Dodaj do ulubionych

Lisicki, Wildstein, Terlikowski

19.08.17, 13:39
to wybitni pisarze, których Instytut Książki będzie promował na targach w Pekinie.
Emamy nie ostrzegały przed ich książkami w sąsiednim wątku, więc może to wybitna literatura, której III RP nie promowała dostatecznie.
A tak serio, niszczy się kolejną instytucję. Pieniądze zostaną zmarnowane, zagraniczni wydawcy przerzucą się na wydawanie choćby literatury czeskiej i tak to się skończy.
Obserwuj wątek
    • mamablue Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 15:40
      W zastawieniu zabrakło jeszcze równie wybitnego pisarza, gostka o nazwisku na "Z", co ma brata wuefistę znanego z postępowania ... hm... nazwijmy to kontrowersyjnego.
      Z żadnym z panów mi nie po drodze.
      • mamablue Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 15:54
        * zestawieniu
    • livia.kalina Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 16:30
      Bycie "niepokornym wobec opozycji" do czegoś w końcu ten rząd zobowiązuje!
    • zawsze-w-drodze Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 16:54
      Przejrzałam listę:
      wirtualnywydawca.pl/2017/08/znamy-nieoficjalna-liste-dziel-ktore-instytut-ksiazki-promowac-targach-pekinie-frankfurcie/
      Oprócz Twardocha, Żulczyka i Nataszy Goerke.... porażka.
      Gdzie jest, ja sie grzecznie pytam, Tokarczuk??? Z "Księgami"?
      Ci na tej liście robi Nowak . NIESTARAWYMI "Galicyanami" - przeciez to praktycznie nieprzetłumaczalne jest... te wszystkie stylizacje na archaizmy, neologizmy, pseudogwara?
      Gdzie sie podział Szczerek?
      Porażka.
      • zawsze-w-drodze Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 16:55
        NIESTRAWNYMI "Galicyanami" miało byc. NIESTRAWNYMI.
      • zona_glusia Re: Lisicki, Wildstein, Terlikowski 19.08.17, 17:35
        Cherezińskiej jest najnowsza książka, o której nawet ci, którzy lubią jej utwory mówią, że jest słabsza.
        Lisicki, sądząc po tytule, chce przebić "Uległość" Houellebecqa.
        Lista książek bez dzieła księdza w ogóle się nie liczy, więc biskup Ryś będzie promowany.

Część nazwisk jest mi w ogóle nieznana, co oczywiście nie znaczy, że to nie są dobre książki.

Tokarczuk Instytut Książki postanowił nie pomagać w żadnym względzie. Jak ją zaprosili do Nowego Yorku to odmówił dofinansowania, więc tym bardziej "Ksiąg..." promować nie będzie.
        Szczerek zdemaskował idee Międzymorza big_grin, więc się nawet nie pytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka