macmad65 22.08.11, 14:14 To nie hanba korzystac z kuponow, obojetnie, czy sie jest chzlowiekiem bogatym czy ubogim. Tendencyjny artykul - Jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srebrnooki A gdzie w artykule pisze że to hańba? 22.08.11, 14:28 Czas nauczyć się czytać ze zrozumieniem. To nie HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
macmad65 Re: A gdzie w artykule pisze że to hańba? 22.08.11, 21:01 Pomiedzy wersami :p Srebrna twa mowa, ale milczenie byloby zlote :)) Sorry - moja tastatura nie zna niektorych polskich literek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Koleś, włóż okulary! Między... wierszami... 22.08.11, 21:26 ...to pisze, że to hańba dla gazety, że w ten sposób ratuje opadający nakład! macmad65 napisał: > Pomiedzy wersami :p > Srebrna twa mowa, ale milczenie byloby zlote :)) > Sorry - moja tastatura nie zna niektorych polskich literek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macmad65 Re: Koleś, włóż okulary! Między... wierszami... 22.08.11, 21:31 Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam. Tobie okulary już niestety nie pomogą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Re: Koleś, włóż okulary! Między... wierszami... 23.08.11, 01:13 www.youtube.com/watch?v=JqVo5FKRP6w&feature=player_embedded To jest zaj...te :))) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwycone 22.08.11, 14:46 Polecam tę stronę: People Of Walmart. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Perpetum mobile!!!! 22.08.11, 15:11 Zarabiają na tym wszyscy - producenci sprzedając więcej produktów, klienci oszczędzając więcej pieniędzy i wydawcy sprzedając więcej gazet. To skąd biorą się te pieniądze, które 'wszyscy' (włącznie z klientami) nagle zaczęli zarabiać? Czy przypadkiem nie jest tak, ze cierpią na tym inne dziedziny gospodarki (usługi i handlarze, którzy nie ogłaszają się w danych gazetach)? Czy to przypadkiem nie są praktyki monopolistyczne wielkich korporacji, służące do wybicia drobnej przedsiębiorczości? Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwycone 22.08.11, 15:33 Ciekawe ilu z Was - szanowni forumowicze, będąc ze znajomymi w sklepie wyjęłoby kupon zniżkowy wycięty z gazety(?) Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 15:37 Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 16:04 obrazoburca napisał: > Ja. To jesteś wyjątkiem, który potwierdza regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 17:04 Ja bym wyjęła, tyle, że u nas tego nie ma. Prawie. Nałogowo zbieram natomiast wszelkie punkty lojalnościowe i jeśli mam kupon pozwalający na uzyskanie premii punktowej, to nie waham się go użyć ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 17:43 agulha napisała: > Ja bym wyjęła, tyle, że u nas tego nie ma. Prawie. Nałogowo zbieram natomiast w > szelkie punkty lojalnościowe i jeśli mam kupon pozwalający na uzyskanie premii > punktowej, to nie waham się go użyć ;-). Nie ma czegoś takiego jak premia za lojalność wobec danej marki czy sklepu. Jest natomiast wciskanie ludziom jak największej liczby towaru, za jak najwyższą cenę. Jeśli jeszcze zbierasz punkty lojalnościowe na specjalnej karcie elektronicznej, to dodatkowo zostawiasz szczegółowe informacje na temat Twoich zakupów, co pozwala agencji marketingowej, która to organizuje - stworzyć Twój profil konsumencki (segmentacja). Później zaś - niby przypadkiem - zaczepi Cię w centrum handlowym miły i przystojny pan z pytaniem gdzie jest perfumeria X. Ty oczywiście niewiesz, on na to że szkoda - gdyż dziś właśnie ma rozpocząć tam pracę i nie może tej perfumerii znaleźć (a rzecz jasna niechce się spóźnic), i że jest odpowiedzialny za wprowadzenie na rynek nowej marki perfum. Ty wreszcie zauważasz, że Twój rozmówca cały czas trzyma w dłoni tajemnicze pudełeczka i zaczynasz się pomału nimi interesować... Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 17:45 Nie ma się czego wstydzić ,Amerykanie bez względu na zasobnośc swojego portfela maksymalnie wykorzystują takie sytuacje-jeżeli jest taniej, to się nie kieruję jakąś manią ,że ktoś potraktuje mniejako "biedaka",a jeżeli uważasz że nie wypada, to jesteś głupim frajerem.Trzeba się kierować filozofią ,że oni i tak na tym zarabiają i płaszczenie się honorem to po prostu głupota ,albo nie wiedza piszących/dyskutujących na tym forum/. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 18:32 Ja Ci powiem więcej: Ja się nawet targuję po rynkach i innych straganach :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
aspiryn30 Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 22.08.11, 18:08 williamadama napisał: > Ciekawe ilu z Was - szanowni forumowicze, będąc ze znajomymi w sklepie wyjęłoby > kupon zniżkowy wycięty z gazety(?) A to jest jakaś ujma na godności?? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 17:28 ja rowniez. co to za wstyd kupic gazete, przeczytac ja i jeszcze zaoszczedzic dzieki niej w sklepie? to tak jakbys wstydzil sie wyciagnac karte programu lojalnosciowego przy znajomych. przeciez tam tez dostajesz znizki, darmowe produkty itp... ba! sprzedajesz w ten sposob swoje dane osobowe, nawyki zakupowe i wiele innych "cennych" informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnasprawa Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 15:46 Każdy człowiek, który kupuje z kuponami zniżkowymi - sam pozbawia się godności. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 15:59 kolejnasprawa napisała: > Każdy człowiek, który kupuje z kuponami zniżkowymi - sam pozbawia się godności. Pierdolisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnasprawa Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 16:06 hanishl napisał: > Pierdolisz !!! Bardzo zwięzła odpowiedź, niestety nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 16:12 ...Zwięźle, ale nieźle... Przecież nie zaproponował ci, żebyś swój kuponik na tacy położyła... kolejnasprawa napisała: > hanishl napisał: > > Pierdolisz !!! > > Bardzo zwięzła odpowiedź, niestety nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 16:44 ubiquitousghost88 napisał: > ...Zwięźle, ale nieźle... > Przecież nie zaproponował ci, żebyś swój kuponik na tacy położyła... > > Forum bez Ciebie to bezpowrotnie stracona okazja na wymianę poglądów. Staram się ale nie potrafię chociaż trochę zbliżyć się do Twojego poziomu . Mój nauczyciel z liceum zawsze mi mówił : jak Cię pytam czy się nauczyłeś to mi nie mów że uczyłeś się . > > > hanishl napisał: > > > Pierdolisz !!! > > > > Bardzo zwięzła odpowiedź, niestety nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Mój grał na fortepianie... 22.08.11, 17:38 Cześć i chwała naszym Nauczycielom! Tacy godności nawet nie musieli uczyć... Pozdrawiam! hanishl napisał: > ubiquitousghost88 napisał: > > > ...Zwięźle, ale nieźle... > > Przecież nie zaproponował ci, żebyś swój kuponik na tacy położyła... > > > > > Forum bez Ciebie to bezpowrotnie stracona okazja na wymianę poglądów. > Staram się ale nie potrafię chociaż trochę zbliżyć się do Twojego poziomu . > Mój nauczyciel z liceum zawsze mi mówił : jak Cię pytam czy się nauczyłeś to mi > nie mów że uczyłeś się . > > > > > hanishl napisał: > > > > Pierdolisz !!! > > > > > > Bardzo zwięzła odpowiedź, niestety nie na temat. > > Odpowiedz Link Zgłoś
aspiryn30 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 18:11 kolejnasprawa napisała: > hanishl napisał: > > Pierdolisz !!! > > Bardzo zwięzła odpowiedź, niestety nie na temat. To ja Ci odpowiem na temat: problem z używaniem kuponów mają tylko ludzie pełni kompleksów. Ci normalni są zadowoleni, że dzisiaj oszczędzą dwa dolary/złote (na jednym artykule, a kupują zazwyczaj więcej), jutro drugie tyle i w ciągu miesiąca trochę się uzbiera. Niewielka suma, ale działa na samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 18:33 aspiryn30 napisał: > ...problem z używaniem kuponów mają tylko ludzie pełni kompleksów. Ci normalni są zadowoleni, że dzisiaj oszczędzą... < I tu jest rzeczy sedno. Gdy potrzebuje cos kupic i mam mozliwosc kupic to (z kuponikiem) taniej, dlaczego nie mam to zrobic? Taki zakup nie ma nic wspolnego z godnoscia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 18:39 Czy kupujac drozej, kupuje sie godniej? Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 21:33 > Czy kupując drozej kupujesz się godniej Pewnie nie ale kupuje się świadomie to co sie chce kupić a nie to co jest tańsze bo na kuponach. To nie jest takie skomplikowane. Gdyby ktoś zapytał czy sprzedasz się za 10 pln to byś mu się kazał popukać a bierzesz kuponik i wsadzasz do koszyka inny jogurt bo ten "twój" był droższy o 10 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
macmad65 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 21:40 Trzeci wybór: kup to, co chcesz kupić i co w danym dniu jest tańsze ;) "Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 23:48 macmad65 napisał: > Trzeci wybór: kup to, co chcesz kupić i co w danym dniu jest tańsze ;) "Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." To wykiwałeś ich stary! Tym sposobem nikt cię nie namówi na głupie zakupy dlatego przed wyjściem do sklepu przeglądniesz wszystkie kuponiki aby niczego co zawsze wkładasz do koszyka przypadkiem nie "stracić" a potem zrobisz sprawunki w piątek a nie w środę. Fajny taki trzeci sposób na życie. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 22:00 lukilukk napisał: > ...ale kupuje się świadomie to co sie chce kupić a nie to co jest tańsze bo na kuponach. < Dokladnie tak. Doskonale sie zrozumielismy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: Gdzie godność ludzka? 22.08.11, 19:20 kolejnasprawa napisała: > Każdy człowiek, który kupuje z kuponami zniżkowymi - sam pozbawia się godności. < W czasach socjalistycznej PRL, przykladowo kostka masla, kupowana w stolicy czy Pikutkowie Dolnym miala te sama cene, ustalona przez odpowiedni wydzial KC PZPR - a najczesciej, to jej wogole nie mozna bylo kupic, bo jej nie bylo (byla czasami margaryna, "smaczna, zdrowa i tania", jak ja wowczas reklamowano). Te czasy juz sie skonczyly (na szczescie), teraz funkcjonuje wolny rynek, jak od dawna w USA. I stad te akcje z kuponami, dla pozyskania klientow. Firmy musza same walczyc o przetrwanie, zeby nie zbankrutowac, a nie tak, jak to bylo w PRL, ze fabryka produkowala towar, obojetnie, czy ktos chcial go kupic, czy nie, wazne bylo, ze plan zostal wykonany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chicagobull Re: Gdzie godność ludzka? 23.08.11, 17:22 Każdy człowiek, który kupuje z kuponami zniżkowymi - sam pozbawia się godności. Jak dla mnie to jest frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Gdzie godność ludzka? 23.08.11, 17:36 kolejnasprawa Ty reprezentujesz typowa polska glupote. W USA nikt nie ma blekitnej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
stefeggg Straszna ta Hameryka: 22.08.11, 15:50 Biedacy muszą "stawiać przybudówki" na towary :), biedni Murzynowie giną pod kołami aut spasionych białasów (artykuł sprzed kilku dni), a jeszcze może prezydentem zostanie oszołom z Texasu, lub co gorsza jakiś inny Paul - i CzarnyCzerwony nie zdąży drugiej Ełropy za Atlantykiem zbudować :) Dopiero będą "reportaże" w GWienku o ostatecznym upadku wszystkiego W U.S.A. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Gazety wszędzie robią bokami, bo dziennikarze... 22.08.11, 17:44 ...piszący mądrze są na wymarciu. Muszą więc, w walce o przeżycie, łapać się chwytów pod publiczkę, której poziom intelektualny jakoś nie wzrasta, wręcz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aspiryn30 W Kanadzie takie gazetki są za darmo 22.08.11, 18:06 I są zostawiane przed drzwiami wszystkich, chyba że ktoś ma tabliczkę/naklejkę/napis, że nie chce. Dodatkowo stosy ich piętrzą się w każdym markecie (tam już tylko konkretnego sklepu)Może i płacenie jest dobrym rozwiązaniem, bo inaczej ludzie zabieraliby je ciężarówkami, ale dziwne że jest aż taki popyt... Odpowiedz Link Zgłoś
sunnylight czego sie Weglarczyk podnieca? 22.08.11, 21:58 kupony na najbardziej toksyczne przemyslowe zarcie zawsze byly w USA, i korzysta nich wylacznie biedota. te kupony przysylane sa ludziom do do domów za darmo, bo inaczej nikt by nie kupil reklamowanego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
ekologicznyhipokryta Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwycone 23.08.11, 06:38 mieszkam w stanach zjednoczonych od 12 lat, i to wcale nie wyglada tak do konca, wlasciwie to inteligentni, wyksztalceni lub tez nie, ludzie roznych klas spolecznych robia tygodniowe zakupy wykorzystujac drukowane (dla mnie od 12 lat wiec podejrzewam dluzej istniejace) kupony, nie jest ich wiecej w gazetach, jenakze z powodow ekonomicznych naturalnie wiecej ludzi zaczyna kupowac gazety; jesli chodzi o przyklady stanow w ktorych kradzieze wystapily, to wyglada to mniej wiecej tak jakbysmy podawali przyklady gdzie w zacofanych obszarach Polski, pod wzgledem edukacyjnym, moralnym, etycznym podane kradzieze wystapilyby, przeciez nikogo nie dziwiloby takie zachowanie; ponadto gdzie od zawsze byla jest i bedzie bieda dyktowana raczej przez pokoleniowe zacofanie moralne, edukacyjne i socjalne tam wlasnie nie ma nawyku do wykorzystywania kuponow, a ci ktorzy tak krytykuja uwazam sa zakompleksieni, to takie smieszne:"zobacz amerykanie tacy bogaci a zbieraja kupony"... kochani nie badzcie malomiasteczkowi i prymitywni, taki artykul pisany z perspektywy babska zza firanki pozdrawiam i tesknie Odpowiedz Link Zgłoś
vrksasana Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 19:30 No wlasnie, dokladnie tak. Zgadzam sie rowniez, z Sunnylight, ze najtrudniej jest zaoszczedzic na dobrym jakosciowo jedzeniu. Najlatwiej jest zaoszczedzic na chemii i kosmetykach, takich ze sredniej polki. Dla mnie ten extreme couponing jest jak rozpracowywanie systemu. Firmom zalezy na tym, zeby miec duzy obrot, dlatego publikuja kupony. Zwykle, kupujac w promocjach, albo uzywajac kuponow, mozna zaoszczedzic srednio 25 do 30%. Ale jak sie kupuje laczac promocje i kupony, a do tego na koncu tranzakcji wydrukuje sie kupon rabatowy na kolejne zakupy, to jest to wyzsza szkola jazdy, wymagajaca pewnej wprawy i dobrego planowania. Wydajac poczatkowo 5 dolarow, mozna w ten sposob robic zakupy przez caly tydzien i nie wygenerowac dodatkowych kosztow :) A tu przyklad couponingu na mala skale: Lakier do paznokci normalna cena 7.99, w promocji za 3.99, do tego na koniec tranzakcji drukuje sie 3 dolarowy kupon rabatowy. Powiedzmy, ze Tammy z Kentucky ma kombinacje dwoch kuponow, jeden z sieci, w ktorej robi zakupy, drugi od producenta, na laczna sume 3 dolarow. Placi za lakier 0.99 i dostaje kupon rabatowy na 3 dolary. Zyskala na tym 2 dolary. :) teraz pomnozmy to przez 10 tranzakcji i mamy 20 dolarow w kieszeni, a to juz starczy na kilka kaw w Starbucksie. Odpowiedz Link Zgłoś
sunnylight NIgdy nie ma kuponow na wartosciowe towary 23.08.11, 10:43 zawsze tylko na badziewie, ktore inaczej by sie nie sprzedalo. Odpowiedz Link Zgłoś
ricardo.53 Jankes śmierdział i śmierdzieć będzie. 23.08.11, 17:19 A że bardziej śmierdzą niż zwykle, to siła chęci przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
veine szaleństwo w USA 23.08.11, 17:19 I co nadal każdy debil chce mieć tu USA i zdychać z głodu? Odpowiedz Link Zgłoś
chicagobull Re: szaleństwo w USA 23.08.11, 17:29 Ja myslalem, ze od dawna z glodu w Polsce zdychacie. Jak tylko ten kraj odwiedzam to tylko slysze ubolewanie wszystkich jak drogo, jak malo zarabiaja, i w ogole jak ciezko wszystkim i im ktos ma wiekszy dom i nowszy samochod ten proporcjonalnie wiecej ubolewa jak w Polsce zle. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: szaleństwo w USA 23.08.11, 17:34 chicagobull napisał: > Ja myslalem, ze od dawna z glodu w Polsce zdychacie. Jak tylko ten kraj odwiedz > am to tylko slysze ubolewanie wszystkich jak drogo, jak malo zarabiaja, i w ogo > le jak ciezko wszystkim i im ktos ma wiekszy dom i nowszy samochod ten proporcj > onalnie wiecej ubolewa jak w Polsce zle. ------------------ Polacy zatracili już granice przyzwoitości jak i moralności, wiec nie ma co się dziwić. Po prostu jest to taki naród który ma wiecznie mało. Co do USA, jak można nisko upaść? Tak się kończy wieczne życie na kredyt, na kredyt całego świata. _______________________________________________________________ Tajemnicza śmierć Generała Sikorskiego. Kto przetłumaczy na język polski reportaż z Arte? <https://www.youtube.com/results?search_query=churchills+verrat+an+polen&aq=f> Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: szaleństwo w USA 23.08.11, 17:42 nie-tak napisała: > Co do USA, jak można nisko upaść? Tak się kończy wieczne życie na kredyt, na kr > edyt całego świata. > Dlug Ameryki to dlug "urojony",inaczej dlug u siebie.Jest to suma wydana ze skarbu panstwa USA na pokrycie wydatkow przekraczjacych sume planowanego budzetu. USA ma zwrocic te pieniadze do swoich bankow. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: szaleństwo w USA 23.08.11, 17:47 wladek.6 napisał: > nie-tak napisała: > > > Co do USA, jak można nisko upaść? Tak się kończy wieczne życie na kredyt, > na kr > > edyt całego świata. > > > Dlug Ameryki to dlug "urojony",inaczej dlug u siebie.Jest to suma wydana ze ska > rbu panstwa > USA na pokrycie wydatkow przekraczjacych sume planowanego budzetu. > USA ma zwrocic te pieniadze do swoich bankow. ------------------------------------ Ty tez masz urojone w głowie, poinformuj się ile ma USA długu w Polsce. _______________________________________________________________ Tajemnicza śmierć Generała Sikorskiego. Kto przetłumaczy na język polski reportaż z Arte? <https://www.youtube.com/results?search_query=churchills+verrat+an+polen&aq=f> Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: szaleństwo w USA 23.08.11, 18:01 nie-tak napisała: > Ty tez masz urojone w głowie, poinformuj się ile ma USA długu w Polsce. > A wiesz ile ja mam dlugu? Wiecej niz Ty za cale zycie zarobisz. I wiesz co bede jadl na lunch za godzine? Szyneczke,lososia,salatke majonezowa z jajkami, maselko,buleczki, potem ,deser za pol godziny : winogrona,czeresnie,lody,ciastka czekoladowe,i bede popijal Oragina (francuska orange woda gazowana) na obiadek: dzis to samo jeszcze co wczoarj,pol funta pieczonej cieleciny,mlode ziemniaczki brukselka, zupa grzybowa. Po lunchu jade autem volvo xc70 kupionym na kredyt ( jeszcze 15,000$ do splacenia )nad ocean poopalac sie. To WSZYTSTKO robie na kredyt a wiesz czemu? bo mieszkam w USA Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zarobisz 23.08.11, 19:24 wladek.6 napisał: > A wiesz ile ja mam dlugu? Wiecej niz Ty za cale zycie zarobisz... ...To WSZYTSTKO robie na kredyt a wiesz czemu? bo mieszkam w USA. < Czy mozesz mi powiedziec, co sie stanie, gdy nie bedziesz mogl dalej Twojego kredytu splacac (np. z powodu utraty pracy, albo zdrowia)? Czy zastanowiles sie nad tym? Czy bedzie tak, jak w porzekadle: "Madry Polak po szkodzie"? PS. Z tym obfitym jedzeniem, to uwazaj, to moze byc niezdrowe, a kredyt trzeba splacac. Pozdrawiam z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 23.08.11, 19:30 chris.w2 napisał: > Czy mozesz mi powiedziec, co sie stanie, gdy nie bedziesz mogl dalej Twojego kr > edytu splacac (np. z powodu utraty pracy, albo zdrowia)? Akurat nie musze zmyslac.12 lat temu z powodu dlugow oglosilem bankructwo. Wszystka forsa ktora pozyczylem przepadla bankom.Kara bylo 10 lat bez zaufania kredytowego, ale inne banki juz na drugi dzien zglaszaly mi oferty.Prawda ze malo dla mnie korzystne,ale z czasem coraz lepsze.Dzis,mam te same warunki a co uzylem i uzywam to moje. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 23.08.11, 19:43 aha,przed chwila skonczylem lunch, troche inny niz myslalem sobie zrobilem zupa z crabow i wrzucilem do niej 13 ugotowanych krewetek-jumbo szynka Black Forest (nie wiem ile zjadlem z tego kawalaka) i tylko sam majonez bo mi sie jajek nie chcialo gotowac, no i lososia (wedzony) nie jadlem juz, bo byl jescze nie otwarty a i juz mialem dosc, teraz czekam az mi sie pare razy peknie, i beda jadl lody i ciastka i popijal chyba mlekiem bo cos na mleko mam ochote,a sok ananasowo-mangowy bede pil jak pojde sobie posiedziec na polu na tarasie zawieszonym 20 metrow nad moja plaza nad zatoka. Nad ocean juz nie pojade chyba bo sie objadlem i nic mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 23.08.11, 19:48 najbardziej moze przerazajace czy nie wiem jak to okreslic,jest w tym wszytkim to ze ja pisze naprawde prawde jedna poprawka 1.Plaza nie jest moja . Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 23.08.11, 19:54 nie bede dodawal takich drobiazgow jak to ze monitor na ktorym mi te lyerki skacz ma 28" a komp. co tak ladnie mi pracuje to Alienware Area-51 Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 23.08.11, 20:41 wladek.6 napisał: > nie bede dodawal takich drobiazgow jak to ze monitor na ktorym mi te lyerki skacz ma 28" a komp. co tak ladnie mi pracuje to Alienware Area-51 < Byc moze starasz sie czytelnikom zaimponowac. Ale mnie nie zaimponujesz tym co masz, wazniejsze jest, jak wyglada Twoje konto w banku? Wszystko na kredyt. Na kredyt kupowac, to zadna sztuka. Ale bank nie pozycza pieniedzy za darmo, trzeba placic dodatkowe odsetki od kredytu. Ja, przy zakupach place cash (moge wtedy stawiac warunki, uzyskac rabat - czego nie mogles np. zrobic w przypadku Twojego samochodu, kupionego na kredyt). Moj pieniadz pracuje na mnie w banku, przynoszac mi odsetki, czyli dodatkowe pieniadze. Ty natomiast placisz dodatkowe pieniadze do ceny zakupu, tj. procenty od kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie zar 24.08.11, 02:08 chris.w2 napisał: > Ty natomiast placisz dodatkowe pieniadze do ceny zakupu, tj. procenty od kredytu. W Ameryce sa chyba najlepsze na swiecie wearunki dla rozwoju malego biznesu. Bardzo latwo dostac jest stosunkowo duza i o malym prcencie pozyczke na rozwoj takiego biznesu.Nikt tej pozyczki nie splaca wszsytkiej,bo rozwijaajcy sie biznes przynosi juz po okolo 5 latach dochody umozliwiajecej splacic ta pozyczke oszczdzajac procenty za nastepne 20 lat. Easy? Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie... 23.08.11, 20:06 wladek.6 napisał: > aha, przed chwila skonczylem lunch, troche inny niz myslalem sobie zrobilem zupa z crabow i wrzucilem do niej 13 ugotowanych krewetek-jumbo szynka Black Forest (nie wiem ile zjadlem z tego kawalaka) i tylko sam majonez bo mi sie jajek nie chcialo gotowac, no i lososia (wedzony) nie jadlem juz, bo byl jescze nie otwarty a i juz mialem dosc, teraz czekam... i beda jadl lody i ciastka i popijal chyba mlekiem bo cos na mleko mam ochote,a sok ananasowo-mangowy bede pil jak pojde sobie posiedziec na polu... < Hallo Wladek, zapomniales przeczytac moje post scriptum, z mojego postu z 19:24. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek.6 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie... 23.08.11, 20:41 chris.w2 napisał: > Hallo Wladek, zapomniales przeczytac moje post scriptum, z mojego postu z 19:24 > . Nie zapomnilem,robie doklaldnie odwrotnie to co mi lekarze tutejsi zalecaja. A wiesz czemu? Bo amerykanscy lekarze na prowincji to analfabeci.Kompletne tumany, tak z reszta jak i ludzie ktorzy do nich chodza. Polska nigdy nie bedzie tak bogata jak Ameryka,bo Polacy nigdy tak nie zglupieja. Ja mam szczescie bo jestem Polakiem a wiec nie jestem tak jak oni glupi a mam to samo co oni,a nawet od niejednego wiecej. Przykro mi ze jestem bogatszy od moich rodakow w kraju,ale nic na to nie moge poradzic, bozia tak widocznie chciala. pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
chris.w2 Re: ...mam dlugu wiecej, niz ty za cale zycie... 23.08.11, 21:27 wladek.6 napisał: > Przykro mi ze jestem bogatszy od moich rodakow w kraju,ale nic na to nie moge poradzic, bozia tak widocznie chciala. < Tobie wydaje sie, ze jestes bogaty. Sam przyznales, ze wszystko to robisz na kredyt, czyli to, co masz nie nalezy do Ciebie, dopoki nie splacisz kredytu, nalezy do banku. Bozia Tobie nie pomogla, sam sobie "ugotowales ten bigos" (sam przeciez oswiadczyles, ze masz wiecej dlugow, niz inni przez cale zycie zarobia) i teraz musisz uwazac, zebys ponownie nie zbankrutowal. Powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Warren Buffett tez uzywa kupony rabatowe 23.08.11, 17:23 Darmowe pieniadze, wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats To samo powinno zrobic sie w Polsce 23.08.11, 17:29 Ludzie by zaczeli wiecej kupowac (tak jak w USA) i pomoglo by to gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
kingu1120 Re: To samo powinno zrobic sie w Polsce 23.08.11, 17:34 Już dawno Tesco sprzedaje 2+1 i tak dalej. Poza tym już są w Polsce kupony rabatowe np do sklepów internetowych, np: www.okazje.info.pl/konkurs/nagrody.html Odpowiedz Link Zgłoś
chlodny_ Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwycone 23.08.11, 17:41 widzialem wspomniany program w tlc i zastanawialem jak to sie moze komukolwiek oplacac poza kupujacym - np. osoba ktora kupuje za pomoca kuponow za zakupy (zarcie, chemia, farmaceutyki itd) warte 800 dolcow placi np. 16 mistrzowie potrawia w ciagu pol roku zgromadzic zapasy za 20 tys. dolcow nie placac za to ani centa i np. przekazac to wszystko dla zolnierzy stacjonujacych w iraku lub na inne akcje charytatywne znajac mentalnosc polakow jakos nie widze tego u nas..... Odpowiedz Link Zgłoś
vrksasana Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 19:50 Sklepy dostaja zwrot od producenta za kupon ktory przyjma. Dodatkowo dostaja $0.08 fee za , nazwijmy to, koszty operacyjne. Tak, ze producent ma zysk na obrocie, sklep za sprzedany towar (zwrot kosztu od producenta), a zysk klienta jest widoczny golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 20:33 vrksasana napisała: > Sklepy dostaja zwrot od producenta za kupon ktory przyjma. Dodatkowo dostaja $0 > .08 fee za , nazwijmy to, koszty operacyjne. Tak, ze producent ma zysk na obroc > ie, sklep za sprzedany towar (zwrot kosztu od producenta), a zysk klienta jest > widoczny golym okiem. ------------------------------------------- Pozwól ze dokończę twoja rozpoczęta myśl. Producent dostaje dotacje od państwa, zabiera podatnikom w formie podatków a podatnicy coraz bardziej się pogrążają w biedzie. Bogacze się bogacą państwowymi tfu podatkami podatników a podatnik coraz bardziej ubożeje i to na wielka skale - ot kapitalizm po anglosasku. FED na dotacje musi dodrukować bo podatków już nie wystarcza, wiec bogaci się, cieszy się FED i właściciel jego, właściciel FED przejmuje całkowitą władzę nad USA. _______________________________________________________________ Tajemnicza śmierć Generała Sikorskiego. Kto przetłumaczy na język polski reportaż z Arte? <https://www.youtube.com/results?search_query=churchills+verrat+an+polen&aq=f> Odpowiedz Link Zgłoś
vrksasana Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 21:21 Mialam na mysli "zysk" klienta zaobserwowany w programie "Lowcy promocji". Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 3/4 wypowiadających się tu nie ma pojęcia... 23.08.11, 17:44 ... jak działa "biznes" kuponowy w USA. Autor również ma blade niestety. Kupony to nie jest odpowiednik naszych promocji w Biedronce na przeterminowujący się shit. To mozliwość kupienia taniej pełnowartościowych produktów. I to naprawdę taniej, nikt nie podwyższa ceny 2 dni wcześniej żeby później wypuścić kupony. Na swoich ostatnich zakupach w USA zaoszczędziłem w outletach lekko licząc 500$ tylko dlatego, że wydrukowałem sobie kupony ze strony www. I to naprawdę zaoszczędziłem, bo off wyszczególniony na kuponach był naliczany niezależnie od innych promocji. -------------------------------------------------------------- www.panoramio.com/user/2266955 my.flightmemory.com/image/grodek75.gif Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje2011 Do autora 23.08.11, 17:44 Wypadaloby sprawdzic - program ten w Polsce nadawany jest w TLC pod inna nazwa - Lowcy promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
hansfakir Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 17:47 Nic nowego się nie dowiedziałem z tego tekstu. Każdy wie ,że NAUCZYCIELE to darmozjady którzy żyją z publicznych pieniędzy i tylko szukają okazji żeby się poobijać i zgarnąć kasę. Wychowani ,że wszystko się im należy bez zmrużenia oka biorą ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kuponowe szaleństwo w USA. Gazety są zachwyco 23.08.11, 17:52 hansfakir napisał: > Nic nowego się nie dowiedziałem z tego tekstu. Każdy wie ,że NAUCZYCIELE to dar > mozjady którzy żyją z publicznych pieniędzy i tylko szukają okazji żeby się poo > bijać i zgarnąć kasę. Wychowani ,że wszystko się im należy bez zmrużenia oka bi > orą ile się da. --------------------------------------------- Oszczędźcie sobie te głupie i beznadziejne tłumaczenia, faktów nie zaprzeczycie i nie wmówicie ludziom ze USA jest jeszcze potęgą, jest obecnie potęgą panoszącego się ubóstwa, ludzi bezdomnych jak i bezrobocia. _______________________________________________________________ Tajemnicza śmierć Generała Sikorskiego. Kto przetłumaczy na język polski reportaż z Arte? <https://www.youtube.com/results?search_query=churchills+verrat+an+polen&aq=f> Odpowiedz Link Zgłoś