arkalionxp 07.06.11, 16:13 Dwóch błaznów o inteligencji przeciętnego gimnazjalisty.Taka sytuacja jedynie nabije im publikę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
organmaster alvin... wie(wiórka) 07.06.11, 16:48 drogi panie alvinie; sympatyzujemy z pana odruchem, i ruchem ku wyeliminowaniu z życia publicznego pleniącego się słowotoku, z pominięciem funkcji kontrolnych; nawet jeśli tyrada celebrytów nie ma podłoża rasowego, znamionuje wszakże opisaną wyż praktykę publicznego szerdolenia, bez jakiegokolwiek ograniczenia, norma prawną, zwyczajową, etc.; zatem - alvinie, kita do góry, i... wywiórkuj inkryminowanymi posadzki pierdla w stołecznym mieście; z bożym błogosławieństwem a.b Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup jak robią to nasi to nie ma problemu 08.06.11, 00:29 Przecież Figurskiego i Wojewódzkiego nie można posądzić o rasizm, więc ne ma sprawy - mogą się nabijać z murzynow do woli. A że ktoś poczuł się urażony? Przesada... Tak to właśnie jest. Gdyby to powiedział Pospieszalski na przykład - oburzeniu nie byłoby końca. NIe ma w Polsce równości, nie ma wolności, nie ma prawa. Jesteśmy republiką kolesi, w ktorym jedni mogą wszystko, inni nic. Spójrzmy prawdzie w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bezspokoju Re: jak robią to nasi to nie ma problemu 11.06.11, 13:31 Spróbuj z tego żartować i od razu poczujesz się lepiej, bo nadymanie się szkodzi zdrowiu. Ludzie, czy Wy nie potraficie odróżnić satyry od żle pojętej poprawności politycznej i nie daj Boże uczuć religijnych ( cokolwiek miałoby to znaczyć ). Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: alvin... wie(wiórka) 10.06.11, 10:03 organmaster - nie masz racji, wlasnie takie nieswiadome zartowanie potwierdza rasizm tego czlowieka. Nie potrafi udawac kogo innego gdy opuszcza garde - jest soba a wiec tu: rasista. Odpowiedz Link Zgłoś
salci_rozencwajgowa Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:53 Wojewodzki to zart - karalny. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:55 "W USA i Wlk. Brytanii każe się ludzi" karze! Odpowiedz Link Zgłoś
adondek Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 16:57 Czy naprawdę polskie media nie mogą obyć się bez tych panów ? Dla mnie osobiście calkowicie niezrozumiałe jest ,że Kubuś W. jest filarem TVN-u (chociaż z drugiej strony jakie filary taka stacja).Największym jednak skandalem jest to,że osoba propagująca ideologię rasistowską organizuje za państwowe pieniądze koncert z okazji rozpoczęcia naszej prezydencji. I nie mówcie mi o poczuciu humoru lub jego braku. "Poczucie humoru" prostaka nie może być wzorcem dla przyzwoitego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotka1 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 18:29 Można się obyć bez TAKICH mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 19:53 Hej Ty, "przyzwoity czlowieku" . Nie nadymaj sie tak bo pekniesz. Wojewodzki robi dobra robote. Jest wentylem przez ktory zakompleksiali Polako-katolicy moga upuszczac troche zaduchu jaki panuje w ich mozgach. Czarni rowniez zartuja z koloru swojej skory i nie maja z tym problemow ani kompleksow. Wiem to z autopsji bo 90 % pracownikow w mojej firmie to czarni lub czekoladowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 21:12 Mnie się ten dowcip jednak nie podobał. Miał być pastisz wypowiedzi osób, które uważają Obamę za koniec cywilizacji białego człowieka, a wyszedł dowcip w ciężkim stylu niemieckim: - Ukradli mi rower - To zadzwoń do tego Polaka, co ma rols - royca. - Ale po co? Rozrząd wymieniał, jak Hansowi skradziono rower - Tak, ale w okolicy pojawili się inni Polacy, więc na pewno swoje auto postanowił przywiązać do drzewa. - Ale łańcuchem z mojego roweru nie da się przywiązać do drzewa. - Hm, to jednak rower musiał ukraść ci jakiś Turek - Y? - Kiedyś czytałem w gazecie, że ich córki czują się skrępowane. Miała być śmieszna parodia, a wyszło żenująco. garfield69 napisał: > Hej Ty, "przyzwoity czlowieku" . Nie nadymaj sie tak bo pekniesz. > Wojewodzki robi dobra robote. Jest wentylem przez ktory zakompleksiali Polako-k > atolicy moga upuszczac troche zaduchu jaki panuje w ich mozgach. > Czarni rowniez zartuja z koloru swojej skory i nie maja z tym problemow ani kom > pleksow. > Wiem to z autopsji bo 90 % pracownikow w mojej firmie to czarni lub czekoladowi > . Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:07 garfield - wlasnie: czarni moga z siebie zartowac, my nie. My mozemy nasmiewac sie z wlasnej glupoty - inni nie. A ty umiesz wysmiac swa glupote i te klisze, ktore wypisujesz, to ze jestes nieswiadomym rasista? Kazdy rasista mowi: nie jestem rasista, ale... To ale wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:04 adondek - nic dodac, nic ujac. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
suasica Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:08 zeby ten dowcip chociaz smieszny byl... programu nie slucham, wiec nie wiem czy zart byl w jego konwencji, ale na pewno byl w konwencji zartu ojca dyrektora pt. "gdzies ty sie chlopie nie myl" Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Trzeba być bezmózgowcem aby nabijać się z kogoś 07.06.11, 17:10 tylko dlatego, że jest zbyt " opalony " - ale co się dziwić, dziś rej wiodą DURNE TYPY w rodzaju GMINNYCH dupków !!! Mam GŁOŚNĄ nadzieję, że ktoś odpowiedzialny za wytypowanie jednego z tych oprychów spod CIEMNEJ latarni zmieni swoją decyzję i na otwarcie naszej prezydencji zostanie wytypowana ODPOWIEDNIEJ klasy osoba. Natomiast tych dwóch obwiesiów zwolniłbym dyscyplinarnie a nawet na miejscu PONIŻONEGO wytoczył im proces poprzez PROKURATORA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:25 No nie udawajcie GW-POwcy że was te żarty nie śmieszą. Jak mówili o Kaczyńskim, że to chory psychicznie mały człowieczek to wam sie POdobało. I o murzynach i lesbijkach tez wam sie POdobają. To są wasi ludzie Wojewódzki i wiceWojewódzki. Kochają Tuska i Michnika więc przestańcie udawać kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 10:09 lechu733 zastanow sie czlowieku co mowisz. Kaczynski jest jednym z nas (niestety) i ma parcie na wladze. Mamy prawo go wysmiac bo nas naciaga i oszukuje. Tu to obywatelska postawa, dobro kraju i naszych dzieci jest na tapecie. Nie wysmiewasz przeciez jego pochodzenia etnicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
sakral żart 07.06.11, 17:35 ale trzeba przyznać,że Wojewódzki propaguje też zdrową i ekologiczną żywność. wystarczy,że Figurski i Wojewódzki puści na antenie wypowiedzi dostojnych biskupów,działaczy pisu i innych smutnych panów od różnych tradycyjnych wartości. i już jest śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:41 Przyznaję się, że namówiony przez znajomego oglądnełem kiedyś zarówno odcinek Szymona Majewskiego jak i rozmówki Wojewódzkiego - i moim jedynym spostrzeżeniem jest to, że tego się nie da oglądać a ja lubię żarty które wychodzą poza sztampę poprawności politycznej Programów radiowych pana Wojewódzkiego i Figurskiego nie słucham bo mam inne zajęcia wtedy a i trochę inną stację słucham ( publiczna dwójka lub trójka ) więc tutaj nie mam nic do powiedzenia ale jeśli mają tam żarty na takim poziomie jak te o murzynie to nie słuchając ich audycji wiem, że nic nie tracę Jednak zanim wpadną ludzie w oburzenie to pragnę przypomnieć, że o jakości dowcipu świadczy jego odbiór, a że zarówno Figurski ani Wojewódzki nie są politykami więc im więcej wolno nawet jeśli jest to takie słabe i nie zamierzam robić z siebie świętoszka który nigdy nie śmiał się z naprawdę dobrych rasistowskich lub seksistowskich dowcipów Moja rada dla wszystkich - zlewać audycje tych gości bo szkoda czasu i lepiej dobrej muzyki posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
wiwjana Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:43 Przez jakiś czas słuchałam Eski Rock, ale zrezygnowałam właśnie z powodu żenujących audycji autorstwa Wojewódzkiego&Figurskiego. Widzę, że poziom się nie zmienił, niestety. To, co oni robią, nie jest śmieszne- raczej żałosne, poniżające dla wielu "żarty" na poziomie głupawych dzieciaków z gimnazjum. Nie znam żadnej osoby, którą by to bawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Żart oczywiście-oni luzacy i kopią kościół i 07.06.11, 17:51 kaczora więc to swoi chłopcy ,nie moze być mowy o ponizaniu.Gdyby to Homofob Cejrowski czy inny Ziemkiewicz to takiego od razu na szafot. Odpowiedz Link Zgłoś
k.janno Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 17:54 Bo to już chyba czas jest najwyższy, żeby otworzyć oczy. Poziom, jaki reprezentują panowie pokroju Figurskiego i Wojewódzkiego byłby do uznania jako "neglectable", gdyby nie to, że jest to jedyny poziom w naszej obecnej rozrywce. Nie mając wyboru musimy się obawiać wzorców propagowanych przez owych tak zwanych "diabelnie inteligentnych facetów", którzy dla potrzeb oglądalności czynią cnotę z chamstwa i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 21:00 k.janno napisał: >"pokroju Figurskiego i Wojewódzkiego byłby do uznania jako "neglectable", "byłby do uznania" ? "neglectable" ? Ty już przestałeś posługiwać się językiem polskim! Może stąd te problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
k.janno Re: Jeszcze żart czy już poniżanie? 10.06.11, 09:10 Zaczynam się posługiwać językiem polskim, ale nie zawsze mi wychodzi, bo dopiero się uczę. To może Cię zdziwić, ale cudzoziemcy tez czytają te fora. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera co na to Wielowiejska która po 07.06.11, 17:58 skandalicznej ''piosence''o Kaczyńskim którą oszołomy puściły w2 eter,bronil ich jak niepodleglości.Broniła by było jej niby łatwiej zestawiając Wojewódzkiego z Pospieszalskim.Oczywiście w punktach ktore przytoczyla a ktore były klamstwem wygrał oszolom antypisiorowy,a p.redaktor pisala że to byl pierwszy jego wybryk.Ślepa i głucha.Może już przejrzała i umyla uszy,albo nauczyła się liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: co na to Wielowiejska która po 10.06.11, 10:13 helguera bladzisz jak pijany we mgle (smolenskiej?). Z Kaczynskiego POWINNISMY sie smiac bo jest jak z bajki Andersena. Oszust probujacy nas naciagnac na przezuta juz raz (komuch) retoryke. Jest mimo to swoj a smiac sie z wlasnych wad to zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
baluu28 poniżanie? 07.06.11, 18:04 Kuba Wojewódzki uważa się za człowieka zabawnego a tymczasem nie potrafi odróżnić dowcipu od zwykłego chamstwa. Być może on sam nie zostałby urażony takimi "żartami", bo przyzwyczaił się do robienia z siebie kretyna i obracania wszystkiego w śmiech. Szkoda tylko , że bardzo często, to co mówi nie jest śmieszne a wręcz przeciwnie, żenujące i smutne. Człowiek który uważa się za luzaka, inteligentnego komika, jest robiącym szum wokół swojej osoby błaznem Odpowiedz Link Zgłoś
biorytmix "intelektualiści" PO demaskują się jak okrutnie 07.06.11, 18:07 można tylko dyskutować kto jest bardziej schamiały, bardziej zaściankowy i nietolerancyjny: PO czy PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 każe się ludzi 07.06.11, 18:13 "W USA i Wlk. Brytanii każe się ludzi..." Hmmm. Jak się odmienia ten czasownik? Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Nie czasownik, a rzeczownik. 07.06.11, 18:49 A właściwa forma jest "każe się ludziom". Cóż, polska jenzyka, trudna jenzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
alealejandro karze, kurna 10.06.11, 13:27 "karze" - od "karać", "każe" - od "kazać". Czy to takie trudne dla dziennikarzy? Myslałam, że GW jednak jako-taki poziom trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co mają do rzeczy polskie podziały polityczne? 07.06.11, 18:17 Kuba to zwykły, najzwyklejszy, standardowy polski cham. A przy tym debil. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Mierzenie swoją miarą 07.06.11, 18:40 innych przez tych dwóch ćwoków nie powinno stawac sie obowiązującym prawem. Za poniżenie ze względu na kolor skóry do tego na antenie a więc w miejscu o ogromnym zasięgu pownni zostać przykładowo ukarani. Oczywiście sąd wyda jakis werdykt który będzie jeszcze bardziej żenujący i stanie się dodatkowym powodem do nabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Ojtam ojtam 07.06.11, 18:46 To przecież żart, tak samo śmieszny jak ten o Kaczyńskim i prawie tak śmieszny jak ten o Marcie. O co tyle hałasu? GW powinna bronić niesłusznie oskarżonych o rasizm, młodych, dowcipnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 18:59 Całkowicie zgadzam się z argumentacją Pana Marcina Bisiorka. Dokładnie o to chodzi w tym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonamoment Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 20:03 To ma być śmieszne? W którym momencie? Owszem, autorzy się dobrze bawią, ale chyba tylko oni... Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Jeszcze żart czy już poniżanie? 07.06.11, 20:37 od lat mieszkam za granica ale bardzo dokladnie sledze wydarzenia w Polsce i niestety prawda jest ze Polacy sa rasistami nie tylkow stosunku do koloru skory ale wyznan religijnych czy orientacji sexualnych a potrafia byc tak okropni ze wierzyc sie nie chce ze to sa mieszkancy kraju cywilizowanego/demokratycznego, a w internecie sa po prostu chamscy i nawet uzywaja grozb w stounku do innych, zauwazylam tez ze nic sie nie robi aby cokolwiek zmienic, a odnosnie "rzekomych" zartow, zartowac trzeba z samego siebie a nie innych bo takie cos nie istnieje pod plaszczykiem zartu kryje sie zlosliwosc, wyszydzanie itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly To nie zart - to rasizm 07.06.11, 21:02 uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory, szukania w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w rejestrach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow.To sie zle kojarzy. Przyczepianie sie do dlugosci nosa, koloru skory, skosnosci oczu to czysty rasizm. Panom wesolkom radze smiec sie z siebie lub swojej rodziny- to najzdrowszy smiech, bo gdyby tak pogrzebac w rasie wesolkow - cozyby tam wyszlo ?? Protoplastami czystych rasowo Polakow chyba nie sa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: To nie zart - to rasizm 07.06.11, 23:30 wasylzly napisał: > uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory, szuka > nia w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w rejest > rach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow. A zauważyłeś, że oni szydzili właśnie z takiego wyszukiwania w rejestrach? Oni ośmieszali rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nie ośmieszaj się imbecylu polski! 08.06.11, 12:20 mike.recz napisał: > wasylzly napisał: > > > uwazam ze satyra powinna byc rzeczowa, przyczepianie sie do koloru skory, > szuka > > nia w rejestrach murzynow - niestety nie jest smieszne. Dzsiaj szukaja w > rejest > > rach murzynow, jutro w rejestrach Zydow, czy Eskimosow. > > A zauważyłeś, że oni szydzili właśnie z takiego wyszukiwania w rejestrach? > > Oni ośmieszali rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Twoje 88 to data urodzin czy pozdrowienie idola? 08.06.11, 12:28 ubiquitousghost88 napisał: Nie ośmieszaj się imbecylu polski! Odpowiedz Link Zgłoś