Dodaj do ulubionych

2001 - 2011. Dekada strachu

11.09.11, 08:05
Znaczenie słowa terror zdecydowanie zmieniło swoje znaczenie. Osobiście nie zapomnę emitowanych w pierwszych chwilach obrazku świętujących i cieszących się Palestyńczyków.
Obserwuj wątek
    • madziapl1 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 08:52
      Mieszkam 50 km od wiezowcow w czasie zamachu i pozniej bylem w domu. Zydzi Sciane Placzu maja w Jerzolimie a My w Nowym Yorku. Zastanawialem sie co to bylo i dlaczego. Sama organizacja zamachu i jego wykonanie to byla mistrzowska robota, niewatpliwie ZBRODNICZA ale koronkowa. Calosc zas wygladala jak by istoty pozaziemskie ja zorganizowaly. Komu zalezalo na wciagnieciu USA do wojny z Islamem ? Na to pytanie nie bylo nie ma i nie bedzie odpowiedzi. Ja bym jej nie CHCIAL POZNAC.
      • nibywroclawianin Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 10:21
        Nie ma się co bać prawdy. Jak to ktoś mądry powiedział - prawda nas wyzwoli.

Po obejrzeniu kilku filmów dokumentalnych (łatwo dostępnych na YouTube) można łatwo dojść do przekonania, że te zamachy z 11 września 2011 roku były wspólnym dziełem terrorystów islamskich i tajnych służb amerykańskich. Jeśli idzie o terrorystów, to ich cel był oczywisty. Jeśli idzie o drugą stronę to celem było tak silne wystraszenie Amerykanów, aby nie sprzeciwili się skutecznie dużym ograniczeniom ich wolności obywatelskich, i aby poparli atak na Irak, czyli przejęcie kontroli nad dużymi zasobami ropy naftowej, na której opiera się bogactwo Stanów (i oczywiście bogatych baronów naftowych i innych).

USA nie są w stanie wojny z Islamem. Arabia Saudyjska, gdzie znajduje się Mekka, jest wiernym sojusznikiem Stanów. I nie jest to jedyne państwo muzułmańskie trzymające stronę Stanów.
        • scorp.eek Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 13:23
          Oto, co Amerykanie planowali w latach 60'. Fakt powszechnie dostępny, a nikt jakby o tym nie pamiętał. pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Northwoods
        • robert6_666666 Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 23:41
          po obejrzeniu kilku filmow "dokumentalnych" dostepnych na YouTube mozna tez dosc do wniosku, ze Ziemia jest plaska bo inaczej bysmy z niej pospadali... oczywiscie tylko kretyn, ktory czerpie wiedze o swiecie z YouTube moze dojsc do takiego wniosku..
        • robert6_666666 Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 23:45
          a zapomnialem dodac.. ten artykul kretynie mowi wlasnie o tym, ze USA jest bliskie zbankrutowania wlasnie ze wzgledu na te wojny w Afganistanie i Iraku. Ale taki kretyn jak ty i tak napisze pod tym artykulem, ze amerykanskie sluzby specjalne zamordowaly 6 tys Amerykanow zeby spowodowac wojne na ktorej sie STRASZNIE WZBOGACA...
    • andrewhdh 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 09:22
      Raczej dekada pozbawiania obywateli ich praw.
      I uzurpowania sobie praw przez rzady najwiekszej demokracji swiata. Takich jak prawo do torturowania, prawo do bezpodstawnego przetrzymywania w wiezieniach, prawo do inwigilacji, prawo do ogladania ludzi nago, prawo do decydowania co stanowi akt terrorystyczny, prawo do pobierania odciskow palcow kazdego przybysza i wiele, wiele innych nielegalnie wprowadzonych przepisow.
      Najwieksza demokracja swiata stworzyla nam pieklo na ziemi.
    • sewa1 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 09:57
      Zastanawia mnie opisana scena w której kilka osób postanawia wyjść z budynku a ochroniaż zagradza im drogę pytając 'dokąd'?

Co to było za miejsce!? Nie wypuszczali w godzinach pracy czy jak?
      • ubiquitousghost88 A u ciebie wypuszczają? No to jest burdel. 11.09.11, 11:15
        sewa1 napisał:

> Zastanawia mnie opisana scena w której kilka osób postanawia wyjść z budynku a
        > ochroniaż zagradza im drogę pytając 'dokąd'?
        >
        > Co to było za miejsce!? Nie wypuszczali w godzinach pracy czy jak?
    • 48matrix 2001 - 2011. Dekada_wielkiego_zysku 11.09.11, 10:43
      Skutkiem „zamachu” z dnia 11 września 2001 roku WIELKIM WYGRANYM jest amerykański kompleks militarno przemysłowy, który zarobił ponad 7 trylionów $, następnie prywatni kontraktorzy wojskowi itd.
      Źródło: art. z 8 września 2011r. “10 Winners And 10 Losers Of 9/11” - author Christian Caryl
      Radio Free Europe/Radio Liberty ? 2011 RFE/RL

www.rferl.org/content/winners_and_losers_list/24321228.html
    • ubiquitousghost88 Przydałoby się więcej umiaru w tym "obchodzeniu".. 11.09.11, 11:25
      ...dnia klęski.
      Zupełnie jak z PW.
      Trąci nekrofilią to szczegółowe cytowanie ostatnich słów osób przerażonych, konających, opisywanie ich gestów, skoków, skurczów i salt w powietrzu.
      "Jedna skoczyła z torbą" - to było zupełnie ludzkie, w przeciwieństwie do opisywania tego w dziesięć lat później w jakimś szmatławcu, goniącym za czytelnikami-psychopatami...
    • milseog cytowany policjant sie zagalopowal 11.09.11, 12:58
      Slowa cytowanego na koncu policjanta pokazuja charakter wielu Amerykanow i ich podejscie do 9/11. Szumowiny z Europy pstrykaja zdjecia? Przepraszam bardzo. U nas "szumowiny z USA" pstrykaja zdjecia w Auschwitz, na ulicach Warszawy i w tysiacach miejscach w Europie i na swiecie, bedacych dla miejscowych - i nie tylko - znacznie wiekszymi grobowcami. idiotyczne podejscie.
      w jednym sie z nim zgadzam: wszedzie mozna trafic na dupka.
      • mkur Pearl Harbor 11.09.11, 13:22
        cały czas ta obsesja na temat wielkości swojego kraju
        cecha wspólna naprawdę z ZSRR
      • dorsai68 Nie, po prostu, 11.09.11, 14:28
        na każdym kontynencie, w każdym kraju i pod każdą szerokością geograficzną, znajdziesz kretyna.
      • robert6_666666 Re: cytowany policjant sie zagalopowal 11.09.11, 23:53
        cytowany policjant jest standardowym mieszkancem NY, ktory nigdy w zyciu nie wyjechal poza Great Apple... chyba nie wymagasz od niego zeby wiedzial co to jest Auschwitz? Amerykanie do tej pory nie moga zrozumiec czemu polscy prawnicy nie bronili Zydow w procesach w ktoryc skazywano ich na obozy koncentracyjne... to z Milosza i z jego wspomnien z rozmow ze studentami z Berkley. A to sa studenci uniwersytetu z Ivy League a nie jakis policjant z NY...
        No a jak juz pokazalem nasza europejska wyzszosc i czuje sie lepiej to trzeba przyznac, ze gosciu jednak ma racje... i zachowanie amerykanskich kmiotkow na roznych miejscach tragedii w Europie wcale nas nie usprawiedliwia... bo oni sa kmiotkami a my mamy ambicje nie byc kmiotkami prawda?
    • scorp.eek 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 13:24
      Oto, co Amerykanie planowali w latach 60'. Fakt powszechnie dostępny, a nikt jakby o tym nie pamiętał. pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Northwoods
    • 1stanczyk Te "uroczystosci" to jest swiatowy medialny 11.09.11, 17:26
      kociokwik mający na celu z jednej strony podtrzymanie atmosfery antyterrorystycznego strachu jaka zapanowała po "atakach" a z drugiej ugruntowanie "obowiązującej" interpretacji tego co się w Stanach wtedy stało ?

Wiele światowych agencji i rozgłośni od miesięcy już pracowało nad tymi "uroczystościami" tak by echo tamtych wydarzeń było wystarczająco silnym argumentem na niepewna przyszłość
      • ubiquitousghost88 Ci co odgrzewają te kotlety antyterroryzmu musieli 11.09.11, 18:38
        ...to wszystko "wydumać". Sprawa staje się coraz bardziej podejrzana...

1stanczyk napisał:

> kociokwik mający na celu z jednej strony podtrzymanie atmosfery antyterrorystyc
        > znego strachu jaka zapanowała po "atakach" a z drugiej ugruntowanie "obowiązują
        > cej" interpretacji tego co się w Stanach wtedy stało ?
        >
        > Wiele światowych agencji i rozgłośni od miesięcy już pracowało nad tymi "uro
        > czystościami" tak by echo tamtych wydarzeń było wystarczająco silnym argumente
        > m na niepewna przyszłość

• 48matrix Re: Ci co odgrzewają te kotlety to mają w tym cel 12.09.11, 23:51

Generał Wesley Clark, były dowodca generalnego US European Command który nadzorował wszystkie wojskowe akcje USA w 89 krajach Europy, Afryki i Bliskiego Wschodu. Były naczelny dowodca sił wojskowych NATO od 1997 r. do 2001 r.
          Clark : 10 dni po 11-tym września 2001 r. poszedłem do Pentagonu gdzie spotkałem się z sekretarzem do spraw « obrony » Rumsfeldem i jego zastepcą Wolfowitzem. Po drodze poszedłem powitać parę osób ze sztabu które ze mna współpracowały a jeden z generałów poprosił mnie do swego biura i mi powiedział :

 Muszę Wam coś powiedzieć co potrwa minutę.
           Clark : Jestem za bardzo zajęty.
           On na to : Nie, nie! Podjęliśmy decyzję, że zaatakujemy Irak.
           Clark : Ale Dlaczego?
           On : Nie wiem! ...Myślę, że nie wiedzą co wymyślić innego?
           Clark : Czy oni znaleźli informacje łączące Saddama z Al Kaida ?
           On : Nie, nie ma nic nowego. Oni podjęli tą decyzję o ataku na Irak bo myślę, że oni nie wiedzą co robić z terroryzmem, ale za to mamy dobre wojsko i można obalać jakikolwiek rząd.

Clark : Kilka tygodni później, poszedłem go odwiedzić a wtedy już bombardowaliśmy Afganistan i zapytałem go :

 Czy nadal będziemy bombardowac Irak ?
           On na to: Dużo gorzej !
          On wział kawałek papieru i powiedział : Dostałem przed chwilą od sekretarza « obrony » to memorandum: mamy w ciągu nastepnych pięciu lat zdobyć 7 krajów: zacząć od Iraku, następnie Syria, potem Liban, Libia, Somalia, Sudan kończąc na Iranie.
           Clark: A to tajne ?
           On : Tak proszę Pana.
           Dziennikarka: proszę powtorzyć jakie kraje: Zaczniemy od Iraku, potem Syria, następnie Liban, później Libia, Somalia, Sudan i skończymy z Iranem.

Link z powyższym wywiadem gen. W. Clarka w publicznej TV :

www.youtube.com/watch?v=g76qW4kDfkY&feature=player_embedded
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka