oszolom-z-radia-maryja Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 11:42 ja na pewno nie wywiesze wpani ulubione swięto a więc 1 maja 22 lipca ani tym bardziej 7 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 12:50 <ja na pewno nie wywiesze wpani ulubione swięto a więc 1 maja 22 lipca ani tym bardziej 7 listopada> na pewno się pani redaktor zapłacze.... a na złość nie załóż jeszcze czapeczki w mróz. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae no tos sie rypnal .. 08.04.11, 19:44 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ja na pewno nie wywiesze wpani ulubione swięto a więc 1 maja 22 lipca ani tym > bardziej 7 listopada _______________________________________________________________________________ 1 Maja ..NIE ? Oj..toc to takie wielkie swieto ma byc w cale Wolsce.. ..a ty odszczepiencze jeden nie uznajesz swqietosci tej daty? W piekle sie bedziesz smarzyl za niewiernosc idealom KK. hahahahahahahahahaha Porabane ...jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 23:59 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ja na pewno nie wywiesze wpani ulubione swięto a więc 1 maja 22 lipca ani tym > bardziej 7 listopada A krzyżyk wywiesisz? Najlepiej jak powiesisz grzybka. I nie zapomnij podać adresu. Przyjdziemy, przyjdziemy z całymi rodzinami. Ależ będzie impreza. Mogę przynieść skrzynkę szampana. Jakaś gorzała też chyba się znajdzie. Rodacy pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 11:46 Boję się o przyszłość Polski. Moje obawy związane są z łatwością z jaką Jarosław Kaczyński buduje opozycję wobec Polski i Polaków. Niewielka stosunkowo grupa ludzi jest w stanie zapanować nad znaczną częścią narodu. Obawiam się,że po dojściu Jarosława Kaczyńskiego do władzy nie będzie już odwrotu. Bojówki organizowane przez niego skutecznie wybiją nam z głów inne poglądy niż te obowiązujące w partii pana prezesa. Obym się mylił, ale widzę duże podobieństwo do tego co się już przydarzyło innym narodom. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 11:59 Tylko że innym narodom, w trakcie polityce miłości, przydarzyły sie "nagle" zapaści finansowe (Węgry, Grecja, Irlandia, Portugalia ...), bo były prowadzone pod dyktando "poprawności politycznej". To ja już wolę opozycję, silną dzięki polityce twardej i niepopularnej prawdy, na co liberałów i lewicę wyraźnie nie stać. Toniemy pod dyktando "postępowych" hasełek Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 00:07 apodemik napisał: > Tylko że innym narodom, w trakcie polityce miłości, przydarzyły sie "nagle" zap > aści finansowe (Węgry, Grecja, Irlandia, Portugalia ...), bo były prowadzone po > d dyktando "poprawności politycznej". To ja już wolę opozycję, silną dzięki pol > ityce twardej i niepopularnej prawdy, na co liberałów i lewicę wyraźnie nie sta > ć. Toniemy pod dyktando "postępowych" hasełek Tylko jeżeli ta opozycja zamiast 3 mln. mieszkań zacznie budować pomniki, sypać kopce, zmieniać nazwy ulic i placów to raz,dwa znajdziemy się w kręgu państw, które wymieniłeś. Jeżeli tego nie widzisz to mi cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Idzie Grześ przez wieś i spotkał Jarusia. 08.04.11, 12:53 <Obawiam się,że po dojściu Jarosława Kaczyńskiego do władzy nie będzie już odwrotu.> Oni nawet z Grzesiem do spółki nie zdobędą większości... Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 11:56 Czy pani Jadwiga Kaczyńska uważa siebie za patriotkę? Przecież to hipokryzja najwyższego stopnia. Ona zdradziła swych towarzyszy broni z A.K., przeszła na stronę komuny, żyła za to wraz z mężem w tej komunie jak pączek w maśle i śmie dzisiaj mówić o patriotyźmie? Tylko ze względu na jej wiek nie używam ostrzejszych słów, ale proszę ją niech zamilknie. Tak będzie dla niej lepiej. Niech w geście pokutnym lepiej wychowa swoją wnuczkę i prawnuczki niż wychowała synów, zwłaszcza Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 12:14 Tragedię naszą polską jak wiele innych,przystoi uczcić modlitwą w ciszy i spokoju a nie wywieszaniem flag bo to jest głupie i nieprzyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
best.jagus Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi 1 08.04.11, 12:16 Nie warto skrzykiwać sąsiadów na sprzatanie parku, czy lasu. Lepiej zrobic bałagan na Krakowskim Przedmieściu i potem obrazac się, że ktos ten balagan sprząta.... Odpowiedz Link Zgłoś
gracjadwa Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 12:44 Pani Dominiko, ja także nie wywieszę flagi ani w pracy ani tym bardziej u mnie w domu. Dlaczego? Z tego samego powodu dla którego Pani tego nie zrobi. Pozdrawiam serdecznie - G. Odpowiedz Link Zgłoś
maria20 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi 1 08.04.11, 13:14 Dla mnie to już powiem, że dość tego wszystkiego na słowo Smoleńsk, PiS mam odruch wymiotny i chciała bym aby w TV było zero o Smoleńsku i o JPII Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 13:24 Czy jako naród jesteśmy skazani na nieustanną żałobę jak nie JP II,to jakiś Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
witkosia100 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 13:52 pani Wielowiejska-jak zwykle pani miesza-to nie święto narodowe-to pierwsza rocznica tragedii narodowej,i tak w gruncie rzeczy mało kogo pewno obchodzi, co pani kiedy zrobi ,czy nie zrobi,bywa pani denerwująco-żalosna! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 13:56 To nie była tragedia narodowa, to był wypadek lotniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 00:23 witkosia100 napisała: > pani Wielowiejska-jak zwykle pani miesza-to nie święto narodowe-to pierwsza roc > znica tragedii narodowej,i tak w gruncie rzeczy mało kogo pewno obchodzi, co p > ani kiedy zrobi ,czy nie zrobi,bywa pani denerwująco-żalosna! To ty jesteś żałosna. W rok po śmierci kończy się żałoba, tak przynajmniej jest w zwyczaju. Jak długo jeszcze będziemy częstowani starym kotletem zwanym Smoleńsk. " Poległy" bohater tej szopki naprawdę nic dobrego dla Polski nie zrobiŁ. Mogę uczcić śmierć niewinnych ludzi. Ale robić imprezę na cały kraj, nie mam zamiaru. Kretyńskie wyskoki Jara bardziej mnie śmieszą niż napawają do ciszy, należnej zmarłym. Czemu, do cholery, Jaro nie jedzie do Krakowa na grób brata i szwagierki. To chyba coś mówi. Czy ty chodzisz z kwiatami i zniczami na rynek swego miasta, by uczcić zmarłych z twego kręgu. Nie wydaje ci się, że coś tu jest nie tak. Pomyśl chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 14:02 Dziesiątego kwietnia zeszłego roku całkowicie spontanicznie, bez nakazów, sugestii czy podpowiedzi wywiesiłem polską flagę z kirem - bo taką czułem potrzebę. Nire zastanawiałem się nad tym czy będzie jakaś żałoba czy nie, co na to ktoś powie itd. I choć bardzo krytycznie oceniałem prezydenturę Lecha Kaczyńskiego - to uważałem że należy mu się ten hołd - jako Przydentowi Polski i jako człowiekowi - ode mnie - Polaka i człowieka. Dziś, po roku, jak widzę w jaki cyniczny i nikczemny soisób tę śmierć i tę tragedię wykorzystują polityczne hieny - tej flagi nie wywieszę. Bo hieny te cynicznie i nikczemnie zawłaszczają pojęcie patriotyzmu, tak jak cynicznie i nikczemnie pojęcie to zawłaszczali tzw. komuniści do roku 1989. Nie wywieszę flagi bo nie chcę utożsamiać się z tymi którzy tę flagę bezczeszczą 10. każdego miesiąca, bo ta flaga powinna łączyć a nie dzielić, bo nikczemne oskarżenia o zdradę legalnie i demokratycznie wybranych władz Polski budż we mnie protest czy wręcz odrazę. I nie chcę mieć nic wspólnego z łajdakami którzy o Premierze i Prezydencie mówią "okupanci" - i życzę im aby choć przez dzień zaznali prawdziwej okupacji z jej całą grozą, prześladowaniami i niepewnością jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 00:34 Swięta racja. Też mnie zabolała ta katastrofa. Jednak pisury skutecznie doprowadziły do tego, że dzisiaj myślę coć, czego ze względu na ofiary nie powiem. Zostawię to dla siebie. Nie dzielę ofiar na pis, sld, po. Zginęli ludzie. Przeraża mnie jedynie, że mówi się cały czas o jednej osobie a inni? To też ludzie. Ale co tam. Jaro próbuje wjechać do władzy depcząc pamięć reszty ofiar. Tak postępuje tylko szuja. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 14:14 Ale się lemingi rozgęgały Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 11.04.11, 09:55 A najbardziej jezry.krajewski. Odpowiedz Link Zgłoś
zwf PiSsanie... 08.04.11, 15:08 Chodzi mi o to, aby język butny Kłamał tak dobrze, jako kłamie głowa: A czasem był jak piołun gorzki, smutny, A czasem mętny jako ciecz PiSsowa, A czasem jak kazanie bałamutny, A czasem piękny jak Prezesa mowa... Aby omamił wszystkich For You mydłem. Blog nie prawdą ma pachnieć, a kadzidłem. W nim wszystko załgać, nasycić miernotą, Potem nasączyć nienawiścią cichą, Potem napełnić wodą PiSsu złotą, Potem nadętą polityków pychą, Potem go napchać kłamstwem i niecnotą, Potem gorzały dolać, by z zagrychą Wcisnąć ludowi, bo lud ciemny głupi, Kiedyś to kupił, to i teraz kupi... Uniwersalny słownik angielsko-polski piss [pɪs] vi wulg. szcz..., lać, sikać | n siki; to have a piss odlać się | int piss off! odpieprz się!; wulg. to be pissed off with sth być wku...onym (wkurzonym) na coś Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: PiSsanie... 08.04.11, 23:20 Nie chodzi mi o to, aby tuskomatoła mowa była tak przecudna jak Apollina głowa, lecz chodzi mi o to, aby każdy matoł tuska mowę miał jak gnida, pchła i pluskwa: plugawą, brudną, ohydną, kocią, gęsi. Mowę debila, gdy opity wódą rzęzi. Mowę cuchnącą gnojem i kałem, Mową z uryny, bo nią co dzień sikałem. Tubylczy słownik polsko-polski: PO - Pogięty Ochlapus. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: PiSsanie... 09.04.11, 00:42 ajakzupa napisał: > Nie chodzi mi o to, aby tuskomatoła mowa > była tak przecudna jak Apollina głowa, > lecz chodzi mi o to, aby każdy matoł tuska > mowę miał jak gnida, pchła i pluskwa: > plugawą, brudną, ohydną, kocią, gęsi. > Mowę debila, gdy opity wódą rzęzi. > Mowę cuchnącą gnojem i kałem, > Mową z uryny, bo nią co dzień sikałem. > > Tubylczy słownik polsko-polski: > PO - Pogięty Ochlapus. > > > Twoich kretyńskich wpisów nawet nie warto czytać. Jesteć katolikiem? Wątpię. Jedyny wniosek. AA. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa ja, d 09.04.11, 22:48 Ja, duchowy spadkobierca KPP, jestem z ciebie dumny, nerwus0. Odpowiedz Link Zgłoś
royal_pl Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi 1 08.04.11, 15:31 "Czas walki z hitleryzmem minął, czas PRL także." Problem tylko z tym, że o ile hitleryzm został rozliczony nikt nie rozliczył komunizmu. Tak jak nie byłoby wolnych i demokratycznych Niemiec bez denazyfikacji, tak nie będzie wolnej i demokratycznej Polski bez dekomunizacji. Nie może być tak, że w sadach wciąż orzekają i pełnią często bardzo wysokie funkcje sędziowie, którzy w PRL wydawali wyroki polityczne. Malo tego, ci ludzie szkolą kolejne pokolenia sędziów... Nie może być tak, że dziennikarzy, którzy do ostatka bronili PRL'u jak niepodległości, kreuje się teraz na mędrców i autorytety moralne. Nie może być tak, że dawni prominenci partyjni PZPR wystroili się w piórka demokratów i pouczają Polaków jak ma wyglądać wolność i demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi 1 08.04.11, 18:28 NIe może być tak, żeby w rządzie, który mienił się rządem odnowy moralnej, pierwszym bez związków z "komuną", wiceministrem sprawiedliwości był człowiek, który w PRL-u skazywał ludzi walczących z ówczesnym reżimem. Człowiek, który stał na czele tego rządu, skomromitował się na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
p407 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 17:02 Pani Dominiko, jest Pani trzezwo i rozsadnie myslacym czlowiekiem, tak jak ogromna wiekszosc spoleczenstwa. Ale mam pretensje do Was dziennikarzy za bezmyslne naglasnianie tych horendalnych idiotyzmow plynacych z chorych glow pisowskich i im podobnych. Gdybyscie solidarnie postawili zapore przeciwko sianiu zametu i nie publikowali tych pisowskich pomyj, sami by zaprzestali tych sabatow. Oni istnieja tylko przed kamerami i mikrofonami. Poza nimi umieraja smiercia naturalna. Doszlo do tego, ze na sam dzwiek slowa Smolensk, czlowiek dostaje odruchow wymiotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 erte2 - mam nadzieję, że staniesz przed sądem. 08.04.11, 18:21 Zobaczymy jeszcze, co zrobi prokurator. Może umorzy sprawę ze względu na niską szkodliwość społeczną. Gdybyś przedstawił groźby karalne komuś z "GW" lub TVN, to pewnie prokuratura zajęłaby się Tobą. Ale krytykom obecnego reżimu można grozić. Krytycy reżimu są przez wymiar sprawiedliwości traktowani jak obywatele drugiej kategorii. Świetnie to widać w przypadku działaczy Samoobrony, skazywanych za krytykę reżimu, czy Krzysztofa Wyszkowskiego, rujnowanego przez sądy za mówienie prawdy. W naszym kraju na prokuratorów, sądy i sprawiedliwość liczyć raczej nie można. Sprawiedliwości u nas nie ma od 75 lat. Rządzą polityczne bandy, którym służą prokuratorzy i sądy. Agora nie poda danych erte2. -----Original Message----- From: forum [forum@agora.pl] Sent: Friday, April 08, 2011 5:16 PM To: Jerzy Krajewski Subject: Re: Chcę złożyć w prokuraturze doniesienie o popełnieniu przestępstwa Witam, post naruszający regulamin został usunięty. Informacji o użytkownikach udzielamy tylko i wyłącznie na wniosek uprawnionych organów na potrzeby prowadzonych postępowań. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: erte2 - mam nadzieję, że staniesz przed sądem 08.04.11, 20:55 jerzykrajewski7 Widzę że twoim ulubionym zajęciem, wzorem prezesa, jest zbieranie haków. Czy wy inaczej nie umiecie ? Czy, również wzorem prezesa, w '82. chowałeś się za maminą spódnicą a dziś korzystasz z wolności wywalczonej przez innych (wyobtraź sobie że również przeze mnie) po to by nazywać legalne, demokratycznie wybrane władze Polski - okupantami ? Jak śmiesz w ogóle zabierać głos tylko po to żeby obrażać tych którzy ich wybrali - w tym również mnie ? Nie napiszę po raz trzeci na co zasługujesz nie dlatego żebym się bał twoich żałosnych popiskiwań, ale dlatego żeby tego znów nie usunięto. A jeśli podasz swój adres - z chęcią ci prześlę swoje dane osobowe - bo z chęcią udowodnię ci że nie można bezkarnie nazywać polskich najwyższych urzędników okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Mój adres 08.04.11, 23:17 Jerzy Krajewski ul. Świerkowa 2 A 05-270 Marki jerzy.krajewski@europejskafirma.pl Proszę o Pan dane, bym je mógł podać prokuraturze. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Okupanci - to tylko opinia 08.04.11, 23:25 Jeszcze mam prawo do wyrażania opinii o stosunkach panującyh w moim kraju. Mam prawo demokratycznie wybrane władze okreslać mianem okupanci, gdy zachowują się, jak okupanci. To nie jest przestępstwo. Groźby karalne to jest przestępstwo dokładnie opisane w Kodeksie karnym. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
leming_bury Re: Okupanci - to tylko opinia 09.04.11, 00:22 Szanowny Panie Krajewski, Pisze Pan: "Mam prawo demokratycznie wybrane władze okreslać mianem okupanci, gdy zachowują się, jak okupanci. To nie jest przestępstwo. " Być może, w sensie prawnym, przestępstwem to nie jest. Grzeszy Pan jednak przeciwko ojczystemu językowi i ojczystej historii: 1. jak można nazywać okupantem demokratycznie wybrane władze - to jest grzech przeciwko stronie logiczno-znaczeniowej naszego języka, wstyd dla patrioty. 2. "gdy zachowują się, jak okupanci" - nie wiem czy Pan coś wie o tym jak zachowują się okupanci w okupywanym kraju, być może powinien Pan na pewien czas zaprzestać pisania a zająć się lekturą literatury wspomnieniowej z okresu drugiej wojny światowej? Z wyrazami szacunku i sympatii, mimo różnic, LB Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Okupanci - to tylko opinia 09.04.11, 00:56 jerzykrajewski7 napisał: > > Jeszcze mam prawo do wyrażania opinii o stosunkach panującyh w moim kraju. > > Mam prawo demokratycznie wybrane władze okreslać mianem okupanci, gdy zachowują > się, jak okupanci. > > To nie jest przestępstwo. > > Groźby karalne to jest przestępstwo dokładnie opisane w Kodeksie karnym. > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski O kurde, jakbym Jara słyszał. " W moim kraju ". Koleś, masz takie same objawy jak Jaro. Chcesz też mój adres? Bo zauważyłem, że głupowatość to twoja zaleta. Tylko ciekawe jak masz zamiar postawić mnie przed sądem. Johnny Mevin Lord Sydney Street. NAURU Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Okupanci - to tylko opinia 09.04.11, 01:00 Nie podałem numeru domu, my tu się wszyscy znamy. Wystarczy, że napiszesz Johnny Poland. Każdy mnie tu zna. W końcu jest nas tylko 13 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Mama jest niedobla, każe mi szalik zakładać... 09.04.11, 11:22 <Mam prawo demokratycznie wybrane władze okreslać mianem okupanci, gdy zachowują się, jak okupanci. To nie jest przestępstwo.> To jest postawa przedszkolaka. "Mama jest niedobla, każe mi szalik zakładać albo kaszkę zjeść". A gdy tylko mama zniknie za rogiem - to w bek. Masz człowieku inną rozsądną propozycje na ustrój w kraju, poza demokracją? Bo demokracja ci najwyraźniej nie pasuje. Przedstaw ją otwarcie, można podyskutować. Tylko bez przedszkolaka Jarusia i jego IV RP, jeśli łaska. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 W Polsce nie ma demokracji i sprawiedliwości 09.04.11, 13:23 Jest ustrój postkomunistyczny. Od czasów PRL zmiany są niewielkie. W wojsku, policji, służbach specjalnych, sądach, prokuratorze, adwokaturze, mediach, szkołach wyższych, średnich i podstawowych na kierowniczych stanowiskach są głównie peerelowscy ludzie. Cały system działa podobnie jak w PRL. Wszystko służy politycznej bandzie, która akurat rządzi. Do demokracji jest bardzo daleko. Wydaje mi się, że głosy w wyborach liczone są uczciwie, ale pewności nie mam. Opozycja pozasystemowa, tak jak w PRL, zwalczana jest bezwzględnie. Przeciw niej działają służby specjalne, co widać było przy wykańczaniu Samoobrony. Przeciw Samoobronie działają również prokuratura i sądy. Wyroki przeciw niej są jawnie niesprawiedliwe, jak w PRL. Sprawa młodego historyka Pawła Zyzaka pokazuje, że prześladowani są naukowcy, którzy odważą się przedstawić prawdziwą wersję historii. Jak w PRL. Rząd nasłał kontrolę na Uniwersytet Jagielloński, w którym powstała praca magisterska Pawła Zyzaka. Jak w PRL. Ostatni wykrok skazujący Krzysztofa Wyszkowskiego za powiedzenie prawdy o Lechu Wałęsie, skompromitował kolejny raz wymiar sprawiedliwości w Polsce. Nie ma w naszym kraju ani demokracji, ani sprawiedliwości. Żyjemy w bagnie moralnym od 85 lat. I w nim umrzemy. Bo znikąd ratunku dla nas. PiS też jest zakłamane. SLD siedzi w kłamstwach po uszy. A PSL jest za słabe. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Ostatni wykrok? 09.04.11, 13:48 <Ostatni wykrok skazujący Krzysztofa Wyszkowskiego za powiedzenie prawdy o Lechu Wałęsie, skompromitował kolejny raz wymiar sprawiedliwości w Polsce.> Może to nie była prawda o Lechu Wałęsie, nie przemknęło ci przez głowę? Żałosna lista skarg i kłamstw, na które nie warto odpowiadać, bo są tak oczywiste. Słyszymy je cały czas z ust prezesa.... Żadnej pozytywnej propozycji... chyba nie przystoi Gepardom Biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
leming_bury Współczuję Panu serdecznie 09.04.11, 13:59 Wyjechałem przed laty z PRL a wracam właśnie do Polski. I dobrze mi tutaj. A Panu naprawdę współczuję, to musi być straszne mieszkać w okupowanym kraju, w takim straszliwym bagnie moralnym. Proponuję emigrację, przynajmniej wewnętrzną. Niech Pan mniej pisze (żeby się temu strasznemu okupantowi nie narazić) a więcej czyta. Ponawiam wcześniejszą sugestię, dot literatury wspomnieniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Coraz częściej myślę o emigracji wewnętrznej 10.04.11, 02:11 Bo zakłamane łobuzy są bardzo mocne. Jak zwykle w naszym nieszczęśliwym kraju. Prawda o nim jest okropna. Elity są zakłamane i zdemoralizowane. W polityce nie widzę nawet jednego uczciwego przywódcy. Większość to lobbyści globalkoncernów. Nawet Jarosław Kaczyński broni ostatnio interesów właścicieli Powszechnych Towarzystw Emerytalnych. Wszyscy przez ostanie 20 lat skompromitowali się. Doprowadzili kraj na skraj bankructwa. Wstyd mi przed własnym dziećmi, że zostawię im państwowe długi do spłacenia. Sam nie mam kredytów, ani moje gospodarstwo domowe, ani firma. Tak jak nauczyłem się od ojca, staram się zawsze mieć rezerwy finansowe na czarną godzinę. Ojciec zawsze miał pieniądze i ja je mam. A nasi politycy narobili 700 mld zł jawnego długu i 2 biliony złotych długu ukrytego. Stworzyli zakłamane państwo, opresyjne. Do walki z krytykami reżimu zaprzęgli służby specjalne, prokuraturę i sądy. Ostatni wyrok skazujący Krzysztofa Wyszkowskiego na zapłacenia 400 tys. zł na przeprosiny Lecha Wałęsy w telewizjach, kompromituje do końca nasz wymiar sprawiedliwości. Prawda jest taka, że Lech Wałęsa od końca lat 60. współpracował z milicją i komunistycznymi służbami specjalnymi. Współpracował dobrowolnie dla pieniędzy. Jeszcze dwa lata temu uważałem, że Lech Wałęsa powinien znowu być prezydentem. Fakty, które ujawnił Paweł Zyzak, stawiają jednak Wałęsa w tak złym świetle, że straciłem resztki sympatii dla niego. A najgorszy był atak na Zyzaka. Znalazł się młody, odważny mężczyzna, który napisał jak było naprawdę, i został zgnojony przez media, rząd, lokalną społeczność. Nikt go ze strachu przed represjami nie chciał zatrudnić. Dobry historyk pracował jako magazynier w markecie. Tak jak za komuny, np. w Czechach, gdy opozycyjni literaci pracę mogli znaleźć jako palacze w kotłowniach. A teraz ten wyrok skazujący Wyszkowskiego, wyrok wdeptujący Wyszkowskiego w ziemię, pozbawiający go majątku. To ma odstraszać inne osoby przed szukaniem prawdy o Wałęsie. To jest jawne zastraszanie Ten reżim opiera się na strachu i kłamstwie. Tusk ostatnio zdobył u mnie trochę punktów za walkę o obniżenie składki do OFE. I w sumie brak dużych błędów w zarządzaniu kryzysem. Długi rosły mu automatycznie według zasad ustalonych przez poprzedników. Ale deficyt finansów publicznych na poziomie 8 proc. PKB przez dwa lata to jest jednak katastrofa. Na tle obecnego rządu działania rządu Leszka Milera wyglądają bardzo odpowiedzialnie. Miałem nadzieję, że przy nowelizacji ustawy o OFE politycy dadzą ubezpieczonym prawo wyboru ZUS czy OFE i obniżą opłaty pobierane przez PTE. Ale żaden z tych moich postulatów nie został zrealizowany. Nie dość, że mój kraj jest bagnem moralnym, to jeszcze grozi mu bankructwo. O groźbie bankructwa piszę od 2008 r., o bagnie moralnym od kilku tygodni. I każdy tydzień upewnia mnie w przekonaniu, że to bagno moralne jest, a nawet rozrasta się. Lech Wałęsa staje się dla mnie coraz bardziej żałosny. Tak jak jego obrońcy. I obrońcy Wojciecha Jaruzelskiego, który ma na rękach krew niewinnych ludzi zabitych z premedytacją przez jego żołnierzy w grudniu 1970 r. Jednym z ważniejszych obrońców Jaruzelskiego w marcu 2011 r. okazał się Lech Wałęsa. Jestem przekonany, że Lech Wałęsa nigdy nie zarwał współpracy z komunistycznymi służbami specjalnymi, że do tej pory służy ich szefowi Jaruzelskiemu, którego szefów trzeba szukać w Moskwie. Prawda o stosunkach panujących w Polsce jest okropna. Dlatego Zyzak został tak brutalnie potraktowany za jej odkrywanie. Siły zła i kłamstwa panują w naszej przestrzeni publicznej. Pewnie i mnie zmuszą do emigracji. Paweł Zyzak już wyemigrował do USA. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
leming_bury W Pańskiej wyliczance, Panie Jerzy, jeden 10.04.11, 22:19 pozytywny punkt - Zyzak wyemigrował do USA. Teraz kolej na posła Dawida Jackiewicza, mam nadzieję, że po najbliższych wyborach nic nie stanie na przeszkodzie aby i on wyemigrował. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Warto było? 09.04.11, 11:03 Napije się człowiek z rana, głupstw narobi, narozrabia, powypisuje głupoty na forum, ośmieszy się publicznie - a potem wytrzeźwieje - i wstyd. Chociaż naród wybaczy, zawsze wyrozumiały był dla pijaków i odmieńców. Bo jest nadzieja, że pijak w końcu wytrzeźwieje. Gorzej, gdy jak generał Błasik już nie zdąży wytrzeźwieć, a jego ułańskie fasony do dziś czkawka się odbijają 10-go każdego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 18:24 Świetnie napisane, pani Dominiko! Sama bym tego lepiej nie ujęła. Zgadzam się z każdym słowem. Szkoda tylko, że dla tych staruszków z Krakowskiego Przedmieścia patriotyzm to nie jest sprzątanie śmieci w okolicy, czy sadzenie drzewek dla przyszłych pokoleń, ale tłuczenie parasolkami kamer TVN-u czy też tropienie żydów w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Sam Obama pochylił czoła 08.04.11, 18:48 przed smoleńską tragedią... www.rp.pl/artykul/640030_Obama-o-Smolensku---Zdjecia-wraku-zlamaly-serca-.html a Pani Wielowiejska wciąż rozsiewa ploteczki, o Kaczyńskim zmuszającym pilotów do lądowania. Pani Wielowiejska, Pani zdaje się być mądrą kobietą, zna Pani z pewnością zdanie Józefa Goebbelsa o tysiąckrotnie powtarzanym kłamstwie. To co Pani robi to współudział w zbrodni, zbrodni zakłamania, tej samej, w której uczestniczyło PRL ukrywające prawdę o Katyniu. Pani nie wywiesi flagi nie dlatego by nie solidaryzować się z PiSem, Pani nie jest Polką po prostu. A co do awanturki z Gruzją to Kaczyński robił to co powinien, walczył o polskie wpływy na wschodzie. O to by wyrwać z rosyjskich łap to co się da, by odepchnąć ich wpływy jak daleko się tylko da od naszej granicy. Myślę, że Pani to rozumie, ale wierszówka Wyborczej jest dobra, a i prestiż przynależności do Salonu robi swoje. Smacznego zatem, miłej konsumpcji! Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski gdzie ta chorągiewka...a dlaczego biało-czerwona? 09.04.11, 11:35 Obama serdecznie się pośmiał podczas partyjki golfa: "- Co? Samolot prezydencki się rozbił? Co takiego? Wpuścili pijanego generała do kokpitu samolotu, a ten wleciał w drzewo...Ile? 96? I oni jeszcze chcą, żeby im tarczę antyrakietową dać... no naprawdę, świetny kawal... caddie, daj no żelazna dziewiątkę... a może jeszcze bombę atomowa im dac... gó... chłopu nie zegarek...no dobry kawał...gdzie ta chorągiewka...a dlaczego biało-czerwona... co? prezent od madame Fotygi? No to do dziury, myszko..." Odpowiedz Link Zgłoś
nurotgazeta Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 18:53 I tu jest pies pogrzebany. Kiedy sie Pani urodzila? Ja nie wchodze w detale typu, kto co powiedzial i jak sie to ma do pojecia patriotyzmu w wydaniu Pani pokolenia, bo w tym miejscu sie roznimy. Ja jestem z pokolenia, ktore przygotowalo Pani grunt do swobodnej i wolnej publicznej wypowiedzi. Nie bede tez z Pania podejmowal dyskusji merytorycznej, bo nie mam takiej szansy. Chce tylko powiedziec, ze w tej "pokoleniowej gonitwie" o nowe pojecie patriotyzmu, nastepnym etapem bedzie wynarodowienie, bo tak raczycie Panstwo wyjalawiac nastepne pokolenie... Gratuluje. Ja zrobilem co do mnie nalezalo i mam czyste sumienie. Co z ta wolnoscia zrobicie to juz Wasz problem. Sama Pani widzi, ze powoduje Pani glosy o szukaniu patriotyzmu na miare XXI wieku. (?) Pamietam jak w latach 60-tych propagowalo sie nowy kodeks moralny w oparciu o "sumienie socjalistyczne". Pozdrawiam. Adam Nurot Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 21:13 nurotgazeta Panie Adamie - dlaczego zawłaszcza Pan pojęcie patriotyzmu ? Dlaczego uważa Pan że jedynym dopuszczalnym rodzajem ? gatunkiem ? typem ? patriotyzmu jest tylko i wyłącznie Pański ? Chwali się Pan żewalczył Pan o coś zupełnie innego niż choćby ja. należy do pokolenia które przygotowywało grunt do swobodnej wypowiedzi pani Dominiki - i zdanie dalej chce ją Pan tego prawa pozbawić ? To znaczy że albo nie rozumiał Pan wtedy o co walczy, albo walczył Pan o coś zupełnie innego niż ja i wielu innych z pokolenia dzisiejszych sześćdziesięcioparolatków. Panie Adamie - dziś naprawdę nie trzeba już walczyć o wolną Polskę z karabinem, wyrwanym z bruku kamieniem czy choćby powielaczem - dziś tę wolną Polskę już sobie załatwiliśmy. A jeśli już ją mamy - to możemy spierać się jak nią zarządzać, możemy wytykać sobie błędy czy nieudolność. Ale dzisiejszy patriotyzm nie polega (może lepiej: nie plega tylko) na deklaracjach o miłości do Ojczyzny, na śpiewaniu hymnu i wymachiwanu flagą narodową przty każnej okazji (a nawet bez niej) ale przede wszystkim na mądrym korzystaniu z wywalczonej (zapewne i przez Pana ) wolności i swobody. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 @adam nurot 09.04.11, 01:11 Interesuje mnie jedno zagadnienie. Czy w/g pana mam prawo nazywać się patriotą, kiedy w stanie wojennym dostałem paszport w jedną stronę. Za Solidarność i Polskę. I czy mają prawo obrażać mnie gnojki, które nie mają pojęcia o tym jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
erudyta Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 19:02 Najbardziej charakterystyczny sposób myślenia dla tej formacji przedstawiła Jadwiga Kaczyńska w filmie Anity Gargas "10.04.10": "Ludzie chcieliby żyć za wszelką cenę, zdobywać pieniądze, mieszkania. Ludzie zapomnieli, że istnieje coś takiego jak patriotyzm, miłość do ojczyzny, która każe robić rzeczy niebezpieczne, takie, które się nie podobają" Jasne jak ma się niezłą emeryturę, apartament na Żoliborzu i synka który co miesiąc na konto przelewa 10.000 zł można pieprzyć o patriotyzmie. Zombi to kobieta, po prostu zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae @ aekielski 08.04.11, 23:34 Autor: aekielski 08.04.11, 11:46 Boję się o przyszłość Polski. Moje obawy związane są z łatwością z jaką Jarosław Kaczyński buduje opozycję wobec Polski i Polaków. Niewielka stosunkowo grupa ludzi jest w stanie zapanować nad znaczną częścią narodu. Obawiam się,że po dojściu Jarosława Kaczyńskiego do władzy nie będzie już odwrotu. Bojówki organizowane przez niego skutecznie wybiją nam z głów inne poglądy niż te obowiązujące w partii pana prezesa. Obym się mylił, ale widzę duże podobieństwo do tego co się już przydarzyło innym narodom. ____________________________________________________________________________ DOKLADNIE ! A dodaj do tego te marsze z pochodniami..istny 1933 ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: @ aekielski 08.04.11, 23:52 Dziwne, po raz pierwszy aekielski masz całkowitą rację. Tak trzymaj. Masz u mnie plus. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 08.04.11, 23:49 A co to za okazja? 1 Maja czy co? To za jakieś trzy tygodnie. Przyjdzie cieć i będę miał przerąbane. Wieszać czy nie wieszać, oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
e.greyssen Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 01:42 Z wielka przyjemnoscia i satysfakcja czytalam Pani artykul! Ze znacznie mniejsza niektore wpisy czytelnikow... Coz, nie wszyscy musza myslec tak samo, tylko przykre, ze szczycac sie odmienna opinia, uciekaja sie od niezasluzonych epitetow i wyzwisk. Chociaz...moze to i dobrze: przynajmniej wiadomo jakiego autorymentu obywatele sprzyja wywieszaniu flag z okazji nieszczesliwej smierci ofiar czyjejs glupoty i niedopatrzenia obowiazkow! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 02:17 e.greyssen napisała: > Z wielka przyjemnoscia i satysfakcja czytalam Pani artykul! > Ze znacznie mniejsza niektore wpisy czytelnikow... > Coz, nie wszyscy musza myslec tak samo, tylko przykre, ze szczycac sie odmienna > opinia, uciekaja sie od niezasluzonych epitetow i wyzwisk. > Chociaz...moze to i dobrze: przynajmniej wiadomo jakiego autorymentu obywatele > sprzyja wywieszaniu flag z okazji nieszczesliwej smierci ofiar czyjejs glupoty > i niedopatrzenia obowiazkow! Szanowna Pani. Jednego nie rozumię i Pani chyba też. Dlaczego z Polski robi się cmentarz? Cmentarz jednej ofiary. Gdybym był z dżunglii pomyślałbym, że ten samolot leciał z jedynym Polakiem. Dalej, gdybym wierzył w durnoty braciszka , zwariowałbym. Gdybym był bratem, zwyczajnie pojechałbym na grób, a nie robił cyrku. Dziwne, że rodziny ofiar tej głupiej katastrofy ciut inaczej to widzą. Poza durniami typu Melak. Rodzinom ofiar serdeczne współczucie. Ciśnie się pytanie. Po co? Po co te śmierci? Wy, rodziny tych, którzy zginęli na życzenie KACZOROW nie pozwólcie dalej na takie traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Wywieszać flagę w rocznice "morderstwa" Blidy 09.04.11, 02:08 Hahahaha, cyngielki cyngielki. Sprawa cichnie przez jakiś tam samolocik. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Wywieszać flagę w rocznice "morderstwa" Blidy 09.04.11, 02:24 Nie bardzo rozumię. Możesz dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leming_bury Re: Wywieszać flagę w rocznice "morderstwa" Blidy 09.04.11, 14:12 nerwus0 napisał: > Nie bardzo rozumię. Możesz dokładniej. Nie może. To "ltd" w jego nicku znaczy "ograniczony" Odpowiedz Link Zgłoś
wiesscar Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 02:21 o niech pani nie wywiesza, michnikowcy raczej polskiej flagi nie lubia wiec nawet mnie to nie dziwi, tylko po co sie tym afiszowac? czytelnicy GW bez czytania wiedza ze maja prikaz by nie wywieszac, ja nie pisze w gazecie artykulu na ten temat bo po pierwsze wywieszam, a po drugie nie ideologizuje, owszem zachecam internautow by wywiesili ale z odruchu patriotyzmu w sercu, poniewaz patriotyzm michnikowcow jest patriotyzmem inaczej czyli kosmopolityzmem wlaciwie to pewnie by wywiesili flage Izraela albo ONZ albo UE, wiec moze to dobrze ze nie wywieszaja Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 02:39 Nie generalizuj. Flaga Polski, barwy narodowe to nie produkt przetargu politycznego. Tak samo Katyń. Tam zginął mój dziadek. I nie życzę sobie, by ktoś używał Katynia dla siebie. Może dziwi cię, że tak piszę. Boli mnie, że wy nic nie rozumiecie. Nic a nic. Tylko dopier....... komuś. A gdyby tobie, tobie przystawiono pistolet do głowy? Smierć w oczach. Lepej zamknij pyszczek, dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesscar Re: Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 09:50 no i zdenerwowala pani nerwus0 zgadzam sie z twoim wpisem tylko nie wiem dlaczego podpiales sie pod moj wpis pod tekst glowny sie podepnij, Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Dlaczego nie wywieszę biało-czerwonej flagi? 09.04.11, 02:53 Bo flagę wiesza się na znak zwycięstwa, a w tym przypadku.... Odpowiedz Link Zgłoś