Dodaj do ulubionych

Lisicki trendsetter

21.05.11, 04:09
Jako pismak, za największy grzech przeciw wolności słowa uważam pomijanie niektórych spraw milczeniem (tematy tabu) oraz nieudzielanie głosu drugiej stronie. W skrócie – taką czy inną postać cenzury. Dopiero na trzecim miejscu ulokowałbym nieoddzielanie informacji od komentarza.
Stanisław Remuszko
forum.gazeta.pl/forum/w,904,125306851,125307419,Uwazam_inaczej.html
Obserwuj wątek
    • 0721x Re: Lisicki trendsetter 21.05.11, 05:57
      informacja : Remuszko to szmaciarz - komentarz : brak
    • superbielak Lisicki trendsetter 21.05.11, 06:38
      Jakie to niespojne logicznie.Nawet glupie opinie przedstawiamy,a za chwile,,kicza sie tylko opinie czytelnikow inteligentnych,.."itp.Boze,zdecyduj sie czlowieku!Widac,polot intelektualny w ,,Rz",widac do bolu.
    • iwano19 Lisicki trendsetter 21.05.11, 07:35
      Bardzo dziwi mnie poziom agresji w środowiskach katolickich,nawet o swoich czołowych przedstawicielach wyrażają się źle,nie mają autorytetów.Miłosz,Szymborska czy przedstawiciele episkopatu,to postaci,które można w podły sposób obrażać,ośmieszać.Naprawdę,wierzą w to,że agresja to dar Boga?
      • pis_busters Re: To dar od bożka nowej sekty smoleńskiej niejak 21.05.11, 08:24
        To dar od bożka nowej sekty smoleńskiej niejakiego Kłamczyńskiego...
        • trzy.14 Re: To dar od bożka nowej sekty smoleńskiej nieja 21.05.11, 09:29
          Ta sekta wcale nie jest taka nowa.
          Te same "numery" stosowane względem Cimoszewicza, "Bolka", Wachowskiego, "Kwacha", "Olina", "Człowieka honoru", Tymińskiego wręcz budziły uznanie. Refleksa przyszła dopiero wtedy, gdy metody kloaczne zaczęto stosować w stosunku do z definicji nieskazitelnych działaczy obozu (post-)solidarnościowego i gdy lustracja uderzyła w biskupów (właśnie wtedy została wyciszona).

• wujojano Druga strona? 21.05.11, 07:59
      O jakiej "drugiej stronie" Pan pisze? Cham obrażający zmarłego biskupa to dla Pana "strona"? Czy ktoś ubliżający np. prymasowi Wyszyńskiemu też zasługiwałby na to, żeby mu udostępnić łamy?
    • hieronim_kowalski Sukinsyństwo jest trendy... 21.05.11, 08:44
      Sukinsyństwo jest trendy...
      • szama3 Re: Sukinsyństwo jest trendy... 21.05.11, 09:30
        hieronim_kowalski napisał:

> Sukinsyństwo jest trendy...

ależ skąd, ależ skąd!!! (jak to dawniej powiadano) to nie tak, tylko odwrotnie: BYCIE TRENDY TO ZWYKŁE DAWNE SUKINSYŃSTWO
    • nex_us Lisicki trendsetter 21.05.11, 09:17
      Już tam pal licho samego Brauna i wywiad z nim. Ale ten fragment mnie rozbawił do łez:

Jedynym głosem, w który wsłuchuje się redakcja, jest opinia jej czytelników. Ludzi dojrzałych, inteligentnych, potrafiących odcedzić ziarno od plew.

Działy z komentarzami pod tekstami Ziemkiewicza czy Wildsteina to najczęściej steki chamskich bluzgów, niebywałego chamstwa, często podlanych antysemickimi aluzjami, i ogólnie nienawiścią do wszystkiego co nie PiSowskie czy ogólniej prawicowe.

Gratulacje dla Lisickiego za jego ocenę czym jest dojrzałość i inteligencja.

• niemiec.niemiec @Szacki 21.05.11, 09:44
      Od takiej formy dziennikarskiej w czwartek odcięło się dwóch członków zarządu Presspubliki, wydawcy "Rz". Maciej Łętowski i Artur Sierant przeprosili czytelników za "oddanie łamów kalumniom".

Maciej Łętowski i Artur Sierant zostali mianowani jako mniejszosciowi akcjonariusze przez rzad PO, wiec jest to glos PO.

Jakos zapomnial pan to podac. Dlaczego?

• pis_busters Re: Wydawało mi się, że czlowiek ma nazwisko 21.05.11, 09:50
        Wydawało mi się, że czlowiek ma nazwisko i albo jest czlowiekiem albo sukinkotem niezależnie od sympatii partyjnych. Ale PIS uwielbia dzielić. No więc podzielmy na "prawdziwych polaków"-sukinkotów z natury oraz "nieprawdziwych Polaków"-ludzi z honorem...
    • kociewiak2 Lisicki trendsetter 21.05.11, 09:47
      ...panowie dzienikarze dobrze wiedza ze to nazywa sie,,wolnosc slowa,, jak czesto podkresla
      J.Kaczynski kiedy opluwa rzad i PO ale kiedy ktos zle powie na PIS to sady maja zabawe w okreslaniu winy.Kto jest prawdziwym chrzescijaninem wie ze grzechem jest oskarzanie,pomowienia i brak wybaczenia...katolicy zapewne to wiedza tylko dlaczego tak szybko zapominaja o tym ze to jest grzech...
    • helguera opinie głupie i glupsze. 21.05.11, 10:34
      Z pewnością najgłupsze jest to że Szacki czeka na opinie o dranstwie JPII.A jeżeli już chcialby takowe ewentualnie przeczytac to musi zaglądać do GW.Tam może się coś ''wykluć''o draństwach.Niedawno wybitny publicysta Żakowski na łamach gazety ustawil JPII z iszczakiem i Jaruzelskim w jednym szeregu i nie mato znaczenia że był to szereg ludzi ''niejednoznacznych''
    • wujojano Lisicki trendsetter - czy setter? 21.05.11, 11:06
      Red. Lisicki właśnie zorganizował zbiorowe obszczekiwanie wszystkich "mędrków", którzy mówią o zagrożeniu faszystowskim:
      blog.rp.pl/lisicki/2011/05/20/uwaga-na-polskich-antyfaszystow/
    • amado80 Lisicki trendsetter 21.05.11, 15:00
      Panie Szacki, po co ten trendsetter w tytule? Nie zna pan polskiego słowa? W ogóle, co ono znaczy? Przez takie trendy do dojdzie pan do tentopu dziennikarstwa...
    • niemiec.niemiec @Szacki 21.05.11, 16:46
      A jak robiliscie wywiad z Jaruzelskim to nie bylo Wam wstyd?
      • pis_busters Re: Nie porównuj jakiegoś pętaka z generałem 21.05.11, 17:35
        Nie porównuj jakiegoś pętaka z generałem, który sprawił, że mogłeś się urodzić w wolnej Polsce !
    • goodmood W pełni się zgadzam... 21.05.11, 23:55
      ...co do "rzepy" i Lisickiego - Redaktora oraz Autora eseji filozoficznych i felietonów (sic!). Na esejach filozoficznych się nie znam. Ale na felietonach się znam i przy każdym Lisickiego felietonie żałuję, że nie żyje już mój szef, wspaniały felietonista naukowy - żeby wspólnie z nim się pośmiać z tych wytworów. Polecam! Ale i w innych gatunkach pisatiel tęgi z niego nie jest. Spytałby choćby Igora Jankego, jak jasno i prosto pisać, żeby "tak" znaczyło "tak", a "nie" znaczyło "nie"...
      Pozwolę sobie nie zgodzić się natomiast z Pańskim PIERWSZYM ZDANIEM (!), że jeśli: "gość upiera się, że jest niewinny, adwokat ma przechlapane"
      Mój najlepszy przyjaciel, zastępca szefa jednej z ważnych prokurator powtarzał mi wielokroć (włąściwie dlaczego?!): "ZAPAMIĘTAJ, NIGDY SIĘ NIE PRZYZNAWAJ!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka