citaobscura 23.05.11, 17:15 nooo, i jak zwykle, koniec końców wszystkiemu winien Ziobro i Kaczyński, ufff już się można było obawiać że czarna seria ma coś wspólnego z obecną waaadzą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwy-moher ..Jak siana nie masz........ 23.05.11, 17:37 zjedz wedzisko.Oczywiscie, po polsku nie rozumiesz, ale to bez znaczenia.Tusk tez brzydzi sie polskoscia.Jak Ty czlowieczyno........ Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: ..Jak siana nie masz........ 23.05.11, 20:51 prawdziwy-moher napisał: > zjedz wedzisko.Oczywiscie, po polsku nie rozumiesz, ale to bez znaczenia.Tusk t > ez brzydzi sie polskoscia.Jak Ty czlowieczyno........ WĘDZIDŁO matole! A poza tym to co chciałeś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalota Dla przeciętnego obywatela jest gorzej 23.05.11, 17:48 Za czasow Ziobry bać się mogły tylko osoby dość efektowne, żeby je pokazać w telewizji. Niżej prezesa czy ordynatora nie sięgano, bo ścigano "układ". Teraz mogą mi wejść do domu za to, co napisałem gdzieś w internecie (bo a nuż mojemu dostawcy internetu się coś popieprzy albo na odczepnego da ABW byle jakie dane). Mogą mi przeszukać samochód, bo może wiozę "dopalacze". Mogą mnie zgarnąć z ulicy, bo może jestem pdoobny do jakiegoś kibola, którego kamera niewyraźnie zarejestrowała. Itp. itd. Pretekstów są dziesiątki. YARO wróć! Niech ta policja może znowu zajmie się "układem". Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Dla przeciętnego obywatela jest gorzej 23.05.11, 18:27 A na koniec kibole ci wpier...lą pissdz..cu przez pomyłkę. "Laduj dziadu we mgle,po trupach do celu." Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: Dla przeciętnego obywatela jest gorzej 23.05.11, 20:54 jwasz1952 napisał: > A na koniec kibole ci wpier...lą pissdz..cu przez pomyłkę. > "Laduj dziadu we mgle,po trupach do celu." Jak była "walka z układem", kibole nie robili tyle dymu co teraz i nikt nie zginął w rządowym samolocie. Czyli jednak było lepiej niż za Teflona. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Dla przeciętnego obywatela jest gorzej 23.05.11, 21:00 > Jak była "walka z układem", kibole nie robili tyle dymu co teraz A świstak siedzi... > nikt nie zgi > nął w rządowym samolocie. W samolocie należącym do LW, dowodzonego przez gen Błasika, odpowiedzialnego za system szkoleń (doskonały, biorąc pod uwagę cztery katastrofy lotnicze za dowództwa tego czcigodnego pana), dokladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: Dla przeciętnego obywatela jest gorzej 23.05.11, 21:37 strikemaster napisał: > > Jak była "walka z układem", kibole nie robili tyle dymu co teraz > > A świstak siedzi... > Taa, a sreberka były kradzione, ale niezależna prokuratura sprawę umorzyła, a ABW gania faceta od internetu, tak że światak już dawno wyszedł i gwiżdże na to wszystko. > > W samolocie należącym do LW, dowodzonego przez gen Błasika, odpowiedzialnego za > system szkoleń (doskonały, biorąc pod uwagę cztery katastrofy lotnicze za dowó > dztwa tego czcigodnego pana), dokladniej. Jak się nazywa ten co to wszystko nadzoruje? Klich? Ten od cywilnego nadzoru nad armią? Albo Błasik dowodził, więc nie mógł wywierać nacisku (jak twierdzi Teflonowy za Putinem) tylko wydawał rozkazy (nie trać nadziei może się jeszcze na taśmach znajdą), albo nie dowodził i wtedy mógł wywierać (nie trać nadziei może się jeszcze na taśmach znajdą). W kwastii własności to samolotów " Dwa samoloty Tu-154M w wersji Lux, o numerach bocznych 101 i 102, były wykorzystywane przez najwyższe władze państwowe, pozostając na stanie 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego i znajdując się w dyspozycji Kancelarii Prezesa Rady Ministrów" Wyjaśnię - Rządowi mówią leć, on leci. Ponimajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek a nie boi się Pan? 23.05.11, 18:50 "Sądząc po objawach, słowa prof. Widackiego o "machinie napędzanej lizusostwem i serwilizmem, podłością i głupotą" specjalnie się nie zdezaktualizowały. Niestety. Choć - jak się wydaje - całkiem kto inny jest dziś "szefem szefów". - nie boi się pan tak pisać, przy felietonie zdjęcie umieszczać ... Jacek Fedorowicz też się nie bał, aż skończyło się ciężką traumą. Zagrożenie życia - dintojra Odpowiedz Link Zgłoś
neskim Czarna krowa w kropki bordo 23.05.11, 19:18 To słuszna krytyka, lecz ogólna - brak postulatów, jak to naprawić... I adresata... Ja uważam, ze należałoby przeprowadzić jakąś weryfikację wśród wyraźnie stronniczych prokuratorów lub takich, co mają klapy na oczach... Nie znam tej służby, więc nie mam pojęcia, jak to powinno wyglądać. Ale Prokurator Generalny pewnie wie, zaś i on publicznie zgłasza zastrzeżenia wobec swoich (podwładnych?) niższych rangą kolegów... Ale za jeszcze pilniejszą uważam sprawę oczyszczenia służb specjalnych z pociotków różnych decydentów i dygnitarzy kolejnych rządów... (including poparańców red. Kozłowskiego). Np. ten prezydencki generał - zasłużony w straży miejskiej Kaczyńskiego - na prośbę innego generała z nadania Kaczyńskiego - przyjął na eksperta kontrwywiadu (a może wywiadu) w celu przechowania na okres sprawy, jaką miał w sądzie, tego dyrektorka Serafina od Taxi-Blue, który przynajmniej moralnie jest odpowiedzialny za śmierć dwojga policjantów z Pragi-Płd. Którzy musieli zapitego dyrektora po libacji w "Melodii" wieźć do domu... (szefem MSW był wówczas Dorn). Nb. ów oceanograf ze straży miejskie - mianowany przez Lecha Kaczyńskiego jenerałem - umoczył się, (jeśli mnie pamięć i GW nie myli) również w sprawie śmierci posłanki Blidy. Wolna Polska ma już prawie ćwierć wieku i trzeba wreszcie uprzątnąć ten burdel w służbach i wymiarze sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Re: Czarna krowa w kropki bordo 23.05.11, 21:39 neskim napisał: > owany przez Lecha Kaczyńskiego jenerałem - umoczył się, (jeśli mnie pamięć i GW > nie myli) również w sprawie śmierci posłanki Blidy. I pamięć i GW cię myli (myli cię?) > Wolna Polska ma już prawie ćwierć wieku i trzeba wreszcie uprzątnąć ten bu > rdel w służbach i wymiarze sprawiedliwości. Zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
neskim Nikt nie jest nieomylny... 25.05.11, 10:44 Mogę się zgodzić, że i Ty masz rację i ja... > Kierujący wtedy Agencją gen. Witold Marczuk, ma za to zarzuty przekroczenia uprawnień. wyborcza.pl/1,76842,7295726,Jak_ABW_filmy_krecila.html#ixzz1NLqS1Kpz Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Czarna seria 23.05.11, 19:48 Bardzo rzadko się zgadzam z red. Żakowskim ale w tej sprawie ma 100% racji. Nie miałabym nic przeciwko działaniu ABW, w sprawie internauty, gdyby ta formacja z równym samozaparciem robiła porządek z wymienionymi lizusami, pupilami PiS i PO ( w końcu to "dzięki" PO powstały te "wspaniałe" służby i pozostają pod kontrolą rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Czarna seria 23.05.11, 19:52 We wszystkich formacjach siłowych pozostały nawyki i ludzie po PiSdzielcach i mogą robić celowo takie numery bo to bije w tych co sprawują władzę. Akcja ABW o 6 rano pod osłoną sztucznej mgły jak ulał pasuje do poczynań " ziobrzystów " bo dowody były mocne, dobrze udokumentowane i twarde jak ptak Ziobry w stanie spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Cmentarzysko ziobryzmu 23.05.11, 20:40 Wielka szkoda, że tz. wolni dziennikarze nie czytają tygodnika NIE. Wówczas ich obraz o polskim wymiarzem sprawiedliwości nabrałby innych rzeczywistych barw! "Najbardziej zaufani ludzie Ziobry wykryli istnienie mafii sędziowsko-prokuratorskiej. Przed kilku tygodniami do sądu trafił akt oskarżenia w tej sprawie. Mafia skurczyła się do jednego łapówkarza. Cała rzekoma mafia to Grzegorz W., były sędzia Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej. Śledczy z Wydziału do spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie zarzucili mu przyjęcie 6 łapówek w łącznej wysokości 28 tys. zł. To właśnie Grzegorz W. był jedynym źródłem informacji o zorganizowanej grupie przestępczej, jaka miała zagnieździć się w bielskim okręgu sądowniczym. Przez krótki czas przebywał w areszcie. w zamian za przychylność poszedł na współpracę z ludźmi Ziobry. Opowiadał im to, co chcieli usłyszeć. www.nie.com.pl/art24792.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Czarna seria 23.05.11, 20:53 Interes w siedzeniu Strona: 5Więźniowie finansują swoich strażników. Legalnie. Autor: BOŻENA DUNAT www.nie.com.pl/art24729.htm Jak w takim razie ma wyglądać prawo i sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
helguera hipokryta broni przyjaciól 23.05.11, 20:40 Kolejny debilny tekst Żakowskiego.Niedawno w jednym szeregun z zbrodniarzami [generalami]ustawil JPII,teraz jeszcze przed wyrokiem ustawia Widackiego w roli ofiary.Miał pomysl na pluralistyczna TVP a sam do swych programow zapraszal tylko lewakow.A może kiedys napisze cos o czerwonych funkcjonariuszach zamieszanych w zabofstwo Ólewnika?.Nie o tym nie wspomni bo to nie sprawa Ziobry i przjaciól sie nie oskarza,Po tekstach Żakowskiego trzeba szybko odsuwac sie od klawiaturu by ja nie obrzygac. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Red. Zakowskiemu polecam do poczytania... 23.05.11, 20:44 Tygodnik NIE nr 20, opisuje sprawę niewinnego człowieka, wrobionego w morderstwo. Prokuratura i sąd skazały niewinnego człowieka za podwójne zabójstwo. -"Gdyby człowiek wiedział, że coś takiego może się stać, toby ich zabrał do siebie na wioskę -ówi Jan Ptaszyński. W dłoniach mnie czapkę. Właśnie wrócił ze spaceru. W Hajnówce. Ale nie zwiedzał okolic Podlasia. Spacerował w kółko po więziennym spacerniaku. Już 6 lat tak spaceruje. I zgodnie z decyzją białostockiego sądu będzie spacerował do końca życia. Może jeszcze z 50 lat? /..../ Ale białostockiemu prokuratorowi Markowi Żendzianowi pasował do obrazu mordercy. Podejrzany uchodził za dziwaka, a jego zachowanie odbiegało od przeciętnego, np. w ogóle nie pił alkoholu i kawy -napisał m.in.prokurator, uzasadniając postępowanie przeciwko Ptaszyńskiemu. Zaraz jednak go wypuszczono. Po zbadaniu materiału dowodowego okazało się, że ani ślady linii papilarnych pobrane z miejsca zdarzenia, ani włosy zabezpieczone w ręce Marioli, ani ślady spod jej paznokci nie należą do niego. Okazało się też, że Janek w dniu śmierci matki i córki był w rodzinnej Michnówce.> www.nie.com.pl/art24782.htm Odpowiedz Link Zgłoś
shadowthrone Mnie nie obchodzi czyja to wina 23.05.11, 20:43 Mnie interesuje kiedy się to skończy. Czasy PO nie są tu niestety różne od czasów PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Mnie nie obchodzi czyja to wina 23.05.11, 20:49 Nasz raodzima sprawiedliwość przypomina śmierdzące bagno- -"Niedawno sędzia z Olsztyna zawiadomiła prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta, że prezes Sądu Rejonowego w Ostródzie oraz tamtejszy sędzia-sprawozdawca złamali prawo, udostępniając nagrania z jej prywatnych rozmów telefonicznych pochodzących z podsłuchu telefonicznego dziennikarzom, którzy je upublicznili. Do upublicznienia doszło jesienią 2010 r. TVN puściła wówczas 2 programy w cyklu "Uwaga?, a w nich fragmenty pogawędek sprzed 8 lat. Z materiałów miało wynikać, że była jakaś zmowa między lokalnymi VIP-ami. A przynajmniej się znali i czasem do siebie telefonowali. > www.nie.com.pl/art24791.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Nietykalni... 23.05.11, 20:55 -"Nietykalni.W Polsce prokurator był bezkarny, jest bezkarny, będzie bezkarny. I żadne ustawy tego nie zmienią. Dużo było krzyku przy ustawie oddzielającej prokuratora generalnego od ministra sprawiedliwości. – To efekt ziobryzmu. Gdyby w kraju było normalnie, gdyby minister sprawiedliwości nie wykorzystywał prokuratury do swoich politycznych celów, pewnie nie byłoby potrzeby robienia rewolucji – mówi Ryszard Kalisz. – A tak to paskudztwo wgryzło się w nasz wymiar sprawiedliwości i trzeba było coś z tym zrobić. Czy to paskudztwo to tylko wynik ziobrowych metod, czy może jest to instytucja chora od lat? Nikt nie jest zainteresowany tym, żeby prokuratura działała zgodnie z prawem.> www.nie.com.pl/art21693.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Nietykalni... 23.05.11, 20:57 -"Co w Polsce może prokurator? Wszystko. Co można zrobić prokuratorowi? Nic. Jaką odpowiedzialność ponosi prokurator za popełnione błędy? Żadnej. Jak można ukarać prokuratora za niesłuszne zatrzymanie, areszt, postawienie w stan oskarżenia? Nijak. Dostajemy dziesiątki listów od zdesperowanych więźniów, którzy proszą o ratunek, bo prokurator oskarża ich o coś, czego nigdy nie zrobili. O dziwo dowody na ich niewinność bywają niezbite. Ale prokurator nie chce ich widzieć. Słyszymy i piszemy o tym, jak ludzie siedzą po kilka lat w areszcie tymczasowym za... wyłudzenie VAT. Gdy wychodzą zniszczeni fizycznie i psychicznie, pozbawieni majątków i dobrego imienia, prokurator wnioskujący o areszt pozostaje bezkarny. Gdy my, podatnicy, płacimy odszkodowania za niesłuszny areszt, prokurator w najlepsze odbiera swoją pensję i nie ponosi żadnej odpowiedzialności finansowej. Wielokrotnie piszemy o tym, jak prokuratorzy wymyślają przestępstwa, nie mając na to żadnych dowodów. A potem po to, by zatrzymani przyznali się do winy, stosują szantaż. Albo biorą zakładników. Aresztują żonę, matkę, dziecko zatrzymanego. Bo mogą mataczyć – argumentują w każdej sprawie. Niewinnie oskarżeni latami dochodzą sprawiedliwości. Gdy zostają uniewinnieni przed sądem, nikt nie ściga prokuratora, który niesłusznie ich oskarżył. Ileż jest w więzieniach samobójczych śmierci? A ile z nich to skutek niesłusznych aresztów... Za śmierć zagłodzonego Rumuna odpowiedziały władze więzienia. Prokurator, który niesłusznie wsadził go za kraty, nadal pracuje w krakowskiej prokuraturze i nadal podejmuje decyzje procesowe.> www.nie.com.pl/art21693.htm Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 NIE o tz. aferze Rafinerii Trzebinia SA 23.05.11, 21:10 "Ostatni donos Kamińskiego.Brak afery: niezapłacona akcyza. CBA desperacko szuka afer. W ostatniej chwili Mariusz Kamiński znalazł przekręt w Rafinerii Trzebinia SA. Tymczasem ta kolejna wielka afera korupcyjna, tym razem obejmująca ponoć aż cztery rządy, od lewicy po Kaczyńskiego, nie jest bombą, lecz niewypałem. Żeby zrobić wrażenie na społeczeństwie, agencja policzyła 3 mld zł strat skarbu państwa. Z sufitu. Bo o tym, że w trzebińskiej rafinerii nie było żadnych nadużyć finansowych, zdecydowały już najwyższe instytucje skarbowe oraz sądy. O tej historii pisaliśmy w artykule „Jak się robi mafię” („NIE” nr 24/2009). Teraz wskażemy, jak się robi aferę tam, gdzie jej nie ma. W czerwcu 2006 r. pod zarzutem rekordowych uszczupleń podatkowych (764,4 mln zł) zatrzymano prezesa Rafinerii Trzebinia Grzegorza Ślaka. Zatrzymał go krakowski prokurator Marek Wełna, który wymyślił mafię paliwową i na siłę udowadniał, że coś takiego istnieje. Do tego pasowała rafineria. Tymczasem tam wszystko było w porządku. (....) www.nie.com.pl/art21649.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Widzicie lemingi, to wszystako wina PiS 23.05.11, 21:45 A PO to rządząca opozycja. Jakże to biedne PO obroni się przed zalewem faszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
attilius przykro mi to pisać, 23.05.11, 22:30 ale autor (a także Siedlecka i kilka innych osób z lewej strony) dołącza swoimi ubolewaniami do grona tzw."pożytecznych idiotów", którzy podobnie jak ci wcześniejsi, sprzed kilkudziesięciu laty, w imię wolności słowa itp. gotowi są bronić najgorszych drani. Tymczasem "nie ma wolności dla wrogów wolności". Przepraszam, ale wirtualne obrzucanie fekaliami i strzelanie do Komorowskiego to nie "naśmiewanie się". 500 złotowe mandaty dla rzucających mięsem kiboli to kara jak najbardziej adekwatna do popełnionego wykroczenia i nie róbmy z nich ludzi prześladowanych za wiarę. Jako obywatela tego kraju bolała mnie całkowita bezkarność tego rodzaju chłystków, a ostatnie posunięcia raczej cieszą. Autora wspomnianej strony wystarczyło trochę postraszyć i od razu ją zamknął, dopiero gromki chór "obrońców wolności" sprawił, że zhardział. Nie dziwię się pisowcom, że go bronią, bo oni zrobią wszystko, żeby osłabić obecną władzę, dziwię się tym, którzy najpierw narzekają, że internet to ściek i bagno, a kiedy usiłuje się jakoś temu zaradzić, wytaczają od razu najcięższe armaty, tak jakby tych sprawców spotykały autentyczne prześladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
august.k Dziwię się kolegom zasrańca 25.05.11, 10:58 Ja najbardziej się dziwię, że temu zasrańcowi od gier, ponoć STUDENTOWI, nie dał od razu w pysk jakiś kolega student, dla którego Komorowski jest Jego Prezydentem. Jak np. dla mnie... Ale zasraniec, jak slyszę, jest z jakiegoś zadupia bez wyższej uczelni. Może studiuje tam chędologię Słyszałem, że kiedy - jeszcze w PRL - w knajpie w SDP powszechnie lubiany i b. szanowany żurnalista opowiedział się w dyskusji przy stoliku za Jaruzelskim - najlepsi przyjaciele wódką chlusnęli mu w twarz i odeszli... Odpowiedz Link Zgłoś
alamakotalive Czarna seria 23.05.11, 23:36 Typowo polskie: Dajcie mi wladze, a ja was usadze. Tak bylo i tak zawsze bedzie. To cecha narodowa. Prawica tak jak i lewica marza o scisnieciu obywatela za gardlo i niema sie co dziwic bo taki rzad jaki narod. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek ... bo taki rzad jaki narod 23.05.11, 23:51 a takie nieposłuszeństwo - jacy obywatele Odpowiedz Link Zgłoś
old_dog Czarna seria 23.05.11, 23:46 Chciał naród wolności i demokracji? Chciał !!! To ją ma. Czy polityka Jarosława różni się od polityki Donalda? Ma tylko inny interfejs. Od dawna wiadomo, że Donald to trzeci bliźniak. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Czarna seria 24.05.11, 08:24 Żakowski jest jak widzę pewny, że ktoś oskarżał Widackiego ze względów politycznych, a nie innych. Oraz że "To machina napędzana lizusostwem i serwilizmem, podłością i głupotą" Odnosi się do wszystkich tylko nie do Widackiego. Pogłoski prawicowej prasy o wielkiej sympatii lewicowców do Widackiego jak widać nie są przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa wprawdzie 24.05.11, 09:22 Co prawda, Pan Żakowski Propagandzista Antyrządowy, ma rację słusznie nasłuszniejszą, gdy pisze, że winien Pan Premier Miller (np. aresztowanie Wieczerzaka), ale winnym najwinniejszym jest Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
tss123 Na you tube - Konf. Ruchu Sprawiedliwości Społ. 24.05.11, 09:52 Panie Redaktorze, polecam - www.stachurska.eu/?p=2651 (20.05.2011 r. Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Czarna seria 24.05.11, 10:00 Powinni zamknąc nauczycvieli którzy uczac dzieci ortografii obrazają prezydenta . Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Czarna seria 24.05.11, 10:10 Kiedyś wszystkiemu winna była komuna-biedzie,marazmowi,korupcji i przestępczości.Teraz komuna padła a dziadostwo się utrzymuje.Dlaczego?Bo komuna upadła ale zostaliśmy My.A MY to przecież Naród Wybrany.Ale to każdy z nas jest winien temu co się dzieje-poprzez niereagowanie na łamanie prawa,zacietrzewienie,pogardę i nienawiść dla innych poglądów i inne "cechy narodowe". Odpowiedz Link Zgłoś
august.k Rób spacje, Iwan... 25.05.11, 11:05 ...po znakach przestankowych. A co do meritum - twierdzę, a pamięcia śiegam dziesiątki lat wstecz, że dopiero po upadku PRL > TO WOLNA POLSKA REALIZUJE POLSKI LUDOWEJ Odpowiedz Link Zgłoś