Dodaj do ulubionych

Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og...

18.07.11, 03:13
Akcja propagowania czytelnictwa w niszowej stacji, którą generalnie oglądają właśnie nieliczne mole książkowe? Czy to żart?
Obserwuj wątek
    • pantera03 Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 05:22
      A kto za to zapłaci?
      • hieronim_kowalski Re: PIS i kultura to sprzeczność... 18.07.11, 09:24
        PIS i kultura to sprzeczność...
    • paputekonly Bardzo pozbierana Pani,powodzenia,szczególnie 18.07.11, 05:50
      w promowaniu czytelnictwa..
      A trollami-analfabetami przejmować się nie należy... sami się załatwią..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
      "Party is the madness of many, for the gain of a few."

Jonathan Swift
    • saint_just Pani Jankowska zrobi to samo, co z Przekrojem. 18.07.11, 06:17
      Drobnomieszczański salonik żony dróżnika z pretensjami do kulturki. TVP Kulrura była dobra w pierwszym okresie. Teraz , być, może zwiększy się "oglądalność", ale odpłynie publiczność dla której z założenia kanał był pomyślany. Jeśli na kablu ma się np.niekomercyjną "Planete" z jej świetnymi dokumentami z reguły "pod prąd" to wybór jest oczywisty, mimo,że jej profil nie jest stricte kulturalny , choć mieści w sobie także i ten obszar.
    • leuciscus Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 07:34
      Bardzo ambitna, inteligentna, merytoryczna i... ładna. Interesujące zamiary. Przypomina swoją imienniczkę, szefową znakomitego, toruńskiego Tofifest z którą miałem przyjemność rozmawiać. Życzę Pani powodzenia
    • grazka58 Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 07:48
      Gęba pełna frazesów. Mówienie w taki sposób o swoim poprzedniku świadczy o braku kultury, więc nie można za wiele się spodziewać.
    • pis_busters Do czego się nie zabierze PIS to spieprzy... 18.07.11, 08:25
      Do czego się nie zabierze PIS to spieprzy...Oni już tak mają. Psuje i nieudacznicy.
    • jozef.moneta Dla TVPKultura płacę abonament 18.07.11, 08:34
      To da się oglądać.
      Powtórka ZDCP z Mannem i Materną, wczoraj dokument BBC o Glastonbury. Fajne to.
    • abers Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 08:37
      Przepraszam, czy pani Katarzyna Janowska to była żona Roberta Janowskiego, celebryty i piosenkarza z TVP /prowadzi program "Jaka to melodia" ???
    • eruve.elen Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 08:41
      Hm.
      TVP Kultura ma być komplementarna z Dwójką, tyle że o piętro wyżej.

WTF? Piętro wyżej od dna?

• mirakao Re: Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. 18.07.11, 09:40
        Może Pani Janowska zaprosi do stałego komentowania wydarzeń kulturalnych Dominika Tarasa. Jego horyzonty myślowe to dopiero intelektualne Himalaje. Ho ho ho. Nie to co ci źli prawicowcy Gawin/Cichocki. Zresztą sama jeszcze w Przekroju rozpływała się nad tym kucharzem
    • drmuras Szefem powinien być kulturoznawca z MBA 18.07.11, 08:57
      A nie ktoś kto ładnie się uśmiecha . Nawet przy skromnym budżecie można relacjonować wydarzenia jakie odbywają się w całej Polsce, a nie tylko odtwarzać materiały z archiwum i nie ruszać tyłka z wawy. A co ta Pani oferuje ? Zobaczymy - mam nadzieje że nie będą to kolejne porcje Arabeli...
    • sharn1 Ta babka się kompromituje 18.07.11, 09:51
      Ja rozumiem że lewacy są lekko odewrwani od rzeczywistości, ale z tym porównaniem do jakości HBO panna całkowicie odleciała.

• eruve.elen Re: Ta babka się kompromituje 18.07.11, 10:00
        Oj, no co... HBO miało te parę seriali, które ściągali z anteny ze względu na niską oglądalność, więc może się zgodzą na nakręcenie ich polskich wersji ;). A jak się TVPK postara, to może nawet za parę lat pokaże podstarzałe oryginały!
      • laux Re: Ta babka się kompromituje 18.07.11, 10:00
        Jeszcze tutaj ciebie brakowało, trollu.
        • sharn1 Re: Ta babka się kompromituje 18.07.11, 10:25
          Ale o co ci chodzi?

Czy nie zgadzasz się z tym, że medialne beztalencie (czego się nie dotknęła to albo upadło albo straciło odbiorców) porównując misyjne podobnież TVP Kultura do wysokobudżetowej i na wskroś komercyjnej HBO i produkcji dla nich powstających zwyczajnie się kompromituje?
    • rodzaj_konta Sukces sukces sukces 18.07.11, 09:55
      Z CV nowej szefowej:
      "W latach 2007-09 szefowa kanału ITI Neovision nTalk, od początku 2010 do marca 2011 r. naczelna "Przekroju".

nTalk - zlikwidowany kanał telewizyjny o tematyce talk shows należący do Grupy ITI. Kanał można było oglądać jedynie na platformie n.

W ramówce nTalk obecne były programy amerykańskich gwiazd, takich jak David Letterman, Jay Leno, Conan O'Brien, Rachael Ray czy Oprah Winfrey. Programy te emitowane były w kilka dni po premierze w amerykańskich mediach. Emitowane były także polskie programy, takie jak Kuba Wojewódzki, Szymon Majewski Show czy Rozmowy w toku.

W czerwcu 2009 roku ITI podjął decyzje o zamknięciu stacji z dniem 28 czerwca 2009 roku."

Przekrój - rozpowszechnianie płatne 2009 - 47 970
      rozpowszechnianie płatne 2010 - 43 734

No po prostu pasmo k... sukcesów
    • konto.do.komentarzy Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 10:22
      Widać, że GW boli "Trzeci punkt widzenia". Tylko, że każdy, kto oglądał ten program, wie, że był to najlepszy program publicystyczny w TV. Nie dla idiotów i politycznych kiboli, jak program Lisa czy Olejnik. No ale prowadzili to "prawicowi ideolodzy", więc to było be. Ale jest już p. Janowska ze swoimi serialami na poziomie HBO, więc jest wspaniale. Odpolitycznianie telewizji trwa.
    • marek1846 Powiedz mi kogo mianujesz a powiem Ci co chcesz 18.07.11, 10:53
      osiągnąć. HBO joko wzór - pięknie.
      Będzie jak w programach informacyjnych.
      Pierdu, pierdu o wydarzeniach - reklama.
      Pierdu,pierdu o pogodzie - reklama.
      Pierdu, pierdu na luzie - reklama.
      I tak w kółko. Co 15 min.
      Dziwne jest to, że zagraniczne stacje informacyjne nie wiedzą, że tak można.
      Podobnie jak ta pani nie wie, że jest taki kanał, który nazywa się ARTE.
      • mt7 Człowieku, wypowiadasz się na temat, o którym 18.07.11, 11:17
        nie masz pojęcia, sadząc po zawartości Twojego wpisu.
        • marek1846 Re: Człowieku, wypowiadasz się na temat, o którym 18.07.11, 13:05
          Ta Pani wyrażnie powiedziała jak sobie wyobraża program. Krótki serial, długa rozmowa, krótki serial, długa rozmowa. Jest reprezentantką szkoły, wg której, rozmowa z twórcą jest ważniejsza niż jego dzieło. Bo tylko wtedy można pokazać się na ekranie. Ogólnie, pierdu, pierdu nie ważne na jaki temat.
      • money.pl Ta pani niczego nie musi wiedziec, 18.07.11, 12:39
        bo jak inni zostala tam wstawiona.I tyle.
        Kogo obchodzi program Kultura z czarno-bialymi starociami.
    • mt7 Bardzo cenię Katarzynę Janowską i wiążę duże 18.07.11, 11:14
      nadzieję z jej prowadzeniem tej anteny.
      Zaskoczona jestem listem w obronie Krzysztofa Koehlera, tv Kultura zamieniła się w telewizję komercyjną.
    • money.pl Nie ogladam i nie bede ogladac zadnej TVP 18.07.11, 12:37
      niczym sie nie roznia od Polsatu i TVN a w dodatku zatrudniaja 5 x tyle ludzi i domagaja sie abonamentu.Sprzedac i niech dzialaja na ogolnych zasadach.Dosc belkotu o "misjach spolecznych" .
    • maras63 Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 18.07.11, 16:41
      Każdą niedzielę "ustawiałem" pod "Trzeci punkt widzenia" i "Przegląd tygodnia". Na półkach mojej biblioteczki pojawiło się wiele książek omawianych w tych programach. Wygląda na to, że niedzielne popołudnia i wieczory będę miał wolne od TVP Kultura. Ze dwóch "gastronomików" się pewnie ucieszy.
    • lieutenant_scheisskopf Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 19.07.11, 14:28
      Katarzyna Janowska jest wybitną menedżerką, która zdolnościami w niczym nie ustępuje Rupertowi Murdochowi, bijąc go na głowę, gdy idzie o przymioty moralne. "Przekrój" pod jej redakcją wspiął się na wyżyny (zarówno pod względem sprzedaży, jak i zawartości), o jakich Eilemu się nie śniło. Szczególnie wart jest realizacji pomysł seriali na poziomie HBO, bowiem potencjał aktorów Wesołowskiego i Zakościelnego marnuje się w przaśnych produkcjach, w których zmuszeni są grywać. Mam nawet pomysł na pierwsze widowisko tego rodzaju. Sceneria akcji to państwo moskiewskie w czasie Wielkiej Smuty. Głównymi bohaterami byliby szlachetny husarz wyznania mojżeszowego i jego pachołek - typowy polski chłopek-roztropek, na początku cwany i zawistny, u boku swego pana jednak uczący się powoli tolerancji i szacunku dla innych światopoglądów i orientacji seksualnych. Podczas swych przygód spotykaliby różne postaci historyczne, jak złowrogi jezuita Possevino, Ksenia Godunowa, hetman Kibowski, Słowik-Rozbójnik, Ilia Muromiec, kapitan Kopiejkin i Wasilij Czapajew. Największą atrakcją byłby zaś wykreowany w technologii 3D jednorożec, którego róg mógłby służyć widzom np. do rozwieszania prania, co przyciągnie przed ekrany gospodynie domowe, do tej pory preferujące "M jak miłość". Roboczy tytuł to "Przygody pana Jankiela".
    • aktyntasza Nowa szefowa TVP Kultura: Mój cel to 1 proc. og... 03.11.11, 16:40
      Przypadkowo słyszałem brednie w TVP że ma wielką Oglądalność ! Nikt poza starzykami już nie ogląda TVP a nawet powiem że nic by się nie stało gdyby zlikwidować TVP i zwolnić tą bandę darmozjadów.

Tego się nie da oglądać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka