rozsadek.ltd 22.04.11, 21:11 Czy Wyborcza potrafi pisać tylko na temat Smoleńska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_s Odjazd smoleński 22.04.11, 21:14 Współczuję temu panu. Z taką przypadłością musi być ciężko żyć. Swoją drogą zastanawia mnie wątek memficki - jaką rolę w tym wszystkim pełnił Elvis? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan-lichy Wspólny interes 22.04.11, 23:41 Obserwuje psychologiczny efekt katastrofy smoleńskiej z perspektywy emigracji i niestety nie sposób oprzeć się wrażeniu, że polskie elity kultury medialnej nie potrafią sobie z tym fenomenem poradzić. Mamy bowiem do czynienia z faktem katastrofy lotniczej, która zdarzyła się w miejscu i czasie w którym w żaden sposób nie powinna się zdarzyć. Katastrofa samolotu rządowego w każdym przypadku tworzy psychologiczne podłoże wyobraźni celowego zamachu. To właśnie dlatego żaden premier czy prezydent nie „ma prawa|” zginąć. Nawet gdyby wszystkie czynniki odpowiedzialne za transport lotniczy były absolutnie bez winy i nie naruszyły żadnej z procedur a samolot się rozpadł w powietrzu z przyczyn natury technicznej niemożliwych do przewidzenia, to i tak psychologia wyobraźni celowego zamachu instaluje swoje podejrzenie na pierwszym miejscu podświadomości zbiorowej i jest w żaden sposób nieusuwalna. Nie wiem dlaczego Gazeta Wyborcza z uporem maniaka i egzorcysty usiłuje walczyć z fenomenem mitotwórczym psychologii post-traumatycznego napięcia lękowo-agresywnego. Równie dobrze psycholog można przekonywać pacjenta, który boi się wejść do ciemnego pokoju że nie ma się czego bać używając argumentów logicznych, po tym jak chory doznał w tym ciemnym pokoju szoku pourazowego. Skutek będzie taki że pacjent wytworzy sobie indukowany obraz paranoiczny w którym psycholog stanie się demonicznym źródłem traumy. Mitotwórstwo i konfabulacje w psychologii ludzkiej mają na celu przezwyciężenie traumy pourazowej i jeśli się nie pozwoli społeczeństwu zbudować „mitu” smoleńskiego to się go skazuje na długotrwały proces narastania psychozy urojeniowej który przekształci się w paranoje. Mit taki czy inny na tragedii smoleńskiej powinien się urodzić i to bez związku z faktami ponieważ jest mitem. Prawda nie jest żadnym lekarstwem na dolegliwość psychologiczną. Trauma nie ma podłożą somatycznego ale neurofizjologiczny i nie leczy się jej „prozackiem” ale bajką. Apeluje za tym do Gazety Wyborczej żeby przestała dłubać w psychologii zbiorowości stosując metodę leczenia efektów post-traumatycznych poprzez odwoływanie się do mechanizmów reakcji na poziomie analitycznej świadomości czyli poprzez wymuszenie „racjonalne”, bowiem prowadzi ona do ciężkiej patologii w postaci paranoi indukowanej- chyba że polityka prowokacji napięcia histerycznego jest w tym przypadku z góry założonym projektem obliczonym na konfrontacje. Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht Re: Wspólny interes 23.04.11, 00:42 Zadales sobie tyle trudu (dlugi tekst) dlatego odpowiem Ci, dlaczego "wszyscy" od roku zajmuja sie i jeszcze dlugo, dlugo beda sie ta smolenska zalosna polska szopka na wszelkie mozliwe sposoby zajmowac i te narodowa hece podgrzewac, poniewaz "wszyscy" maja w tym - tutaj spojrz na temat Twego wpisu - wspólny interes, czytaj KUPE SZMALU! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory502 Re: Wspólny interes 23.04.11, 04:16 Zastanawia fakt że wszyscy informatorzy autora ze strach chca być anonimowi i wierzą że autor ich nie sypnie kiedy będzie siedział na nodze od taboreta Zaś autor to niezwyly bohater który mając taką wiedzę nie ma instynktu samozachowawczego i nie boi się że go rozpuszczą w sodzie kaustycznej Albo nie skończy z akumulatorem na jajach w Wiśle A ponoć nikt z akumulatorem na jajach jeszcze nie wypłynął z Wisły A tak na marginesie do czego może się człowiek posunąć aby zarobić trochę grosza i przez chwilę mieć zainteresowania pismaków Nieraz nie chce mi się wierzyć że żyję w normalnym kraju A mogłem dawno temu wyjechać i nie uczestniczyć wbrew woli w tym ogłupianiu z premedytacją jak ww autor od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna psychiatra jak z koziej duupy trąbka 24.04.11, 03:59 bogdan-lichy napisał: > Mitotwórstwo i konfabulacje w psychologii ludzkiej mają na celu przezwyciężeni > e traumy pourazowej i jeśli się nie pozwoli społeczeństwu zbudować „mitu& > #8221; smoleńskiego to się go skazuje na długotrwały proces narastania psychozy > urojeniowej który przekształci się w paranoje. Nie żywię sympatii do Kaczyńskich a samego Lecha Kaczyńskiego uważam za nieudolnego prezydenta, więc i żadnej traumy pokaczyńskiej nie miałam. Zamach na Kaczyńskiego (Kaczyńskich) i ogólnie na polską prawicę nie jest mitem, tylko zupełnie oczywistym faktem. Nie mam urojeń, że zamach na Kaczyńskiego zrobili np. Rosjanie, a w przypadku urojeń obsesyjnych zawsze występuje urojony sprawca-prześladowca. Trudno powiedzieć, kto konkretnie zdecydował się na zamach, bo Kaczyńscy ogólnie nie byli lubiani ani przez rosyjskich, ani przez zachodnioeuropejskich polityków. Kaczyńscy też mogli skutecznie blokować zaspokojenie żydowskich roszczeń o prawie wszystko w Polsce - obecnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby w ciągu 20 lat Polska stała się drugim Izraelem z polskimi autochtonami w roli Polo-Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wspólny interes - Czyj? 25.04.11, 09:55 bogdan-lichy napisał: > Mamy bowiem do czynienia z faktem > katastrofy lotniczej, która zdarzyła się w miejscu i czasie w którym w żaden > sposób nie powinna się zdarzyć. Ależ musiała się zdarzyć: - fatalna mgła, uniemożliwiająca widoczność, - lotnisko o standardzie leśnej przecinki, - lądowanie wbrew zdrowemu rozsądkowi (nieważne czym, ostatecznie, spowodowane), zamiast odejścia na lotnisko zapasowe. > psychologia wyobraźni celowego zamachu instaluje swoje podejrzenie na pierwszym > miejscu podświadomości zbiorowej i jest w żaden sposób nieusuwalna. Tyle, że tej podświadomości zbiorowej ulega jakieś dwadzieścia parę procent społeczeństwa, a i to - nie tyle samo z siebie, ile - z opętańczego bałwochwalstwa w stosunku do Guru, który to Guru próbuje w ten sposób zrealizować coś więcej, niż tylko zaspokoić własną psychologię wyobraźni celowego zamachu ... > Nie wiem dlaczego Gazeta Wyborcza z uporem maniaka i egzorcysty usiłuje walczyć > z fenomenem mitotwórczym psychologii post-traumatycznego napięcia > lękowo-agresywnego. Usiłuje walczyć z ...itd? A może - po prostu - opisuje co się dzieje? Bez żadnych ubocznych motywów? No, może poza jednym: próbą ostrzegania przed ewentualnym wyborem do władzy paranoików... > Mitotwórstwo i konfabulacje w psychologii ludzkiej mają na celu przezwyciężeni > e traumy pourazowej i jeśli się nie pozwoli społeczeństwu zbudować „mitu& > #8221; smoleńskiego to się go skazuje na długotrwały proces narastania psychozy > urojeniowej który przekształci się w paranoje. Skoro tego - akurat - społeczeństwa, co to żąda mitu smoleńskiego jest, raptem, dwadzieścia parę procent, a i to - nie koniecznie wartych zainteresowania (patrz wyżej), to co komu (normalnemu) szkodzi, że zostanie ono skazane na długotrwały proces narastania psychozy urojeniowej który przekształci się w paranoje? Zwłaszcza, że ten fragment społeczeństwa (i tylko on) tkwi od dawna w psychozie urojeniowej , która już zdążyła przekształcić się w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Wspólny interes 25.04.11, 16:25 W pelni zgadzam sie z powyzsza odpowiedzia bodan-lichy. Ja rowniez obserwuje wypowiedzi na temat tragedii w Smolensku z zagranicy mam wiec, wydaje mi sie bardziej obiektywne spojrzenie na ta sprawe. Nie mam i nie musze wybierac partii politycznej i stawac zdecydowanie po jednej stronie polskiej barykady. Dla potwierdzenia moja bezstronnosc przyznam sie ze mialem zastrzezenia do polityki Lecha Kaczynskiego (jak i obecnie do Jaroslawa). Ponadto przyczyne katastrofy nie sprowadzam do zamachu lecz po prostu nie wiem co sie stalo i wydaje mi sie ze bardzo waznym jest by te tajemnice wyjasnic. Przykro mi ale nie wierze w wyjasnienia i teorie lansowana strone przez rzadowa, Gazeta Wyborcza i wielu jej czytelnikow o typowym "wypadku" lotniczym (wina pilotow i opozycyjnej partii politycznej). Wiele spraw jest nie wyjasnionych i wiele ukrywanych przez strone rosyjska. Dlatego tez rozumie pobudki autora ksiazki ze chce przedstawic swoja teorie i ze teoria ta znajduje swoich zwolennikow. Moim zdaniem, dla rozwiania watpliwosci (obu stron) nalezy odpolitycznic sledztwo i przekazac je do komisii miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Odjazd smoleński 25.04.11, 00:52 Taka przypadłość to rzeczywiście problem. a brak logiki to drugi. Skoro wszyscy od aneksu do raportu o likwidacji WSI mieli zginąć,to jakim prawem Niejaki pan.M .żyje? Toż on jest głównym likwidatorem i jako pierwszy powinien być zlikwidowany. A może powinien jako główny wykrywacz spisków,zdrad uprzedzić swojego szefa,że powinien jak on jechać pociągiem? A on zwiał i nie oczekiwał następcy tronu w Smoleńsku,on wrócił czym prędzej do Warszawy. I tu nasuwa się pytanie po co i dlaczego? W tym polityczno-fantastycznym kryminale zabrakło tych którzy z otoczenia byłego prezydenta organizowali tę wycieczkę i tych którzy mogą na tej hekatombie zbić kapitał polityczny. Rosjanie przy ich metodach eliminacji przeciwników mogli zlikwidować ponoć niewygodnego Kaczyńskiego wszędzie. A niech mi kto z tych zwolenników teorii spiskowych wytłumaczy dlaczego mieli by to robić na swoim terenie i mieć z tego tylko smród? Bombę można było odpalić już na terenie Polski,czy Białorusi.Niedopatrzenie? Mało prawdopodobne. Zabójca na zlecenie nie zabija we własnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Odjazd smoleński 25.04.11, 09:08 piotr_s napisał: > Swoją drogą zastanawia mnie wątek memficki - jaką rolę w tym wszystkim pełnił Elvis? Taszczył za Putinem kałacha ? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Odjazd smoleński 22.04.11, 21:15 A niby po co uczyc sie wiecej o Smolemsku ? Wiekszosc Polakow ma juz tego powyzej uszu. Majowka wyborcza skonczyla sie, jak sie skonczyla z powodu glupty i besczelnosci i na tym koniec i kropka. Jesli nekrofile chca ciagnac ta sprawe dalej to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Cyniczny grafoman 22.04.11, 21:16 Czego to ludzie nie zrobią, żeby umieścić swoje nazwisko na okładce? A my dalej kłóćmy się o Smoleńsk aż przegramy szansę na modernizację kraju, na rozbudowę infrastruktury a zwłaszcza na zbudowanie społeczeństwa prawdziwie obywatelskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Autor, to autor, różne bzdury ludzie piszą ale 23.04.11, 12:09 przecież ktoś to przyjął do druku, zainwestował w opracowanie, w druk i oprawę, kolportaż ... Albo ci ludzie zupełnie zatracili kontakt z rzeczywistością i elementarną logiką albo podnoszony cynizm autora jest niczym przy postawie tych co powielili to "dzieło" i trzepią na nim szmal wykorzystując ludzką niewiedzę, emocje, przywiązanie do poprzedniego Prezydenta (w którym nie ma nic złego przecież ale tu ktoś na tym ordynarnie żeruje podsycając te emocje do stopnia nieniawiści co widać na forach po sposobie odpowiadania na wszelkie wątpliwości antyzamachowe). A poza tym ta książka rzuca ponure światło na naszych różnych funkcjonariuszy ujawniających chętnie (oczywiście anonimowo) tajemnice służbowe i państwowe przypadkowym osobom (a któż wie czy taki niby zbierający do książki materiały ziewnikarz nie jest np. tajemniczym don Pedro, pracownikiem służb wywiadu z Krainy Deszczowców ?) ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lese_majeste absurdello czy ty uwierzyłeś w te kontakty 23.04.11, 23:29 jedyne kontakty tego pana to mogą być obrońcy krzyża, ewentualnie jojo lub płaszczak Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Co do mojej wiary w kontakty pana L.Sz. 25.04.11, 00:13 to wskazuję na użyte przeze mnie w tekście ;)))))))))))))))))))))))))))) Nie wierzę, że jakiś funkcjonariusz ujawniał takie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Autor, to autor, różne bzdury ludzie piszą 25.04.11, 10:06 absurdello napisał: > A poza tym ta książka rzuca ponure światło na naszych różnych funkcjonariuszy u > ujawniających chętnie (oczywiście anonimowo) tajemnice służbowe i państwowe > przypadkowym osobom Nie wątpię, że tacy istnieją - ale tu, zapewne, wystarczyła wyobraźnia autora. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Sorry, absurdello! 25.04.11, 10:09 koloratura1 napisała: > absurdello napisał: > > > A poza tym ta książka (...) Ja też nie zwróciłam uwagi na znaczek ;) i się wygłupiłam z tym tłumaczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
uutek Re: Autor, to autor, różne bzdury ludzie piszą al 27.04.11, 10:05 Czy ci "funkcjonariusze" to na pewno z polskich służb byli? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 22.04.11, 21:21 Trudno podważyć żelazną logikę narracji Leszka Szymowskiego. Książka jest na rynku od kilku tygodni. Stawia odważne tezy. Żadna stacja radiowa (poza Radiem Maryja) ani telewizyjna nie zająknęły się na temat tez książki. Żyjemy więc w medialnym Matrixie. Sprawę szerszej publiczności podały kilka dni temu media koncernu Axel Springer. Powyższy teks to jest pierwszy w mediach głównego nurtu. Nie odnosi się do argumentów Szymowskiego. Komentuje, że to bzdury? Bzdury? To spróbujcie je podważyć. Na przykład spostrzeżenia, że w ziemi nie było leja po upadku samolotu. Albo tego, że poszycie samolotu było wygięte na zewnątrz, tak jak po wybuchu bomby, która była wewnątrz. No i brak sekcji zwłok, gdy wróciły one do Polski. Dlaczego tych sekcji nie zrobiono w naszych laboratoriach? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Szkoda gadac... 22.04.11, 21:31 sprobuj zaprzeczyc, ze jestes, albo ze cie nie ma, ale najpierw poczytaj sobie troche filozofii, chlopski filozofie, ze sprawa EGZYSTENCJI, jest nieudowadnialna sensu stricto. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 22.04.11, 21:36 "Jeden głupiec może zadać tyle pytań, że i stu mędrców nie odpowie" To jest starożytna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach Re: Absolutne wodoglowie Jerzego Krajewskiego 22.04.11, 22:00 Pragne podsunac p. Krajewskiemu nastepne "dziela" do przeanalizowania, bo dobrze mu idzie. 1) Przygody Koziolka Matolka. 2) Sierotka Marysia i 7 Krasnolodkow. 3) O dwoch takich co ukradli Ksiezyc (ostal im sie ino jeden). Gdyby p. Krajewski mial klopoty ze zrozumieniem powyzszych pozycji, moze poprosic p. Leszka Szymowskiego o pomoc, bo gdzie dwie glowy, takie tegie i dwa c....e, zwlaszcza takie male, tam sie lepiej kombinuje. Pozdrawiam pana Krajewskiego z planety LKJK 2011. Ufoludek. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Media są od szukania prawdy 22.04.11, 22:14 Co powinna zrobić "GW"? Ma przecież tylu zdolnych, operatywnych dziennikarzy. Dotrzeć do amerykańskich źródeł Szymowskiego. Sprawdzić wiarygodność zdjęć. Dowiedzieć się, co NSA dziś wie o katastrofie? Co wie NATO? Co wie CIA? Zweryfikować sprawę braku leja po upadku samolotu. Wyjaśnić, dlaczego poszycie samolotu ułożyło się na zewnątrz. Wyjaśnić, dlaczego nie było sekcji zwłok w Polsce. Oglądacie seriale o tym, jak pracuje amerykańska policja kryminalna, jak sprawdza każdy włos, każde włókno materiału, by wyjaśnić, kto dokonał zbrodni? A co zrobiła nasza prokuratura i nasza policja w sprawie największej katastorfy lotniczej z prezydentem na pokładzie? Nawet sekcji zwłok nie przeprowadziła, badań DNA zwłok. Rodziny nie mają pewności, kogo pochowały, czy ręka, którą pochowały, była ręką ich ojca. Państwo polskie skompromitowało się przy dochodzeniu prawdy o katastrofie w Smoleńsku. Skompromitowały się polskie media, które ukrywają wiele szczegółów katastrofy. A teraz ukrywają też ustalenia Leszka Szymowskiego. Znalazł się odważny, który powiedział "Król jest nagi". A wielu nadal udaje głupich. Szkoda, że nie ma już Radia Wolna Europa. Jego rolę pełni obecnie Radio Maryja. O książce Szymowskiego nie wspomniały nie tylko lewicowe media, ale również prawicowa "Rzeczpospolita". Jeszcze nie wiedzą, jak się do tej książki odnieść. "GW" wyznaczyła kierunek - pisać, że to bzdury, dyskusji nie podejmować. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Media są od szukania prawdy 22.04.11, 22:35 od szukania prawdy jest prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Prokuratura w Polsce jest upolityczniona 23.04.11, 01:40 Prokuratura w naszym kraju podlega kontroli i naciskom polityków. Sądy też. Do demokracji w zachodnim stylu jest daleko. I to od 85 lat, od zamachu majowego. Wielu polityków i prokuratorów domyśla się, że w Smoleńsku był zamach, ale kłamią w tej spawie ze względu na rację stanu, bo inaczej trzeba byłoby wypowiedzieć Rosji wojnę, którą niechybnie przegralibyśmy. Prawdy dowiemy się wówczas, gdy Amerykanie zdecydują się na bezpośrednią wojnę z Rosją. Wtedy znajdą się mocne dowody winy Rosjan, że to był zamach. Być może książka Leszka Szymowskiego jest przygrywką do tej wojny. A może po prostu, jako dobry dziennikarz, napisał, to co wiedział, co wynika z żelaznej logiki, i znalazł wydawcę, który odważył się to wydać, by zarobić pieniądze. Piotr Bachurski, obywatel USA, który wydał książkę Szymowskiego, działa w Polsce od początku lat 90. XX wieku. Znam go od 1994 r. , gdy napisałem dla niego kilka artykułów do magazynu "Home & Market". Jego głównym celem jest zarabianie pieniędzy. Choć nie można wykluczyć, że jest on również amerykańskim agentem wpływu. Rozmawiałem z Bachurskim 20 kwietnia 2011 r. Nie chciał powiedzieć, w jakim nakładzie wydał książkę. Ujawnił tylko, że jest to raczej kilkadziesiąt tysięcy, że pierwszy nakład rozszedł się i drukuje drugi. Rząd, prokuratura i media mają z książką duży problem. Media starają się ja przemilczeć. Wiele księgarni nie wzięło jej do sprzedaży ze strachu przed reakcją władz. Na przykładzie tej losów tej książki widać, w jakim Matrixie żyjemy, jak blokowany jest przepływ informacji. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Prokuratura w Polsce jest upolityczniona 23.04.11, 06:40 jureczku k nasza demokracja jest niewątpliwie najdoskonalsza skoro takie matoły jak Ty i autor tego gniota mogą drukować sobie do woli Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Wolność słowa też jest ograniczna 23.04.11, 08:55 Wentyl bezpieczeństwa jest w interencie. Telewizje i radia są pod kontrolą reżimu. Telewizje i radia kłamią. Mamy w Polsce znowu drugi obieg. Jak we wcześniejszej fazie PRL w latach 80. XX wieku. Filmy blokowane w polskich telewizjach oglądane są na prywatnych i publicznych spotkaniach. Do demokracji w zachodnim stylu nam daleko. Dlatego 11 kwietnia 2011 założyłem Komitet Obrońców Demokracji. Zapraszam. Można zapisać się na a Facebooku. Na Facebooku jest wolność słowa. Nie ma cenzury. Choć redaktorzy naczelni mediów w Polsce muszą stosować cenzurę prewencyjną, by nie odpowiadać za publikację gróźb karalnych. Redaktor naczelny, zgodnie z Prawem prasowym, odpowiada za wszystko co pojawi się w jego gazecie. Za każde słowo. Żadne regulaminy nie chronią go przed odpowiedzialnością karna. Dlatego na naszych stronach internetowych, których jestem redaktorem naczelnym, nie ma forów dyskusyjnych. Musiałbym bowiem sprawdzać każdy wpis, czy nie ma tam gróźb karalnych. Nasz główne strony obecnie to: www.ibs.edu.pl www.europejskafirma.pl www.gepardybiznesu.pl www.historiaprl.info Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Wolność słowa też jest ograniczna 23.04.11, 10:07 jerzykrajewski7 napisał: > Mamy w Polsce znowu drugi obieg. Furorę robi w nim wierzs "Na wyspach Bergamutach" > Jak we wcześniejszej fazie PRL w latach 80. XX wieku. I to jest przerażające, że wy demokratycznie wybrane władze traktujecie jak komunistyczny reżim. Ale czego innego spodziewać sie po ludziach, którzy na serio traktują informcję, ze "Widziano także osła, którego mrówka niosła,", a brak tej informacji w TV uważają za dowód na istnienie medialnego matriksa. Na Tymińskiego, Leppera głosowało tylu naszych współobywateli, co na Kaczyńskiego. Homio Sovieticus ma się w jak najlepszej kondycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski rolę Radia Wolna Europa pełni Radio Maryja?? 23.04.11, 12:34 <Filmy blokowane w polskich telewizjach oglądane są na prywatnych i publicznych spotkaniach.> Gdzie ta cenzura, jeżeli można pokazywać na publicznych pokazach? Postaraj się mniej wchodzić na internet, a zwłaszcza omijaj forum GW, bo najwyraźniej ci szkodzi. Porozmawiaj ze swoim terapeutą, niech ci zmieni leki. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Wesołych Świąt Wielkanocnych! 23.04.11, 13:32 Czas zawieźć koszyczek z pisankami do święcenia. Do dyskusji wrócę po świętach. Niech Bóg będzie z Wami. Nawet z Wami moi wrogowie, którzy wysyłacie mni do psychiatry. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych! 23.04.11, 13:35 <Nawet z Wami moi wrogowie, którzy wysyłacie mni do psychiatry.> Odsyłanie cie do psychiatry jest aktem miłosierdzia. Uważaj raczej na tych, którzy się twymi przyjaciółmi mienią. Również wesołych świat życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny8 Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych! 23.04.11, 14:59 Widocznie Twój lekarz uznał, że jesteś nieszkodliwy dla otoczenia. Chociaż swoją działalnością możesz wzmacniać niezrównoważonych emocjonalnie i to jest jednak szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Wesołych Świąt Wielkanocnych! 29.04.11, 09:59 A jak tam kołki rozporowe na flagę? Trzymają się, czy Tusk ze służbami specjalnymi już podpiłował? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Komitet Obronców Demokracji - kto to jest ? 24.04.11, 04:31 jerzykrajewski7 napisał: > Do demokracji w zachodnim stylu nam daleko. > > Dlatego 11 kwietnia 2011 założyłem Komitet Obrońców Demokracji. Może najpierw napiszę, kto jest w Komitecie Obrońców Demokracji :):):) Członkowie Komitetu Obrońców Demokracji 1. Andrzej Lepper 2. Igor Janke 3. Jaroslaw Zieliński 4. Jerzy Krajewski 5. Konrad Rękas (karany) 6. Romuald Szeremietiew (zdymisjonowany pod zarzutem korupcji) 7. Waldemar Pawlak 8. Wojciech Nomejko Odpowiedz Link Zgłoś
buzz11 Re: Konkrety proszę ! 24.04.11, 08:35 Konkrety proszę ! Kto, kiedy, kogo ograniczył, zablokował itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
anto.n Re: Media są od szukania prawdy 24.04.11, 14:45 to po co sa media? do manipulacji glupich lemingow!? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Media są od szukania prawdy 25.04.11, 10:29 anto.n napisał: > to po co sa media? do manipulacji glupich lemingow!? Nie. Wyłącznie mądrych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Media są od szukania prawdy 22.04.11, 23:13 jerzykrajewski7 napisał: > Dotrzeć do amerykańskich źródeł Szymowskiego. > Panie Krajewski, a ma pan pomysł na to jak dotrzeć do źródeł, których nie ma? Ktoś kopię tej książki przekazał Ambasadzie Amerykańskiej w Warszawie. Od dawna już jej tłumaczenie jest w Departamencie Stanu. Nasz wywiad sam dopiero z tej książki dowiedział się, co się naprawdę wydarzyło :))) Totalny odjazd! PS. A wie pan, że ja mam książkę pt. "Wypalili mi oko trucizną w herbacie", którą napisał pewien kandydat na azylanta w Monachium w roku 1988. Wręczył on ją mojemu ojcu, bo zapragnął w USA schronić się przed siepaczami z SB. Jak się pan zapewne domyśla, oko trucizną w herbacie wypalono mu na Rakowieckiej w Warszawie. Co prawda bielmo na oku ma, ale od dzieciństwa. Tak powiedzieli okuliści, ale byli to okuliści niemieccy, którzy jak wiadomo stanowią trzon kondominium w Europie. Kto by im wierzył :))) "Prawdziwi Polacy i patrioci" nie mogą przestać myśleć o wojnach, powstaniach, zdradach, a nade wszystko o krwi z honorem przelewanej. Po prostu honorowi krwiodawcy! Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 22.04.11, 22:28 Czy jezeli ja wydam książkę o różowej panterze i zadna gezeta głównego nurtu sie o niej nie zająknie, to świadczyć to będzie o medialnym matriksie? Czy brak lejiu nie jest dowodem na brak bomby? Zdjęcia zlasu kabackiego: www.youtube.com/watch?v=MtgdPKPzzhI Gdzie tam jest krater? A przecież wtedy samolot spadł z większej wysokości. Logika iście żelazna: teraz brak krateru jest dowodem na odpalenie bomby. Ale przeciez ewentualny krater byłby uznany za niezbity dowód odpalenia bomby! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Zamach w Smoleńsku to fakt, reszta to bajki 23.04.11, 00:17 przestańcie michniczyć i napiszcie wreszcie, jak było - dotychczas myślałam, że samolot został zestrzelony inteligentną bombą produkowaną w Polsce na licencji kraju, którego nie mogę wymienić, bo za każdym razem cenzura na forum kasuje mój post. Samolot w Smoleńsku bynajmniej nie wyglądał na Tupolewa, który się rozbił, tylko na zestrzelonego Tupolewa. Dziennikarskie wmawianie mi, że to była katastrofa, jest szczytem dziennikarskiej bezczelności. Samolot prezydencki był zmasakrowany jedną lub kilkoma bombami jednocześnie. *** Władysław Sikorski Martin Luther King John Fitzgerald Kennedy Albino Luciani Diana Spencer Jörg Haider Lech Kaczyński Karol Wojtyła też prawie jest na tej liście, ale tylko prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zamach w Smoleńsku to fakt, reszta to bajki 23.04.11, 11:52 Kaczka, ty zawsze coś pomieszasz. Jörg Haider zginął w wypadku samochodowym. Wyleciał z drogi przy prędkości ponad 140 km/h. Kilka razy auto przekoziołkowało. Nie miał szans. Gdzie tu zamach? PS. Partia Haidera miała zakaz działalności w Austrii. Tobie jakaś bomba zmasakrowała mózg. Może ta twoja czekająca rakieta. Czekała, czekała i się doczekała. Trafiła cię prosto w główkę. Nawet nie trzeba było eksplozji. Samo uderzenie zrobiło swoje. Kretynie, bombą nie można zestrzelić. Bombę można zrzucić. Zestrzelić można pociskiem lub rakietą. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna... 23.04.11, 12:03 Dla ciebie trzeba utworzyć nową skalę idiotyzmu. W starej już się nie mieścisz. PS. Zawsze byłem za tym, by w domach wariatów nie dawano pacjentom PC-tów do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Zabójstwo Haidera - skąd wiedziałam, że zabiją go 24.04.11, 03:41 > Kaczka, ty zawsze coś pomieszasz. > Jörg Haider zginął w wypadku samochodowym. Wyleciał z drogi przy > prędkości ponad 140 km/h. Kilka razy auto przekoziołkowało. Nie miał szans. > Gdzie tu zamach? Znam oficjalną historyjkę śmierci Jörga Haidera, ale nie muszę w nią wierzyć, i nie wierzę. Dlaczego? Jeden z powodów, to mój Tata, który przy różnych okazjach związanych z karierą polityczną Haeidera zawsze się dziwił, że Heidera jeszcze nie zabili (wiadomo kto nie zabił, więc kontynuuję...) - aż w końcu Tata ogłosił, że Heider już został zabity w ten sam sposób, jak Diana Spencer (upozorowanie wypadku samochodowego). Zawsze lepiej, kiedy zabójstwo wygląda na "nieszczęśliwy" wypadek, i ta reguła obowiązuje niezależnie od położenia geograficznego - lasek przy lotnisku w Smoleńsku, tunel w Paryżu, szosa gdzieś w Austrii - zawsze zamach powinien wyglądać na nieszczęśliwy wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Zabójstwo Haidera - skąd wiedziałam, że zabiją go 24.04.11, 03:42 > Kaczka, ty zawsze coś pomieszasz. > Jörg Haider zginął w wypadku samochodowym. Wyleciał z drogi przy > prędkości ponad 140 km/h. Kilka razy auto przekoziołkowało. Nie miał szans. > Gdzie tu zamach? Znam oficjalną historyjkę śmierci Jörga Haidera, ale nie muszę w nią wierzyć, i nie wierzę. Dlaczego? Jeden z powodów, to mój Tata, który przy różnych okazjach związanych z karierą polityczną Haidera zawsze się dziwił, że Haidera jeszcze nie zabili (wiadomo kto nie zabił, więc kontynuuję...) - aż w końcu Tata ogłosił, że Haider już został zabity w ten sam sposób, jak Diana Spencer (upozorowanie wypadku samochodowego). Zawsze lepiej, kiedy zabójstwo wygląda na "nieszczęśliwy" wypadek, i ta reguła obowiązuje niezależnie od położenia geograficznego - lasek przy lotnisku w Smoleńsku, tunel w Paryżu, szosa gdzieś w Austrii - zawsze zamach powinien wyglądać na nieszczęśliwy wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zabójstwo Haidera - skąd wiedziałam, że zabij 24.04.11, 09:49 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: > > Kaczka, ty zawsze coś pomieszasz. > > Jörg Haider zginął w wypadku samochodowym. Wyleciał z drogi przy > > prędkości ponad 140 km/h. Kilka razy auto przekoziołkowało. Nie miał szan > s. > > Gdzie tu zamach? > > Znam oficjalną historyjkę śmierci Jörga Haidera, ale nie muszę w nią wierzyć, i > nie wierzę. Dlaczego? > > Jeden z powodów, to mój Tata, który przy różnych okazjach związanych z karierą > polityczną Haidera zawsze się dziwił, że Haidera jeszcze nie zabili (wiadomo kt > o nie zabił, więc kontynuuję...) - aż w końcu Tata ogłosił, że Haider już zosta > ł zabity w ten sam sposób, jak Diana Spencer (upozorowanie wypadku samochodoweg > o). > > Zawsze lepiej, kiedy zabójstwo wygląda na "nieszczęśliwy" wypadek, i ta reguła > obowiązuje niezależnie od położenia geograficznego - lasek przy lotnisku w Smol > eńsku, tunel w Paryżu, szosa gdzieś w Austrii - zawsze zamach powinien wyglą > dać na nieszczęśliwy wypadek. > Pirdolisz jak Kaczor. Haider był szefem partii nazistowskiej. Na tych 16-tu co jechali zbierać owoce teć był zamach? W/g twojej teorii tak mogę myśleć. Haider wyprzedzał na drodze z ograniczeniem do 70 km/h, z prędkością 142 km/h, wpadł w poślizg, przygrzmocił w betonowy slup i przelkoziołkował kilka razy. Zajmij się lepiej zadaniem do szkółki. Może cie czegoś nauczy. I nie pisz bredni o jakichś czekających rakietach i inteligentnych bombach. Pobaw się w wojnę na podwórku z kolegami. Tam sobie możesz wymyślać broń jaką chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Lista zamachów daje wiele do myślenia... 23.04.11, 13:07 <> Władysław Sikorski > Martin Luther King > John Fitzgerald Kennedy > Albino Luciani > Diana Spencer > Jörg Haider > Lech Kaczyński> Lista zamachów daje wiele do myślenia. Zwłaszcza zamach na Dianę Spencer. Podobieństwa są uderzające: - w obu zamachach zginęły osoby znane, które za życia wyśmiewano z powodu głupoty, i które nieustannie kompromitowały swój kraj na arenie międzynarodowej; - po obu zamachach nastąpiło wielkie narodowe pojednanie, ludzie płakali otwarcie na ulicach; - brytyjskie tabloidy obarczyły wina za zamach królowa i brytyjski wywiad, a polskie - polski rząd i premiera sąsiedniego kraju. -w oby zamachach pojazdem kierował pijany kierowca. Potem już nie było tak samo, Anglicy szybko po ceremonii pogrzebowej i zakończeniu żałoby powrócili do normalności, w Polsce nienormalność szaleje coraz bardziej i opanowała całkiem sporą partię polityczną. Przekroczyła już wszelkie granice zdrowego rozsądku i żadnej nadziei na uzdrowienie nie widać. Jedynym programem tej partii stało się obalenie demokratycznych władz pod pozorem "wyjaśniania zamachu". Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Lista zamachów daje wiele do myślenia... 29.04.11, 10:02 Którą z pań z pokładu Tu-154 obsadzasz w roli tego egipskiego (czy jakiegoś innego) szejka? A poza tym masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny8 Re: Zamach w Smoleńsku to fakt, reszta to bajki 23.04.11, 15:11 > Samolot w Smoleńsku bynajmniej nie wyglądał na Tupolewa, który się rozbił, tylk > o na zestrzelonego Tupolewa. Dziennikarskie wmawianie mi, że to była katastrofa > , jest szczytem dziennikarskiej bezczelności. Samolot prezydencki był zmasakrow > any jedną lub kilkoma bombami jednocześnie. > > *** > To według Ciebie jak w końcu było? Samolot był "zestrzelony" czy "zmasakrowany bombą" lub nawet kilkoma? Wiesz o czym piszesz? Ps. A może chodziło Ci o to, że najpierw umieszczono w nim bombę a potem go zestrzelono? /Idiotyzm!/ Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A bo nie! 25.04.11, 10:40 normalny8 napisał: > jak w końcu było? Samolot był "zestrzelony" czy "zmasakrowany > bombą" lub nawet kilkoma? Wiesz o czym piszesz? Ps. A może chodziło Ci o > to, że najpierw umieszczono w nim bombę a potem go zestrzelono? /Idiotyzm!/ Tusk latał po lotnisku z siatką na motyle i ściągnął nią tupolewa na ziemię, o! Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Zamach w Smoleńsku to fakt, reszta to bajki 25.04.11, 00:29 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: > przestańcie michniczyć i napiszcie wreszcie, jak było - dotychczas myślałam, że > samolot został zestrzelony inteligentną bombą produkowaną w Polsce na licencji > kraju, którego nie mogę wymienić, bo za każdym razem cenzura na forum kasuje m > ój post. > > Samolot w Smoleńsku bynajmniej nie wyglądał na Tupolewa, który się rozbił, tylk > o na zestrzelonego Tupolewa. Dziennikarskie wmawianie mi, że to była katastrofa > , jest szczytem dziennikarskiej bezczelności. Samolot prezydencki był zmasakrow > any jedną lub kilkoma bombami jednocześnie. *** Co będziemy mówć skoro wszyscy wiedzą jak było. Putin z pepeszą stał za wierzbą. Tusk robił sobie alibi w Warszawie, Macierewicz widział katiusze we śnie i nie poleciał z prezydentem, a teraz zwala na Pana Boga. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 23.04.11, 01:06 jerzykrajewski7 Trudno podważyć żelazną logikę stwierdzenia że jesteś idiotą. Żadna stacja radiowa ani telewizyjna nie chce się zajmować wypocinami nikczemnego cynika szymowskiego który na tragedii zbija kasę. Specjalisto od aerodynamiki - gdybyś cokolwiek znał się na fizyce (ciekawe jak zdałeś maturę jeśli w ogóle ją posiadasz) to byś dokładnie wiedział że leje są po bombach lub wybuchach - po samolocie "przyziemiającym" bokiem z prędkośćią 300 km/godz. może jedynie zostać przeorana bruzda. Ale co ja ci tłumaczę - jesteś za tępy aby to zrozumioeć. Jeśli by to była sławetna "bomba próżniowa" czyli implozyjna - to poszycie byłoby wygięte DO WEWNĄTRZ. Tyle że - jak wyżej - jesteś za tępy aby odróżnić pascala od ampera, a przyśpieszenie od worka kartofli. Brak sekcji zwłok - a widziałeś kiedyś młocie sekcję zwłok mielonego ? Nie pozdrawiam, bo im prędzej tacy idioci jak ty wymra tym lepiej dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 erte2 - trafisz przed oblicze prokuratora 23.04.11, 01:47 Jeżeli Prokuratura Rejonowa Mokotów zacznie na mój wniosek śledztwo w sprawie groźby karalnej złożonej przez Ciebie wobec mnie. Pamiętasz, groziłeś mi na tym forum, że obijesz mi mordę, jeżeli nie przestanę wyrażać swoich poglądów. Obrażanie mnie słowem "idiota" to przy tym drobiazg. Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 25.04.11, 00:39 erte2 napisał: > jerzykrajewski7 > - a widziałeś kiedyś młocie sekcję zwłok mielonego ? *** Młot nie wiedział, bo sam jest durny jak trzy worki kartofli :))) PS. Szkoda, że nie masz profilu. Chciałem Cię dodać do znajomych, Erte2 :( Odpowiedz Link Zgłoś
jercym54 Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 23.04.11, 05:12 jesteś pojebany na maksa, idź się leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Żelazna logika narracji Leszka Szymowskiego 23.04.11, 10:53 panie Jureczku znam gościa który na własne oczy widział jak przy jaku majstrowali Stalin z Hitlerem pomagali im Beria z Himmlerem a kolejce do majstrowania czekali Mao i Pol Pot roboty nadzorował brat kartofla niestety świadek nie sprecyzował odmiany kartofla jak pan sądzi czy rozwinąć temat do formy książki? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Odniosę się tylko do jedbego ... 25.04.11, 10:17 ..Twego zarzutu: jerzykrajewski7 napisał: > Bzdury? > > To spróbujcie je podważyć. Bo, faktycznie, trudno podważać bzdury. > Dlaczego tych sekcji nie zrobiono w naszych laboratoriach? Bo nie uznano za sensowne i - w ogóle - możliwe kroić mielonki. Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Niezle trzepie ich... 22.04.11, 21:34 ... wszystkich pisowszczyzna. Nawet extasy, amfa, metaamfa, koks, GHB, trawa i LSD razem wziete nie daja takiej jazdy jak sztachniecie sie pisowszczyzna. Niedlugo ten caly o przemoralny grajdolek zacznie sie gremialnie zglaszac na detox... Odpowiedz Link Zgłoś
polskinacjonalista Odjazd smoleński 22.04.11, 21:36 Red Czuchnowski w serii artykułów "Zamach w domu Barbary Blidy" na pewno tę wspomnianą przez siebie poprzeczkę przeskoczył i to ze sporym zapasem. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Odjazd smoleński 22.04.11, 21:39 Wszystko w tej książce to najprawdziwsza prawda! Niestety, autor pomylił się w szczegółach. Np. bombę próżniową nie zamontowano w zakładach naprawczych lecz podłożył ją osobiście Tusk lecąc tym samolotem wcześniej. Bombę tę przekazał mu zresztą A. Michnik przemycając ją z Moskwy, ukrytą w ruskich pierogach, bez których jako stary komunista żyć nie może. Poza tym wszystko się zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Odjazd smoleński 22.04.11, 22:30 To nie były pierogi tylko barszcz ukraiński. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Odjazd smoleński 22.04.11, 23:35 Eee tam , kaczka nadziewana bombą (termobaryczno-próżniową zresztą) w borowikach po smoleńsku! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Odjazd smoleński 25.04.11, 10:50 trzy.14 napisał: > To nie były pierogi tylko barszcz ukraiński. Jedno i drugie; pierogi ruskie najlepiej smakują popijane barszczykiem. Ale czystym, nie ukraińskmi... Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Re: Odjazd smoleński 23.04.11, 15:13 Zapomniałeś dodać ,że ta 'bomba próżniowa to pojemnik z próżnią -100 atm !!!!! Dla ciekawych dodam , że takiego ciśnienia nie ma nigdzie we Wszechświecie ! Kosmiczna próżnia to 'tylko -1' !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku political fiction 22.04.11, 22:26 niech se pisze natomiast interesujący jest stan psychiki tych czytelników, którzy to biorą na poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: political fiction 22.04.11, 22:32 q-ku napisał: > niech se pisze > > natomiast interesujący jest stan psychiki tych czytelników, którzy to biorą na > poważnie I to jest celna uwaga. To są słuchacze RM i czytelnicy GP oraz NCz! Są ich grube tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
potykacz Odjazd smoleński 22.04.11, 22:48 Ludzie odpuśćcie!!Zamiast zajmować się bredzeniem idioty róbcie babki i mazurki żeby sobie osłodzić to usrane życie na ziemi.Tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Nie bedzie Moskal plul nam w twarz...mocium Panie 22.04.11, 23:12 Bardzo proszę mocium panie Mocium panie me wezwanie Mocium panie wziąć w sposobie Wyleczenia nas w chorobie. "Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród [Polacy] gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych." Winston Churchill Fakt, ze w ubieglorocznej smolenskiej katastrofie starcilismy dwukrotnie wiecej generalow niz w Katynskim lesie z rak NKWD-zistow w 1940 roku jest ostatnim przykladem samodestrukcyjnej megalomanii niektorych naszych politykow. Nasi nadeci “mezowie stanu” III RP z dyplomami uzyskanymi na PRL-owskich uczelniach, na ktore dostali sie dzieki punktom za swoje robotniczo-chlopskie pochodzenie - w ramach leczenia sie ze slowianskich/wschodnio-europejskich (a moze zachodnio-azjatyckich) kompleksow i z post-komunistycznego kaca - onanizuja sie przed portretami kolejnych amerykanskich prezydentow. Wcale im nie przeszkadza fakt, ze przecietny Amerykanin nie potrafi wskazac Polski na mapie swiata. Dzierzac w drugiej rece lekko zardzewiala szabelke dzielnie i zamaszyscie nia wymachuja w strone sasiadow. Przypomina to troche szczekanie na niedzwiedzia przez malego pudelka...na smyczy. Koniunkturalnie zafundowalismy sobie innych malych pudelkow albo pekinczykow (tez na smyczy) jako nowych egzotycznych sojusznikow. Gruzja - gdzie nie tak dawno na zasadzie staropolskiego “zastaw sie ale postaw sie” nasz s.p. prezydent o wlos (“po raz pierwszy”) nie stracil zycia - jest tego klasycznym przykladem. Mowie o kraju, w ktorym do dzisiaj prawie w kazdym miasteczku i wiosze dumnie stoja pomniki najwiekszego Gruzina wszechczasow Josifa Dzugaszwili...ale oczywiscie o tym nasz dzielny “Maly Rycerz” sp. Prezydent Kaczynski-Wawelczyk i nasze “wolne” media nawet nie smialy i nadal nie smieja wspomniec. Oczywiscie plakat z geba Stalina w Moskwie to prawie anty-polska prowokacja. Wracajac do okolicznosci katastrofy jestem ciekaw czy np. L.Kaczynski po otrzymaniu zalecenia ladowania na innym lotnisku od amerykanskiej lub brytyjskiej sluzby naziemnej w pelni by sie do niego zastosowal...Mozna spekulowac ale podejrzewam, ze tak. Ja tymczasem czekam na kolejne absurdalne zarzuty/argumenty PiS-wskiej tuby ”mecanasa” Rogalskiego. Dam Panu pare pomyslow Panie “mecenasie”: 1) nalezy oskarzyc obsluge smolenskiego lotniska za nie oddanie strzalow ostrzegawczych w kierunku niebezpiecznie obnizajacego pulap prezydenckiego Tupolewa. 2) mozna tez obarczyc stalinowskich oprawcow wina za to, ze przeprowadzili egzekucje na polskich oficerach w miejscu tak bardzo oddalonym od nowoczesnego portu lotniczego godnego samolotu Prezydenta Rzeczypospolitej...Widzi Pan jakie to latwe...Pospolstwo i brukowce a juz na pewno wydawnictwo "Agora" to kupia... Po kompromitacji smolenskiej, po farse z krzyzem na Krakowskim Przedmiesciu przestalem sie juz dziwic dlaczego na przestrzeni ostatnich paruset lat tak latwo bylo zaborcom upokorzyc, ujarzmic i rozszarpac na strzepy ten nasz - przeciez nie tak maly - Kraj. I to az czterokrotnie...Nie jestem pewien czy za ten stan rzeczy byli odpowiedzialni li tylko nasi oportunistyczni i bezwzgledni sasiedzi badz nasi zazwyczaj fatalnie dobierani i wiarolomni “sojusznicy”... Czyzbysmy byli narodem wybierajacym przywodcow bez instynktu samozachowawczego, panstwem w ktorym wszystkie priorytety sa postawione do gory nogami... W tej obecnej, sztucznie zreszta wywolywanej atmosferze ogolnonarodowej paranoi mimo woli nasuwaja mi sie slowa "Zelaznego Kanclerza" - Otto Bismarcka o Polakach : "Wystraczy dac Polakom wladze a sami sie wyniszcza". Az przykro patrzec na naszych panikujacych politykow i dostojnikow wojskowych, ktorzy infantylnie odsuwaja wine jak najdalej od siebie aby ratowac swoje kariery... i twarz , ktora i tak juz dawno utracili. Innymi slowy nasi wojskowi bawia sie w dzieci i to na oczach nas wszystkich nie mowiac juz o swiatowej opinii publicznej... Dajmy sobie spokoj z tym zenujacym odwracaniem kota ogonem w “smolenskiej sprawie” i po mesku uderzmy sie w piers. Czas wyzwolic sie z naszej pieniackiej sarmackiej albo raczej chlopo-panszczyznianej mentalnosci i zachowac sie po dzentelmensku pokazujac tym samym klase/fason naszym sasiadom i swiatu. Po “rewelacjach” gen.Packa i innych tajemniczo odtajnianych przeciekach dowiadujemy sie, ze sp. kpt. Protasiuk (najnizszy stopniem officer na pokladzie Tupolewa) wykazal wiecej rozsadku i wyobrazni niz cala genaralsko-admiralska swita Pana Prezydenta – badz co badz odpowiedzialna za bezpieczenstwo i obronnosc Naszego Kraju. Jak na razie polscy funkcjonariusze panstwowi zamiast zabrac sie do porzadkowania wlasnej stajni Augiasza emocjonalnie reaguja na marginalne szczegoly / przemilczenia w sprawozdaniu MAK-u. W klimacie nadchodzacych wyborow za rada swoich PR-owcow nasi politycy uciekli sie dosc pochopnie i nieroztropnie do topornej reguly, wg ktorej “najlepsza obrona jest atak” i to z oplakanym skutkiem. Bylo to jak musztarda po i tak nie smacznym obiedzie, ktory zreszta sami sobie zgotowalismy. Jak wielu forumowiczow mam dosc tego ogolnonarodowego histerycznego rozczulania sie nad soba. Czas na trzezwe myslenie. Wizerunek Polski w swiatowych mediach zostal powaznie nadszarpniety. Pora na bardziej wywazony jezyk, na bardziej rozwazna nawigacje dyplomatyczna. To musi nastapic zanim miedzynarodowa opinia publiczna straci do nas cierpliwosc i ostatecznie wystawi Nasz Kraj a zwlaszcza jego elity polityczne na medialne posmiewisko. Nie jest to tylko sprawa tak opacznie rozumianego przez naszych politykow honoru. Obawiam sie, ze jezeli nie wyciagniemy z tej i wielu poprzednich tragedii nalezytych wnioskow i nie wprowadzimy oprocz zmian personalnych ZELAZNE regulaminy dotyczace bezpiecznego przewozu/podrozowania osob piastujacych najwyzsze funkcje w panstwie nastepne nieszczescie jest tylko kwestia czasu. Sadzac z tego co dotychczas wladze Polski zrobily w tej sprawie obawiam sie, ze te wnioski utona w mdlym rocznicowym religijno-martyrologicznym pustoslowiu i... szyderczym smiechu Lecha K. z Wawelskiej krypty. Na domiar zlego Episkopat oglosi sp. Lecha Kaczynskiego-Wawelczyka swietym - opiekunem ofiar lotniczych zamachow bombowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Odjazd smoleński 22.04.11, 23:12 Ponieważ takich odjazdów mnoży sie co niemiara, to jest to dobry przykład, żeby ktos w miare logicznie poukładany szaccownego autora odkrywczego dzieła zaprowadził przeed sad za poniewieranie rządem i insynuacje z pogranicza zwidów i podobnych zjawisk. jesli ma te zdjecia i racje, to sądoy proces zapewne to wykaze. Jeśli nie, to nakład powinien zniknąc w spalarni, a specjalista od zamachu i bomby próżniowej zaliczyć solidny wydatej do kasy panstwa i roboty społecznie użyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Następny sukinsyn zorientował się, ze na tym szale 22.04.11, 23:13 szaleństwie mozna zrobić całkiem niezłą kasę ! Bezgraniczny cynizm czy człowiek rzeczywiście chory psychicznie ? Na 99% to pierwsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Co te pisowskie świry biorą? To jest lepsze od kok 22.04.11, 23:15 Co te pisowskie świry biorą? To jest lepsze od koki i możnaby na tym niezły business ukręcić ! Odpowiedz Link Zgłoś
thxyel Rewelacja 22.04.11, 23:25 Chyba poszukam tej książki. Dan Brown jest monotematyczny. U Koontza czasem gubię się w opisach. Pratchetta za mało... a TU proszę taka perełka w g#wnie... hmm.. a może coś pokręciłem i na odwrót z tą perełką... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Niech żyje słoń Trąbalski! 23.04.11, 00:06 Chyba przesyt nastąpił w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Odjazd smoleński 23.04.11, 00:48 Podłośc niektórych nie zna granic. Jest bowiem zupełnie oczywiste że pan szumowski z pełną premedytacją wykorzystuje atmosferę rozpętaną przez pis, kaczyńskiego, sakiewiczów i innych szubrawców po to aby zbić na tym kasę. Jestem pewien że nie wierzy on w ani jedno słowo przez siebie napisane, jestem nawet przekonany że w duchu śmiejesię z tych którzy kupując jego "dzieło" nabijają mu kabzę. To co robi to jest po prostu sku...syństwo w czystej postaci, draństwo, cynizm i nikczemność. Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Odjazd smoleński 25.04.11, 00:33 erte2 napisał: > Podłośc niektórych nie zna granic. Jest bowiem zupełnie oczywiste że pan szumow > ski z pełną premedytacją wykorzystuje atmosferę rozpętaną przez pis, kaczyńskie > go, sakiewiczów i innych szubrawców po to aby zbić na tym kasę. Jestem pewien ż > e nie wierzy on w ani jedno słowo przez siebie napisane, jestem nawet przekonan > y że w duchu śmiejesię z tych którzy kupując jego "dzieło" nabijają mu kabzę. T > o co robi to jest po prostu sku...syństwo w czystej postaci, draństwo, cynizm i > nikczemność. *** I to jest najpełniejsza recenzja tej książki i ocena jej autora. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
biecza Pojechał po bandzie. 23.04.11, 00:49 Facet ma chyba koszmarne życie. Co chwilę, go ścigają. Ale mamy wolność słowa, na pewno znajdą się tacy co w to uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Odjazd smoleński 23.04.11, 00:56 Gostkiem powinna zainteresować się prokuratura z urzędu tak, jak kilka lat temu niejakim Piecuchem. I sąd skazał faceta za oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz I niech ktoś mi powie, że w Polsce nie ma 23.04.11, 00:58 wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mark85 Odjazd smoleński 23.04.11, 02:13 Odjazd naprawde niezly,na co czeka polskie kino?Tworcy filmy ,Mgla,Solidarni..., nie przystepuja do relalizacji filmu na podstawie ksiazki"Zamach w Smolensku",oskar murowany.Historia wypadkow lotniczych nie zna przypadku ladowanai samolotu w srodku lasu ,bez uszkodzen,moze wytlumaczyl jak to bylo mozliwe?Pokazuje totalny anafalbetysm samolotow,lub pomylil ladowanie samolotu na rzecze w Nowym Jorku.Tam przyczyna awari silnika byly kaczki ktore wlecialy w silnik.Czy warto tracic czas na opis jekis chorych domyslow,to jest amunicja dla zwolnikow teori spiskowej Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach 23.04.11, 05:53 20 kwietnia 2011 r. telefonicznie zamówiłem książkę w wydawnictwie. Jeszcze do mnie nie dotarła. Nie wiem więc, czy Leszek Szymowski zadał najbardziej heretyckie pytanie. Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach? Najbardziej podejrzane są osoby, które zamieniły się ze znajomymi na miejsca w samolocie. To wynika z praw logiki. Czy nasza prokuratura pójdzie tym tropem? Wątpię. Czy dziennikarze pójdą tym tropem? Wątpię. A trzeba przecież założyć, że Rosjanie ostrzegli swoich ludzi w Polsce, by nie lecieli samolotem, który zamierzają wysadzić w powietrze. Rosjanie mają swoich ludzi w Polsce. I Amerykanie mają swoich ludzi w Polsce. Dla mnie zamach w Smoleńsku to drobny epizod w amerykańsko-rosyjskich zmaganiach o panowanie nad światem. Naprawdę drobiażdżek. To tylko 96 zabitych. W Serbii w 1999 r. NATO zabiło kilka tysięcy ludzi, w tym wiele kobiet i dzieci. W Iraku wojska dziwnej bandy państw zabiły kilkaset tysięcy ludzi, w tym wiele kobiet i dzieci. W Afganistanie wojska dziwnej bandy państw zabiły kilkaset tysięcy ludzi, w tym wiele kobiet i dzieci. W Libii wojska dziwnej bandy państw zabiły kilka tysięcy ludzi, w tym wiele kobiet i dzieci. W XXI wieku, który zaczął się, podobnie jak wiek XX od wydarzeń w Serbii - od barbarzyńskich nalotów na Belgrad (wiek XX zaczął się od zabójstwa arcyksięcia Ferdynanda w Sarajewie), siewcami wojny są Amerykanie. Więcej o tym pod adresem: www.ibs.edu.pl/content/view/4393/118/. Komentarzy szukajcie też na Facebooku w grupie "Lubie Rosjan". Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Ofiary wojen w Czeczeni i Gruzji 23.04.11, 06:09 Powinienem jeszcze dodać ofiary wojen w Czeczeni i Gruzji. Tam tłuką się Rosjanie. Czeczenów i Gruzinów do walki zachęcają Amerykanie. Dostarczają im też broń. Gruzji broń dostarczyła również Polska, a konkretniej sprzedała dobre rakiety ziemie-powietrze, które zestrzeliły sporo rosyjskich samolotów w wojnie w 2008 . Sprzedaż broni zainicjował i przeprowadził śp. Lech Kaczyński. I tę sprawę opisał Leszek Szymowski, tym razem w tygodniku "Angora". Rosjanie mieli za co go zabić śp. Lecha Kaczyńskiego. Rozwalili też proamerykańskie dowództwo naszej armii. I wielu proamerykańskich polityków. A Amerykanie wystawili ich potem do wiatru. Prezydent USA Barak Husejn Obama nie przyleciał nawet na pogrzeb śp. Lecha Kaczyńskiego. Przeszkodziły mu jakieś dymy z wulkanu. Prezydentowi Gruzji nie przeszkodziły, przyleciał okrężną drogą z USA do Krakowa. Amerykanie zostawili nas sam na sam z Rosją jak w Jałcie i Poczdamie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Ofiary wojen w Czeczeni i Gruzji 23.04.11, 10:33 jerzykrajewski7 Alternatywa jest taka: albo jesteś chorym psychicznie obsesjonatem któremu cały świat wydaje się wrogi, j który czycha na ciebie aby cię pożreć - i w takim wypadku mogę ci mnawet vwspółczuć - nie przecież nue odpowiadzasz ani za swoje czyny, a ni za sólowa, ani za to kakimi pokretnymi ścieżkami podróżuje twój biedny umysł. Druga możliwość jest prawdopodobniejsza - jesteś podłym cynikiem i nikczemnym szubrawcem (takim jak np. rydzyk, kaczyński czy szymowski) którzy żerując na głupocie i naiwności części społeczeństwa kręcą polityczne lody, zbijają kasę lub choćby tylko chcą zaistnieć za wszelką cenę żerując na tragedii z 10. kwietnia (do której kategorii należysz ?). W tym drugim przypadku jesteś po prostu godzien pogardy i - masz rację - niewart tego aby ci nawet nakłaść po ryju bo i szkoda rąk, i obrzydzenie na samą myśl bierze. Aha ! I nie wycieraj sobie gęby "drugim obiegiem" i nie dorabiaj tanim kosztem "martyrologii" i "bohaterstwa" bo stajesz się żałosny. Drugim obiegiem, podziemnym drukowaniem i kolprtażem trzeba było zajmować się wtedy kiedy można było zapłacić za to słoną cenę (znam to z autopsji). A tobie i takim jak ty nie wolno się pod to podszywać. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach 23.04.11, 11:23 jerzykrajewski7 napisał: > > Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach? > No jak kto? Ty, Antek policmajster i ten bredzący pisarzyna. Może i prezio, czego nie można wykluczyć. Wprawdzie nie ma dowodów, ale ich brak jest dowodem, że musiały być. Takich idiotów nosi jeszcze święta ziemia. Puknij się gościu w główkę, najlepiej z rozpędu w mur, może zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach 23.04.11, 16:07 jerzykrajewski7 napisał: Kto w Polsce wiedział, że będzie zamach? Najbardziej podejrzane są osoby, które zamieniły się ze znajomymi na miejsca w samolocie. To wynika z praw logiki. Proszę zacząć od tego tropu: Po spotkaniu zapytałam ministra Macierewicza. Miał pan lecieć z prezydentem do Katynia? -Tak, ale jak widać Pan Bóg miał, co do mnie inne plany. wirtualnapolonia.com/2010/08/25/kanada-antoni-macierewicz-na-spotkaniu-z-polskim-patriotami/ Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Odjazd smoleński 23.04.11, 06:34 Przyganiał kocioł garnkowi. Na temat każdego z poniżej wymienionych kłamstw GW napisała więcej niż po 250 stron. Dodatkowo dziennikarze GW w telewizji bezustannie te kłamstwa rozpowszechniają. -Już w pierrwszych minutach po tragedii media podały wiadomość, że piloci podchodzili 4x do lądowania, informowano również że piloci nie znali j. rosyjskiego - były to oczywiste kłamstwa. -TVN24 , podała do wiadomości słowa które rzekomo wypowiedział kapitan Protasiuk "jak nie wylądujemy to mnie zabije"- kłamstwo. - kategoryczne oświadczenia o naciskach prezydenta- kłamstwa , których nikt nigdy nie potwierdził. -piloci przed katastrofą powiedzieli "popatrzcie jak lądują debeciaki" - ohydne i okrutne, w stosunku do rodzin pilotów, kłastwo. -za sterami samolotu gen. Błasik siedział- ohydne i potwornne kłamstwo, nie liczące się z rodziną gen. - tajna instrukcja, w 36 pułku, oddająca decyzję o lądowaniu w ręce najważniejszego pasażera- kłamstwo. -kłutnia, gen. Błasika z kap. Protasiukiem- kłamstwo. -samo sformułowanie "katastrofa samolotu prezydenckiego" jest czystą manipulacją. Prezydent w Polsce nie posiada samolotu. Samoloty posiada rząd. Prawidłowe sformułowanie to " katastrofa samolotu rządowego z Prezydentem na pokładzie" Te kłamstwa GW i TVN z lubością już od roku bezustannie powtarzają, a niektóre nawet same produkują. Nikt, nie poniósł odpowiedzialności, za te kłamstwa, nikt nie przeprosił rodzin ofiar katastrofy Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Odjazd smoleński 23.04.11, 06:40 *Wszystko na sprzedaż*. Jak zarobić na tragedii narodowej? - to moralnie odrażające! Jak "sprzedać" politycznie śmierć Brata? - to haniebne i porażające!!! *Narodek głupi wszystko kupi* . Klasyk Jackórski. STOP KŁAMCOM SMOLEŃSKIM! NIMI ZAJĄĆ SIĘ POWINNA PROKURATURA! Odpowiedz Link Zgłoś