Dodaj do ulubionych

Szef Pentagonu ostrzega przed podziałem NATO

14.06.11, 12:36
Nie trzeba było wstrzynać wojny z Irakiem, a na dodatek jeszcze idiotycznie ja kontynuować rozpędzając armię iracką, jedyną zorganizowaną siłę na cztery strony świata i w ten spsób wyprodukować sobie całe zastępy wyszkolonych bojowników. Gdyby nie ta idiotyczna wojna w Iraku, która pochłonęła niesamowite ilości pieniędzy i istnień ludzkich, byłoby o wiele łatwiej dzisiaj poztskiwać sojuszników to usunięcia takiego satrapy jak Kadafi. Amerykanom się wydaje, że tylko za pomocą siły m ozna rozwiązać wszelkie konflikty, zadufani idioci.
Obserwuj wątek
    • henryk-sikora Re: Szef Pentagonu ostrzega przed podziałem NATO 14.06.11, 12:37
      miało byc oczywiście "wszczynać" a nie "wstrzynać":).
    • indris Sprostowanie 14.06.11, 12:56
      Napaść na Irak w roku 2003 nie była przedsięwzięciem NATO. 20 marca 2003 Irak zaatakowały armie z pięciu państw: USA, UK, Australii, Danii i Polski. USA nawet nie próbowały (przynajmniej oficjalnie) uruchamiać do legitymizacji tej awantury struktur NATO.
      • henryk-sikora Re: Sprostowanie 14.06.11, 13:38
        To fakt, że iracka operacja nie była NATO-wska i że czołowe państwa NATO jak Francja i Niemcy były stanowczo przeciwne tej awanturze, ale jednak ma to wpływ na dzisiejszy brak zaangażowania w takie operacje jak w Libii takich państw jak Polska.
    • indris Zresetować NATO ! 14.06.11, 13:37
      NATO powstało jako sojusz obronny. A zaczyna się robić "żandarmem świata".
      Powinno się wrócić do korzeni.

Polska powinna wyraźnie zadeklarować, że będzie wykonywać swoje zobowiązania sojusznicze, ale nie pozwoli się wrobić w rolę uzbrojonego misjonarza..
    • ethebor Nieco to niespójne 15.06.11, 11:54
      Sami twierdzą , że w Libii nie chcą się angażować na lądzie, bo to większe zaangażowanie.
      W taki razie my już wykazujemy się większym zaangażowaniem w Afganistanie.
      Różnice będą zawsze z Polski do Libii nas samolotom trochę dalej niż z Włoch (przecież nie będą wymagać od Czechów czy Węgier uczestnictwa w operacjach morskich).
    • biznesplan1913 Ciekawy sposób na zarabianie. Zajrzyj koniecznie! 20.06.11, 18:42
      Hey! Znalazłem ostatnio całkiem nowy sposób na zarabianie w Internecie. Całość wygląda bardzo interesująco, a zarobki przekraczają nawet 5000zł. Żeby dowiedzieć się więcej wystarczy wejść na stronę dobryzarobek.pl/index.php?id=c0e09cb833348640be7e345c3893ec21, a tam wszystkiego się dowiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka