maciu1946 Zrodlo warszawskiego chamstwa chca znalez Poznaniu 16.05.11, 00:51 Alez przewrotna metoda, tak jakby wczesniej nie bylo tego na Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 00:54 Rozne oblicza kiboli: www.youtube.com/watch?v=BbscRMAb84o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 00:58 Rozne oblicza kiboli: www.youtube.com/watch?v=l9tnyiTLP2k&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 01:14 Nie możecie po prostu zostawić kibicowanie polskim klubom tym niedorozwiniętym umysłowo dresiarzom? Jaki normalny człowiek poszedłby oglądać ten pseudo cyrk? Im więcej sie potłuką tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_haus trafna diagnoza a canal+ 16.05.11, 01:15 Dobry, wyważony tekst. I tylko nie rozumiem, czemu red. sportu w Canal+ nie widzi tego problemu. Wczoraj kolejny raz w Lidze+ dwa czołowe think tanki redakcji - Dembiński i Milko uszczęśliwiły widzów swymi pogladami w tonie 'zamknięcie stadionów jest złe i bez sensu'. Redaktorzy ci jednak nie objawili co jest z sensem, a konkretnie jaki maja pomysł, żeby skłonić wreszcie kluby do faktycznego zerwania z patologicznym kibolstwem. Te wizjonerskie, wybitne umysły nie wskazały co na miejscu Tuska zrobiliby na trzy kolejki przed końcem sezonu (po którym następuje prawie cztery miesiace przerwy) i 13 misięcy przed Euro 2012 aby zarzady klubów przestały kibolstwo tolerować, a de facto popierać. Jak to jest, że GW problem widzi i trafnie opisuje, a w najbardziej wpływowej redakcji piłkarskiej w Polsce wygaduja sady tak prymitywne, by nie rzec durne?! Tacy głupi, czy aż tak uzależnieni od klubów? Myślałem, że Smokowski i inni maja, jakiś rozsadek, jakaś klasę, której nie chca stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
wykiwany Spólki sportowe to firmy z klubowym znakiem firmow 16.05.11, 01:18 Kluby takie jak Lech, Wisła, Legia to są spółki sportowe. Dlaczego tego typu przedsiebiorstwa mają być inaczej tarktowane niż no firmy organizujące megakoncerty? W dodatku za moje pieniądze, z moich podatków, państwo dokłada im do budowy obiektów na które nie mogę przyjśc pograć w piłke? Kluby jako stowarzyszenia przestały istniec, teraz jest o czysty interes organizowania imprezy masowej. Musi on działac zgodnie z prawem, a działania kiboli i układy z nimi są poza takowym. Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarus Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 01:26 Panie redaktorze Kącki. Ten zapiewajło "Grzęda", z którego się Pan nabijasz, to skończył studia ekonomiczne z ministerialnym wyróżnieniem jako najlepszy na uczelni, a Pan magisterki nie potrafiłeś obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Trybuna Ludu 16.05.11, 01:38 Gdyby pan Kącki żył 40 lat wcześniej, Trybuna Ludu miałaby znakomitego dziennikarza. Tekst do bólu tendencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 02:07 Kiedyś wołano: "Sieg Heil!" Każdy fanatyzm jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
karo80.0 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 03:46 Pierdo.lę polską piłkę nożną i tzw. "kibiców". Przaśna, polska wieś skrzyżowana z genetycznymi kretynami. Odpowiedz Link Zgłoś
niko8472 Blabla 16.05.11, 04:03 Zakazac obecnosci publicznosci na stadionach, transmisji tele. Na rok. Pozniej zobaczymy. Jak PZPN po dupie dostanie, no i kluby, to sie zastanowia kogo beda wpuszczac. A co sie dzieje na ulicy jest problemem policji a nie klubow i PZPN. Proste, latwe, trzeba tylko wykonac. Odpowiedz Link Zgłoś
karim72 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 05:25 Autor zapewne chcialby, aby stadiony staly sie praworzadne, porownuje sytuacje z Anglia (dobrze byloby tu przyjechac i zobaczyc :P - tu tez sie bija poza stadionem i bic sie beda zapewne do konca swiata) i Holandia. Obawiam sie jednak, ze porownanie jest chybione, u nas wciaz i dlugo jeszcze wladze sa skorumpowane: jak mozna sie domagac czegokolwiek od klubow czy kibicow jesli PZPN zachwouje sie, jak sie zachwouje? Cala polska pilka nozna to jest bardzo niejasny, zbudowany na kolesiowych zasadach biznes. Mozna by zapewne nawet pomyslec, ze skoro GW wystepuje to przeciwko komus, tzn ze staje po czyjejs stronie..... Ryba psuje sie od glowy: w Pl poczynania samego rzadu sa, mowiac bardzo oglednie, niejasne (i to wcale nie tylko Tuska, drugi pan, ktory do dzis sie nie rozliczyl z wielu milionow zalozyl partie Prawi i ....- przykladow jest masa....), w tym swietle pisanie artykulow w taki sposob wyglada mi na zwykla propagande..... Jak anglia sobie poradzila? Z kibicow zrobili businessmanow i tyle...... Litar jest na najlepszej dridze ku temu LOL U nas jest przeciez wielu bandziorow, ktorzy zostali businesmenami albo politykami, czemu akurat Litar ma byc najgorszy? Kazdy Polak wymieni kilku wiekszych ..... Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Za szwindle na; 16.05.11, 06:56 Stadionie wybudowanym za nasze pieniądze powinien wylecieć zarząd klubu,oraz prezydent miasta bo sobie nie radzi z rządzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
vega01 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 07:34 przeczytałem tylko pierwsza podstronę i krew mnie zalewa jak można tak uprościć z kilku meczów z odpalonymi racami i kartonikami zrobiło się 10 - 20 tysięcy z 100 osób na trybunach ? Chore !!! dla mnie te oprawy mogły by nie istnieć najważniejsza jest piłka i to co się dzieje na boisku! Niech takich pajaców zostanie 2 procent trzeba zadbać o normalnych kibiców ktorzy siedzą w domach! Boją się pójść na stadion! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 10:44 vega01 napisał: > przeczytałem tylko pierwsza podstronę i krew mnie zalewa jak można tak uprościć > z kilku meczów z odpalonymi racami i kartonikami zrobiło się 10 - 20 tysięcy > z 100 osób na trybunach ? Masz rację, bo tak po prostu nie było. Klub miał problemy finansowe przede wszystkim dlatego, że poprzedni zarząd (tu wymieniany jako źródło informacji) zadłużył klub i doprowadził do zapaści finansowej. Na Lecha chodziło nadal bardzo wielu kibiców a liczba ta zwięszała się wraz z sukcesami piłkarskimi, co wydaje mi się całkiem normalne, a nie z powodu opraw. Nie chce mi się dalej komentować tego artykułu z tezą. A. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 07:51 "jak można pozbyć się ze stadionu młodego chłopaka z tatuażem swojej drużyny na piersiach, który przychodził na stadion od dzieciaka, a dla którego barw jest gotów stanąć do walki na gołe pięści?" Normalnie. Jak nie chce po dobroci, to siłą. Względnie stałym dożywotnim zakazem stadionowym. Bo dopóki tacy gotowi do walki na pięści będą chodzili na mecze, dopóty ja z rodziną nie będę na nie chodził. Bo nie wiem, czy takiemu kibolowi nie wpadnie do łba pobić moją żonę czy zabić dziecko za to, ze nie przyszły na mecz w klubowych barwach. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 10:51 Ty i tak nie będziesz chodził, nie opowiadaj. W najbliższy czwartek na mecz Lech - Borussia idzie, wraz z całą grupą z przedszkola, syn szwagierki. A Ty siedź w domu i wyobrażaj sobie jak tam musi być straaasznie... A. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 23:09 Oczywiście, że nie pójdę. Nie będe wspierać (finansowo) stadionowego bandytyzmu oraz obawiać się tego, co niedawno spotkało jednego kibica, jego żonę i córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila-3 Re: Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 17.05.11, 02:54 @ shroeder1970 : OCZYWISCIE , ZE NIE IDZ !!! . SKONTAKTUJ SIE Z KOLESIEM ,NIECO WYZEJ :vega01 i paroma innymi , zamknijcie sie w domu , wezcie "relanium " i odmawiajcie " ZDROWASKI" ; Pamietajcie wlaczcie swiatlo w calym domu , na wypadek gdyby mimo wszystko CHCIANO WAS OPLUC !!! . I PAMIETAJ JESZCZE O JEDNYM Z TYM PLUCIEM ; SPRAWA JEST SADZIE I DOPOKI SAD !!! -- Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 17.05.11, 20:48 Cała Polska widziała, jak pluł i szturchał, ale "niewinny"... Formalnie i niewinny, ale ja nie mam ochoty wystawiać na taką "niewinność" rodziny. Zdrowasiek nie odmówię, ale życzę gnojowi długiej odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
beckett Czas poświęcony na gospodarkę vs na piłkę nożną 16.05.11, 08:07 Wyborcza dołączyła do rządu i wiedzie prym zajmowaniu się nie tymi priorytetami. Mam nadzieję, że to nie po to aby przeprowadzić przedwyborczą "inżynierię społeczną" Praktycznie codziennie jest coś o pseudokibicach w Gazecie. Bardzo trudno trafić na newsy istotne dla funkcjonowania Panstwa, budżetu, reformy systemu emerytalnego, zdrowia... Proponuję wrócić więc jeszcze do tematu chemicznej kastracji pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Czas poświęcony na gospodarkę vs na piłkę noż 16.05.11, 14:15 To wbrew pozorom gospodarka, a nie piłka nożna. Na infrastrukturę sportową wydano ostatnio sporo milionów. Te miliony muszą się zwrócić. Takich dochodów,aby się te pieniądze zwróciły nie przyniesie 5-10 tysięcy "kibiców" , choćby z najbardziej atrakcyjną "oprawą". Oni nie mają tyle pieniędzy i nie są wartościowym "targetem" dla reklamodawców. Takie pieniądze można by było uzyskać tylko od 'pikników" , który mogliby przyjść na stadion dla zabawy , wydaliby sporo kasy na posiłki, gadżety a także przyciągnęliby bardziej wartościowych sponsorów. Do tego jednak na stadionach musi być bezpieczeństwo,moda na piłkę nożną równa lub większa od małyszomanii i atmosfera zabawy taka,aby nie bali się tam przeciętni obywatele z klasy średniej ze swoimi kilkuletnimi dziećmi. Jeśli "kibice" cieszyli się nowymi pięknymi stadionami , to nie wiedzieli co czynią. One zwiastowały początek końca ich stylu "kibicowania". Nowe musi nadejść - za dużo pieniędzy zostało wydane i zbyt wpływowi są ludzie zainteresowani tym , aby te pieniądze nie zostały zmarnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zeppelin25 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 16.05.11, 13:56 Acoz w tym dziwnego?...raczka raczke...myje...jak za komuny....w tej swerze w Polsce niestety nie zmienilo sie nic!...cierpi na tym tylko SPORT! Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra To środowisko przestępcze obejmuje znacznie 16.05.11, 22:28 szersze kręgi. Biorąc pod uwagę zasięg afery korupcyjnej w polskim futbolu, która jest bez precedensu w skali światowej (ok. 400 osobom już postawiono zarzuty - sędziom, trenerom, piłkarzom), jego składnikami są działacze piłkarze i sędziowie. To po prostu, nie wykluczając PZPN-u, świata kryminalnego podziemia. Państwo powinno użyć wszelkich środków by zniszczyć tego raka. Odpowiedz Link Zgłoś
maxelpe Kibice Lecha świętują MP 2010 :) 16.05.11, 22:44 Dziennikarzu masz na tyle ograniczoną wyobraźnie by nie odróżnić, że zdjęcie które prezentujesz to Praga? Odpowiedz Link Zgłoś
diego3591 Płomienna Wiara (Lecha) i kasa 17.05.11, 07:30 Skwituję ten artykuł tak.Jest takie powiedzenie"Gdzie się nie obrócisz to dupa zawsze z tyłu".W tym przypadku jest tak"co nie zrobisz wyborcza tak ci dupę zrąbie".Amen Odpowiedz Link Zgłoś