Dodaj do ulubionych

Tango i Cash w Legnicy

• zaaratustra Tusk nie wygra tych wyborów gładko 15.08.11, 18:18
      Stopniowo wychodzi na jaw, jak rządził Tusk - on tylko robi dobrą minę do kamery i kurczowo trzyma się stołka. Ostatnio susy o takiej akcji: iść na wybory, ale podrzec kartke. W tne sposób nawet ten, kto wygra, będzie wiedział, że większość jest przeciw niemu, ze nie reprezentuje Polaków.
      • szary-polak zaaratustra....To wina Tuska !? 15.08.11, 18:25
        Czytaj z uwagą, kretynie...Sprawa miała miejsce w latach 2004-2007.... Finał z wyrokiem w 2008 r... Gdzie tu wina Tuska, gnojku ?
        • usmiechnijsie1 Re: zaaratustra....To wina Tuska !? 15.08.11, 18:38
          ty rzeczywiscie jestes szary. Sprawa glownie dotyczy lat 2008-2011. Przeciez Pis i ziobro byli przy wladzy niecale dwa lata i to wczesniej kiedy to wszystko nie wyszlo z komendy z Legnicy poza.... .
          • szary-polak usmiechnijsie1 , jełopie.... 15.08.11, 18:49
            Cytat;

"
            - Tak. W 2005 r., gdy zostałem szefem sekcji samochodowej, zobaczyłem, jak uniemożliwiano uczciwie pracującym kolegom łapanie złodziei. A jakich historii nasłuchałem się od kolegów. Mówiłem Dudkowi i Bąkowi, co wyprawia mój bezpośredni przełożony - naczelnik wydziału kryminalnego Wysocki. Bez skutku. Na początku 2007 r. poszedłem do Wysockiego i wygarnąłem mu prawdę."

Więcej... wyborcza.pl/1,75480,10101223,Tango_i_Cash_w_Legnicy.html?as=2&startsz=x#ixzz1V7FIWQtA
            .....................................................
            Ty nie czytasz artykułów, tylko polecenia , tłuczku ?
    • harrison_bergeron Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 18:23
      Oglądałem kilka razy na discoverce, animal planet czy czymś takim jak mniejsze zwierze ucieka przed drapieżcą.

Wszystko wyglądało na zwykłe polowanie, ale takie zwierze zapędzone w kozi róg podejmowało czasem walkę.

Co ciekawe - czasami walkę zwycięską. Z ludźmi jest o tyle łatwiej, że do końca nie wiadomo który jest silniejszy. Są też narzędzia. Just sayin'

Enyłej - Powodzenie Panowie.
    • sievert Witajcie w raju bandytów i złodziei... 15.08.11, 18:24
      Taki kraj...

Rak zżera całe państwo...
    • akaneko Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 18:24
      po katastrofie Tupolewa myślałem że tylko wojsko mamy udawane i do bani ale jak się okazuje z policja jest podobnie

to cud że ten kraj jeszcze istnieje
    • szary-polak Tępakom z PIS-u do sztambucha ! 15.08.11, 18:32
      Czytajcie z uwaga,barany !
      Cytuje;

"
      - Tak. W 2005 r., gdy zostałem szefem sekcji samochodowej, zobaczyłem, jak uniemożliwiano uczciwie pracującym kolegom łapanie złodziei. A jakich historii nasłuchałem się od kolegów. Mówiłem Dudkowi i Bąkowi, co wyprawia mój bezpośredni przełożony - naczelnik wydziału kryminalnego Wysocki. Bez skutku. Na początku 2007 r. poszedłem do Wysockiego i wygarnąłem mu prawdę."

Więcej... wyborcza.pl/1,75480,10101223,Tango_i_Cash_w_Legnicy.html?as=2&startsz=x#ixzz1V7FIWQtA
      .....................................
      O jakich latach jest tu mowa !?
      • piemont12 Re: Tępakom z PIS-u do sztambucha ! 15.08.11, 18:53
        Ten cytat mówi wszystko....
      • 1.czochraty Re: Tępakom z PIS-u do sztambucha ! 15.08.11, 21:34
        > O jakich latach jest tu mowa !?

O obecnych, bo wszyscy winowajcy siedzą aktualnie na wysoko postawionych stołkach.
    • czesarna Olewnikowie bis 15.08.11, 18:57
      Lekkomyślne, pośpieszne zaśmiecanie kadr policji "entuzjastami" nowego ładu zbiera żniwo. Nie ma w tym nic dziwnego.
      Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy! Dojdą to paru trupów i dopiero zorientują się, że fraternizacja bez względu na pozycje w takim nawet najmniejszym kolektywie, to nakrótsza droga do zbudowania najszczelniejszego świata przestępczego za państwowe pieniądze. Olewnikowie - to był mały pikuś.
      Wpierw był Tomaszewski - "bandyta z Łodzi", potem Macierewicz - okulista, co wady wzroku usuwał przez wypalenie oczu, antykomuniści z "etosem" zastąpili za jednym zamachem trefnych politycznie, ale starych profesjonalistów. No i mamy. Ich zwierzchnicy stawali się "profesjonalistami" w rezultacie dzielenia łupów za spanie na styropianie. Prawda natomiast jest taka, że tak jak nie ma cesarskiej drogi do poznania praw rządzących działaniami na liczbach, tak nie ma drogi, która w mgnieniu oka harcerzyka przemieni w starego wyjadacza w kazdej dziedzinie.
      Nie znaczy to wcale, by można było prawdziwych harcerzy nazywać harcerzykami.
    • usmiechnijsie1 szary polak i piemont12 POpieraja gangsterke 15.08.11, 19:00
      Chcialbym panowie zauwazyc ze za wszystko winicie PiS i Ziobro nie zauwazajac ze poza komende w legnicy to dranstwo wyszlo latem 2008 roku i pleni sie do dzis. To sztuka za wszystko winic nie tych co trzeba. Wasze kurze mozdzki i podle charaktery sa jak najdokladniej opisane przez was samych wasza "proza"
      • piemont12 usmiechnijsie1 ...Rany Boskie, durniu ! 15.08.11, 19:09
        Wystarczy przeczytać dokładnie artykuł, wypowiedzi policjantów, itd... Pisze jak wół :
        "
        ---------------------------------
        2008 to FINAŁ sprawy, zakończonej wyrokiem na niewinnych{tak wynika z faktów}...
        Przeczytaj jeszcze raz, tłumoku, i nie zmyślaj niestworzonych rzeczy !

• olewus.1 Re: szary polak i piemont12 POpieraja gangsterke 15.08.11, 19:20
        usmiechnijsie1...Wiesz co znaczy pojęcie " wtórny analfabetyzm" ? Jesteś wzorcowym przykładem tegoż.....
      • old-amsterdam Re: szary polak i piemont12 POpieraja gangsterke 15.08.11, 19:46
        Won pisoffski trollu. Nie zaśmiecaj swoją obecnością rozmowy uczciwych ludzi.
    • decisive powinni sie w łagrach teraz poniewierac 15.08.11, 19:07
      Legniccy komendanci, BSW, sedzia i reszta zkorumpowanej machiny
    • jurekde Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 19:07
      czytam i nie mogę uwierzyć ale znając życie i obserwując to co dzieje się na polskich drogach... niestety z policji "wywalono" milicjantów a zatrudniono ministrantów i to w większości tzw. plecaki "działaczy" czarno to widzę....dzisiaj należałoby również wywalić "etosowców"...
    • hooligan1414 czy można nosić polski dowód osobisty bez wstrętu? 15.08.11, 19:10
      czy mozna nazywać się obywatelem RP bez obrzydzenia dla samego siebie?
      jak mozna szanować taką kloakę przez niektórych zwaną ojczyzną?
      pilnie czekam na powtórkę września 1939 - ta ziemia zasługuje na trochę prawa i sprawiedliwości (tylko bez skojarzeń)
    • decisive [...] 15.08.11, 19:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maxymus1 Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 19:17
      Jakaś intuicja mówi mi, że ci Panowie wylluczeni , mają rację, Polska Powiatowa się kłania!
      Ale jest światełko w tunelu, to Minister Arłukowicz, Minister do spraw wykluczonych, który dla kariery politycznej zmienił ideały, ale też dla porządku publicznego zostawił chore na raka dzieci w szpitalu na Uni Lubelskiej w Szczecinie, i to jest szczera prawda, może nie?.
      A więc Panie Ministrze, tymi Policjantami się trzeba natychmiast zająć, a nie krążyć międzi Szczecinem i Warszawą pociągami typu expres za darmo! Bo ci ludzie pomocy potrzebują, bo nie jest elegancko w Policji, fersztejn?
      • olewus.1 maxymus1, czyli anonimowy cham... 15.08.11, 19:26
        Jak łatwo obrazić człowieka, nie patrząc mu w oczy...Coś, jak Macierewicz,Ziobro...itp
        Arłukowicz nie jest onkologiem, tylko pediatrą. Większość czasu pracował jako lekarz pogotowia.
        Potem praktykował prywatnie.
        maxymus1, bycie świnią, zakłamanym kołtunem, to twój priorytet ?
        • maxymus1 Re: maxymus1, czyli anonimowy cham... 15.08.11, 20:24
          olewus.1 napisał:

> Jak łatwo obrazić człowieka, nie patrząc mu w oczy...Coś, jak Macierewicz,Ziobr
          > o...itp
          > Arłukowicz nie jest onkologiem, tylko pediatrą. Większość czasu pracował jako l
          > ekarz pogotowia.
          > Potem praktykował prywatnie.
          > maxymus1, bycie świnią, zakłamanym kołtunem, to twój priorytet ?
          Nie proszę Pana. Do Pana Bartka Arłukowicza nic nie miałem do tej pory, jeśli chodzi o to, o specjalizację? To gdzie pracował? To Raz, sam się z uwielbieniem wypowiadał że robi specjalizację w onkologii dziecięcej, proszę to uprzejmje sptawdzić w materiałach stacji telewizyjnej TVN-U, że tak powiem, choć trochę długo, fakt to przyjemny gościu w dykusji ze wszystkimi, nawet z kierowcą, czy babcią bardachową, wprost idealny, wygadany, światły!
          Faktem jest też że na SLD, to znaczy na listę z której wszedł do Sejmu Pan Lek. Arłukowicz, nie głosowałem, to też fakt, streszczę krótko swoje wywody, nie lubię gości którzy li tylko ze względu na własną karierę, porzucają swoje ideały. Taki ktoś, kto partie polityczną reprezentuje całe swoje dorosłe świadome życie, i wciska wyborcom swoje ideały, i zmiena te poglądy w jeden dzień, no to żeby się Prokuraturze nie narazić, to powiem tylko że to jest dla mnie NIKT!
    • sceptyk31 Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 19:20
      Na wstępie przypomne że BSW w policji powołano po to by chronic policjantów przed pomówieniami przestępców, a także by ścigać policjantów dokonujących przestępstw. Tak naprawde od początku w większości województw ta pierwsza rola BSW od początku była w zaniku, za to szukano często na siłę rzekomych przekrętów policjantów, wiem o czym mówię. Co do tej opisanej sprawy - być może że "bohater" tekstu został skrzywdzony przez BSW i wymiar sprawiedliwości. Ale odnosze też wrażenie, że jednak sam prezentuje postawę też mi znaną - kto nie ze mną , ten przeciw mnie. Inna sprawa że jakośc kadr policyjnych od dołu do góry jest jednak relatywnie nie za wysoka. Zresztą z tym były problemy i w czasach słusznie minionych. W policji przełożeni nie lubią gdy ich podwładny nie przyjmuje bezkrytycznie poleceń, szczególnie dotyczy to szczebla szefów komend , mało który komendant powiatowy jest zdolny powiedzieć komendantowi wojewódzkiemu "nie", gdy uważa iż przełożony nie ma racji. I na dodatek pokutuje taki pogląd, że wyższy przełożony ma prawo wydawać polecenia jak ze swoich ustawowych uprawnień może korzystać niższy przełożony. To powoduje iż w wielu miejscach policja to towarzystwo wzajemnej adoracji, proces ten nasilił sie po 1999 r. od kiedy tak naprawde po każdych wyborach w policji rządzi nowa ekipa. Przypomnę, że obecny komendant główny przed wyborami w 2007 r. miał iść na emeryturę, podobnie taka deklarację publicznie składał obecny komendant w Katowicach, tez paru innych. A potem pzryszła PO i sytuacja zmieniła się. Gdyby rządy przejął PiS to znowu się sytuacja odwróci. Ta niepewnośc powoduje że wielu szefów zajmuje się głównie utrzymywaniem na stołku a nie kierowaniem komendą. Stąd bardzo ostre oceny policji w głebokim terenie, tam gdzie ludzie widzą co się dzieje z bliska. Kiedyś policjant na wsi to był ktoś, teraz tak nie jest. O dzielnicowym w miastach nie wspominam, bo ostatnio prawie o połowę zmniejszono po cichu ich liczbe i jakoś media tego nie zauważyły.
    • com.bi-nerki Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 19:23
      Ależ Stajnia Augiasza. Jest w stanie ktoś to wyczyścić?
    • weritas1 Legnica-Polska w Legolandzie. 15.08.11, 19:39
      Tak funkcjonuje całe państwo od góry do dołu. Do tego społeczeństwo niespecjalnie chce samodzielnie myśleć zdając się na media. To raj dla politycznego biznesu (biznesowej polityki?).
    • ontos2 Bohaterowi gratuluję odwagi. 15.08.11, 20:05
      Jako prawnik wiem jedno: to nie jest kraj dla uczciwych ludzi.
    • agent.bolek.donosi Re: Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 20:21

Nie wiem czemu te cenzorskie ścierwa mnie wykasowali ale POwtórzę:

POdziekujmy PO i Tuskowi za takie panstwo! Ta historie mozna porownac do Polski. PiS nie pasowal do zadnego UKLADU bo swoja uczciwoscia przeszkadzal w prowadzeniu (czytaj okradaniu) Polski.

Ziobro juz dawno zrobilby z nimi POrzadek. Ale establiczment komunistyczny ma sie bardzo dobrze.
      • rlnd Re: Tango i Cash w Legnicy 16.08.11, 13:53
        Kolega oczywiscie zauwazyl, ze glowna czesc tej historii rozgrywala sie za wladzy PiSu ?

• totapis500 Re: Tango i Cash w Legnicy 16.08.11, 14:17

Jest mi przykro nie brałem tego pod uwagę gdyż sama nazwa partyjki wskazuje że tego typu
          przekręty nie mogły mieć miejsca w jej szeregach sam nie wiem co mnie zaślepiło.
    • tomek_atomek Re: Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 20:24
      Oj będzie się tam działo. Wierzę w to wszystko.
      Sam raz byłem w dziupli w wiosce pod Legnicą - funkcjonowała jak normalny auto-schrott, tylko nie rozkładali schrotów - działa pewnie do dziś.

Ciekawa jest też inna sprawa, jakiś rok dwa temu policjanci z drogówki zabili kobietę na ul. Grunwaldzkiej.
      W miejscu gdzie jest 40 jechali 80+ może 100. Auta były zaparkowane tak, że musiała się wychylić, żeby przejechać, ci wpakowali się jej prosto w drzwi kierowcy.
      Zaraz się okazało, że prowadzili pościg, znalazło się ścigane auto, itd...tylko nikt ze świadków nie widział koguta, ani syreny...sprawa toczy się pewnie do dziś.

Albo ten śmieszny wyrok za pobicie dziecka (połamane kości)...to też Legnica.

• kawiarniany.filozof No tak, sądowo-prokuratorska klasyka... 15.08.11, 20:32
      jak policjant coś spapra w papierach, to mu się robi sprawę karną za poświadczenie nieprawdy. Jak to samo zrobi prokurator albo sędzia, to po prostu jest to "błąd", "omyłka pisarska" etc.
      Ale czego się spodziewać po systemie, w którym sędzią zostaje się w wieku 29 lat...
    • czarnyhs Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 20:36
      Czy myślicie, że tak jest tylko w Legnicy?!?!?!? Że to niechlubny wyjątek ?!?!?!?!?
    • wybitniemadry dwoch naiwnych frajerow 15.08.11, 20:42
      przez 20 lat pracy nie zrozumieli na czym ona polega? polska milicja to skorumpowane bydlo od 65 lat, ubecy bandyci prokuratura i mundurowi to jedna kasta, a tu dwoch frajerow o tym nie wiedzialo?
      • jurekde Re: dwoch naiwnych frajerow 15.08.11, 20:50
        gdybyś zmienił nick na "wybitnieNIEmądry" byłbym bardzo zadowolony....
    • prof-antoni głowy powinny polecieć 15.08.11, 20:47
      a zainteresowani na L4 znikną ?
    • raff81 Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 20:48
      Niestety wierzę w to, że w policji pracują takie mendy jak przełożeni bohaterów (ofiar) reportażu. Zawsze spotykałem się z profesjonalizmem polskich Policjantów i szanuję ich. To, co czym czytam rodzi przerażenie. To jest skandal, żeby policjanci cierpieli za przekręty swoich przełożonych!
    • totapis500 Jeżeli to prawda to; 15.08.11, 20:49

Co robi w tej sprawie prokurator generalny,ABW i CBA też dostali swoją dolę,zaczynam wierzyć
      że rząd Tuska nie radzi sobie ani z wojskie ani z polcją i za głosem Jarka powinien się podać
      do dymisji.
    • xtc3 Tango i Cash w Legnicy 15.08.11, 21:08
      nie jestem zdziwiony. mam wrażenie, że w każdym komisariacie PP można by zrobić taki reportaż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka