Dodaj do ulubionych

Przechadzka drogowskazu

20.04.11, 15:18
Pani Magdaleno czas zrozumieć, że ludzie z PO to delikatnie mówiąc wciąż na sznureczku arcykapłanów katolickich. Dlaczego tak działają? Bo wciąz pazurami trzymają się władzy i wiedzą że tylko mogą przetrwać przy poparciu Kościoła.
W Polsce jest cośbardzo przerażającego - nie ważne własne myśli, ale ważne aby dopasować pod wiekszośc ogupiałego społeczeństwa przez katolicyzm tysiącletni.
Obserwuj wątek
    • rpq Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 15:20
      No to jedyne co pozostaje zrobić w tej dyskusji, to pozamiatać resztki posła Sonika :)
    • andrzej369 Re: Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 15:24
      Proszę dobrze obserwować co polskiemu społeczeństwu będzie sugerować partia polityków z PO w czasie nadchodzących dni, w wyniesieniu na ołtarze Karola Wojtyły. Ano na kolanach przed państwem dla nas obcym, czyli Watykanem.

Najpierw trzeba stworzyć w Polsce prawdziwy rozdział państwa od religii, a póznie można cokolwiek czynić i robić. Polska to kraj niemal wyznaniowy i to mnie najbardziej martwi, że politycy wszystkich opcji idą w tym kierunku.
    • sakral szkoda Platformy O. 20.04.11, 15:29

ruch morderców kobiet ciężarnych jest silny.

oni mówią,że prawo ma opierać się na
      nauce społecznej Kościoła katolickiego.

jak można dzisiaj realizować hasło:

"prawo stanowione nie może być
      ponad prawem bożym"

ale kar bożych do kodeksu karnego
      jeszcze nie wprowadzili.
      • andrzej369 Re: szkoda Platformy O. 20.04.11, 17:11
        sakral napisał:

>
        > ruch morderców kobiet ciężarnych jest silny.
        >
        > oni mówią,że prawo ma opierać się na
        > nauce społecznej Kościoła katolickiego.
        >
        > jak można dzisiaj realizować hasło:
        >
        > "prawo stanowione nie może być
        > ponad prawem bożym"

>
        > ale kar bożych do kodeksu karnego
        > jeszcze nie wprowadzili.

Mi PO nie jest szkoda - to takie same cymbały jak wszyscy, którzy za wszelką cenę pazurami trzymają się władzy, choć nigdy nie byli i nigdy takich przejawów nie dali, że są profesjonalistami w tym co czynią. To wyjątkowi amatorzy dla których liczy się tylko władza i kasa.
    • wolnemiastoursynow Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 16:10
      Jakoś mnie nie dziwi, że wyłazi z tych ludzi ich kato-prawacka ideologia. W końcu z PIS-em pożarli się w 2005 o stołek a nie o fundamenty. Wszyscy oni spode łba patrzą na cokolwiek co nie podskakuje na ich sznureczkach.
      Żeby tak mieć jakieś wielkie nożyczki....
    • garfield69 Re: Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 16:31
      Pan Sonik to dno moralne, nie rozniacy sie wiele od swoich kolegow typu Chlebowski czy Drzewiecki. Mnie najbardziej przeraza w tym wszystkim to, ze takie typy bez problemow zostaja parlamentarzystami tego kraju. Bardzo zle to swiadczy o poziomie edukacji w Polsce.
      No i na koniec, po raz 179-ty powtorze, ze tym razem ani ja, ani moja rodzina, jesienia na PO glosu nie odda. Niestety wbrew opini Pana Kuczynskiego, ktorego bardzo szanuje.
      • andrzej369 Re: Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 16:36
        Ja natomiast wszystkich skreślę - uważam, że generalnie to wszyscy politycy spisieli pod wpływem katołkototalirato.
    • apage-satanas Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 18:00
      Szanowna Pani Profesor,
      Doskonala ocena jednego z naszych wybitnych (inaczej) europarlamentarzystow, choc i tak wydaje mi sie, ze zbyt poprawna politycznie. Ponoc "madry glupiemu ustapi", ale jak to dopowiedzial bodajze Lec - "i dlatego ten swiat tak wyglada!"
      Pozdrowienia!
    • 0721x Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 18:31
      niestety nie dożyje czasów kiedy Polacy wybiorą posłów którzy nie będą mi dyktować którą ręką mam się podcierać, dadzą swobodę decyzji kobietom w sprawie aborcji i nie będą się oglądać na tzw kościół , a klechy będą się wałaszyć przed podjęciem pracy albo w końcu pozwolą im mieć kobiety
      • r.romanek63 Re: Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 21:49
        Oj tak, kwestia którą ręką się podcierać wśród czytelników Giewu jest kwestią kluczową. Ale może któryś z autorytetów powie wam którą ręka jest bardziej inteligentnie. Może Wajda? Albo nie, niech sam Adam Michnik stworzy na ten temat dzieło. Do tej pory poZiom jego dzieł jest gdzieś w okolicach lędźwi.
        • rpq Re: Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 23:23
          Utwierdzasz mnie w przekonaniu iż lepszy idiota, co słucha autorytetów, niż idiota, który się sili na samodzielne myślenie.
          • r.romanek63 Re: Przechadzka drogowskazu 21.04.11, 08:55
            Autorytetów owszem ale nie pseudo.
            • eggerger Re: Przechadzka drogowskazu 21.04.11, 19:43
              Próbujesz samodzielnie mysleć? j.w.
              Chwała Tobie !!
    • didimos68 pani Środa 20.04.11, 19:52
      Czy ta pani jest kobietą ?
    • rozsadek.ltd Matko, jak można pisać takie głupoty 20.04.11, 20:13
      Dla otrzeźwienia po tym wysokich lotów artykule...

www.youtube.com/watch?v=fD-p54CroD8
      • rpq Re: Matko, jak można pisać takie głupoty 20.04.11, 23:30
        chyba dla odpoczynku od wysokich lotów, od tych średnio wysokich z resztą też. A tak z ciekawości, coś żeś miał co ci wykupili, czy też tak ogólnie cię ściska, że coś wykupili?
    • helguera główne zajecie pamietliwej p.''etyk'' 20.04.11, 21:22
      to walenie na odlew w tych co mają czelnosc myślec innaczej niz ona.Debilne i glupawe teksty o spoleczenstwie obywatelskim mogły się tylko zrodzic w glowie kogos dla ktorego rodzina nie jest zadną wartoscią,ktory osmiesza sie tym ze rodzine obarcza tym że jest powodem slabego rozwoju sp[oleczenstwa obywatelskiego.Na całe szczęście na poglady Środy ludzie gwizdaja ico pokazują niedawno przeprowadzone badania gdzie Polacy uznali rodzine za najwieksza wartośc.szkoda ze pglady krzykliwych bab sa traktowane na serio ipoprawnosc polityczna sprawia ze prezydent uczestniczy w sabacie feministek w Sali kongresowej.A przeciez jeśli rodzina zajmie sie przyszloscia swego dziecka to z buiednego panstwa spadnie ten obowiazek.Niektórym trudno to zrozumiec.
      • eggerger Re: główne zajecie pamietliwej p.''etyk'' 21.04.11, 19:47
        Poraziła mnie głębia Twego tekstu.
        Niestety- jestem "niektórym".
    • villianna Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 21:57
      Polska to specyficzny kraj. Niby w środku Europy, niby ostoja moralna itd. Ale zamiast respektować prawa człowieka, walczyć o nie w Polsce toczy się dyskusja, by kobietom odebrać podstawowe prawo. Prawo do życia.

Idąc do urny wyborczej należy pamiętać, że całkowity zakaz aborcji to tak na prawdę licencja na zabijanie ciężarnych kobiet. W tym wypadku ten kto wstrzymuje się od głosu lub dyplomatycznie wywija się od obrony praw kobiet tak na prawdę chce wprowadzić w Polsce taliban.

• r.romanek63 Re: Przechadzka drogowskazu 21.04.11, 08:58
        Ja proponuję odebrać kobietom prawo kierowania pojazdami. To jak jeżdżą to jest koszmar z ulicy wiązów. Niech lepiej przejma kierownicę w łóżku. Do tego się nadają
    • panta_rhei_only Przechadzka drogowskazu 20.04.11, 22:45
      Polska to kraj groteski i absurdu. Filmy Barei świetnie ujmują naszą niedawną rzeczywistość. Szkoda, że nie ma tak trafnych obrazów dnia dzisiejszego. Bo słowami czasem trudno oddać całą hipokryzję, obskurantyzm, mentalność sprzedawczyków, cwaniaczków i tzw. homo vaticanus. Dobrze, że są osoby jak Pani, które widzą i demaskują "elitę" pokroju p. posła. Ludzi, którzy są takiego poziomu intelektualnego i etyki, że nawet nie rozumieją iż głosząc jakieś poglądy - jednocześnie im przeczą. Nawet często nie zgłębiają sensu owych ideologii, ale uparcie się ich trzymają atakując zaciekle opozycjonistów - pewnie z obawy, że coś przez beton się przeciśnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka