tej pory zawsze sprawiał wrażenie głąba mającego poważne problemy nawet z językiem polskim.
      --------------------

"Ktoś na to przyzwala, ktoś tego chce mówił ojciec dyrektor. "

Najbardziej tego chcą tacy faryzeusze jak Rydzyk, bo zapijaczoną ciemnotą łatwiej sterować.
    • ft7sj Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:56
      Chory dziki kraj
      • joaninha23 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 16:40
        To postaraj sie usprawnic dzialanie tego panstwa, to moze bedzie mniej dziki. Jedyne czego tylko chcialabym, to zeby wywiazywalo sie ze swoich obowiazkow!
    • te_rence Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 11:56
      tak jest... a my wiemy lep jakiej propagandy za tym stoi! parówkowym yyy znaczy się ruskiemu raportowi mówimy stanowcze ... i zdecydowane NIE!
      • olewus.1 Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 11:59
        Po tylu plugastwach ze strony sekty Rydzyka....
        • joaninha23 Re: Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 16:42
          Po tylu plugastwach ze strony Rydzyka, najlepiej zaufac dobrodusznemu Putinowi. To taki dobry i prawy czlowiek!
          • rock73 Re: Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 17:09
            Nie ma innych opcji niż Rydzyk i Putin?
            • wirusx Re: Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 18:07
              No właśnie, to w końcu Bóg tak chciał, czy Putin?
              • joaninha23 Re: Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 19:06
                Odnioslam sie do wypowiedzi osoby powyzej, ktora tylko porownuje Rydzyka i Putina. Oczywscie, ze sa inni. Chwala Bogu!!!
          • nerwus0 Re: Jak tu dziwić się Rosjanom ? 14.01.11, 21:28
            Zdecyduj się, bo latasz jak chorągiewka raz za a raz przeciw.
            A może za a nawet przeciw.
    • kvakva No i co z tego? 14.01.11, 11:58
      No i co z tego, że RM dało głos w sprawie? Jest to tak samo ważne jak mój dzisiejszy stolec. Wiadomo przecież jaki ma stosunek do Ruskich i swojego Ukochanego Przywódcy. Obiektywizmu tu za grosz i kompletnie nie czaję po kiego cytować pana Rydzyka. Ja bym proponował aby radio co ma ryja wsadziło mordę w kubeł.
      • joaninha23 Re: No i co z tego? 14.01.11, 16:45
        A my wlasciwie myslacy Polacy zaufali Putinowi, ktory zawsze dazy do prawdy i calej prawdy, jak w przypadku smierci dziennikarki i Politkovskiej i skazania Pana Chodorowskiego.
    • sakral samobójca więcej i list słuchaczki RM do Boga 14.01.11, 11:59

aktywistka RM pisze listy do Boga...

www.youtube.com/watch?v=i1Hk0_cblds
      i ubolewa nad samobójcą !

ojciec Rydzyk w imieniu Boga odpowiada na falach
      Radia Maryja !

• jnd Bardzo dobrze ze inne opinie moga sie pojawiac bo 14.01.11, 11:59
      To co robi PO, Rosja i wspiera gazeta w sprawie katastrofy jest antypolskie.
      Isynuacje, ze prezydent naciskal na ladowanie ktore caly czas sa naglasnane przez GW jest antypolskie.
      Wszyscy Ci co zgineli wowczas zgineli w czasie sluzby dla Polski i to jest najwazniejsze.
      Nik tam nie chcial zginac a najmnie piloci.

Ciagle powtarzanie takich insynuacji jest antypolskie.

Bardzo dobrze ze istnieja inne media, ktore to pokazuja inaczej.
      • lingus Re: Bardzo dobrze ze inne opinie moga sie pojawia 14.01.11, 16:15
        Przepraszam, to dlaczego lądowali? Normalny człowiek nie ryzykuje życiem - własnym, swojej rodziny, przyjaciół, współpracowników i całkiem postronnych osób. Mądry szef umie powiedzieć "Dziś tego nie da się zrobić, musimy zmienić plany" - a jestem pewien, że ludzie oczekujący w Smoleńsku okazaliby zrozumienie, nawet gdyby musieli tam zostać o jeden dzień dłużej. Tymczasem zwyciężyło typowo polskie "Jakoś to będzie, może się uda", a teraz jest wielkie szukanie winnych tego, że jednak się nie udało...
        • joaninha23 Re: Bardzo dobrze ze inne opinie moga sie pojawia 14.01.11, 16:47
          A skad to wiesz? Z raportu Pana Putina, ktory slynie z dazenia do prawdy za wszelka cene?
          • lingus Re: Bardzo dobrze ze inne opinie moga sie pojawia 14.01.11, 16:58
            Ja nic w tej sprawie nie wiem, napisałem tylko, że mądry szef umie podejmować rozważne decyzje. Więc zdecydujcie się, PiS-owcy, jaki był ten Wasz prezydent, zamiast obrażać wszystkich dookoła...
    • 3honorcia Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 12:00
      MIALABYM PROSBE DO T.RYDZYKA ABY NIE PODBURZAL,NAIWNYCH WYZNAWCOW,ZEBY PRZESTAL WTRACAC SIE DO POLITYKI A ZAJAL SIE PRACA W KOSCIELE.JAK HISTORIA PODAJE NA PRZESTSZENI WIEKOW,ZA KAZDYM RAZEM GDY KOSCIOL WTRACAL SIE DO POLITYKI NIGDY TO NA DOBRE NIE WYCHODZILO ANI DLA KRAJU ANI DLA KOSCIOLA
      • joaninha23 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 16:50
        A ja milabym prosbe o to, by polityka interesowali sie tylko odpowienio myslacy ludzie. Za kazdym razem, gdy wtracali sie inni, dobrze nam to nie wychodzilo. Autorytaryzm, dyktatura lub w najlepszym wydadku oligarchia zamiast demokracji!!!! To jest to!!!!
        • w_goroncej_wodzie_company Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 18:54
          > A ja milabym prosbe o to, by polityka interesowali sie tylko odpowienio myslacy
          > ludzie.

a kto będzie oceniał, czy ten pojedynczy "ludź" odpowiednio myśli? prawi i sprawiedliwi, jednym słowem jedyni prawdziwi Polacy?
          • joaninha23 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 18:58
            No wlasnie nie wiem. Zapytaj 3honorcia (post przede mna).
    • rasta-mw Święta prawda 14.01.11, 12:00
      prawdą jest co mówi o.Rydzyk, prawdą jest też to co usłyszeliśmy w raporcie MAK'u, prawdę mówi też Jarosław Kain Kaczyński, każdy ma rację. tylko że społeczeństwo ma już tych prawd dość.
    • 6.smiech Radio ma-ryja....bla, bla, bla.. 14.01.11, 12:00
      " Na świecie pokazują nas jako ludzi niezorganizowanych, bałaganiarzy, pijaków. Ktoś na to przyzwala, ktoś tego chce" - mówił na antenie ojciec Rydzyk

BYC MOZE ZE NA SWIECIE TAK NAS WIDZA ALE TO WYLACZNIE TWOJA ZALUGA I TEGO
      SZAMBA CO TY REPREZENTUJESZ.
    • yeyq Radio ma ryja 14.01.11, 12:03
      czemu ta sekta nie miała ryja żeby pomóc zbierać kasę dla orkiestry świątecznej pomocy ? - teraz niech zamkną ryje .
    • szoferek1 Radio Mocher dla wariatów....... 14.01.11, 12:06
      Wariackie radyjo od propagandzisty Vatykańskiego dostaje orgazmu. Goebells oszołomów ma okazję się wyżyć seksualnie na uczuciach Polaków,poniewierając Premiera,Prezydenta i cały demokratycznie wybrany rząd.Kto za tym stoi? Komu tak bardzo zależy na sianiu nienawiści do wszystkiego co Polskie? Ta czarna Ku...a w sukience publicznie gnoi cały naród w majestacie prawa i nikt się ty mie interesuje? Może złapać tego dziada do wora i wywieźć na białe niedźwiedzie żeby mu się łeb trochę schłodził?
      • toshiro32 Re: Radio Mocher dla wariatów....... 14.01.11, 13:59
        Brawko szoferek 1-popieram cię i jest nas zdecydowana większość. Ten śmieć ośmiesza kraj.
    • wrojaz Oj Gazeto, Gazeto 14.01.11, 12:06
      Jak min. Klich mówi w Radiu ZET:" Polakami rządzą pijani dowódcy? Wypowiedzi MAK to kompromitacja" - to jest OK! A jak to samo (od dawna) mówi w RM poseł Macierewicz - to be.
      Czego wy gazeciani dziennikarscy funkcjonariusze chcecie? Żyjemy niby w demokracji, ale takie zachowania znajdowania wroga, którego trzeba dyskryminować pochodzą rodem z PRL-u. Na szczęście dzisiaj RM nie musi słuchać red. Michnika o czym może i chce mówić. No chyba że musi, no to napiszcie wprost.
      • joly.roger Re: Oj Gazeto, Gazeto 14.01.11, 12:48
        Ale o co Ci chodzi? Gazeta zrelacjonowała co mówią w RM. Bez specjalnego komentarza. Nieprawdę napisali? W RM tego nie było? Czy może wstyd jak się ktoś poza wyznawcami Rydzyka posłucha? No ale to nie wina GW, prawda?
        Jad i żółć wam mózgi zalewa.
        • azsxdcf Re: Oj Gazeto, Gazeto 14.01.11, 13:26
          tak łaskawe podawanie informacji wraz z podaniem źródła w postaci audio to jakaś nowość w gazecie, od kilku dni, zaczyta to wyglądać jak artykuł z treścią możliwą do zweryfikowania a nie spluwaczka

ciekawe co się stało w redakcji
          redaktor się nawrócił co powinien był zrobić dawno temu czy dział sprzedaży gw dzwonił że zostało za dużo makulatury?
          • w_goroncej_wodzie_company Re: Oj Gazeto, Gazeto 14.01.11, 18:58
            a co cię to obchodzi? podoba się - to dobrze, nie podoba się - nikt nie każe tu zaglądać...
          • 01zefka Re: Oj Gazeto, Gazeto 15.01.11, 04:42
            azsxdcf napisał:

> tak łaskawe podawanie informacji wraz z podaniem źródła w postaci audio to jaka
            > ś nowość w gazecie, od kilku dni, zaczyta to wyglądać jak artykuł z treścią moż
            > liwą do zweryfikowania a nie spluwaczka
            >
            > ciekawe co się stało w redakcji
            > redaktor się nawrócił co powinien był zrobić dawno temu czy dział sprzedaży gw
            > dzwonił że zostało za dużo makulatury?
            jak zaczynała GW to rycyk pierdział w pieluchy.teraz pierdzi przez antenę.ale jakby żałośniej,czyżby brak WIARY w darczyńców?ja SPLUWAM niejednokrotnie do PISuaru.pozdrów tatę podgrzybka
    • toshiro32 Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 12:06
      Dlaczego jakiś księzulo zajmuje się polityką? Ten człowiek ewidętnie minął się z powołaniem. Bezczelność i arogancja- niestety przez pryzmat takiego prymitywa postrzegany jest polski koścół.Przywódcykościoła tego niedostrzegają? Działania sekty Rydzyka bardzo skutecznie niszczą polski katolicyzm.
      • olewus.1 Co za antypolska,obrzydliwa kanalia-Rydzyk... 14.01.11, 12:11
        Gdy dogadywał sie z Putinem w sprawie swoich nadajników, które są na terenie Rosji, to jak to nazywał ?..Ja nazywa, Rydzyka Konfidentem,sprzedawczykiem, bo takim jest od lat..
    • kroliklesny Radio Maryja zbiera szmal na wiekszego potwora! 14.01.11, 12:13
      Rydzyku & consortes: musze rozczarowac ksiezula, ale tzw. "swiat" ma PL w djupie i naprawde cos innego do roboty niz krecenie kogla-mogla przy katastrofie lotniczej, jednej z wielu w swiecie. To, ze Polacy to balaganiarze i pijacy, to tez powszechnie wiadomo. Wiec Rydzyk poprawia tylko swoje wlasne ja, wciskajac kit naiwnym. Powinien sie zajac zbieraniem szmalu na kolejnego betonowego potwora. Wtedy rzeczywiscie moze "swiat" by sie zajaknal; nad polska glupota...
    • kulszowa Polscy piloci i skretyniali idioci !!! 14.01.11, 12:14
      Dziwie się Gazecie ,że uważająca się za poważne pismo zamieszcza opinie skretytyniałych katolickich bigotow !!!
    • remo29 Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 12:16
      Nie, no w Polsce jest ład i porządek, a pija się głównie wodę niegazowaną i herbatę. Ludzie przestrzegają przepisów, co z resztą było przyczyną upadku systemu więziennictwa - nie było kogo osadzać... Za granicą (zwłaszcza wschodnią) nam zazdroszczą, bo tam to dzicz - albo pijaki, albo niedźwiedzie...
    • demosra Radio maryja powinno dawno być wbite w błoto! 14.01.11, 12:16
      A rydz wpity na pal i wystrzelony w kosmos!
    • pzgr Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 12:17
      powinien się cieszyć - na pokładzie była czarownica, sam tak mówił.
      • rikol Re: Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wb 14.01.11, 13:21
        Wiecej, na pokladzie byl kwiat lewicy polskiej: Jaruga-Nowacka, Szmajdzinski. Szmajdzinski mial duze szanse na prezydenture.

Najwieksze korzysci z katastrofy ma pis i radio maryja wlasnie. Trzeba by sie tym zajac, czy aby to nie ich wina. ze samolot sie rozbil.
    • nadstulejnik_etatowy Otóż zaprawę powiadam wam... 14.01.11, 12:18
      RM jest niezbędne Gazecie niczym Emmanuel Goldstein Wielkiemu Bratu!
      Każdą teorię można obalić i ośmieszyć prezentując ją ustami Ojca Dyrektora! Amen!

• mega_faflun Radio Maryja o raporcie MAK: Polscy piloci wbic... 14.01.11, 12:20
      " Na świecie pokazują nas jako ludzi niezorganizowanych, bałaganiarzy, pijaków. Ktoś na to przyzwala, ktoś tego chce" - mówił na antenie ojciec Rydzyk

A czy tak nie jest ?! Ja bym dodal takze zlodzieji i pazernych na pieniadze oszustow sami sobie wystawiamy taka wizje Polaka w swiecie . Pchamy sie wszedzie gdzie nas nie chca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka