Dodaj do ulubionych

Ruch groźnej nadziei

15.04.11, 08:28
Dziękuję Panie Waldemarze za ten artykuł. Całkowicie się z Panem zgadzam.
Obserwuj wątek
    • ar.co Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 10:05
      Ładna zwłaszcza końcówka. Tomorrow belongs to me...
    • joseph.007 Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 11:12
      Mam dla autora wieści stokroć bardziej alarmujące: otóż groźny spisek faszystowski uwił sobie gniazdo w samym sercu Rzeczypospolitej. Nie gdzie indziej, a w gmachu Sejmu przechowywany jest pod kluczem egzemplarz tekstu programowego zatytułowany "Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej", w którym słowo "Naród" (pisane, a jakże, wielka literą) powtarza się nawet i po kilka razy na każdej stronie; osobliwie w pierwszych rozdziałach. I w dodatku niemal cała poświęcona jest temu, w jaki sposób zdobywać i utrzymywać władzę nad społeczeństwem...

Przykro, że kolejny człowiek skądinąd inteligentny okazuje się należeć do odmiany homo sapiens, której automatycznie wyłącza się umiejętność logicznego myślenia w zetknięciu z nie lubianymi ludźmi lub tematami. Udowadnianie faszystowskiego charakteru dokumentów na podstawie matematycznej analizy częstości występowania w nich słów "prezes" i "naród" jest bowiem cokolwiek jakby ze snu pijanego szaleńca; w ten sposób niechybnie można by udowodnić, że np. dowolna publikacja z dziedziny ekonomii politycznej została napisana przez fetyszystów seksualnych, skoro naszpikowana jest zwrotami w rodzaju "wykorzystane pozycje", "podniesienie stopy", "właściwe organy", "zaspakajanie konsumentów", "wzrost potencjalny", "akt erekcyjny" czy zgoła "stosunki dwustronne". Zaś jeśli miarą czyjegoś sfaszyzowania miałaby być zdolność do gromadzenia zasłuchanych i rozentuzjazmowanych tłumów, to niniejszym pragnę zwrócić uwagę odnośnych władz na tę próbę nazistowskiego puczu w sercu dawnej stolicy Polski:
      www.e-krakow.com/e-krakow/festiwal-kultury-zydowskiej
      ;)
      • gnom_opluwacz Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:21
        Brawo!
      • pn-ski Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:35
        Jeżeli jest tak jak piszesz, to należałoby może zmienić zapisy w konstytucji. Jej jezyk jest archaiczny. Jest to przeżytek myślenia z czasów niewoli. Jak psalm 137 ("Nad rzekami Babilonu, tamesmy siedzieli i płakali, wspominając na Syjon"). Archaiczny, czcigodny zabytek. Słowa hymnu o "złączeniu się z Narodem" takoż. Czujemy do niego szacunek i sentyment. Nie maja jednak nic wspólnego z obecną rzeczywistością, z Europą otwartych granic, Europą państw bezwyznaniowych, swobodą poruszania się i wyboru miejsca zamieszkania.
        Nacjonalizm Kaczyńskiego jest śmieszny, ale groźny. Ja tu widzę początek ruchu, takiego samego jak ten, który podpalił świat w latach 30-tych XX wieku i pochłonął 50 milionów ofiar. Mam nadzieje, ze uda sie go zastopować w porę.

Żarty ze społeczności żydowskiej są fajne, jak dotyczą innych. Rozejrzyj się wokół siebie, zobacz ile w "elitach" PiS-u jest osób o pochodzeniu żydowskim, z szefem na czele. Może im być przykro, ze nabijasz się z przedstawicieli tej niegdyś 6-cio milionowej grupy, w większości wymordowanej przez innych nacjonalistów.
        • joseph.007 Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 13:04
          pn-ski napisał:

> Jeżeli jest tak jak piszesz, to należałoby może zmienić zapisy w konstytucji. J
          > ej jezyk jest archaiczny.

A może to raczej twój jest anachroniczny...? Historia uczy, iż narody nie przestają istnieć od tego, że nie wolno o nich mówić.

> Słowa hymnu o "złączeniu się z Narodem" tako
          > ż. Czujemy do niego szacunek i sentyment. Nie maja jednak nic wspólnego z obecn
          > ą rzeczywistością, z Europą otwartych granic, Europą państw bezwyznaniowych, sw
          > obodą poruszania się i wyboru miejsca zamieszkania.

Otwarcie granic i świeckość państw - skądinąd bardzo rozsądne pomysły - nie mają nic wspólnego z istnieniem ani nieistnieniem narodów. Wskaż mi proszę jakieś europejskie państwo, w którym słowo "naród" uważa się za anachroniczne i usuwa z dokumentów urzędowych.

> Nacjonalizm Kaczyńskiego jest śmieszny, ale groźny. Ja tu widzę początek ruchu,
          > takiego samego jak ten, który podpalił świat w latach 30-tych XX wieku i pochł
          > onął 50 milionów ofiar. Mam nadzieje, ze uda sie go zastopować w porę.

Ja zaś widzę osobliwą odmianę odruchu Pawłowa: "antyfaszystowski" ślinotok na widok każdego, kogo poglądy odchylają się choćby o milimetr od "jedynie słusznych". Porównywanie Kaczora do Hitlera ma podobny sens i jest równie smaczne, co dostrzeganie Stalina np. w Palikocie.

> Żarty ze społeczności żydowskiej są fajne, jak dotyczą innych.(...)

Sumiennie przejrzałem jeszcze raz własne posty i nigdzie w nich nie dostrzegłem nabijania się ze społeczności żydowskiej. Nabijałem się jedynie personalnie z pana Kuczyńskiego, a nie z jego narodowości, której zresztą nie znam i nic mnie ona nie obchodzi.
          • marco-wr Panowie K. i H. 15.04.11, 21:46
            Re: "Porównywanie Kaczora do Hitlera ma podobny sens i jest równie smaczne, co d
            > ostrzeganie Stalina np. w Palikocie. "

Otóż swego czasu (gdzieś na początku 2006go) w naszej TVP pokazano amerykański dokument pt. Psychologiczny profil Hitlera (czy jakoś tak), w którym referowano raport przygotowany dla rządu USA podczas wojny. W podsumowaniu tegoż raportu psychologowie n.p. przewidzieli, że H. popełni raczej samobójstwo, niż da się pojmać.

A podkreślali 3 charakterystyczne cechy tegoż osobnika:
            - bardzo silny związek z matką przy wymazaniu istnienia ojca
            - niezdolność do normalnych zachowań seksualnych
            - przenoszenie (w sensie mechanizmu psychologicznego) na inne grupy ludzi (tu: żydów) własnych wad (agresywności, nietolerancji itp)

No i tak mi się wtedy skojarzyło: ja to skądś znam!
            • pn-ski Re: Panowie K. i H. 15.04.11, 23:20
              Otóż swego czasu (gdzieś na początku 2006go) w naszej TVP pokazano amerykański
              > dokument pt. Psychologiczny profil Hitlera (czy jakoś tak), w którym referowano
              > raport przygotowany dla rządu USA podczas wojny. W podsumowaniu tegoż raportu
              > psychologowie n.p. przewidzieli, że H. popełni raczej samobójstwo, niż da się p
              > ojmać.
              >
              > A podkreślali 3 charakterystyczne cechy tegoż osobnika:
              > - bardzo silny związek z matką przy wymazaniu istnienia ojca
              > - niezdolność do normalnych zachowań seksualnych
              > - przenoszenie ... na inne grupy ludzi ...własnych wad ...

Musze przyznać, ze tez mi to coś przypomina... chyba tego gościa gdzieś widziałem...
          • pn-ski Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 22:35
            <A może to raczej twój jest anachroniczny...? Historia uczy, iż narody nie przestają istnieć od tego, że nie wolno o nich mówić.>

Z historii to wiemy przede wszystkim, do czego można użyć się pojęcia "naród". Znamy z historii hasło "ein Folk, ein Reich, ein Fuhrer!". Jeden naród, jedna rzesza, jeden wódz. Konsekwencja było największe w dziejach ludobójstwo, (przy którym Katyń to mały pikuś), w ramach oczyszczania "narodu" z elementów obcych, jak również zdobywania przestrzeni życiowej dla przyszłych pokoleń tego "narodu". Oczywiście, poprzez podbijanie kolejnych sąsiadujących państw. Skutek - wojna światowa.
            Osobiście uważam, ze słowo "naród" w konstytucji państwa nie powinno figurować, zastąpione powinno być np. słowem "społeczeństwo" albo "obywatele". "Naród" jest to słowo - wytrych, którym każde łajdactwo można usprawiedliwić.

Następne komentarze pominę, bo są bez sensu. Albo kpisz, albo o drogę pytasz. Pies Pawłowa nic tu nie ma do rzeczy.

Porównania Festiwalu Kultury Żydowskiej do zjazdu nazistów tez dalej nie komentuje.
        • gnom_opluwacz Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 13:31
          Lemingowie umiłowani, czy Wy naprawdę nic nie czytacie, w Europie nie bywacie, tylko w tych swoich norkach siedzicie?
          Nie ma narodów? No to proszbardzo, spróbuj dostać niemieckie obywatelstwo, tak z marszu. Albo szwajcarskie. Albo norweskie. Nie istnieją państwa narodowe? To ciekawe czemu Francja robi wiele, by likwidować autonomiczne ciągoty Korsyki. No, ale jesli ktoś nie odróżnia substancji od akcydensów, to może rzeczywiście zasługuje, by wierzyć w bajędy o "otwartej Europie".

Nacjonalizm Kaczyńskiego? Jaki, kurde nacjonalizm? Że raz powiedział, że naród śląski nie istnieje? Fakt, straszny nacjonalista. Normalnie - Adolf Hitler II.

Nawiasem mówiąc, jest to dość ciekawy paradoks. Jak rozumiem, mówienie o nieistnieniu jakiegoś narodu czyni człowieka nacjonalistą. Rozumiem więc, że kiedy mówię o nieistnieniu Allaha, staję się automatycznie deistą. Kiedy mówię o nieistnieniu horoskopów, staję się automatycznie wróżbitą. Etc. etc.
          Co więcej: jeśli mówię o tym, że naród śląski ISTNIEJE - nie staję się nacjonalistą, tylko... hmmm... właściwie nie wiem, na dobrą sprawę stwierdzenie, że istnieje naród a ja się z nim identyfikuję jest jakąś-tam potencjalną bazą do nacjonalizmu właśnie.

Wot, logika. Nie pojmiesz na trzeźwo. Ale po co pojmować, Gazeta objaśni wszystko.
          • pn-ski Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 22:55
            <Nie ma narodów? No to proszbardzo, spróbuj dostać niemieckie obywatelstwo, tak z marszu. Albo szwajcarskie. Albo norweskie. Nie istnieją państwa narodowe? To ciekawe czemu Francja robi wiele, by likwidować autonomiczne ciągoty Korsyki.>

Mieszkałem w Europie zachodniej dwadzieścia lat, bez żadnej potrzeby zmiany polskiego paszportu na inny. Zmiana obywatelstwa nie była mi do niczego potrzebna. Dopiero parę lat temu, gdy zachciało mi się odwiedzić USA, naszego ukochanego sojusznika, do którego modlą się o pomoc tłumy na Krakowskim Przedmieściu, okazało się, ze Polaków oni tam nie za bardzo chcą. Załatwianie wizy wyglądało na kilkomiesięczną drogę przez mękę. Wtedy wystąpiłem o szwedzki paszport. Jedna wizyta na policji, po tygodniu miałem paszport, który upoważniał mnie do wjazdu bez wizy do USA. Nikt mnie nigdzie o narodowość nie pytał. Pojecie obywatelstwa zupełnie wystarcza (chyba ze planujemy jakieś łajdactwo).
    • yago1234 Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:16
      Panie Waldemarze

czy to prawda ze Pan lubi pięćcią wygrażać telewizorowi ? Jeśli tak to jestem pełen uznania. Wow !
    • yago1234 Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:18
      ale poza tym trochę myślisz samodzielnie, tak ? Czy wystarczy, że za Ciebie mysli Pan Waldemar ? Też bym tak chciał, naprawdę nie musiał bym się wysilać. Luz bluz
    • jacmenos miałem sen 15.04.11, 12:22
      miałem sen : obudziłem się w kraju rządzonym przez PIS i Kaczyńskiego . Ogłoszono program budowy TYSIĄCLETNIEJ IV POLSKI .
      • yago1234 Re: miałem sen 15.04.11, 12:24
        A u rodziny jak, wszystko dobrze ?
      • joseph.007 Re: miałem sen 15.04.11, 12:25
        Mój sen o rybie jest snem erotycznym.
        Yossarian
    • pis_busters Trybunał Norymberski trzeba powołać już dziś 15.04.11, 12:30
      Trybunał Norymberski trzeba powołać już dziś zanim setki tysięcy ludzi straci życie przez szalonego "wodza". Trzeba postawić przed nim Kłamczyńskiego i jego najwierniejszych akolitów-kadydatów na gruppenfuehrerów. Oni za kilka lat tłumaczyliby się, że tylko wypełniali rozkazy "wodza" i są niewinni !
    • uj_w_upe Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:30
      kaczynski niesiolowski i pan jest jestescie bardzo podobnymi ludzmi. autorytarnymi, z klapami na oczach, przesiaknieci nienawiscia. pan chce zniechecic do kaczynskiego? to groteska.
    • para-lela Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:43
      ajwaj
    • ajakzupa politłuk 15.04.11, 12:47
      Politłuk Kuczyński (Kuczyński jak Kaczyński) uzbraja krajobraz w pięści.
      • pis_busters Re: A cyngle przebrani w mundurki pójdą na front.. 15.04.11, 14:25
        Rewolucja zawsze pożera swoje dzieci. Stalin wykończył KPP a Hitler wyrżnął SA. Przyjdzie dzień, że jojo zawiśnie za ziobro. A cyngle przebrani w mundurki pójdą na front...
        • ajakzupa Re: A cyngle przebrani w mundurki pójdą na front. 15.04.11, 15:09
          Ty, cynglu o nicku pis_busters, już poszedłeś na ten front. Wiesz więc, co piszesz!
        • pn-ski Re: A cyngle przebrani w mundurki pójdą na front. 15.04.11, 22:59
          <Przyjdzie dzień, że jojo zawiśnie za ziobro. >

Fajniej by brzmiało ziobro za jaja.
    • yago1234 Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 12:47
      Panie Waldemarze

czy to prawda ze Pan lubi pięćcią wygrażać telewizorowi ? Jeśli tak to jestem pełen uznania. Wow !
    • rabin-pedofil prawda czasu, prawda ... dokumentów 15.04.11, 13:11
      Panie Waldemarze,
      serdecznie dziękuję za ten demaskatorski tekst, jednak .... czuję pewien niedosyt, a mianowicie brak mi porównania do dokumentów (konstytucje) III Rzeszy Niemieckiej i ZSRR. Dokładnie chodzi mi o wyliczenie ile razy tam pojawia się odwołanie do:
      - Żydzi to śmieci, trzeba ich wszystkich na mydło przerobić,
      - Słowianie, a w pierwszej kolejności Polacy to podludzie i trzeba ich wytępić,
      - wolność słowa tak ale ... tylko wybrane słowa,
      - każdy ma prawo i obowiązek "(wiecznego) odpoczynku" w gułagu,
      - inteligent to wróg, a wróg to kułak, a kułak to zasługuje tylko na śmierć,
      - należy grabić, gwałcić i mordować, a jak braknie własnego bydła trzeba nieść pochodnię komunizmu w świat.

Hmmmm, pytanie czysto teoretyczne, czy w przypadku gdzy nie znajdzie pan tam takich zapisów uzna pan, że to były demokracje pełną gębą, miłujące pokój i wszystkich ludzi?
      • pis_busters Re: Z zadatkami na... 15.04.11, 14:29
        Im większy dyktator tym piękniejsze słowa wygaduje. Na razie to ratlerek wychowany w rodzinie zdrajcy Rajmunda. Z zadatkami na...
    • daviser Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 13:23
      Panie Kuczyński , w dupie pan był i gó... widział .Kwestią do rozstrzygnięcia jest tylko to czy ten artykuł, to opis redakcji na Czerskiej czy reportaż z Moskwy.
    • minio_74 Salon sra ze strachu 15.04.11, 13:30
      Ale gdy sondaże drgną - spod pogardy wyłazi strach. Panika. Zabić, zniszczyć, zgnoić. Powiedział: Gabon! Słyszeliście wszyscy, obraził Gabon, oszołom jeden, faszysta przeklęty, populista, no, to teraz, panie profesorze, panie redaktorze, prawda, że już koniec z nim, prawda? Tak, tak, Polacy mają tego dość. Polacy mają dość tej żałoby, tego Smoleńska, politycznej gry trumnami, a poza tym... Powiedział, że Ślązacy to Niemcy! Obraził miliony Ślązaków, no, teraz to już po nim... A teraz - powiedział o "Biedronce", ośmieszył się, skompromitował ostatecznie, no, już go nie ma! Powiedział... nieważne, coś tam zacytował, grunt, że pani Herbertowa protestuje, obraził wielkiego poetę... tak, pani redaktor, Polacy już go mają dość, już rzygają tym Smoleńskiem, przecież wszyscy wiemy, że to pijany pilot, a Rosjanie to nasi przyjaciele, a premier to przyjaciel naszych przyjaciół, o, Polacy już mają serdecznie dość tego wszystkiego, to tylko garstka staruch pod tym krzyżem, Polacy, zdrowy trzon społeczeństwa, to odrzucają...

Sami przecież nie wierzą w te codzienne zaklęcia. Klasa panująca z dnia na dzień ma z tego strachu coraz pełniej w gaciach. U Lisa w TVP czy u Żakowskiego w Tok FM, czy o Olejnej w TVN, pewność siebie coraz bardziej udawana, a spod niej wyłazi coraz większa panika, bo im więcej tych zaklęć, tym perspektywy bardziej mgliste. Ja ich przecież - co ja gadam ich, ja was pamiętam z tamtych czasów. Gdybyście się nie bali, gdybyście sami wierzyli w to, co mówicie, nie byłoby tych seansów nienawiści, bo po co? Co władzy, która się czuje pewnie, przeszkadzałyby znicze czy kwiaty? Co by takowej przeszkadzało mówić prawdę, a nie bredzić, że tłum, który szczelnie wypełnił plac Zamkowy i pół Krakowskiego Przedmieścia to 6000 osób, i ośmieszać się, że w takim razie statystyczny oszołom przyniósł pod Pałac 1,67 kg zniczy (licząc ich wagę po wypaleniu) i podpisał się pod petycją o pomnik dwa i pół raza.

To, co się wyrabia po obchodach rocznicy niektórych zniesmacza. Innych oburza. Lawina obelg i oskarżeń, zbiry ze straży miejskiej ganiające ludzi kładących na ulicy tulipany... A mnie się tylko śmiać chce. Już tylko śmiać - Już się nawet nie wykłócać, nie punktować kłamstw, nie prostować krętactw, tylko wesoło jak dzieciak powtarzać do nadętych mędrków ze studia: "a wy macie pełne gacie, a wy macie pełne gacie"...

I słusznie że robicie ze strachu, powiem wam. Bo przecież cała wasza pozycja, posady, pensje, prestiż, wszystko to wyłącznie z oddania tej rządzącej bandzie Rysiów, Mirów i ich przypleczników. A ta banda siedzi na narastającej kupie długów jak na tykającej bombie. A ten naród, którym tak gardzicie, niby wciąż się daje rolować w każdą stronę, ale cholera go wie, bo to po chłopsku skryte, nieufne, niby milczy i siedzi cicho, a jak mu michy zabraknie, w każdej chwili może się w mordę odwinąć. A przecież zabraknie jak nic, i jak wtedy ciemnocie wytłumaczyć, że to kryzys światowy, że rząd nic temu nie winien, że budżet napięty ("no, cham się uprze i mu daj - a skąd wezmę, jak nie ma?"). Więc tak siedzą sobie elity w studio i się przekrzykują, jak bardzo przecież wszystko jest oczywiste, a podskórnie czują, że nic (słowo na k) nie jest oczywiste, bo jak w opowiadaniu Lema, w szafie gorylium siedzi i jak z niej wyjdzie... !!!

Jak wyjdzie, i jak nagle pogoni Donka z całą jego ferajną, to co z wami będzie? Słusznie się tego boicie, tak powiem, bo jest nadzieja, że tym razem Polacy już tacy głupi się nie okażą, i żadnej "grubej kreski"-bis nie będzie.
      • buttercuo Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 14:04
        Witam

Pozwoli Pan/Pani że odpowiem w swoim imieniu dlaczego boję się PiS-u i tego co ze sobą niosą.

Boję się bo o mnie i moich dzieciach zaczeliby decydowac ludzie którzy przekonani są o swojej doskonałości choć słoma wychodzi z butów po pierwszych słowach.

Boję się ich "zmieniania Polski" bo widziałem już na konkretnych przykładach że zmiana ta jest konsekwencją punktu pierwszego - kompletni ignoranci przekonani o swej wyjatkowosci robia balagan zas ktory winia potem innych. Nie tylko na wysokich stolkach - na wlasne oczy widzialem wzlot i upadek czlowieka Zbigniewa Z. w Krakowie.

Obrzydza mnie ich obnoszenie się z żałobą ktora jest tylko wehikułem przenoszącym ich pretensje do całego świata i obrzydza ze zawsze chowają sie za słowem "naród".

Boję się bo wiem ze jeżeli "pogonia" kiedykolwiek ten czy kolejny rząd to nie bedzie lepiej bo potrafia tylko krzyczec i obrazac sie. Jak juz obala te elity - jak juz pobuduja pomniki, pozmieniaja nazwy ulic, poklócą sie z wszystkimi sąsiadami i poobrażają na wszystkich - to wreszczcie z wlasciwa sobie skromnościa stwierdza ze stworzyli najlepszy rząd w historii.

Boję się ze projekcja kompleksów tych których Pan/Pani uważa za przyszlosc pociagna Polske w kierunku Bialorusi a elity mamy takie na jakie zasluzylismy.

Pozdrawiam
        • minio_74 Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 14:51
          Ta władza i to państwo uchwaliła ustawę która gwarantuje że można rodzicom odebrać dziecko na podstawie decyzji urzędnika gminnego. Ta władza wyemitowała 350 mld zł długu a następnie poinformowała mnie że nie będzie nowych dróg a kolej się rozpadnie. Ta władza nie chce się ustosunkować do faktu że 50% absolwentów nie ma i nie będzie miało pracy. Ta władza ogłosiła ustami pana Boniego że bezrobocie będzie rosnąc a nie spadać.

Ta władza zabrała mi część emerytury. !
          Ta władzy chce udusić samorządy. !!!!
          W mojej miejscowości do niedawna normalnie funkcjonujące rodziny nie mają na chleb !!!!!!!
          Niech przestaną pie...ć o Białorusi i projekcjach !!!!!!!!!!
          Niech panowie Tusk i Rostowski przestaną zadłużać moje dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          WYPIERDALAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • zbychuk Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 15:49
            Boje sie, ze merytoryczna dyskusja ze zwolennikami PiS nie ma sensu, ale jeszcze raz sprobuje.
            > Ta władza i to państwo uchwaliła ustawę która gwarantuje że można rodzicom odeb
            > rać dziecko na podstawie decyzji urzędnika gminnego.
            Ta wladza spowodowala, ze jesli jakies dziecko bedzie katowane przez rodzicow to lokalne wladze moga to dziecko przed tym uchronic

> Ta władza wyemitowała 350 mld zł długu
            Tak, po to by nie zmniejszac i tak slabych w Polsce swiadczen socjalnych, tak po to by Polska rozwijala sie w przeciwienstwie do innych krajow Europy, tak ta wladza zadluzyla Polske bo zadna poprzednia nie miala odwagi dokonac jakichkolwiek zmian i na te wladze w czasie kryzysu spadla cala odpowiedzialnosc. Zadluzenie Polski to prawie 50% PKB, czyli mniej wiecej srednia w Europie, Zadluzenie Japonii to 200% PKB, Danii ponad 70%, itd

>a następnie poinformowała mnie że nie będzie nowych dróg a kolej się rozpadnie.
            Ta wladza wybudowala wiecej drog niz wszystkie poprzednie rzady i to w okresie kryzysu. Cala Polska jest placem budowy i to wtedy kiedy w innych krajach obcina sie wydatki na infrastrukture

>Ta władza nie chce się ustosunkować do faktu że 50% absolwentów nie ma i nie będzie miało pracy.

Ta wladza wprowadzila zasady (np. odplatny drugi kierunek) zeby ludzie nie studiowali tylko dla przyjemnosci, tylko konczyli kierunki, ktore pozwalaja znalezc prace po studiach. Ilu politologow potrzeba w kraju?

>Ta władza ogłosiła ustami pana Boniego że bezrobocie będzie rosnąc a nie spadać.
            Jak i rowniez to ze bezrobocie wzroslo mniej niz w USA, UK, Hiszpanii, Francji itd. Bezrobocie w Polsce jest rowniez mniejsze niz bylo na poczatku tego tysiaclecia

> Ta władza zabrała mi część emerytury. !
            To juz po prostu klamstwo - nikt nikomu nie zabral zadnej czesci emerytury, zmieniono sposob naliczania emerytur w przyszlosci

> Ta władzy chce udusić samorządy. !!!!
            Akurat ta wladza wyjatkowo oddaje kompetencje w rece samorzadow. Caly program tejh wladzy polega wlasnie na decentralizacji

> Niech panowie Tusk i Rostowski przestaną zadłużać moje dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!
            No to co obcinamy w budzecie? Czy tez jestes jednym z tych co mowia, ze wplywy do budzetu nalezy zmniejszyc, wydatki budzetu zwiekszyc a przy tym zmniejszyc zadluzenie? Jesli nie daj Boze tak uwazasz, to dalsza rozmowa nie ma zadnego sensu, bo nie bede rozmawial z czlowiekeim, ktory uwaza ze 2+2 moze byc i 5 i 17, tylko nie 4, Jesli tak nie uwazasz to przepraszam.
            • gentrylane Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 16:08
              nic dodać czy ująć...dzięki... wyważone i spokojne argumenty w odowiedzi na agresywne urojenia zaczynające się "Ta władza" i zawsze wykrzyczanymi w prokuratorskim stylu.
            • barakkobamaa Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 18:05
              Przykład merytorycznej dyskusji dał premier w TVN z Hołdysami. A co do Białorusi to już leją pałami stare babcie za kwiatki !! na Krakowskim Przedmieściu, drugi obieg filmów w necie itd. Białoruś całą gębą !
              • zbychuk Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 19:48
                Czlowieku, co Ty chrzanisz. Premiera zaproszono do programu, odpowiadal (moim zdaniem przekonujaco, ale tu sie pewnie roznimy) na pytania. Co chcesz od tego programu?
                Jakie babcie byly bite? Moze jeszcze katowane? A moze torturowane? Czlowieku opamietaj sie.
                Ja przezylem i stan wojenny i okres PRL-u przed stanem wojennym i ja wiem co to jest przesladowanie,
                Jakbys mial chocby ciut Bialorusi w Polsce, to cala gora PiS i prawie wszyscy dziennikarze w Polsce siedzieliby w wiezieniach
            • angelofdeathaliasastarot Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 19:59
              Boje sie, ze merytoryczna dyskusja ze zwolennikami PO nie ma sensu, ale spróbuje.

>>Ta wladza spowodowala, ze jesli jakies dziecko bedzie katowane przez rodzicow to lokalne...
              A jeśli dziecko dostanie klapsa a urzędnik będzie nadgorliwy, wtedy rodzicom dziecko odbiorą.

>>Tak, po to by nie zmniejszac i tak slabych w Polsce swiadczen socjalnych, tak po to by Ta...
              Władza się zadłuża a na co idą pieniądze tego nikt nie wie. Na pewno nie na zasiłek pogrzebowy, który został obcięty. PiS miał odwagę dokonać zmian i zmniejszył podatki i parapodatki. Co do długu, to całe szczęście, że jest konstytuacja, która chroni przed nadmiernym zadlużeniem, bo w przeciwnym razie mielibyśmy przy Donku drugą Japonię.

>>Ta wladza wybudowala wiecej drog niz wszystkie poprzednie rzady i to w okresie kryzysu...
              Powiedz to samorządowcom, którym kasę na budowę dróg obcięto.

>>Ta wladza wprowadzila zasady (np. odplatny drugi kierunek) zeby ludzie nie studiowali...
              W takim razie po co uczyć dzieci historii, wiedzy o społeczeństwie, zmuszać do czytania lektur? Przecież taka wiedza jest zbędna dla każdego przedsiębiorcy.
              Uczmy dzieci liczyć, programować i wypełniać wnioski o kasę z UE. Idąc dalej twoim tokiem rozumowania można dojść do wniosku, że im mniej wiesz tym lepiej.

>>Jak i rowniez to ze bezrobocie wzroslo mniej niz w USA, UK, Hiszpanii, Francji itd...
              Nie chodzi o wzrost bezrobocia, ale o wartość bezwględną. W USA jest to około 9% w Polsce około 14%. Jeśli za punkt wyjścia weźmiesz rok 2007 zamiast 2000, wtedy otrzymasz, że obecnie bezrobocie jest wyższe.

>>To juz po prostu klamstwo - nikt nikomu nie zabral zadnej czesci emerytury, zmieniono...
              A Jeżeli sposób naliczania emerytury prowadzi do tego, że emerytura jest obecnie mniejsza, to część emerytury została zabrana czy nie?

>>Akurat ta wladza wyjatkowo oddaje kompetencje w rece samorzadow. Caly program tejh...
              Ta władza deleguje zadania na samorządy i jednocześnie tnie fundusze na ich realizację.

>>No to co obcinamy w budzecie? Czy tez jestes jednym z tych co mowia, ze wplywy do...
              Proponuję redukcję zatrudnienia w sektorze publicznym o 10%
          • buttercuo Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 15:50
            Witam

Po kolei:

"Ta władza i to państwo uchwaliła ustawę która gwarantuje że można rodzicom odebrać dziecko na podstawie decyzji urzędnika gminnego."
            - Dlaczego, aby sprzedawać je na allegro, ile dzieci odebrano - czytał/a Pan/Pani ustawę ?

"Ta władza wyemitowała 350 mld zł długu a następnie poinformowała mnie że nie będzie nowych dróg a kolej się rozpadnie."
            - Zgadza się - ale "nowa siła" ktorą Pan/Pani wspiera u progu kryzysu 2 lata temu wzywała do zwiększenia wydatków z budżetu - czyli do większych pożyczek .

"Ta władza nie chce się ustosunkować do faktu że 50% absolwentów nie ma i nie będzie miało pracy. Ta władza ogłosiła ustami pana Boniego że bezrobocie będzie rosnąc a nie spadać. "
            - kto kazał studiować ?i Sąsiad za miedzą ma wykształcenie średnie techniczne - jest stolarzem - i kupuje trzeci samochód; fachowców do dobrego położenia płytek; od elektryki ciężko znaleźć - ale to rzeczywiście skandal że nie ma więcej pracy dla absolwentów polonistyki, historii, marketingu i politologii. Wina rzadu oczywiscie - nie ludzi ktorzy ida na studia bo czemu nie.

"Ta władza zabrała mi część emerytury. ! Ta władzy chce udusić samorządy. !!!!"
            Emerytura - zgoda - skandal - a co proponowała opozycja - hmmm ?
            O duszeniu samorządów chętnie coś poczytam - choć samorzadowcy od lat mówią że mają obowiązków więcej niż pieniędzy - to zatrudnienie urzędników nie spada.

"W mojej miejscowości do niedawna normalnie funkcjonujące rodziny nie mają na chleb !!!!!"
            - Ceny wzrosły - co odczuwa każdy kto robi zakupy - jakie kroki proponuje pan Kaczyński - obniży akcyzę na paliwa, może VAT -? Ale zaraz przecież wtedy pojawia się dziura budżetowa i trzeba będzie "zadłużać Panskie/Pani dzieci". Kwadratura koła.

W tym cały problem - Pana/Pani idole wołają - "jest źle - dajcie nam władzę to będzie dobrze" - ale " nie pytajcie o szczegoly". A potem skończy się jak za poprzedniej kadencji z szanownym panem ministrem rolnictwa Jurgielem - co to pojechał do Brukseli po czym nie majac nic do powiedzenia - obraził się.
            Rzad Tuska jest słaby - ale alternatywa jest karykaturalna - i dlatego zamiast koronnego punktu Pani/Pana wystąpienia " WYPIERDALAĆ " należy "MYŚLEĆ" a konkretnie przedstawić jakaś wizję.

Nie chcę aby władzę w kraju sprawowali ludzie którzy poza poczuciem wyższości nie mają do zaproponowania nic.

Pozdrawiam

• erte2 Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 17:10
              @zbychuk, butterciuo
              Bardzo znakomita i merytoryczna polemika - tyle że bez sensu. Dyskusja z PiS-wskim debilem jest tylko marnowaniem czasu bo do tępej mózgownicy nie dotrą żadne logiczne argumenty. Dawno już przestałem w takich dyskusjach ich używać. Po prostu - z kretynem należy rozmawiać językiem kretynów, z żulem - językiem żuli. Oni inaczej nie rozumieją, a nawet nie "rozumią". Dlatego, zamiast tracić czas na dobieranie argumentów i próby rozmów językiem nam właściwym - należy powiedzieć takiemu: WYPIERDALAJ !!!!!!!!!!!
              • zbychuk Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 17:26
                Dzieki :), ale ... nie zgadzam sie. To znaczy zgadzam sie ze ze do nich nic nie dotrze i ze dyskutujac na argumenty z wyznawca (bo dla PiS to sekta) PiS niczego sie nie osiagnie, ale dyskutowac publicznie trzeba. Trzeba dlatego ze jest mnostwo ludzi zagubionych, czasem nie zainteresowanych, ktorzy zaczynajac wierzyc w te bzdury powielane przez PiS.
                Sam rozmawialem z inteligentnym facetem, po studiach, dobrze zarabiajacym, ktory byl przekonany ze zmiana w OFE to zabranie tego co do tej pory odlozyl!
                Nie zapominaj, ze wiekszosc ludzi (w kazdym kraju!) nie rozumie ekonomii i nie rozumie wielu problemow a juz zupelnie nie rozumie ze osiagniecia kreaju zaleza od sytuacji miedzynarodowej.
                Wiekszosc ludzi czerpie swoja wiedze z Faktu czy podobnej gazety i ze (jak podobno powiedzial Goebels) 1000 krotnie powtarzane klamstwo staje sie prawda. Ten rzad zrobil o wiele wiecej niz inne rzady a w powszechnym przekonaniu jest leniwy i nic nie robiacy i trzeba z tym przekonaniem walczyc.
                • erte2 Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 18:16
                  zbychuk napisał:

Może masz rację; ale przyznam się że czasami ręce opadają. Ja nawet w rodzinie mam profesora (zwyczajnego !) - i to nie od żadnej teologii a nauk ścisłych technicznych który jest święcie przekonany że TO był zamach. A przyparty do muru argumentami z aerodynamiki, kinematyki, wytrzymałości materiałów itp. oświadczył .......że przecież nie znamy zapewne jeszcze wszystkich praw fizyki. Autentyk !!!
                  • zbychuk Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 19:53
                    :) - wspolczuje!
                    Zdaje sobie sprawe, ze wyksztalcenie i tytuly nie gwarantuja myslenia, ale nadal uwazam, ze dyskutowac trzeba. Moze Ty w swojej dyskusji chocby zachwiales jego przekonanie? Moze dzieki kilku Twoim slowom zacznie myslec?
                    Rece to mi nie czasem, ale czesto opadaja. W szczegolnosci jak widze ze czarne nie jest czarne :) Np. jakies dwie kobiety powiesily tablice w Smolensku bez zgody kogolwiek a teraz Napieralski mowi, ze za to Sikorski powinien podac sie do dymisji! Jakas kompletna paranoja.
                    Kilku poslow probuje sila dostac sie gdzies gdzie nie wolno, i winna jest ... policja. I wszyscy w TV mowia (wbrew nie tylko rozsadkowi, ale tez i prawu) ze jak to poslowie to policja powinna byla ich wpuscic! Itd, itd.
                    Ale nadal trzeba mowic i pokazywac, ze czarne jest czarne a biale jest biale.
                    • angelofdeathaliasastarot Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 20:32
                      Ja też tego nie rozumiem. Za komuny demonstracje przeciwko komunizmowi były zakazane a taki Michnik z Kuroniem nic nie robili tylko wichrzyli i podburzali. Opozycji im się zachciało a przecież jak nie wolno to nie wolno:) Później się ciemniaki dziwili, że ich do więzienia wsadzili.
          • barakkobamaa Re: Salon sra ze strachu 15.04.11, 17:49
            Tyle osób się ustosunkowało więc ja także spróbuje :) Po kolei :

Ta władza i to państwo uchwaliła ustawę która gwarantuje że można rodzicom odebrać dziecko na podstawie decyzji urzędnika gminnego.
            - sam fakt jest haniebny - zgoda.
            Ta władza wyemitowała 350 mld zł długu a następnie poinformowała mnie że nie będzie nowych dróg a kolej się rozpadnie.
            - a to nie jest prawda. PO robi tzw. kreatywną księgowość - czyli przesuwa zobowiązania SK a to na samorządy a to na województwa a to na ZUS. Cała "operacja" na celu pozyskanie środków finansowych w taki sposób aby nie kwalifikować tych wydatków jako deficyt budżetowy.
            Zadłużenie kraju za rządu Donalda Tuska – że od 2008 do 2013 roku osiągnie 21 proc. PKB. W porównywalnym czasie Gierek zadłużył Polskę o 24 proc. PKB. Wydatki są związane m.in. z zatrudnieniem ponad 100 tyś urzędników - nasz armia liczy 100 tyś.

Ta władza nie chce się ustosunkować do faktu że 50% absolwentów nie ma i nie będzie miało pracy. Ta władza ogłosiła ustami pana Boniego że bezrobocie będzie rosnąc a nie spadać.
            Tak to prawda, jest źle będzie gorzej.
            Ta władza zabrała mi część emerytury. ! - Tak to jest oszustwo i chciałbym pana/panią pocieeszyć że szykujemy z prof. Rybińskim pozew zbiorowy do sądu w sprawie oszustwo.

Ta władzy chce udusić samorządy. !!!! - Tak to prawda, nawet GW się z tym zgadza. Najlepiej naświetlił temat pan Dudkiewicz - znakomity prezydent Wrocławia.

W mojej miejscowości do niedawna normalnie funkcjonujące rodziny nie mają na chleb !!!!!!! - bardzo mi przykro z tego powodu.
            Niech przestaną pie...ć o Białorusi i projekcjach !!!!!!!!!! - Ja po prostu nie oglądam TVN.

Niech panowie Tusk i Rostowski przestaną zadłużać moje dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Pana / Pani oburzenie jest w pełni zrozumiałe. Ten proceder nażęły przerwać. Pozostaje mi tylko dodać że prof. Stanisław Gomułka , prof. Rybiński, prof. Balcerowicz i inni znakomici ekonomiści robią co mogą aby zatrzymać to szaleństwo Platformy Obywatelskiej.

WYPIERDALAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Pełna zgoda PO musi przegrać wybory.

Pozdrawiam serdecznie i proszę nie tracić nadziei .

Salon zaczął się bać ! - tu także pełna zgoda !
      • pis_busters Re: Skończyłeś? To spuść wodę... 15.04.11, 18:09
        Skończyłeś? To spuść wodę...
        • angelofdeathaliasastarot Re: Skończyłeś? To spuść wodę... 15.04.11, 20:43
          Spuściłeś się? To umyj żołądź:)
          PS. Jak ja kocham gazeto-wyborczych ułomków.
      • malus.irena Re: Salon sra ze strachu 24.04.11, 21:55
        A co ty kibolu zrobisz i twój bezzębny wodzunio z dużą częścią społeczeństwa nie narodu, która uważa, że lech marnym preziem był. Czyżby fuhrerek już rozpoczął przegląd Oświęcimia czy da się uruchomić bo nas, którzy nie chcą Jarosławy Kłamczyńskiej są miliony. To co Oświęcim czy od razu strzał w tył głowy.Wzorce ma od swojego tatuśka.
    • helguera Teraz to Kuczyńskiemu okulista juz nie pomoze 15.04.11, 13:42
      po tym jak napisal co widzial.W jednym z nómerów gazety na pierwszych czterech stronach bylo sześć artykułów poswięconych Kościołowi,w calym nr.były jeszcze trzy.Slowo Kościól było tam uzywane dziesiątki razy.Ciekawe czy w związku z tym gazeta to organ Kk, czy walka z Kościołem to jeden z glownych jej celów.
    • helguera Za nómerów pojdę na ''doksztalt''zgadzam sie 15.04.11, 13:44
    • kap_jeden absolutna zgoda, pytaniem jest czy 15.04.11, 13:47
      PO jest w stanie powiedziec po mesku ze PiS neguje to panstwo w którym zyjemy, czy PO jest w stanie wyraznie powiedziec ze stoi po stronie tego panstwa.
    • zaifi3 nadymał się,jak mały "stalinek"...:) 15.04.11, 13:49
      Był śmieszny...odniosło to mierny skutek,
      przegrał pięćiokrotnie,
      teraz sięga po metody dojścia do władzy "hitlerka",
      powiało grozą,
      skutek-przepadnie...historia zbyt świeża...:)

Braciszek w niebytach na tym trupie,już nie uciągnie,zgrany temat...!
      • apodemik Re: nadymał się,jak mały "stalinek"...:) 15.04.11, 14:55
        nie znudziło ci się to ujadanie? Kuczyński robi to za niezłą kasę, ale ty co z tego masz?
        • zaifi3 no cóż...można by wymieniać bez końca... 15.04.11, 15:56
          Od początku widzę politykę pis-u,opartą
          na bazie głupoty i zacietrzewienia,
          podnajmowanie do przekazywania chrześcijańskiego znaku pokoju-ambon...:)

Mogę dalej...krzyża i obłudy,gdy już wiadomo,
          gdzie sprzedano i za ile kupony dla kleru...,

te wasze przepychanki i bałwochwalstwo,
          mitem podkraszone,

otumanienie ligitymujących się wykształceniem ludzi,
          mało???

Te wasze zawzięte gęby.to nie przeraża???

Styl dyskusji,przewrzaskiwanie oponenta...,

to już było przerabiane,dlatego mówię zawczasu nie...!!!

Co nam macie do zaoferowania,waszą prawdę,pomniki,
          wieczną wojnę i tchórzliwe zdanie władzy...:)
    • kkuubaa1 Kuczynski to pajac i nienawistnik 15.04.11, 14:26
      a poza tym fleja, co nawet do telewizyjnego programu nie potrafi sie ubrac.
      • pn-ski ... mialo byc Kuczynski to pajac i nienawistnik, 15.04.11, 23:24
        kolega się pomylił...
    • otis_tarda Ok. Rozumiem. Naród to zło. 15.04.11, 14:26
      Dlaczego więc Wyborcza kibicuje "narodowi śląskiemu"? Przecież wiadomo, że nowopowstałe narody cechują się szczególnie wysokim poziomem "narodowych uczuć", okazyjnie pewną ksenofobią, zamknięciem, etc.

Nie ma w tym aby pewnej niekonsekwencji?
    • apodemik niedobrze, Kuczyński dzieli 15.04.11, 14:52
      Wprost nie do wiary, ile złej woli i czarnych myśli w panu Kuczyńskim (chyba więcej niż w dzielącym nas prezesie Kaczyńskim). K. pozbawia nas wszelkiej nadziei, bo jeśli Tusk jest mierny, a Kaczyński aż tak straszny, to mamy sie pakować i wyjeżdżać? Czy wybierać miernotę i rosnące długi do spłaty? Panie Michnik, poszukaj wokół siebie ludzi myślących, wyślij wreszcie pana K. np. do Tunezji uczyć (razem z demokratą Wałęsą) Arabów demokracji. Może tamto słońce go oświeci?
    • podhajce Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 15:54
      I tylko Piłsuckiemu należy się współczucie z powodu sublokatorów.....
      • angelofdeathaliasastarot Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 20:14
        Tobie należy współczuć z powodu nieznajomości pisowni nazwiska Piłsudski. A może ty drugi Bul-Komorowski?
    • paw73 Pustota Kuczyńskiego, tyko PiS nic o gospodarce 15.04.11, 17:41
      Kuczyński początki przemian miał rządzi przy przekształceniach. Panie Kuczyński lizusie i kapciowy, może coś o ekonomi i gospodarce, nie jak stara baba monotematycznie uparłeś się pan do chorego gościa z PiS. Pomów pan coś o historyku nieudaczniku ,który załamał polska gospodarkę i cofamy się pod jego kierunku wstecz. Dane GUS za marzec są znacznie wyższe od wcześniejszych oczekiwań analityków, którzy prognozowali, że poziom inflacji w marcu wyniesie 3,8 procent. Skok jest na tyle duży, że może skłonić Radę Polityki Pieniężnej do kolejnej podwyżki stóp procentowych już na najbliższym posiedzeniu.
      Jak podaje GUS, bardzo duży wpływ na wzrost inflacji miał skok cen żywności. W porównaniu do marca ubiegłego roku były one wyższe o 7,3 procent, a wobec lutego o 2,2 procent. Najbardziej odczuwalny był wzrost cen cukru, który w ciągu miesiąca podrożał o 39 procent. O prawie 5 procent wzrosła cena mąki, a pieczywo podrożało od lutego o prawie 3 procent.
      Drożała nie tylko żywność. Marzec upłynął również pod znakiem skoku cen paliw. W porównaniu do marca ubiegłego roku paliwo było droższe o 13 procent, a wobec lutego o 3,1 procent. Polacy wydawali również więcej na opłaty związane ze zdrowiem. W porównaniu do marca ubiegłego roku ceny były tu wyższe o 3,6 procent.
      • altavitae Re: Pustota Kuczyńskiego, tyko PiS nic o gospodar 17.04.11, 08:22
        paw73 napisał:

> Kuczyński początki przemian miał rządzi przy przekształceniach. Panie Kuczyński
        > lizusie i kapciowy, może coś o ekonomi i gospodarce, nie jak stara baba monot
        > ematycznie uparłeś się pan do chorego gościa z PiS. Pomów pan coś o historyku n
        > ieudaczniku ,który załamał polska gospodarkę i cofamy się pod jego kierunku wst
        > ecz. Dane GUS za marzec są znacznie wyższe od wcześniejszych oczekiwań anality
        > ków, którzy prognozowali, że poziom inflacji w marcu wyniesie 3,8 procent. Skok
        > jest na tyle duży, że może skłonić Radę Polityki Pieniężnej do kolejnej podwyż
        > ki stóp procentowych już na najbliższym posiedzeniu.
        > Jak podaje GUS, bardzo duży wpływ na wzrost inflacji miał skok cen żywności. W
        > porównaniu do marca ubiegłego roku były one wyższe o 7,3 procent, a wobec luteg
        > o o 2,2 procent. Najbardziej odczuwalny był wzrost cen cukru, który w ciągu mie
        > siąca podrożał o 39 procent. O prawie 5 procent wzrosła cena mąki, a pieczywo p
        > odrożało od lutego o prawie 3 procent.
        > Drożała nie tylko żywność. Marzec upłynął również pod znakiem skoku cen paliw.
        > W porównaniu do marca ubiegłego roku paliwo było droższe o 13 procent, a wobec
        > lutego o 3,1 procent. Polacy wydawali również więcej na opłaty związane ze zdro
        > wiem. W porównaniu do marca ubiegłego roku ceny były tu wyższe o 3,6 procent.
        ____________________________________________________________________________
        No jasny gwint !
        Gdzie ty czlowieku zyjesz ?
        W innej galaktyce?
        Ceny rosna na calym swiecie....
        na ten przyklad za oceanem ceny zywnosci wzrosly srednio o 8%.. a benzyna od zeszlego roku podrozala o ca.6.5% i wlasnie dzisiaj byla kolejna podwyzka.
        Nie masz pojecia ile ludzie na zachodzie placa za wszelkiego rodzaju uslugi i podstawowe artykuly oraz jak szybko ceny ida w gore z przyczyn w WIEKSZOSCI niezaleznych od dzialan wladz..ale z powodu zaleznosci od gospodarki GLOBALNEJ !
        Jakbys wiedzial , to bys nie gadal bzdur o winie rzadu .
    • leuciscus Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 17:42
      Panie red. Kuczyński, czy warto marnować talent na opisywanie takiego badziewia. Te wybory są ostatnią szansa dla kaczorka, bo za 4 lata mądra Natura mocno przetrzebi szeregi rydzykoidów (patrz statystyki). Przy okazji, widzę dość znaczące podobieństwa, choć wydaje mi się, że Adolf był ładniejszy ...
      • erte2 Re: Ruch groźnej nadziei 15.04.11, 18:07
        Była taka jedna partia która nazywała się NARODOWO-Socjalistyczna...
    • qulqa Bergman 15.04.11, 18:37
      Ja widzialam 10 kwietnia na warszawskich ulicach film Bergmana 'Jajo węża'.
      I to było przerażające.
      Tym, którzy mówią że zawiedli się na PO i już na nich nie zagłosują, polecam obejrzenie filmu. Bo zaczadzonych PISem i tak nic nie przekona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka