Dodaj do ulubionych

Radziszewska - ideologiczny błąd PO

23.06.11, 11:41
Nalezy jej sie ministerstwo do spraw Nierównosci i Koltunerii.
Obserwuj wątek
    • i-roxy Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 11:42
      Radziszewska jest głównym powodem, dla którego nie będę glosował na PO. To tak jakby SLD wystawiło klon Bieruta. Wstyd i żenada.
    • terleo Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 11:57
      * Radziszewska w PiSie,
      Nie podoba mi się.
      Lepsza SamaBrona,
      Tego nie wie ONA.
      A Kluzik Jolanta
      Posłanka galanta.
      Wojciechowska Agnieszka
      Poszukuje tęgiego mieszka.
      Dlatego idzie z PiSu do Pejotenu.
      Taka transformacja! Czemu?!*
    • schto Radziszewska - ideologiczny błąd Gazety Wyborczej 23.06.11, 13:00
      Jak widać z powyższego artykułu główną winą minister Radziszewskiej jest po pierwsze fakt bycia katoliczką, po drugie poinformowanie widzów, że jest homoseksualistą pan, który aktywnie o przywileje dla homoseksualistów walczy i o którym jeśli dobrze pamiętam i tak to było wiadomo. Najwyraźniej pani redaktor uważa, że to wstyd - ale kto tu w takim razie dyskryminuje?

O ile uwaga o braku etyki w szkołach jest słuszna, to naprawdę co ma do urzędu do spraw równości niemożność wykonania aborcji to chyba tylko pani redaktor wie.

I jeszcze uwaga z innej beczki. Nasi dziennikarze i politycy mają paskudny zwyczaj pisania/mówienia o ludziach po nazwisku: tutaj jest wiele razy powtórzone "Radziszewska", zamiast "pani Radziszewska", "minister Radziszewska" czy "Elżbieta Radziszewska". Jest to naprawdę paskudny zwyczaj świadczący o braku kultury, szkoda, że tak się ostatnio upowszechnił.
      • erhapl Re: Radziszewska - ideologiczny błąd Gazety Wybor 23.06.11, 16:34
        Pan Grobelny ministrem finansów ?
    • fordysta Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 13:26
      Radziszewska ? KOŁTUN. To ta która przebiła Nelly Rokitę.
    • kadykianus Uczą się dopiero Polacy jak nie być burakami. 23.06.11, 14:37
      Mimo wszystko, że pierwszy powinienem glosować za odwołaniem Radziszewskiej to jednak rozumiem miłosierdzie Tuska. Inwestuje w ludzi. Wybacza im. To wybitny polityk.
    • gazec.i.arz Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 14:49
      Prywatne przedsiębiorstwo może zatrudniać kogo mu się podoba i nie zatrudniać kogoś, kto mu się nie podoba. A przynajmniej tak powinno być, bo tak jest rozsądnie. Nienormalne jest regulowanie wszystkiego przez państwo. Natoamist jeśli przedsiębiorstwo jest własnością skarbu państwa lub korzysta z publicznych dotacji, to sprawa jest już zupełenie inna.
    • rockawy Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 15:26
      Wlasnie ,dlaczego ta kretynka ma jedynke? PO oszalalo? Kazdy ,tylko nie to ograniczone babsko.
    • ten.z.jagiellonczyka26 Radziszewska - ideologiczny błąd i genetyczny 23.06.11, 15:31
      I znów jej sie udało, tej Radziszewskiej. A miało dla niej zabraknac miejsca na liście. A był jeden ze sposobów jak sie pozbyć tego tłumoka, co to każdy wypocony dokument najpierw wysylała do episkopatu, by zaopiniował. Co nawet nie pisnęła odnośnie in-vitro, nie mówiac o aborcjach. Najlepiej w tym temacie jest zorientowane Radziszewskiej antyciało - pani prof. Środa - mój autorytet i guru.
      • aa1000 Re: Radziszewska - ideologiczny błąd i genetyczny 23.06.11, 15:44
        CYTAT :
        "Trudno mi zrozumieć dlaczego partia nagradza w ten sposób kogoś, kto wyjątkowo zawiódł na swoim stanowisku?"
        PYTANIE :
        Czym zawinili piotrkowianie, że im taką kobietę zesłali.
        Do kościoła nielicznie chodzili, na tacę za mało dawali ???
        • rockawy Re: Radziszewska - ideologiczny błąd i genetyczny 23.06.11, 15:49
          Ta wiocha z ,ktorej ten trep moherowy pochodzi pewnie gdzies w lasach piotrkowskich sie znajduje ,stad i kara .
    • maj16 A Kluzik? To nie jest ideologiczny błąd PO? 23.06.11, 15:57
      Jeśli Radziszewska jest ideologicznym błędem PO, to jak nazwać ściągnięcie do Platformy Joanny Kluzik i usilne próby wetknięcia jej na jedynkę?
      Nie podzielam oburzenia z powodu stwierdzenia przez panią Radziszewską, że szkoła katolicka ma prawo nie zatrudnić zdeklarowanej lesbijki. Prywatne szkoły mogą same ustalać warunki kogo chcą zatrudnić.
      Jeśli nawet nie sprostała postawionemu przed nią wyzwaniu, to nigdy świadomie nie "ryła" ani pod Platformą, ani pod Polską. Pani Kluzik była groźna i dla kraju, i dla PO. Radziszewska bardziej zasługuje na dobre miejsce na liście niż współtwórczyni największego oszustwa politycznego po 89 roku.
      • kadykianus Bardzo się mylisz 23.06.11, 16:20
        Nie może szkoła prywatna traktować nauczycieli wedle orientacji seksualnej.
        Nie jest tak, że szkoła prywatna może zatrudniać kogo chce i nie zatrudniać z jakiejkolwiek przyczyny. Dyskryminacja na rynku pracy jest zakazana w prawie pracy (to na początek, o wyższych normach prawnych nie wspominam) i szkoła prywatna nie jest tu wyjątkiem. Jeśli ta szkoła chce, BY PAŃSTWO HONOROWAŁO jej dyplomy, to nie ma zlituj się. A nawet, gdyby nie honorowało, to nie zatrudnienie ze względu na orientację seksualną jest niedopuszczalne (nawiasem mówiąc, nie ma takiej dziedziny życia, w której orientacja seksualna zakazywała by danej osobie czegokolwiek albo innym pozwalała na używanie tego argumentu. Wyjątkiem może jest krwiodawstwo ale chyba sie myślę i już nie ma znaczenia czy ktoś oddający krew jest gejem. Wszystkich i tak się bada.)

A Kluzik? Nie widziałem mądrzejszej kobiety od niej w PO.
        Jest świetna. Mówi prawdę, co ją spotkało w PiS i dlaczego robiła i mówiła to i tamto. Nie owija.
    • kadykianus Bardzo się mylisz 23.06.11, 16:18
      Nie może szkoła prywatna traktować nauczycieli wedle orientacji seksualnej.
      Nie jest tak, że szkoła prywatna może zatrudniać kogo chce i nie zatrudniać z jakiejkolwiek przyczyny. Dyskryminacja na rynku pracy jest zakazana w prawie pracy (to na początek, o wyższych normach prawnych nie wspominam) i szkoła prywatna nie jest tu wyjątkiem. Jeśli ta szkoła chce, BY PAŃSTWO HONOROWAŁO jej dyplomy, to nie ma zlituj się. A nawet, gdyby nie honorowało, to nie zatrudnienie ze względu na orientację seksualną jest niedopuszczalne (nawiasem mówiąc, nie ma takiej dziedziny życia, w której orientacja seksualna zakazywała by danej osobie czegokolwiek albo innym pozwalała na używanie tego argumentu. Wyjątkiem może jest krwiodawstwo ale chyba sie myślę i już nie ma znaczenia czy ktoś oddający krew jest gejem. Wszystkich i tak się bada.)

A Kluzik? Nie widziałem mądrzejszej kobiety od niej w PO.
      Jest świetna. Mówi prawdę, co ją spotkało w PiS i dlaczego robiła i mówiła to i tamto. Nie owija.
      • piotr7777 Re: Bardzo się mylisz 23.06.11, 20:27
        kadykianus napisał:

> Nie może szkoła prywatna traktować nauczycieli wedle orientacji seksualnej.
        > Nie jest tak, że szkoła prywatna może zatrudniać kogo chce i nie zatrudniać z j
        > akiejkolwiek przyczyny.

Ile razy jest tak, że składasz podanie o pracę i nawet nie dostajesz odpowiedzi. Nie można zmusić do zatrudnienia osoby.
        Poza tym akurat podmioty wyznaniowe mogą legalnie domagać się od kandydatów do pracy wyznawania ich religii. To wynika z kodeksu pracy ale i prawa unijnego.
        • kadykianus Re: Bardzo się mylisz 24.06.11, 12:45
          Oczywiście, że tak. Nikt nie zmusza kogos do zatrudnienia. Jesli powiem na rozmowie kwalifikacyjnej, że jestem gejem a oni mnie nie zatrudnią to moge się domyślać dlaczego. Mają prawo. To nie znaczy, ze to było przyczyną. Może coś innego (kwalifikacje).
          Ale gdyby to było, lub umiałbym pokazac przed sądem pracy, że najprawdopodobniej TO było, to bym wygrał. Kodeks pracy i prepisy antydyskryminacyjne obejmuja także kandydatów do pracy a nie tylko już zatrudnionych. Radziszewska takimi wypowiedziami wystawia sobie złą ocenę.

A te przepisy które wypominasz nie dotyczą orientacji, tylko wyznania, i są bardzo wyostrzone. Dotyczą tylko tego, że np. nie mogę uczyć Koranu jeśli jestem anglikaninem - to znaczy szkoła koraniczna może mi odmówić zatrudnienia z tego właśnie powodu - bo to jest obiektywny powód, to znaczy taki, który ewidentnie kłóci si ę z danym stanowiskiem.

Orientacja seksualna z niczym się w szkole nie kłóci i nikt na taką dyskryminację nie pozwala. Ani prawo pracy w Polsce, ani przepisy prawa międzynarodowego/unijnego. Radziszewska wykazała sie nieznajomością tych przepisów, co od razu krytycy jej wypomnieli, kiedy awantura wybuchła.
      • maj16 Re: Bardzo się mylisz 26.06.11, 13:32
        kadykianus
        Dyskryminacja oczywiście jest zakazana. Natomiast, jeśli kandydat do pracy w prywatnej szkole katolickiej głosi poglądy sprzeczne z nauką Kościoła, szkoła może go nie zatrudnić. Pytanie do Radziszewskiej dotyczyło zdeklarowanej lesbijki, czyli osoby nie kryjącej swoich poglądów sprzecznych z katolicyzmem. Odpowiedź pani minister była więc prawidłowa.

Chciałabym bardzo, żeby ktoś wyjaśnił mi na czym polega mądrość Kluzik - Rostkowskiej. Nie posiada żadnych zasług ani osiągnięć, owijać w bawełnę potrafi po mistrzowsku. I również mistrzostwo pokazała w zeszłorocznej manipulacji podczas kampanii - jednak w sprytnym oszukiwaniu wyborców nie dopatrywałabym się mądrości.

Widziałam wiele wybitniejszych od Kluzik kobiet w PO: Hanna Gronkiewicz - Waltz, Róża Thun, Danuta Hubner, Lena Kolarska - Bobińska, Ewa Kopacz, Elżbieta Bieńkowska, Magdalena Kochan, Barbara Kudrycka.
    • wlekawa Radziszewska - ideologiczny błąd PO 23.06.11, 20:18
      Czy PO ma w ogóle jakąś ideologię?
      • piotr7777 chciałbym tylko zauważyć, że 23.06.11, 20:29
        ...śp. Izabela Jaruga - Nowacka i Magdalena Środa publicznie deklarowały się jako feministki (czyli żeńskie szowinistki) co w sposób oczywisty dyskwalifikowało je jako pełnomocników do spraw równego statusu płci,
        ...oraz że Robert Biedroń poinformował, ze Jarosław Kaczyński jest gejem i ma partnera wśród posłów, które to działanie odpowiada definicji "wyoutowania".
        .
    • j-agat Radziszewska - ideologiczny błąd PO 25.06.11, 11:34
      A ci służalczy dziennikarze ciągle nas ostrzegają przed despotycznymi rządami Kaczyńskiego !!!
      Jak ma się to do obecnego działania Tuska /i wielu jego działań/? Jak to wytłumaczycie,wy durni i sprzedajni dziennikarze? Zobaczcie jacy jesteście zaprzedani,głupi maluczcy !!!!! Brak słów pogardy dla takich jak wy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka