Dodaj do ulubionych

Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK

21.01.11, 19:44
Rosjanie dostali ode mnie kredyt zaufania , może z naiwności może z idealizmu że trzeba spróbować żeby było w miarę normalnie ,czy była to głupota z mojej strony ? . Pewnie tak ale drugiej szansy nie dostaną . Teraz pozostało tylko - odłamkowym ładuj.......
Obserwuj wątek
    • alakyr Wszystkim autorom po szklance zimnej wody 21.01.11, 22:06
      Przestańcie histeryzować tylko oceńcie gołe fakty. Jak przydybiecie Rosjan na ewidentnym /tj. potwierdzinym przez expertów/ kłamstwie, mającym pierwszorzędny wpływ na samą katastrofę to ok, można koło tego robić raban.
      Ale wyciąganie rosyjskich uchybień, trzeciorzędnych jeżeli chodzi o wpływ na samą katastrofę wygląda na szukanie dziury w całym, takie polskie - a u was biją murzynów.
      Mam propozycję - sfinansujmy niezależną, międzynarodową komisje złożoną z fachowców, która prawdę rosyjską i prawdę polską połączy w prawdziwą prawdę.
      Gotów jestem dorzucić się finansowo bo państwo pewnie nie ma kasy.
    • alakyr Re: Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK 21.01.11, 22:11
      Głupotą z Twojej strony jest to że tak bezkrytycznie poddajesz się nastrojom tłuszczy, inaczej tego nie można nazwać.
      Myśl, Rosjanie nie mają żadnego interesu żeby zniszczyć to co udało się już zrobić, Polacy a przynajmniej ta najbardziej koserwatywna część społeczeństwa już tak.
    • o_onufry Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK 21.01.11, 22:38
      Czytajcie " Fakty i Mity" - str.6 "Jarosław kazał lądować"
      - - - -
      Jakie Jarkacz wydal dyspozycje Lechowi po telefonie kiedy ten mu zameldowal, że chyba z imprezy nici bo mgla i piloci nie chcą ladować...?
      "Od czego na pokładzie masz generała lotnictwa...".
      Po ostatnim wystąpieniu Pana Premiera Donalda Duska w sejmie i wyraźnej groźbie, że na waszym miejscu siedział bym cicho bo jak poznacie całą prawdę to spuścicie oczy ze wstydu to coś może z tym nagraniem być na rzeczy.
      - - - -
      Generał westchnął głęboko, on samolot rozbije,
      Mam wykonać rozkaz? Chociaż się napiję.
      I wspomniał na Kozietulskiego sławną ongiś szarżę,
      "Pijani Polacy" - tak rzekł Bonaparte.
      Choć pilot wylądować usilnie się starał,
      Zwiódł go wysokościomierz, jar zmienił plan Jara.
      Nie bacząc na rzeczywistość, lecz mrzonki zatrute,
      L rozbił samolot jak Ordon redutę.
      • lzeszjakburaesbeckasuka Re: Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK 23.01.11, 14:37
        ci UBowcy strasznie są sfrustrowane
        te czerwone i różowe świnie POłgane
        a różnej maści rachele mośki i icki
        mają przesrane - srają w swoje mycki
        bo POwoli docierado do tych łżeUBoli
        że prawda te wszy POgrąży nie wyzwoli
        szczekają na Polskę te szuje i gnidy
        bo to nie są Polacy lecz michnikoidy
        III pokolenie UB Polskę znów atakuje
        bo to potomki KPP SBścierwa i UBszuje
        Polska musi oczyścić się z tego gnoju
        nim to badziewie nie rozkradnie kraju
    • adrian_ktostam Re: Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK 21.01.11, 23:05
      od tych stosunków, to Ryżego jeszcze dupsko piecze
      • alakyr Re: Brawo! 23.01.11, 20:38
        To cywilizowany komentarz, a jak głębia przemyśleń!
        • adrian_ktostam Re: Brawo! 24.01.11, 15:57
          ktoś, kto namawia do czytania ubeckich szmatławców typu "fakty i mity" na lepszy komentarz nie zasługuje. ciekawe pod jakim pseudonimem pisze tam dziś morderca Sławomir Janisz?
    • lzeszjakburaesbeckasuka Stosunki Polska-Rosja po raporcie MAK 23.01.11, 14:36
      Charakter polsko-rosyjskich relacji, które ostatnio możemy obserwować najtrafniej opisał swego czasu Andrzej Waligórski:
      Raz ordynarny niedźwiedź kucnąwszy na łące
      W dość niewybredny sposób podtarł się zającem.
      Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
      - Wiesz stara, nawiązałem współpracę z niedźwiedziem!
      • vandermerwe alakyr 24.01.11, 15:10
        "Polscy koledzy biorący udział w badaniu zgodzili się co do tego, że rosyjska świadomość społeczna, bardziej otwarta na różnorodność etniczną i kulturową, wydaje się nowocześniejsza niż bardziej hermetyczna świadomość Polaków."

To ciekawego artykulu w "Polityce". Chyba wyjasnia wiele w wielu sprawach. "Hermetyczna swiadomosc" ladnie to "cos" zostalo nazwane.

Pozdrawiam
        • alakyr Re: alakyr 25.01.11, 20:49
          Takiej zbiorowej histerii jak w ostatnich dniach jeszcze w Polsce nie było a na świecie można podobne oglądać w świecie islamu albo w najbardziej prymitywnych krajach Afryki.
          Kto tym krajem rządzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka