Dodaj do ulubionych

Rosną nowe getta

• vivapieniata Trudna sprawa... 27.08.11, 09:19
      Trudna sprawa, bo przecież tylu porządnych ludzi czeka na mieszkania socjalne, a menele dewastują coś, coś mają za darmo. Inni by dbali i byli wdzięczni, że maja dach nad głową. No ale nawet menela żal wywalić do takiej budy blaszanej, w której już nic tylko czekać na śmierć...
      A tak poza tym, to ja będę kredyt hipoteczny spłacać przez 20 lat, żebym miała gdzie z rodzicami mieszkać i nikt mnie nie zapyta, skąd biorę kasę, czy mnie stać. A prawda jest taka, że odkąd straciłam pracę muszę się sporo napocić, żeby uzbierać 2300 (zarabiam tylko 1600). Więc jaka to równość i równe traktowanie, skoro podobno jestem tak bogata, że socjalne mi się nie należy?
    • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 09:21
      Z taką mentalności dziwię się, że burmistrz Ustki po prostu nie wynajmię płatnych zabójców, żeby po prostu strzelili tym ludziom w głowę, żeby pozbyć się 'szkodników'.
      • pit_sam_pras Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 09:57
        Ja się dorzucę do kosztów wynajmu, ale ty będziesz pierwszy na liście do odstrzału. Tyle, że ciebie nie strzałem w głowę, bo kula musiałaby zbyt długo mózgu szukać i jeszcze zdążyłbyś jakiś kolejny idiotyzm napisać.
        • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:00
          Wow... ale mi zaimponowałeś! Sam to wymyśliłeś? Ale jesteś czaderski! Po prostu czytam i wpadam w zachwyt nad tym poetyckim językiem.
          • pit_sam_pras Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:03
            Jakoś mnie to nie dziwi. Bezmózgowi łatwo zaimponować byle pierdołą.
            • adammichnikoff Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:19
              w kategorii odmóżdżenia ty powinieneś zajmować pierwsze miejsce w księdze rekordów guinessa
              • pit_sam_pras Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:24
                Co najwyżej drugie, zaraz po 1maruti1.
            • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:21
              Powinieneś zarabiać na życie ucząc kreatywnego pisania!
      • smiki48 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:12
        1maruti1 napisał:

> Z taką mentalności dziwię się, że burmistrz Ustki po prostu nie wynajmię płatny
        > ch zabójców, żeby po prostu strzelili tym ludziom w głowę, żeby pozbyć się 'szk
        > odników'.

a ja mam dla ciebie propozycję. Pan burmistrz poda ci numer rachunku bankowego i co miesiąc będziesz wpłacał parę tysięcy zł na utrzymanie tylko jednej patologicznej rodziny. Należy wszelkimi cywilizowanymi metodami ograniczać przyrost naturalny w patologicznych rodzinach. Bo niestety ta patologia jest w bardzo wielu przypadkach dziedziczna, a ja nie widzę powodu abymZE SWOICH PIENIĘDZY utrzymywał nierobów. Chcesz im pomagać, to sam za to płać, nie zmuszaj do tego innych.
        • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:23
          Nie muszę wpłacać burmistrzowi nic na konto. Płacę podatki. I mam nadzieję, że idą w dużej mierze właśnie na cele społeczne.
          • smiki48 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 11:03
            > Nie muszę wpłacać burmistrzowi nic na konto. Płacę podatki.
            łżesz jak bura suka, bo gdybyś płacił podatki to nie przechodziłbyś do porządku dziennego nad marnowaniem TWOICH PIENIĘDZY. A jeżeli pokażesz swój PITza 2010 r z którego wynika, że zapłaciłeś co najmniej kilkanaście tysięcy podatku, to to odszczekam.
            Ale na razie mam wrażenie, że jesteś gołodupcem, chcącym żyć na cudzy koszt.
            • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 12:23
              Nie każdy człowiek jest bezmyślnym egocentrykiem z minimalną znajomości podstaw ekonomii społecznych i bezmyślnie słuchających przestarzałych przepisów gospodarczych chłopców z Chicago...
        • adammichnikoff Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:26
          on już to robi, podobnie jak ja - płacąc podatki. Niestety - bez mojej woli - one finansują między innymi rozliczne usługi publiczne dla ciebie, choć ja sobie tego nie życzę. Uważam bowiem, że spłeczeństwo byłoby lepsze bez takich głupców jak ty. Wolałbym więc, by nie leczono cię gdzy zachorujesz kosztem moich podatków.
          • tymon99 Re: Rosną nowe getta 28.08.11, 00:20
            łaski specjalnej nie robisz, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że na leczenie sam sobie płaci składkę.
    • oryginal-cyceron Tak wygląda państwo Tuska, to nie fatamorgana 27.08.11, 09:24
      gorzej niż w Afryce.
      • age.kruger wyborcy PiS 27.08.11, 09:30
        oryginal-cyceron napisał:

> gorzej niż w Afryce.

no wlasnie. zaloze sie, ze ci ludzie z kontenerow to wyborcy PiS
    • r_mol Niech ci psycholodzy, socjolodzy itp. wezmą do 27.08.11, 09:27
      siebie do domu po jednej takiej patologicznej rodzinie, i problem sam się rozwiąże.

• adammichnikoff Re: Niech ci psycholodzy, socjolodzy itp. wezmą d 27.08.11, 10:28
        dokwaterujemy ze trzy tobie, może pomogą ci zostać człowiekiem, bo na razie jesteś tylko zwierzęciem (i to mało sympatycznym)
        • droch Re: Niech ci psycholodzy, socjolodzy itp. wezmą d 27.08.11, 10:52
          Ależ jest - płaci podatki, które powinny iść na pomoc biednym ludziom, na wyrównanie szans, na ciepły posiłek dla dzieci w szkole. A nie wódkę dla patalogii niebezpiecznej dla otoczenia. Patologię należy izolować.
    • single_malt tak trzymac 27.08.11, 09:35
      jesli to rodziny bez nieletnich dzieci to bezwzglednie wywalac do kontenerow.
      W wielu innych krajach jak USA musieliby pojsc na ulice lub do lasu.
      Dosc pie----nia sie z nierobami, pijakami i nuedaczniklami. Rokowania na poprawe zadne a kosztuja duze pieniadze ktore lepiej zainwestowac w dzieci takich pajacow..
    • r_mol Czy tym się powinna zajmować gmina? 27.08.11, 09:36
      Może patologia poszukałaby sobie lokum na własną rękę?
    • marcjank Panie burmistrzu Ustki - gratulacje! 27.08.11, 09:40
      Nie każdego burmistrza w Polsce stać na tak zdecydowane kroki. Burmistrza mojego miasta nie stać... A szkoda. Popieram Pana decyzję - z menelstwem i pasożytami trzeba krótko. Kiedy niedawno byłem w Ustce przeżyłem szok - jak Ustka się zmieniła na plus. Pozdrawiam z Wielkopolski i życzę dalszej konsekwencji w działaniu na rzecz dobra wspólnego.
      • 1maruti1 Re: Panie burmistrzu Ustki - gratulacje! 27.08.11, 09:51
        Popieram! Takich meneli i pasożytów jak marcjank należy izolować od społeczeństwa!
        • marcjank Re: Panie burmistrzu Ustki - gratulacje! 27.08.11, 10:43
          Bóg zapłać za dobre słowo.
    • maly_rowerek Rosną nowe getta 27.08.11, 09:44
      Prawidlowe dzialania burmistrza. Tego typu ludzi nalezy izolowac, poniewaz zdecydowana wiekszosc z nich jest niereformowalna. Sieja zniszczenie, zgorszenie...
      Jednostki, ktore mozna "odzyskac", latwo wyluskac z pozostalej grupy. Znam osobiscie ludzi, ktorzy chwilowo znalezli sie na zyciowym zakrecie, wyladowali na smietniku cywilizacyjnym, ale zrobili sporo, by wrocic. Przyznam, ze nie wierzylem w ich sukces, a jednak. Sa to jednak wyjatki.
      Nad pozostalymi nie mozna sie rozczulac, poniewaz oni caly czas zyja na nasz koszt, typowe pasozyty, ktorym nie raz dawano szanse, ale oni z niej nie skorzystali, bo im sie nie chcialo.
      Jeszcze raz brawa dla burmistrza, ktory poza tym, ze dziala, nie boi sie jeszcze o tym mowic.
    • g_zn Rosną nowe getta 27.08.11, 09:44
      Jak ktoś nie umie się zachować wśród ludzi, to znaczy, że jego miejsce jest w gettcie. Tak jest na całym świecie. Istota demokracji polega na tym, by nie ulegać terrorowi chamstwa. Szacun dla Prezydenta za odwagę! To idea godna naśladowania w całej Polsce.
    • abby098 Popieram pana burmistrza 27.08.11, 09:51
      ...wytrwalosci w dzialaniu zycze.
    • pis_busters Propozycja dla "mądrali" krytykujących burmistrza: 27.08.11, 09:54
      Propozycja dla "mądrali" krytykujących burmistrza: załatwcie takiej menelskiej rodzinie mieszkanie po sąsiedzku. Potem pozostanie wam tylko jedno-sprzedać swoje mieszkanie i uciekać gdzie pieprz rośnie.
      • 1maruti1 Re: Propozycja dla "mądrali" krytykujących burmis 27.08.11, 10:02
        Mieszkam nad rodziną alkoholików. I nie zamierzam nigdzie uciekać. Co więcej - pomagam im się uspołeczniać, a najmłodszą dziewczynkę staramy się zapewnić nieco normalności.

I co, mądralo?
        • pis_busters Re: Współczuję... 27.08.11, 10:17
          Współczuję... Ja nie wytrzymałem.
    • 1maruti1 Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 09:57
      Czytam te wpisy i jestem przerażony mentalnością ludzi w sieci. Jakby nie było za to kar to z przyjemnością wzięliby broń maszynową do ręki i powystrzelali tych ludzi...
    • olias Rosną nowe getta 27.08.11, 09:58
      skoro ta wyśniona, wymarzona Polska, ta wolna RP 3 nie potrafi zająć się dziećmi, to może powinna je oddać innym narodom. ba, może na tym ZAROBIĆ. Nu, chamy w Europie każe państwo chętnie kupi niepotrzebne nam dzieciaki. Możecie je wystawiać na licytacje. I jeszcze policzcie sobie to za dobry uczynek - dzieci będą miały dobre życie, wyrosną na dobrych obywateli Niemiec, Finlandii, Czech. Każdy kraj chętnie o nie zadba.
      RP 3 ... po co ona i komu potrzebna? Zodziejom w białych kołnierzykach?
      • tymon99 Re: Rosną nowe getta 28.08.11, 00:26
        zajmowanie się dziećmi nie jest zadaniem państwa. jest zadaniem rodziców.
        były państwa, które zajmowały się dziećmi, ale skutki zawsze były fatalne.
    • prawda_1_tylko_prawda Nawet jeśli tak, to... 27.08.11, 10:00
      ktoś ich po prostu nie wychował. Zasługi państwa w tym zakresie są nie do przecenienia. Robi co może aby tak właśnie wielu ludzi wychować i tak ich moralność ukształtować.
      • pis_busters Re: Butelkawódki powinna kosztować co najmniej 100 27.08.11, 10:27
        Butelka wódki powinna kosztować co najmniej 100 zł, alkoholicy powinni być przymusowo kastrowani i pozbawiani praw rodzicielskich a osoby same niszczące sobie zdrowie nie powinny otrzymywać rent. Może to zmniejszyłoby plagę alkoholizmu w Polsce.
    • ona3010 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:05
      Przecież facet mówi prawdę SĄ ludzie ktorzy nie założyli na NIC,
      • adammichnikoff Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:33
        proponuję zapisać się do poradni psychiatrycznej, póki nie jest za późno
    • togo13 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:06
      Przestancie jęczeć i byc roszczeniowi. Sam mieszkałem w kontenerze. Bierzcie się do roboty. Jest tanio - to pierwsze, przestancie pić. Zrobilem " domowo" kolo konteneru. Laweczka, kwiatki. Wykształciłem dziecko, - bo chciałem i brałem każdą robotę. 14 godzin na dobę. A dzis mam wlasne mieszkanie - i żyję.
      Burmistrz ma rację.
    • zak-123 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:09
      To żadne getto lecz w zdecydowanej większości to odpowiedni ludzie w odpowiednim miejscu.
    • antonow2 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:09
      Wyglada, ze jest to przedsiewziecie nieudane glownie pod wzgledem technicznym - trzeba oparacowac nowa technologie budowy tego typu osiedli.
    • grandier777 Najlepsza polska hodowla 27.08.11, 10:13
      Hodowla biedy. Politycy w Warszawie, którzy tak naprawdę nie odpowiadają przed nikim i niczym, rozdają szerokim gestem rozmaite zasiłki, zapomogi, wczesne emerytury, i typ podobne. Sprytni zdrowi w kwiecie wieku zamiast iść do legalnej pracy żyją sobie z państwowych datków i tworzą się całe społeczności gardzące pracą i edukacją, także cudzą. A środków brakuje dla tych naprawdę potrzebujących - np. inwalidów, chorych, starszych, itp.
    • lemmikki66 Rosną nowe getta i słusznie 27.08.11, 10:14
      nie żal mi tych ludzi, jeśli trafili do kontenerów za długi i picie, to jak najbardziej im się należało, mieszkać z takimi w jednej kamienicy to nic przyjemnego, a wiem co mówię, jak obok mieszka sąsiad co zaprasza pobliskich pijaczków na picie i to picie trwa tydzień, a po drodze biją się i o mało nie podpalą budynku, to lepiej żeby tacy trafiali na odludzie do kontenerów,
    • szoferek1 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:15
      Święta racja panie burmistrzu.Niektórzy to tzw.blokersi i nie nadają się do mieszkania w domkach.
    • ratpoles_tamer Pan burmistrz Ustki 27.08.11, 10:16
      powiedział po prostu głośno to, co czują wszyscy tylko nie mają odwagi tego głosić.
    • stary.gniewny Rosną nowe getta 27.08.11, 10:16
      Z forum na podobny temat przeklejam znaleziony wpis. Lepszego w temacie nie widziałem.

Boernerowo - osiedle przedwojennych domow, zj**cie droga dzielnica z piekna zielenia. wsrod willi 2 pietrowa kameralna kamienica z mieszkaniami komunalnymi, jest tu troche takich... komponuja sie ladnie z cala okolica. i wszytsko pieknie DOPOKI nie umiera jedna z lokatorek a jej mieszkania nie zajmuje synalek "po przejsciach".... libacje dzien w dzien, od rana do nocy - latem przed domem i na okolicznych lawkach, zima melanze w mieszkaniu - muza w opor i drzwi sie nie zamykaja. w spokojnej dotychczas okolicy zaczynaja pojawiac sie pierwsze podejrzane typy, kumple z pierdla, panny od kielicha, malolaty ktore uciekly z domu, jakies zakapturzone dresiarstwo płci obojga. spacery na spokojnej dotychczas uliczce zaczynaja bywac nieco dziwne. zaczynaja sie takze pierwsze interwencje "sluzb" - nie pamietam abym kiedykolwiek widzial policje na tym osiedlu - teraz jest tu raz, dwa razy w tygodniu, karetka tez sie trafia... tak sie rodzi "nowy staly element krajobrazu". coraz czesciej przytrafiaja sie tez drobne, ale uciazliwe kradzieze - nie mozna juz zostawic roweru "na chwile", nie mozna zostawic kosiarki, furtke trzeba zamykac na klucz (przez DWADZIESCIA LAT nikt tego nie robil), z drzew gina owoce (niby nic strasznego, ale tak jakos dziwnie jak wchodzisz do ogrodu, a tam koles z wiaderkiem zrywa jablka, ktore sa tu raczej dla ozdoby niz "na handel")... a to wszystko za sprawa zmiany JEDNEGO lokatora. po roku mieszkanie komunalne jest juz tak zadluzone ze odlaczaja prad i wode - muza cichnie na jakis czas ale tylko na jakis (nielegalne podlaczenie) + zaczynaja sie wycieczki do pobliskiego oligocenu z baniakami na wode. wszyscy powoli przyzwyczaja sie do degradacji okolicy -> butelki, smiecie, wrzaski, burdy i menele na lawkach (tych ktore wczesniej sluzyly spacerowiczom z okolicznych blokowisk gdzie zielni brak). komunalka coraz bardziej zadluzona, skargi lokatorow itd = ZERO REAKCJI ze strony opieki spolecznej i "miasta" i... powoli zaczyna robic sie niebezpiecznie - nielegalny prad odcieto wiec zaczynaja sie "kolacje przy swiecach" i dogrzewanie sie. w mieszyczasie pan menel kilkukrotnie zalewa mieszkanie swoje i sasiadow pietro nizej (za nim wode wylaczyli). cala sytuacja trwa juz ok 1,5 roku i nadal ZERO REAKCJI. eksmitowac na bruk przeciez sie NIE DA. w koncu dochodzi do nieszczescia - menelstwo zaproszylo ogien, mieszkanie plonie... od tej pory jeszcze kilkukrotnie zjawia sie nasz lokator z komunalki ale w koncu znika (okazalo sie ze nie z wlasnej woli, ale wyrokiem sadu)... PODSUMOWANIE:

- wystarczyl jeden menel aby z kawalka zadbanego, ladnego i przyjaznego OSIEDLA zrobic rynsztok gdzie kradzieze i bijatyki to codziennosc

- ten sam menel w POJEDYNKE doprowadzil 2 pokojowe, zadbane, komunalne mieszkanie po remoncie (plastikowe okna, przedwojenny parkiet) do TOTALNEJ ruiny (nadal nik tam nie mieszka i strasza wypalone okna)

- ten sam menel w POJEDYNKE zdewastowal pol kamienicy (akcja gasnicza, zalane mieszkania, zapaskudzona klatka) .

- ten sam menel w POJEDYNKE zadluzyl sie u miasta na X tysiecy czyt. wszyscy do okola zaplacili za 1,5 roczny melanz (rachunki za prad, gaz, wode itp raczej nie do wyegzekwowania)
      • azazelrobert Re: Rosną nowe getta 27.08.11, 10:31
        I to jest całe sedno sprawy.
        Ale przecież im się wszystko należy.....
        A ja bym poszedł jeszcze dalej , można dać szansę każdemu , bo wiadomo w życiu może być różnie , ale jak z niej nie skorzystasz to do kartonu i po sprawie , a dzieci pod opiekę specjalistów (może wtedy będą mieli szansę na lepsze życie niż przy takich rodzicach).
    • prababka44 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:21

Męża ta produkcja zmogła...ale pani jest silną kobietą :)
    • janus-z333 Rosną nowe getta 27.08.11, 10:25
      Kiepowi z Ustki,należało by przydzielić chociaż na miesiąc kontener mieszkalny,by spróbował co to bieda.Dbamy o zwierzęta,sejm ustanawia ustawy o ochronie zwierząt,czy ludzie to gorszy gatunek stworzeń.Są ludzie z marginesu społecznego,którzy przez całe życie lub przez pewien okres nie zaznały dobroci i ciepła domowego.Skłoniły je do takiej wegetacji różne przyczyny,a to rodzina nie zajmująca się dzieckiem,a to środowisko odrzucające nieporadnego człowieka,to znów prostactwo wynikające z miernego lub żadnego wykształcenia.Są to za zwyczaj ludzie wychowywane w socjalistycznym państwie,które ponoć było pomocne człowiekowi.Po nastaniu wolności i zmianie ustroju,(nic lepszego już nas w życiu nie spotka) najbardziej ucierpieli ludzie takiego pokroju,ale przecież wciąż to są ludzie,nasi sąsiedzi,rodzina,znajomi i nieznajomi.Los ich leży w naszych rękach.To zdanie wygląda jak slogan reklamowy.Ale przecież ludzie przez nas wybrani,ta elita ,radni posłowie,senatorowie są przedłużeniem nas społeczeństwa.Człowiek,brzmi dumnie ,jednak nie dla biurokraty z Ustki.Dzieli ludzi na lepszych,gorszych i degeneratów.Obojętnie jaką partię polityczną reprezentuje,wyrzucił bym ze stanowiska ,na "zbity pysk",jak powiadał Nikodem Dyzma.Po
      jaką cholerę potrzebni nam ludzie,nie szanujących swych ziomków.W ten sposób,młoda generacja ludzi wyrastając w biedzie i niedostatku,wyrośnie i w przyszłości będzie wychowywała następne generacje nędzarzy i lumpów.A wystarczy trochę zdrowego rozsądku,i zamiast budować pomniki Kaczyńskim,Gosiewskim,Wassermanom i innym znanym
      Polakom,pieniądze te przeznaczać na edukację tej odrzucanej części społeczeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka