ds.1 18.04.11, 17:34 Przecież "Władca pierścieni" jest filmem dla dzieci i młodzieży, tak jak większość współczesnego kina :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziwny22 Fantastycznie na poważnie 19.04.11, 15:06 Większość ludzi nie docenia fantasy, lekceważąc te powieści i mowiąc, że to bajki o smokach i trollach. Ja jestem czytelnikiem tej literatury od dzisiatków lat i przeczytałem chyba wszystko co ukazało sie po polsku na naszym rynku. Dla mnie ta literatura to literatura normalna, ciekawa, pełna zaskakujących pomysłow i zazwyczaj lepiej ilustrujące prawdziwe motywy ludzkich poczynań niż, tak zwana, literatura faktu. To tylko inaczej i moim zdaniem, ciekawiej napisana historia ludzkości i historia ludzkich marzeń. Pierwszy odcinek filmu bardzo mi się podobał, czekam na następne. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason George R.R. Martin w czerwcu 19.04.11, 21:45 przyjeżdża do Nidzicy na Festiwal Fantastyki. Przed Pieśnią Lodu i Ognia ostrzegam. Kto raz wejdzie w ten świat, ten przepadł. Odpowiedz Link Zgłoś
dan1-000 Masz racje 19.04.11, 22:05 wczesniej z fantastyki znalem tylko kilka pozycji (Gra Endera, Wladca Pierscieni i niewiele wiecej). Pieśń jednak pochlonela mnie tak bardzo, ze czytalem nawet w pracy. Ciesze sie, ze powstal film i przyznaje, ze I odcinkiem sie nie zawiodlem. Odpowiedz Link Zgłoś