Dodaj do ulubionych

Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"...

• hihawa_pl Re: Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocj 23.05.11, 23:13
      hmmmmmmm www.hihawa.pl
    • fasolka3 Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 23.05.11, 23:31
      W 2009 w Niemczech firma "Quelle" zrobila podobny blad: zamiast 1999 € napisano na stronie 199 (chodzilo o plaskie monitory). Firma musiala monitory wyslac.
      computer.t-online.de/quelle-muss-lcd-tv-zu-falschen-preisen-liefern/id_19737014/index
      Za to w tym roku Amazon, ktory sprzedawal Blu Ray za 1 € przez przypadek, przeprosil klientow i nie wyslal towaru.
      computer.t-online.de/amazon-panne-sorgt-fuer-ramschpreis-bei-blu-ray-filme/id_42941372/index
      Ciagle sie takie problemy zdarzaja.
    • ovo_sapiens Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 23.05.11, 23:35
      Typowa polska (podobna do amerykańskiej) mentalność. Ktoś się pomylił to trzeba skorzystać z okazji i go ogolić. Ja kiedyś w nocy zauważyłem nienormalnie niskie ceny w jednym ze sklepów komputerowych to dzwoniłem na kolejne numery kontaktowe dopóki kogoś nie obudziłem i nie poinformowałem co się dzieje. Następnego dnia skontaktowali się ze mną, wypytali co by mi się przydało i dostałem paczkę z podzespołami gratis. Większa satysfakcja niż żerowanie na cudzych błędach.
      • jimbi Re: Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocj 23.05.11, 23:59
        to jest normalna mentalność ludzi z całego świata.... Oczywiście "Wielcy kulturalni Panowie" zwalają wszystko na "polactwo". jakie to jest żałosne...

cytując użytkownika fasolka, tego wyżej:
        "W 2009 w Niemczech firma "Quelle" zrobila podobny blad: zamiast 1999 € napisano na stronie 199 (chodzilo o plaskie monitory). Firma musiala monitory wyslac.
        computer.t-online.de/quelle-muss-lcd-tv-zu-falschen-preisen-liefern/id_19737014/index
        Za to w tym roku Amazon, ktory sprzedawal Blu Ray za 1 € przez przypadek, przeprosil klientow i nie wyslal towaru.
        computer.t-online.de/amazon-panne-sorgt-fuer-ramschpreis-bei-blu-ray-filme/id_42941372/index
        Ciagle sie takie problemy zdarzaja."

Tam pewnie też tylko Polacy kupowali te monitory...

Ale abstrahując od głównego wątku: szacunek za to, co zrobiłeś. Niejednemu by się nie chciało dzwonić, a tak to przynajmniej uchroniłeś firmę przed stratami, zwolnieniem itp. Od razu mi się narzuca porównanie do łebków, dla których byłbyś 'konfidentem', które to myślenie jest żałosne do bólu...
    • rick.deckard Za granicą... 23.05.11, 23:39
      ... też się takie rzeczy zdarzają. Niezwykle rzadko zdarza się, że sklep stara się zrealizować przynajmniej część zamówień, zazwyczaj ogranicza się jednak do wysłania maila przepraszającego. Te bardziej przyzwoite do przeprosin dołączają kod rabatowy. Od amerykańskiego Amazona dostałem kiedyś taki na kwotę 25 dolarów, a trzeba zaznaczyć, że "misprice" chciało wówczas wykorzystać kilka (-naście? -dziesiąt?) tysięcy internautów.
    • gumo26 To nie "promocja" tylko zemsta zwalnianego ...... 24.05.11, 00:02
      pracownika,który miał wylecieć za jakiś śmieszny błąd,więc transakcje zawarte powinny być zrealizowane,bo to nie był błąd systemu.......system sam z siebie się nie myli......szukajcie a znajdziecie ;)
    • tomesio Ale cieniasy 24.05.11, 00:34
      ZERO KLASY

Ciekawe jak to działa w drugą stronę, jak ja ZERO zgubię z ich KASY?.
      Kut.a..y
    • mela-blonda Re: Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocj 24.05.11, 01:03
      Ale to samo było z pół roku temu w Merlinie. Promocje, choć nie tak szokujące jak tu, znikały po kilku dniach i okazywało się, że 'produkt niedostępny'. Działo się tak nie przez jeden dzień, lecz kilka i sklep nie wystosował ani 'oświadczenia', ani przeprosin. Ot, 'promocja'.
    • szara_komoda Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 24.05.11, 02:30
      Jakby było do 30 PLN to rozumiem...
      dotrzechdych.pl
    • lisa2 Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 24.05.11, 06:14
      W Polsce prawo jest złe - polega ono na interpretacji sędziego. Interpretacja może być przeciwna do interpretacji innych sędziów w takich samych lub podobnych sprawach.

Prawo polskie jest złe począwszy od złej Konstytucji RP, która nic jednoznacznie nie określa.

Nadaje obowiązki obywatelom, a samo nie odpowiada za nic, broni ludzi majętnych, oszustów, a nic nie daje ludziom biednym, niezaradnym - mającym problemy w istniejącej rzeczywistości.

Polska oficjalnie namawia swoich obywateli do emigracji, a emigracji zarobkowej szczególnie.

Polska po 1989 roku zeszła na psy.

Obecny dług naszego państwa jest wielokrotnie większy niż ten z roku 1989.

Służba zdrowia nie daje szansy ludziom biednym na wyleczenie, a co dopiero na profilaktykę.

I teraz, gdy omyłkowo, bo tak to widzę, zmieniono ceny detaliczne wszystkich - a nie wybranych - jak jest w tytule - towarów, prawo powinno potraktować jako pomyłkę wiążącą - wszyscy, którzy zadeklarowali się kupić towar za pokazaną kwotę, powinni otrzymać te towary po tej kwocie. Straty powinna wziąć na siebie firma właściciel strony empik.com, a dopiero po stwierdzeniu odpowiedzialności za błąd dochodzić roszczeń przed sądem (lub polubownie bez sądu) od firm/osób odpowiedzialnych za błąd.

Takie podejście do sprawy jest uzasadnione nową polityką państwa do nowych technologii powszechnej sprzedaży towarów. To rząd RP namawia do odpowiedzialności w Internecie - rozliczanie się obywateli z Urzędami, głosowanie w wyborach konstytucyjnych, korzystanie z usług bankowych - a więc najbardziej istotne w życiu obywatela sytuacje w relacjach obywatel-państwo, obywatel-firmy, obywatel-obywatel.

Należy wreszcie narzucić odpowiedzialność za słowo - przekazywane drogą Internetową.

Koniec z treściami niejednoznacznymi, naciągaczami i oszustami w Internecie.
      • prezesik007 Re: Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocj 24.05.11, 22:21
        taaa a ty jesteś wszechwiedząca i umiesz wszystko najlepiej. krytykować to każdy umie.
        potrafisz lepiej, to się wyucz na prawnika, później zostań najznamienitszym mecenasem, aż może w końcu ministrem sprawiedliwości i to zmienisz, leszczu (leszczyco?)

lisa2 napisał:

> W Polsce prawo jest złe - polega ono na interpretacji sędziego. Interpretacja m
        > oże być przeciwna do interpretacji innych sędziów w takich samych lub podobnych
        > sprawach.
        >
    • hugow to nie był żaden błąd 24.05.11, 07:48
      to nie był żaden błąd a celowe działanie empik w celu uzyskania taniego rozgłosu - jak nie zrealizują tych zamówień, to wiele osób nigdy więcej nie zrobi u nich zakupów, a jak zrealizują - to po podliczeniu i tak taniej ich wyjdzie niż reklama na zasadach komercyjnych
    • motoradzik Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 24.05.11, 08:01
      wg kodeksu cywilnego to byla oferta i trzeba to zrealizowac !!!! co do precednesu to w polsce czegos takiego nie ma, ale jestem bardzo ciekawy czy rzeczywiscie wyjdzie z tego empik jako zwyciezca ... w polskich sadach wszystko jest mozliwe !!!!
    • marta_sk nalot pacholkow empiku - ciekawy PR tej firemki 24.05.11, 08:09
      z calej sprawy najbardziej interesujaca sa te komentarze na forum

widac nalot kilkunastu pospiesnie stworzonych nikow spod ktorych prowadzone jest zastraszanie ("proby wymuszenia", art 286) i ponizanie ("polactwo", "hieny", "nachapanie sie", itp)

to chyba sprawni informatycznie pacholkowie firemki ktorzy tym razem celnie stukaja w klawisze - szkoda ze poprzednio nie mogli przez wiele godzin trafic w realne ceny

najlepszy ze wszystkich jest ten zatroskany obywatel ktory widzac podobna sytuacje "wydzwanial w nocy na telefony kontaktowe az kogos obudzil" - tej kluczowej nocy w swojej firmie nigdzie nie zadzwonil bo chyba lizal rowy szefom

po prostu komedia i zalosc bierze jak sie zachowuje ten koncern

• journeyman Re: nalot pacholkow empiku - ciekawy PR tej firem 24.05.11, 16:49

To nie tyle "pachołki", co szybko zlecone działania firmy od marketingu szeptanego. Takie PR sieciowy roznoszony przez osoby podające się za zwykłych użytkowników. Klasyka.

Bardziej interesuje mnie, czy oni przypadkiem nie nagrzebali w regulaminie - czy on się zawsze podawał do akceptacji przy każdym logowaniu do sklepu a wcześniej tego nie zauważałem, czy też może zmienił się tam jakiś paragraf i firma chce, żeby to zaakceptować?
        • sabrilla Re: nalot pacholkow empiku - ciekawy PR tej firem 24.05.11, 23:36
          Paranoję macie czy jak? Może sztuczną mgłę jeszcze wypuścili.
          Po prostu są ludzie, którzy się stukają w czoło, gdy czytają o całej sprawie i wcale niekoniecznie mają ochotę wylewać pomyje na ten sklep, nawet jeśli dał ciała i pan, czy pani odpowiedzialna za system sobie smacznie pospał/a zamiast monitorować sprzedaż online.
          Co do Twojego pytania o akceptację regulaminu-wydaje mi się, że ten regulamin trzeba było akceptować przy rejestracji użytkownika. Przy kolejnych zakupach wystarczy się zalogować. Bo tak, kupuję tam i to nierzadko, bo mam punkt odbioru zamówionego towaru parę kroków od domu i akurat w moim przypadku jest to mega wygodne. Do Merlina muszę zasuwać do centrum Warszawy i zwyczajnie mi się nie chce.
          Ja to traktuję jako błąd systemu i nie zamierzam z tego powodu pieniaczyć, co robi mnóstwo ludzi na zasadzie "oskubmy frajera". Błąd Empiku jest żenujący, ale reakcje wielu ludzi jeszcze bardziej.
          Gdyby się jednak okazało, że rzecz była zamierzonym działaniem, to wtedy mnie to wkurzy. Bo to oznaczałoby, ze olali swoich stałych klientów. Ale tak?
          I jak dla mnie-najlepsze co mogą zrobić to oficjalnie przeprosić za błąd, może zaproponować rabaty dla osób, które coś kupiły feralnej nocy i zamilknąć.
    • tamtaradam Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 24.05.11, 17:52
      Zapraszam niezadowolonych do dyskusji na niedajmysie.pl/case/show/335/empik-com---nie-realizuja-zam-oacute-wien-z-23-05-kiedy-bylo-wszystko-po-49-99.html, gdzie zbiera się już grupa która zrobiła zakupy w ten sposób.
    • prezesik007 Wszystko po 49,99 zł. Niespodziewana "promocja"... 24.05.11, 21:57
      nie z.e.s.r.a.j.c.i.e się z tą promocją po 50zł. jak wam nie pasuje to idźcie i ukradnijcie, jak każdy z was jest taki wyszczekany, no co za problem, jutro o 10 otwierają i jazda dupa w troki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka