profesorfilutek 06.02.11, 18:44 poczekajcie niebawem jarek napisze ze to jego pra pra coś tam to zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minipolak Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 18:44 Niezly pajac i do tego debilowaty gnoj. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_bez_proszkow A nie niejaki Kaczinskij przypadkiem to był? 06.02.11, 22:32 . Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: A nie niejaki Kaczinskij przypadkiem to był? 07.02.11, 18:55 Oj będzie się działo, bo się więcej chciało, niż się umiało i wylatało! Ratuj nas Boże, Wania na traktorze. On nam Krakowskie Przedmieście zaorze. Nie ma uprawnień, ale jak golnie. Zaorze, zaorze, wytrwale, mozolnie. Było w kościele słowo o miłości Idzie nienawiść i posiew podłości. „Siać, siać, siać, alleluja i do przodu”. Złoczyńcy wiodą podziały narodu. Zawłaszczony „prezydencki samolot”. Ma czekać gotowy na każdy odlot. Przelot umila to odkorkowane. Główny nielot najwięcej wylatane. Ze wsparciem, lewa, lewa, śpiew, baczność. Gotowy prowadzić, bo on opatrzność. Zespół ogólnie pojmuje latanie. Lecz gdy podpadnie podlega zmianie. Po co dyplomy i doświadczenie. On jak ten Wania pokona ziemię. Namaści awans, pokropi ojciec. Przez to się zabił, to trzeba dociec. Lecz wcześniej zdobył krzyż na krzyżaku. Na obrazie Matejki to ten w szyszaku. Krzyż ten powiela teraz tak wielu. To krzyż smoleński, on na Wawelu. I katecheta nazwisko odmienia. On zabił Ulryka von Jungingienia. Jak zwykle ruska na Wolskę zaraza. Że sam się zabił ciągle powtarza. Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosji już wie gal 2011-02-06 talk.polonia.net/viewtopic.php?f=14&t=367&start=210 talk.polonia.net/viewtopic.php?f=14&t=736&start=10 Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 18:50 Tylko pion sledczy IPN jest w stanie odpowiedziec na to pytanie. NIech pan Seremet nie odwoluje swojego zastepcy a rzad niech zwiekszy budzet instytutu. Zrobi sie ekshumacje i kawalki drewna z kopi w ciele mistrza rozwieja wszystkie watpliwosci. IPN do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
malauchatka Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 18:53 Faktycznie jest to sensacyjna informacja, tak sensacyjna, że...nie warto jej czytać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 18:59 Ambasador + Zyd , o ! Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 07.02.11, 15:13 kaszebe12 - jesteś kiep. nadajesz się jedynie do pozowania na capa. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Kolejny Szmaciak 06.02.11, 19:15 U Rurków dzisiaj jest przyjęcie. Przyjęcia Rurków mają wzięcie, ceni miejscowa je elita, więc autokrata tam zawita. Już siedzą wszyscy przy kieliszkach, na stole szampan, „żyto”, pliska, do tego jest pieczone prosię — ucztują, gwarzą i śmieją się. Gdy się już spili autokraci, jak zwykle u szlacheckiej braci zaczęły straszne się przechwałki, kogo herb lepszy, kogo — pałki. Dziś bowiem u partyjnych w modzie jest pleść koszałki o swym rodzie, gdyż ci zaciekli demokraci lgną strasznie do arystokracji. Wpierw szarże były wielkim szykiem, lecz dziś z nich każdy — pułkownikiem, przejadł się także im doktorat, więc na tytuły przyszła pora. Pragnąc poniżyć pana brata, podochocony autokrata zaczął podbijać mu bębenka, że jego żona z domu Pękal: „Wiecie — Pękale herbu Walec”. Lecz Szmaciak tu nie pękał wcale, bowiem na imię miał Waldemar i ze czymś lepszym jest, też mniemał. Rzucił więc jakby od niechcenia, że ziemiańskiego pochodzenia i że dzieciństwo spędził w dworze... Rurka, co dotąd fason trzymał, wybuchnął śmiechem, nie wytrzymał i rzekł zjadliwie: „Czyż być może? Odkąd to dworem jest chałupa? Patrzcie go: Szmaciak herbu Dupa!” I opowiadać autokracie zaczął facecje o kamracie. Widząc, że mąż popełnił faux-pas, Rurkowa chce zagadać chłopa, lecz są daremne dobre chęci, bo już zepsute jest przyjęcie. Szmaciak ma twarz koloru śniegu. Nagle się zrywa i wybiega, trzaskając drzwiami z furią wściekłą, w oczach ma łzy, a w duszy — piekło! O, bo są takie duszy piekła, którym fizyczne nie dorówna! Spróbuj przypomnieć Szmaciakowi, że nie jest orłem, wylazł z gówna! Tylko się potem nie dziw, bracie, gdy cię w ulicy ciemnej stukną lub też w UB na przesłuchaniu będą cię dźgali w nerwu włókno! Nie zapomina się tych rzeczy! Ba, nawet czas ich nie uleczy, bo przy nich kompleks mieć Edypa — to bułka z masłem, pic i lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re:Landaverde "Kolejny Szmaciak" masz gdzieś rację 06.02.11, 22:12 Widok szlachetnych i wysoko urodzonych. Jeżeli ktoś bajarzy rodzinne dzieje od 1410 ten ma, ale w głowie na...ne. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde I ty to piszesz Aaruś? 06.02.11, 23:04 Przypomnij sobie coś sam napisał: Re: Twoje obelgi świadczą wyłącznie o tobie. art.usa 07.10.08, 23:16 zarchiwizowany (...) kogo ty tu obrażasz to jet polski szlachcic. I dalej: Re: Twoje obelgi świadczą wyłącznie o tobie. art.usa 07.10.08, 23:45 zarchiwizowany Kto ja jestem: Jam jest Artur mnie nazywano Arek. W Gdańsku pilem Wino w musztardowkach po zlotowce za szklankę. Bilem sie z lepami z Ogarnej. Praly mnie Gliny na Piwnej Uciekłem zeby mnie czerwone K... nie zamknely, za granice. Zrobiłem wyższe Szkoły za Granica, bylem w obcym wojsku zeby przezyc, jest kierownikiem Budowy i zatrudniam tylko Polaków. może same slowa brutalne, ale tylko tak maja moi ludzie kase. przed dwoma mniesacamy kupilem Dom w Polsce, mnie wszyscy tam lubja i to jest dla mnie najważniejsze. Nienawidzę Zydow, ale jest sprawiedliwy. Złodziei, oszukańcze, pseudo Polaków nienawidzę. No więc które z powyższych zeznań chciałbyś teraz zmienić szmaciaku? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Landi ty mnie dobijasz. 07.02.11, 07:54 Słów mi brakuje. Wiesz dużo o mnie, w zasadzie dużo za dużo, żeby dalej żyć. Ha, ha niech ci będzie. Ty pioruński Cyganie. Napracowałeś się, grzebiąc w mych wypowiedziach "szacunek". Moje stanowisko polityczne krótko i węzłowato w paru zdaniach tu wypowiedzieć, jest z pewnością nie łatwo. Widzisz jeżeli ktoś myśli, te niema skamieniałych struktur swego mózgu. Nastawienia polityczne, czy wypowiedzi mogą się zmieniać, w związku z przebiegiem polityki dzisiejszej, czy może jakichś zakłamanych, czy manipulowanych, wypowiedzi historycznych. Tylko ten jest obiektywny, kto nie pozostaje zablokowany, że tak powiem niezmienny. Ten który niby słaby gracz, ze swym ślepym uporem gra ciągle to samą kartę, ten jest słabym politykiem. Widzieć, myśleć, oceniać, zostać zawsze obiektywny to moja siła. PS. Jak ciebie znam wszystko tak "poprzecinałeś", żeby te wypowiedzi ci pasowały. życzę ci powodzenia w dalszym grzebaniu, napisałem gdzieś 5 tysięcy postów, masz w czym czytać, może się zmienisz, i będziesz jutro równym gościem? Ja ci po prostu nie wierzę, i myślę że gdzieś w twym poście jest jakiś hak, jeżeli nawet od razu tego nie widzę. Me zaufanie do ciebie, jest jakoś cieniutkie i kruche jak lód wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Landi ty mnie dobijasz. 07.02.11, 12:04 art.usa napisał: > Wiesz dużo o mnie, w zasadzie dużo za dużo, żeby dalej żyć. Ty jesteś normalny? > Napracowałeś się, ... Człowieku, to była nasza wymiana zdań, jedna z pierwszych. Znalazłem to w pięć sekund. Umiesz korzystać z wyszukiwarki? Wiesz co to takiego? > Nastawienia polityczne, czy wypowiedzi mogą się zmieniać, Jakie nastawienie polityczne, idioto? Pisałeś rzekome fakty biograficzne o sobie. Życiorys ci się zmienił? Czy narodowość? I nie pisz tu o obiektywiźmie, bo chyba jeszcze niczego obiektywnie, ani nawet z sensem, nie napisałeś. Zawsze bronisz linii wyznaczonej przez GW pełniąc rolę burka obszczekującego piszących "nieprawomyślnie", atakując ich personalnie. > PS. Jak ciebie znam wszystko tak "poprzecinałeś", Ciemnoto, przecież podałem ci linki - możesz sobie sam przeczytać oryginały własnych wypowiedzi. Każdy może, przeczytac i zweryfikować. > może się zmienisz, i będziesz jutro równym gościem? Co mam niby zmienić?! Prawda jest niezmienna. A twoje zaufanie do mnie mi absolutnie zwisa i powiewa. Może raczej należałoby miec nadzieję, że ty przestaniesz ordynarnie lżyć ludzi, a zaczniesz pisać na temat. Potrafisz? Słownictwo ci się nieco poprawiło, to jedyny postęp, ale z gramatyką nadal jesteś na bakier. Z logicznym myśleniem, jak widać, tez. Może przestań brać te dopalacze, Art.uś. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Landi ty mnie dobijasz, twa praca po próżnicy 07.02.11, 18:13 Twoje bajeczki czy przycineczki jakoś na mnie już nie działają. Byłeś i jesteś stary krętacz i manipulator, robisz to dziennie. Zdanie kogoś, czy czyjąś wypowiedź, o słowo skrócić, czy przyciąć, że mają totalnie inną wypowiedź. Dziś zrobiłeś podobny numer, z jedną dyskutantką na forum. Tak że twe kopie wypowiedzi nie mają dla mnie żadnego znaczenie, jest mi powiedziawszy otwarcie, szkoda czasu by się z tymi wypowiedziami zająć czy tylko w ogóle je czytać. Z pisanych 5 tysięcy postów, miałbym tylko część oryginałów czy manipulacji czytać, to dostał bym że tak powiem "szału macicy przy ogonowej". Tak z ciekawości; ten Kisiel to twój teść, że go tak dobrze znasz i cytujesz?. Odpowiedz Link Zgłoś
obi-1 Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 19:15 A Amerykę odkrył pra pra Putin Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 21:02 obi-1 napisał: A Amerykę odkrył pra pra Putin __________________________________________________________________________________ a konkretnie Amerigo Vesputin Odpowiedz Link Zgłoś
kochamrydzyka Re: Ameryke odkryl..... 06.02.11, 22:15 waldemar591 napisał: > a konkretnie Amerigo Vesputin Nieprawda. To byl Jan zKolna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 22:41 Nieprawda. Amerykę odkryli Fiodorow i Gwozdiew w XV wieku, i byli to marynarze floty republiki Wielkiego Nowogrodu (to ten na ppołudnie od obecnego Petersburga). I to co piszę to jest naprawdę autentyk, z radzieckich podręczników szkolnych z lat 1950-tych. Bez żartów. A poza tym to radio odkrył pułkownik Radiow, na śmietniku ambasady amerykańskiej w Moskwie. A jodłowanie sierżant Jodłow, kiedy podczas wyzwalania pralki od jej właściciela w Berlinie w 1945 roku mu się interes w wyżymaczkę wkręcił. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 23:05 asperamanka napisał: > A poza tym to radio odkrył pułkownik Radiow, na śmietniku ambasady amerykańskie > j w Moskwie. A jodłowanie sierżant Jodłow, kiedy podczas wyzwalania pralki od j > ej właściciela w Berlinie w 1945 roku mu się interes w wyżymaczkę wkręcił. ;-) I jeszcze: klatkę schodową wynalazł radziecki uczony Schodow. Bo przecież mówi się: klatka Schodowa. A największym malarzem był oczywiście Iwan Gog. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 23:30 A okulary wynalazł Gruzin nazwiskiem Gównowidze Odpowiedz Link Zgłoś
adam.de Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 07.02.11, 01:20 Dziękuję Wam, to będzie dobry tydzień, skoro zacząłem go od takiego chichotu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 07.02.11, 00:11 Nie od dziś wiadomo, że największym malarzem był niejaki Vania Gogh, matematykiem Pietia Goras. Odpowiedz Link Zgłoś
hohenegg Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 19:45 Prosta arytmetyka. Bitwa pod Grunwaldem miała miejsce 600 lat temu. Licząc 4 pokolenia na stulecie (chociaż im dawniej, tym ludzie wcześniej się żenili, więc równie dobrze mogłoby być 5) możemy z łatwością obliczyć, iż każdy z nas miał w 1410 roku 2 do potęgi 24 przodków, czyli 16 777 216 przodków, oczywiście wielu z nich to te same osoby, więc w praktyce było ich mniej. Ludność Korony i WKS na początku XV wieku nie przekraczała 5 milionów osób. Tak więc tak, są spore szanse, że jego przodek to zrobił. Tak samo, jak każdego z nas. :) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:01 hohenegg napisał: > Tak więc tak, są spore szanse, że jego przodek to zrobił. Tak samo, jak każdego > z nas. :) Oczywiście zakładając, że pogromca Ulryka miał potomstwo. No i że to potomstwo miało potomstwo, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:26 magia liczb. Licząc że na każdego z tych 16 mnl potomków trzeba 10 mililitrów spermy... 16.. x cos tam / coś tam... 168 ton spermy! jej! Odpowiedz Link Zgłoś
detrius Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:27 @hohenegg Brawo! Jedyny normalny komentarz. Pozatym naklad tego arcydziela wynosi 500 egz. Napewno w Rosji zadna gazeta (nawet najbardziej uboga z Kamczatki) nie pisnelaby ani slowka jakby przykladowo J.Buzek napisal w ksiazce z nakladem nawet 50 000 egz., ze jego pra pra pokonal Tatarow w bitwie na Kulikowym Polu. Odpowiedz Link Zgłoś
hohenegg Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:50 A dziękuję! Teraz zauważyłem, że napisałem WKS. Chodziło mi oczywiście o WKL, czyli Wielkie Księstwo Litewskie, a nie o Śląsk czy Wybrzeże Kości Słoniowej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 22:45 W ramach tej prostej arytmetyki ktoś wyliczył że licząc tylko siedem pokoleń wstecz, liczby wskazują że wszyscy jesteśmy spokrewnieni. Więc piszmy do siebie per "kuzynie" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 19:48 jakto kto? mgla. i tusk Odpowiedz Link Zgłoś
venelainen Re: to tylko pijany rusek mogl wymyslec.......... 06.02.11, 20:22 ashruc napisał: >to tylko pijany rusek mogl wymyslec.......... Oczywiście, pijany Rosjanin, który ma przodka - Polaka. Np. pana Zagłoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
barry100 Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:04 Panie redaktorze, rycerz nazywał się Mszczuj za Skrzynna, proszę nie robić popeliny, bo czytać hadko. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadt Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:22 w zeszłym roku w łebie wyszedł komiks, w którym rodzina Duninów wykazywałą, że to ich przodek zabił Jungingena... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:23 Rusek gó... wie ! A było to tak: Jungingena (przodka Tuska) pod Grunwaldem zabił przodek Kaczyńskiego, następnie w odwecie pod Smoleńskiem Tusk zabił Lecha Kaczyńskiego, za co Jarek Kaczyński nienawidzi Tuska i obmyśla tera zemstę! Ciąg dalszy nastąpi ! Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowaty Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:37 dzakarta : WOW Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 07.02.11, 10:38 SWIETNE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:36 Bez przesady z tym głowieniem się historyków. Mają poważniejsze rzeczy na głowie. A temat jest dobry dla beletrystyki, pan ambasador lepiej by zrobił, gdyby napisał porządną powieść ze swoim przodkiem w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
samhawkins Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:41 Ulryka zabił najprawdopodobniej słynny polski rycerz Mszczuj ze Skrzynna. Odpowiedz Link Zgłoś
dawaj_czasy Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 20:50 No szt , ty wiadomo ruSSki widzal i syszal wszystko jak sie samogonu napil z rana to nawet z ryzym szczurkiem na kremlinie gawaritsa jak KGBista z KGBista HiHi Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: ruski pijaczek 06.02.11, 22:04 Tam wyszło, poprzedniego dnia wódę skonfiskował mu Polski generał. Sam spity bitwę przespał. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 20:57 - Kto wynalazł tryby ? - Znakomity radziecki uczony Trybow. - A kto wynalazł jodlowanie ? - Tenże sam Trybow - jak mu się jaja w tryby wkręciły.... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 21:13 "Na wileńskiej prezentacji książki słynącego ze swych antyzachodnich wypowiedzi Rogozina obecni byli litewscy politycy, politolodzy, przedstawiciele litewskiego MSZ." To jest najważniejsza informacja w tekście, a nie wszystkie te pierdoły, którymi się PT forumowicze zajmujecie. Litwa łapka w łapkę z Rosjanami najpierw upupia nam Możejki, potem w ostatnie dni życia Prezydenta swojego Brata L. K. upokarza go w czasie wizyty w Wilnie, a teraz z wielką pompą wydaje i reklamuje wyczyny przodka Rogozina. PS. Długosz był bajarzem i pisał to, co mu się wydawało, że będzie piękniej brzmiało. W samej rzeczy Ulryka von Jungingena zabiła - mówiąc Sienkiewiczem - czerń. Cała ówczesna Europa miała z tego powodu Jagiełłę za prostaka i niegodnego królewskiego rodu. Nawet jeszcze dzisiaj, po sześciu wiekach, prawdziwi Polacy uważają, że chłopi to do gnoju, a nie do tak podniosłych celów jak bicie panów. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 06.02.11, 23:16 > W samej rzeczy Ulryka von Jungingena zabiła - mówiąc Sienkiewiczem - czerń. Bzdura. W tej bitwie nie było żadnej czerni. Chłopską piechotę pod Grunwald poprowadził dopiero Gomułka. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Ro 07.02.11, 11:15 marekkrukowski napisał: > > W samej rzeczy Ulryka von Jungingena zabiła - mówiąc Sienkiewiczem - czer > ń. > > Bzdura. W tej bitwie nie było żadnej czerni. Chłopską piechotę pod Grunwald pop > rowadził dopiero Gomułka. Gomułka zapewne wielkim człowiekiem był, ale bez przesady. Nie mógł nakazać Matejce namalowania na obrazie mrowia chłopów. A skoro Matejko to zrobił, znaczy ta wiedza była/jest powszechna, no może z wyjątkiem ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 21:20 ni z tego ni z owego, chlopa poj...o!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_gadu mają maszynę do podrózy w czasie ! 06.02.11, 21:22 Ambasador Rosji zdradził największą tajemnicę, mają maszynę do podróży w czasie ! Niedługo pokażą film video z tej wyprawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright nastepny po slawnych Rosjanach 06.02.11, 21:31 malarz - Iwan Gog podroznik - Waska Dagama matematyk - Pietia Goras...... Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Ambasada Prusakow co roku obchodzi pamiatke . 06.02.11, 21:34 Ulryk von Jungingen zacny Wielki Mistrz Zakonu oddal swe zycie na polu walki walczac na czele swych wojsk o wielkosc Zakonu i rokrocznie w Ambasadzie Prusakow obchodzi sie pamiatke tej meczenskiej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
poles4israel Kto zabił Ulryka von Jungingena? Ambasador Rosj... 06.02.11, 21:50 W tch dniach w Kaliningradzie rozpoczeto odbudowe pomnika upamietniajacego sojusz prusko-rosyjski, ktory przyczynil sie w decydujacym stopniu do zadania ostatecznej kleski Napoleonowi w 1812 r. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Jedno jest pewne, nie zabił go żaden rycerz. 06.02.11, 22:02 Moje źródła mówią że pokonał Wielkiego Mistrza Białoruski chłop Macierewicz. To oczywista oczywistość, był giermkiem rycerza z Kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś