Dodaj do ulubionych

Jeszcze żart czy już poniżanie?

07.06.11, 16:13
Dwóch błaznów o inteligencji przeciętnego gimnazjalisty.Taka sytuacja jedynie nabije im publikę.
Obserwuj wątek
    • organmaster alvin... wie(wiórka) 07.06.11, 16:48
      drogi panie alvinie; sympatyzujemy z pana odruchem, i ruchem ku wyeliminowaniu z życia publicznego pleniącego się słowotoku, z pominięciem funkcji kontrolnych; nawet jeśli tyrada celebrytów nie ma podłoża rasowego, znamionuje wszakże opisaną wyż praktykę publicznego szerdolenia, bez jakiegokolwiek ograniczenia, norma prawną, zwyczajową, etc.;
      zatem - alvinie, kita do góry, i... wywiórkuj inkryminowanymi posadzki pierdla w stołecznym mieście;
      z bożym błogosławieństwem
      a.b
      • kicikicituptuptup jak robią to nasi to nie ma problemu 08.06.11, 00:29
        Przecież Figurskiego i Wojewódzkiego nie można posądzić o rasizm, więc ne ma sprawy - mogą się nabijać z murzynow do woli. A że ktoś poczuł się urażony? Przesada...
        Tak to właśnie jest. Gdyby to powiedział Pospieszalski na przykład - oburzeniu nie byłoby końca.
        NIe ma w Polsce równości, nie ma wolności, nie ma prawa.
        Jesteśmy republiką kolesi, w ktorym jedni mogą wszystko, inni nic. Spójrzmy prawdzie w oczy.
        • bezspokoju Re: jak robią to nasi to nie ma problemu 11.06.11, 13:31
          Spróbuj z tego żartować i od razu poczujesz się lepiej, bo nadymanie się szkodzi zdrowiu. Ludzie, czy Wy nie potraficie odróżnić satyry od żle pojętej poprawności politycznej i nie daj Boże uczuć religijnych ( cokolwiek miałoby to znaczyć ).
      • 123jna Re: alvin... wie(wiórka) 10.06.11, 10:03
        organmaster - nie masz racji, wlasnie takie nieswiadome zartowanie potwierdza rasizm tego czlowieka. Nie potrafi udawac kogo innego gdy opuszcza garde - jest soba a wiec tu: rasista.
    • salci_rozencwajgowa Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:53
      Wojewodzki to zart - karalny.
    • cytrynowe Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:55
      "W USA i Wlk. Brytanii każe się ludzi"

karze!
    • adondek Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:57
      Czy naprawdę polskie media nie mogą obyć się bez tych panów ? Dla mnie osobiście calkowicie niezrozumiałe jest ,że Kubuś W. jest filarem TVN-u (chociaż z drugiej strony jakie filary taka stacja).Największym jednak skandalem jest to,że osoba propagująca ideologię rasistowską organizuje za państwowe pieniądze koncert z okazji rozpoczęcia naszej prezydencji. I nie mówcie mi o poczuciu humoru lub jego braku. "Poczucie humoru" prostaka nie może być wzorcem dla przyzwoitego człowieka.
      • nowotka1 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 18:29
        Można się obyć bez TAKICH mediów.
      • garfield69 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 19:53
        Hej Ty, "przyzwoity czlowieku" . Nie nadymaj sie tak bo pekniesz.
        Wojewodzki robi dobra robote. Jest wentylem przez ktory zakompleksiali Polako-katolicy moga upuszczac troche zaduchu jaki panuje w ich mozgach.
        Czarni rowniez zartuja z koloru swojej skory i nie maja z tym problemow ani kompleksow.
        Wiem to z autopsji bo 90 % pracownikow w mojej firmie to czarni lub czekoladowi.
        • nikodem123 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 21:12
          Mnie się ten dowcip jednak nie podobał. Miał być pastisz wypowiedzi osób, które uważają Obamę za koniec cywilizacji białego człowieka, a wyszedł dowcip w ciężkim stylu niemieckim:

- Ukradli mi rower
          - To zadzwoń do tego Polaka, co ma rols - royca.
          - Ale po co? Rozrząd wymieniał, jak Hansowi skradziono rower
          - Tak, ale w okolicy pojawili się inni Polacy, więc na pewno swoje auto postanowił przywiązać do drzewa.
          - Ale łańcuchem z mojego roweru nie da się przywiązać do drzewa.
          - Hm, to jednak rower musiał ukraść ci jakiś Turek
          - Y?
          - Kiedyś czytałem w gazecie, że ich córki czują się skrępowane.

Miała być śmieszna parodia, a wyszło żenująco.

garfield69 napisał:

> Hej Ty, "przyzwoity czlowieku" . Nie nadymaj sie tak bo pekniesz.
          > Wojewodzki robi dobra robote. Jest wentylem przez ktory zakompleksiali Polako-k
          > atolicy moga upuszczac troche zaduchu jaki panuje w ich mozgach.
          > Czarni rowniez zartuja z koloru swojej skory i nie maja z tym problemow ani kom
          > pleksow.
          > Wiem to z autopsji bo 90 % pracownikow w mojej firmie to czarni lub czekoladowi
          > .
        • 123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:07
          garfield - wlasnie: czarni moga z siebie zartowac, my nie. My mozemy nasmiewac sie z wlasnej glupoty - inni nie. A ty umiesz wysmiac swa glupote i te klisze, ktore wypisujesz, to ze jestes nieswiadomym rasista? Kazdy rasista mowi: nie jestem rasista, ale... To ale wystarczy
      • 123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:04
        adondek - nic dodac, nic ujac. Brawo.
    • suasica Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:08
      zeby ten dowcip chociaz smieszny byl... programu nie slucham, wiec nie wiem czy zart byl w jego konwencji, ale na pewno byl w konwencji zartu ojca dyrektora pt. "gdzies ty sie chlopie nie myl"
    • mieszkaniec_wszechswiatow Trzeba być bezmózgowcem aby nabijać się z kogoś 07.06.11, 17:10
      tylko dlatego, że jest zbyt " opalony " - ale co się dziwić, dziś rej wiodą DURNE TYPY w rodzaju GMINNYCH dupków !!!

Mam GŁOŚNĄ nadzieję, że ktoś odpowiedzialny za wytypowanie jednego z tych oprychów spod CIEMNEJ latarni zmieni swoją decyzję i na otwarcie naszej prezydencji zostanie wytypowana ODPOWIEDNIEJ klasy osoba.

Natomiast tych dwóch obwiesiów zwolniłbym dyscyplinarnie a nawet na miejscu PONIŻONEGO wytoczył im proces poprzez PROKURATORA !!!
    • lechu733 Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:25
      No nie udawajcie GW-POwcy że was te żarty nie śmieszą. Jak mówili o Kaczyńskim, że to chory psychicznie mały człowieczek to wam sie POdobało. I o murzynach i lesbijkach tez wam sie POdobają. To są wasi ludzie Wojewódzki i wiceWojewódzki. Kochają Tuska i Michnika więc przestańcie udawać kogoś innego.
      • 123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:09
        lechu733 zastanow sie czlowieku co mowisz. Kaczynski jest jednym z nas (niestety) i ma parcie na wladze. Mamy prawo go wysmiac bo nas naciaga i oszukuje. Tu to obywatelska postawa, dobro kraju i naszych dzieci jest na tapecie. Nie wysmiewasz przeciez jego pochodzenia etnicznego?
    • sakral żart 07.06.11, 17:35
      ale trzeba przyznać,że
      Wojewódzki propaguje też zdrową i ekologiczną żywność.

wystarczy,że Figurski i Wojewódzki puści na antenie
      wypowiedzi dostojnych biskupów,działaczy pisu i
      innych smutnych panów od różnych tradycyjnych
      wartości.

i już jest śmiesznie.
    • maxixxx Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:41
      Przyznaję się, że namówiony przez znajomego oglądnełem kiedyś zarówno odcinek Szymona Majewskiego jak i rozmówki Wojewódzkiego - i moim jedynym spostrzeżeniem jest to, że tego się nie da oglądać a ja lubię żarty które wychodzą poza sztampę poprawności politycznej

Programów radiowych pana Wojewódzkiego i Figurskiego nie słucham bo mam inne zajęcia wtedy a i trochę inną stację słucham ( publiczna dwójka lub trójka ) więc tutaj nie mam nic do powiedzenia ale jeśli mają tam żarty na takim poziomie jak te o murzynie to nie słuchając ich audycji wiem, że nic nie tracę

Jednak zanim wpadną ludzie w oburzenie to pragnę przypomnieć, że o jakości dowcipu świadczy jego odbiór, a że zarówno Figurski ani Wojewódzki nie są politykami więc im więcej wolno nawet jeśli jest to takie słabe i nie zamierzam robić z siebie świętoszka który nigdy nie śmiał się z naprawdę dobrych rasistowskich lub seksistowskich dowcipów

Moja rada dla wszystkich - zlewać audycje tych gości bo szkoda czasu i lepiej dobrej muzyki posłuchać
    • wiwjana Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:43
      Przez jakiś czas słuchałam Eski Rock, ale zrezygnowałam właśnie z powodu żenujących audycji autorstwa Wojewódzkiego&Figurskiego. Widzę, że poziom się nie zmienił, niestety. To, co oni robią, nie jest śmieszne- raczej żałosne, poniżające dla wielu "żarty" na poziomie głupawych dzieciaków z gimnazjum. Nie znam żadnej osoby, którą by to bawiło.
    • helguera Żart oczywiście-oni luzacy i kopią kościół i 07.06.11, 17:51
      kaczora więc to swoi chłopcy ,nie moze być mowy o ponizaniu.Gdyby to Homofob Cejrowski czy inny Ziemkiewicz to takiego od razu na szafot.
    • k.janno Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:54
      Bo to już chyba czas jest najwyższy, żeby otworzyć oczy. Poziom, jaki reprezentują panowie pokroju Figurskiego i Wojewódzkiego byłby do uznania jako "neglectable", gdyby nie to, że jest to jedyny poziom w naszej obecnej rozrywce. Nie mając wyboru musimy się obawiać wzorców propagowanych przez owych tak zwanych "diabelnie inteligentnych facetów", którzy dla potrzeb oglądalności czynią cnotę z chamstwa i głupoty.
      • nikodem123 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 21:00
        k.janno napisał:

>"pokroju Figurskiego i Wojewódzkiego byłby do uznania jako "neglectable",

"byłby do uznania" ?
        "neglectable" ?

Ty już przestałeś posługiwać się językiem polskim!
        Może stąd te problemy?

• k.janno Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 09:10
          Zaczynam się posługiwać językiem polskim, ale nie zawsze mi wychodzi, bo dopiero się uczę. To może Cię zdziwić, ale cudzoziemcy tez czytają te fora.
    • helguera co na to Wielowiejska która po 07.06.11, 17:58
      skandalicznej ''piosence''o Kaczyńskim którą oszołomy puściły w2 eter,bronil ich jak niepodleglości.Broniła by było jej niby łatwiej zestawiając Wojewódzkiego z Pospieszalskim.Oczywiście w punktach ktore przytoczyla a ktore były klamstwem wygrał oszolom antypisiorowy,a p.redaktor pisala że to byl pierwszy jego wybryk.Ślepa i głucha.Może już przejrzała i umyla uszy,albo nauczyła się liczyc.
      • 123jna Re: co na to Wielowiejska która po 10.06.11, 10:13
        helguera bladzisz jak pijany we mgle (smolenskiej?). Z Kaczynskiego POWINNISMY sie smiac bo jest jak z bajki Andersena. Oszust probujacy nas naciagnac na przezuta juz raz (komuch) retoryke. Jest mimo to swoj a smiac sie z wlasnych wad to zaleta.
    • baluu28 poniżanie? 07.06.11, 18:04
      Kuba Wojewódzki uważa się za człowieka zabawnego a tymczasem nie potrafi odróżnić dowcipu od zwykłego chamstwa. Być może on sam nie zostałby urażony takimi "żartami", bo przyzwyczaił się do robienia z siebie kretyna i obracania wszystkiego w śmiech. Szkoda tylko , że bardzo często, to co mówi nie jest śmieszne a wręcz przeciwnie, żenujące i smutne. Człowiek który uważa się za luzaka, inteligentnego komika, jest robiącym szum wokół swojej osoby błaznem
    • biorytmix "intelektualiści" PO demaskują się jak okrutnie 07.06.11, 18:07
      można tylko dyskutować kto jest bardziej schamiały, bardziej zaściankowy i nietolerancyjny: PO czy PiS?
    • jot9 każe się ludzi 07.06.11, 18:13
      "W USA i Wlk. Brytanii każe się ludzi..."

Hmmm. Jak się odmienia ten czasownik?
      • gnom_opluwacz Nie czasownik, a rzeczownik. 07.06.11, 18:49
        A właściwa forma jest "każe się ludziom". Cóż, polska jenzyka, trudna jenzyka.
        • alealejandro karze, kurna 10.06.11, 13:27
          "karze" - od "karać", "każe" - od "kazać". Czy to takie trudne dla dziennikarzy? Myslałam, że GW jednak jako-taki poziom trzyma.
    • ubiquitousghost88 Co mają do rzeczy polskie podziały polityczne? 07.06.11, 18:17
      Kuba to zwykły, najzwyklejszy, standardowy polski cham.
      A przy tym debil.
    • drmuras Mierzenie swoją miarą 07.06.11, 18:40
      innych przez tych dwóch ćwoków nie powinno stawac sie obowiązującym prawem. Za poniżenie ze względu na kolor skóry do tego na antenie a więc w miejscu o ogromnym zasięgu pownni zostać przykładowo ukarani. Oczywiście sąd wyda jakis werdykt który będzie jeszcze bardziej żenujący i stanie się dodatkowym powodem do nabijania.
    • gnom_opluwacz Ojtam ojtam 07.06.11, 18:46
      To przecież żart, tak samo śmieszny jak ten o Kaczyńskim i prawie tak śmieszny jak ten o Marcie. O co tyle hałasu? GW powinna bronić niesłusznie oskarżonych o rasizm, młodych, dowcipnych ludzi.
    • mike.recz Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 18:59
      Całkowicie zgadzam się z argumentacją Pana Marcina Bisiorka. Dokładnie o to chodzi
      w tym programie.
    • kontonamoment Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 20:03
      To ma być śmieszne? W którym momencie? Owszem, autorzy się dobrze bawią, ale chyba tylko oni...
    • kontonamoment To ma być śmieszne??? 07.06.11, 20:04
    • jagger2009 Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 20:37
      od lat mieszkam za granica ale bardzo dokladnie sledze wydarzenia w Polsce i niestety prawda jest ze Polacy sa rasistami nie tylkow stosunku do koloru skory ale wyznan religijnych czy orientacji sexualnych a potrafia byc tak okropni ze wierzyc sie nie chce ze to sa mieszkancy kraju cywilizowanego/demokratycznego, a w internecie sa po prostu chamscy i nawet uzywaja grozb w stounku do innych, zauwazylam tez ze nic sie nie robi aby cokolwiek zmienic, a odnosnie "rzekomych" zartow, zartowac trzeba z samego siebie a nie innych bo takie cos nie istnieje pod plaszczykiem zartu kryje sie zlosliwosc, wyszydzanie itd, itp
    • wasylzly To nie zart - to rasizm 07.06.11, 21:02
      uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory, szukania w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w rejestrach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow.To sie zle kojarzy.
      Przyczepianie sie do dlugosci nosa, koloru skory, skosnosci oczu to czysty rasizm.
      Panom wesolkom radze smiec sie z siebie lub swojej rodziny- to najzdrowszy smiech, bo gdyby tak pogrzebac w rasie wesolkow - cozyby tam wyszlo ?? Protoplastami czystych rasowo Polakow chyba nie sa ?
      • mike.recz Re: To nie zart - to rasizm 07.06.11, 23:30
        wasylzly napisał:

> uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory, szuka
        > nia w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w rejest
        > rach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow.

A zauważyłeś, że oni szydzili właśnie z takiego wyszukiwania w rejestrach?

Oni ośmieszali rasizm.
        • ubiquitousghost88 Nie ośmieszaj się imbecylu polski! 08.06.11, 12:20
          mike.recz napisał:

> wasylzly napisał:
          >
          > > uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory,
          > szuka
          > > nia w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w
          > rejest
          > > rach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow.
          >
          > A zauważyłeś, że oni szydzili właśnie z takiego wyszukiwania w rejestrach?
          >
          > Oni ośmieszali rasizm.
          • mike.recz Twoje 88 to data urodzin czy pozdrowienie idola? 08.06.11, 12:28
            ubiquitousghost88 napisał: Nie ośmieszaj się imbecylu polski!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka