Dodaj do ulubionych

PiS, PO, wspólna sprawa

08.09.11, 07:07
Cóż, do tej pory najbardziej wiarygodne okazywały się sondaże CBOS. Niestety media na nie się powołują tylko jak wyniki potwierdzają założoną tezę. Na codzień wybiera się te pracownie, których wyniki potwierdzają stałe, wysokie poparcie rządzących.
Obserwuj wątek
    • pal666 Kiedy doczekamy się w GW oceny 4 lat Tuska ? 08.09.11, 09:20
      Zamiast liczenia słupków i rozważań kto, kogo i o ile procent. Czy dziennikarzy GW nie niepokoi, że rządząca od czterech lat partia idzie do kolejnych wyborów pod hasłem "Polska w budowie". Pytanie: skoro teraz Polska jest w budowie, to co panowie robiliście przez ubiegłe cztery lata ? Przygotowywaliście plany tej budowy ? Trochę długo, nawet jak na standardy polskie. Czy zapyta ktoś z GW, dlaczego budujemy stadiony i drogi o wiele drożej niż Niemcy ? Czy zwróci ktoś uwagę, że obecne inwestycje drogowe, którymi chwali się rząd, byłyby i tak zrealizowane - bez względu na to, kto by dziś nie rządził - gdyż część środków obecnie inwestowanych, załatwił jeszcze rząd Milera. Czy zwróci ktoś uwagę na to, JAK rząd Tuska organizuje te inwestycje ? Bo za ten aspekt to raczej piątka Tuskowi się nie należy.
      O tym chciałbym przed wyborami czytać w poważnej gazecie.
      Nawet jeżeli Kaczyński, Rydzyk, koneksje polityczno - rodzinne kardynała Dziwisza są dostarczycielami fascynujących tematów.
    • maxixxx PiS, PO, wspólna sprawa 08.09.11, 10:49
      Ja jestem za zakazem publikowania sondaży dotyczących poparcia partii w czasie trwania kampani wyborczej.

• anka28-5 Autor łebski, ale 08.09.11, 12:34
      ma zaniżone wymagania - konkludując: "Dopóki jednak politycy nie pokażą dokładnych danych, o których mówią, należy do ich wypowiedzi podchodzić z ostrożnością"...
      Moim zdaniem, w ogóle nie ma co słuchać ich wypowiedzi DOPÓKI SZCZEGÓŁOWO NIE POKAŻĄ JAKI MAJĄ PROGRAM, Z CZYM SIĘ SKANDALICZNIE JUŻ OCIĄGAJĄ...
      Wiem zresztą dlaczego. Bo się boją, że ich programy nie pokrywają się z tym, czego ludzie oczekują. Mogliyby zełgać - to dla nich łatwiej niż splunąć. Ale oni nie wiedzą nawet, czego ludzie od polityków oczekują. Rządzą dla swoich partyjek - albo POLICJANTÓW albo ZŁODZIEI. To zaś czego ludzie chcą - czego oczekują od rządzących - ich całkiem nie obchodzi Np. Kaczyński chce zrobić ministrem "Małpę z brzytwą" i się tego wcale nie wstydzi. A Tusk wręcza kwiaty i trzyma sztamę z najbardziej znienawidzonymi swoimi ministrami.
    • wirus-7 PiS, PO, wspólna sprawa 08.09.11, 14:15
      Boję się ,że zbliżające się wybory skończą się kompromitacją na skalę światową.
      Mam wrażenie, że frekwencja tym razem nie przekroczy 30%. W takim przypadku
      bardzo dobry wynik osiągnie SLD, który ma stały, żelazny elektorat. Dobre rezultaty
      mogą także osiągnąć PJN, PPP a nawet prawica Korwina - Mikkego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka