sop3 28.06.11, 08:57 Tak mało o PiS i Kaczyńskim,Macierewiczu itp?. Czyzby ktoś,, przestawił wajche" w GW.A tak na marginesie ,mógłby mi ktos wytłumaczyć dlaczego GW i jej ,,dziennikarze" zniknęli z TVNu.Węglarczyka nie licze bo tam robi za błazna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miroskom Skandal z flagą biało-czerwono-białą 28.06.11, 09:02 Dziennikarze GW nie są w stanie zrozumieć, że mistrzostwa Europy w koszykówce organizuje FIBA i Polski Związek Koszykówki, a nie władze państwowe. A FIBA (tak jak FIFA i UEFA) nie lubią żadnych akcentów politycznych na swoich zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 09:15 Bardzo mylący,a jednak sugestywny tytuł artykułu.Powinien brzmieć:co dzieli Napieralskiego i Kaczyńskiego,bo dzieli wszystko.Znowu z upodobaniem lepszej sprawy mówi autorka o rzekomych "aferach" SLD.Mam pytanie:ile tych "afer"SLD znalazło swój epilog w wyrokach sądowych?Nawet Rywin został skazany wyłącznie za to,że po pijaku złożył niemoralną propozycję swojemu przyjacielowi Michnikowi.Rywin nigdy nie był członkiem SLD,a dalsze prokuratorskie postępowania udowodniły,że jego niemoralna propozycja, z SLD nie miała nic wspólnego.Trzeba też wziąść pod uwagę,że SLD nigdy nie usiłowało,tak jak dzisiejsza Platforma,zamiatać swoich afer pod dywan.Wystarczy porównać tylko Komisję Rywina powołaną przez SLD i Komisję Hazardową powołaną przez Platformę. W sprawach afer i przekrętów, SLD długo jeszcze musiało by się uczyć od Platformy!Szkoda,że autorka nie wyartykułowała innych ważnych kryteriów branych w sondażu pod uwagę np.tego,że Polacy uznali,że SLD jest nowoczesną,proeuropejską i ideologiczną partią,co pozytywnie stawia ją w ich oczach.Poczekajmy na inne tego typu sondaże np.dot.Platformy i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vonl Anna kłamczucha 28.06.11, 10:43 Złodzieje są wszędzie, nie tylko w SLD, choć tam rzeczywiście jest ich zdecydowanie najwięcej. Po co ci "epilog w wyroku"? Czy to, że nie udało się złapać i skazać złodzieja oznacza, że nic ci nie ukradziono, tylko sama zgubiłaś? Propozycja Rywina jak najbardziej wyszła z SLD, co potwierdził sąd każdej instancji, skazując prawomocnie Rywina za pomoc w PŁATNEJ PROTEKCJI W IMIENIU OSÓB WE WŁADZACH, KTÓRYCH NAZWISK NIE UDAŁO SIĘ USTALIĆ (bo Rywin nie sypnął) Kilku innych pierwszych z brzegu SLD-owców z "epilogiem": pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Sobotka pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_D%C5%82ugosz pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Dolata pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_P%C4%99czak pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Nawrat Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Anna kłamczucha 28.06.11, 13:30 Dzięki,szkoda,że tak mało przyszło Ci do głowy.Poncyliusz różnych "kwiatków" Platformy znalazł 358.Cały czas uważam,że SLD musi jeszcze długo gonić Platformę.Nic jakoś nie mówisz o przebiegu Komisji Sejmowych.Też uważasz,że Hazardowa była jak należy? Odpowiedz Link Zgłoś
vonl Re: Anna kłamczucha 28.06.11, 14:59 Głowa mała to i mało przyszło. A Poncyliuszowi do pięt nie dorastam, to oczywiste... 358 kwiatków, to jest coś! Aż dziwne, że tak zmyślny gość 2 razy próbował dostać się do PE i zawsze nieudanie. A co do komisji śledczych to żadna nie była "jak należy". One z założenia chyba nawet nie miały być "jak należy". Samo wspominanie o tej chamskiej rąbance jest uwłaczające dla ludzi myślących. To tzw polityka z perspektywy lokaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 09:36 co laczy Tuska I Kaczynskiego , popiram zdanie mojej przedmowczyni, madra i dobra ,logizna i celna wypowiedz w przeciwienstwie , do byle by cos napisaci idowalic SLD pan redaktor,/moze urlopik,/ Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 09:42 Ja tak tylko odnośnie Arłukowicza bo już nie rozumiem jak niby Napieralski mógł go ustawić będąc szefem partii opozycyjnej a więc nie mającej wpływu na stanowiska i ich obsadę - o ile wiem to na zaproszenie SLD i środowisk lewicowych Arłukowicz jeżdził po Polsce i opowiadał o tym jaka ma według niego być - czy ktoś na tym forum który był na takim spotkaniu wierzy, że taką Polskę zrealizuje będąc w PO?? Tego co zrobił Arłukowicz się nie da ocenić inaczej niż ocenił to Palikot w swoim filmiku trafnie jeszcze obrazując tam jeszcze jeden "transfer" choć właściwe słowo to kurest... wielki pan minister od wykluczonych bierze SLDowski projekt Karty Seniora i udaje, że to jego własny autorski pomysł które zrealizuje PO przez dwa lata trzymające ten projekt w szufladzie najpierw Komorowskiego a później Schetyny - no rzygać się chce Odpowiadając na pytanie pani redaktor to myślę, że Kaczyńskiego i Napieralskiego łączy też chęć wygrania wyborów podobnie zresztą jak chęci każdego szefa komitetu wyborczego który będzie startował w nadchodzących wyborach, ale na szczęście każdy z nich chce je wygrać po coś innego Na SLD psioczę kiedy potrzeba bo czasem trzeba ale dla takich głupawych tekstów z naciąganą tezą szkoda monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 09:48 Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? miłość!! miłość do władzy, szacunek dla tow. Gierka i nostalgia do PRL-u. Łączy ich także elektorat. To ci sami wyborcy, którzy kiedyś po mszy, szli z kościoła i oddawali głosy na komuszków, a potem również z kościółka szli głosować na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 09:49 Rama roweru damskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Tylko jedno-ze mocno przebieraja nozkami do wladzy 28.06.11, 09:51 A poza tym wszystko ich dzieli. Nawet jednak gdyby stworzyli koalicje wyborcza - to nie wygraja tych wyborow.Ich elektorat negatywny jest za duzy... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 10:22 GW konsekwentnie prowadzi kampanię dyskredytacji SLD wśród MWzWM (Lemmus lemmus). Pokemony jednak się boją konkurencji. Nie zdziwiłbym się, gdyby przyczajony tygrys ukryty Miodowicz został wyciągnięty z odstawki, żeby znaleźć nową faksymilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 28.06.11, 13:48 Nie ma to żadnego znaczenia, bo poza PiS, nie ma na kogo glosowac. Przeczytałem ostatni wywiad z Donaldem Tuskiem i uważam, ze Tusk jest po prostu niewiarygodnie głupi. Na SLD nie glosuję - wiadomo - komuniści. Nie jestem rolnikiem, ani nie mam związku ze wsią - nie glosuję na PSL - nie moja bajka. Nowakowska tylko narzekac potrafi, ale alternatywy dla wyboru PiS wskazac nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Co łączy Napieralskiego i Kaczyńskiego? 30.06.11, 05:53 Kaczyńskiego z Napieralskim łączy sympatia do ordynacji wyborczej odziedziczonej po PRL. Odpowiedz Link Zgłoś