pedromatero Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedouczony 11.08.11, 12:49 Jak się przepisuje tekst z innych źródeł, to trzeba znać dobrz język (hiszpański) i przynajmniej podstawowe zasady logiki, a nie manipulować stadem baranów. Sam tytuł jest MANIPULACJĄ dziennikarzyny (nie znajduję lepszego określenia na te bzdury). 1/ dziennikarzyna wyręcza Sąd w określniu dokonanego czynu na dziewczynce (której osobiście współczuję). 2/ Prawo jest jasne o konrektne dla Wszystkich i we Wszystkich przypadkach, a nie dla jakiegoś "widzimi się" dziennikarzyny. Prawnie ma być wyjaśniony i oceniony czyn, i na podstawie orzeczenia Sądu, dokonan się takiej lub innej czynności. 3/ Trzeba znać realia Ameryki Południowej, konkretnie północnych prowincji Argentyny, gdzie ciąża dziwczynki 14/15 letniej nie jest żadnym ewenementem. Podsumowując, głupia manupulacja dzienikarzyny, który nie ma pojęcia o logice i realiach Ameryki Południowej (Argentyny) A stado barnanów daje się ogłupieć, bo nie potrafi myśleć samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 12:55 > Podsumowując, głupia manupulacja dzienikarzyny, który nie ma pojęcia o logice i > realiach Ameryki Południowej (Argentyny) A stado barnanów daje się ogłupieć, b > o nie potrafi myśleć samodzielnie No, są też dziennikarzyny mające pojęcie o realiach w Ameryce Łacińskiej: swiat.newsweek.pl/latynoskie-pieklo-kobiet,11357,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pedromatero Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 13:01 Chętnie zapoznan się z ich artykułami. Proszę o ich wskazanie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 15:57 > Chętnie zapoznan się z ich artykułami. Proszę o ich wskazanie. Dziękuję Proponuję skorzystać z linka z wcześniejszego mojego posta. Bardzo ciekawa lektura, choć już sprzed paru lat. Odpowiedz Link Zgłoś
infaillible a PIS chce by w Polsce było podobnie 11.08.11, 13:10 ten obywatelski projekt ustawy antyaborcyjnej (totalny zakaz aborcji) powstał z ich inicjatywy i trafił już do czytania w sejmie, teraz pracują nad poprawkami. Za jego odrzuceniem głosowało koło 150 posłów, ponad 200 za przyjęciem. Kto się podpisywał pod tym projektem - babcie których już raczej nikt gwałcić nie będzie stały w kolejkach pod kościołem i podpisywały się pod tym projektem. W Polsce póki co obowiązuje najlepsze z możliwych praw do przerwania ciąży - jeżeli dziecko jest chore, jeżeli ciąża jest wynikiem gwałtu, zagraża życiu matki, to też można tę ciążę przerwać. - przynajmniej zgodnie z prawem można, bo jeszcze jest "klauzula sumienia" i lekarz może odmówić. Teraz chcą całkowitego zakazu... nawet jeżeli będzie zagrażała życiu matki - moje gratulacje - to się dopiero nazywa obrona życia. Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 13:57 A, że tak zrymuje: WUJA POWIESIĆ ZA Ch..A (na najbliższej gałęzi) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Potrzebna rezolucja ONZ 11.08.11, 14:10 Rezolucja ONZ zobowiązująca zjednoczone narody do delegalizacji watykańskiej mafii rozwiązała by problem raz na zawsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Nie glosujmy na katolików 11.08.11, 16:50 Ta sytuacja pokazuje, ze katolikom nie można powierzać funkcji czy stanowisk publicznych, bowiem poradzi to prosta droga to talibanizacji panstwa. Sedzia-katolik i lekarz-katolik sabotuja panstwo i powodują, ze ponad prawem stoją poglądy określonego wyznania. W ten sposob tzw 'demokratyczne panstwo prawa' zmienia się w teokracje podobna do Iranu czy Arabii Saudyjskiej. Tak bywa i w Polsce. Skrzywdzony obywatel uslyszal od Rzecznika Praw Obywatelskich iz " , że „w razie konfliktu interesów między kościelną osobą prawną a dzierżawcą większą ochronę należy przyznać temu pierwszemu podmiotowi." [sic!] [Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1513722,1,pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa.read#ixzz1UjRkNNSH .] Nie glosujmy na katolików, nie powierzajmy ich zadnych stanowisk ! --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat Tak ! Głosujmy na żydów, czarnych i pederadstów. 11.08.11, 21:12 ....po tych ostatnich conajwyżej hemoroidy, nie ciąża. tezas napisała: > Ta sytuacja pokazuje, ze katolikom nie można powierzać funkcji czy stanowisk pu > blicznych, bowiem poradzi to prosta droga to talibanizacji panstwa. Sedzia-kato > lik i lekarz-katolik sabotuja panstwo i powodują, ze ponad prawem stoją poglądy > określonego wyznania. W ten sposob tzw 'demokratyczne panstwo prawa' zmienia s > ię w teokracje podobna do Iranu czy Arabii Saudyjskiej. > > Tak bywa i w Polsce. Skrzywdzony obywatel uslyszal od Rzecznika Praw Obywate > lskich iz " > , że „w razie konfliktu interesów między kościelną osobą prawną a dzierża > wcą większą ochronę należy przyznać temu pierwszemu podmiotowi." [sic!] > > [Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1513722,1,pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa.read#ixzz1UjRkNNSH .] > > Nie glosujmy na katolików, nie powierzajmy ich zadnych stanowisk ! > > --------------------------------- > Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 16:51 Czternastolatce nie pozwalamy nawet decydować czy musi chodzić do szkoły, a mamy jej powierzyć decyzję o czyimś życiu lib śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only decyzja 11.08.11, 22:48 r_mol napisał: > Czternastolatce nie pozwalamy nawet decydować czy musi chodzić do szkoły, a mam > y jej powierzyć decyzję o czyimś życiu lib śmierci? Jej i rodzicom!!! A ty byś chciał wujkowi i sobie i tym podobnym? Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Re: decyzja 11.08.11, 23:30 r_mol napisał: > Prawo nie powinno zezwalać na zabójstwo. Prawo, ze względu na wieloznaczność pojmowania, w tym różnice światopoglądowe wydających o nim opinie, jest pojęciem wyjątkowo trudnym do zdefiniowania. Dlatego wszelkie jego definicje są przedmiotem sporów. Tomasz z Akwinu rozumiał prawo (lex) jako pewne promulgowane rozumowe rozporządzenie ustanowione dla dobra wspólnego przez osobę mającą pieczę nad wspólnotą Marksowsko-leninowska teoria prawa wywodzi, iż prawo, jako tzw. nadbudowa ideologiczna do społeczno-gospodarczej bazy, jest stanowione przez klasę panującą, w interesie tej klasy i w celu utrzymania jej panowania. Zabójstwo, przestępstwo polegające na umyślnym pozbawieniu człowieka życia; w prawie polskim są wyróżniane: zabójstwo w postaci podstawowej („kto zabija człowieka...”), karane pozbawieniem wolności na czas nie krótszy niż 8 lat lub karą 25 lat pozbawienia wolności albo karą dożywotniego pozbawienia wolności, oraz zabójstwo pod wpływem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami, eutanazja, dzieciobójstwo. Aborcja (łac. abortus lub abortio[1] – poronienie, wywołanie poronienia) – zamierzone i przedwczesne zakończenie ciąży w wyniku interwencji zewnętrznej, np. działań lekarskich[2][3], w j. łacińskim abortus provocatus[4]. Przeważnie w efekcie dochodzi do śmierci[5] zarodka lub płodu[6] (łac. nasciturus). Odpowiedz Link Zgłoś
najlepsze_kasztany Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 19:13 Dziecko to jest z podwójnego przestępstwa. Gwałtu i kazirodztwa. Jestem osobą wierzącą, ale nie chciałabym urodzić ani wychowywać tego dziecka. Pomijając już to, czy jest to już człowiek czy jeszcze nie, zgodnie z prawem dziewczyna ma prawo do aborcji. To, że nawet sąd działa wbrew prawu jest skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 21:09 ....sposób legalny, tani i przyjemny.... Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Re: Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 23:11 i zgodny z przenajświętszymi zasadami. Od samego Pana Boga wybrańcy dostali przekaz - ciekawe jaką drogą czy ze współczesnych nie korzystają? Bo zasłużyli, są lepsi i dlatego ich wybrał by nieśli "jego słowo" (wujek to nawet niósł życie - co jak najbardziej jest natchnieniem bożym) a nie tę dziewczynkę - widocznie uznał ją Miłosierny Bóg za coś gorszego formatu. I rodziców też. Toteż słusznie nie należy im dawać prawa do uczuć, myśli, głosu we własnej sprawie. Oh, przecież to nie ich sprawa, tylko wszystkich innych, zwłaszcza ww Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 23:40 Święte słowa panta rhei! Tylko przeraża mnie, że tacy istnieją i jeszcze śmią o sobie "człowiek" powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 niech Marek Jurek i Ojciec Rydzyk adoptuja dziecko 11.08.11, 22:26 medny jedene surwysyny Odpowiedz Link Zgłoś
bastiasz Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na marne 11.08.11, 23:37 100.000 dolców, to mogę się założyć, że dziewczynka i jej rodzina byliby zachwyceni z narodzin tego bezbronnego dziecka. No dalej koledzy i koleżanki, którzy tak dużo bijecie piany o prawie do wolności - skorzystajcie ze swojego prawa i pomóżcie tym ludziom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na ma 11.08.11, 23:42 Mam głęboką nadzieję, ze ze względu na nagłośnienie sprawy warunki jej życia się poprawią. Jestem jednak absolutnie pewna, ze urodzić nie będzie chciała. Ale, facet nigdy, przenigdy tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
bastiasz Gulcia moja była zabiła nasze dziecko 11.08.11, 23:47 i do dzisiaj nie może mieć dzieci ani nie jest szczęśliwa. Czy tu jest coś do nie-rozumienia? Jestem przekonany, że ta dziwczynka może oddać dziecko do adopcji, jeśli krzyż jest zbyt ciężki, ale ZABIJANIA nie zrozumiem. Sorry - MEMORY Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gulcia moja była zabiła nasze dziecko 11.08.11, 23:58 Czy ty swoją żonę zgwałciłeś?? Jeśli nie, to zupełnie nie rozumiesz o czym ja piszę. Jeśli zgwałciłeś, to powinieneś gnić w więzieniu. Inna sprawa, że najlepsza przyjaciółka mojej rodziny (tak ogólnie całej, pani obecnie po pięćdziesiątce) usunęła ciąże. Jest szczęśliwa, syndromu poaborcyjnego nie stwierdza się. Życie po prostu nie jest czarno-białe, a kobieta nie jest workiem na spermę, zwłaszcza w wyniku gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Re: Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na ma 11.08.11, 23:49 Ty daj te 100000 by mogli skorzystać z tzw. wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
salome222 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 00:41 Ciebie powinien koleś o wyglądzie troglodyty zru... w dupę... Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 05:37 Ta dziewczynka została zgwałcona dwa razy. pierwszy raz,przez tamtejszego męta. drugi raz, przez Ratzingera i cały Watykan. W imię zabobonów. Odpowiedz Link Zgłoś
no_kto_to Całkiem jak w Polsce... 12.08.11, 08:24 Nie tylko u nas wraca katolickie średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslaw555555 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 08:46 pierdo..ni katole .ciekawe co robią księża katoliccy z dziećmi spłodzonymi z pomocami domowymi. pie.....ni katole. Odpowiedz Link Zgłoś
konsument-1 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 08:58 O to zupełnie jak Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo-sia Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 09:29 Szpital w takiej sytuacji nie powinien odmawiać aborcji. Poza tym dziewczyna jest bardzo młoda i została zgwałcona. W takim wypadku nikt nie powinien jej odmawiać takiego zabiegu. zprawnikami.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dgazeta007 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 09:36 Przykazanie jest: nie zabijaj! Dlaczego nie ma przykazania: nie gwałć! Czyli co? Nie ma zakazu, to można? Odpowiedz Link Zgłoś
dgazeta007 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 09:38 Jestem w 100% przekonana, że gdyby w rodzinie każdego z lekarzy, prawników w ciąży zgwałcona byłaby córka, żona itp. dawno zajęliby się tą sprawą. Życie jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 12:27 Z dużym uznaniem przeczytalem parę postów r-mola. Tacy jak on najlepiej otwierają oczy. Jeszcze trochę, poprosimy, i obywatele RP WRESZCIE zobaczą bezdeń tej studni hipokryzji, ktorej na imię KRK. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:54 Ja, przyznaję, po postach r-mola, to się po prostu, po ludzku wku...rzyłam. Rozpacz ogarnia na taką znieczulicę, jeszcze podlaną religijnym sosikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:02 > Ja, przyznaję, po postach r-mola, to się po prostu, po ludzku wku...rzyłam. Roz > pacz ogarnia na taką znieczulicę, jeszcze podlaną religijnym sosikiem. I o to chodzi, gulciu77, o to chodzi! Życzę, żebyś się jak najprędzej wk... do tego stopnia, by się wypisać z tej organizacji. Tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:07 Nie martw się :) Nie jestem w tej organizacji. W ogóle w żadnej. Choć przyznam, że czasem chodzę do zboru ewangelickiego, który jest niedaleko mnie :) zwłaszcza na koncerty gospel. Ale z drugiej strony, postaram się w sobotę złapać pastora i zapytam, jak on się zapatruje na tą sytuacje, o której piszemy. Podaj swojego priva, to ci napiszę o efektach rozmowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:12 gulcia77 napisała: > Nie martw się :) Nie jestem w tej organizacji. Zaraz, zaraz. Jesteś pewna, że rodzice Cię nie ochrzcili? Jeśli tak, to pozazdrościć światłych protoplastów. Ale jeśli nie, to ciągle LICZYSZ SIĘ dla KRK jako Polak-Katolik i jako argument, że 97 czy 99% ... etc. Uwolnić się można od tego popełniając Śmiertelny Grzech apostazji. apostazja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:22 Nie zostałam ochrzczona, bo moja rodzina to nie byli katolicy :) Zresztą z religii, w której się wychowałam odeszłam świadomie i była to najlepsza decyzja mojego życia. Co nie zmienia faktu, ze wierzę w Boga i wierzę w ludzi. Najbliższa mi jest filozofia buddyjska i jej przesłanie, żeby nigdy nie nieść innym cierpienia, chronić przed tym siebie i tych, którzy mnie otaczają. W tej sytuacji zmuszenie dziewczynki do urodzenia dziecka potwora byłoby pomnażaniem cierpienia. A to jest absolutnie sprzeczne z moimi osobistymi przekonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
slamazzar Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 21.08.11, 01:11 > Co nie zmienia faktu, ze wierzę w Boga i wierzę w ludzi. Najbliższa mi jest filozofia > buddyjska Trzeba Ci zatem wiedzieć, że w buddyzmie Boga (Absolutu) w zasadzie nie ma (pl.wikipedia.org/wiki/Bóg_w_buddyzmie), a istotą tej filozofii jest wyzbycie się pragnień, czyli coś zgoła odwrotnego do filozofii "Bogowych", gdzie właśnie należy pragnąć, a konkretnie pragnąć miłości. Pozdrawiam Człowieka, któremu metafizyka nie jest obojętna :) Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 16.08.11, 15:34 Fajnie, że się wypisałeś/łaś, ale podatki i ZUS za nich i tak będziemy musieli płacić. Jakoś żaden z naszych polityków nie planuje zerwania konkordatu. Palikot coś tam mamrocze pod nosem, ale od słów do czynów - droga daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 18:21 Nie rozumiem tego prawa,przecież do niedawna jak w Algierii urodziło sie dziecko kalekie to było stracane,a teraz tak bliska linia rodowa i nie boja sie ze urodzi sie mongoł!!! I pieknie bedzie przedstawiał swoich rodziców- matka córka swojej matki,a ojciec brat babci,wójek i zarazem mój ojciec !!!! ładnie brzmi jak to wszystko na tym świecie. Hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 A jeśli zanim urodzi umrze w wyniku depresji? 13.08.11, 06:26 i słusznie ze szpital jej tego odmawia. Dziecko powinno trafić do adopcji A jeśli zanim urodzi umrze w wyniku depresji i lęku? Popełni samobójstwo w związku z traumatycznymi przeżyciami? Przecież ten wuj w najoczywistszy sposób tłamsi i znęca się nad tym dzieckiem. Zmuszać ją do 9-ciu miesięcy codziennego przeżywania napaści, która ją spotkała, świadomości swojej słabości i bezradności wobec oprawcy, jest okrucieństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
conun-drum Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 14.08.11, 01:35 nie ma dziecka. jest zygota albo plod. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 17.08.11, 11:59 płód to dziecko w fazie prenatalnej Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 15.09.11, 17:23 Masa ludzi cierpi z powodu niemozności posiadania dzieci i bez wahania zaadoptuje to dziecko, powinna urodzić i je oddać skoro chce usunąc, świat się dla niej nie skończy, a wuja oczywiście odpowiednio ukarać Odpowiedz Link Zgłoś
janczar42 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 09.10.11, 20:58 wygląda na to,że na globie jest więcej katolandów gdzie olewa się życiowe problemy ludności.!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robotnikbudowlany Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.10.11, 11:20 Jeden z posłów został wczoraj zaatakowany! Niczym za czasów PRL. To jest już druga Białoruś, gdzie prześladuje się opozycjonistów: niezalezna.pl/17524-atak-na-posla-macierewicza Tego typu faszystowskie ataki jeżeli nie zostaną powstrzymane, rozleją się na całe społeczeństwo. Nikt nie będzie bezpieczny. Dzielenie społeczeństwa na lepsze i gorsze to metody hitlerowców i innych największych światowych totalitaryzmów. Odpowiedz Link Zgłoś