Dodaj do ulubionych

Gabinety PiS-u

10.09.11, 13:51
Już lecę na niego głosować, bo łaskawca będzie rozdawał nieswoją kasę. Puszczę w niepamięć wszystko, co wyczyniał w polskiej polityce przez 20 lat! Tak zawsze jest: rozdają to, co nie ich, czego nie mają, ale jak do władzy się dorwą, to już będę potrafili się urządzić pod względem materialnym. Hieny jedne.
Obserwuj wątek
    • tomx-pxp Gabinety PiS-u 10.09.11, 13:53
      ja ro slaw
      ja ro slaw
      jaroslaw ga bi nety, gabinety, ja ro slaw czy mil jo ny czy mil jo ny pol ska pol ska ja ro slaw etc
      • marco-wr A kto będzie pracował w tych gabinetach? 11.09.11, 09:24
        Nagle znajdziemy 14 tysięcy pediatrów, 14 tysięcy dentystów, 14 tysięcy pielęgniarek?

Trzeba byc albo totalnym idiotą albo bezczelnym oszustem, aby coś takiego serwować wyborcom.
    • boykotka Gabinety PiS-u 10.09.11, 14:04
      Zresztą po co wymyślać koło. Opieka lekarska na podstawowym poziomie jest statutowym obowiązkiem samorządów. Po co tworzyć gabinety lekarskie w szkołach, skoro można zadbać, by uczniowie przynajmniej raz w roku trafiali na przegląd dentystyczny w swojej gminie, a potem mieli szansę poddać się bezpłatnemu leczeniu? Wtedy dobrze wyposażony gabinet w gminnej przychodni będzie służył wszystkim, nie tylko uczniom. Będzie działał przez cały rok. Nie będzie w nim wakacyjnej przerwy. Będzie w nim mogło pracować kilku lekarzy od rana do wieczora. Koszty będą mniejsze, a pożytek większy.

Dokładnie to samo sobie pomyślalam
    • trajkotek тyaлетнaя б 10.09.11, 14:06
      "Diabeł bowiem jak zwykle tkwi w szczegółach."

mały szczegół - dzieciom w szkole bardziej potrzebny jest papier toaletowy niż plomba w zębie

* bo to piękny język

• 0721x Re: тyaлетнaя 10.09.11, 15:18
        + sauna i przytulny barek - dziecko potrzebuje więcej
        • trajkotek тyaлетнaя б 10.09.11, 21:13

DZIECKO ZASŁUGUJE NA WIĘCEJ!
    • 123jna Gabinety PiS-u 10.09.11, 15:17
      Jaroslaw Kaczynski zyje w wirtualnym swiecie, nie opuszcza mieszkania lub gabinetu, nie ma przyjaciol jedynie "podnozki" partyjne, nigdzie nie bywa, ani w teatrze ani w kinie, sam sie nie utrzymuje, nie wie co ile kosztuje, nie dokonuje zakupow - nie ma najmniejszego pojecia o ekonomii, nawet nie pomysli - nie jest w stanie wyobrazic sobie ile kosztuje gabinet lekarski czy dentystyczny. U dentyst pewnie nie bywa (sadzac po rzadko pokazywanych zebach) a lekarze "polityczni" pewnie do niego i matki przyjezdzaja. Dlatego ten czlowiek nie jest stanie prowadzic przyzwoitej polityki i rzadzic wlasna kasa - tym bardziej panstwem. To sa zarty, ze startuje w wyborach parlamentarnych moze zostac gospodarzem - premierem rzadu.
      TO jest wlasnie najlepszy polish joke.
      • 0721x Re: Gabinety PiS-u 10.09.11, 15:22
        niestety to nie żarcik to polska real politik Głupi Grzesio nierozgarnięty Kaczorek itp itd
        • jwasz1952 Re: Gabinety PiS-u 10.09.11, 21:59
          Czy ten "gościu"jest w dalszym ciągu na prochach?
    • erte2 Gabinety PiS-u 10.09.11, 15:24
      Za komuny rzeczywiście gabinety stomatologiczne były w wielu szkołach. Ale obecność takiego gabinetu nie oznacza jeszcze przyzwoitej opieki stomatologicznej - wystarczy spojrzeć na portret uśmiechniętego jarosława kaczyńskiego...
    • jacek230 Gabinety PiS-u 10.09.11, 17:53
      Lepiej byloby porobic gabinety ginekologiczne.
    • nowy-trend Gabinety PiS-u 10.09.11, 19:11
      Zaczął od darmowych przedszkoli teraz obiecuje dentystów szkołach a przy końcu kampanii wyborczej zaoferuje wszystkim wynagrodzenia za studiowanie. Bardzo proste każdy student otrzymuje miesięcznie wynagrodzenie za studiowanie w wysokości np. 1.000 zł i to na każdym kierunku studiów. Pan Zagłoba kłania się kaczorkowi.
    • drmuras Piszę w imieniu PO 10.09.11, 19:53
      Wiele rzeczy w tej kadencji nie wyszło. M.in zadział się gdzieś klucz do szuflad w którym mamy pełno gotowych ustaw. Czy ktoś wie gdzie się zapodział? Może redaktor wie .

• grubyczarnykocur I solarium 10.09.11, 20:58
      w każdym gimnazjum!
      • asdyx Re: I solarium 10.09.11, 21:20
        morze utworzyc specjalne konto na leczenie tego durnia co to wszystko obiecuje a nic nie morze.
        • pal666 Re: I solarium 11.09.11, 07:25
          kiedy kończyłeś szkołę; za komuny czy później ? Czy ją w ogóle skończyłeś ? Czy miałeś zajęcia z języka polskiego ? Czy jesteś młodym, wykształconym człowiekiem z wielkiego miasta ?
    • wikonwi Gabinety PiS-u 10.09.11, 22:40
      Panie Marcin Wojciechowski konsultowałem pośród znajomych fachowców.pańskie wyliczenia są skromne.Faktyczne koszty są o wiele większe.
    • wojtekd38 Gabinety PiS-u 11.09.11, 05:56
      Przeciez jemu chodzi o hucpe. Wie dobrze ze to nie realne ale sprobowac moze.
    • cwiercinteligentzpis Wprowadzi sie obowiązek umieszczania gabinetów 11.09.11, 07:47
      w budynkach szkolnych. Szkoły bdą wynajmować pomieszczenia na gabinety. Oczywiście gabinety będą dostępne dla wszystkich.
      Po Orbanowemu.
    • pzgr Gabinety PiS-u 11.09.11, 09:44
      czyżby prezes zamierzał przebrać się za ucznia i za darmochę podreperować sobie uśmiech.
      znam tańsze sposoby.
    • acc4 Stomatolodzy w szkołach, próchnica w zębach 11.09.11, 12:52
      Gabinety stomatologiczne w szkołach były. Niestety Jarosław Kaczyński, który w tamtych czasach do szkół uczęszczał próchnicy zębów nie uniknął albowiem działało to tak:
      - pani dentystka przychodziła do pracy i z niej wychodziła kiedy chciała - nie było nad nią żadnej kontroli
      - gabinet służył głównie personelowi i jego rodzinom - pani dentystka leczyła ich za drobne dowody wdzięczności na parapecie (paczka kawy selekt, torcik wedlowski, bombonierka)
      - uczniowie, jeśli nie byli doprowadzani za kołnierz przez wychowawców (zdarzali się niekiedy tacy służbiści), omijali gabinet szerokim łukiem
      - gabinet był zamknięty w ciągu wakacji i ferii szkolnych
      - nikt nigdy nie policzył kosztów obecności gabinetów dentystycznych w szkołach, ich obecność nie przyczyniła się do wyeliminowania próchnicy zębów u dzieci i młodzieży w Polsce.
    • padafas Gabinety PiS-u 11.09.11, 13:32
      Kartofel ząb mnie boli od zimnego i gorącego
      • dunajec1 Re: Gabinety PiS-u 11.09.11, 15:42
        Trzeba sie sieszyc z tego ze obiecuje tylko gabinety, a jak zacznie obiecywac kaplice , msze w niej i platnego ksiedza w niej? To co wtedy?
        Tak teraz do kupy te gabinety i kaplice........raj w szkole bedziemy mieli.
    • arabuza Byle w PiS, może być bez sensu! 11.09.11, 16:29
      Byle w PiS, może być bez sensu!

Argumenty PiS są prawie tak samo demagogiczne jak demagogiczne są obietnice PO. Ale o tym GW-no nie napisze. Orliki w każdej gminie!
    • trajkotek Wątpię, by Jarosław 11.09.11, 20:07
      przeczytałem pierwsze słowa:
      "Wątpię, by Jarosław ..." i zamknąłem oczy. Postanowiłem najpierw w myślach odpowiedzieć sobie na pytanie: o jakiego Jarosława chodzi?.
      Wygrałem sam ze sobą. Pomyślałem o Kaczyńskim. Otworzyłem oczy i przeczytałem: "Wątpię, by Jarosław Kaczyński ..."
      Ale skoro sam ze sobą wygrałem, to musiałem ze sobą sam przegrać - więc co to jest?
      Sukces, porażka czy remis?
    • czes.tor Gabinety PiS-u 11.09.11, 20:35
      Przepraszam panie redaktorze ale nawet te ostrozne slowa "...Kaczyński ze swym słusznym ogólnie pomysłem opieki lekarskiej w każdej szkole..." nie sa zbyt rozsadne.
      Ja mieszkam w "bogatej" Kanadzie i moj syn (14 lat) jest uczniem.
      Szkoly kanadyjskie nie maja ani lekarzy ani dentystow.
      Gabinet dentystyczny to nie tylko fotel ale i dentysta, asystentka dentysty, higienistka, recepcionistka, rentgen, dziesiatki pomniejszych urzadzen i materialow. Kosztuje to wszysko krocie.
      Opieka stomatologiczna to nie zadanie dla szkoly.
    • arabuza Dlaczego cyngle GW usuwają krytyczne komentarze? 11.09.11, 20:41
      Dlaczego cyngle GW usuwają krytyczne komentarze?
      • trajkotek codzienna mrówcza praca, szary trud ... 11.09.11, 20:57

niewidoczni, skuteczni ... partia jest im wdzięczna - to oni usuwają to, co mogłoby wprowadzic nieład lub stan nierównowagi ...
    • franekwolusz Czosnki! Nerwy wam puszczają! 11.09.11, 20:57
      To co zrobił dziś Stasiński bezcenne. Bezcenne dla PIS. Tysiące ludzi zobaczyło jak wygląda wścieklizna czosnków z GW. Choroba ta charakteryzuje się tym że zwierzę szaleje bo nie panuje nad soba i ścieka mu piana z pyska. I to sie stało ze Stasińsskim. Uwaga - to choroba nieodwracalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka