boykotka 11.09.11, 08:05 Znaczenie słowa terror zdecydowanie zmieniło swoje znaczenie. Osobiście nie zapomnę emitowanych w pierwszych chwilach obrazku świętujących i cieszących się Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziapl1 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 08:52 Mieszkam 50 km od wiezowcow w czasie zamachu i pozniej bylem w domu. Zydzi Sciane Placzu maja w Jerzolimie a My w Nowym Yorku. Zastanawialem sie co to bylo i dlaczego. Sama organizacja zamachu i jego wykonanie to byla mistrzowska robota, niewatpliwie ZBRODNICZA ale koronkowa. Calosc zas wygladala jak by istoty pozaziemskie ja zorganizowaly. Komu zalezalo na wciagnieciu USA do wojny z Islamem ? Na to pytanie nie bylo nie ma i nie bedzie odpowiedzi. Ja bym jej nie CHCIAL POZNAC. Odpowiedz Link Zgłoś
nibywroclawianin Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 10:21 Nie ma się co bać prawdy. Jak to ktoś mądry powiedział - prawda nas wyzwoli. Po obejrzeniu kilku filmów dokumentalnych (łatwo dostępnych na YouTube) można łatwo dojść do przekonania, że te zamachy z 11 września 2011 roku były wspólnym dziełem terrorystów islamskich i tajnych służb amerykańskich. Jeśli idzie o terrorystów, to ich cel był oczywisty. Jeśli idzie o drugą stronę to celem było tak silne wystraszenie Amerykanów, aby nie sprzeciwili się skutecznie dużym ograniczeniom ich wolności obywatelskich, i aby poparli atak na Irak, czyli przejęcie kontroli nad dużymi zasobami ropy naftowej, na której opiera się bogactwo Stanów (i oczywiście bogatych baronów naftowych i innych). USA nie są w stanie wojny z Islamem. Arabia Saudyjska, gdzie znajduje się Mekka, jest wiernym sojusznikiem Stanów. I nie jest to jedyne państwo muzułmańskie trzymające stronę Stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
scorp.eek Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 13:23 Oto, co Amerykanie planowali w latach 60'. Fakt powszechnie dostępny, a nikt jakby o tym nie pamiętał. pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Northwoods Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 23:41 po obejrzeniu kilku filmow "dokumentalnych" dostepnych na YouTube mozna tez dosc do wniosku, ze Ziemia jest plaska bo inaczej bysmy z niej pospadali... oczywiscie tylko kretyn, ktory czerpie wiedze o swiecie z YouTube moze dojsc do takiego wniosku.. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 23:45 a zapomnialem dodac.. ten artykul kretynie mowi wlasnie o tym, ze USA jest bliskie zbankrutowania wlasnie ze wzgledu na te wojny w Afganistanie i Iraku. Ale taki kretyn jak ty i tak napisze pod tym artykulem, ze amerykanskie sluzby specjalne zamordowaly 6 tys Amerykanow zeby spowodowac wojne na ktorej sie STRASZNIE WZBOGACA... Odpowiedz Link Zgłoś
andrewhdh 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 09:22 Raczej dekada pozbawiania obywateli ich praw. I uzurpowania sobie praw przez rzady najwiekszej demokracji swiata. Takich jak prawo do torturowania, prawo do bezpodstawnego przetrzymywania w wiezieniach, prawo do inwigilacji, prawo do ogladania ludzi nago, prawo do decydowania co stanowi akt terrorystyczny, prawo do pobierania odciskow palcow kazdego przybysza i wiele, wiele innych nielegalnie wprowadzonych przepisow. Najwieksza demokracja swiata stworzyla nam pieklo na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 09:57 Zastanawia mnie opisana scena w której kilka osób postanawia wyjść z budynku a ochroniaż zagradza im drogę pytając 'dokąd'? Co to było za miejsce!? Nie wypuszczali w godzinach pracy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A u ciebie wypuszczają? No to jest burdel. 11.09.11, 11:15 sewa1 napisał: > Zastanawia mnie opisana scena w której kilka osób postanawia wyjść z budynku a > ochroniaż zagradza im drogę pytając 'dokąd'? > > Co to było za miejsce!? Nie wypuszczali w godzinach pracy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix 2001 - 2011. Dekada_wielkiego_zysku 11.09.11, 10:43 Skutkiem „zamachu” z dnia 11 września 2001 roku WIELKIM WYGRANYM jest amerykański kompleks militarno przemysłowy, który zarobił ponad 7 trylionów $, następnie prywatni kontraktorzy wojskowi itd. Źródło: art. z 8 września 2011r. “10 Winners And 10 Losers Of 9/11” - author Christian Caryl Radio Free Europe/Radio Liberty ? 2011 RFE/RL www.rferl.org/content/winners_and_losers_list/24321228.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Przydałoby się więcej umiaru w tym "obchodzeniu".. 11.09.11, 11:25 ...dnia klęski. Zupełnie jak z PW. Trąci nekrofilią to szczegółowe cytowanie ostatnich słów osób przerażonych, konających, opisywanie ich gestów, skoków, skurczów i salt w powietrzu. "Jedna skoczyła z torbą" - to było zupełnie ludzkie, w przeciwieństwie do opisywania tego w dziesięć lat później w jakimś szmatławcu, goniącym za czytelnikami-psychopatami... Odpowiedz Link Zgłoś
milseog cytowany policjant sie zagalopowal 11.09.11, 12:58 Slowa cytowanego na koncu policjanta pokazuja charakter wielu Amerykanow i ich podejscie do 9/11. Szumowiny z Europy pstrykaja zdjecia? Przepraszam bardzo. U nas "szumowiny z USA" pstrykaja zdjecia w Auschwitz, na ulicach Warszawy i w tysiacach miejscach w Europie i na swiecie, bedacych dla miejscowych - i nie tylko - znacznie wiekszymi grobowcami. idiotyczne podejscie. w jednym sie z nim zgadzam: wszedzie mozna trafic na dupka. Odpowiedz Link Zgłoś
mkur Pearl Harbor 11.09.11, 13:22 cały czas ta obsesja na temat wielkości swojego kraju cecha wspólna naprawdę z ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Nie, po prostu, 11.09.11, 14:28 na każdym kontynencie, w każdym kraju i pod każdą szerokością geograficzną, znajdziesz kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: cytowany policjant sie zagalopowal 11.09.11, 23:53 cytowany policjant jest standardowym mieszkancem NY, ktory nigdy w zyciu nie wyjechal poza Great Apple... chyba nie wymagasz od niego zeby wiedzial co to jest Auschwitz? Amerykanie do tej pory nie moga zrozumiec czemu polscy prawnicy nie bronili Zydow w procesach w ktoryc skazywano ich na obozy koncentracyjne... to z Milosza i z jego wspomnien z rozmow ze studentami z Berkley. A to sa studenci uniwersytetu z Ivy League a nie jakis policjant z NY... No a jak juz pokazalem nasza europejska wyzszosc i czuje sie lepiej to trzeba przyznac, ze gosciu jednak ma racje... i zachowanie amerykanskich kmiotkow na roznych miejscach tragedii w Europie wcale nas nie usprawiedliwia... bo oni sa kmiotkami a my mamy ambicje nie byc kmiotkami prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
scorp.eek 2001 - 2011. Dekada strachu 11.09.11, 13:24 Oto, co Amerykanie planowali w latach 60'. Fakt powszechnie dostępny, a nikt jakby o tym nie pamiętał. pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Northwoods Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Te "uroczystosci" to jest swiatowy medialny 11.09.11, 17:26 kociokwik mający na celu z jednej strony podtrzymanie atmosfery antyterrorystycznego strachu jaka zapanowała po "atakach" a z drugiej ugruntowanie "obowiązującej" interpretacji tego co się w Stanach wtedy stało ? Wiele światowych agencji i rozgłośni od miesięcy już pracowało nad tymi "uroczystościami" tak by echo tamtych wydarzeń było wystarczająco silnym argumentem na niepewna przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Ci co odgrzewają te kotlety antyterroryzmu musieli 11.09.11, 18:38 ...to wszystko "wydumać". Sprawa staje się coraz bardziej podejrzana... 1stanczyk napisał: > kociokwik mający na celu z jednej strony podtrzymanie atmosfery antyterrorystyc > znego strachu jaka zapanowała po "atakach" a z drugiej ugruntowanie "obowiązują > cej" interpretacji tego co się w Stanach wtedy stało ? > > Wiele światowych agencji i rozgłośni od miesięcy już pracowało nad tymi "uro > czystościami" tak by echo tamtych wydarzeń było wystarczająco silnym argumente > m na niepewna przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Re: Ci co odgrzewają te kotlety to mają w tym cel 12.09.11, 23:51 Generał Wesley Clark, były dowodca generalnego US European Command który nadzorował wszystkie wojskowe akcje USA w 89 krajach Europy, Afryki i Bliskiego Wschodu. Były naczelny dowodca sił wojskowych NATO od 1997 r. do 2001 r. Clark : 10 dni po 11-tym września 2001 r. poszedłem do Pentagonu gdzie spotkałem się z sekretarzem do spraw « obrony » Rumsfeldem i jego zastepcą Wolfowitzem. Po drodze poszedłem powitać parę osób ze sztabu które ze mna współpracowały a jeden z generałów poprosił mnie do swego biura i mi powiedział : Muszę Wam coś powiedzieć co potrwa minutę. Clark : Jestem za bardzo zajęty. On na to : Nie, nie! Podjęliśmy decyzję, że zaatakujemy Irak. Clark : Ale Dlaczego? On : Nie wiem! ...Myślę, że nie wiedzą co wymyślić innego? Clark : Czy oni znaleźli informacje łączące Saddama z Al Kaida ? On : Nie, nie ma nic nowego. Oni podjęli tą decyzję o ataku na Irak bo myślę, że oni nie wiedzą co robić z terroryzmem, ale za to mamy dobre wojsko i można obalać jakikolwiek rząd. Clark : Kilka tygodni później, poszedłem go odwiedzić a wtedy już bombardowaliśmy Afganistan i zapytałem go : Czy nadal będziemy bombardowac Irak ? On na to: Dużo gorzej ! On wział kawałek papieru i powiedział : Dostałem przed chwilą od sekretarza « obrony » to memorandum: mamy w ciągu nastepnych pięciu lat zdobyć 7 krajów: zacząć od Iraku, następnie Syria, potem Liban, Libia, Somalia, Sudan kończąc na Iranie. Clark: A to tajne ? On : Tak proszę Pana. Dziennikarka: proszę powtorzyć jakie kraje: Zaczniemy od Iraku, potem Syria, następnie Liban, później Libia, Somalia, Sudan i skończymy z Iranem. Link z powyższym wywiadem gen. W. Clarka w publicznej TV : www.youtube.com/watch?v=g76qW4kDfkY&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś