Dodaj do ulubionych

"S": gej to bogaty pedał

18.01.11, 10:17
muł to muł a tego dobra w dzisiejszej S dostatek
Obserwuj wątek
    • toporowa Tomasz Lewandowski jako wzór tolerancji 18.01.11, 10:27
      Tomasz Lewandowski, szef klubu radnych SLD: - To skandaliczna wypowiedź i skandaliczny język. Jej autor musi być totalnym kretynem.

A czym wobec tego jest wypowiedź Tomasza Lewandowskiego, szefa klubu radnych SLD? I co dobrego można powiedzieć o autorze owej wypowiedzi?

• koloratura1 Re: Tomasz Lewandowski jako wzór tolerancji 18.01.11, 10:41
        toporowa napisał:

> Tomasz Lewandowski, szef klubu radnych SLD: - To skandaliczna wypowiedź i skand
        > aliczny język. Jej autor musi być totalnym kretynem.
        >
        > A czym wobec tego jest wypowiedź Tomasza Lewandowskiego, szefa klubu radnych SLD

Stwierdzeniem oczywistego faktu.

> I co dobrego można powiedzieć o autorze owej wypowiedzi?

Że jest normalnym, rozsądnym człowiekiem.
        W odróżnieniu...

• gyubalwahazar Mowa nienawiści:-))) 18.01.11, 11:05
          Jak homoseksualista nazywa kogoś kretynem, to to jest wolność słowa. Zaś wszelka krytyka homoseksualizmu i homoseksualistów, jest "mową nienawiści". Można się poczuć jak w surrealistycznym filmie Bunuela, gdzie "względność praw i obyczajów" została doprowadzona do kresu.
          • rpq Re: Mowa nienawiści:-))) 18.01.11, 11:53
            Moesz mi powiedzieć co krytykuje stwierdzenie, że 'gej to bogaty pedał'? Ja tu widzę wyłącznie próbę pogardliwego i obraźliwego określenia ludzi z uwagi na ich orientację seksualną.
            • jazmig gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:11
              to jest całkiem dobra definicja słowa gej. Bogaci homosie mogą się obrażać - ich prawo.
              • rpq Re: gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:32
                > to jest całkiem dobra definicja słowa gej.

To zależy oczywiście w dużej mierze od kultury osobistej. Dla mnie powiedzieć coś takiego może wyłącznie prosty chamik. Jeżeli podpisuje to jednak jako jakiegoś tam szczebla szef związku Solidarność, to tutaj zgodzę się z posłem SLD - musi to być kompletny kretyn. Zdanie Iksińskiego homofoba interesuje co najwyżej jego kumpli spod pośredniaka, ale poglądy Iksińskigo - szefa Solidarności (tej Solidarności) z dużą dozą prawdopodobieństwa zainteresują nie tylko polskie gazety.
                • gyubalwahazar Warto walczyć o słowo pedał:-))) 18.01.11, 17:28
                  Gazeta Wyborcza wraz z całym tęczowym towarzystwem nakazuje mówić gej. Nie bardzo wiem czemu oryginalna pisownia się nie podobała, ma być gej i już. Wg mnie jest to zacieranie rzeczywistego sensu tego słowa. To tak jakby Gazeta nagle ogłosiła, że będziemy mówić kiler (przez jedno el) zamiast morderca. To takie ocieplanie wizerunku. Gej to niby artysta, np stylista w stylowym (byśmy powiedzieli pedalskim :-))) szaliku. Jest jednak drugi powód. Zapożyczenia warto stosować gdy nie ma polskiego odpowiednika. Mamy polski odpowiednik. Jest to właśnie pedał. Dodam, że w pedale nie ma nic obraźliwego ani niestosownego.

Bójkę Ochódzkiego z Jarząbkiem (w Rozmowach Kontrolowanych) osiedlowy ormowiec kwituje określeniem "pedały jakieś". Żona ormowca nie powiedziała, że nie mówi się pedały tylko geje, bowiem w polskim języku mówi się pedały. Dobrze że Gazeta swym dzisiejszym artykułem to przyznaje.
                  • rpq Re: Warto walczyć o słowo pedał:-))) 18.01.11, 18:13
                    Moim zdaniem gazeta opisała artykuł z zupełnie innej gazety, w którym autor użył słowa gej. Moim zdaniem gazeta mu nie kazała. Skoro ty uważasz inaczej, to masz do tego prawo i masz prawo nazywać to walką o niepoprawność polityczną, wolność słowa, rozumienia, prawa naturalnego i rodziny. Pozdrawiam.
                    • gyubalwahazar Nie ma nic pogardliwego w słowie pedał 18.01.11, 23:35
                      Homoseksualista jest raczej terminem medycznym. Mam nadzieję że kiedyś będą to leczyć :-))
                      • rpq Re: Nie ma nic pogardliwego w słowie pedał 19.01.11, 00:34
                        I na poparcie tej tezy na pewno podlinkujesz mi tu słownik pwn ze zmienionym opisem hasła pedał.
                        Co do twych nadziei, to mam dla ciebie świetna nowinę. Homoseksualizm leczony jest od dość dawna. Odkąd tylko w Europie pojawiło się chrześcijaństwo różni doktorzy leczyli z homoseksualizmu ku chwale Bożej cierpiących na te przypadłość pacjentów, a to paląc ich na stosie, a to zaklejajac odbyt, a to kastrujac, lub nie tak dawno jeszcze, poddajac elektrowtrząsom.
                        • ladujzawszelkacene Gruźlicę kiedyś też tak leczono!!! 21.01.11, 11:00
                          Techniki medyczne się zmieniają i nigdy nie mów nigdy!!!
                  • kosmosiki Ubogie słownictwo, pogarda, brak poczucia humoru 18.01.11, 18:31
                    Zarówno Ciebie jak i tego palanta z "S" cechują wymienione w tytule postu przymioty. Macie ubogie słownictwo - oprócz geja i pedała jest całkowicie neutralny homoseksualista. Po prostu.

Ja rozumiem, że można się z czymś nie zgadzać ale to nie znaczy, że trzeba od razu z pogardą się do innych odnosić. A określenie "pedał" jest pogardliwe. Taka postawa - odnoszenie się z pogardą - świadczy tylko o tym, że nie jesteście zbytnio pewni swoich tez, dlatego musicie je wspierać agresją (chociażby słowną). Człowiek pewny siebie odnosi się do innych kulturalnie bo nie ma powodu aby zachowywać się inaczej.

I te Wasze poczucie humoru - "gej to bogaty pedał", "pedalski szalik" normalnie boki zrywać. Do telewizji człowieku idź, do kabaretu... no właśnie nie bardzo bo poza podobnymi Wam palantami nikt się z tego śmiać nie będzie. Taki kartoflano-buraczano-wódczany humor z wąsem.
                    • rozenek_taki Re: Ubogie słownictwo, pogarda, brak poczucia hum 18.01.11, 18:35

Coś na ostudzenie: www.youtube.com/watch?v=Y-mNvWhHJWQ

• pongau Re: Ubogie słownictwo, pogarda, brak poczucia hum 18.01.11, 21:55
                        Mnie ostudza twoja nieznajomość j. niemieckiego.
                        Po raz drugi; cel nie uświeca środków. Żenua.
                    • jastaryczlowiek Re: Ubogie słownictwo, pogarda, brak poczucia hum 18.01.11, 18:58
                      Nie znęcajcie się nad facetem, przepraszam "wodzem"... Pedał, to akurat język tzw. chłopaczków z podwórka... nnno tego własnie. Aby użyć słowa "homoseksualista" to chyba trzeba by trochę szkoły ukończyć i między ludźmi pobyć. Pedał - to tak, mniej więcej, tzw. podstawówka z zapyziałym podwórkiem. Chylę czoła przed tymi wszystkimi, którzy i chcieli i umieli się z niego wyrwać, zaś ci co woleli piwko i oglądanie obrazków, byle nie czytanie to... no wlaśnie, używają takich określeń jakie znają. Tak mi się jakoś wydaje...
                    • gyubalwahazar tylko nie z wąsem :-))) 18.01.11, 23:33
                      Wąsy to wy macie. Ponadto skórzane uniformy i ukradliście piosenkę (niezbyt ładną na szczęście) YMCA.
                      • rozenek_taki Re: tylko nie z wąsem :-))) 20.01.11, 03:58
                        Podobno abepe Paetz uwielbiał właśnie 'z wąsem" ...?

• jeruzalem51 jak na sile z dotknietych genetyczna choroba 18.01.11, 20:38
                  robi sie normalnych.Homoseksualizm jest przypadloscia,a nie zaleta, powstala na gruncie nierownego rozlozenia hormonow
                  • rpq Re: jak na sile z dotknietych genetyczna choroba 18.01.11, 20:58
                    Tak, oczywiście masz racje :)
                    • pongau Re: jak na sile z dotknietych genetyczna choroba 18.01.11, 22:02
                      Ma rację, bo ma geny "równo rozłożone".
                      Nie wiem, czy w mózgu.
          • rozenek_taki Pytanie bez odpowiedzi? 18.01.11, 21:35

www.youtube.com/watch?v=FtFPG3jRdKY
            • pongau Re: Pytanie bez odpowiedzi? 18.01.11, 22:10
              Gdy "kobiecym" okiem popatrzę na pana "Żebro"?
      • rozenek_taki A biedny pedał to goj? 18.01.11, 18:23
        Kim jest gaj? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi ...

• tyberium11 "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:30
      no proszę jakie czasy nadeszły! to już pedała nie można nazwać pedałem, a żydówy żydówą?!!! świat na głowie staje panie dzieju.
      • rpq Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 11:55
        Można, nikt ci niczego nie zabrania. Tak jak ty nie powinieneś zabraniać ludziom nazwania cie homofobem i antysemitą.
        • bromva Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 14:01
          Dlaczego zakładasz, że antysemita nie chce byś nazywany antysemitą??
          • rpq Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 14:45
            Bo zazwyczaj podnosi straszny raban, jak się go tak nazwie. Podobnie jest z homofobami, rasistami i faszystami. Niby nie lubią politycznej poprawności, ale jak przychodzi co do czego ...
    • koloratura1 "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:31
      "Homoseksualiści nie powinni wychowywać dzieci."

Nawet wtedy, gdy dwie lesbijki sprawią sobie dziecko / dzieci, np przez in vitro, albo i w sposób naturalny (nie informując w ogóle tatusia / tatusiów o tym fakcie)?

To może również:

- Pijacy nie powinni wychowywać dzieci.
      - Złodzieje nie powinni wychowywać dzieci.
      - Niegramotni nie powinni wychowywać dzieci.
      ...
      Ktoś "da więcej"?
      • asiazlasu Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:54
        Dam wiecej : kazde dziecko trzeba pytac o jego zdanie : czy chce byc wychowane w danej rodzinie. A jak nie to do Lebensborn !
        • 1zorro-bis "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:57
          ...a Sieniawski to durny "Solidaruch"...
      • jwasz1952 Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:37
        Narodowi socjaliści nie powinni wychowywać dzieci.
    • tom.gorecki Jak widzę już posiadanie swojej opinii 18.01.11, 10:32
      jest "be", jak opinia niezgodna z panującą jedynie słuszną opinią...

Inna sprawa, że pisanie takich rzeczy publicznie to głupota: nie chodzi o obłudę, ale jak się coś głośno mówi, to sam ten fakt niesie ze sobą dodatkową informację.
      I dlatego m.in. zakazuje się rozgłąszania takiego zdania w prasie czy (co gorsza) przez polityków.
      Sam uważam, że "pary gejowskie" to błędna droga*, ale z drugiej strony nie rzucam w gejów kamieniami, nie przezywam ich na ulicy (dziecinna metafora tego, co ich w życiu dorosłym spotyka: dyskryminacja, opinie w rodzaju tej przytoczonej w artykule).

* sam fakt, że muszą adoptować dzieci dowodzi, że w świetle nauki, gdzie ewolucja jest pozytywnym procesem przebiegającym w określony sposób i w określonym celu homoseksualizm jest działaniem wbrew mechanizmowi, który zdaniem naukowców leży u podstaw powstania życia na ziemi
      • olewus.1 Związkowic "S" = się bogaty kretyn.... 18.01.11, 10:36
        lub mało pożyteczny idiota... Kto widział biednego "związkawca" na etacie , przy tym mądrego ?
      • koloratura1 Re: Jak widzę już posiadanie swojej opinii 18.01.11, 10:56
        tom.gorecki napisał:

> sam fakt, że muszą adoptować dzieci dowodzi...

Nieprawda, nie muszą. Choć często - chcą.

Często sprawiają sobie własne:
        a) lesbijki - drogą in vitro, lub naturalną - bez informowania faceta, że został ojcem;
        b) geje - za pieniądze, matka odrzuca dziecko i opiekę nad nim przejmuje ojciec (został nim w sposób "naturalny" lub in vitro), lub opłacając tzw. surogatkę.

Zatem - twój "fakt" guzik dowodzi...
        • tom.gorecki Re: Jak widzę już posiadanie swojej opinii 18.01.11, 11:26
          koloratura1 napisała:

> tom.gorecki napisał:
          >
          > > sam fakt, że muszą adoptować dzieci dowodzi...
          >
          > Nieprawda, nie muszą. Choć często - chcą.
          >

Uważasz, że 2 gejów i 2 lesbijki mogą mieć dziecko ze sobą spłodzone wg zasad dotyczących pary hetero: poprzez stosunek obu osobników a nie różne naprawiające ułomności zabiegi (in vitro)?
          Wytłumacz, jak?

> Często sprawiają sobie własne:
          > a) lesbijki - drogą in vitro, lub naturalną - bez informowania faceta, ż
          > e został ojcem;
          > b) geje - za pieniądze, matka odrzuca dziecko i opiekę nad nim przejmuje ojciec
          > (został nim w sposób "naturalny" lub in vitro), lub opłacając tzw. surogatkę.
          >

To nadal wskazuje na to, że nie mogą mieć ze sobą własnych dzieci. Albo będzie to dziecko jednego (jednej) z kimś innym lub jakaś skomplikowana procedura in vitro.

CBDU

> Zatem - twój "fakt" guzik dowodzi...

No raczej twój wywód niczego nie dowodzi.
          Jak ktoś kupi samochód i naklei na nim swoje nazwisko albo złoży go z części nie będzie jego konstruktorem.

Akurat ewolucja nie obejmuje procedur in vitro, jeśli oczywiście rozumiesz, co piszę...
          • pongau Re: Jak widzę już posiadanie swojej opinii 18.01.11, 22:22
            Matka Ewolucja nie przewidziała stosowania
            penicyliny i innych antybiotyków.
            Jej wystarczała naturalna selekcja.
            Chorowałeś/aś kiedyś ciężko?
            • tom.gorecki Re: Jak widzę już posiadanie swojej opinii 19.01.11, 13:27
              pongau napisał:

> Matka Ewolucja nie przewidziała stosowania
              > penicyliny i innych antybiotyków.
              > Jej wystarczała naturalna selekcja.
              > Chorowałeś/aś kiedyś ciężko?

Co ma piernik...
              Wg nauki trwałe zmiany ewolucyjne (nie mutacje) mają charakter pozytywny - ulepszają gatunek poprzez dostosowanie go do wymogów środowiska, w którym żyje.

Taką zmianą jest rozmnażanie poprzez stosunek płciowy mężczyzny i kobiety. To, że się rozmnażamy tak, a nie inaczej jest wg nauki dobre dla gatunku z wielu powodów, o których nie ma sensu tu pisać - jest już w tz. mądrych książkach.

Homoseksualizm jest ewolucyjnie zbędny, nienormalny (= nie jest normą, tj zachowaniem właściwym większości) i przeszkadza w rozwoju gatunku.

Co nie znaczy, że geje praw obywatelskich nie mają - zagwozdka jest taka, że płacą podatki, "nikogo nie krzywdzą" więc dlaczego nie mogą adoptować.

Kwestia czasu, jak sądy w całej EU będą miały sporo roboty. Wśród gejów będzie modne mieć rasowego pieska i blond chłopca...
          • koloratura1 Re: Jak widzę już posiadanie swojej opinii 20.01.11, 15:42
            tom.gorecki napisał:

> Uważasz, że 2 gejów i 2 lesbijki mogą mieć dziecko ze sobą spłodzone wg zasad
            > dotyczących pary hetero:

Nie uważam.
            Tylko - czemu koniecznie jedyna dopuszczalna prokreacja ma być "wg zasad... hetero?" i jak ewentualnie - przestrzeganie tych zasad zagwarantować?

Zresztą - mało to małżeństw hetero wychowuje dzieci nie "ze sobą spłodzone", które bynajmniej nie są naturalnymi dziećmi obojga?

> To nadal wskazuje na to, że nie mogą mieć ze sobą własnych dzieci. Albo będzie
            > to dziecko jednego (jednej) z kimś innym lub jakaś skomplikowana procedura in
            > vitro.

Fakt, ale - pytam ponownie:
            - co w tym złego?
            - i czy ja gdziekolwiek twierdziłam, że mogą?

> No raczej twój wywód niczego nie dowodzi.

Owszem, dowodzi; ano - mianowicie - tego, że jeśli para gejowska czy lesbijska zechce wychowywać dziecko, to je sobie "sprawi" bez pytania kogokolwiek o pozwolenie. Ergo: zakaz adopcji niewiele tu załatwi.
            I niczego innego dowodzić nie miałam (i nie mam) zamiaru.

> Jak ktoś kupi samochód i naklei na nim swoje nazwisko albo złoży go z części nie
            > będzie jego konstruktorem.

Masz rację, nie będzie.
            Chyba, jednak, jestem tępa, bo nijak nie pojmuję - co ma piernik do wiatraka...

> Akurat ewolucja nie obejmuje procedur in vitro, jeśli oczywiście rozumiesz, co
            > piszę...

A czy ja gdziekolwiek twierdziłam, że obejmuje?
            Wychodzi, niestety, że Ty nie rozumiesz co czytasz...
    • hydrograf Dziś "Solidarność" Narodowisocjaliści... 18.01.11, 10:37
      Solidarność dzisiaj NIE MA NIC WSPÓLNEGO z Solidarnością z lat 1980-1989. Dzisiaj to prymitywna partia NARODOWOSOCJALISTYCZNA reprezentująca najprymitywniejsze elementy społeczeństwa. Dla tego też nie dziwi mnie zachowanie tego buraka, bo jest TYPOWE dla członków tej organizacji.
      • piotr7777 KPH charakteryzuje brak poczucia humoru 18.01.11, 10:42
        ...i to chroniczny.
      • jeruzalem51 Re: Dziś "Solidarność" Narodowisocjaliści... 18.01.11, 20:52
        hydrograf napisał:

> Solidarność dzisiaj NIE MA NIC WSPÓLNEGO z Solidarnością z lat 1980-1989. Dzisi
        > aj to prymitywna partia NARODOWOSOCJALISTYCZNA reprezentująca najprymitywniejsz
        > e elementy społeczeństwa. Dla tego też nie dziwi mnie zachowanie tego buraka, b
        > o jest TYPOWE dla członków tej organizacji.

bez demagogii i chamstwa, ja tez uwazam ze nie mozna pozwalac na eksperymenty z dziecmi,czy tez jestem "prymitywna"?
        • szampans Re: Dziś "Solidarność" Narodowisocjaliści... 18.01.11, 21:09
          Mieszkając 35 lat w Belgii miałem okazję poznać kilka par jednopłciowych wychowujących dzieci. Te dzieci są już dorosłe, wychowują własne potomstwo i bardzo kochają swych rodziców. Wnuki nigdy nie ukrywają przed rówieśnikami, że ich babcie, czy dziadkowie są trochę inni. Ale to zupełnie INNE społeczeństwo. W Polsce nie radziłbym żadnej parze jednopłciowej starać się o adopcję. Polskie społeczeństwo zrobiłoby tym maluchom piekło na ziemi. Z tym, że to nie wina par jednopłciowych, nie wina maluchów, lecz zapyziałego, homofobicznego polskiego społeczeństwa.
          • aaannemarie Re: Dziś "Solidarność" Narodowisocjaliści... 18.01.11, 22:22
            W Polsce ludzie też niechętnie adoptują dzieci trudne, mniej urodziwe. Moi francuscy znajomi, mając dwóch rodzonych synków, zaadoptowali ciemnoskórą dziewczynę z problemami. Było ciężko, po latach mają córkę, która kocha braci, wyszła za mąż, mają wnuczkę. Do tego trzeba charakteru, hartu ducha i wyjścia naprzeciw innym.
            • jeruzalem51 Re: Dziś "Solidarność" Narodowisocjaliści... 19.01.11, 14:23
              aaannemarie napisała:

> W Polsce ludzie też niechętnie adoptują dzieci trudne, mniej urodziwe. Moi fran
              > cuscy znajomi, mając dwóch rodzonych synków, zaadoptowali ciemnoskórą dziewczyn
              > ę z problemami. Było ciężko, po latach mają córkę, która kocha braci, wyszła za
              > mąż, mają wnuczkę. Do tego trzeba charakteru, hartu ducha i wyjścia naprzeciw
              > innym.

bredzisz,lub swiadomie manipulujesz.Po pierwsze malzenstwa homoseksualistow,czy lesbijek i zgoda na nie, to nie swiadectwo nowoczesnosci,czy postepu,ale czesto rezygnacja z wlasnego zdania itp.W Polsce juz w latach 50-tych byly wypadki urodzen czarnych dzieci,albo wychowywanych przez matke/zwyczajowo murzyni nie byli zainteresowani/,badz adoptowanych.Porownanie Francji, kraju z koloniami w Afryce jest chybione,zwlaszcza ze na podstawie sasiadki nie mozna generalizowac.Zreszta to wlasnie we Francji dokladnie widac co daje mieszanie kultur.
        • hydrograf Potwierdzam... 19.01.11, 12:59
          ...jesteś prymitywna.
          Te "eksperymenty" trwają od dziesiątków lat w Europie (Polska tylko geograficznie leży w Europie) i dzisiaj są już wnuki dzieci adoptowanych przez pary homoseksualne.
          Jeśli świat widzi się poprzez pryzmat swoich uprzedzeń, braku fachowej wiedzy czy propagandy to jest się prymitywnym.
          Ale nic straconego - odrzuć dogmaty, zapoznaj się z badaniami prawdziwych fachowców, popatrz otwartymi oczami i miej WŁASNĄ opinię... nie będziesz prymitywna.
          Spróbuj... uda Ci się... trzymam za Ciebie kciuki.
    • ksiadz_gazeta "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:50
      co oni tam wypisują! to skandal! przecież pedał to biedny gej, a gej to biedny pedał, a nie zaraz jakiś tam bogacz :)))
      • tomx-pxp witamy!!! 18.01.11, 22:39
        experta ojca wprowadzajaceeeeeego!

prosiemy cos moze z przypowiesci o kakalo (slownik!) lol
        • ksiadz_gazeta Re: witamy!!! 19.01.11, 10:20
          jak prawdziwy pedzio jestem doprawdy wzruszony, rozmazałem sobie makijaż przez ciebie... idę do kibla poprawić sobie wlosy i zwieracz przeczyścić... takie ładne lustra mają na czerskiej :)))
    • stoniec "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:52
      Oho, Smolensk na wyczerpaniu, pismacatwo wraca do starych utartych kolein -
      zamiast katastrofy lotniczej katastrofa umyslowa.
      • koloratura1 Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:57
        stoniec napisał:

> Oho, Smolensk na wyczerpaniu, pismacatwo wraca do starych utartych kolein -
        > zamiast katastrofy lotniczej katastrofa umyslowa.

A ta ostatnia - jest i będzie wieczna...
    • oszolom-z-radia-maryja "S": gej to bogaty pedał-to prawda!!!! 18.01.11, 10:57
      ciesze sie że Solidarność nie dała się podporządkować lewackiej ideologii politycznej poprawności i mówi swoim własnym niczym nie skrępowanym głosem. W tym biuletynie nie widzę nic kontrowersyjnego. Wszystko co tam napisano odnośnie tych kochających inaczej jest prawdą
    • ksiadz_gazeta pedał czy gej!? 18.01.11, 10:57
      fun.noshit.pl/lubie/47315
      • tomx-pxp ojcze najdrozszy czy to fotka z ostaniej balangi o 18.01.11, 22:42
        a kakaowe oczko?
        • ksiadz_gazeta bingo! 19.01.11, 10:18
          koleś udaje się właśnie na szkolenie do siedziby kapeha na czerskiej :))))
    • freeskawiniak "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 10:58
      Może faktycznie jedynym argumentem który takie osoby jak ta z artykułu sprowadzi na ziemię
      będzie proces,obłudna troska o dzieci przeczy codziennym informacjom o porzuconych noworodkach,maltretowanych dzieciach czy wykorzystywanych seksualnie i to nie z kregów gejowskich.
    • cyniczne_oko A dlaczego nazywasz pedala gejem ? 18.01.11, 11:19
      Okreslenie pedal istnialo w Polsce na dlugo wczesniej zanim z zachodu przyszlo nowomowowe okreslenie "gay" wypowiadane jako gej. Wiec skad takie zdziwienie u Mazurowej z zapytaniem dlaczego nazywa geja pedalem. To raczej powinnosie pytac dlaczego pedala nazywa sie gejem.
      • asiazlasu Re: A dlaczego nazywasz pedala gejem ? 18.01.11, 12:48
        a skad ta historia wyssana z palca ze gej to bogaty homo ??? hi hi
      • jeruzalem51 Re: A dlaczego nazywasz pedala gejem ? 18.01.11, 20:57
        cyniczne_oko napisał:

> Okreslenie pedal istnialo w Polsce na dlugo wczesniej zanim z zachodu przyszlo
        > nowomowowe okreslenie "gay" wypowiadane jako gej. Wiec skad takie zdziwienie u
        > Mazurowej z zapytaniem dlaczego nazywa geja pedalem. To raczej powinnosie pytac
        > dlaczego pedala nazywa sie gejem.

przeciez 'gay" to po angielsku wesolek,a to powinno byc obrazliwe.Dodatkowo swietny amerykanski biegacz nosi nazisko Gay,czy ktos go pytal co czuje?
    • zbyszek.bejach "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 11:24
      Ten bucek z Solidarności nie różni się niczym od sekretarza z PZPR. Tamtym tez się wydawało, że wszystko wiedzą najlepiej i zawłaszczyli monopol na prawdę, ale również zawłaszczyli wspólny dorobek materialny. W statucie Solidarności nie ma ani słowa na temat orientacji seksualnej jej członków. Niech sobie będzie ten palant z Solidarności antygejem czy antypedałem ale niech się odczepi od związkowych środków do głoszenia swoich chorych teorii. Myślałem, że jak zniknie PZPR to ci herosi wolności osobistej, której im komunizm zabraniał będą stosować zasady, które dały im władzę. Zawiodłem się. U sekretarza można było coś osiągnąć. U buca zSolidarności nic.
      • jeruzalem51 Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 20:59
        zbyszek.bejach napisał:

> Ten bucek z Solidarności nie różni się niczym od sekretarza z PZPR. Tamtym tez
        > się wydawało, że wszystko wiedzą najlepiej i zawłaszczyli monopol na prawdę, al
        > e również zawłaszczyli wspólny dorobek materialny. W statucie Solidarności nie
        > ma ani słowa na temat orientacji seksualnej jej członków. Niech sobie będzie te
        > n palant z Solidarności antygejem czy antypedałem ale niech się odczepi od zwią
        > zkowych środków do głoszenia swoich chorych teorii. Myślałem, że jak zniknie PZ
        > PR to ci herosi wolności osobistej, której im komunizm zabraniał będą stosować
        > zasady, które dały im władzę. Zawiodłem się. U sekretarza można było coś osiągn
        > ąć. U buca zSolidarności nic.

Polnocna Korea czeka na ciebie z otwartymi ramionami,tudziez Kuba.
    • jsd1952 "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 11:25
      Nikomu nie uwłaczając chciałby zwrócić uwagę Państwa na następujące fakty:
      1. Do roku 1989 - czasu przemiany PRL w RP, dla okreslenia tej szczególnej przypadłości, w naszym słownictwie uzywano słów: pedał i lesbijka.
      2. Teraz, niejako "na siłę" wprowadza się obce słowo "gej".
      3. Optymyalnym wyjściem jest powrót do źródeł i nazwanie rzeczy po imieniu: homoseksualista czy też homoseksualistka.
      4. Nie należy dać się zwariować hasłami poprawności politycznej A zwłaszcza w kontekście zycia rodzinnego. Małżeństwo i Rodzina to przywilej kobiety i mężczyzny. Dwaj faceci lub dwie kobiety to najwyżej wspólnota seksualno - majątkowa. Niech jedni i drudzy zyją sobie w spokoju
      5. Co do wychowywania dzieci, przez wspólnoty homoseksualne to już przesada. A w przypadku Eltona Jona kolejny gadżet rekalmowy. Nota ben bardzo tani, acz dla niektórych chwytliwy.
      6. I jeszcze ostatnia uwaga. Bycie homoseksualistą stało się teraz niezłym biznesem i chyba tylko o to w tym zgiełku i w tych stowarzyszeniach chodzi..
      • tom.gorecki Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 11:28
        jsd1952 napisał:

> 5. Co do wychowywania dzieci, przez wspólnoty homoseksualne to już przesada. A
        > w przypadku Eltona Jona kolejny gadżet rekalmowy. Nota ben bardzo tani, acz dl
        > a niektórych chwytliwy.

Kaprys kolesi, którzy mają wszystko. Równie dobrze mogliby kupić sobie na chwilę rodzinę i wnuki i udawać, że są szczęśliwi.

Dla takich celebrytów dziecko to jak rzadki pies lub samochód...
    • aa1000 Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 11:37
      I o to chodzi.
      Solidarność jedynie przez przez takie kawałki obecnie zaznacza swoją obecność w obiegu publicznym [no może jeszcze pokazywanie się u boku prominentów PIS, kleru].
      OFE, korekta emerytur mundurowych, los emerytur obecnych 20-30 latków, zwiększenie budżetu na edukację i naukę, to zajęcia dla innych.
    • m.moskwa gazeta sama powiela stereotypy 18.01.11, 11:39
      Do Gazety. Dlaczego Gazeta zamieszcza przy artykule o tej treści zdjęcie które utrwala stereotypy? Obraz geja w skórzanych kolorowych ciuszkach paradującego w nich po ulicy. To ze w Polsce tak właśnie "gej" kojarzy się najczęściej, nie znaczy ze takie zdjęcia powinny wieńczyć wszystkie artykuły o gejach i równouprawnieniu. Tym zdjęciem Gazeta przyczynia się do utrwalania stereotypów.
      • dublin24 Re: gazeta sama powiela stereotypy 18.01.11, 12:35
        "Dlaczego Gazeta zamieszcza przy artykule o tej treści zdjęcie które utrwala stereotypy?"

To nie stereotyp. Geje sa chorzy psychicznie , objawia sie to miedzy innymi w ten sposob.
        • pongau Re: gazeta sama powiela stereotypy 18.01.11, 22:30
          Brawa dla Salonu 24 !!
          Choć są tam też inteligentniejsze teksty.
      • drmuras Re: gazeta sama powiela stereotypy 18.01.11, 13:26
        m.moskwa napisał:

> Do Gazety. Dlaczego Gazeta zamieszcza przy artykule o tej treści zdjęcie które
        > utrwala stereotypy? Obraz geja w skórzanych kolorowych ciuszkach paradującego w
        > nich po ulicy. To ze w Polsce tak właśnie "gej" kojarzy się najczęściej, nie z
        > naczy ze takie zdjęcia powinny wieńczyć wszystkie artykuły o gejach i równoupra
        > wnieniu. Tym zdjęciem Gazeta przyczynia się do utrwalania stereotypów.

a słyszałeś o pożytecznych idiotach ? W tym przypadku jeden z nich edytował artykuł.
    • jedrus.4 "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:12
      Brawo Solidarnosc za zdrowy rozsadek i kapke odwagi! To, co napisaliscie, jest prawda. Nie przejmujcie sie krytyka pedalskiego lobby!
    • szczypopasku "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:18
      W naszym zakładzie jest też Solidarność z nazwy,gdyż nikt niechce się przyznać do jej przynależności.Stąd wypowiedż w świerszczyku -biuletynie jest kompromitująca.
      • jedrus.4 Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:56
        Prawda moze byc kompromitujaca w y l a c z n i e dla tych, ktorych ona dotyczy!
    • dublin24 "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:30
      ""W świecie głupieją. Dwóch gejów (skrót definicji: gej = bogaty pedał) funduje sobie noworodka płci męskiej, wszyscy poprawnie i politycznie pieją z zachwytu. Zgroza"

Wyjatkowo zwiazkowcy powiedzieli cos madrego.
    • pzgr A może jakieś argumenty? 18.01.11, 12:32
      "Homoseksualiści nie powinni wychowywać dzieci. Czy to dziecko ktoś pytał o zdanie?"

Podobne mądrości życiowe można generować seryjnie:

Twardogłowi działacze solidarności nie powinni wychowywać dzieci.
      Czy to dziecko ktoś pytał o zdanie?

Aba są równie idiotyczne i niepoparte dowodami.
      Coś chyba odpowiedzialność za słowo staniała.
      • jedrus.4 Re: A może jakieś argumenty? 18.01.11, 12:58
        Staniala - zgadza sie! Czytaj codziennie (chyba to robisz sadzac po poscie) GW, to sie przekonasz!
        • pzgr Re: A może jakieś argumenty? 18.01.11, 15:06
          drogi Jędrusiu, to wniosek z przemówień wodza i przydupasów.
    • aekielski "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 12:37
      Reklamują się w paradach organizowanych na całym świecie. Młodzież jest szczególnie podatna na taką reklamę. Zostać kochającym inaczej jest łatwo. Z tego co mi wiadomo powrotu z tego nie ma. Mamy prawo bronić siebie i dzieci przed tym fałszerstwem.
      • g00sman Re: "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 16:46
        aekielski napisał:

> Zostać kochającym inaczej jest łatwo. Z tego co m
        > i wiadomo powrotu z tego nie ma.

Choroba, staram się nie być złośliwy, ale chyba sobie nie odmówię... A skąd wiesz, czy łatwo i czy jest powrót, hę?
        A tak na serio, to autentycznie jesteś przekonany, że łatwo jest zwalczyć w sobie wszystkie naturalne instynkty? Że można łatwo, po jednej decyzji, siłą woli zmusić się do tego, żeby - za przeproszeniem - stawał ci na widok faceta, jeśli do tej pory nigdy się to nie działo? Jeśli tak, to masz bardzo silną wolę. Moje popędy działają niezależnie od umysłu, mogę je najwyżej hamować, nigdy wywoływać.
    • wojtek-gdansk A czy dziecko tego Pana pytał ktoś o zdanie ... 18.01.11, 12:54
      ... czy się chce urodzić w rodzinie takiego k....na?
      Ten tekst, ten biuletyn i ten związek to perełka świadomości strażników miejskich, co nie dziwi mnie specjalnie choć oburza, dziwi mnie jednak, że także urzędników miejskich w europejskim dużym mieście Poznaniu. Przykre tym bardziej, że "stamtąd mój ród".
      Też nie jestem zwolennikiem adopcji w homogenicznej rodzinie, ale mogę o tym dyskutować z każdym na argumenty a nie na epitety.
      Panie związkowiec, masz pan zawiązany supeł na rozumie, rozwiąż go pan albo przetnij.
      (Jak się Panu podoba powyższe zdanie?)
      • jedrus.4 Re: A czy dziecko tego Pana pytał ktoś o zdanie . 18.01.11, 13:00
        Ostatnie zdanie jest rownie glupie, jak osoba, ktora je napisala! Nie moze byc jednak inaczej w swiecie przyczynowo-skutkowym.
        • wojtek-gdansk jedrus.4,czy to ty masz ten supeł,intelektualisto 18.01.11, 15:12
          ... bo nie Ciebie pytałem o zdanie w sprawie zdania.
    • karapiur "S": gej to bogaty pedał 18.01.11, 13:10
      A dlaczego nie można było komentować tego artykułu wczoraj jak się pojawił, ani oceniać komentarzy... czyżby gazeta się boi, że nie wszyscy zgadzają się z jej wizją postępu..? Swoją drogą oburzenie gazety jest jak najbardziej na miejscu. Gej to nie jest bogaty pedał. Gej to jest bogaty, wpływowy i mogący więcej niż inni pedał.
    • crusty25 [...] 18.01.11, 13:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pisdode Gazeta przeciw wolności słowa? 18.01.11, 13:24
      GW właśnie gardłuje w obronie wolności słowa na Węgrzech a w Polsce te wolność chce ograniczyć. Facet powiedział , co myśli o homoseksualistach i nikt mu tego nie powinien zabroniać. Można go krytykować ale nie można mu zamykać ust. Niech homoseksy walczą o swoje ale niech sie nie posuwają do ograniczania wolności innych. Taka agresywna postawa homoseksualistów im nie pomoże , bo tylko wzmaga niechęć do nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka