Dodaj do ulubionych

Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko...

• pedromatero Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedouczony 11.08.11, 12:49
      Jak się przepisuje tekst z innych źródeł, to trzeba znać dobrz język (hiszpański) i przynajmniej podstawowe zasady logiki, a nie manipulować stadem baranów.
      Sam tytuł jest MANIPULACJĄ dziennikarzyny (nie znajduję lepszego określenia na te bzdury).
      1/ dziennikarzyna wyręcza Sąd w określniu dokonanego czynu na dziewczynce (której osobiście współczuję).
      2/ Prawo jest jasne o konrektne dla Wszystkich i we Wszystkich przypadkach, a nie dla jakiegoś "widzimi się" dziennikarzyny.
      Prawnie ma być wyjaśniony i oceniony czyn, i na podstawie orzeczenia Sądu, dokonan się takiej lub innej czynności.
      3/ Trzeba znać realia Ameryki Południowej, konkretnie północnych prowincji Argentyny, gdzie ciąża dziwczynki 14/15 letniej nie jest żadnym ewenementem.

Podsumowując, głupia manupulacja dzienikarzyny, który nie ma pojęcia o logice i realiach Ameryki Południowej (Argentyny) A stado barnanów daje się ogłupieć, bo nie potrafi myśleć samodzielnie
      • kotek.filemon Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 12:55
        > Podsumowując, głupia manupulacja dzienikarzyny, który nie ma pojęcia o logice i
        > realiach Ameryki Południowej (Argentyny) A stado barnanów daje się ogłupieć, b
        > o nie potrafi myśleć samodzielnie

No, są też dziennikarzyny mające pojęcie o realiach w Ameryce Łacińskiej:

swiat.newsweek.pl/latynoskie-pieklo-kobiet,11357,2,1.html
        • pedromatero Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 13:01
          Chętnie zapoznan się z ich artykułami. Proszę o ich wskazanie. Dziękuję
          • kotek.filemon Re: Artykul w stylu GW, a dziennikarzana niedoucz 11.08.11, 15:57
            > Chętnie zapoznan się z ich artykułami. Proszę o ich wskazanie. Dziękuję

Proponuję skorzystać z linka z wcześniejszego mojego posta. Bardzo ciekawa lektura, choć już sprzed paru lat.
    • infaillible a PIS chce by w Polsce było podobnie 11.08.11, 13:10
      ten obywatelski projekt ustawy antyaborcyjnej (totalny zakaz aborcji) powstał z ich inicjatywy i trafił już do czytania w sejmie, teraz pracują nad poprawkami. Za jego odrzuceniem głosowało koło 150 posłów, ponad 200 za przyjęciem.

Kto się podpisywał pod tym projektem - babcie których już raczej nikt gwałcić nie będzie stały w kolejkach pod kościołem i podpisywały się pod tym projektem.

W Polsce póki co obowiązuje najlepsze z możliwych praw do przerwania ciąży - jeżeli dziecko jest chore, jeżeli ciąża jest wynikiem gwałtu, zagraża życiu matki, to też można tę ciążę przerwać. - przynajmniej zgodnie z prawem można, bo jeszcze jest "klauzula sumienia" i lekarz może odmówić.

Teraz chcą całkowitego zakazu... nawet jeżeli będzie zagrażała życiu matki - moje gratulacje - to się dopiero nazywa obrona życia.

• judas1 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 13:57
      A, że tak zrymuje:

WUJA POWIESIĆ ZA Ch..A
      (na najbliższej gałęzi)
    • ksks3 Potrzebna rezolucja ONZ 11.08.11, 14:10
      Rezolucja ONZ zobowiązująca zjednoczone narody do delegalizacji watykańskiej mafii rozwiązała by problem raz na zawsze !
    • tezas Nie glosujmy na katolików 11.08.11, 16:50
      Ta sytuacja pokazuje, ze katolikom nie można powierzać funkcji czy stanowisk publicznych, bowiem poradzi to prosta droga to talibanizacji panstwa. Sedzia-katolik i lekarz-katolik sabotuja panstwo i powodują, ze ponad prawem stoją poglądy określonego wyznania. W ten sposob tzw 'demokratyczne panstwo prawa' zmienia się w teokracje podobna do Iranu czy Arabii Saudyjskiej.

Tak bywa i w Polsce. Skrzywdzony obywatel uslyszal od Rzecznika Praw Obywatelskich iz "
      , że „w razie konfliktu interesów między kościelną osobą prawną a dzierżawcą większą ochronę należy przyznać temu pierwszemu podmiotowi." [sic!]

[Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1513722,1,pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa.read#ixzz1UjRkNNSH .]

Nie glosujmy na katolików, nie powierzajmy ich zadnych stanowisk !

---------------------------------
      Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej."
      • aerobat Tak ! Głosujmy na żydów, czarnych i pederadstów. 11.08.11, 21:12
        ....po tych ostatnich conajwyżej hemoroidy, nie ciąża.
        tezas napisała:

> Ta sytuacja pokazuje, ze katolikom nie można powierzać funkcji czy stanowisk pu
        > blicznych, bowiem poradzi to prosta droga to talibanizacji panstwa. Sedzia-kato
        > lik i lekarz-katolik sabotuja panstwo i powodują, ze ponad prawem stoją poglądy
        > określonego wyznania. W ten sposob tzw 'demokratyczne panstwo prawa' zmienia s
        > ię w teokracje podobna do Iranu czy Arabii Saudyjskiej.
        >
        > Tak bywa i w Polsce. Skrzywdzony obywatel uslyszal od Rzecznika Praw Obywate
        > lskich
        iz "
        > , że „w razie konfliktu interesów między kościelną osobą prawną a dzierża
        > wcą większą ochronę należy przyznać temu pierwszemu podmiotowi." [sic!]
        >
        > [Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1513722,1,pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa.read#ixzz1UjRkNNSH .]
        >
        > Nie glosujmy na katolików, nie powierzajmy ich zadnych stanowisk !
        >
        > ---------------------------------
        > Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej."
    • r_mol Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 16:51
      Czternastolatce nie pozwalamy nawet decydować czy musi chodzić do szkoły, a mamy jej powierzyć decyzję o czyimś życiu lib śmierci?
      • panta_rhei_only decyzja 11.08.11, 22:48
        r_mol napisał:

> Czternastolatce nie pozwalamy nawet decydować czy musi chodzić do szkoły, a mam
        > y jej powierzyć decyzję o czyimś życiu lib śmierci?

Jej i rodzicom!!!
        A ty byś chciał wujkowi i sobie i tym podobnym?
        • r_mol Re: decyzja 11.08.11, 22:49
          Prawo nie powinno zezwalać na zabójstwo.
          • panta_rhei_only Re: decyzja 11.08.11, 23:30
            r_mol napisał:

> Prawo nie powinno zezwalać na zabójstwo.
            Prawo, ze względu na wieloznaczność pojmowania, w tym różnice światopoglądowe wydających o nim opinie, jest pojęciem wyjątkowo trudnym do zdefiniowania. Dlatego wszelkie jego definicje są przedmiotem sporów.
            Tomasz z Akwinu rozumiał prawo (lex) jako pewne promulgowane rozumowe rozporządzenie ustanowione dla dobra wspólnego przez osobę mającą pieczę nad wspólnotą
            Marksowsko-leninowska teoria prawa wywodzi, iż prawo, jako tzw. nadbudowa ideologiczna do społeczno-gospodarczej bazy, jest stanowione przez klasę panującą, w interesie tej klasy i w celu utrzymania jej panowania.
            Zabójstwo, przestępstwo polegające na umyślnym pozbawieniu człowieka życia;
            w prawie polskim są wyróżniane: zabójstwo w postaci podstawowej („kto zabija człowieka...”), karane pozbawieniem wolności na czas nie krótszy niż 8 lat lub karą 25 lat pozbawienia wolności albo karą dożywotniego pozbawienia wolności, oraz zabójstwo pod wpływem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami, eutanazja, dzieciobójstwo.
            Aborcja (łac. abortus lub abortio[1] – poronienie, wywołanie poronienia) – zamierzone i przedwczesne zakończenie ciąży w wyniku interwencji zewnętrznej, np. działań lekarskich[2][3], w j. łacińskim abortus provocatus[4]. Przeważnie w efekcie dochodzi do śmierci[5] zarodka lub płodu[6] (łac. nasciturus).
    • najlepsze_kasztany Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 19:13
      Dziecko to jest z podwójnego przestępstwa. Gwałtu i kazirodztwa. Jestem osobą wierzącą, ale nie chciałabym urodzić ani wychowywać tego dziecka. Pomijając już to, czy jest to już człowiek czy jeszcze nie, zgodnie z prawem dziewczyna ma prawo do aborcji. To, że nawet sąd działa wbrew prawu jest skandalem.
    • aerobat Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 21:09
      ....sposób legalny, tani i przyjemny....
      • panta_rhei_only Re: Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 23:11
        i zgodny z przenajświętszymi zasadami. Od samego Pana Boga wybrańcy dostali przekaz - ciekawe jaką drogą czy ze współczesnych nie korzystają? Bo zasłużyli, są lepsi i dlatego ich wybrał by nieśli "jego słowo" (wujek to nawet niósł życie - co jak najbardziej jest natchnieniem bożym) a nie tę dziewczynkę - widocznie uznał ją Miłosierny Bóg za coś gorszego formatu. I rodziców też. Toteż słusznie nie należy im dawać prawa do uczuć, myśli, głosu we własnej sprawie. Oh, przecież to nie ich sprawa, tylko wszystkich innych, zwłaszcza ww
        • gulcia77 Re: Gwałcić, aż poroni ..... 11.08.11, 23:40
          Święte słowa panta rhei!
          Tylko przeraża mnie, że tacy istnieją i jeszcze śmią o sobie "człowiek" powiedzieć...
    • nicram112 niech Marek Jurek i Ojciec Rydzyk adoptuja dziecko 11.08.11, 22:26
      medny jedene surwysyny
    • bastiasz Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na marne 11.08.11, 23:37
      100.000 dolców, to mogę się założyć, że dziewczynka i jej rodzina byliby zachwyceni z narodzin tego bezbronnego dziecka. No dalej koledzy i koleżanki, którzy tak dużo bijecie piany o prawie do wolności - skorzystajcie ze swojego prawa i pomóżcie tym ludziom!!!
      • gulcia77 Re: Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na ma 11.08.11, 23:42
        Mam głęboką nadzieję, ze ze względu na nagłośnienie sprawy warunki jej życia się poprawią. Jestem jednak absolutnie pewna, ze urodzić nie będzie chciała. Ale, facet nigdy, przenigdy tego nie zrozumie.
        • bastiasz Gulcia moja była zabiła nasze dziecko 11.08.11, 23:47
          i do dzisiaj nie może mieć dzieci ani nie jest szczęśliwa. Czy tu jest coś do nie-rozumienia? Jestem przekonany, że ta dziwczynka może oddać dziecko do adopcji, jeśli krzyż jest zbyt ciężki, ale ZABIJANIA nie zrozumiem. Sorry - MEMORY
          • gulcia77 Re: Gulcia moja była zabiła nasze dziecko 11.08.11, 23:58
            Czy ty swoją żonę zgwałciłeś?? Jeśli nie, to zupełnie nie rozumiesz o czym ja piszę. Jeśli zgwałciłeś, to powinieneś gnić w więzieniu.
            Inna sprawa, że najlepsza przyjaciółka mojej rodziny (tak ogólnie całej, pani obecnie po pięćdziesiątce) usunęła ciąże. Jest szczęśliwa, syndromu poaborcyjnego nie stwierdza się. Życie po prostu nie jest czarno-białe, a kobieta nie jest workiem na spermę, zwłaszcza w wyniku gwałtu.
      • panta_rhei_only Re: Jeśli zatroskana aborcza zrzuciłaby się na ma 11.08.11, 23:49
        Ty daj te 100000 by mogli skorzystać z tzw. wolności.
    • salome222 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 00:41
      Ciebie powinien koleś o wyglądzie troglodyty zru... w dupę...
    • demokrex Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 05:37
      Ta dziewczynka została zgwałcona dwa razy.
      pierwszy raz,przez tamtejszego męta.
      drugi raz, przez Ratzingera i cały Watykan.

W imię zabobonów.
    • no_kto_to Całkiem jak w Polsce... 12.08.11, 08:24
      Nie tylko u nas wraca katolickie średniowiecze.
    • czeslaw555555 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 08:46
      pierdo..ni katole .ciekawe co robią księża katoliccy z dziećmi spłodzonymi z pomocami domowymi. pie.....ni katole.
    • konsument-1 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 08:58
      O to zupełnie jak Polsce.
    • zoo-sia Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 09:29
      Szpital w takiej sytuacji nie powinien odmawiać aborcji. Poza tym dziewczyna jest bardzo młoda i została zgwałcona. W takim wypadku nikt nie powinien jej odmawiać takiego zabiegu.

zprawnikami.pl/
    • dgazeta007 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 09:36
      Przykazanie jest: nie zabijaj!
      Dlaczego nie ma przykazania: nie gwałć!
      Czyli co? Nie ma zakazu, to można?
    • dgazeta007 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 09:38
      Jestem w 100% przekonana, że gdyby w rodzinie każdego z lekarzy, prawników w ciąży zgwałcona byłaby córka, żona itp. dawno zajęliby się tą sprawą. Życie jest straszne.
    • jqu Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 12:27
      Z dużym uznaniem przeczytalem parę postów r-mola. Tacy jak on najlepiej
      otwierają oczy. Jeszcze trochę, poprosimy, i obywatele RP WRESZCIE zobaczą
      bezdeń tej studni hipokryzji, ktorej na imię KRK.
      • gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:54
        Ja, przyznaję, po postach r-mola, to się po prostu, po ludzku wku...rzyłam. Rozpacz ogarnia na taką znieczulicę, jeszcze podlaną religijnym sosikiem.
        • jqu Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:02
          > Ja, przyznaję, po postach r-mola, to się po prostu, po ludzku wku...rzyłam. Roz
          > pacz ogarnia na taką znieczulicę, jeszcze podlaną religijnym sosikiem.
          I o to chodzi, gulciu77, o to chodzi! Życzę, żebyś się jak najprędzej wk... do tego stopnia, by się wypisać z tej organizacji. Tak jak ja.
          • gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:07
            Nie martw się :) Nie jestem w tej organizacji. W ogóle w żadnej. Choć przyznam, że czasem chodzę do zboru ewangelickiego, który jest niedaleko mnie :) zwłaszcza na koncerty gospel. Ale z drugiej strony, postaram się w sobotę złapać pastora i zapytam, jak on się zapatruje na tą sytuacje, o której piszemy. Podaj swojego priva, to ci napiszę o efektach rozmowy :)
            • jqu Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:12
              gulcia77 napisała:

> Nie martw się :) Nie jestem w tej organizacji.
              Zaraz, zaraz. Jesteś pewna, że rodzice Cię nie ochrzcili? Jeśli tak, to pozazdrościć
              światłych protoplastów. Ale jeśli nie, to ciągle LICZYSZ SIĘ dla KRK jako Polak-Katolik i jako argument, że 97 czy 99% ... etc. Uwolnić się można od tego popełniając
              Śmiertelny Grzech apostazji. apostazja.pl/
              • gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 13:22
                Nie zostałam ochrzczona, bo moja rodzina to nie byli katolicy :) Zresztą z religii, w której się wychowałam odeszłam świadomie i była to najlepsza decyzja mojego życia. Co nie zmienia faktu, ze wierzę w Boga i wierzę w ludzi. Najbliższa mi jest filozofia buddyjska i jej przesłanie, żeby nigdy nie nieść innym cierpienia, chronić przed tym siebie i tych, którzy mnie otaczają. W tej sytuacji zmuszenie dziewczynki do urodzenia dziecka potwora byłoby pomnażaniem cierpienia. A to jest absolutnie sprzeczne z moimi osobistymi przekonaniami.
                • slamazzar Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 21.08.11, 01:11
                  > Co nie zmienia faktu, ze wierzę w Boga i wierzę w ludzi. Najbliższa mi jest filozofia > buddyjska

Trzeba Ci zatem wiedzieć, że w buddyzmie Boga (Absolutu) w zasadzie nie ma (pl.wikipedia.org/wiki/Bóg_w_buddyzmie), a istotą tej filozofii jest wyzbycie się pragnień, czyli coś zgoła odwrotnego do filozofii "Bogowych", gdzie właśnie należy pragnąć, a konkretnie pragnąć miłości.

Pozdrawiam Człowieka, któremu metafizyka nie jest obojętna :)
          • bumcykcyk76 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 16.08.11, 15:34
            Fajnie, że się wypisałeś/łaś, ale podatki i ZUS za nich i tak będziemy musieli płacić.
            Jakoś żaden z naszych polityków nie planuje zerwania konkordatu. Palikot coś tam mamrocze pod nosem, ale od słów do czynów - droga daleka.
    • iskram Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 12.08.11, 18:21
      Nie rozumiem tego prawa,przecież do niedawna jak w Algierii urodziło sie dziecko kalekie to było stracane,a teraz tak bliska linia rodowa i nie boja sie ze urodzi sie mongoł!!! I pieknie bedzie przedstawiał swoich rodziców- matka córka swojej matki,a ojciec brat babci,wójek i zarazem mój ojciec !!!! ładnie brzmi jak to wszystko na tym świecie. Hipokryzja
    • eryn_7 A jeśli zanim urodzi umrze w wyniku depresji? 13.08.11, 06:26
      i słusznie ze szpital jej tego odmawia. Dziecko powinno trafić do adopcji
      A jeśli zanim urodzi umrze w wyniku depresji i lęku? Popełni samobójstwo w związku z traumatycznymi przeżyciami? Przecież ten wuj w najoczywistszy sposób tłamsi i znęca się nad tym dzieckiem. Zmuszać ją do 9-ciu miesięcy codziennego przeżywania napaści, która ją spotkała, świadomości swojej słabości i bezradności wobec oprawcy, jest okrucieństwem.
    • conun-drum Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 14.08.11, 01:35
      nie ma dziecka. jest zygota albo plod.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 17.08.11, 11:59
        płód to dziecko w fazie prenatalnej
    • milu100 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 15.09.11, 17:23
      Masa ludzi cierpi z powodu niemozności posiadania dzieci i bez wahania zaadoptuje to dziecko, powinna urodzić i je oddać skoro chce usunąc, świat się dla niej nie skończy,

a wuja oczywiście odpowiednio ukarać
    • janczar42 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 09.10.11, 20:58
      wygląda na to,że na globie jest więcej katolandów gdzie olewa się życiowe problemy ludności.!!!!!!!!!!!!!!
    • robotnikbudowlany Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.10.11, 11:20
      Jeden z posłów został wczoraj zaatakowany! Niczym za czasów PRL. To jest już druga Białoruś, gdzie prześladuje się opozycjonistów:

niezalezna.pl/17524-atak-na-posla-macierewicza
      Tego typu faszystowskie ataki jeżeli nie zostaną powstrzymane, rozleją się na całe społeczeństwo. Nikt nie będzie bezpieczny.

Dzielenie społeczeństwa na lepsze i gorsze to metody hitlerowców i innych największych światowych totalitaryzmów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka