hooliveira 04.05.11, 09:04 minister się dziwi i ma nadzieję... żenada! Wymiar sprawiedliwości ma mieć pały i rygory prawa na bandziorów oraz poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo, także na stadionach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk-sikora Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 09:27 Minister Kwiatkowski swoim gadulstwem w sprawie bandytyzmu stadionowego skompromitował się. Panie ministrze, ględzenie nie rozwiąże problemów, potrzebne są konkretne i radykalne rozwiązania, a nie propozycje sądów via internet to co Pan proponuje. Chodzi o takie rozwiązania, aby wykluczyć sądzenie, aby było byzpiecznie na stadionach. Jak Pan nie wiem jak to zrobić to niech się Pan poda do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwię ... 04.05.11, 09:28 No coz,jezeli toleruje sie istnienie wielokrotnie obnazonej za korupcje,afery sedziowskie,pilkarskie,itd,itd,organizacji jak PZPN,ktora wszystkich prawdziwych kibicow i oraz jasne reguly dzialania ma gleboko gdzies, otrzymuje sie wlasnie takie rezultaty. Proby zrobienia porzadku w polskim futbolu spelzly na niczym,poniewaz kazdy boi sie wlozyc kij do mrowiska.Jedynie sromotne lanie po dupie jakie otrzyma pseudoreprezentacja na EURO 2012 skloni byc moze nierychliwych odpowiedzialnych za to panstwo,do pogonienia tej bandy w cztery wiatry.Zafundowanie sobie przez panstwo polskie stadionow za ciezkie miliardy i wielki wstyd,beda naprawde jedynym skutecznym powodem by zrobic prawdziwy porzadek w PZPN jak mawia Jan Tomaszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 10:01 Niech sie jeden nie dziwi drugiemu jak brak jest skutecznych narzedzi prawnych do likwidacji tych popie...nych głupoli. A kara zgodnie z rtymi narzędziami powinna być nieuchronna i dotkliwa. Na tyle żeby zaden debil nawet nie pomyślał że może wejść na boisko. nie mówiąc już o jakimś staruchu majacym zakaz i bez przeszkód ogladającym mecze na trubunach. Patrz Anglia - jak p[oradzili sobie z kibolami? Prosto w ten własnie sposób. A piłkarze też powinni odciąć się od tych idiotów a nie jeszcze dawać pucghar do ręki jakiemus debilowi mieniącemu sie przywódcą tych idiotów. A zarejestrowani debile na czas meczów (dopóki nie zmadrzeją ) powinni być zganiani i trzymani pod kluczem np. do 2 godzin po meczu. I tyle. WEydac wojnę debilstwu i stadionowym bandytom a nie grozić im paluszkiem. Jeśli tenu opasowi z PZPN nie podoba się praca policji to niech zrezugnuje i po ptakach - zreszta razem z Latą - nikt za nimi nie będzie płakać. Dość już kręcenia lodów z bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 13:51 Zgoda ! No, dobrze... Ale kto im pójdzie na stadion, gdy zabronimy wstępu Idiotom i Debilom ? Nie zapominaj, z jakich środowisk wywodzą się piłkarze ! Kto pójdzie ... Adwokat i Architekt ? Profesor z Ordynatorem ? Mnie piłka kompletnie wisi ;) Nie znam nawet nazwiska Kapitana reprezentacji ! I co ? Nic... . Jajco ! Żyję i to nawet całkiem dobrze ^ ^ Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 14:26 Nie zapominaj tylko, ze ci debile działaja także poza stadionami. jak nie wierzysz, popatrz na stan wiat przystankowych w swojej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora wypowiedzi Kręciny świadczą jacy to debile... 04.05.11, 10:02 Wypowiedzi Kręciny świadczą jacy to debile w tym PZPN. Ja byłby za tym, żeby nawet za cenę organizowania EURO rozpieprzyć ten PZPN, łącznie ze strukturami regionalnymi. Niech się polska piłka nożna odbudowuje od poziomu boisk "orlików". A te gamonie, tzw piłkarze z extraklasy i pozostałych lig, łażący po boiskach jak muły niech sobie znajdą inne zajęcie niz kopanie w piłke. Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 11:01 też znalazłęs autorytet.Tomaszewskiego. To wielki palant ,który tylko potrafi dużo gadać .Był juz w komisji dyscyplinarnej a tego efekty, pożal sie boze.Cały PZPN wraz z wodzem Lato pogonić.Kibice maja tego dość . Miernoty lub niechcieje,beztalencia pchają sie do władzy.Efekt - kadra ,która nawet z San Marino przegrywa .Obecnie żadna drużyna nie chce przeprowadzić z taka drużyna sparingu by sie nie ośmieszyć.Dzięki Euro 2012 będziemy mieli możliwość zagrania dwóch meczy i na tym koniec.Nie dziwię się ,że kibiców ponosi za taki poziom gry.Czy was nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 11:43 nie 2 tylko 3,standartowo zreszta juz od lat Odpowiedz Link Zgłoś
prztyk-pl Po zadymie. Min. Kwiatkowski dziwi się PZPN. PZ... 04.05.11, 10:40 Wystarczy być księdzem, albo pseudokibicem piłki nożnej i można dymić bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
matrico Re: Po zadymie. Min. Kwiatkowski dziwi się PZPN. 04.05.11, 11:53 Jak mozna tych dupkow nazywac kibicami czy tez pseudokibicami? Przeciez to sa zwykle bandziory a ich miejsce jest za kratami najgorszego pierdla w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Po zadymie. Min. Kwiatkowski dziwi się PZPN. PZ... 04.05.11, 10:42 Jedyny sposób: 1. Po zadymie obie druzyny rozgrywaja nastepne 6 meczow bez publicznosci 2. Stadion zostaje zamkniety na 6 miesiecy. 3. Sankcje 1. i 2. obowiazuja nawet jesli zadymy czy ustawki odbywaja sie poza stadionem. 4. Zatrzymani kibole poza odpowiedzialnoscia karna wymierzana w trybie przyspieszonym i zakazami stadionowymi odpowiadaja cywilnie za wyrzadzone szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka0258 Rozwiązać 04.05.11, 10:48 kluby nie potrafiące a często nie chcące widzieć nawet problemu. A PZPN - no cóż ......... wszyscy wiedzą że trzeba spuścić wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
freeskawiniak Po zadymie. Min. Kwiatkowski dziwi się PZPN. PZ... 04.05.11, 10:58 Nie bójmy się tego głośno powiedzieć,nigdy nie będzie dobrze gdy większość tych którzy mają coś do powiedzenia w polskiej piłce nożnej zachowuje się jak pokorne cielę co dwie matki ssie zachować kasę i walczyć słowami z stadionowym bandytyzmem,jest potrzebny taki polski Eliot Ness które zadaniem będzie zaprowadzić porządek.Ja osobiście mam dość tej gadaniny która w konsekwencji prowadzi do stwierdzenia gdzie kucharek sześć tak nie ma co jeść a raczej oglądać !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa A mnie dziwi, że międzynarodowa 04.05.11, 11:04 korporacja (FIFA) do jakiej należy PZPN (Polski tylko z nazwy) ma prawo decydować kto zasiada we władzach narodowych związków PN. Przypominam sobie próby podejmowane aby uzdrowić nasz PZPN i okazało się, że polski min.sportu może im "nadmuchać", bo to FIFA decyduje. Nie wspomnę już o tym, że stadiony budowane na EURO są za nasze podatki, a o ilości biletów dla polskich kibiców decyduje międzynarodowa korporacja. Czyżby stadiony stały się strefami eksterytorialnymi ? Nie mówiąc już, że o wyglądzie maskotki też decyduje FIFA i mamy "maskotkę", gdzie imię "naszego" piłkarza jest delikatnie mówiąc "od czapy". Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 11:14 Czy my mamy jeszcze państwo ? Rządzi kto chce: Watykan, FIFA i międzynarodowe korporacje...My możemy tylko skamleć Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 11:15 Skoro w różnych formach PZPN broni ZORGANIZOWANYCH BANDYTÓW, to jako organizacja poinien być ZDELEGALIZOWANY ! W praworządnym państwie nie może istnieć organizacja jawnie wspierajaca bandytyzm ! Odpowiedz Link Zgłoś
mistral.41 Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 11:38 Ekipa Laty z Krecina w bramce kontra minister sportu ze swoja ekipa i ministrem sprawiedliwosci Kwiatkowskim w bramce. Przeciez wynik tej maskarady jest od dawna znany. PZPN robi co chce,dyma kazdego kto chcialby zrobic jakis porzadek w futbolu polskim,na stadionach,w sprawie porzadku na trybunach. A swiat sie smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 yntelygentny jak forumowicz 04.05.11, 12:25 Pozwoliłem sobie przeczytać wszystkie na godz 11.57 wypowiedzi forumowiczów. Niektóre z tych wypowiedzi mogłyby stanowić dowód na to że człowiek pochodzi od małpy (dowód dla kleru) a oto one : "Minister Kwiatkowski .. (dalej ble ble ble ).... Jak Pan nie wiem jak to zrobić to niech się Pan poda do dymisji" Otóż Panie Henryku-Sikora dotychczas Pańskie wypowiedzi dużo wyzej ceniłem i mam nadzieje (że jeszcze tak bedzie) że ta jest jedynie wynikiem wściekle bolącej Pana po majówce głowy. Bo jeśli nie to poprosze o przykład gdzie urzędujący minister sprawiedliwości podał sie do dymisji na skutek zadym stadionowych??? "Zafundowanie sobie przez panstwo polskie stadionow za ciezkie miliardy i wielki wstyd,beda naprawde jedynym skutecznym powodem by zrobic prawdziwy porzadek w PZPN jak mawia Jan Tomaszewski." Tak czy inaczej te stadiony powinny były w Polsce powstać można tylko dyskutować o terminie ich powstania, hmm natomiast co do Tomaszewskiego to od czasu kiedy zawiesił buty na kołku to zrobił on coś sensownego dla polskiej piłki ??? "A piłkarze też powinni odciąć się od tych idiotów a nie jeszcze dawać pucghar do ręki jakiemus debilowi mieniącemu sie przywódcą tych idiotów. A zarejestrowani debile na czas meczów (dopóki nie zmadrzeją ) powinni być zganiani i trzymani pod kluczem np. do 2 godzin po meczu" Z tym pucharem to też sie pod tym podpisuje natomiast pomysł poniżej nadaje nadaje sie do kosza a to z prostej przyczyny bo to jest pozbawienie wolności. Ja byłby za tym, żeby nawet za cenę organizowania EURO rozpieprzyć ten PZPN, łącznie ze strukturami regionalnymi. To sie nawet do komentowania NIE NADAJE !!! "kadra ,która nawet z San Marino przegrywa" A to jest dopiero kwiatek !!! A powiedz mi to Misiu kiedy kadra z San Marino przegrała bo nie pamietam ??? Jedyny sposób: 1. Po zadymie obie druzyny rozgrywaja nastepne 6 meczow bez publicznosci 2. Stadion zostaje zamkniety na 6 miesiecy. 3. Sankcje 1. i 2. obowiazuja nawet jesli zadymy czy ustawki odbywaja sie poza stadionem. 4. Zatrzymani kibole poza odpowiedzialnoscia karna wymierzana w trybie przyspieszonym i zakazami stadionowymi odpowiadaja cywilnie za wyrzadzone szkody. Co to ja o pochodzeniu człowieka pisałem??? Wiec 1 i 2 Wychodzi na to że kibice Zawiszy Bydgoszcz do Torunia na mecze będą jeździli bo "yntelygencik" , w dodatku całe 6 miesięcy !!! 4 MISZCZU a co to znaczy "odpowiadaja cywilnie za wyrzadzone szkody." Twoim zdaniem MISZCZU nie ma takiego paragrafu w kodeksie karnym? jest potrzebny taki polski Eliot Ness które zadaniem będzie zaprowadzić porządek. Taaa i już widze te Wasze wpisy gdy facet troche przegnie i w tłumie bandziorów jednego "niewinnego uderzy" Do pewnych skrajnych rozwiązań należy dojrzeć. korporacja (FIFA) do jakiej należy PZPN (Polski tylko z nazwy) ma prawo decydować kto zasiada we władzach narodowych związków PN Nie wspomnę już o tym, że stadiony budowane na EURO są za nasze podatki, a o ilości biletów dla polskich kibiców decyduje międzynarodowa korporacja. BRAWO!!! a MNIE BIEDNEMU ŻUCZKOWI SIE ZDAWAŁO ŻE PODCZAS WYBORÓW(do władz PZPN) UKRAINIEC DOSTAŁ PO USZACH BO COŚ IM TAM SUGEROWAŁ W WYBORZE. Widać tylko mi sie to śniło. "a o ilości biletów dla polskich kibiców decyduje międzynarodowa korporacja." A to znaczy że co w poprzednich imprezach było inaczej ??? Podaj na to dowody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: yntelygentny jak forumowicz 04.05.11, 14:20 pelikan1969 napisał: > korporacja (FIFA) do jakiej należy PZPN (Polski tylko z nazwy) ma prawo decydow > ać kto zasiada we władzach narodowych związków PN > Nie wspomnę już o tym, że stadiony budowane na EURO są za nasze podatki, a o il > ości biletów dla polskich kibiców decyduje międzynarodowa korporacja. > > BRAWO!!! a MNIE BIEDNEMU ŻUCZKOWI SIE ZDAWAŁO ŻE PODCZAS WYBORÓW(do władz PZPN) > UKRAINIEC DOSTAŁ PO USZACH BO COŚ IM TAM SUGEROWAŁ W WYBORZE. Widać tylko m > i sie to śniło. > "a o ilości biletów dla polskich kibiców decyduje międzynarodowa korporacja." > A to znaczy że co w poprzednich imprezach było inaczej ??? Podaj na to dowody!! > ! Mam dziwne wrażenie, że byłby z ciebie dobry polityk lub dziennikarz. Ciekawe, że nie zauważyłeś następnego zdania w moim komentarzu ; "Przypominam sobie próby podejmowane aby uzdrowić nasz PZPN i okazało się, że polski min.sportu może im "nadmuchać", bo to FIFA decyduje." Skoro nie pamiętasz tych dwukrotnych prób i w czasie rządów PiSu, i na początku rządów PO, to chyba masz problem z pamięcią. Nie miałabym nic przeciw temu, gdyby FIFA w 100% finansowała należące do niej związki piłkarskie. Wówczas zrozumiałe by było, że tylko oni mogą o wszystkim decydować. Ale widać, że tolerowany jest zarobek FIFA z "imprez" ale już pokrywanie kosztów łaskawie pozostawia się budżetom narodowym. A to, że FIFA decydowała od lat, o ilości rozprowadzanych biletów, to nie jest powód aby tego nie krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: tak_bywa 04.05.11, 15:30 "Mam dziwne wrażenie" Nie interesują mnie Twoje wrażenia a moje problemy z pamięcią nie dają tu znać o sobie. Władze PZPN były wybierane pod koniec 2008 roku z tego co wiem są polskie i kandydowali do nich Polacy , nie Fifiwskie ani Uefowskie. Jesli chodzi o euro 2012 to jest organizowane przez Uefa niestety oni ustalają ilość biletów i ich cenę. Jeśli nasi politycy chcieli tych igrzysk to powinni byli powiedzieć że niestety są one dla nielicznych dzisiaj to stękanie nad rozlanym mlekiem, a związek z wczorajszymi wydarzeniami jest znikomy. A to, że FIFA decydowała od lat, o ilości rozprowadzanych biletów, to nie jest > powód aby tego nie krytykować. Ciekawa argumentacja , czy "chwaląc sie nią" przed wyborem Polski na gospodarza Euro 2012 też byśmy je dostali ? Nie przyszło Ci to do głowy że jest w Polsce grono zapaleńców chcących dać wiele za możliwość obejrzenia na żywo Hiszpanii, Holandii czy Niemiec bo na zaproszenie PZPN to chyba w tym wieku sie tu nie pojawią? Czy nie zauważyłem że Polska jak i wcześniej inne kraje jest jedynie gospodarzem imprezy a nie jej organizatorem? Czy uważasz że skoro poprzednie kraje nie postawiły sie Fifie to akurat powinna tu i teraz zrobić to Polska ? Może byłbym politykiem albo dziennikarzem ale tak oryginalnymi poglądami akurat teraz bym sie nie chwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: yntelygentny jak forumowicz 04.05.11, 14:30 > Tak czy inaczej te stadiony powinny były w Polsce powstać Naprawdę? A w jakim celu? Na jedną imprezę, bo potem bedą stały puste? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: strikemaster 04.05.11, 15:35 > Naprawdę? A w jakim celu? Na jedną imprezę, bo potem bedą stały puste? Zawsze jest taka możliwość że np Lechia Gdańsk bedzie ...wystepować w lidze mistrzów , troche wieksza jest jeszcze możliwość że np Iron Maiden da tam koncert. Natomiast tak poważnie to niekoniecznie muszą sie tam odbywać mecze aby stadion na siebie zarobił , tylko noo w tym celu trzeba tak ruszyć głową, głową nie zaschniętą skorupą. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: strikemaster 04.05.11, 16:55 > Natomiast tak poważnie to niekoniecznie muszą sie tam odbywać mecze aby stadi > on na siebie zarobił , tylko noo w tym celu trzeba tak ruszyć głową, głową nie > zaschniętą skorupą. A nie lepiej od razu postawic hipermarket i nie bawic się w wysiewanie murawy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefeggg Mentalni potomkowie komuchów w rządzie 04.05.11, 13:07 Święcie wierzą, że rozwiązaniem wszystkich problemów jest centralne sterowanie. O wszystkim ma decydować pie...lony rząd! Nawet o meczu w Pcimiu. I będzie jak w raju. Wolność albo śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
snowbird1 PiS przeniknal struktury kibolskie 04.05.11, 13:09 w celu zniszczenia mistrzostw Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 13:09 Tak to wygląda, kiedy jedna hołota (sądy, politycy, działacze), ma prawo i własne przepisy w d**ie i wpuszcza na stadiony drugą hołotę - żeby nie ucierpiało "widowisko" . Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Dosyc takiego sportu p.Premierze! 04.05.11, 13:20 Panie Ministrze, niestety, Rząd, Policja, Kluby i PZPN (koszmarna organizacja!) są BEZNADZIEJNI !!! Jestescie bez "jaj". Taką bande należy otoczyć i zamnknąć na murawie stadionu. Po co jakies bzdurne sądy w pomieszczeniach stadionu? Trzymać bandziorów do momentu wpłacenia przez każdego 10.000 zł. Niech nocuja tam, marzną. Skoro zniszczyli obiekt MUSZĄ za niego zapłacic OD RAZU !!! Dlaczego w Anglii kibice boją się opuścić swoje krzesło bo mogą być ukarani, a u nas zawijaja mordy szmatami i roznoszą dziadowską, niemrawą policję! Odpowiedz Link Zgłoś
erhapl Re: Min. Kwiatkowski po kibolskiej zadymie: Dziwi 04.05.11, 13:35 Przecież politycy też przeskakują przez bariery policyjne do stref zamkniętych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szymon149 Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 14:48 Czy Wawrzyniak znów zaczął brać używki jak on nic złego nie dostrzega.Dlaczego nie zabroni się zakrywania twarzy i głowy przecież są to pospolici TCHÓRZE . Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 15:12 "Rano w kilku mediach podano informację, że stołeczna policja poprosiła o sprzedaż biletu na wtorkowy mecz "Staruchowi" - szefowi kiboli Legii Warszawa - choć ma on zakaz stadionowy na mecze ligowe. " Niedługo policja będzie prosić o wydanie prawa jazdy człowiekowi któremu zabrano prawko za jazdę po pijaku. Ja pierdzielę facet ma STADIONOWY ZAKAZ WYDANY PRZEZ SĄD a policja prosi o wpuszczenie takiego człowieka na stadion. Gdzie ja kurna żyję ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: mporo 04.05.11, 16:31 Czego nie widziałem na temat tego nie mówię że jest. Ile to razy w "mediach podano informację" które sie potem nie potwierdziły? Jak Policja może mnie poprosić abym sprzedał to czy tamto akurat TEMU ??? Ja tego sobie nie wyobrażam podobnie nie wyobrażam dawać wiare czemuś co na tym etapie wydaje sie zwykłą kaczką. Może sie potwierdzi wtedy powiem ŻENADA ...może sie potwierdzi...może Kopernik była kobietą. Ale " gdzie ja k... żyje " Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: mporo 04.05.11, 18:25 pelikan1969 napisał: > Czego nie widziałem na temat tego nie mówię że jest. Ile to razy w "mediach po > dano informację" które sie potem nie potwierdziły? Jak Policja może mnie popros > ić abym sprzedał to czy tamto akurat TEMU ??? Ja tego sobie nie wyobrażam podob > nie nie wyobrażam dawać wiare czemuś co na tym etapie wydaje sie zwykłą kaczką. > Może sie potwierdzi wtedy powiem ŻENADA ...może sie potwierdzi...może Koper > nik była kobietą. Ale " gdzie ja k... żyje " I zaczyna się powoli potwierdzać że policja poprosiła o wydanie zgody. Żenada to chyba za małę słowo. To się kwalifikuje do natychmiastowego zwolnie dyscyplinarnego gościa z policji którą taką prośbę napisał i każdego policjanta który to podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 19:16 ale jeśli wydano mu zakaz stadionowy dotyczący ekstraklasy to na puchar polski wejść powinien. To się kwalifikuje do natychmiastowego zwolnie dyscyplin > arnego gościa z policji którą taką prośbę napisał i każdego policjanta który to > podpisał. Niekoniecznie sie kwalifikuje , przypuszczam że Staruch mógł w tej sprawie złożyć zawiadomienie o przestępstwie polegającym na uniemożliwieniu mu w taki czy inny sposób wejścia na stadion na podstawie wybrakowanego zakazu i wtedy byłaby to dopiero żenada bo obawiam sie że sprawe w sądzie by wygrał. Zadałbym jednak pytanie po co komu takie dziwne zakazy stadionowe jeżeli jest chuliganem to co jest sie nim na meczu ligowym a w europejskim pucharach to już nie ? Policja potrafi niektóre sprawy "spuścić" jak to ja nazywam np mówiąc "a idź chłopie z tym do prokuratora bo masz racje" nie do końca jest to w zgodzie z prawem ale tym razem prawdopodobnie policja zwróciła uwagę PZPN na absurdalnośc czy raczej niemożność zastosowania tego zakazu jeśli on dotyczy meczów ekstraklasy a nie meczu pucharowego, natomiast PZPN musiał na kogoś wine zwalić wiec nie przyznał sie że zwrócono im uwagę że do tych rozgrywek nie sposób zastosować tego zakazu wolał podać "że Policja ich prosiła" ja wolałbym przed zwolnieniem tych policjantów ten dokument ujrzeć i przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 19:48 pelikan1969 napisał: > ale jeśli wydano mu zakaz stadionowy dotyczący ekstraklasy to na puchar polski > wejść powinien. > wolał podać "że Policja ich prosiła" ja wolałbym przed zwolnieniem tych policja > ntów ten dokument ujrzeć i przeczytać. m.onet.pl/_m/015da7d33e8eea1e83a775bafd036f7c,0,1.jpg w linku którym podałem jest list o którym rozmawiamy :). Jak go czytam to wnioskuję że ktos ostrzega PZPN że zakaz jest tylko na ligowe i prosi o pozwolenie :) Za takie coś dyscyplinarka kazdego pseudo policjanta i to w trybie natychmiastowym bez możliwości powrotu. To nie jest żenada :) to jest poniżej wszystkiego co może być...... Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 20:10 To nie jest żenada. Przedostatnie zdanie mówi że zakaz obejmuje mecze ekstraklasy a nie pucharu polski i w związku z tym miał prawo być na takim meczu. To jaki sens ma taki zakaz to już inna sprawa. Pismo można było zakończyć słowami "w świetle powyższego zakazu brak jest podstaw prawnych do uniemożliwienia w/w wejscia w charakterze kibica na ten mecz." Zwróciłbym jeszcze na dwie sprawy uwagę po p-ierwsze Policja negatywnie zaopiniowała możliwość zabezpieczenia tego meczu a dwa uważam że Policja powinna znajdować sie na zewnątrz stadionu a zamiast niej bezpieczeństwa powinny strzec wyspecjalizowane firmy ochroniarskie. Na to pierwsze nikt w dyskusji uwagi nie zwrócił a to drugie w najbliższych latach jest rozwiązaniem marzeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 20:34 pelikan1969 napisał: > To nie jest żenada. Przedostatnie zdanie mówi że zakaz obejmuje mecze ekstrakl > asy a nie pucharu polski i w związku z tym miał prawo być na takim meczu. To ja > ki sens ma taki zakaz to już inna sprawa. Pismo można było zakończyć słowami > "w świetle powyższego zakazu brak jest podstaw prawnych do uniemożliwienia w/w > wejscia w charakterze kibica na ten mecz." > Zwróciłbym jeszcze na dwie sprawy uwagę po p-ierwsze Policja negatywnie zaopini > owała możliwość zabezpieczenia tego meczu a dwa uważam że Policja powinna znaj > dować sie na zewnątrz stadionu a zamiast niej bezpieczeństwa powinny strzec wys > pecjalizowane firmy ochroniarskie. Na to pierwsze nikt w dyskusji uwagi nie zwr > ócił a to drugie w najbliższych latach jest rozwiązaniem marzeniem . A możesz mi wytłumaczyć po jakiego grzyba wogóle pisał list ten pseudo policjant ? :) To jest żenada :) Moim zdaniem policji wogole nie powinno byc na takich imprezach. Bezpieczenstwo powinni zapewnic organizatorzy. Jeśli tego nie potrafia zrobić to niestety zakaz powinien dotyczyc organizatorów. Jeśli coś jest nie chalo, ponownie nie wydaje sie zgody na organizowanie oraz obciaża kosztami naprawy, ewentualnego leczenia, interwencji policji itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 20:47 Wiesz facet ja już mam ileś wiosen za sobą a co za tym idzie ileś dziwnych rzeczy widziałem potrafie wiec sobie wyobrazić przyjście STACHURA na Policję i zawiadomienie jej że PZPN nie chce sprzedac mu biletu na taki to a taki mecz Policja pyta "dlaczego?" Stachyr odpowiada "powołują sie na taki i taki zakaz ale przecież on na mecze ekstraklasy obowiązuje a na inne już nie" Odpowiednia komórka to sprawdziła i ze zgrzytem w zebach pismo do PZPN nakreśliła. Inna sprawy że gdyby nie dostał tego biletu mógłby złozyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa jaki to bedzie artykuł? Ja prawnikiem nie jestem ale za starego kodeksu chyba wszystko takie wrzucano pod 167 kk. Innymi słowy facet my wygrał a ja zakładając sie z Tobą że on wygra też bym Cie złupił. Jaką role odegrała tu Policja ? a chyba taką że on takiego zawiadomienia nie złożył natomiast zapewniono go że bilet zakupi(nie pamietam daty pisma) Ostatnie zdanie tego pisma jest dość niefortunnie sklecone i dlatego całość można nazwać PROŚBĄ. Zgadzam sie z tym że policji nie powinno być na takich imprezach ale póki co nie ma takich firm ochroniarskich świadczących takie usługi a jeśli są to są nieliczne i ich sie nie wykorzystuje , ale tu jest Polska i tu musi sie coś stać by ktoś dostał sygnał do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 20:58 pelikan1969 napisał: > Wiesz facet ja już mam .......< Nom dlatego ja i pewnie jeszcze kilka takich ludzi jak ja nigdy nie pójdzie na stadion z dzieciakiem, bo i po co? by posłuchało jak "staruch" i inni drą japę i klna? czy po to by chować głowę przed latającymi butelkami i innymi przedmiotami? Wiesz :) kibol przychodzi na policję i się skarzy że nie chcą mu sprzedać biletu :) a policja błaga by mu sprzedali :) to jest kuriozalne, chyba wolałbym by mu nie sprzedali i by sprawa trafiła do sądu.... Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: mporo troche masz racji 04.05.11, 21:47 Ja ide spać a Ty pomyśl ile na tym zakładzie bym z Tobą wygrał bo że bym wygrał to nie mam żadnych wątpliwości. Wiesz :) kibol przychodzi na policję i się skarzy że nie chcą mu sprzedać bilet > u :) a policja błaga by mu sprzedali :) to jest kuriozalne, chyba wolałbym by m > u nie sprzedali i by sprawa trafiła do sądu.... To co byś wolał to Twoja sprawa pamietaj jednak że do Sądu nie idzie wtedy kiedy Ty wolisz lecz wtedy kiedy ma to sens i jest szansa na wygraną a w mojej opinii była zbyt mała by sie tam pchać. "a policja błaga by mu sprzedali :)" To pismo jest jedynie niezrecznie napisane . Odpowiedz Link Zgłoś
jochaar Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 15:42 A może by tak strzelać do kiboli z ostrej amunicji? To mogłoby pomóc. Albo drugi sposób: rozwiązanie PZPN i wszelkich klubów oraz lig piłkarskich. Przez 10-15 lat zakaz gry w piłkę inaczej niż amatorsko - na pastwiskach i podwórkach. Po tym czasie, gdy wymrze pokolenie zarówno "działaczy złodziei" jak i kiboli imbecyli próba utworzenie nowej piłki nożnej. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
bulobu Po zadymie kiboli. Rzecznik rządu: Dość! PZPN w... 04.05.11, 18:46 nie miał prawa się odbyć bo policyjne szczury umieją pisać mandaty pijącym w krzakach nad rzeką, a jak mają hołotę którą trzeba złapać, spacyfikować i dostarczyć do sąd to stoją jak przestraszone szczury widzące kota... zamknąć dworce... co chwile jest przestępstwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: bulobu 04.05.11, 20:14 Misiu !!! jaki mandat zapłaciłeś ??? zresztą nieważne za jego połowe naucze Cie jak na ławce legalnie sobie piwko wypić, bo wiesz wleżć w krzaki z piwem po to by Cie Policja złapała to Ty d.... jesteś nie chłop a debil że sie tym jeszcze chwalisz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś