Dodaj do ulubionych

Szkoła za zamkniętymi oczami

• oszolom-z-radia-maryja ten artykuł to przełomowe wydarzenie w dziejach GW 25.03.11, 15:21
      bo poraz pierwszy napisano tu czysto ludzki reportaz bez ukrytych podtekstów czy to politycznych czy religijnych, wreszcie cos co nie łaczy się z feminizmem Zydami czy homoseksualistami! Mam nadzieje że takich art będzie tu więcej.
    • gostoso Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:31
      Co to znaczy biolożka / ginekolożka / psycholożka...?

Pewnie Pani Redaktor jest z rocznika 80 albo wzwyż.
      Czy nie pomyślała Pani Redaktor, że to kogoś razi - tylko dlatego, że jest starszy?

Pozdrawiam.
      • martka_5 Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:35
        update your polish vocabulary
        • gostoso Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 20:30
          Koleżanko,

Albo piszesz "apdejt jor połlisz wokabulary"

albo piszesz "update your Polish vocabulary".

Chyba, że polerujesz na zmywaku....
    • krawkk Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:34
      co za "Gościu" wielki SZACUN!!!
    • kukok Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 16:05
      ładny reportaż, dużo ładniejszy od Kaczyńskiego

srecenzje.blox.pl/html
    • masai_mara Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 18:06
      Moje dziecko chodzi do ,,ósemki,,.Kiedy usłyszałam od niego historię p.Macieja-nie bardzo uwierzyłam,była nieprawdopodobna.Tym bardziej że po nim nie widać kalectwa.Wiem ,że dzieciaki go bardzo lubią i cenią.Ja go podziwiam,wartościowy gość...
    • elgoog Oczy szeroko otwarte 25.03.11, 20:12
      Aktualnie mam 32 lata, chodziłam do VIII liceum i miałam historię z Panem Białkiem. Bardzo miło wspominam te zajęcia, dało zauważyć się, że historia i nauczanie to sens życia psora... Opowiadał o wszystkim z dużą pasją :) Wyleczył mnie z niechęci do historii to traumie do tego przedmiotu z podstawówki.
      Faktycznie przez pewien czas chodziły plotki, że spotyka się z sorką od biologii :-D
    • japolak za zamkniętymi oczami 25.03.11, 20:27
      Trochę smutno, że czuł iż ukrywać się musi. Ja takich problemów nie mam, choć od pewnego czasu osobne okulary do komputera używam. Zdażyło się, że nie mogąc zwykłych znaleźć, gdzieś pobłądziłem. Parę lat temu troszkę się pobeczałem - w Poznaniu finał zawodów kajakowych, następnego dnia początek spływu do Berlina. Radosne buzie dzieciaków, odbierajacych dyplomy i puchary. Dyplomów pisanych alfabetem Braile'a...
      Dzieci mi opowiadające jaka dla nich radość, ze wprawdzie nie widzą wody i brzegów, lecz czują przygodę i przyrodę, także dotykiem, węchem. Dyrektorka szkoły i ośrodka mi szepcząca, któremu dziecku z powodu raka usunięto gałkę oczną, które oślepnie do końca roku - a które nie dożyje...

2-3 lata później prezes stowarzyszenia, stale tym dziaciakom pomagającego, zdumiony był zaproszeniem na odbiór nagrody - choć mogłem wręczyć tylko skromny dyplom.
      Z problemami wzroku, słuchu, ruchu itd. żyje się trudniej, choć czasem bywa że pięknie. Co p. Maciej też udowodnił.

W domu mam książkę do której wznowienia namawiam. Francuskiej niewidomej dziewczyny, uprawiającej speleologię. Żartującej iż ponieważ w jaskiniach ciemno - czuje się tam równiejsza.
      Lecz i pamiętam ohydną wypowiedź internauty protestującego przeciw Paradom Równości: "Bo za rok kaleki wylezą na Nowy Świat, zamiast siedzieć w domu."
      Ludzkie panisko - mógł zarządać eutanacji lub zamknięcia w jakiejś umieralni...
    • johansson44 Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 21:18
      Zastanawia mnie sprawa ewentualnej odpowiedzialności za uczniów. Szczególnie na wycieczkach. Poza tym - szacun dla Gościa.
    • stux Szkoła za zamkniętymi oczami 22.05.11, 21:37
      Bo człowiek to potęga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka