Dodaj do ulubionych

Nie leczyli, ale poniżali

• ahhna Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:34
      Wszyscy odpowiedzialni za to powinni pójść siedzieć. Żadnych tam wyroków w zawieszeniu, tylko po kilka lat więzienia. Nieletni pacjenci powinni dostać odszkodowania i w większości pewnie dożywotnie renty, jako że mają małe szanse po czymś taki wrócić do normalnego zycia. Miejsce, które miało ich uleczyc, pogrążyło ich ostatecznie. Młodzi ludzie, a już skreśleni....
      Mam nadzieję, że na bieżąco będziecie informować o toczących sie w tej sprawie procesach i wyrokach. Mam nadzieję, że wszyscy odpowiedzialni za to nie tylko posiedzą, ale też dostaną wilczy bilet do pracy w służbie zdrowia czy tam, gdzie odpowiada się za słabszych od siebie.
      Masakra.........
    • meritum.live Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:35
      Winni powinni oprócz zwolnienia z pracy, co jest jak najbardziej oczywiste, otrzymać tzw "wilczy bilet". Poza tym istotne jest też na ile lat sąd skaże ich na odsiadkę w pierdlu.
    • rock73 Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:35
      To jest skutek tego, że do opieki nad dziećmi przeznacza się ludzi, którzy do niczego innego się nie nadają. Zaczynają swoją pracę z poczuciem wielkiej porażki życiowej i znalezienia się na dnie społeczeństwa. Niżej od nich stoją tylko ich pacjenci i dlatego tych pacjentów gnębią z całej siły, żeby wszyscy widzieli, że jest ktoś, kto w społeczeństwie upadł niżej niż oni.
    • pani_bozia Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:42

Moim zdaniem, poszkodowani, których okradziono z kanapek i racji żywnosciowych, powinni zgłosić to na policję - złodzieje powinni być ciągani przez prokuraturę i mieć etykietę złodzieja - bo tym właśnie są. Żałosnymi złodziejami.
      Kolejna sprawa to wyłudzenie pieniędzy - z premedytacją pobierali pensję i nie wykonywali swoich obowiązków (mieli pomagać i opiekować się nad pacjentami, a nie znęcać się- powinni oddać pobory (bo przychodzili do pracy, ale zamiast poswięcić się wykonywaniu obowiązków - zapewniali sobie rozrywkę kosztem tych dzieci).

• cinnamongirl89 Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:46
      straszne...
      spędziłam trzy miesiące na dziennym oddziale psychiatrycznym, bywałam też na zamkniętym. moje doświadczenia związane z tym pobytem są jak najbardziej pozytywne. lekarze, terapeuci i pielęgniarki byli przemili, ciepli, troskliwi. czułam się tam bezpieczna, wiedziałam, że ktoś się mną opiekuje i chce mi pomóc.
      ciężko jest mi uwierzyć, w jaki sposób ludzie pokroju tych znad morza wykonują tak delikatny zawód, jakim jest psychiatria i psychologia. wiem, że to bardzo ciężka praca, więc może pracowników powinno badać się równie często, co pacjentów..?
    • anx78 W każdej Zamknietej klice - będą wynaturzenia -.. 27.01.11, 11:49
      czy to konował od czubków czy prokuratorzy co leją równo gęstym moczem na problem.

otworzyć trzeba przepływ ludzki na stanowiskach - ordynator na 3 lata i 10 przerwy zanim obejmie znów stanowisko.

Administracja szpitala - system nadzoru - niezależny od lekarza.
      Dyrektor - NieMoże być Medykiem...

Co do reszty to pielęgniarki minimum (!) na 5 lat za kraty a lekarzy na 10..bez zwolnień i łaski.
      - Zorganizowana grupa przestępcza.
      - Tortury, wymuszenia i rozboje.
      - próby zabójstw ze szczególnym okrucieństwem (NaCl + haloperidol)...
      - mataczenie w sprawie, składanie fałszywych zeznań, niszczenie dowodów.
      - wyłudzanie publicznych pieniędzy pod pretekstem świadczenia usług medycznych.
      - ect i td.
    • bene_gesserit Re: Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:49
      Ciekawe, ile to tak trwalo. I czemu trzeba bylo listu jednego z tych nieszczesnych dzieciakow, zeby sie wydalo. I ciekawe, czy konsekwencje poniesie nie tylko personel, ale i osoby, ktorych zadaniem i odpowiedzialnoscia jest kontrolowac i nadzorowac dzialalnosc szpitali.
      • easz Re: Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 12:55

Ciekawe też w ilu podobnych miejscach jeszcze tak jest i czego trzeba, żeby i tam się zadziało na zmianę?

Poniżali to mało powiedziane, bo jak czytałam ten artykuł, to mi stawały przed oczyma sceny z lektur o strażnikach obozów koncentracyjnych, naprawdę:( Nie mówiąc o tej 'fantastyce' Larssona...
        Serce boli.
    • dydaki Przyzwolenie społeczne 27.01.11, 11:55
      Znajoma kilka dni temu była u lekarza po... lewe zwolnienie chorobowe. Bo jako samotna matka dwójki dzieci na które ich ojciec płaci z oporami ..200zł alimentów - nie byla w stanie opłacić składek zus, a jej praca zarobkowa wymaga własnej działalności.
      Przyjął ją lekarz pijany w małym ośrodku zdrowia gdzie wszyscy widzieli że jest pijany i to nie po raz pierwszy... nikt nie zareagował. Ona tym bardziej nie po nie przyszła się leczyć tylko za niewielką łapówkę dostać zwolnienie. Ten lekarz od lat jest tam zatrudniony, od lat wszyscy wiedzą, że daje zwolnienia za kasę, jest na niego społeczne zapotrzebowanie.... nikt na niego nie doniesie, chyba, że ktoś spoza lokalnej społeczności przyjdzie w dobrej wierze się leczyć i ten lekarz coś zawali..

Społeczeństwo mamy marnej jakości, marnych norm, mafijnych zasad. Jest przyzwolenie na zło, przemoc, łapówkarstwo, znęcanie się silniejszych nad słabszymi.
      A lekarze, politycy i prokuratorzy- z nielicznymi chlubnymi wyjątkami- wywodzą się z tego właśnie społeczeństwa i wkodowane mają chore, bezprawne zachowania - pomimo stanowienia Kodeksów.
      • ar.co Re: Przyzwolenie społeczne 27.01.11, 16:36
        No, twoja znajoma też się wśród tego ohydnego społeczeństwa cnotami nie wyróżnia, skoro przyszła po lewe zwolnienie, i nie bez powodu do akurat takiego lekarza. Zamiast narzekać na innych najlepiej zacząć od siebie - jak nie będzie się płacić za lewe zwolnienia, to lekarze nie będą ich dawać. Proste.
        • dydaki Re: Przyzwolenie społeczne 27.01.11, 22:47
          dziecię drogie. czy gdzieś napisałam, że kiedykolwiek zapłaciłam za zwolnienie?
    • jacektadzik Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 11:59
      Czyli standart UKŁADU. Ordynator zatrudniony bez konkursu, czyli czyjś znajomy albo pociot jaiekogoś decydenta w Stargardzie, poczuł się lepszy niż inni typowy objaw pychy (i tak mi nic nie zrobią), prokuratura umorzała bo sprawy dotyczyły znjomego pociota i tak w kółko. Koledzy od koryta zabawiali się gnojami, durną nic nie wartą chołotą, bo oni są lepsi.
      Tak funkcjonuje większość powiotów w Polsce. Śmierdząca elitka tworzy układ kolegów wygrywajacych przetargi, umarzających i tuszujących sprawy przeciwko nim kolegów prokuratorów i sedziów.
      A hołota niech zapie... za 1000 pln i cicho siedzi żeby jakiś miejscowa osobistość (najczęściej niedorobiony gniot pokroju tego ordynatora) się na nich nie zdenerwował i nie zaczął ich dręczyć przy pomocy kolegów prokuratorów etc.
      Niech żyje spokój jaki dał nam Donek. Banda jego kolegów mistrów odpowiedzialnych, za kolej, hazdard, służbę zdrowia, działa na takich samych zasadach jak powiatowcy, tylko na skalą krajową.
      A ten spokój to własnie im najbardziej jest potrzebny......i Donek im dał .... SPOKÓJ
      wiec go błogosławią za posrednictwem TVN i niniejszej Gazety.
      • pani_bozia Re: Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 12:14
        acektadzik napisał:

> A ten spokój to własnie im najbardziej jest potrzebny......i Donek im dał ....
        > SPOKÓJ
        > wiec go błogosławią za posrednictwem TVN i niniejszej Gazety.

hmmm, a to nie w Wyborczej akurat o tym czytasz?
        nie widzisz sprzecznosci między tym co piszesz a tym co robisz (czytasz o tej aferze w Wyborczej, która to podobno kryje Donka i to co się dzieje w służbie zdrowia)
        Nasz Nocnik przejął się tymi dziećmi poczętymi ale pechowo dla tych dzieci - już narodzonymi?
    • truten.zenobi oto kraj niosący odnowe moralną... 27.01.11, 12:08
      gdzie się podziały te wszystkie "wartości"?
    • emma37 Egzaminy wstępne... 27.01.11, 12:23
      Gdyby tak się dało na egzaminach wstępnych sprawdzić predyspozycje do zawodu....rozmarzyłam się
    • d3iwoudnb Nie leczyli, ale poniżali 27.01.11, 12:24
      Ukamieniować sku...synów naduzywajacych swojej pozycji!!
      Nie maja szacunku do Ludzi z ktorych to pieniedzy zyja.
      Polski NFZ zapewne juz zostal udobruchany. Konsekwencji nie bedzie.
      A jesli chodzi o dziewczynke to na 100% jej wina. Sama chciala.
    • jedz23kwas Haha, też mi "news" 27.01.11, 14:54
      Tajemnicą poliszynela jest sposób w jaki pacjenci szpitali psychiatrycznych są traktowani przez personel. Co jakiś czas ktoś odważy się sprzeciwić i podobna sprawa wychodzi na jaw, parę osób się zwolni, ukręci sprawie łeb i wszystko wraca do poprzedniego stanu.
      Bo przeciez to wariaci, kogo obchodzi jak są traktowani, ważne żeby byli odizolowani od normalnych ludzi, nie?
    • euroobszczymur Re: Nie leczyli, ale poniżali 28.01.11, 00:08
      Oto Polska wlasnie!!!!!Daj takiemu maluczkiemu wladze, to jeszcze mniejszego zgnoi...ku..., jak to dobrze, ze jestem Slazakiem, nie Polakiem!
    • aboutblank .:: I nie wiem kto tu jest bardziej chory 28.01.11, 19:03
      psychicznie: pacjenci czy personel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka