Dodaj do ulubionych

Billboard z pedofilem

21.03.11, 08:08
Wyborcza nie po raz pierwszy i zapewne nie ostatni obsmarowuje kogoś bez żadnych dowodów. Ta paniusia jest wyjątkowo mało wiarygodna. Mam nadzieję, że ten były prokurator pociągnie za sznurki i babka dostanie z rok aresztu tymczasowego na otrzeźwienie.
Obserwuj wątek
    • ar.co Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 10:24
      Ot, Polaczek pokazał, co rozumie przez wymiar sprawiedliwości: "były prokurator pociągnie za sznurki i baba dostanie z rok aresztu".
      • three-gun-max Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 10:40
        Oto co plebs rozumie przez wymiar sprawiedliwości: w szmatławcu napisali, że ktoś jest pedofilem więc łapię za widły.
        • qniaczek Re: Po prostu chwast. 21.03.11, 12:53
          Gdy się idzie do biskupa powiedzieć o księdzu pedofilu to można otrzymać książeczkę z modlitwami. Stoi u mnie na półce i przypomina mi, że sprawiedliwość czeka dopiero po drugiej stronie (dla wierzących) lub jej nie będzie (dla wierzących inaczej). A jest tyle sposobów aby wyrwać chwasta i sobie rąk nie pobrudzić, i można się z tego wyspowiadać (obietnica poprawy - więcej chwastów nie wyrwę)
          • ryszard_mis_ochodzki polactwo w całej okazałości 23.03.11, 20:33
            jak pisza w gazetach o obcych sprawach, morderstwach, gwałtach, kradzieżach itp

to kazdy tylko:
            - zabić
            - qtasa uciac
            - reke uciać
            - itp

a jak widza na wlasne oczy w domu, w rodzinie, sasiedztwie to odwracaja sie plecami, niczego nie widzieli, niczego nie slyszeli, i biegna na balkon popatrzec przez lornetke :-)
            za plecami obgadujac i donoszac klechom oczywiscie

tej patologii nigdy niewykorzenimy
            • prawie_bezrobotny Re: polactwo w całej okazałości 23.03.11, 21:04
              Do Ochodzkiego:
              A ty co, Żyd jaki, czy inna przechera, że piszesz "polactwo:?
            • maura4 Re: polactwo w całej okazałości 23.03.11, 22:55
              Nie jest tak źle. Są rodziny, które nie dość, że nie molestują swoich dzieci, to jeszcze uczą je jak się zachować w takiej sytuacji. Mówią o zagrożeniu. Wierzą swoim dzieciom.
          • maura4 Re: Po prostu chwast. 23.03.11, 22:52
            Masochista jesteś ? Spal ją !
        • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 13:17
          Wielkie mi mecyje. Inny plebs na przykład nie rozumie, że sprawiedliwość nie polega na "pociąganiu za sznurki" i że "rok aresztu tymczasowego" jest patologią, a nie sprawiedliwością.

Każdy ma, co lubi.
          • three-gun-max Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 14:11
            ale ganianie z widłami za jakimś facetem wskazanym przez wątpliwej wiarygodności gazetę jest ok?
            • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 14:17
              Jest sku...syńsko daleko od OK.

Ale, do pewnego stopnia, mogę kobietę zrozumieć. Jeśli rzeczywiście była molestowana, i jeśli rzeczywiście jej trauma trwała na tyle długo, że sprawa się przedawniła, byłbym skłonny - do pewnego stopnia - usprawiedliwiać takie zachowania. Być może pomysł, by przedawnienie w tego typu sprawach biegł od osiągnięcia pełnoletniości, nie byłby taki zły, choć pewnie są niezłe argumenty przeciw.

A że brukowiec ustawia sprawę na zasadzie "bij pedofila", zaś publika kibicuje, to już osobna rzecz.
              • krociech Przedawnienie 24.03.11, 00:00
                to taka impreza pod tytułem "zrobiłeś coś 30 lat temu i zapewne teraz jesteś innym człowiekiem". Problem w tym, że to raczej rzadko prawda, zwłaszcza w takich przypadkach.
                • gnom_opluwacz Re: Przedawnienie 24.03.11, 06:49
                  > to taka impreza pod tytułem "zrobiłeś coś 30 lat temu i zapewne teraz jesteś in
                  > nym człowiekiem". Problem w tym, że to raczej rzadko prawda, zwłaszcza w takich
                  > przypadkach.

Nie. Ale, oczywiście, wiesz lepiej.
                  • nicalbonic Re: Przedawnienie 25.03.11, 07:40
                    ..Tyle komentarza ode mnie: kosciol-kat.ucoz.ru/publ/archiwum/crimen_sollicitationis/4-1-0-138

Kończy się tak:
                    www.youtube.com/watch?v=xmJ7lI6Oulc
                    lub tak:
                    www.youtube.com/watch?v=N8_1ddPOTOo
                    ogólnie zawsze.. gó.... (kropka)
        • antropoid Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 21:38
          three-gun-max napisał:

> Oto co plebs rozumie przez wymiar sprawiedliwości: w szmatławcu napisali, że kt
          > oś jest pedofilem więc łapię za widły.

Tak a propos "obsmarowywania" - aferę rozpętali ci, którzy wywiesili banner, a nie GW, która to tylko opisała i przeprowadziła kilka wywiadów: z jedną stroną - tą (rzekomo) pokrzywdzoną i kilkoma sąsiadami, bo druga strona rozmawiać nie chciała. To nie gazeta jest "niewiarygodnym szmatławcem", tylko ty nie rozumiesz co czytasz i jeszcze się tym głupio chwalisz.
    • nazikomunista Billboard z pedofilem 21.03.11, 13:25
      "Ciekawe, czy było coś więcej. Nawet nie wiedziałam, jak to się nazywa. Nie wiadomo, czy z przyjemności [dzieci to] robiły?

Dziecko nie może mieć w tym przyjemności!

- On miał przyjemność. A dzieci z grzeczności robiły to. Przecież miał kobitę."

Kwintesencja.
    • gnom_opluwacz Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 15:04
      Tym niemniej, życzenie jej rocznego aresztu jest torchę jakby odpowiednikiem wywieszania blibordu z pedofilem. Jedno i drugie jest, oględnie mówiąc, bezprawne - nawet jeśli to pierwsze jest stałą praktyką polskich sądów. Chyba z dwojga złego wolę bilbord.

A kobieta powinna po prostu go zdjąć, żeby był spokój. Ewentualnie, "pokrzywdzony" - bo jednak skłaniałbym się ku wersji, że jest molestujacym - niech dochodzi roszczenia cywilnego. Nie do wszystkiego należy ładować kodeks karny.
      • three-gun-max Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 15:15
        Ależ życzenie jej aresztu nie jest bezprawne :)
        Nie wystarczy teraz djąć plakatu bo poszedł już w mediach na całą Polskę. Dlatego baba powinna zostać zlicytowana do ostatniej złotówki + zadłużenie na 40 lat.
        • nicalbonic Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 22:47
          Tyle komentarza ode mnie: kosciol-kat.ucoz.ru/publ/archiwum/crimen_sollicitationis/4-1-0-138

Kończy się tak:
          lub tak:
          ogólnie zawsze.. gó...
          • pablobodek Re: Billboard z pedofilem 24.03.11, 14:13
            Konkordat musimy wypowiedzieć i stosunki z Watykanem ułożyć na normalnych warunkach, jak z innymi państwami.
            www.youtube.com/watch?v=lI42mVK3kzE
            • nicalbonic Re: Billboard z pedofilem 25.03.11, 07:42
              Zgoda. A o czym było to nagranie na YouTube do którego się odwołujesz, bo go już nie ma?
        • antobojar three-gun-max-em powinna zająć się prokuratura-IP 22.03.11, 07:23
          jego komputera jest proste do zidentyfikowania, ciekawe czy podjąłby się takiego ataku gdyby sam nie miał osobistego doświadczenia w takich sprawach...
          Szmatława kanalia, która nie nie może, ale NIE CHCE nawet spróbować dostrzec pułapkę w jakiej znalazła się ofiara takiego zboczeńca...
          Zbrodnia pedofilii jest gorsza od zbrodni ludobójstwa... Nieżyjący ludzie już nie cierpią... a ofiary pedofilii przeżywają taką traumę do końca życia...
          Wiem coś o tym... sam byłem ofiarą w internacie Braci Szkolnych w Częstochowie, przy ulicy Pułaskiego 71, u stóp Sanktuarium NAJŚWIĘTSZEJ MARII PANNY, (zawsze dziewicy.. haha..). Pedofil-homoseksualista brat Victor molestował i deprawował chłopców nawet ... W KAPLICY... przez całe lata... kilkuset wychowanków...
          Ja po raz pierwszy rozmawiałem o tym z moją córka, która jest psychologiem klinicznym, kiedy miałem 55 lat..!! Córka twierdzi że takie blizny, a w zasadzie rany - są nie do wyleczenia.. i ja to potwierdzam...
          Miałem więc bardzo złe doświadczenia które upoważniają mnie do stwierdzenia że szubrawcy typu three-gan-max, broniący takich zbrodniarzy jednocześnie atakujący ofiary, są takimi samymi zboczeńcami i przestępcami jak ci, których bronią... fuj..
          Dzieci i wnuków szubrawiec pewnie nie ma.. ale ciekaw jestem.. i nie tylko ja zapewne, jak by zareagował gdyby dotknęło to jego rodzinę...
          Czego oczywiście nawet jego rodzinie nie życzę...
          • pamejudd Re: three-gun-max-em powinna zająć się prokuratur 22.03.11, 12:10
            > Zbrodnia pedofilii jest gorsza od zbrodni ludobójstwa...

Ktos musial cie bardzo skrzywdzic. Nie spodziewalbym sie tylko, ze efektem jest wypisywanie tresci zahaczajacych o urojenia.
            • zbikuel Re: three-gun-max-em powinna zająć się prokuratur 02.04.11, 20:44
              człowiek zabity nie cierpi,a molestowany żyje traumą całe życie !
          • three-gun-max Re: a tobą dobry psychiatra 23.03.11, 12:43
          • claire.dk Re: three-gun-max-em powinna zająć się prokuratur 24.03.11, 08:19
            Antobojar, popieram Twoje zdanie. Przedawnienie wzmaga traumę.

Pani Agato, proszę się nie przejmować tym, co tu na forum wylewają.
            Gratuluję odwagi. Trzymaj się, Gwiazdeczko !
          • jestemtrollem Re: three-gun-max-em powinna zająć się prokuratur 26.03.11, 00:28
            > Miałem więc bardzo złe doświadczenia które upoważniają mnie do stwierdzenia że
            > szubrawcy typu three-gan-max, broniący takich zbrodniarzy jednocześnie atakując
            > y ofiary, są takimi samymi zboczeńcami i przestępcami jak ci, których bronią...

A tu akurat możesz mieć rację, bo three-gun-max niepokojąco często uaktywnia się pod artykułami o gwałtach, molestowaniu nieletnich i molestowaniu seksualnym w ogóle, zawsze występując bardziej lub mniej otwarcie przeciw ofiarom i broniąc sprawców. Może więc jest coś na rzeczy...
        • swieddlow Re: Billboard z pedofilem 24.03.11, 20:46
          Ty jesteś gnojem psychopatycznym i powinieneś się poddac terapii. Taki pierdziel jak ty jest niebezpieczny dla otoczenia. Za dużo w tobie nienawiści . Nie powiodło się z kobietami to odreaguj to w inny sposób.
          • condor82 Re: Billboard z pedofilem 24.03.11, 23:28
            Ale nie na dzieciach...
      • majka1525 Re: Billboard z pedofilem 31.03.11, 22:50
        nic nie wiemy o tej sprawie,nie znamy tej pani, ani tego pana...procesu nie bylo,
        a artykul wywiera wrazenie bardzo emocjonalne i jednym slowem podsuwa nam prawde...
        dla mnie pomysl z bilbordem to samosad....nie pochwalam
        chodz z drugiej strony mysle,ze moze byc to skutek bezradonosci i desperacji ofiary wobec prawa
    • sedaluk Billboard z pedofilem 21.03.11, 15:42
      W Otwocku to ludzie mogliby sie jeszcze zdziwic z iloma dziewczynakami sie ten pan tak zajmowal.
      Takie ciagoty trwaja bardzo dlugo-do starych lat, a te dziewczynki nie maja nawet najmniejszych szans. Przeciez o tym duzo ludzi wiedzialo....
      Ale tak samo jest z plebanami-pedofilami-rodzice nwat sie ciesza, ze pociechy przenocuja na plebani-
      ze ten ksionc je tak kocha....
    • condor82 Billboard z pedofilem 21.03.11, 19:20
      Dobrze że GW nagłośniła tę sprawę.
      Ofiar jest z pewnością bardzo dużo-udzielał przecież "korepetycji" wielu dziewczynkom.
      Gdy zgłosi się więcej ofiar facet będzie zniszczony,zostaną być może zrewidowane jego sprawy-być może niektóre kobiety oddawały mu swoje córki do zabawy dla załatwienia różnych spraw.
      Ofiary gwałtów i pedofilii mają ogromne poczucie winy,są zniszczone psychicznie.
      Obwiniane przez rodziny swoje, sprawców a sami zboczeńcy obciążają je w sądach.
      Zgwałcona parę lat temu 9-latka musiała zmienić szkołę przez presję dzieci i ich rodziców.

W PL klimat do walki o prawa dzieci dopiero nadchodzi,a ta sprawa to dopiero początek.
      A wiedzę że na tym forum pojawiło sie paru obrońców zboczeńców.
      Zobaczymy jak wasze zostaną skrzywdzone.I co wtedy powiecie.
      • g00sman Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 20:32
        condor82 napisał:

> Dobrze że GW nagłośniła tę sprawę.
        > Ofiar jest z pewnością bardzo dużo-udzielał przecież "korepetycji" wielu dziewc
        > zynkom.
        > Gdy zgłosi się więcej ofiar facet będzie zniszczony,zostaną być może zrewidowan
        > e jego sprawy-być może niektóre kobiety oddawały mu swoje córki do zabawy dla z
        > ałatwienia różnych spraw.

No... I tu mamy właśnie idealny przykład tego, jak gazety potrafią szczuć ludzi. Artykuł jest o tym, że pewna pani twierdzi, że była molestowana. Ja z tych stwierdzeń nie potrafię wywnioskować, czy mówi prawdę czy nie, więc się nie odzywam. Ale artykuł jest "odpowiednio sformułowany", więc - jak widać powyżej - od razu znajdzie się zawodnik, który sobie dośpiewał, że "ofiar Z PEWNOŚCIĄ jest BARDZO DUŻO, bo udzielał korepetycji DZIEWCZYNKOM" (w artykule jest mowa o korepetycjach, ale nie o tym, że było ich bardzo dużo, ani o tym, że to były dziewczynki). Oczywiście również "BYĆ MOŻE kobiety oddawały mu swoje córki cośtam, cośtam..." Grunt, to wymyślić sobie powody do nienawidzenia faceta, jeśli gazeta nie dała wystarczających.

> Ofiary gwałtów i pedofilii mają ogromne poczucie winy,są zniszczone psychicznie
        > .

Ofiary fałszywych oskarżeń o pedofilię też są zmasakrowane.

> Obwiniane przez rodziny swoje, sprawców a sami zboczeńcy obciążają je w sądach.
        > Zgwałcona parę lat temu 9-latka musiała zmienić szkołę przez presję dzieci i ic
        > h rodziców.
        >
        > W PL klimat do walki o prawa dzieci dopiero nadchodzi,a ta sprawa to dopiero po
        > czątek.
        > A wiedzę że na tym forum pojawiło sie paru obrońców zboczeńców.
        > Zobaczymy jak wasze zostaną skrzywdzone.I co wtedy powiecie.

Nie wiem, czy znasz angielski, ale jeśli tak, to poczytaj sobie, co się dzieje przez takich geniuszy jak Ty i jak można złamać życie komuś tylko dlatego, że za szybko uwierzyło się jakiejś gazecie, która przedstawiła historię, ale żadnych dowodów:

en.wikipedia.org/wiki/False_allegation_of_child_sexual_abuse
        en.wikipedia.org/wiki/McMartin_preschool_trial
        en.wikipedia.org/wiki/Fells_Acres_Day_Care_Center_preschool_trial
        en.wikipedia.org/wiki/Faith_Chapel_Church_ritual_abuse_case
        en.wikipedia.org/wiki/Day_care_sex_abuse_hysteria

Życzysz ludziom, którzy nie oskarżą faceta bez dowodów, żeby ich dzieci zostały skrzywdzone? W takim razie ja życzę Ci, żeby ktoś nagle w Twojej miejscowości wywiesił billboard z Twoim zdjęciem i podpisem "to jest pedofil". Wróć wtedy na to forum i napisz co myślisz o ludziach, którzy będą na Ciebie pluć, rysować Ci lakier na samochodzie i wybijać szyby, a co o ludziach, którzy będą twierdzić, że "może ktoś przesadził z tymi oskarżeniami". Powodzenia, "ostatni sprawiedliwy".
        • condor82 Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 20:37
          Ale on kpił ze swoich ofiar.Jest też mowa o świadkach.
          Jedni oddają córki za wódkę,inni żeby załatwić sprawę.
          Sam angażuję się w zwalczanie pedofilii w necie.
          I nie masz pojęcia ilu jest takich ludzi na świeczniku.
          To dopiero początek.Są co najmniej 2 ofiary o których wiadomo.Nie ma co dyskutować-ja sam słyszałem o facecie który stracił wszystko przez oskarżenia 12-latki a później popełnił samobójstwo-sama przyznałą że wszystko zmyśliła.Ale tu mamy sytuację gdy ofiara przemogła się po latach.
          I takich sytuacji będzie coraz więcej.W Twojej klasie mogły być osoby molestowane w dzieciństwie .I ukrywały to.Mogły unikać szkoły,źle się uczyły,mogły miec próby samobójcze.
          A ty o tym nie wiesz.
          • nicalbonic Re: Billboard z pedofilem 21.03.11, 22:48
            ..Tyle komentarza ode mnie: kosciol-kat.ucoz.ru/publ/archiwum/crimen_sollicitationis/4-1-0-138

Kończy się tak:
            lub tak:
            ogólnie zawsze.. gó.... (kropka)
          • g00sman Re: Billboard z pedofilem 22.03.11, 00:31
            condor82 napisał:

> Ale on kpił ze swoich ofiar.Jest też mowa o świadkach.
            > Jedni oddają córki za wódkę,inni żeby załatwić sprawę.
            > Sam angażuję się w zwalczanie pedofilii w necie.
            > I nie masz pojęcia ilu jest takich ludzi na świeczniku.
            > To dopiero początek.Są co najmniej 2 ofiary o których wiadomo.Nie ma co dyskuto
            > wać-ja sam słyszałem o facecie który stracił wszystko przez oskarżenia 12-latki
            > a później popełnił samobójstwo-sama przyznałą że wszystko zmyśliła.Ale tu mamy
            > sytuację gdy ofiara przemogła się po latach.

Kurczę, no to jak sam angażujesz się w walkę z pedofilią, to chyba wiesz, jakiej rangi "dowód" stanowi artykuł napisany przez gazetę. Powiedzmy tak... Jeżeli to, co napisała gazeta, jest faktycznie prawdą, to billboard (i nie tylko) jest w pełni uzasadniony. Ale wiesz dobrze, że każda gazeta jest tylko przedsiębiorstwem, które ma za zadanie przynieść zysk poprzez pisanie rzeczy, które ludzie chętnie przeczytają. Tę samą historię można nieznacznie pozmieniać i wyjdzie opowieść o spoko facecie, którego próbuje zgnoić niewdzięczna pasierbica. Postaw się na miejscu mieszkańców tej miejscowości, którzy zarówno ją jak i jego znają na codzień, od wielu lat jako osoby uczciwe i godne zaufania. I nagle taki wyskok. Z całym szacunkiem, uważam, że osoba autentycznie uczciwa ma tylko jedno wyjście: stwierdzić, że z braku danych nie da się w tym momencie nic powiedzieć na 100% i odsunąć się od sprawy do dalszego wyjaśnienia. Albo ewentualnie zaangażować się w wyjaśnianie NIE OPOWIADAJĄC SIĘ PO ŻADNEJ ZE STRON, dopóki nie będzie coś więcej wiadomo. A poprzez "coś więcej wiadomo" nie rozumiem "napisze gazeta". Dziennikarze to niestety nie są osoby godne pełnego zaufania.

> I takich sytuacji będzie coraz więcej.W Twojej klasie mogły być osoby molestowa
            > ne w dzieciństwie .I ukrywały to.Mogły unikać szkoły,źle się uczyły,mogły miec
            > próby samobójcze.
            > A ty o tym nie wiesz.

Mogły. Nie wiem. Tylko co z tego wynika?
    • bawarska Dlaczego w Polsce prawie wszyscy współczują 21.03.11, 19:21
      oskarżonemu o pedofilię, a prawie nikt nie współczuje ofierze? Ofiarę wyzywa się od najgorszych, pewnie "sama chciała" (nieważne, że miała 7 lat). A pedofil tylko się bawił, nic złego tak naprawdę się nie stało... najlepiej nie mówić o tym, bo to wstyd... "Domowe sprawy"...
      Abstrachując od konkretnego przypadku - Taka polska kołtuńska mentalność.
      • condor82 Re: Dlaczego w Polsce prawie wszyscy współczują 21.03.11, 19:32
        Popieram .A ofiary gwałtów same prosiły o katowanie dla zwiększenia doznań.
        Typowe głosy-"małe kłamczuchy","dzieci i ryby głosu nie mają",przez lata nikt w otoczeniu nie chce reagować.A gdy dochodzi do tragedii-pytania jak to się mogło stać?dlaczego nikt nie reagował?
        TV krąży po sąsiedztwie i nikt nic nie wie.
        Zresztą nie wiadomo czy któraś matka nie zawiadomiła policji która sprawę wyciszyła,i czy którychś rodzców nie wysłano przez to do więzienia albo wyrzucono z pracy bo "złożyli fałszywy donos na porządnego człowieka" a ofiara poszła do bidula.Poza tym nie wiadomo też czy działał sam i czy nie polował w całej Polsce.I czy nie popełnił morderstwa-bo w wypadku pedofila możliwe jest wszystko.
    • trajkotek bilbord bilbordowi nie równy 21.03.11, 19:41
      rozmaite były - ale z pedofilem tom nigdy nie widział
    • nicalbonic Billboard z pedofilem 21.03.11, 22:47
      Tyle komentarza ode mnie: kosciol-kat.ucoz.ru/publ/archiwum/crimen_sollicitationis/4-1-0-138

Kończy się tak:
      lub tak:
      ogólnie zawsze.. gó...
    • pamejudd Wyparcie?!? 22.03.11, 01:21
      K*rwa!

Jak dlugo jeszcze ten pseudonaukowy mit bedzie pokutowal w podaniach dla niepelnosprytnych?!?
      • polska_baba Nie mąć, w artykule nie ma nic o wyparciu 24.03.11, 02:09
        Ta kobieta cały czas pamiętała, co jej zrobiono, tylko nie ujawniała tego nikomu, czy prawie nikomu (nauczycielce powiedziała), więc nie ma mowy o tzw. wyparciu, które miałoby polegać na usunięciu takich wspomnień ze świadomości i zatajeniu takich zdarzeń nie tylko przed otoczeniem, ale także przed sobą samym. Ta kobieta cały czas była świadoma, co ja spotkało, więc to nie jest wyparcie.
    • zenutek Billboard z pedofilem - a gdzie matka była? 22.03.11, 01:55
      Można uwierzyć kobiecie, z takimi przeżyciami w dzieciństwie trudno się pogodzić, milczenie jest najlepszym wyjściem. Ale zastanawia mnie jedno, gdzie była matka tej kobiety? Nie uwierzę w zapewnienia, że nic nie wiedziała o skłonnościach konkubenta, jeśli cała okolica o tym huczała. Musiała od sąsiadów słyszeć o molestowaniu drugiej dziewczynki i nie przeszło jej przez myśl, że mógł to robić i z jej córką? Trudno to zrozumieć, ale obecnie można wnioskować, iż kobieta wywieszająca baner nie robi tego dla uspokojenia swojej duszy, ona robi to z czystej zemsty na matce, że ją "opuściła" w jej najskrytszym problemie. Jak musi się czuć kobieta, która w pewnym momencie musiała zdać sobie sprawę, iż taka "wiadomość" do jej matki dotarła, a ta nie zrobiła nic by chronić ją w młodych latach. Tak, prawo powinno być zmienione, muszą powstać zapisy o większym okresie czasowym do przedawnienia za takie haniebne czyny, ale przy tym trzeba także uświadamiać rodziców, by nie kryły swych współmałżonków robiąc szkodę własnym dzieciom. Uczulić społeczeństwo, sąsiadów na takie sprawy, ale znów z drugiej strony stworzyć takie instytucje, które nie demolując na wstępie życia oskarżonym, sprawę dogłębnie wyjaśnią. Często bowiem zdarza się, iż kobiety fortel ten wykorzystują w sprawach rozwodowych oskarżając byłych mężów o molestowanie, które nie miało nigdy miejsca. Tak było ze znanym aktorem, dzisiaj wrakiem człowieka, bezpodstawnie zniszczonym przez byłą żonę. W powyższej sprawie nie ma wątpliwości, ale też nie do końca przekonuje nieprzebrana chęć zemsty po 30 latach wspólnego mieszkania... Nie można dać wiary kobiecie, która nie próbowała w dorosłym życiu porozmawiać na ten temat z matką, przecież w dniu śmierci matki miała już 35 lat, a więc była na tyle dorosła i dojrzała, że zdawała sobie sprawę z konsekwencji trzymania w "tajemnicy" niegodnych czynów konkubenta matki. O co wreszcie w tej sprawie chodzi? Czy aby na pewno o zemstę na swym przybranym ojczymie?
    • julita.chmura Billboard z pedofilem 22.03.11, 02:09
      molestowanie trzeba ujawniac!
      ludzie powinni oczyszczac sie z traum.

kumulacja nienawisci jednak jest w tym przypadku porazajaca, ale nie kazdy jest Natascha Kamusch. no i kazdy przypadek jest inny, Natasha byla ukryta, nie musiala wypierac, dobrze widziala swoja sytuacje, ktora strategicznie rozpracowala.

jednak nie mi oceniac kumulacje nienawisci nawet jesli mnie poraza, bo to nie ja musialam zyc z trauma pani Agaty. droga do ulgi to nie poprzez zemste prowadzi jednak, a raczej poprzez wybaczenie jemu i sobie takze. wybaczenie sobie za bycie w tym, za obinianie siebie i za trwanie w milczeniu. trzeba te traume wziac w swoje rece i wyzwolic sie z 'bycia ofiara'.

nie rozumiem biernosci ludzi, ktorzy patrza, widza, rozumieja co sie dzieje, ale.... nie reaguja.... naglasnianie historii pani Agaty niewatpliwie wplywa na swiadomosc spoleczna przeciwko tej biernosci. trzeba reagowac madrze, bo glupia reakcja moze byc kolejna trauma dla dziecka.

bardzo dobrze, ze pani Agata ruszyla swoja traume! to duza odwaga, olbrzymia! gratuluje!
    • 111111l Billboard z pedofilem 22.03.11, 04:15
      PO PRZECZYTANIU KILKU WYPOWIEDZI DOCHODZE DO WNIOSKU - TO NIE BYL KSIADZ , TO JEST PROBLEM!!!!!!!
    • kalofrida12345 Billboard z pedofilem 22.03.11, 11:01
      Pani Agato!! Gratuluję odwagi!!!!Ja jej tyle nie miałam. Gdy byłam dzieckiem molestował mnie ksiądz,ale dzwony kościelne dość skutecznie zagłuszały moje wołanie o pomoc!!!!Zyczę wytrwałości w dochodzeniu swoich praw. bo walczyć z księdzem czy prokuratorem to jeden diabeł!!!!!!!!!
    • nazikomunista Billboard z pedofilem 22.03.11, 15:48
      Jak zwykle, motłoch przyjął oskarżenie i wydał wyrok w trybie zaocznym i błyskawicznym.
      Zawsze, gdy widzę siepaczy tego czy innego reżimu, strzelających do motłochu, mam ochotę bić brawo.
    • mirka2981 Billboard z pedofilem 22.03.11, 22:17
      czytając komentarze które piszecie dochodzę do wniosku że nawet nie wiecie co piszecie, co może powiedzieć na ten temat ktoś kto tego nie przeżył, każdemu jest łatwo oceniać, krytykować i śmiać się z tego do czasu aż jego to nie spotka.
      Jestem w podobnej sytuacji co ta dziewczyna, byłam molestowana przez ojczyma, zastraszana, potem moja siostra. Zycie było męką. Na dzień dzisiejszy sądujemy sie z nim w sądzie, po 5 latach po przesłuchiwaniach świadków, rodziny którą nastawił przeciwko nam został uniewinniony ze względu na brak dowodów np takich że nie wzywaliśmy policji. Teraz złożyliśmy apelację, co będzie dalej nikt nie wie, on a wolności a my boimy się, leczymy u psychologów, z tym nie można się pogodzić, polskie sądy wolą sprawców uniewinniać.
      Bardzo chętnie bym spotkała się z tą dziewczyną i pogadała z nią, może ktoś wreszcie ruszy ten temat, jak nas dzieci krzywdzą ludzie którzy chcieli o nas dbać, ale zamiast dbać, krzywdzą nas na całe przyszłe życie :(
      • three-gun-max Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 12:44
        Czyli wygląda na to, że bezpodstawnie oskarżyłaś jakiegoś faceta.
        • condor82 Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 14:05
          Czyli wygląda na to że psychopata się wybronił.
          A ofiary pedofilów do końca pozostaną bez pomocy a srawcy bezkarni.
          Zauważ że facet od samego początku nastawiał rodzinę przeciw ofiarom molestowania.A w PL to ofiara jest nienormalna,wariatka,coś sobie ubzurała albo sama sobie winna.
          A ty siedź cicho bo kolejnymi wpisami może zająć się już prokurator.

• antobojar three-gun-max, ewidentnie związany emocjonalnie z 23.03.11, 15:24
          problemem...
          Jeżeli należy do tych świń, życzę mu długiego obcowania z kajdaniarzami, którzy mają w swoim kodeksie specjalne traktowanie pedofofilów-bydlaków..
          Parę dni temu, w Anglii, wesoło rozerwali pedofila, w więzieniu, na strzępy..
          W mediach i na forach - gratulacje i podziękowania..
          Ja się dołączam..
          • condor82 Re: three-gun-max, ewidentnie związany emocjonaln 23.03.11, 16:05
            Chyba że albo three-gun to sam zainteresowany albo osoba z najbliższego otoczenia.
            Od początku tak się zastanawiam.
            • czlowiek.epoki Re: three-gun-max, ewidentnie związany emocjonaln 23.03.11, 21:32
              spojrzmy w oczy faktom: krotki rzut oka na wyniki z wyszukiwarki mowi nam, ze three-gun-max ma ponad 3000 wpisow, natomiast ty, koles, niecale 50. jesli ktos tu przybiegl wypowiadac sie wylacznie w tym temacie, bo "moze jest zainteresowany", to na pewno nie przedmowca. odloz te widly, kmiotku, bo sobie oko wybijesz.
              • condor82 Re: three-gun-max, ewidentnie związany emocjonaln 23.03.11, 21:59
                3-gun max to absolwent ZAWODÓWKI najprawdopodobniej-krowa która dużo ryczy mało mleka daje.Ja jestem z zawodu lekarzem.Więc nie wiem jakim prawem mnie krytykujesz.
                Tak się składa że kojarzę -prawdopodobnie-szybciej niż ty i domyślam się że możecie być TYMI samymi osobami.
                Więc odwal się ode mnie.
                Jeżeli zaczniesz na mnie atakowac wulgarnie lub zaczniesz stosować groźby-zastanowię się nad skierowaniem sprawy do sądu.
              • melibocus Re: three-gun-max, ewidentnie związany emocjonaln 24.03.11, 07:15
                "spojrzmy w oczy faktom: krotki rzut oka na wyniki z wyszukiwarki mowi nam, ze three-gun-max ma ponad 3000 wpisow, natomiast ty, koles, niecale 50. jesli ktos tu przybiegl wypowiadac sie wylacznie w tym temacie, bo "moze jest zainteresowany", to na pewno nie przedmowca. odloz te widly, kmiotku, bo sobie oko wybijesz. "

A Ty, kmiotku, sprawdziłeś chociaż, jakiej natury jest większośc z tych jego 3000 wpisów? Jakie artykuły komentuje?
            • jestemtrollem Re: three-gun-max, ewidentnie związany emocjonaln 26.03.11, 00:38
              three-gun-maxowi z całą pewnością bliscy są gwałciciele i pedofile, bo nieustannie się za nimi wstawia, wytrwale komentując na forum ich poczynania i stając po ich stronie. Przy tym nader często obraża ofiary, zarzuca im konfabulacje i manipulacje. Warto byłoby sprawdzić, czy ma dzieci.
              Tak tylko dla ich bezpieczeństwa.
        • noqments Re: Billboard z pedofilem 27.03.11, 11:03
          three-gun-max napisał:

> Czyli wygląda na to, że bezpodstawnie oskarżyłaś jakiegoś faceta.

Nie wygląda. Oznacza to, że nie udowodniono winy. Oskarżenia miały podstawę, jednak w ocenie sądu niewystarczające do stwierdzenia z całą pewnością winy oskarżonego.

Bezpodstawne oskarżenia byłyby wtedy, gdy nie byłoby podstawy do wszczęcia procesu/śledztwa.
    • jedyny.gosssc Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 16:21
      widać, że niektórzy starający się wypowiadać nie mają pojęcia o tym o czym mówią. Bo do jasnej ciasnej nikt kto nie przeżył takiego upokorzenia i bólu jaki sprawia molestowanie, nie jest upoważniony by wypowiadać się na jego temat. I tekst w stylu : "to jakieś urojenia" jest bardzo nie na miejscu. Bo prawda jest taka, że to osoba molestowana czuje się wszystkiemu winna i dlatego skrzętnie to ukrywa przed całym światem, nawet przez całe życie, co wpływa na wszystkie jego sfery. Ja mam dziś 24 lata i również byłam molestowana, również przez członka rodziny. Moi rodzice o tym nie wiedzą, bałabym się, taka samo jak bohaterka (bo dla mnie nią jest) nie chciałabym burzyć ich życia i pokazywać że nie uchronili mnie przed tym. Najgorsze jest gdy molestowania doznaje się od osób bliskich- bo najzwyczajniej w świecie się im ufa- oni nie mogą zrobić ci nic złego. Gdy miałam 6, potem 8 lat, nie wiedziałam, że on robi mi coś złego... doszło to do mnie dopiero w wieku 12-14 lat, cholernie się bałam komuś o tym mówić... Bałam się, że ktoś będzie zły na mnie, a nie na tego kto to zrobił- i to bardzo powszechne myślenie wśród ofiar, bo prawda jest taka że potem na ulicy nie jest wytykany oprawca, a właśnie ofiara "o to ta co była gwałcona, albo molestowana", a jak mniemam nie jest łatwo żyć z taką etykietką. Mam nadzieje, że mój post otworzy oczy niektórym myślącym inaczej... Podziwiam tą kobietę, coraz częściej mam ochotę powiedzieć o swoich przeżyciach choćby rodzicom, ale najzwyczajniej się boję....
      • jedyny.gosssc Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 16:32
        a i jeszcze chciałam jedno dodać do tych którzy piszą, że "pani sobie uroiła, bo była dzieckiem". Czy gdyby pani/pana dziecko przyszło i powiedziało "mamo/tato wujek (lub ktokolwiek inny) tam mnie dotyka, rozbierał" czy powiedziałbyś "to nic, pewnie sobie zmyśliłeś".... Jeżeli tak, to bardzo przykre.... Czy może wasze dzieci nie podlegają takim zasadom, może dla nich nawet prokuratora chcielibyście ukarać?
        • nazikomunista Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 16:41
          Pozostaje tylko życzyć ci podobnego billboardu z twoją twarzą i personaliami, wywieszonego w twoim mieście. Bo raczej nic innego nie pozwoli ci przyjąć do wiadomości, że może jednak ten konkretny człowiek na to nie zasłużył.

jedyny.gosssc napisała:

> a i jeszcze chciałam jedno dodać do tych którzy piszą, że "pani sobie uroiła, b
          > o była dzieckiem". Czy gdyby pani/pana dziecko przyszło i powiedziało "mamo/tat
          > o wujek (lub ktokolwiek inny) tam mnie dotyka, rozbierał" czy powiedziałbyś "to
          > nic, pewnie sobie zmyśliłeś".... Jeżeli tak, to bardzo przykre.... Czy może wa
          > sze dzieci nie podlegają takim zasadom, może dla nich nawet prokuratora chcieli
          > byście ukarać?
          • jedyny.gosssc Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 16:57
            może.... morze jest szerokie i głębokie....
    • gnom_opluwacz Jak poznać pedofila? 23.03.11, 16:58
      To proste. Pedofila poznaje się po tym, że jest na bilbordzie z napisem pedofil i napisze o tym prasa.

Normalnie, przełom w sądownictwie.
      • jedyny.gosssc Re: Jak poznać pedofila? 23.03.11, 17:03
        myślę że trochę wyolbrzymiasz.... Ale dzięki ludziom, którzy twierdzą że to było i wyłącznie urojenia pani Agaty, więcej pedofilii zostanie niezidentyfikowanych
        • nazikomunista Re: Jak poznać pedofila? 24.03.11, 11:09
          Najpierw złap tego, co ci pod łóżkiem siedzi. A potem tego, co się zawsze za drzwiami chowa.
    • 33qq Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 17:26
      Mam nadzieję,że nie jesteś śmieciem i udowodnisz, że ta "paniusie" mówi nieprawdę.

A co do artykułu, to po raz kolejny podejrzane typki garną się pod sztandar PO
      • pindrals uwaga 23.03.11, 17:40
        Te agresywne i chamskie ataki kogoś podpisanego "three-gun-max" mogą wskazywać na osobę "zainteresowaną" tematem.
        • condor82 Re: uwaga 23.03.11, 22:01
          Popieram.
    • mama_myszkina jakbym czytala o swoim ojczymie... 23.03.11, 18:06
      ...niestety.

Osoby, ktore nie byly cale dziecinstwo trzymane za morde przez wplywowego meza mamusi, nie zrozumieja, co sie dzieje w glowie tej kobiety i przez co ona przechodzi.

Moj ojczym cieszy sie domem, ogrodem, mieszkaniem, dwoma samochodami, bo po smierci matki to on najpierw wywalil mnie z domu a potem obdzwonil znajomych mowiac, jaka to ejstem niewdziecznica. Niestety moje argumenty jakos nikogo nie przekonuja, bo przeciez jak to. Pan mecenas bil i krzywdzil?

Rozumiem p. Klos. Nie do konca zgadzam sie z wywieszaniem billboardu, ale rozumiem, co nia powodowalo. Ja tez bym pewnie tak zrobila, gdyby nie emigracja. Moja psychoterapeutka, juz za granica, powiedziala, ze ten wyjazd uratowal mi zdrowie psychiczne.
      • justynam100 Re: jakbym czytala o swoim ojczymie... 23.03.11, 23:29
        Bardzo współczuje pani Agacie. Bardzo. Natomiast załatwianie w ten sposób sprawy jest mało cywilizowanym linczem z obłudną argumentacją: "Zostawiłam to sumieniom ludzi" " baner jest apelem o zmianę prawa w Polsce" - tak, szczególnie z łatwymi do zidentyfikowania danymi. Czyżby "sprawca" był wpływowym lobberem i on miałby wpłynąc na zaminę prawa w polsce? Strasznie dużo tu nieścisłości.
        Pani Agata wciągnęła w swoje emocje męża i syna. Mąż angażuje się w tę historie, 16 letni syn jest świadkiem wandalizmu, (zniszczenia rzeczy), którego pani Agata nie żałuje. Hmm, ciekawe, z jakimi wartościami wchodzi w życie ten 16-latek. jak Ci ktoś coś zrobił, to idż i zdemoluj jego rzeczy.
        Pani Agata zaczęła psychoterapię. Nie znam się na tym, nie jestem psychoterapeutką, ale na ile się orientuje, to nie sądze, aby rzetelny psychoterapeuta przyklaskiwał wciąganiu w osobistą traumę dziecko, które jeszcze jest świadkiem agresji.
        No, chyba, ze się mylę.
        Pani Agata nadal zachowuje się jak bardzo skrzywdzone dziecko, a chyba już wie, ze dorośli załatwiają te sprawy inaczej niz skarżąc się do telewizji, rysując obraźliwy obrazek itp.
        I niezależnie, że bardzo wspólczuje pani Agacie, w jej ojczymie też widzę ofiarę. Niedojrzalości pani Agaty, która niekoniecznie musi mieć podłoże w molestowaniu.
        • polska_baba Nieprawda, nie współczujesz p. Agacie 24.03.11, 02:01
          Współczujesz jej ojczymowi. Cały Twój post to akt oskarżenia tej kobiety, o jej ojczymie masz tylko tyle do powiedzenia, że widzisz w nim ofiarę p. Agaty. Wg Twojego postu ją spotkało jakieś przypadkowe nieszczęście, na które ona reaguje histerycznie i krzywdzi swojego ojczyma, będącego w tej całej sprawie niewinną ofiarą.
          Nie pochwalam takich metod "karania" gwałciciela, ale z drugiej strony rozumiem, że fakt nieukarania krzywdziciela przez wymiar sprawiedliwości jest przedłużaniem traumy i może uniemożliwić ofierze zamknięcie sprawy i rozpoczęcie nowego życia, stąd pragnienie wymierzenia jakiejś kary we własnym zakresie. Nie potrafię za to potępić osoby, której dzieciństwo zniszczono.
          • justynam100 Re: Nieprawda, nie współczujesz p. Agacie 24.03.11, 07:30
            Wiem, co czuję i jeszcze raz: współczuję Pani Agacie. Wierzę, ze spotkała ją straszna krzywda w dziecinstwie, domyślam się, ze to musiało wpłynąc w znaczący sposób na jej życie, osobowość. Bardzo mi przykro, ze taką ambiwalencję w związku ze swoim ciałem musiała przeżywać i myśle, że trauma musiała być ogromna, skoro tak wiele lat byla skrywana.
            Ale w moim pojęciu to nie usprawiedliwia Jej obecnego postępowania. Jestem przerażona metodami, jakimi po nastu latach postanowiła odreagować swoją traumę. Lincz, agresja, niszczenie, wciąganie dziecka w swój kłopot. Ciekawa jestem, jak będzie funkcjonowała ta rodzina za kilka lat, kiedy emocje opadną.
            I jeszcze ta psychoterapia w tle. Podważa to moja wiarę w psychoterapie.
            Poza tym kara odroczona w czasie ma mniejszy efekt.
            Myślę, że przez to, że to była tak głęboka trauma, tak wiele lat skrywana Pani Agata ma teraz "wahnięcie" w drugą stronę: chce całemu światu obwieścić jak była skrzywdzona i pomścić. Metodami nie do końca (wg mnie) cywilizowanymi.
          • mama_myszkina Re: Nieprawda, nie współczujesz p. Agacie 24.03.11, 12:55
            Ja myślę, że ona się czuje, całkiem słusznie, zapędzona w kozi róg.

Tak jak pies, który przyparty do ściany, w końcu ugryzie. Trudno go wtedy karać za to ugryzienie, prawda?

Skoro ludzie widzieli, jak ten mężczyzna molestował dzieci i nie reagowali, to jest naprawdę policzek dla tej kobiety. Bo to oznacza, że tak naprawdę krzywda dzieci nie jest w systemie wartości tych ludzi czymś, czemu trzeba za wszelką cenę zapobiegać. Podobnie działa na psychikę fakt, że taka zbrodnia się przedawnia. Ona się rpzedawnia może dla sprawcy, ale dla ofiary nigdy.

Cóż, system prawny w Polsce nie chroni ofiar przemocy seksualnej i osób o niższym statusie społecznym. Za kradziez luksusowego auta dostaje się więcej niż za pobicie czy zgwałcenie żony, więc nie dziwi mnie, że społeczeństwu nie zależy. Bo tak jest wychowane.

Mentalnosć msi się zmienić. W UK bycie świadkiem rpzestępstwa i niepoinformowanie organów ścigania czyni osobę współwinną. I tak powinno być. Bo jeśli ktoś przez lornetkę obsewuje jak dziecko bawi się genitaliami mężczyzny i nic z tym nie robi, to moimz daniem, ma spory problem z przestrzeganiem norm społecznych i etycznych.

• alpepe Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 20:16
      Mnie zadziwia w takich historiach jedno, kontakt matki z dzieckiem, a raczej jego brak.
      Pedofil swoją drogą, ale jak matka mogła niczego nie zauważyć, jak mogła być tak obca własnemu dziecku, że ono nic nigdy nie powiedziało.
      • mama_myszkina Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 20:48
        Moze moze. Niektore kobirty maja niestety system wartosci, w ktorym para spodni jest warta wiecej niz wlasne dziecko. Wystarczy poczytac forkum 'Kobieta' albo 'Wychowanie bez porazek'.

Moja mama, psycholog, kiedy ojczym mnie pral i wyzywal, zamykala sie w drugim pokoju i udawala,ze nie slyszy.
    • trombita Billboard z pedofilem 23.03.11, 20:24
      Chociaż to bardzo drastyczna metoda z tym billboardem, to jednak zostało określone to jako walka z przedawnieniem i wezwanie dla innych świadków i ofiar. Dlatego wydaje mi się, ze jest to cel słuszny, i nie jest to zemstą, ale głosem bezradności.
      Ja sama choć nie doświadczyłam aż takich drastycznych rzeczy, to jednak pamietam takich wujków, którzy naruszali ze swoimi łapami jakąś granicę intymności, i chociaż to były tylko mocne uściski i jakieś próby zdobycia całusów, to prymitywny śmiech w czasie przyjęcia pamiętam do dziś. Być może to jod nas wszsytkich też zależy jak daleko sprawy mogą zajść. Ale ten gest pobłażliwości i przyzwolenia pamiętam do dziś.
      Moja koleżanka skrzywdzona uświadomiła sobie kiedyś, że jej napastnik ma już dzisiaj 58 lat, może nawet nie pamiętać zdarzenia, a człowieka do dziś to męczy. I że to wszystko już się przedawniło. Ale dlaczego dla ofiary dalej ma to sens?
      Myślę, że synowie pani Agaty powinni w tym dla siebie trudnym czasie pamietać, że ofiara, która milczy nie może się cieszyć niczym, to co się zdarzyło krązy po jej głowie i zabiera jej radość macierzyństwa, małżeństwa, bliskości. Może dzięki temu billboardowi będzie mogła w końcu zyć dla nich, a nie tylko myśleć o swojej przeszłości, modlę się, żeby to oczyszczenie było czymś co scali jej rodzinę i da jej moc.
      • kokieteryjna BRAWO !!!! 07.04.11, 01:08

Podpisuje sie pod ponizszym postem Trombity.

PROTEST PANI Agaty to spoleczny manifest. Jakie inne metody jej pozostaja?

A moze warto pomyslec o zmianach w zapisach prawnych? Gdyby tak zmienic ustawe dotyczaca przedawnienia, bylo by to jednym malym sukcesem. Udaloby sie moze wtedy dotrzec do spraw:

- przestepcow seksualnych pracujacych w placowkach jak domy dziecka, szpitale, zamkniete oddzialy psychiatryczne, internaty i inne placowki

- ofiar, ktore przebywaly w takich placowkach,a boja sie zeznawac, lub nie maja takich mozliwosci, bo sprawy sa przedawnione - a mimo to sprawcy wciaz pracuja w takich czy innych placowkach

A to byloby rozbrojenie przestepcow na duza skale.

Na ktoryms forum byla mowa o szpitau psychiatrycznym - stamtad wyszla dziewczyna, i juz nigdy nie wrocila do zdrowia psychicznego, za to wrocila.. z choroba weneryczna, jaka zarazil ja jeden z sanitariuszy. Sprawa nikt sie nie zajal, a ten sanitariusz dalej pracuje z dziecmi, i jest pewne, ze nie byla ona jedyna ofiara. Imie dziewczyny to Renia, to sprawa niedawna, z pewnoscia do sprawdzenia. Mowa o oddziale psychiatrycznym szpitala dla nerwowo chorych w Kocborowie. Tam z pewnoscia tych molestowac bylo wiecej.

PRZERWIJMY MILCZENIE !!!!

trombita napisała:

> Chociaż to bardzo drastyczna metoda z tym billboardem, to jednak zostało określ
        > one to jako walka z przedawnieniem i wezwanie dla innych świadków i ofiar. Dlat
        > ego wydaje mi się, ze jest to cel słuszny, i nie jest to zemstą, ale głosem bez
        > radności.
        > Ja sama choć nie doświadczyłam aż takich drastycznych rzeczy, to jednak pamieta
        > m takich wujków, którzy naruszali ze swoimi łapami jakąś granicę intymności, i
        > chociaż to były tylko mocne uściski i jakieś próby zdobycia całusów, to prymity
        > wny śmiech w czasie przyjęcia pamiętam do dziś. Być może to jod nas wszsytkich
        > też zależy jak daleko sprawy mogą zajść. Ale ten gest pobłażliwości i przyzwole
        > nia pamiętam do dziś.
        > Moja koleżanka skrzywdzona uświadomiła sobie kiedyś, że jej napastnik ma już dz
        > isiaj 58 lat, może nawet nie pamiętać zdarzenia, a człowieka do dziś to męczy.
        > I że to wszystko już się przedawniło. Ale dlaczego dla ofiary dalej ma to sens?
        >
        > Myślę, że synowie pani Agaty powinni w tym dla siebie trudnym czasie pamietać,
        > że ofiara, która milczy nie może się cieszyć niczym, to co się zdarzyło krązy p
        > o jej głowie i zabiera jej radość macierzyństwa, małżeństwa, bliskości. Może dz
        > ięki temu billboardowi będzie mogła w końcu zyć dla nich, a nie tylko myśleć o
        > swojej przeszłości, modlę się, żeby to oczyszczenie było czymś co scali jej rod
        > zinę i da jej moc.
    • sselrats uczucia dużej przyjemności 23.03.11, 20:29
      chyba i to we mnie a nie poza mną...

Przenikają mnie uczucia niepokoju, strachu i jakiejś przyjemności. Coś się dzieje z moimi nogami, z moim ciałem. Nie mam na to żadnego wpływu, to poza mną, nie mogę tego zatrzymać...
    • nazwakontajuzzajeta Re: Billboard z pedofilem 23.03.11, 21:31
      Tylko ja mam wrażenie ze pani wypowiada się zdaniami zaczerpniętymi z jakiegoś opracowania naukowego na temat odczuć ofiar pedofilów? Brzmi to bardzo "naukowo" a mało wiarygodnie. Do tego nie mogę opędzić się od myśli, że rozpamiętywanie daje jej jakąś dziwną satysfakcję.
      A moze to dziennikarz tak ubrał jej myśli w słowa?
      • polska_baba "Naukowa" relacja przeżyć to kwestia wykształcenia 24.03.11, 02:38
        nazwakontajuzzajeta napisał:

> Tylko ja mam wrażenie ze pani wypowiada się zdaniami zaczerpniętymi z jakiegoś
        > opracowania naukowego na temat odczuć ofiar pedofilów? Brzmi to bardzo "naukow
        > o" a mało wiarygodnie.

Osoby wykształcone szukają informacji o swoim problemie i mają najczęściej dużą wiedzę o danym zjawisku, co wpływa na charakter ich wypowiedzi, np. niewykształcony alkoholik powie terapeucie, że często upija się do nieprzytomności, a wykształcony raczej stwierdzi, że ma problem z alkoholem.

> Do tego nie mogę opędzić się od myśli, że rozpamiętywanie
        > daje jej jakąś dziwną satysfakcję.

To nie tak, ujawnienie tej tajemnicy dało pewne uczucie ulgi, ale zapewne nie na długo, może dalsze działania przynoszą kolejne porcje ulgi. To może być niszczące dla tej rodziny, bo grozi, że będą szukać ulgi w eskalacji swoich działań.
    • prawie_bezrobotny Billboard z pedofilem 23.03.11, 21:49
      To wszystko jest bardzo skomplikowane. Jak samo życie.
      Po pierwsze: pedofile to zwykli ludzie, którzy nie zaspokajają swoich potrzeb erotycznych w trybie powszechnie uznawanym za właściwy. Z różnych powodów. Najczęstszym jest chyba brak potwierdzenia ich męskości ze strony partnerek. Tych, które popularnie są nazywane żonami. Mężczyzna o znacznej pobudliwości szaleje za kobietą. Nie znajdując u żadnej satysfakcji - ucieka się do namiastek. Zachowujący rozsądek się onanizuje, nie panujący nad sobą - obnaża się, albo molestuje.
      Po drugie: dziewczynki też miewają sny erotyczne i bywają niezaspokojone tak gdzieś od 12-13 roku życia do nieskończoności. Jako dojrzałe też znajdują sobie namiastki - np. w postaci kontemplowania transwestytów uznawanych przez tradycję.
      Jedni więc pomniejszają „zbrodnię” molestowania argumentując (przeważnie niezręcznie), że to ludzka rzecz, drudzy zaś - posiłkując się tradycją kultu dziewictwa (mającego swój wymiar komercjalny, bo za dziewicę więcej płacą na matrymonialnym rynku) - wyolbrzymiają krzywdę. Ignorując najczęściej fakt wałęsania się po galeriach handlowych tysięcy nastolatek, które za ciuszek czy przejażdżkę „furą” dają sobie włożyć nie tylko rękę pod majtki.
      Zatem należy rozróżniać przypadki i wypadki. Czym innym jest przypadek nastolatki, której grają „w duszy” hormony, a czym innym wypadek ośmiolatki, albo i niżej.
      W przypadku chłopców jest jeszcze inaczej, bo żaden dwunasto czy piętnastolatek nie marzy o penetrowaniu swojego odbytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka